Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-02, 12:59   #4861
Weronisia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-)

Wpadłam tylko na chwilkę, a tu znowu kilka stron do czytania. Przeczytałam po łebkach, bo na prawdę nie mam czasu. Właśnie dowiedziałam się, że jutro przyjeżdża z Polski mój szwagier z dziewczyną. Muszę więc ogarnąć mieszkanie i coś upichcić. Właśnie stwierdziłam, że zniknęła książka z moimi ulubionymi przepisami. Nienawidzę przeprowadzek. Zawsze coś znika!
Będę improwizować.

Widzę, że chwalicie się wagą U mnie 19 tc i 6 kg na plusie!
Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Weronisia, jak będziesz mieć chwilkę i siły to zrób prosze kilka fotek i pochwal się swoim przedpokojem
Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Weronisia czekamy na fotki twojego arcydzieła
Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Weronisia pokaż przedpokój?
Dziewczyny obiecuję, że się pochwalę. Dziś już raczej nie dam rady, bo mam strasznie dużo roboty. Jutro pewnie nawet nie zajrzę. Może dopiero w piątek jak już będę sama to obstrykam moje dzieło
Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Weronisia ja też taka strojnisia jak Ty
Hihii czyli też gwiazda
Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Weronisia, tapetowalas? Nie boisz sie ze sciany nie beda oddychac? Ja mam dosc tapet, chyba ze teraz robia jakies inne lepsze
Anecka a widziałaś zdjęcie mojego przedpokoju w jakim jest stanie? Te ściany to masakra. Dom ma jakieś 40 lat i chyba nikt go nigdy porządnie nie remontował. Ściany są krzywe, z dziurami, pęknięciami, górkami itp.
Mąż obiecywał, że się za to weźmie, bo to jest jego zawód. Ale jakoś się nie doczekałam, a obiecywał pół roku.
Ja niestety nie potrafię szpachlować, a nawet jakbym potrafiła to teraz bym tego nie robiła. A do pomalowania ścian, muszą one być całkowicie gładkie.
Natomiast tapety położyć, to żaden problem. No i zakrywają te dziury itp.
U mnie ściany nie muszą oddychać. Od wietrzenia mam okna

Lecę babeczki dalej do kuchni. Usiadłam na chwilkę bo bolały mnie nogi. Teraz od siedzenia boli mnie znowu pod prawym żebrem. Jak nie urok to sraczka.
Idę dalej pichcić, bo się nie wyrobię...

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-06-02 o 13:01
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 13:19   #4862
rptrbj1978
Rozeznanie

17 tydz. tez mi przybyło 4 kg.
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 13:20   #4863
vikicullen
Zadomowienie

mam pytanko do was, czy wam tez tak pulsuje brzuch?? bo mi tak pulsuje hehe i nie wiem czy to cos znaczy i nie pamiętam czy przed ciążą mi też pulsował, pewnie tylko se wkręcam jak zwykle.
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 13:45   #4864
Biejatka
Rozeznanie

A ja właśnie wstałam
Przespałam się godzinkę i od razu wpadłam w lodówkę Zjadłam fantazję jagodową i ogórka małosolnego teraz idę poszperać co tam jeszcze jest dobrego.

TŻ dzwonił jak dowiedział się o usg to marudził, ale właśnie dojezdza do domku. Napisałam mu że ma być na 14 jak chce ze mną jechać- nie wspomniałam że usg mam na 15.30, a przed 15 musimy wyjść
Biejatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 13:57   #4865
Aliszcze
Zakorzenienie

dziewczyny, litości, nie piszcie tyle o jedzeniu tyle by się zjadło a dzidzia odmawia, za to truskawki zjadłam i pyszne kanapeczki z sałatą, szynką i pomidorkiem śpie dziś cały dzień, w nocy źle spałam przez bóle i teraz nadrabiam. Nie wiem, czy dzwonić do mojej gin w sprawie tych bóli, bo już sama nie wiem, czy mam mniejsze dawki brać nospy, czy jednak wrócić do wiekszych, a jutro wolałabym nie zawracać jej gitary w święto.

Biejatka, czyli TŻ przekabacony, do mamuśki nie jedzie

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 13:58   #4866
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Ale maly brzusio, ktory tydzien/

Zazdroszcze spodni z panelem, ja marzne w getrach, bo niestety ale 200zl za spodnie to przegiecie
Ja kupiłam na allegro jedne używane (wcale po nich tego nie widać) a drugie nowe - nie pamiętam już ile które dokładnie kosztowały ale za obie pary wyszło mnie jakieś 110 zł - poprzeglądaj aukcje na pewno coś znajdziesz

Ja nie mam pojęcia ile przytyłam, bo nie ważyłam się nie pamiętam odkąd Teraz ważę 55 kg
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 14:11   #4867
Biejatka
Rozeznanie

Cytat:
wiekszych, a jutro wolałabym nie zawracać jej gitary w święto.

On był u mamusi, ale niedługo, bo jak tylko do niej dojechał to mu smska napisałam, chwilę posiedział i musiał wracać
Biejatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 14:24   #4868
kootekk
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, litości, nie piszcie tyle o jedzeniu tyle by się zjadło a dzidzia odmawia, za to truskawki zjadłam i pyszne kanapeczki z sałatą, szynką i pomidorkiem śpie dziś cały dzień, w nocy źle spałam przez bóle i teraz nadrabiam. Nie wiem, czy dzwonić do mojej gin w sprawie tych bóli, bo już sama nie wiem, czy mam mniejsze dawki brać nospy, czy jednak wrócić do wiekszych, a jutro wolałabym nie zawracać jej gitary w święto.

jak się masz zamartwiać to lepiej zadzwoń do gina i powiedz co ci dolega, mój gin mi powiedział jak co to mam dzwonić. a ile bierzesz tej nospy? ja biore 3x1 nospe forte czyli liczone na normalną nospe to by wychodziło 6 na dzień.

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 14:28   #4869
Ishka
Zadomowienie

Cześć kobietki

Ja aż sie boje co tu zastane jak wejde dopiero w niedziele albo w poniedzialek heh A to dlatego że jutro z rana jedziemy nad jeziorko (mamy tam domek letniskowy) i trza tam porzadnie wysprzątać i posiedzimy tam pare dni takze bede musiała sie z Wami rozstac...chyba że mąż wykombinuje skądś netka to wejde i zaglądne

79Marta od jakiś 3 tygodni borykam sie z bolącymi łydkami i skurczami które najczęściej łapią mnie w nocy masakra...

Beata_Batumi GRATUTUJE kopniaczka mój pierwszy kopniak od mojego małego właśnie wyglądał tak samo od środka jakby któs szybko dzgnął mnie palcem heh tylko że u mnie to było w 15 tygodniu i taka Pani jedna z forum sie ze mna sprzeczała że to moje jelita hahah
Tylko nie zamartwiaj sie jak będzie na początku żadko dawać o sobie znać maluch(bo też może tak być) i to jest normalne

Ja dostałam porządnego kopa w bok brzucha jak leżałam wczoraj w łóżeczku wieczorkiem i zasypiałam heh

Irsin oj bóle kręgosłupa są najgorsze mnie też męczą niemiłosiernie... też myśle nad kupnem tego kojca ale narazie nie mam na to funduszy bo w tym miesiącu kupiłam dla małego już sterylizator,laktator ręczny 3 pary spodni dla mnie(jedne białe z lnu i 2 pary dzinsów) bo nie miałam kompletnie w czym chodzic oczywiście wszystko na allegro
Aaaa no i faktycznie my na półmetku lada chwila heh ale to szybko przeleciaało...teraz jeszcze szybciej zleci do rozwiąania...
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 14:33   #4870
kotek81
Zakorzenienie

A nie wiecie jak to jest teraz z ubezpieczeniem??? tzn. z książeczkami - no bo książeczek niby już nie wydają, to co teraz wydają???? Co miesiąc mam iść po kartkę do Zusu czy jak????
Chciałam iść dzisiaj do internisty, ale niestety książeczka rodzinna tż nie ważna już kilka miesięcy i zanim ją podbije to pewnie trochę minie, no ale ja też mam ubezpieczenie (pracuję na 1/2 etatu) pytałam dzisiaj szefowej to ona nie wie Kazała mi iść do zusu i się zapytać, a ja nawet nie wiem o co mam pytać....
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 14:35   #4871
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam na allegro jedne używane (wcale po nich tego nie widać) a drugie nowe - nie pamiętam już ile które dokładnie kosztowały ale za obie pary wyszło mnie jakieś 110 zł - poprzeglądaj aukcje na pewno coś znajdziesz

Ja nie mam pojęcia ile przytyłam, bo nie ważyłam się nie pamiętam odkąd Teraz ważę 55 kg
Polcam szukac na ebayu
taniej niz na All.

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Cześć kobietki

Ja aż sie boje co tu zastane jak wejde dopiero w niedziele albo w poniedzialek heh A to dlatego że jutro z rana jedziemy nad jeziorko (mamy tam domek letniskowy) i trza tam porzadnie wysprzątać i posiedzimy tam pare dni takze bede musiała sie z Wami rozstac...chyba że mąż wykombinuje skądś netka to wejde i zaglądne

79Marta od jakiś 3 tygodni borykam sie z bolącymi łydkami i skurczami które najczęściej łapią mnie w nocy masakra...

Beata_Batumi GRATUTUJE kopniaczka mój pierwszy kopniak od mojego małego właśnie wyglądał tak samo od środka jakby któs szybko dzgnął mnie palcem heh tylko że u mnie to było w 15 tygodniu i taka Pani jedna z forum sie ze mna sprzeczała że to moje jelita hahah
Tylko nie zamartwiaj sie jak będzie na początku żadko dawać o sobie znać maluch(bo też może tak być) i to jest normalne

Ja dostałam porządnego kopa w bok brzucha jak leżałam wczoraj w łóżeczku wieczorkiem i zasypiałam heh

Irsin oj bóle kręgosłupa są najgorsze mnie też męczą niemiłosiernie... też myśle nad kupnem tego kojca ale narazie nie mam na to funduszy bo w tym miesiącu kupiłam dla małego już sterylizator,laktator ręczny 3 pary spodni dla mnie(jedne białe z lnu i 2 pary dzinsów) bo nie miałam kompletnie w czym chodzic oczywiście wszystko na allegro
Aaaa no i faktycznie my na półmetku lada chwila heh ale to szybko przeleciaało...teraz jeszcze szybciej zleci do rozwiąania...
Ja jeszcze nie przyjelam do wiadomosci, ze trzeba urodzic
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 14:38   #4872
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
jak się masz zamartwiać to lepiej zadzwoń do gina i powiedz co ci dolega, mój gin mi powiedział jak co to mam dzwonić. a ile bierzesz tej nospy? ja biore 3x1 nospe forte czyli liczone na normalną nospe to by wychodziło 6 na dzień.

do niedzieli brałam 3x2, bo zwykłą nospe biorę. Obecnie 4 dziennie, bo miałam zmniejszyć dawkę. Na razie nie mogę się dodzwonić, bo ona zwykle w szpitalu jest i ma często operacje i wtedy trudno uchwytna.

kotek81, jeśli masz książeczkę i w niej miejsce na pieczątkę, to jak najbardziej możesz iść do zakładu pracy by Ci podbili, jest to ważne. Jak nie masz to poproś zakład pracy o druk RMUA. I ten druk weź do lekarza. Tam sa Twoje zarobki podane, tę cześć możesz zakryć, bo lekarz nie musi wiedzieć ile zarabiasz, tylko go interesuje, czy jesteś ubezpieczona. Aaa , teraz doczytałam, Ty jesteś na ubezpieczeniu Tż, w takim razie albo trza podbić rodzinna, albo prosić o druk ZCNA, na którym są wymienieni członkowie rodziny, którzy są ubezpieczeni. Ale to powinien załatwić zakład pracy TŻ, znaczy się wystawić. No chyba, że mała firma, wtedy pewnie w ZUS. Tu się nie do konca orientuję, bo ja pracuję w zakłądzie, gdzie jest zatrudnionych kilka tysiecych osób i tego typu rzeczy w kadrach się u nas załatwia

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....

Edytowane przez Aliszcze
Czas edycji: 2010-06-02 o 14:42
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 14:57   #4873
olajka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panna_Ruda Pokaż wiadomość
no tak zazwyczaj bywa, ja to kojarzę lekarzy z Czarnowa niestety innych nie za bardzo, no chyba ze to jakiś do kogo chodzi/chodziła któraś z moich koleżanek
a o których lekarzach mówisz, jeśli mogę spytać?
Nie, ja nie mówie o lekarzach z Kielc, tylko ode mnie z miasta. Ja nie z Kielc
Połknęłam dziś ten Feminatal i ciężko przeszła mi ta przezroczysta druga kapsułka. Jutro dzielę. Dziewczyny co biorą Feminatal powiedzcie czy codziennie łykacie czy co drugi dzień, bo nie wiem jak najlepiej?

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 15:09   #4874
mamuska003
Raczkowanie

Cytat:
Nie, ja nie mówie o lekarzach z Kielc, tylko ode mnie z miasta. Ja nie z Kielc
Połknęłam dziś ten Feminatal i ciężko przeszła mi ta przezroczysta druga kapsułka. Jutro dzielę. Dziewczyny co biorą Feminatal powiedzcie czy codziennie łykacie czy co drugi dzień, bo nie wiem jak najlepiej?
Ja biorę po 1 tabletce co dziennie.
mamuska003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 15:19   #4875
kliwia
Zakorzenienie

olajka ja tez biore jedna. tak lekarz kazal
a co masz za przestroczyste pigulki jeszcze
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 15:21   #4876
Beata_Batumi
Zadomowienie

o m g!
ALE MAM WZDĘCIE I ZGAGĘ!
A jeszcze prawie godz musze siedzieć w pracy...Ale w piątek ruszam na mega zakupy- nie mam w się co już ubierac...dostałam fajne spodnie ciązowe od kuzynki (czarne, eleganckie) ale co z tego skoro wszystkie bluzki sie ciasne zrobiły i beznadziejnie to razem wygląda. Do szczupłych to ja nie należe a teraz ten brzuch to wygląda na mega wielki tłusty bęben a nie ciążowy...No i musze parę namiotów kupić...

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 15:23   #4877
olajka
Zadomowienie

czyli w sumie po dwie kapsuły ? bo mi pani w aptece powiedziała, że można co drugi dzień, jak teraz się zaczną owoce.
Ale Wam dobrze, że tyjecie, a ja chudne Boże nie wiem czemu tak ;( Martwię się. Brzuch też mam dziwny chyba ;/. Jak w końcu tą fotę zrobię to wstawię.

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Jedna kapsuła jest ta z witaminami, a druga przezroczysta jest z DHA.

Stary 2010-06-02, 15:24   #4878
kliwia
Zakorzenienie

ursull na skorcze nog powinien magnez pomoc w ciazy mozna goprzyjmowac, ale sam magnez, [bo w aptekach sa takie z wit, b6, a ona juz jest w ciazowych witaminach] no i potas, ale nie wiem czy w ciazy mozna go lykac najlepiej spytac lekarza

olajka to ja nie mam to ja tej przezroczystej nie mam
a co lykania wiesz co, ja je woogle mam zamiar lykac do konca 12tyg. cztli jeszcze 2 tyg, bo tyle mi nawet zostalo. potem nie planuje lykac witamin. chyba ze bedzie mus jakis.
albo sobie kupie najtanszy falwit i juz.

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-06-02 o 15:25
Stary 2010-06-02, 15:34   #4879
olajka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
ursull na skorcze nog powinien magnez pomoc w ciazy mozna goprzyjmowac, ale sam magnez, [bo w aptekach sa takie z wit, b6, a ona juz jest w ciazowych witaminach] no i potas, ale nie wiem czy w ciazy mozna go lykac najlepiej spytac lekarza

a co lykania wiesz co, ja je woogle mam zamiar lykac do konca 12tyg. cztli jeszcze 2 tyg, bo tyle mi nawet zostalo. potem nie planuje lykac witamin. chyba ze bedzie mus jakis.
To musisz miec ten Feminatal co się do 12 tygodnia lyka, lub ten uniwersalny. Ja mam ten od 13 tygodnia, ale zaczęłam dopiero dziś. Jutro go podziabam i już

Stary 2010-06-02, 15:35   #4880
kliwia
Zakorzenienie

olajka no faktycznie
Stary 2010-06-02, 15:36   #4881
olajka
Zadomowienie

Powiedzcie jak to jest, że jak chciałam suwaczek zrobić sobie to mi źle obliczało, jak trzeba było datę porodu podać. Podawało mi zly tydzień, w którym jestem obecnie. Może gin się pomylił już sama nie wiem. Wam odlicza tak jak jest naprawdę, czy z jakims poślizgiem?

Stary 2010-06-02, 15:44   #4882
kliwia
Zakorzenienie

moj suwaczek zaokragla nie podaje dokladnie.
wszytskie suwczki maja ryzyko bledu
Stary 2010-06-02, 15:52   #4883
vikicullen
Zadomowienie

to jak z tym pulsującym brzuszkiem,nikt mi nie powie ;(

Edytowane przez vikicullen
Czas edycji: 2010-06-02 o 15:58
Stary 2010-06-02, 15:59   #4884
Ishka
Zadomowienie

Vikicullen tyle dziewczyny napisały że jak czytałam to zapomniałam że Tobie jeszcze miałam odpisać heh nie wiem jak reszta dziewczyn ale takie pulsacje ja mam tez ale bardziej w dole brzucha także chyba to nie jest nic takiego...
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 16:00   #4885
ursull
Zakorzenienie

Ja po spacerku,piękną pogodę mamy. Odebrałam własnie paczuszkę z body i dwiema parami spoedenek dla maluszka,śliczne i takie malusie .

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość

musze kupić magnez,zapomnialam o nim zupełnie

Cytat:
Powiedzcie jak to jest, że jak chciałam suwaczek zrobić sobie to mi źle obliczało, jak trzeba było datę porodu podać. Podawało mi zly tydzień, w którym jestem obecnie. Może gin się pomylił już sama nie wiem. Wam odlicza tak jak jest naprawdę, czy z jakims poślizgiem?
mój suwaczek dobrze pokazuje,może spróbuj ten właśnie: www.suwaczek.pl

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 16:02   #4886
kularek
Zadomowienie

witam ja też chciałabym taki suwaczek tylko oczywiście zupełnie nie mam pojuęcia jak go zrobić podpowie mi ktoś ?
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 16:04   #4887
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

W Łodzi strasznie duszno dzisiaj, aż mi słąbo. Czuję jakby powietrza w powietrzu nie było....

Nie wiem jak ponadrabiam zaległości... Dziś wyjeżdżam na wieś, więc coś czuję, żę w niedzielę czeka mnie długaśna lekturka. Lubię. Muszę się zrelaksować przed poniedziałkowym usg. Miłego długiego weekendu dziewczyny!
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 16:16   #4888
olajka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
to jak z tym pulsującym brzuszkiem,nikt mi nie powie ;(
Ja poczułam jak jechałam ze szkoły ostatnio takie pulsowanie, to było pod koniec 14 tygodnia. Nie wiem co to było. Chyba w jelitach

Stary 2010-06-02, 16:17   #4889
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
witam ja też chciałabym taki suwaczek tylko oczywiście zupełnie nie mam pojuęcia jak go zrobić podpowie mi ktoś ?

ale nie wiesz jak zrobic suwaczka czy jak go dodac na forum?

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
Stary 2010-06-02, 16:23   #4890
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
ale nie wiesz jak zrobic suwaczka czy jak go dodac na forum?
to chyba nie wiem ani tego ani tego - myślałam, ze robi się go od razu na wizażu jakoś
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości