|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
Zapraszam w imieniu wszystkich zafasolkowanych
![]() fajnie, że nasze grono się tak szybko powiększa ! ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
tzn. sama sobie tak obliczyłam, jak jest na prawdę i z dokładnością co do jednego dnia dowiem się na wizycie u Gina chyba każdy ma jakieś obawy, ale trzeba myśleć pozytywnie i cieszyć się obecnym stanem
|
|
#602 |
|
BAN stały
|
anka_bzzz nie martw się, każda z Was ma obawy. A dziecka nie słychać w 6 tyg. - to normalne
najlepiej wybrać się podobno ok. 8 tyg.Fakt prywatnie to wszystko kosztuje, ale jaki komfort! Wszystko dużo szybciej i lepiej niż na NFZ. U nas z kasa nie najlepiej, ale nie wyobrażam sobie prowadzenia swojej ciąży na kasę chorych. Powodzenia! ![]() Aha, dziewczynki, słyszałam już od paru kobiet, że na nic nie warto wydać pieniędzy tak bardzo jak na własną położną - która pomoże od wyjazdu do domu (toaleta, prysznic, badanie, czuwanie), do pierwszych dni dziecka. W szpitalach owszem są, ale takie "dla wszystkich" prawdopodobnie zobaczysz raz na dwie godziny i prawda jest taka, że jeśli nie zapłacisz, to nic ci nie pomoże (100% przypadków moich znajomych które rodziły bez własnej połoznej tak miało...) |
|
|
|
#603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w prawdzie na razie ani myślę o porodzie, na razie myślami jestem przy 10 czerwca i usg
|
|
#604 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.annegeddes.com/Modules/An...ies/index.aspx
musiałam dodać ten link, żebyście wszystkie mogły popodziwiać twórczość Anne Geddens ![]() ja jestem zachwycona!!! te dzieciaczki są przecudne!
|
#605 |
|
BAN stały
|
Ja też jestem na początku, ale już zewsząd słyszę rady, a akurat w bliskiej rodzinie mam świeżo upieczone mamusie (najświeższa sprzed tygodnia
która być może będzie moją położną własnie jak zdąży wrócić do pracy )Mój tata za to zaczyna być nie do wytrzymania (wiem, kochany jest ) ze swoją nadopiekunczością
|
|
|
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w pierwszej ciązy nie miałam położnej i się męczyłam 16 h.
Teraz prawdopodobnie będę mieć cc, także nie będe potrzebowac położnej.
|
|
#607 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wyobrażam sobie siedzieć w mnie w poradni. Rejestracja to koszmar. Tam kobiety mało się za włosy nie targają! Byłam dwa razy w życiu i dziękuję. Chodzę prywatnie, do tej samej kobiety, która przyjmuje w poradni, ale prywatnie to nie ta sama osoba. Powiem szczerze, ten szał udziela się tam wszystkim... Narzekam tylko trochę, bo jednak wydatków trochę jest. Ja jeszcze tak daleko myślami nie sięgam Nawet mi gin jeszcze terminu nie wyznaczyła. Idę sobie małe, domowe SPA zrobić. Potrzebuję chwili relaksu.
|
||
|
|
|
#608 |
|
Zadomowienie
|
Ja też chodzę prywatnie, miałam 2 razy nieprzyjemna wizyte na NFZ będąc już w ciąży i mąż mi zabronił się więcej denerwować
trochę żałuję kasy - bo moznaby tyle fajnych Rzeczy Dzidziolkowi kupić, ale cóż... powiedział, że przez 9 miesięcy mogę chodzić prywatnie, dla naszego komfortu psychicznego ![]() popijam sobie koktajl truskawkowy i już drugi dzien zabieram się za odrobienie pracy domowej z uczelni - mam straszne zaległości muszę udzielać się na specjalnym forum - 2 przedmioty mam poprzez e-learning-i za aktywność są punkty, szkoda że to nie wizaż
|
#609 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, zdjęcia ze ślubu macie cudne
stalowamagnolia fajne te dzieciaczki właśnie oglądałam ![]() anka_bzzz Witaj, Gratuluje Ja wróciłam od położnej i takie mam jakieś mieszane uczucia. Ehhh Tż mnie denerwuje Chyba lepiej się położe zanim już całkiem komuś zrobie krzywde |
|
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
No dziewczynki super wasze fotki ze ślubu
![]() No i oficjalnie moge się przyznac że kolejny cykl staran rozpoczęty wczoraj trzymajcie mocno kciukasy żeby teraz juz sie udaloNo i witam kolejne mamusie-gratuluje dwoch kreseczek Teraz lece z moja corcia na probe bo w czwartek prószy kwiatki w procesji |
|
|
|
#611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() : magia:mam nadzieje, że szybko dołączysz do grona zafasolkowanych!
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#612 |
|
BAN stały
|
anka_bzzz dziwne, że nikt nie wyznaczył Ci nawet przybliżonego terminu porodu (wiadomo, zawsze troszkę może się przesunąć) - to była pierwsza rzecz jaką zrobił mój gin. po wywiadzie ze mną, a USG tylko to potwierdziło.
mallinka nie jest szkoda tych pieniędzy, bo własnie to dajesz swojemu dzidziusiowi: bardzo dobrą opiekę nad Tobą i nad nim! Ja parę razy w życiu byłam u gin. na NFZ i więcej nie pójdę - tabletki anty przepisane bez badania ginekologicznego nawet, sama musiałam się dopraszać o receptę na leki na infekcje "bo zapomniała że coś musi mi na to dać", do tego mała delikatność, niesamowicie niesympatyczna pielęgniarka i pośpiech - nigdy więcej!
|
|
|
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
jak byłam w 6 tc to tez nie wyznaczył mi gin terminu, dopiero w 8tc
|
#614 |
|
Przyczajenie
|
Jutro pierwsza wizyta u gin trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#615 |
|
Konto usunięte
|
O już mamusie styczniowe są
! Powodzenia dziewczyny dla Was i Waszych brzuszków . I oby wszystko przebiegało pomyślnie !
|
|
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymamy ![]() ![]() ![]() Co do daty wyznaczonej porodu to zalezy od lekarza. Mi wyznaczył w 5 tygodniu ciązy. Ja tez chodzę prywatnie i kiedyś chodziłam na NFZ nie narzekałam, ale zmienił się ten lekarz bo kasa mu uderzyła i ludzi ful.
|
|
#617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest pani która opiekuje się Toba cała ciąże i poród i potem troszkę po pomaga ja miałam położną taką która przychodziła na telefon tzn. jak urodziłam przyszła do mnie do domu pani z przychodni- porażka totalna !!! jak Kajka miała tydzień jakoś Mąż znalazł starą ulotkę reklamową która była w szpitalu "o prywatnej położnej na NFZ", zadzwonił i przyszła... kocham panią Sylwię przychodziła na każdy telefon! przychodziła nawet do szpitala kapać mi Kajkę! (bo leżałam kilka dni z Kają na pediatrii a tam są takie dzikie wanny i baliśmy się ja tam kąpać) teraz też zamówię sobię panią Sylwię nie wyobrażam sobie inaczej Ona przychodzi też do ciężarnych, ale nie na poród bo tak u nas nie jest przyjęte w mieście Zadzwonię do niej tak w grudniu, aby przyszła do maleństwa od pierwszych dni |
|
|
|
|
#618 |
|
Wtajemniczenie
|
trzymamy mocno!
![]() ![]() : magia: mam nadzieję, że zdasz nam całą relację ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- [1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;19726131]O już mamusie styczniowe są ! Powodzenia dziewczyny dla Was i Waszych brzuszków . I oby wszystko przebiegało pomyślnie ![/QUOTE]
|
#619 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#620 |
|
Raczkowanie
|
Ja też jutro idę do gina. Jakoś się stresuję przed tą wizytą :/
Jakoś ostatnio zmęczona chodzę i nic mi się nie chce, a tu jeszcze tyle pracy na jutro.
|
#621 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#622 |
|
BAN stały
|
Dula zajmuje się kobietą całą ciążę ale niekoniecznie jest położną, bo wspiera ją wyłącznie psychicznie, nie pomaga rodzić (oglądałam program na ten temat), a położna pomaga tuz przed, przy samym porodzie i tuż po
![]() Co do wyznaczania terminu u mnie idealnie się pokrył termin wg tego lekarskiego kalendarzyka (to takie kółeczko) i mojego @ z terminem wg USG (wg wielkości pęcherzyka) ![]() Przyjaciółka się mnie pyta czy się nie boję ciąży, trudów z nią związanych, porodu, a ja na razie zupełnie (o dziwo!) się tego nie boje, a jedyną rzeczą o którą się martwię to zdrowie mojego maleństwa. Też dopiero na tej najbliższej wizycie będzie można określić czy zarodek się rozwija, czy bije serce. I tego się boję. Zeby wszystko było OK
|
|
|
|
#623 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#624 |
|
BAN stały
|
Ja póki co nie boję się. Nie myśle na razie o znieczuleniu itp. Na to będzie czas jak może zacznę się bać. A szczerze to zanim zaszłam w ciążę bardziej bałam się porodu niż teraz
Teraz co najwyżej o to jak te chwile przeżyje ze mną mój TŻcik
|
|
|
|
#625 |
|
Raczkowanie
|
Dzień Doberek
![]() U mnie znów szaro i pochmurno, ostatnio nie miałam czasu by coś napisać nawet za to Was cały czas czytam.Dzisiaj mam wolne w pracy, bo mój pracodawca chce zobaczyć jak pracownik na moje miejsce poradzi sobie bez mojej pomocy, także nadrabiam zaległości. Za tydzień do gina ^^ Dostanę pierwsze zdjęcie ![]() Jakoś nie mogę się doczekać, pierwszy raz zobaczę, że ktoś jest w środku bo szczerze powiedziawszy, to ja chyba tak nie do końca jeszcze uwierzyłam, choć mam większość objawów.Pozdrawiam i witam wszystkie nowe, zafasolkowane w naszym temacie
|
|
|
|
#626 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie. Dzieki dziewczyny (sukienka). Piekne te wasze zdjecia slubne- az sie rozmazylam. Ja mam ostatnio raczej niechec do jedzenia, najgorzej ze sniadaniem. W pon i wczoraj czulam ze nie moge na mieso patrzec, na obiad nalesniki zrobilam hehe. Dzis zas mam smaka na placki ziemniaczane i czuje ze nic innego nie zjem. anka_bzzz- Witam, mysl pozytywnie!
![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- make_up_istka- z ta polozna to dobry pomysl. Ja akurat pierwszy raz rodzilam w klinice prywatnej- mialam wspanialy porod ze znieczuleniem i opieke. kosztowalo mnie to 400zl . Dziewczynom z mych okolic polecam! Teraz tez tak samo chce. Na opieke w domu poloznej z przychodni nie narzekalam. Myszeczka- czemu cc? MONIKA1850- Trzymamy!
|
#627 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
nie wiem skąd u Was takie lęki przed wizytą u gina? ja zawsze bardzo się cieszę że zobaczę moje Maleństwo kolejną wizytę mam w piątek i juz nie mogę się doczekać trzeba myśleć pozytywnie-po co Dzidzi niepotrzebne stresy... ![]() Czekamy na relacje z wizyt ![]() U mnie dziś strasznie duszno znowu jedziemy po południu na duże zakupy z męzem i nie wiem co zrobić żeby nie paść w sklepie nie chce mi się strasznie ![]() Mam kolejną porcję truskawek...mniam ![]() ![]() ![]() :s lina:
|
#628 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#629 |
|
Raczkowanie
|
Mi powiedzial ,ze to juz 8 tydzien. A temin mam na 9 stycznia. Ciekawa jestem jaka plec
![]() Dziewczyny w ktorym tygodzniu da sie to sprawdzic. Wizyte mam za 2 tygodnie ,ale to napewno jeszcze za wczesnie ![]() Gratuluje wszystkim zafasolkowanym ![]() Apropo to jakich preparatow uzywacie w czasie ciazy ,tj.na rozstepy ,ale i ogolnie do pielegnacji.. Ja ostatnio z Perfecty kremik kupilam i jak narazie jest ok,strasznie si e boje tych okropnych rozstepow bo chociaz mam 19 lat to caly tylek w tym okropienstwie ,a dodam ,ze waze 56 kg./170 wz. |
|
|
|
#630 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wyslalam wam zaproszenie do KLUBU prywatnego
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:24.

najlepiej wybrać się podobno ok. 8 tyg.

muszę udzielać się na specjalnym forum - 2 przedmioty mam poprzez e-learning-i za aktywność są punkty, szkoda że to nie wizaż
ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

:s lina:

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)