Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-02, 09:13   #241
Angelika16
Raczkowanie

GG do Angelika16
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Bardzo Dziękuje Kochane
Angelika16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 09:47   #242
dzidzia_aim
Rozeznanie

GG do dzidzia_aim
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
dziadzia aim. bol jeszcze nie jest duzy tylko uciazliwy a co do szyjki to nie musi sie skracac moze wtedy to byl taki bieg okolicznosci.. bo rozejscie spojenia duzo kobiet ma... w sobote mam wizyte u jakiegos innego lekarza to pojde i sprawdzi, pewnie wsio ok ale wole miec pewnosc bo dopiero do swojego za dwa tyg sie dostane.

Do soboty na szczęscie niedaleko pewnie że lepiej jak sprawdza czy wszystko ok a i Ty bedziesz sie lepiej czuła wiedząc ze nie masz sie czego obawiać trzymam wiec za sobotna wizyte

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki w ten wstrętny-mokry dzionek. Okropnie leje i jest szaro-buro...
a my jutro ze znajomymi wybieramy się do 3miasta na długi week,mam nadzieje ze pogoda się poprawi..
FOtki ciuszków z Tesco
oraz mój brzusio 26tc

Śliczne ciuszki uwielbiam te miniaturkowe cudeńka
Brzuszek uroczy
dzidzia_aim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 09:49   #243
Szczęśliwa
Zadomowienie

Witam z rana. Pogoda fatalna, wilgotność w mieszkaniu ponad 60%.
Trochę mnie to martwi bo w piątek rusza remont. Pokój komputerowy zamienia się na dziecięcy- zrywanie tapet, tynkowanie, malowanie- jak to będzie schło? I do tego malowanie przedpokoju i wymiana tam mebli i tapetowanie sypialni.
Pokój córeczki będzie żółto-rudy. Sypialnia fioletowo- ecre.
Ja jadę do mamy a remont robi tata i mąż nie znoszę remontów fajnie że się zmyję chociaż na weekend.

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość

Mam do Was pytanie [/B]czy my możemy latać samolotem?
Jeśli ciąża nie jest zagrożona to możemy. Z tego co czytałam bezpieczniejsze jest latanie niż wielogodzinna jazda samochodem. Ale ostateczna decyzję powinien podjąć lekarz. No i zadzwoń do lini lotniczych czy nie powinnaś mieć jakiegoś zaświadczenia- bo często wymagają.

Cytat:
Napisane przez Angelika16 Pokaż wiadomość
Gratuluję Zdjęcia fajne ale mało wyraźne- czyżbyś też miała łożysko na przedniej ścianie?

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Jak to nie wolno?????????
Tak jak już pisały dziewczyny nie wolno masować intensywnie i intensywnie głaskać. Lekkie smyranie brzuszka nie jest groźne. Chyba że lekarz wogóle zakazuje ze względu na skurcze.

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Dobrze, że mamy dwie sierpniówki, bo nie chciałabym iść pierwsza na odstrzał
No wiesz nic nie jest przesądzone sierpniówki nasze mogą przenosić, a Ty możesz się pospieszyć i wtedy będziesz pierwsza hehe

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
ycnan, Szczęśliwa, jak długo zamierzacie jeszcze pracować?
Ja planuje do końca lipca, co wychodzi mniej więcej jak u Ciebie bo mam termin na 3 października, czyli 2 miesiące będę w domu na L-4.
Tak naprawdę to ciężko mi sobie wyobrazić siedzenie w domu, mam wrażenie ze marnowałabym czas i tyła Ale ja chcę też pracować ze względu na koleżanki z pracy. Jestem kierownikiem i nie będą nikogo przyjmować na moje zastępstwo no i mam świadomość że cała moja praca zostanie rozdzielona na 4 pozostałe koleżanki, i jedna z nich będzie pełniła obowiązki kierownika za marny dodatek funkcyjny. Szczególnie że zbliża się okres wakacyjny- urlopowy i każda chciałaby iść na urlop. Załatwię im tylko do pomocy stażystkę na pól roku. No i w tej sytuacji jest mi głupio zbyt wcześnie obciążać je dodatkową pracą, skoro ciążę znoszę dobrze.
Co prawda z dnia na dzień jest coraz gorzej z kręgosłupem wiec zobaczymy czy moje plany nie ulegną zmianie.

Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
Myslałm,że nadrobie zaległosci w czytaniu-gdzie to tam,narazie ani pół strony nie zdążyłam poczytać,nie wliczajac wizażu bo tu to nagminnie musze wchodzic i sprawdzac co u was słychactaki nowy nałóg-zamiast palenia!!ale jaki zdrowy heheh
A ja w tej ciąży przeczytałam więcej książek niż przez ostatnie 5 lat nadal pracuję, ale więcej odpoczywam popołudniami i wieczorami i wtedy właśnie z książką. Rekord był w pierwszym trymestrze, przez mega mdłości dużo leżałam i czytałam. m.in. 7 części Harrego Pottera

Cytat:
Napisane przez agata81 Pokaż wiadomość
Hej Kobietki!
Ja dziś jestem bardzo zadowolona. Mialam usg połówkowe i będzie DZIEWCZYNKA.
Gratuluje córeczki. Fajnie że synuś zadowolony.

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
Dziewczyny pochwalcie się co dzisiaj macie na obiadek? Wczoraj miałam pyszne faszerowane papryki MNIAM a dzisiaj jeszcze nie wiem...
Ja mam wczorajszy rosół

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
. Ja się tak zastanawiam nad pracowaniem do połowy sierpnia (o ile tyle wytrzymam) a potem wezmę urlop wypoczynkowy, a jak on się skończy a nie zdążę w tym czasie urodzić (tp. mam na 26 września) to wtedy już poproszę o L4 bo nie będę przed samym porodem chodzić do pracy (raz, że musiałby mnie ktoś wozić do niej bo nie wiem czy mi się uda wtedy zmieścić za kierownicą, a dwa, że bym się bała, po co kusić los? ).
Klarisa nie szkoda Ci teraz brać urlopu? Ja zostawiam sobie prawie cały urlop na po macierzyńskim, żeby jak najdłużej być z małą w domu. Może weź od razu w sierpniu L-4.

Cytat:
mój brzusio 26tc
Fajny brzusio, okrąglutki

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.

Edytowane przez Szczęśliwa
Czas edycji: 2010-06-02 o 10:07
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 09:52   #244
dzidzia_aim
Rozeznanie

GG do dzidzia_aim

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
Mpiczku- jaki piękny brzusio ! Taki zgrabny. Ja mam ten sam tydzień a wysadziło mnie jak po grochówce, buuuu
, ale się ubawiłam, aż mi się humor poprawił
Ja też jestem w 26, brzuszek chyba wielkością podobny do Mpik tylko u mnie jeszcze dochodzą ogromne boczki
Stary 2010-06-02, 09:52   #245
tifio
Rozeznanie

Angelika16 przepiękny uśmieszek ma Twój maluszek

mszu ja jestem na zwolnieniu od 8 marca (to już dosyć długo) i nie było dnia żebym się nudziła, że tak powiem to nawet mam chyba mniej czasu niż jak chodziłam do pracy Kiedyś nawet częściej mamę odwiedzałam, a teraz to jakoś nie mogę się do niej wybrać, bo zawsze coś... Budzik mam ustawiony na godzinę 8, ale z łóżka zwlokę się ok. 9 Muszę nadrobić Wizaż itp :P Zjem śniadanko, wezmę szybki prysznic, trochę ogarnę mieszkanko, czasem przygotuję coś do obiadku (bo mój TŻ wraca o bardzo różnych porach z pracy) i lecę na spacerek ze szwagiereczką i jej małą córeczką. To nam zajmuje ok. 2,5-3h, także wracam do domku mniej więcej na 15-stą. Robię obiadzik, później trochę oglądam tv, czasem wychodzę z TŻ na spacer lub jedziemy gdzieś do znajomych, nastaje wieczór, jakaś kolacyjka, kąpiel i spać Odnoszę wrażenie, że teraz potrzebuję znacznie więcej snu niż na początku ciąży - zasypiam momentalnie, a rano nie mogę otworzyć oczek

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
A moja mała tak się pcha na lewą stronę, że miałam przez kilka minut lewą stronę brzucha kilka centymetrów wyżej niż prawą
Mój młodzieniec to zazwyczaj pcha się na prawą stronę i tak myślę, że to może dlatego, że śpię więcej na prawym boczku Chociaż już dwa dni to się wypycha pod samym pępkiem i tak strasznie śmiesznie to wygląda, bo do pępka mam brzuch zapadnięty całkiem jak przed ciążą, a pod mam taki wałeczek

agata81 gratuluje dziewczynki

Mpik82 śliczny masz brzuszek, chyba się w nim zakochałam :P i fajniutkie te ciuszki kupiłaś, ja niestety do najbliższego Tesco mam ok.70km

tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 10:05   #246
Astorianka
Raczkowanie

Hmm a ja odruchowo głaszczę brzuch od czasu do czasu, a wieczorem za to mój mąż bawi się w "podsłuchiwanie" brzucha... A z drugiej strony temu czemuś do masażu daleko... pogadam z ginem.

U mnie dziś pochmurno. Moja łazienka nabiera blasku. A wczoraj udało mi się kupić baterię do łazienki mojej mamy za 1/3 ceny YUPPIE, bo zmieniali wystawkę w takim małym snobistycznym sklepie z łazienkami. Tak to nawet nie spojrzałabym w jej stronę, bo niedostępna cenowo, a tu niespodzianka Za tydzień łazienka wreszcie po wielu przygodach będzie gotowa (a remont obu trwa już trzy tygodnie), i wtedy parkiet, malowanie ścian i można wreszcie urządzać pokój bejbiaka i nasz...

Dziewczyny malujecie ściany czy tapetujecie? Bo mam dylemat... i zastanawiam się czy w ogóle warto kłaśc tapety.

No i mam kolejny dylem
at - pieluszki jednorazowe czy wielorazowe???Jeden argument odpadł - mam warunki do prania i suszenia pieluszek (pralka + suszarka)... obie wersje mają plusy i minusy a na co Wy się decydujecie?

Dash -
jak widzę też ostro działasz z remontem

Mszu
moje zwolnienie jest od 1 kwietnia. Początkowo miałam problemy ze znalezieniem sobie miejsca (tak, tak wyszło na to, ze jestem pracoholikiem). Spałam do 9, potem siedziałam na necie, potem spaer z psem, potem obiad (ale nie gotowałam), potem znowu spacer, książka, komp i dzień się kończył. Normalnie zwariować można było.
Teraz przez remont jest inaczej, raz - bo jest remont, dwa bo wstaję wcześniej, trzy bo inaczej poukładałam czas
Sporo czytam, sporo łażę (psica jest wniebowzięta), dużo załatwiam różnych spraw od zakupów jedzeniowych po sprawy remontowe, ponieważ zepsuł mi się mój komp jestem rzadziej na necie. Teraz wczuwam się w wózki, pieluszki i ciuszki. Na zakupy ruszę w lipcu...
W sumie przestałam się nudzić i przestałam tęsknić za pracą..

Bejbiak wczoraj strajkował, wieczorem była cisza w brzuchu, ale teraz się "włączył"
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 10:06   #247
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Naprawdę wspaniały prezent od losu
Bidulka, dużo przeżyliście, ale dzidzia zrekompensuje WAM te lata walki Buziaczki

(...)

Ja na zwolnieniu jestem prawie od początku ciązy, i tak jak tu większośc dziewczynek raczej się nie nudze Gotowanie, sprzatanie, koleznaki, spotkanka..da się przeżyc hehe

FOtki ciuszków z Tesco
oraz mój brzusio 26tc
Masz śliczny brzuszek I fajne wdzianka.

Ja zdjęcia swojej kolekcji zrobię dopiero jak ogarniemy sprawy z remontem, na razie ciuszki leżą u mamy w mieszkaniu. Na razie nie chcę przewozić do siebie bo po co się mają plątać podczas remontu, i tak mam wystarczająco dużo gratów. Zresztą sporej części chcę się pozbyć. Waham się trochę - czy wystawiać na allegro czy może oddać potrzebującym? Zawsze mam taki dylemat - nie wiem czy np. kogoś nie obrażę moimi darami, teraz ludzie mają różne spojrzenie na to i często wolą po prostu pieniądze, z drugiej strony mam wiele ubrań (swoich i tż-ta) dużo rzeczy takich domowych (typu zastawa itp.) których nie używam, a tak sobie myślę, że teraz wielu ludzi po powodzi zostało kompletnie z niczym, nie mają nawet przysłowiowych majtek na zmianę, może komuś moje rzeczy się przydadzą? Żal mi ich wyrzucić, wiele jest w stanie idealnym. Co byście zrobiły na moim miejscu?

A co do siedzenia w domu to jak się chce, zawsze można znaleźć coś do zrobienia, chociaż fakt, że jak się nie ma dokąd pójść to bywa nudno. U mnie słabo jest z kontaktami towarzyskimi bo mieszkam w innym mieście niż moje rodzinne i prawdę mówiąc to nie mam tutaj prawie wcale znajomych (raczej mój mąż ma, ale to jak wiadomo są jego znajomi) więc nie wiem co będę robić jak się malutka urodzi. Ale są seanse kinowe dla mam z dziećmi, jest wiele miejsc, które chciałam zwiedzić a nie miałam nigdy czasu (w tym kilka muzeów) więc myślę, że damy radę No i z samym maluszkiem jest dużo zabawy Poza tym tak sobie myślę, że może poznam inne mamusie, które mają podobny jak ja "problem".

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Klarisa nie szkoda Ci teraz brać urlopu? Ja zostawiam sobie prawie cały urlop na po macierzyńskim, żeby jak najdłużej być z małą w domu. Może weź od razu w sierpniu L-4.
Ustaliliśmy z mężem, że raczej nie wrócę do pracy na etat po macierzyńskim. Albo umowa - zlecenie i praca dorywcza, albo będę "kurą domową" więc ten urlop wypoczynkowy do niczego mi się nie przyda A teraz im więcej wezmę chorobowego tym mniejszy będę miała zasiłek macierzyński więc mi się to nie opłaca

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-06-02 o 10:08
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 10:13   #248
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Dziewczynki -wymyśliłam, że pomalujemy pokoik malutkiej na zielono( taki bardziej seledynek), doradzcie mi w jakim kolorze kupić pościel, dodatki... Myśle o pomarańczu albo rożowym..
Stary 2010-06-02, 10:18   #249
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Głaskać wolno, nawet trzeba Chodzi o kontakt z dzieckiem itd. Nie wolno masować, a to różnica

Więc głaszczcie swoje maleństwa bez obaw
dokladnie tak ja lekko glaszcze

Cytat:
Ja myslałam, że Martuchy dzidek to taki klocuszek, a to tyle dzieci już ważą w tym czasie Podczytałam wątek naszych poprzedniczek i w 32 tyg. maluchy ważą już ponad 2 kg

I u jednej już powoli zaczyna się akcja czyli u nich już się zaczęło, a my jesteśmy następne Dobrze, że mamy dwie sierpniówki, bo nie chciałabym iść pierwsza na odstrzał
ja tez myslalam ze to klocuszek a to wszystko ok
nie gadaj ze sierpnniowe na pierwszy ogien bo ja jestem pierwsza i mam stresa jak cholera;D powoli bede torbe pakowac(pod koniec czerwca )

Cytat:
Napisane przez agata81 Pokaż wiadomość

Pomidorko
jak możesz to wpisz mi na listę dziewczynkę i chyba będzie Maja.
gratuluje

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Martucha, ale twoje dziecię już duże jest Cudownie!

Cytat:
FOtki ciuszków z Tesco
oraz mój brzusio 26tc
cudownie

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość

No i mam kolejny dylem
at - pieluszki jednorazowe czy wielorazowe???Jeden argument odpadł - mam warunki do prania i suszenia pieluszek (pralka + suszarka)... obie wersje mają plusy i minusy a na co Wy się decydujecie?
zdecydowanie jednorazowe

co do l4 to ja rano wstaje jem sniadanko i czytam wizaz potem cos sprzatne robie obiad czytam wizaz pisze mgr czytam ksiazki ide na spacer.. obijam sie

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Dziewczynki -wymyśliłam, że pomalujemy pokoik malutkiej na zielono( taki bardziej seledynek), doradzcie mi w jakim kolorze kupić pościel, dodatki... Myśle o pomarańczu albo rożowym..
jak zielen to tylko pomarancz! uwielbiam rudo zielone polaczenia
Stary 2010-06-02, 10:25   #250
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Ja bym taki kolor połączyła z białymi mebelkami i dodatkami w kolorze ecru (lub surowego lnu). Ale ja lubię takie proste zestawy kolorystyczne, raczej zimne.
Stary 2010-06-02, 10:29   #251
gabisun
Zakorzenienie

Witam!
Szczęśliwa no z jednej strony to chciałabym tak w 38tyg. urodzić
Martucha no wiesz akurat potem będziesz nam porady dawać a z twoim terminem to pewnie pójdziesz z zaskoczenia, więc nie zdążysz się za bardzo stresować porodem
Mpik śliczne ciuszki, a brzusio naprawdę zgrabniutki

Ja przy kawce i oczywiście wizaz musi być

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 10:35   #252
margolcia10
Przyczajenie

o matko dziewuszki ale naskrobałyscie przez te kilka dni
nadrobie wszsytko potem bo narazie nie wiem a co mam sie brać...

w week pisałam bylismy u teściów ,polatalismy troche po galerii i kupiłam sobie piekne białe ciażowe rybaczki w H&M mialam zalozyc na Boże Ciało,ale chyba nic z tego..ta pogoda mnie dobija

w niedziele wieczorem wracalismy od teściów to nie mogliśmy dojechac bo miejscami była taka ulewa że auta stawały na poboczu normalnie masakra,ale jakoś sie udało

wogóle powie Wam co opowiadała mi moja szwagierka
ma córke 5 letnia która chodzi do przedszkola i kilka dni temu jak ja kładła spać, ona mówi-mamusiu a ja w przedszkolu z kuba sie oplułam tzn on mnie opłuł no to potem ja jego i zobaczyła to Pani X i podeszła do mnie i uderzyła mnie raczka w policzek-moja szwagierka jak usłyszała ot mówi że zagor=towało sie w niej ale zaczeła wypytywać bo wiadomo to 5 latek to różne rzeczy do głowy mu przychodza
szwagierka ,ale jak to raczka cie uderzyła? tak a płakałaś? tak mamusiu i nie chciałam sie z dziecmi bawić bo mnie bołało
moja szwagierka zadzwoniła do swojjej kolezanki i opowiedziała jej całe zdarzenie i poprosiła żeby ta podpytała swoją córke , poniewaz razem chodza do jednej grupy,czy cos widziala
a tamta dzwoni po godzinie i mowi ze rzeczywiscie Pani x uderzyła Martusie w buzie i ona płakała
poniewaz moja szwagierka nie jest jakas przewrazliwiona histerczka za około 2 dni znów ja pyta o to zdarzenie a ta potwierdziła,w miedzy czasie się wydało ze tego chłopca tez uderzyła
no i był 1 czerwca i wystepy ,moja szwagierke poszła do przedszkola i porosiła pania x na chwile rozmowy i mowi co dziecko opowiadziałao ,a inne potwierdziło
i wiecie co ..okazało sie że to prawda pani x powiedziala ze dzieci sie opluwaly,krzyki nic nie dały wiec podeszła i rzeczywiscie uderzyła z otwartej reki dzecko w policzek
dodam że pani x jest podajze na 2 roku mgr
moja szwgierka powiedziala ze nie pojdzie do dyrektorki i nie zyczy sobie zeby ona podnosiła reke na jej dziecko,a jesli taka sytuacja sie powtorzy no to wtedy wycuiagnie konswencje... no i jak to moze byc eh

w poniedizalek byłam na usg4d-pn dr zbadał zmierzył wymierzył wybadał i poogladał i swierdzl ze wszstko ok z dzieckiem ,z serduszkiem ,zadnych wrodzonych wad itp mózg tez w porzadku
ja nie mam skroconej szyjki ani nic takiego łozysko nie przoduje i nie bedzie takze git majonez
a najlepsze żeterminy wszsytkie usg i wiecie liczone z wieku wszystko sie idealnie zgadza takze termin na 30 wrzesnia(pan dr stweirdził ze ksiazkowo i rzadko sie zdrarza zby wszystkie terminy tak ze soba współgrały)także jestem przeszczęśliwabadanie trwało 1godzine 10 minut cena tez odpowiednia ale warto było fotki i filmik wymiataja
noseczek ma po tatusiu

no a teraz moje drogie lece zalatwiac formalnosci bo zakladamy z mezem firme i juz mi głowa peka od tej biurokracji
gorąco Was wszystkie moje kochane Ciężaróweczki sciskam i odezwe sie na pewno buzaki
i nie przejmować sie ,bedzie dobrze ..musi byc ..no(oczywiscie z nami i naszymi pociechami)

Edytowane przez margolcia10
Czas edycji: 2010-06-02 o 10:37
margolcia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 10:55   #253
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzidzia_aim Pokaż wiadomość

Mi dziś noc minęła koszmarnie i nawet kakao nie pomogło , ale to wina sąsiadów z dołu. Tak sie darli że spać nie szło, już któryś raz. Mam nadzieje że spotkam dziś którąś i uda mi sie porozmawiac bo tak dalej być nie moze

ja tez pół nocy nie spałąm..do tego przysniły mi sie jakieś głupoty, że synus wybiegł na ulice a ja patrzyłam na to z okna mojego pokoju i krzyczałam żeby wracał bo go auto rozjedzie...krzyczałam do ludzi żeby Go łapali a jak na złość nikogo nie było... póxniej sie obudziłam i do rana sie przewalałam...
Współczuje sąsiadów, na dłuzsza mete moga byc naprawde męczący, zwłąszcza jak juz maluszek bedzie na świecie i będzieie potrzebowac spokoju..

Cytat:
FOtki ciuszków z Tesco
oraz mój brzusio 26tc
ja mam dzis wizyte wieczorem i pózniej jade do tesco..mam nadzieje ze jeszcze zostało cos z tych ciuszków bo sa super
brzusio śliczny

Cytat:
No i mam kolejny dylemat - pieluszki jednorazowe czy wielorazowe???Jeden argument odpadł - mam warunki do prania i suszenia pieluszek (pralka + suszarka)... obie wersje mają plusy i minusy a na co Wy się decydujecie?
chodzi Ci o tetrowe pieluszki wielorazowy czy takie?
http://www.allegro.pl/item1055132527...luchy_p_n.html
bo te drogie są super, ale drogie... tetry ja nie lubię, to pranie, prasowanie..ble...
wygrywaja więc wielorazowe, coc gdzieś było na temat tych wielorazowych pieluch i ponoć na dłuzsza mete taniej wychodzą..alne na początek musisz kupić z 10 szt a dość spory jednorazowy wydatek

Cytat:
Ja mam w pokoju synka taki jasny zielonoseledyn
pigment pistacja się nazywał.
No i mebelków jeszcze nie mam , ale będzie jakaś olcha z dodatkami pomarańczu i łóżeczko pomarańczowe..dywanik tez mam taki zielonopomaranczowy, posciel pewno zielona bedzie.jeszcze nie wiem
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 10:58   #254
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
czy ktoś już wszedł na ten link??????
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs

jak nie to jeszcze raz o to prosze....
Juz kliknelam

o qrcze nawet nie wiedzialam, ze to juz III czesc

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png
starapanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 11:11   #255
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

Dziewczyny, ale Wy macie malutkie, zgrabne brzuszki
Wklejam swoje zdjecie robione 2 tyg temu (21tc)

Stary 2010-06-02, 11:35   #256
dzidzia_aim
Rozeznanie

GG do dzidzia_aim

[QUOTE=Astorianka;19734505]Hmm a ja odruchowo głaszczę brzuch od czasu do czasu, a wieczorem za to mój mąż bawi się w "podsłuchiwanie" brzucha... A z drugiej strony temu czemuś do masażu daleko... pogadam z ginem.
No i mam kolejny dylemat - pieluszki jednorazowe czy wielorazowe???Jeden argument odpadł - mam warunki do prania i suszenia pieluszek (pralka + suszarka)... obie wersje mają plusy i minusy a na co Wy się decydujecie?

Dla mnie zdecydowanie welorazowe Co prawda kupiłam około 10 tetrowych ale to tak na wszelki wypadek. Jakby się dziecku ulało czy coś to zawsze pod reką można mieć taką pieluszke

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:

Dla mnie również zdecydowanie pomarańczowy

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Napisane przez margolcia10 Pokaż wiadomość
o matko dziewuszki ale naskrobałyscie przez te kilka dni
nadrobie wszsytko potem bo narazie nie wiem a co mam sie brać...wogóle powie Wam co opowiadała mi moja szwagierka
ma córke 5 letnia która chodzi do przedszkola i kilka dni temu jak ja kładła spać, ona mówi-mamusiu a ja w przedszkolu z kuba sie oplułam tzn on mnie opłuł no to potem ja jego i zobaczyła to Pani X i podeszła do mnie i uderzyła mnie raczka w policzek.............
i nie przejmować sie ,bedzie dobrze ..musi byc ..no(oczywiscie z nami i naszymi pociechami)

O cholera aż mi się ciśnienie podniosło, zdecydowanie poszłabym do dyrekcji żeby tą panią wywalili i to w trybie natychmiastwoym!!! Jak można 5-letnie dziecko uderzyć w twarz?! Ja to jestem taka że jak krzywda dzieje się komuś z bliskiej mi rodziny to gotowa jestem rozszarpać a co dopiero jeśli chodziłoby o moje dzieciątko- nie chciałąbym być w skórze tej pożal sie pani z przedszkola
Jak dzieci się biją czy chocażby kłucą to zwyczajnie należy dziecku spokojne wytłumaczyć co robi źle itd, wiem że w tych czasach niektóre dzieciaki sa bardzo rozpieszczone i wielokrotne tłumaczenie nie pomaga, jednak moim zdaniem nie miała zadnego prawa tak postąpić, wredne babsko.
Margolcia10 gratuluje udanej wizyty

Edytowane przez dzidzia_aim
Czas edycji: 2010-06-02 o 11:37
Stary 2010-06-02, 11:37   #257
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

dash no właśnie tak też słyszałam z tym masowaniem, głaskaniem ale jak tu nie odwzajemniać dotyku kiedy mój synek często do mnie puka

Mpik82 ciuszki boskie, mój synek tez już zaopatrzony w tescowe wdzianka a brzuszek masz mniejszy od mojego postaram si e dziś wrzucić fotki

margolcia10 co za babsko dobrze, że szwagierka zareagowała, chociaz jak dla mnie i tak była zbyt delikatna. Nie można pozwalać na bicie dzieci :/

a ja dzis odebrałam wyniki na test tolerancji glukozy (50g). Wynik po godzinie 89 mg. Ale nie ma żadnych widełek, więc nie wiem czy to prawidłowy wynik.

Edytowane przez naked21
Czas edycji: 2010-06-02 o 11:39
naked21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 11:38   #258
dzidzia_aim
Rozeznanie

GG do dzidzia_aim

Cytat:
Napisane przez starapanna Pokaż wiadomość

Brzuszek piękny , a jakie włoski dłuuuugie
Stary 2010-06-02, 11:40   #259
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym dała dodatki kremowe/ecri lub ewentualnie jaśniutki żółty (ale nie cytrynowy). Lubię taką spokojną kolorystykę- można dodać mocniejsze (bardziej kolorowe) akcenty w postaci naklejek na ścianę.

Ja też właśnie urządzam pokoik. Plan jest taki:
Ściany będą bladożółte, narzuta na łóżko (nasze bo po porodzie będziemy tam spać) będzie ruda, dywan rudo-żółto- ecri, roleta ecri, firanki bladożółte z Kubusiem Puchatkiem pościel bladożółta lub ecri, nad łóżeczkiem naklejki z Kubusiem Puchatkiem.

Cytat:
Witam!
Szczęśliwa no z jednej strony to chciałabym tak w 38tyg. urodzić
Wiesz, że ja też chciałabym rodzić w połowie września- 38 tydzień to już ciąża donoszona. Raz, że wolę żeby mnie wzięło z zaskoczenia- nie daj Boże żeby przenosić. A dwa to podobno moja Dagmarka najlepiej by się czuła w znaku panny (taką wieść głoszą strony ze znaczeniem imion )

Cytat:
Fajny i zgrabny, wcale nie jakiś wielki Taki akurat.

No i zaciekawiłyście mnie tymi pieluchami wielorazowymi.
Ktoś to będzie kupował? Ktoś ma z tym doświadczenia? Dobrze się pierze i schnie? Na jak długo wystarcza? No i czy dzieciaczek taki mały nie będzie się w tym "topił"?

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.

Edytowane przez Szczęśliwa
Czas edycji: 2010-06-02 o 11:43
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 11:46   #260
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Duży, ale uroczy (zresztą ja też mam wielki brzuch )
Śliczne masz włosy, ale ci zazdroszczę...

Moje od czasu zajścia w ciążę w ogóle nie chcą rosnąć... Myślałam, że do lata będę mieć już co najmniej do łopatek lub za (obcinałam się we wrześniu po operacji, obcięłam się tak mniej więcej do brody) a tymczasem urosło mi zaledwie 3-4 cm włosów... Byłam u dermatologa, ale jakaś dziwna kobieta była bo na każde pytanie odpowiadała mi "nie wiem" i w sumie nic mi z takiej wizyty bo niczego się nie dowiedziałam od niej... Tak samo nie rosną mi włosy na nogach, pod pachami (chociaż z tego powodu to akurat nie płaczę ), paznokcie itd. A podobno w ciąży to mają jakoś zwiększony przyrost. Najwyraźniej u mnie nie
Stary 2010-06-02, 11:51   #261
dzidzia_aim
Rozeznanie

GG do dzidzia_aim

Mój brzuszek
Stary 2010-06-02, 12:00   #262
Angelika16
Raczkowanie

GG do Angelika16

Szczęśliwa - nic mi lekarz nie mówił, wręcz powiedział ze wszystko jest w porzadeczku
Ja tam jestem zadowolona z jakosci zdjecia hihi patrze na nie i patrze hihi.
Angelika16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 12:05   #263
angelikaw
Zakorzenienie

MPik82, starapanna, dzidzia_aim - śliczne brzuszki

Cytat:
Dziewczyny malujecie ściany czy tapetujecie? Bo mam dylemat... i zastanawiam się czy w ogóle warto kłaśc tapety.

No i mam kolejny dylem
Zdecydowanie jednorazowe.
Owszem - wielorazowe (poza wysoką ceną) mają mnóstwo zalet, ale ja czas, który musiałabym spędzić na praniu, wolę spędzić z dzieckiem lub odpoczywając. Mamy mówią, że przecież można wrzucić do pralki. Ale przecież nie będę czekała, aż 10 czy więcej pieluszek będzie brudnych, żeby włączyć pralkę.

a tapety są fajne i warto je kłaść. Na pewno łatwiej je utrzymać w czystości. My nie mamy tego dylematu, bo pokój był malowany rok temu. W kąciku, gdzie postawimy łóżeczko nakleimy jakieś motylki, kwiatuszki itp., by dziecko miało troszkę kolorowo

margolcia10 - taką przedszkolankę powinno się od razu karać! Nie powinna pracowac z dziećmi.

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
a ja dzis odebrałam wyniki na test tolerancji glukozy (50g). Wynik po godzinie 89 mg. Ale nie ma żadnych widełek, więc nie wiem czy to prawidłowy wynik.
Norma wynosi od 50 do 140, wiec Twój wynik jest jak najbardziej prawidłowy.

prawidłowa glikemia na czczo to 60–99 mg/dl, w 2 godzinie testu doustnego obciążenia glukozą glikemia poniżej 140 mg/dl
*poniżej 50 mg/dl - może oznaczać hipoglikemię

(Źródło: http://pl.wikipedia.org/wiki/Cukrzyca):

angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 12:07   #264
gabisun
Zakorzenienie

a ja mam takie pytanko do multimamuś bo słyszałam, że często się zdaża, że dziecko rodzi się tyle samo przed terminem albo po co u matki. To znaczy, że są jakieś dziedziczne uwarunkowania jesli chodzi o porody przed terminem albo po. Mam nadzieję, że zrozumiałyście o co mi chodzi sprawdziło się to u was?

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 12:10   #265
angelikaw
Zakorzenienie

Byłam dziś zapisana do okulisty (na NFZ) na godz. 8:20. Na miejscu okazało się, że nie ja jedna! Zapisali po kilka osób na 1 godzinę, w odstępach co 10 minut. Pani w recepcji stwierdziła, że KTOŚ się pomylił i w takim przypadku obowiązuje kolejka. Wrrrr... Nie czekałam, zwłaszcza, że nie było nawet za bardzo gdzie usiąść, bo same starsze osoby czekały ;/ Już wolę zapłacić za wizytę prywatną bez takich cyrków.

Byłam też w Carrefourze. Musiałam kupić dosłownie JEDEN produkt x 4szt. Idę do kasy z pierwszeństwem, a tam najdłuższa kolejka. Kobiet w ciąży i niepełnosprawnych nie zauważyłam. Kosze i wózki wypchane po brzegi. Idę więc do kasy do 10 produktów. Sytuacja podobna. Nie wiem, czy ktokolwiek tam miał mniej niż 10 produktów. Nie muszę chyba pisać o chrząkaniach i odwracaniu wzroku
Poszłam do najmniej obłożonej kasy i odstałam swoje...
Narazie czuję się w miarę dobrze, więc mogłam sobie stanąć w kolejce, jak inni. Ale niewykluczone, że w niedalekiej przyszłości będę się wykłócać o swoje, bo ludzie potrafią być naprawdę bezczelni...
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 12:16   #266
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Duży, ale uroczy (zresztą ja też mam wielki brzuch )
Śliczne masz włosy, ale ci zazdroszczę...

Moje od czasu zajścia w ciążę w ogóle nie chcą rosnąć... Myślałam, że do lata będę mieć już co najmniej do łopatek lub za (obcinałam się we wrześniu po operacji, obcięłam się tak mniej więcej do brody) a tymczasem urosło mi zaledwie 3-4 cm włosów... Byłam u dermatologa, ale jakaś dziwna kobieta była bo na każde pytanie odpowiadała mi "nie wiem" i w sumie nic mi z takiej wizyty bo niczego się nie dowiedziałam od niej... Tak samo nie rosną mi włosy na nogach, pod pachami (chociaż z tego powodu to akurat nie płaczę ), paznokcie itd. A podobno w ciąży to mają jakoś zwiększony przyrost. Najwyraźniej u mnie nie
dlugie wlosy mam chyba od urodzenia , od wielu wielu lat podcinam tylko koncowki, ale mysle, ze 3 lata wystarcza na wyhodowanie do pasa.
Co do paznokci to mam tragiczne, jak wystaje chociazby mm to juz jest zlamany.

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
a ja mam takie pytanko do multimamuś bo słyszałam, że często się zdaża, że dziecko rodzi się tyle samo przed terminem albo po co u matki. To znaczy, że są jakieś dziedziczne uwarunkowania jesli chodzi o porody przed terminem albo po. Mam nadzieję, że zrozumiałyście o co mi chodzi sprawdziło się to u was?
sama jestem ciekawa , mnie mamcia przenosila.

Stary 2010-06-02, 12:17   #267
Rozaliontka
BAN stały

GG do Rozaliontka

hejka;*

troszke sie nie dozywalam bo NET siadl ....i komp tez....jestem u mamci wiec pisze...co nieco.....

U mnie jakos leci....maly rosnie...ja tez...heheh do pazdziernika to chyba bede ja 2 ciezarowki eheheh
Rozaliontka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 12:28   #268
ycnan
Zadomowienie

Argh... Ileż czytania znowu
Pogoda znów do d*** niestety. Niby u mnie cieplutko, ale deszczowo
Wcięło mi większość cytatów

Dziewczyny, super macie brzusie
MPik82, mam tak samo "spłaszczony" brzuszek na wysokości pępka Tzn, nie do końca piłka ładniutki, okrąglutki, ale patrząc z boku właśnie taki lekko płaski.

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Sypialnia fioletowo- ecre.
Cacuszko Ślicznie będzie. Uwielbiam takie zestawienie kolorów.
Cytat:

No i mam kolejny dylem
W domu rodziców mieszkałam wieeele lat w wytapetowanym pokoju i mam dość. Jak coś to tylko malowanie. Ale np., uwielbiam jak jedna ściana, lub jej fragment jest pokryty tapetą w ładny wzór

Jesli chodzi o pieluchy (tetrowe), to nawet nie ma mowy, żebym się miała bawić w pranie upapranych kupką pieluch Pampersy (czy coś) zdejmujesz wyrzucasz i koniec. A z tymi wielorazowymi, jest duuużo zachodu. Nie dla mnie
Ale te "inne" pieluchy wielorazowe... Być może...

Cytat:
Zielony+pomarańcz -
Ja lubię też zielony+biały.

margolcia10, super, że z dzieciaczkiem wszystko ok
A na miejscu szwagierki od razu bym poleciała do dyrekcji. Jakie prawo ma obca baba, żeby MOJE dziecko uderzyć?? Przeprosiła chociaż? Czy może uważa, że dobrze zrobiła?

aaneczka1984, udanej wizyty

Edytowane przez ycnan
Czas edycji: 2010-06-02 o 12:31
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 12:54   #269
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:
Ale Ty masz fajne,długieeee włosiskasuper
dzięki za klika w linka

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Napisane przez dzidzia_aim Pokaż wiadomość
Mój brzuszek
no kochana,Ty to masz słodką piłeczkę-ja taki to miałam chyba w 20 tyg hihihihi

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 12:58   #270
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Starapanna- wow ale brzusio duży i te włoski- ekstra takie długie

Ja dziś mam wizytę u gina na 15.30. Mężuś z pracy troszkę się zwalnia by móc ze mną pójsc))
Wzieło mnie dziś na robienie pierogów z JAGODAMI dokopałam sie w zamrażarce nakleiłam się, mam nadzieje, że mężuś bedzie zadowolony
a juz jutro rano wyjazd do 3miasta czeka mnie jakies 8godzin jazdy autem,,, nio coz mężus wie, ze bedzie musial czesto stawac na moje "siusiu"

dziekuje dziewczynki za rady co do pokoiku mysle, ze faktycznie najlepszy bedzie pomarańcz,albo jakiś piaskowy kolor.. cos takiego:

Edytowane przez Mpik82
Czas edycji: 2010-06-09 o 08:42
Mpik82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości