Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz. VI - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-02, 10:07   #4171
aannuullaa
Wtajemniczenie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość

Dzień Dziecka Maciuś może zaliczyć do udanych Dostał górę prezentów, m.in. ciuchcię, samochód, bączka, nadmuchiwany domek z piłkami (ale będzie zabawa, nawet ja skorzystam ), kostkę edukacyjną i ubranka - trzy t-shirty, boskiego rampersa , zapas skarpetek. Oj, rozpaprane będzie moje dziecię Jak już oswoił się z tłumem, to zaczęły sie popisy
to rzeczywiście ogrom prezentów

Martynka dostała między innymi coś takiego

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 10:16   #4172
magi77
Wtajemniczenie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
to rzeczywiście ogrom prezentów

Ale super Bardzo mi się podoba. Muszę zapisać link

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 10:24   #4173
katarzynka00
Zakorzenienie

anulo powiedzialbym poprostu że żadna krzywda mu się nie stała jak pobył z dzieckiem JEDEN cały dzień, bo mi się też coś należy od życia.Podkreśliłambym że nigdzie nie jest napisane że ja muszę wszystko robić sama, a urlop ma na dziecko, więc niech bąków nie zbija i bierze się do roboty, bo dni uciekają,dziecko rośnie, a ontakt jest bardzo istotny.
Gdyby gadka sie dalej potoczyła, to przypomniałabym mu wstępny plan jak to miało by być gdybym wróciła do pracy.Wtedy on co2 dzień od popołudnia do kąpieli musiałby być z mała i ciekawe czy wtedy też użalał by się nad sobą.

Właściwie wczoraj nie powiedział, że jest zmęczony, że dziecko dało mu w kość, alepomaszerował do łóżka i z psem nie był.Jak dla mnie to wszstko tłumaczy.Mało tego teraz jeszcze śpi.Biedaczek, ale się regeneruje
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 10:32   #4174
angy
Zakorzenienie

Cytat:

to trzymam kciuki, ale ciiii

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Unholy chyba jednak pojechała na tą działkę, bo jej nie widać. Ciekawe jaką mają pogodę

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 10:32   #4175
morska
Zadomowienie

Dzień dobry
Zabieram się do nadrabiania
Pogoda do bani

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
morska dla Tymcia,co raz wiecej dzieciaków się nam puszcza
Dziękujemy za wszystkie brawa

Istna rozpusta

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

(...)Teraz je ździ krzeslem jak pchaczem i za nim drepta.Na krzesle siedzi kot
Ale suuuuuuper

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość

Czeko powiedz mi masz taką kulę?:
kula pełzak
Czytałam, że Czeko chwaliła tą kulę, a ja jestem zawiedziona
U nas nie spełnia swojego zadania - oddala się na małą odległość i Tymek jednym susem lub długim sięgnięciem ręką już ją dopada, a później rzuca I spodziewałam się widocznych światełek, a tu jedno takie maleńkie - prawie nie widać, by coś tam świeciło, trzeba się przyjrzeć. I ma tylko jedną melodyjkę, aż można dostać od słuchania jej w kółko
Ale fajna z wyglądu ta kula, to fakt

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
No i lekarz przepisal mi cos na laktacje, jakis spray do nosa Twierdzi ze mam psiknac i po 5-10 min zaczac karmic bo mleko powinno naplynac Ciekawe czy zda egzamin. Wyprobuje wieczorem jak maz mi to wykupi
Ale cuda tam macie Pewnie później doczytam czy działa
Stary 2010-06-02, 10:45   #4176
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość

Czytałam, że Czeko chwaliła tą kulę, a ja jestem zawiedziona
U nas nie spełnia swojego zadania - oddala się na małą odległość i Tymek jednym susem lub długim sięgnięciem ręką już ją dopada, a później rzuca I spodziewałam się widocznych światełek, a tu jedno takie maleńkie - prawie nie widać, by coś tam świeciło, trzeba się przyjrzeć. I ma tylko jedną melodyjkę, aż można dostać od słuchania jej w kółko
Ale fajna z wyglądu ta kula, to fakt
O widzisz. Dzięki za opinię Jeszcze jej nie kupiłam, cały czas się waham. Tyle tych zabawek, że kręćka można dostać

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-06-02, 10:50   #4177
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Czesc

Wercia dziekuje slicznie za komplementy

Miramejku- nie martw sie napewno i Kubus niedlugo czyms cie zaskoczy a moja panna tez budzi sie z placzem
Magi - ale Macisu dostal fajne prezenty
Kasiu- dla malza ze poradzil sobie z Laurka-wykorzystaj jego zdolnosci opiekuncze kiedy tylko masz ochote
Marica- za egzaminy

popijam wlasnie kawke, malz pojechal do katowic wiec nie wiem kiedy wroci bo jeszcze ta pogoda

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 10:53   #4178
Wojtusia
Zakorzenienie

Hej mamusie. Dzisiaj pospałysmy do 8:40! w szoku byłam. Rano 0 6 mąż przyniósł mi Oliwkę do łóżka zebym nie musiala sie zrywac jak sie obudzi i pojechał do pracy. I tak sobie spałysmy we dwie.

Oliwka ogłosiła bunt na śniadania, a właściwie na kaszki. Do tej pory zawsze jadła kaszki na śniadanie, a teraz zjada kilka łyzeczek i wiecej nie chce. Za to chlebek z masłem ładnie zjada, dzisiaj dałam jej butelkę z mlekiem i dwie łyżeczki kaszki wsypałam i wypiła ładnie. Coś jej sie odmieniło.

Teraz ja piję kawke a Oli sie bawi. U nas od rana 20 C wiec pewnie sporo czasu spedzimy na dworze. Tylko musze kawe zamówić najpierw, bo mi się do ekspresu skończyła.

co tu jeszcze miałam napisac, zapomniałam.
no własnie Unholy pewnie na działce. Mam nadzieje ze u nich tez ładna pogoda.
Czeko kupie tą ziemię, nie ma bata
Mariolu miło cię widzieć. Antonio jest cudny po prostu!!! Fajnie ze urlop się udał. Mam nadzieje ze kiedys zrobimy zlot wizażowy i też się pojawisz
p4w super ze złobek fajny i panie są miłe dla dzieci. Najważniejsze ze Tomuś zadowolony jest

Katarzynko ja tez nie lubię gadania męża, ze ja cały dzień w domu SIEDZĘ (chociaż już mu wybiłam z głowy takie gadanie). No coś mnie trafia. Czasem nie wiem w co ręce włożyć, nie mam czasu się wysikać, dosłownie. A on czasem takie gadki.

Kat czy Laurka ma taką świnkę ? zainteresowana jest? bo Oli ma takiego słonika i cieszy sie jak on gra i skacze, ale szału nie ma, myslałam, ze na dłuzej się zajmie nim...

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2010-06-02 o 10:56
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 10:56   #4179
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość

Oliwka ogłosiła bunt na śniadania, a właściwie na kaszki. Do tej pory zawsze jadła kaszki na śniadanie, a teraz zjada kilka łyzeczek i wiecej nie chce. Za to chlebek z masłem ładnie zjada, dzisiaj dałam jej butelkę z mlekiem i dwie łyżeczki kaszki wsypałam i wypiła ładnie. Coś jej sie odmieniło.

Teraz ja piję kawke a Oli sie bawi. U nas od rana 20 C wiec pewnie sporo czasu spedzimy na dworze. Tylko musze kawe zamówić najpierw, bo mi się do ekspresu skończyła.

Czeko kupie tą ziemię, nie ma bata
hmm a co bedzie w kolko to samo jesc w koncu sie zbrzydnie nie -ciekawe kiedy mojej pannie sie odwidzi

kupuj ,kupuj napewno nie bedziesz zalowac

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-06-02, 11:05   #4180
katarzynka00
Zakorzenienie

tak to ta swinka ale inny kolor.Jest zainteresowana, ale szałem dziś się okazały metalowe foremki do małych babeczek

Co to jeszcze mialam....zapomnialam.Wro ce jak oooo przypomnialo mi sie.Mężowi szef przerwał urlop, ale się wściekL
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 11:07   #4181
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Malutek całą noc popłakiwał Co chwila. Chyba idą kolejne ząbki, już tak na serio, bo żel pomagał, co prawda na chwilę. Tylko nie wiem 3. czy 4.

Dzień Dziecka Maciuś może zaliczyć do udanych Dostał górę prezentów, m.in. ciuchcię, samochód, bączka, nadmuchiwany domek z piłkami (ale będzie zabawa, nawet ja skorzystam ), kostkę edukacyjną i ubranka - trzy t-shirty, boskiego rampersa , zapas skarpetek. Oj, rozpaprane będzie moje dziecię Jak już oswoił się z tłumem, to zaczęły sie popisy

Wow ile prezentów

Cytat:
tak, pochowałam już wszystkie butelki głęboko do szafki
Zazdroszczę
A w nocy pije mleko? Pewnie już nie?

Cytat:
Bardzo fajne

Cytat:

Unholy chyba jednak pojechała na tą działkę, bo jej nie widać. Ciekawe jaką mają pogodę
Pojechała Właśnie do Niej pisałam Pogodę mają ładną, na krótki rękaw chodzą, słonko tymczasowo zaszło
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 11:33   #4182
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
i chcialam pochwalic Wercie ze naprawde duzo juz umie
dzisiaj np. powtarzala za mna - mowie jej powiedz baba a ona"baba", powiedz tata a Wera "tata" , umie tez "mama" , "dada" , "nie nie" , "bam"(jak zrzuci zabawke)
, "tam", "ta"(tak)

i gratis pare fotek od Werci
1- kto chce buzi??? moja nowa zabawka
2- hmmm co to jest?
3- kulka tez jest pysznaaa

Sliczna panienka Moze i ja zakupie ta zyrafke

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
To też mnie martwi, że u nas prawie tak się nie zdarza , Kuba zawsze wstaje z płaczem, czy rano, czy po drzemce w dzień

Dzięki , załapałam chyba doła, niestety

Idę.
Ja zauwazylam u Lenki ze jak nie dospi to placze. Przytulam ja wtedy i zasypia ponownie, pozniej budzi sie z usmiechem.
I jeszcze wczesniej zauwazylam ze jak przez pewnien czas budzila sie i od razu ktos do niej nie przyszedl to byl placz. kazde kolejne budzenie sie bylo z placzem. Staralismy sie wtedy byc przy niej jak zaczynala sie przebudzac i po pewnym czasie znowu zaczela budzic sie z usmiechem na usteczkach

Cytat:
tak to ta swinka ale inny kolor.Jest zainteresowana, ale szałem dziś się okazały metalowe foremki do małych babeczek

Co to jeszcze mialam....zapomnialam.Wro ce jak oooo przypomnialo mi sie.Mężowi szef przerwał urlop, ale się wściekL
Jak to przerwal urlop

My pospalysmy tradycyjnie do 9 tej . I z nowosci moja corcia zaczela mowic "tata"

Niestety nie opowiem o efektach spray'u na laktacje bo moja corcia nie chce juz cysia Przy pierwszym podstawieniu zaczela mnie gryzc, pomyslalm ze nie glodna, odczekalam i przystawilam drugi raz- posmiala sie, poszczypala i odwrocila glowke Takze koncze moja kariere z karmieniem

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 11:34   #4183
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
och Miramej nie smutaj się

Cytat:
Miramej to może rzeczywiście Kubusiowi cos jest jak sie budzi ciągle z płaczem? W sensie, że może go coś boli? Ja bym chyba poszła zrobić badania.
Ale On tak ma od zawsze, to nie jest jakiś mega ryk (oprócz tego rano, bo Kubuś jest po prostu głodny ), tylko takie wołanie bardziej. Jakie badania miałabym Mu zrobić?

Cytat:
a ja myślę, że to taki typ.
Laura czasem się budzi z płaczem a siostrzeniec każdorazowo z mega syreną budził się od noworodka-do niepamiętam kiedy.
Też mi się wydaje, że to taki typ

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość

witajcie kochane ja dalej z bólem gardła, Amelce z nosa leci
no jakoś trzeba to przeżyc

Zdrówka dla Was

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Swietnie bylam, a Antonio rozkwital w towarzystwie dziadkow
Dziekuje za milion komentarzy
(...)
Miramej , a ja mysle, ze kazde dziecko ma swoja nature, jedno jest takie, a drugie takie. Ciesz sie, ze Kubus nie jest jak moja kuzynka, ktora plakala zawsze i wszedzie, wrecz nikt nie mogl na nia spojrzec. I humorzasty charakter pozostal jej do teraz
Widać na zdjęciach, że jest szczęśliwy
Proszę

, no wiem, ale też bym chciała, żeby moje dziecko było zawsze pogodne i uśmiechnięte, jak większość naszych wątkowych maluchów

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Nie porównuj, nauczy się i zaskoczy miło któregoś dnia

Ciężko nie porównywać

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Miramejku wróć do nas ładnie proosze ostatnio mało tu pisałam ale już tak prrzywykłam do twoich postów że brakuje ciebie

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 11:34   #4184
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Miramej Kubuś chłopczyk pierwsza klasanie masz się o co martwić

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
Tomuś poszedł do dzieci bez problemu
nie płakał, nie zapierał się, poszedł i nawet się za mną nie odwrócił

jestem zachwycona i bardzo podobają mi się Panie przedszkolanki - są zdecydowane, stanowcze i od razu reagują... jak Tomuś wszedł i miał niewyraźną minkę od razu włączyły piosenkę, zaczęły śpiewać z dziećmi i Tomasz od razu ruszył w tany
nie czekały aż się rozpłacze tylko wzięły go pod boczki i od razu zabawa - jestem pod wrażeniem...

i zgadałam się z właścicielką, ze moze nawiążę jakąś współpracę stomatologiczną z tym przedszkolem
jakieś przeglądy w przedszkolu, pogadanki, zabawy...

to faktycznie moze być problem z zostawianiem go potem

Miramej, nie martw się - na wszystko przyjdzie pora
mój też prawie zawsze budzi się z płaczem, nie wiem czy to jest spowodowane, bo śpi zawsze w tym samym miejscu... nic go nie niepokoi

zauważyłam tylko, ze jak śpi dłużej to się budzi z uśmiechem, a płacze jak krócej - pewnie coś go wybudza, a ja nie wiem co i nic na to nie mogę poradzić

poobserwuj Kubusia moze coś wyłapiesz...
a moze też jest takim typem jak mój Tomuś - wszelkie przeżycia, wydarzenia są od razu odzwierciedlone w spaniu... takie wrażliwe te nasze dzieciaczki

jak się obudzi z płaczem spróbuj go jeszcze raz utulić do spania - moze się uda
mnie się parę razy udało i za drugim razem budził się uśmiechnięty
Super wiadomości , tak fajnie to czytać, że cieszę się, jakby to o Kubę chodziło

Wiem, że może być problem, ale na razie tego nie przeskoczę

Czasem udaje mi się Go jeszcze ululać (rzadko), ale potem i tak budzi się i marudka

, obserwuję Go, ale nie wiem czemu tak się zachowuje . Ostatnio stał się lękliwy bardzo, ale też nie wiem czemu

Cytat:
Maciek też Dopiero ostatnio rzadziej, bo w dzień staram się, żeby mnie widział po otorzeniu oczek, ale nie zawsze daję radę. Po nocy też budzi się z płaczem, ale jak już "oprzytomnieje", to się cieszy

Eee, no co Ty Pocieszę Cię i powtórzę - Maciuś też niewiele umie, ale wiem, że się nauczy, bo On uczy się wolno, ale dokładnie

Gdzie? No chyba, że na śniadanie, ale wracać mi tu zaraz

---

Malutek całą noc popłakiwał Co chwila. Chyba idą kolejne ząbki, już tak na serio, bo żel pomagał, co prawda na chwilę. Tylko nie wiem 3. czy 4.

U nas moja obecność nie pomaga, bo np. rano, jak dosypiam z Nim na naszym łóżku, to jak otworzy oczka, to od razu mnie widzi i też płacze

Współczuję nocki , a widać coś?

Naprawdę furę prezentów Maciulek dostał, Kubuś dostał prezent tylko od nas, dzisiaj przyjeżdżają Teściowie, to na pewno coś przywiozą, o mojej mamie nic nie napiszę

H. MacLeod

.
Stary 2010-06-02, 11:46   #4185
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Miramejku angy ma rację Nie wiem czy wasze maluchy też tak mają ale u Martynki np zauważam postępy takimi skokami, potrafi baaardzo długo stać w miejscu a potem w kilka dni nauczyć się mnóstwa rzeczy....nie martw się niepotrzebnie, zobacz, Martynka teraz właśnie parę nowości załapała a i tak dopiero Kubusia w połowie dogoniła No ale rozumiem Cię, mam podobny charakter i uwielbiam się zamartwiać

nie łudzę się, to był raczej jednorazowy bonus

a ma tak od zawsze czy ostatnimi czasy? Też znam dzieciaczki, które obowiązkowo z płaczem się budziły po każdej drzemce..i to sporo, zdziwiona byłam , że Martynka tak nie robi
Kuba też skokowo się uczy , gdzie tam w połowie
Ja nie lubię się zamartwiać, ale nie umiem chyba tego nie robić

A może nie

Od zawsze

Cytat:
Fajowe

Cytat:
Tak, Unholy pojechała , wczoraj wieczorem przysłała mi sms-a i prosiła, żeby Was ucałować

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Miramejku- nie martw sie napewno i Kubus niedlugo czyms cie zaskoczy a moja panna tez budzi sie z placzem
, ale pewnie tylko czasami

Cytat:
:Ja zauwazylam u Lenki ze jak nie dospi to placze. Przytulam ja wtedy i zasypia ponownie, pozniej budzi sie z usmiechem.
I jeszcze wczesniej zauwazylam ze jak przez pewnien czas budzila sie i od razu ktos do niej nie przyszedl to byl placz. kazde kolejne budzenie sie bylo z placzem. Staralismy sie wtedy byc przy niej jak zaczynala sie przebudzac i po pewnym czasie znowu zaczela budzic sie z usmiechem na usteczkach
(...)
Niestety nie opowiem o efektach spray'u na laktacje bo moja corcia nie chce juz cysia Przy pierwszym podstawieniu zaczela mnie gryzc, pomyslalm ze nie glodna, odczekalam i przystawilam drugi raz- posmiala sie, poszczypala i odwrocila glowke Takze koncze moja kariere z karmieniem
Ale myślisz, że Kuba nie dosypia w zasadzie od urodzenia i to za każdym razem?
Dzięki za rady
Chciałam jeszcze napisać, że Kubuś ma bardzo płytki sen w dzień, byle co Go wybudza

, może lepiej tak, niż gdybyś Ty Lenkę chciała potem odstawić, a Ona by nie chciała

H. MacLeod

.
Stary 2010-06-02, 11:46   #4186
angy
Zakorzenienie

Cytat:

Przykro mi, bo wiem jakie to było dla Ciebie ważne. Ale pociesz się, że i tak długo karmiłaś, niektóre mamy nie mają tyle szczęścia.

Cytat:

Ale On tak ma od zawsze, to nie jest jakiś mega ryk (oprócz tego rano, bo Kubuś jest po prostu głodny ), tylko takie wołanie bardziej. Jakie badania miałabym Mu zrobić?
......

, no wiem, ale też bym chciała, żeby moje dziecko było zawsze pogodne i uśmiechnięte, jak większość naszych wątkowych maluchów
W zasadzie nie wiem jakie badania, ale myślałam, że Kuba ma tak z tym płaczem od niedawna, a skoro od zawsze, to rzeczywiście widocznie "tak ma".
I pociesz się-moim zdaniem nie ma zawsze usmiechniętych i pogodnych dzieci

Cytat:

, obserwuję Go, ale nie wiem czemu tak się zachowuje . Ostatnio stał się lękliwy bardzo, ale też nie wiem czemu
Zoska też jest ostatnio bardzo lękliwa. Wczoraj np kroiłam cebulę na obiad i parę razy omknął mi nóż i uderzył o deskę dość głośno. Tak się rozryczała, że aż się zaniosła i musiałam ją uspokajać na rękach.

Cytat:

Tak, Unholy pojechała , wczoraj wieczorem przysłała mi sms-a i prosiła, żeby Was ucałować
Dzięki za info

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-06-02, 11:47   #4187
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...U nas moja obecność nie pomaga, bo np. rano, jak dosypiam z Nim na naszym łóżku, to jak otworzy oczka, to od razu mnie widzi i też płacze

Współczuję nocki , a widać coś?

Naprawdę furę prezentów Maciulek dostał, Kubuś dostał prezent tylko od nas, dzisiaj przyjeżdżają Teściowie, to na pewno coś przywiozą, o mojej mamie nic nie napiszę
Myślę, że z czasem Mu to minie

Ja nic nie widzę Tylo, że trudno zajrzeć dalej, pod palcem też nic nie wyczuwam

Oj tak, plastik nas już przygniata Tylko żeby wykazywał zainteresowanie jakoś nie widzę.
Masz dzisiaj gości O której? Wieczorkiem? To pierwszy wnuk u Teściów?

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-06-02, 11:48   #4188
p4w
Zakorzenienie

Miramej,

pewnie przeżycia w ciągu dnia nie pozwalają Kubie spać spokojnie

pewnie cieszysz się z naszego małego sukcesu (chyba już mogę to tak nazwać ), bo to oznacza, ze nawet przypadki beznadziejne mogą trafić na jakieś rozwiązanie

za Twojego Kubę i Ciebie też oczywiście będziemy trzymać kciuki - dacie radę

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 11:48   #4189
Ania0104
Zakorzenienie

dzień dobry
nareszcie jakieś przebłyski słońca ... deszcz nie pada, ale pogoda nie zachwyca

Bartosz śpi, a ja dopijam kawkę

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Pobyt w Polsce byl niezwykle udany. Ladowalam baterie w rodzinnym domu, a Antonio byl w siodmym niebie. Nie moge sie nacieszyc dziadkami i wujkiem i wzajemnie . Jak ja kocham ta moja rodzinke!
Praktycznie cale dnie spedzalismy na spacerach lub w ogrodzie. Ja i maz rowniez mielismy troche oddechu, moglismy wyskoczyc gdzies sami, co nam sie nie zdarzylo przez ostatni rok
Bylo spokojnie, sielsko, bezstresowo... ach...
Urodzinki Antosia rowniez baaardzo udane, pojechalismy wszyscy do ZOO, gdzie zachwycalo go wszystko, szczegolnie male kozki. Po powrocie kameralna impezka w towarzystwie najblizszych i pyszny tort z tygryskiem . Jak dla mnie roczek marzen, nie znosze wielkich imprez i tzw spedow

Z nowosci... Antonio ma krecone wlosy , ladnie chodzi, gdy sie czegos zlapie, jest jeszcze bardziej komunikatywny i ma jeszcze wieksze poczucie humoru Smieszek moj kochany

Wstawilam ze 100 nowych zdjec do albumu
Cass, drugi album rowniez uzupelniony
Mariolu cieszę się, ze urlop Wam sie udał! no i , ze mogliście z mężem na randkę wybyć
Właśnie oglądam Antosia ... Antosiu składam Ci spóźnione ale bajeczne życzenia urodzinowe
Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
a dla mam :

"chociaz jesteś stara dupa
no i pruchno z Ciebie leci
to wysyłam Ci życzenia bo to
przeciez Swięto DZIECI

(tylko się na mnie nie gniewajcie to taki żarcik)
Bardzo was przepraszam, ale dopiero po 6 czerwca sie odezwę, bo mam 4 egz w weekend i 5 prac do napisania, poprawić musze mgr i ankiete zmajstrować jednym słowem istny zapiźdzxiaj mam...... dlatego barrrrrrrrrrrrrrdzo proszę o Wasze kciuki bo sa mi przeoromnie potrzebne
dziekuję

już zaciskamy!
Cytat:
Tak, ja mam te pierwsze - półtrzewiki , one usztywniają kostkę - jest nawet w opisie, te drugie nie są o wiele wyższe, te buciki ogólnie są przeznaczone do nauki wstawania i chodzenia
to pewnie też te wezmę.

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 11:52   #4190
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć mamusie
Ja ostatnio to jakoś tak wychodzi,że gościem jestem na wizażu
Jakaś ostatnio kopnięta jestem,na wszystko brakuje mi czasugdzie ta moja mobilizacja?
Podczytuję sobie,ale nie chce mi się pisać(nie bijcie) nie martwcie się jak sobie trochę pomilczę.
hej
a co Ty taka milcząca?
Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
Tomuś poszedł do dzieci bez problemu
nie płakał, nie zapierał się, poszedł i nawet się za mną nie odwrócił

jestem zachwycona i bardzo podobają mi się Panie przedszkolanki - są zdecydowane, stanowcze i od razu reagują... jak Tomuś wszedł i miał niewyraźną minkę od razu włączyły piosenkę, zaczęły śpiewać z dziećmi i Tomasz od razu ruszył w tany
nie czekały aż się rozpłacze tylko wzięły go pod boczki i od razu zabawa - jestem pod wrażeniem...

i zgadałam się z właścicielką, ze moze nawiążę jakąś współpracę stomatologiczną z tym przedszkolem
jakieś przeglądy w przedszkolu, pogadanki, zabawy...
super
za Twój plan!
Cytat:

bidulek

fajne prezenty teraz pewnie nie wie czym sie bawić
Bartus dostał basen nadmuchowany, motor Policyjny, czapeczkę, dres ... a od nas dostanie buciki i troszkę ciuszków ... zabawek mu narazie nie kupuje, bo ma tyle, ze
Cytat:
uuuuuu dobrze, ze chociaż jeden dzień wykorzystał - w 100%

Miramej nie martw się! ... Bartosz też nie umie za wiele ... raczkuje, wstaje przy meblach, zaczyna sie przy nich przemieszczać, robi papa i pokazuje jak bije zegar. Mówi swoje dzzzie, bdzie, i takie tam. Sylabami NIC! czsem mu sie tylko wyrwie ba, ma

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 11:52   #4191
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

a podal powod czemu przerwal ten urlop?

Cytat:

Sliczna panienka Moze i ja zakupie ta zyrafke

Ja zauwazylam u Lenki ze jak nie dospi to placze. Przytulam ja wtedy i zasypia ponownie, pozniej budzi sie z usmiechem.

hmm to u nas chyba tez placz z niedospania bo wlasnie tak samo jak wezme ja na rece to jeszcze zasypia i tak samo jak jestem przy niej jak sie budzi to nie placze
jedynie w nocy jak sie obudzi to nie placze
Cytat:

, ale pewnie tylko czasami

roznie, czasem za kazdym razem ale tylko w dzien a czasem wogole

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-06-02, 11:52   #4192
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
W zasadzie nie wiem jakie badania, ale myślałam, że Kuba ma tak z tym płaczem od niedawna, a skoro od zawsze, to rzeczywiście widocznie "tak ma".
I pociesz się-moim zdaniem nie ma zawsze usmiechniętych i pogodnych dzieci

Zoska też jest ostatnio bardzo lękliwa. Wczoraj np kroiłam cebulę na obiad i parę razy omknął mi nóż i uderzył o deskę dość głośno. Tak się rozryczała, że aż się zaniosła i musiałam ją uspokajać na rękach.

Dzięki za info
A ja, czytając nasz wątek, mam wrażenie, że tylko takie są

Kubuś jeszcze ciałem pokazuje, że się przestraszył, wzdryga się, jak dorosły, którego ktoś nastraszył zza rogu.

Proszę

Cytat:
Myślę, że z czasem Mu to minie

Ja nic nie widzę Tylo, że trudno zajrzeć dalej, pod palcem też nic nie wyczuwam

Oj tak, plastik nas już przygniata Tylko żeby wykazywał zainteresowanie jakoś nie widzę.
Masz dzisiaj gości O której? Wieczorkiem? To pierwszy wnuk u Teściów?
Ja też myślałam, że z czasem będzie lepiej, ale już trochę minęło, Kubuś jest starszy, więcej rozumie, a to wciąż trwa. I oczywiście głowię się, co ja robię źle

Może jeszcze daleko są, ale już bolą

Daj Mu szansę, nie wie, co wybrać

Będą niedługo, akurat po drzemce i obiadku, Kubuś to Ich 2 wnuk, ten pierwszy ma 14 lat

H. MacLeod

.
Stary 2010-06-02, 11:54   #4193
morska
Zadomowienie

Cytat:
To też mnie martwi, że u nas prawie tak się nie zdarza , Kuba zawsze wstaje z płaczem, czy rano, czy po drzemce w dzień
Tymek w 90% przypadków też budzi się z płaczem. Ale nie uważam, by coś Mu dolegało, bo za chwilkę, jak to Magi napisała - jak oprzytomnieje, to się już uśmiecha i bawi. Chyba taki typ

Cytat:
O widzisz. Dzięki za opinię Jeszcze jej nie kupiłam, cały czas się waham. Tyle tych zabawek, że kręćka można dostać
Szkoda, że nie da się przewidzieć co akurat naszym brzdącom "podejdzie"
Stary 2010-06-02, 11:55   #4194
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

Miramej nie martw się! ... Bartosz też nie umie za wiele ... raczkuje, wstaje przy meblach, zaczyna sie przy nich przemieszczać, robi papa i pokazuje jak bije zegar. Mówi swoje dzzzie, bdzie, i takie tam. Sylabami NIC! czsem mu sie tylko wyrwie ba, ma
i tu wlasnie kazde dziecko inaczej sie rozwija i nie kazde robi odrazu to samo
ja juz kiedys pisalam ze Wercia bardziej rozwija sie intelektualnie niz ruchowo wiec jakas rownowaga musi byc- kiedy wasze dzieci raczkowaly, wstawaly to moja tylko siedziala ale umiala wiele rzeczy robic co inne dzieci dopiero teraz sie ucza wiec jednym przychodzi cos szybciej innym pozniej

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-06-02, 11:59   #4195
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
My pospalysmy tradycyjnie do 9 tej . I z nowosci moja corcia zaczela mowic "tata"

Nie smutkaj się I tak długo Lenusię karmiłaś.

Cytat:

Ciężko nie porównywać
Ja wiem, że ciężko bo czasem jak czytam to też porównuje i zastanawiam się dlaczego Zuzka czegoś tam nie potrafi. Ale wiem, że nauczy się, ma na to czas

Cytat:
...
Chciałam jeszcze napisać, że Kubuś ma bardzo płytki sen w dzień, byle co Go wybudza
Też całujemy

Zuzka też ma płytki i często nic nie robię jak śpi tylko siedzę
Za to wieczorem jak zaśnie to mogę hałasować bardzo i nic Ja nie rusza.

Kawkę?
Stary 2010-06-02, 12:02   #4196
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Zuzka też ma płytki i często nic nie robię jak śpi tylko siedzę
Za to wieczorem jak zaśnie to mogę hałasować bardzo i nic Ja nie rusza.

u nas tak samo

i co wlasnie sie zbudzila ze stekaniem i placzem -wzielam ja na rece i dalej spi-polozylam ja na kanapie za moimi plecami

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-06-02, 12:04   #4197
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
u nas tak samo

i co wlasnie sie zbudzila ze stekaniem i placzem -wzielam ja na rece i dalej spi-polozylam ja na kanapie za moimi plecami

Pochwalę tak po cichutku Zuzkę...
Nauczyła się nowych słów, mówi: kto to, da mi i mówi pies czasem bies (zamiast psa )
Stary 2010-06-02, 12:08   #4198
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
...
bidulek

fajne prezenty teraz pewnie nie wie czym sie bawić
Bartus dostał basen nadmuchowany, motor Policyjny, czapeczkę, dres ... a od nas dostanie buciki i troszkę ciuszków ... zabawek mu narazie nie kupuje, bo ma tyle, ze
...

Też sporo Zauważyłam, że jak ma wystawioną kupę zabawek, to głupieje i nie wie czym się zająć. Natomiast, jak dam Mu jedną, to ładnie się bawi, co prawda chwilę, ale zawsze to coś

Ja też czekam ciągle na "mama"

Cytat:
A ja, czytając nasz wątek, mam wrażenie, że tylko takie są
...
Ja też myślałam, że z czasem będzie lepiej, ale już trochę minęło, Kubuś jest starszy, więcej rozumie, a to wciąż trwa. I oczywiście głowię się, co ja robię źle

Może jeszcze daleko są, ale już bolą

Daj Mu szansę, nie wie, co wybrać

Będą niedługo, akurat po drzemce i obiadku, Kubuś to Ich 2 wnuk, ten pierwszy ma 14 lat
To prawda, niektóre nasze wizażowe dzieciaczki naprawdę wiele potrafią Nasze szkraby też się nauczą, wiem to

Nic nie robisz źle! Bo zaraz

Też tak myślę, biorąc pod uwagę jak wychodziły poprzednie ząbki. Teraz mamy ok. 1,5 tygodnia ciężkich nocek

Kubuś będzie szczęśliwy To dziadkowie zakochani w małym Krasnoludku.

----

czekoladko Wercia boska , ale po tak ładnej mamusi to nie może być inaczej

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009

Edytowane przez magi77
Czas edycji: 2010-06-02 o 12:36
Stary 2010-06-02, 12:09   #4199
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale myślisz, że Kuba nie dosypia w zasadzie od urodzenia i to za każdym razem?
Dzięki za rady

, może lepiej tak, niż gdybyś Ty Lenkę chciała potem odstawić, a Ona by nie chciała
Nie no, tak nie mysle. Byc moze tak po prostu ma Marne pocieszenie ale napewno z tego wyrosnie

Cos w tym jest, obylo sie przynajmniej bez wielkiego dramatu i placzu

Cytat:
Przykro mi, bo wiem jakie to było dla Ciebie ważne. Ale pociesz się, że i tak długo karmiłaś, niektóre mamy nie mają tyle szczęścia.

W sumie 9 miesiecy to i tak niezly wynik Jakos dam rade

Moja boi sie jak nagle cos krzykne a najczesciej jak cos mi kipi, upadnie to krzycze "o jezuuu". od razu robi podkowke

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 12:09   #4200
angy
Zakorzenienie

Cytat:
i tu wlasnie kazde dziecko inaczej sie rozwija i nie kazde robi odrazu to samo
ja juz kiedys pisalam ze Wercia bardziej rozwija sie intelektualnie niz ruchowo wiec jakas rownowaga musi byc- kiedy wasze dzieci raczkowaly, wstawaly to moja tylko siedziala ale umiala wiele rzeczy robic co inne dzieci dopiero teraz sie ucza wiec jednym przychodzi cos szybciej innym pozniej
Zgadzam sie z Tobą
Zośka tez chyba mniej ruchowo, a bardziej "umysłowo". Chociaż nie mówiłam Wam, że ostatnio nauczyła się sama siadać

Miramej w takim razie pocieszam Cię ja osobiście-Zosia na pewno nie jest zawsze pogodnym i uśmiechniętym dzieckiem-często jest naburmuszona i jęcząca Także głowa do góry

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2010-06-02 o 12:16
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości