"Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-01, 13:19   #601
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Mogę dołączyć?
Zapraszam w imieniu wszystkich zafasolkowanych
fajnie, że nasze grono się tak szybko powiększa !

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
No to może parę słów o sobie:
Anna, 25 lat
A poważnie: mniej więcej 6 tydzień, wizyta u gin była 24.05, nie słyszała dziecka. Aktualnie - duphaston i folik, następna wizyta 07.06, jak się uda to dziś odbiorę badania, ale jeszcze dobrze by było zrobić kolejne 3... Niestety prywatnie, więc wszystko kosztuje.

Boję się bardzo, to moja pierwsza ciąża a mam koleżankę, która nota bene brała ślub w tym samym roku, co ja, była w ciąży i już nie jest...

Aktualnie na L4 to dodatkowy czas na przemyślenia mam - niekoniecznie pozytywne....
ja też jestem w szóstym tygodniu tzn. sama sobie tak obliczyłam, jak jest na prawdę i z dokładnością co do jednego dnia dowiem się na wizycie u Gina
chyba każdy ma jakieś obawy, ale trzeba myśleć pozytywnie i cieszyć się obecnym stanem

stalowamagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 13:25   #602
make_up_istka
BAN stały

anka_bzzz nie martw się, każda z Was ma obawy. A dziecka nie słychać w 6 tyg. - to normalne najlepiej wybrać się podobno ok. 8 tyg.
Fakt prywatnie to wszystko kosztuje, ale jaki komfort! Wszystko dużo szybciej i lepiej niż na NFZ. U nas z kasa nie najlepiej, ale nie wyobrażam sobie prowadzenia swojej ciąży na kasę chorych.
Powodzenia!

Aha, dziewczynki, słyszałam już od paru kobiet, że na nic nie warto wydać pieniędzy tak bardzo jak na własną położną - która pomoże od wyjazdu do domu (toaleta, prysznic, badanie, czuwanie), do pierwszych dni dziecka. W szpitalach owszem są, ale takie "dla wszystkich" prawdopodobnie zobaczysz raz na dwie godziny i prawda jest taka, że jeśli nie zapłacisz, to nic ci nie pomoże (100% przypadków moich znajomych które rodziły bez własnej połoznej tak miało...)
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 13:50   #603
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Aha, dziewczynki, słyszałam już od paru kobiet, że na nic nie warto wydać pieniędzy tak bardzo jak na własną położną - która pomoże od wyjazdu do domu (toaleta, prysznic, badanie, czuwanie), do pierwszych dni dziecka. W szpitalach owszem są, ale takie "dla wszystkich" prawdopodobnie zobaczysz raz na dwie godziny i prawda jest taka, że jeśli nie zapłacisz, to nic ci nie pomoże (100% przypadków moich znajomych które rodziły bez własnej połoznej tak miało...)
też mi to wiele kobiet powtarza, może niech wypowiedzą się już doświadczone mamusie, przecież mamy tu kilka na naszym forum ja w prawdzie na razie ani myślę o porodzie, na razie myślami jestem przy 10 czerwca i usg

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 13:51   #604
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

http://www.annegeddes.com/Modules/An...ies/index.aspx

musiałam dodać ten link, żebyście wszystkie mogły popodziwiać twórczość Anne Geddens
ja jestem zachwycona!!!
te dzieciaczki są przecudne!

Stary 2010-06-01, 14:03   #605
make_up_istka
BAN stały

Ja też jestem na początku, ale już zewsząd słyszę rady, a akurat w bliskiej rodzinie mam świeżo upieczone mamusie (najświeższa sprzed tygodnia która być może będzie moją położną własnie jak zdąży wrócić do pracy )

Mój tata za to zaczyna być nie do wytrzymania (wiem, kochany jest ) ze swoją nadopiekunczością
Stary 2010-06-01, 14:28   #606
Myszeczka86
Zakorzenienie

Ja w pierwszej ciązy nie miałam położnej i się męczyłam 16 h.
Teraz prawdopodobnie będę mieć cc, także nie będe potrzebowac położnej.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 14:32   #607
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stalowamagnolia Pokaż wiadomość
Zapraszam w imieniu wszystkich zafasolkowanych
fajnie, że nasze grono się tak szybko powiększa !

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

ja też jestem w szóstym tygodniu tzn. sama sobie tak obliczyłam, jak jest na prawdę i z dokładnością co do jednego dnia dowiem się na wizycie u Gina
chyba każdy ma jakieś obawy, ale trzeba myśleć pozytywnie i cieszyć się obecnym stanem

Cytat:
anka_bzzz nie martw się, każda z Was ma obawy. A dziecka nie słychać w 6 tyg. - to normalne najlepiej wybrać się podobno ok. 8 tyg.
Fakt prywatnie to wszystko kosztuje, ale jaki komfort! Wszystko dużo szybciej i lepiej niż na NFZ. U nas z kasa nie najlepiej, ale nie wyobrażam sobie prowadzenia swojej ciąży na kasę chorych.
Powodzenia!

Nie wyobrażam sobie siedzieć w mnie w poradni. Rejestracja to koszmar. Tam kobiety mało się za włosy nie targają! Byłam dwa razy w życiu i dziękuję. Chodzę prywatnie, do tej samej kobiety, która przyjmuje w poradni, ale prywatnie to nie ta sama osoba. Powiem szczerze, ten szał udziela się tam wszystkim...
Narzekam tylko trochę, bo jednak wydatków trochę jest.

Ja jeszcze tak daleko myślami nie sięgam Nawet mi gin jeszcze terminu nie wyznaczyła.

Idę sobie małe, domowe SPA zrobić. Potrzebuję chwili relaksu.
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-01, 14:47   #608
mallinka
Zadomowienie

Ja też chodzę prywatnie, miałam 2 razy nieprzyjemna wizyte na NFZ będąc już w ciąży i mąż mi zabronił się więcej denerwować trochę żałuję kasy - bo moznaby tyle fajnych Rzeczy Dzidziolkowi kupić, ale cóż... powiedział, że przez 9 miesięcy mogę chodzić prywatnie, dla naszego komfortu psychicznego
popijam sobie koktajl truskawkowy i już drugi dzien zabieram się za odrobienie pracy domowej z uczelni - mam straszne zaległości muszę udzielać się na specjalnym forum - 2 przedmioty mam poprzez e-learning-i za aktywność są punkty, szkoda że to nie wizaż

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 15:20   #609
ewurka
Wtajemniczenie

Dziewczyny, zdjęcia ze ślubu macie cudne
stalowamagnolia fajne te dzieciaczki właśnie oglądałam
anka_bzzz Witaj, Gratuluje i nie martw się, wszystko będzie dobrze
Ja wróciłam od położnej i takie mam jakieś mieszane uczucia. Ehhh Tż mnie denerwuje
Chyba lepiej się położe zanim już całkiem komuś zrobie krzywde

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 15:36   #610
MONIKA1850
Zakorzenienie

GG do MONIKA1850 Send a message via Skype™ to MONIKA1850

No dziewczynki super wasze fotki ze ślubuja moje mam ale w albumie w szufladzie bo to już 11lat bedzie
No i oficjalnie moge się przyznac że kolejny cykl staran rozpoczęty wczorajtrzymajcie mocno kciukasy żeby teraz juz sie udalo

No i witam kolejne mamusie-gratuluje dwoch kreseczek

Teraz lece z moja corcia na probe bo w czwartek prószy kwiatki w procesji
MONIKA1850 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 15:46   #611
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MONIKA1850 Pokaż wiadomość
No dziewczynki super wasze fotki ze ślubuja moje mam ale w albumie w szufladzie bo to już 11lat bedzie
No i oficjalnie moge się przyznac że kolejny cykl staran rozpoczęty wczorajtrzymajcie mocno kciukasy żeby teraz juz sie udalo

No i witam kolejne mamusie-gratuluje dwoch kreseczek

Teraz lece z moja corcia na probe bo w czwartek prószy kwiatki w procesji
oczywiście, że trzymam kciukasy! : magia:
mam nadzieje, że szybko dołączysz do grona zafasolkowanych!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-01, 16:11   #612
make_up_istka
BAN stały

anka_bzzz dziwne, że nikt nie wyznaczył Ci nawet przybliżonego terminu porodu (wiadomo, zawsze troszkę może się przesunąć) - to była pierwsza rzecz jaką zrobił mój gin. po wywiadzie ze mną, a USG tylko to potwierdziło.

mallinka nie jest szkoda tych pieniędzy, bo własnie to dajesz swojemu dzidziusiowi: bardzo dobrą opiekę nad Tobą i nad nim! Ja parę razy w życiu byłam u gin. na NFZ i więcej nie pójdę - tabletki anty przepisane bez badania ginekologicznego nawet, sama musiałam się dopraszać o receptę na leki na infekcje "bo zapomniała że coś musi mi na to dać", do tego mała delikatność, niesamowicie niesympatyczna pielęgniarka i pośpiech - nigdy więcej!
Stary 2010-06-01, 19:03   #613
Aliszcze
Zakorzenienie

jak byłam w 6 tc to tez nie wyznaczył mi gin terminu, dopiero w 8tc

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 19:13   #614
figunia86
Przyczajenie

Jutro pierwsza wizyta u gin trzymajcie kciuki
figunia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 19:17   #615
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8
Konto usunięte

O już mamusie styczniowe są! Powodzenia dziewczyny dla Was i Waszych brzuszków. I oby wszystko przebiegało pomyślnie!
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 19:21   #616
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figunia86 Pokaż wiadomość

Trzymamy

Co do daty wyznaczonej porodu to zalezy od lekarza. Mi wyznaczył w 5 tygodniu ciązy.
Ja tez chodzę prywatnie i kiedyś chodziłam na NFZ nie narzekałam, ale zmienił się ten lekarz bo kasa mu uderzyła i ludzi ful.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 19:23   #617
gabriellao0
Zakorzenienie

Cytat:
fachowo to się chyba DULA nazywa
to jest pani która opiekuje się Toba cała ciąże i poród i potem troszkę po pomaga

ja miałam położną taką która przychodziła na telefon tzn. jak urodziłam przyszła do mnie do domu pani z przychodni- porażka totalna !!!
jak Kajka miała tydzień jakoś Mąż znalazł starą ulotkę reklamową która była w szpitalu "o prywatnej położnej na NFZ", zadzwonił i przyszła...
kocham panią Sylwię
przychodziła na każdy telefon! przychodziła nawet do szpitala kapać mi Kajkę! (bo leżałam kilka dni z Kają na pediatrii a tam są takie dzikie wanny i baliśmy się ja tam kąpać)
teraz też zamówię sobię panią Sylwię
nie wyobrażam sobie inaczej
Ona przychodzi też do ciężarnych, ale nie na poród bo tak u nas nie jest przyjęte w mieście
Zadzwonię do niej tak w grudniu, aby przyszła do maleństwa od pierwszych dni
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 19:36   #618
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez figunia86 Pokaż wiadomość
trzymamy mocno! : magia: mam nadzieję, że zdasz nam całą relację

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;19726131]O już mamusie styczniowe są! Powodzenia dziewczyny dla Was i Waszych brzuszków. I oby wszystko przebiegało pomyślnie![/QUOTE]

Stary 2010-06-01, 19:48   #619
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
anka_bzzz dziwne, że nikt nie wyznaczył Ci nawet przybliżonego terminu porodu (wiadomo, zawsze troszkę może się przesunąć) - to była pierwsza rzecz jaką zrobił mój gin. po wywiadzie ze mną, a USG tylko to potwierdziło.

(...)
Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
jak byłam w 6 tc to tez nie wyznaczył mi gin terminu, dopiero w 8tc
Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
(...)

Co do daty wyznaczonej porodu to zalezy od lekarza. Mi wyznaczył w 5 tygodniu ciązy.
Ja tez chodzę prywatnie i kiedyś chodziłam na NFZ nie narzekałam, ale zmienił się ten lekarz bo kasa mu uderzyła i ludzi ful.
Moja lekarka powiedziała mi, że póki co wszystko wygląda na USG ładnie, ale to póki co, bo dopiero przy następnej wizycie będzie mi w stanie powiedzieć, czy wszystko na pewno jest ok (czy podział nastąpił prawidłowo). Myślę, że wtedy też wyznaczy mi ewentualną datę.
Stary 2010-06-01, 20:42   #620
zosik
Raczkowanie

GG do zosik

Ja też jutro idę do gina. Jakoś się stresuję przed tą wizytą :/
Jakoś ostatnio zmęczona chodzę i nic mi się nie chce, a tu jeszcze tyle pracy na jutro.

zosik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 20:48   #621
figunia86
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez stalowamagnolia Pokaż wiadomość
trzymamy mocno! : magia: mam nadzieję, że zdasz nam całą relację

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Oczywiście napisze wszystko Po 16 spodziewajcie się relacji
Okropnie się denerwuje żeby wszystko było w porządku
figunia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 20:58   #622
make_up_istka
BAN stały

Dula zajmuje się kobietą całą ciążę ale niekoniecznie jest położną, bo wspiera ją wyłącznie psychicznie, nie pomaga rodzić (oglądałam program na ten temat), a położna pomaga tuz przed, przy samym porodzie i tuż po

Co do wyznaczania terminu u mnie idealnie się pokrył termin wg tego lekarskiego kalendarzyka (to takie kółeczko) i mojego @ z terminem wg USG (wg wielkości pęcherzyka)

Przyjaciółka się mnie pyta czy się nie boję ciąży, trudów z nią związanych, porodu, a ja na razie zupełnie (o dziwo!) się tego nie boje, a jedyną rzeczą o którą się martwię to zdrowie mojego maleństwa. Też dopiero na tej najbliższej wizycie będzie można określić czy zarodek się rozwija, czy bije serce. I tego się boję. Zeby wszystko było OK
Stary 2010-06-01, 21:07   #623
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Dula zajmuje się kobietą całą ciążę ale niekoniecznie jest położną, bo wspiera ją wyłącznie psychicznie, nie pomaga rodzić (oglądałam program na ten temat), a położna pomaga tuz przed, przy samym porodzie i tuż po

Co do wyznaczania terminu u mnie idealnie się pokrył termin wg tego lekarskiego kalendarzyka (to takie kółeczko) i mojego @ z terminem wg USG (wg wielkości pęcherzyka)

Przyjaciółka się mnie pyta czy się nie boję ciąży, trudów z nią związanych, porodu, a ja na razie zupełnie (o dziwo!) się tego nie boje, a jedyną rzeczą o którą się martwię to zdrowie mojego maleństwa. Też dopiero na tej najbliższej wizycie będzie można określić czy zarodek się rozwija, czy bije serce. I tego się boję. Zeby wszystko było OK
Mam tak samo. Ale powiem szczerze - porodu i ostatnich miesięcy się boję
Stary 2010-06-01, 22:12   #624
make_up_istka
BAN stały

Ja póki co nie boję się. Nie myśle na razie o znieczuleniu itp. Na to będzie czas jak może zacznę się bać. A szczerze to zanim zaszłam w ciążę bardziej bałam się porodu niż teraz Teraz co najwyżej o to jak te chwile przeżyje ze mną mój TŻcik
Stary 2010-06-02, 07:21   #625
Katarina89
Raczkowanie

Dzień Doberek

U mnie znów szaro i pochmurno, ostatnio nie miałam czasu by coś napisać nawet za to Was cały czas czytam.
Dzisiaj mam wolne w pracy, bo mój pracodawca chce zobaczyć jak pracownik na moje miejsce poradzi sobie bez mojej pomocy, także nadrabiam zaległości.

Za tydzień do gina ^^ Dostanę pierwsze zdjęcie
Jakoś nie mogę się doczekać, pierwszy raz zobaczę, że ktoś jest w środku bo szczerze powiedziawszy, to ja chyba tak nie do końca jeszcze uwierzyłam, choć mam większość objawów.

Pozdrawiam i witam wszystkie nowe, zafasolkowane w naszym temacie
Stary 2010-06-02, 08:45   #626
eevciaa
Raczkowanie

Witajcie. Dzieki dziewczyny (sukienka). Piekne te wasze zdjecia slubne- az sie rozmazylam. Ja mam ostatnio raczej niechec do jedzenia, najgorzej ze sniadaniem. W pon i wczoraj czulam ze nie moge na mieso patrzec, na obiad nalesniki zrobilam hehe. Dzis zas mam smaka na placki ziemniaczane i czuje ze nic innego nie zjem. anka_bzzz- Witam, mysl pozytywnie!

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

make_up_istka- z ta polozna to dobry pomysl. Ja akurat pierwszy raz rodzilam w klinice prywatnej- mialam wspanialy porod ze znieczuleniem i opieke. kosztowalo mnie to 400zl . Dziewczynom z mych okolic polecam! Teraz tez tak samo chce. Na opieke w domu poloznej z przychodni nie narzekalam. Myszeczka- czemu cc? MONIKA1850- Trzymamy!
04.04.14- praktyka: plac + miasto +

eevciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 09:14   #627
mallinka
Zadomowienie

Hej Dziewczyny
nie wiem skąd u Was takie lęki przed wizytą u gina? ja zawsze bardzo się cieszę że zobaczę moje Maleństwo kolejną wizytę mam w piątek i juz nie mogę się doczekać trzeba myśleć pozytywnie-po co Dzidzi niepotrzebne stresy...
Czekamy na relacje z wizyt

U mnie dziś strasznie duszno znowu jedziemy po południu na duże zakupy z męzem i nie wiem co zrobić żeby nie paść w sklepie nie chce mi się strasznie

Mam kolejną porcję truskawek...mniam :s lina:

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 10:05   #628
Molalala
BAN stały

GG do Molalala

Cytat:
Mogę dołączyć?
witamy witamy

hejka Babeczki

dopisuje do Listy dziewczyny

U mnie nudyy......wstalam o 10...hehehe

i sie nudze....ide na sniadanko

milego dnia
Molalala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 10:10   #629
mirabelka19
Raczkowanie

Mi powiedzial ,ze to juz 8 tydzien. A temin mam na 9 stycznia. Ciekawa jestem jaka plec
Dziewczyny w ktorym tygodzniu da sie to sprawdzic. Wizyte mam za 2 tygodnie ,ale to napewno jeszcze za wczesnie

Gratuluje wszystkim zafasolkowanym

Apropo to jakich preparatow uzywacie w czasie ciazy ,tj.na rozstepy ,ale i ogolnie do pielegnacji.. Ja ostatnio z Perfecty kremik kupilam i jak narazie jest ok,strasznie si e boje tych okropnych rozstepow bo chociaz mam 19 lat to caly tylek w tym okropienstwie ,a dodam ,ze waze 56 kg./170 wz.
mirabelka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 10:13   #630
Molalala
BAN stały

GG do Molalala

Cytat:
Napisane przez mirabelka19 Pokaż wiadomość
Mi powiedzial ,ze to juz 8 tydzien. A temin mam na 9 stycznia. Ciekawa jestem jaka plec
Dziewczyny w ktorym tygodzniu da sie to sprawdzic. Wizyte mam za 2 tygodnie ,ale to napewno jeszcze za wczesnie

Gratuluje wszystkim zafasolkowanym

Apropo to jakich preparatow uzywacie w czasie ciazy ,tj.na rozstepy ,ale i ogolnie do pielegnacji.. Ja ostatnio z Perfecty kremik kupilam i jak narazie jest ok,strasznie si e boje tych okropnych rozstepow bo chociaz mam 19 lat to caly tylek w tym okropienstwie ,a dodam ,ze waze 56 kg./170 wz.
plec chyba ok. 15-20tc....

Wyslalam wam zaproszenie do KLUBU prywatnego
Molalala jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości