|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Cytat:
![]() jak chcesz to moge ci podać sposób liczenia to będziesz wiedziec jak sobie liczyć ile dostaniesz. chyba, że płaci pracodawca ( powyżej 20 zatrudnionych osób) to wtedy nie wiem czego mniej dostałaś Cytat:
![]() i mimo, że ja tak robiłam wcale tego nie popieram ( przynajmniej nie na takich zasadach jak ja ) tak jak pisze itakasia ![]() farminka ale fajnie ja się nie mogę doczekac aż urodzisz ![]() itakasia nie wiem w którym miejscu ty pączek jesteś !! ja przytyłam 6 kg ale wydaję się większa od ciebie ![]() to było 30 tydzień 4 dzień + 6 kg czyli 58 kg waże przy wzroście 159 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3632 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Cytat:
![]() Chodzilo o prywatne lo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3633 |
Zakorzenienie
|
niezawsze ślicznie wyglądasz
![]() tak gadacie pączek pączek pączek i co ...pączka mi się chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Aaaaa widzisz to w takim nigdy nie bylam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3635 |
Zakorzenienie
|
wiolek super wyglądasz ja przy 160 startowałam z 55kg a teraz mam 71kg
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3636 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() ![]() Nie zdazylam calosci nadrobic jeszcze, chcialam tylko przekazac info dla farminki: Nie martw sie, bo skurczy porodowych nie da sie z niczym pomylic!!! Jesli nie jestes pewna, to znaczy ze to nie one jeszcze. I beda sie roznily od BH znacznie! Po pierwsze beda duzo mocniejsze, po drugie mozesz miec uczucie takiego silnego ciagniecia brzucha w dol, po trzecie bol moze sie pojawic w plecach rowniez. Takze pelen relax i odpoczywaj ![]() ![]() Trzymam kciuki mocno ![]() Pedze szybko po bagels na sniadanie, jak wroce to nadrobie reszte ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3637 |
Zadomowienie
|
wiolek śliczny brzusio
![]()
#3638 |
Zadomowienie
|
niezawsze nie tylko bo jeszcze w nogi i dupke ale to się cieszę bo zawsze chciałam mieć większą
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3639 | |
Zakorzenienie
|
sliczny masz brzuszek
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
mi maz kupil dzisiaj ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3640 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dzięki wam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3641 |
Zakorzenienie
|
itakasia ślicznie wyglądasz. Taka figura po 2 porodach to marzenie!! I podoba mi sie Twoje podejście do wychowania. Ja jestem za dyscypliną i dużą dawką miłości.
Nie uwierzycie, ale wychodzi u nas słoneczko ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3642 |
Zadomowienie
|
Ale sliczna mamusia
![]() Ja mialam robione ktg w 26tc razem z wszystkimi innymi badaniami w szpitalu. |
![]() ![]() |
![]() |
#3643 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry mamuśki.
Ostatnio nie mam kiedy wpadać, a wy skrobiecie jak szalone i nadrobić się nie da. Powiem tylko, ze dzisiaj byłam u diabetologa i powiedziała, że nie jest tak źle z tym moim cukrem. Nie muszę już się kłuć codziennie 4 razy, wystarczy raz w tygodniu. Mam jeść często, ale w małych porcjach. Nawet jak już bardzo będę musiała mogę batonika zjeść ![]() Na 17.30 idę na SR jedne zajęcia już mi przepadły a mówili o fazach porodu, zależało mi na tym, ale trudno. Dzisiaj zaczynamy 30 tydzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3644 | |
Zadomowienie
|
niezawsze (Twój to jest gigant), itakasia piękne brzusie!!!
![]() Cytat:
![]() wikimi mi ostatnio Pani u weta powiedziała, że chyba jestem w 4-5 miesiącu ![]() ![]() ja jestem rocznik 83 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3645 | |||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
na usg w 12 tygodniu wyszlo mi 3-4 sierpnia, a na poniedzialkowym 1 sierpnia - ale gin kazal trzymac sie terminu z 12 tygodnia bo ponoc jest najbardziej wiarygodny Cytat:
![]() troche przykro, ze sie tak potoczylo z mamą, ale w sumie najważniejsze ze jestes poukladana osobką ![]() no i teraz wiesz jak postepowac ze swoim dzieckiem, zeby bylo dobrze ![]() Cytat:
![]() albo lepiej nie mow hehe Cytat:
![]() Cytat:
![]() mi gina powiedziala ze jak bedzie bolec jak przy okresie i twardniec gora brzucha to marsz do szpitala! Cytat:
![]() kochane mamy!! ![]() o nie! u mnie dwa razy tyle! ja za to dzis jadlam czeresnie z wlasnego ogrodka ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() brzucho w sumie mnie nie martwi - denerwuja mnie moje uda bo ciagle jakies wieksze sie robia i mi to przeszkadza przy chodzeniu echh w zalaczeniu Kubusiowe akcesoria z Bierdony ![]() no i grzechotka jest z Tygryskiem ![]() ![]()
![]() |
#3646 |
Zadomowienie
|
Helloł dziewczynki!
Slyszalam od Muminka ze intensywnie pytacie o mnie. Ja jak wiadomo na swoim, neta nie bedzie jeszcze chyba b. dlugo. Nawet o kompa ciezko. Ogolnie wszystko ok. Tylko was mi brakuje.. Dzidzia w brzuszku siedzi. Wizyta dopiero 21 czerwca. Dzis juz pelne 35 tygodni.. 35 dni do terminu.. A za 5 dni zaczynamy 9 miesiąc.. nie wiem gdzie to wszystko tak szybko zlecialo! To naprawde az niemozliwe! Waga z dzis 77,4 bodajze-jezeli sie nie pomyslilam. Musze sie jeszcze pomierzyc, bo dawno tego nie robilam. Wczoraj pstryklam zdj, ale nie mam jak dzis zrzucic, za malo czasu. Ale jak mi sie uda to wpadne z nimi. Rozstepy coraz wieksze i coraz wiecej, z przodu brzuch od pepka niezle mi sie pociachał ![]() Ogolnie maly rusza sie tak ze wszystko mnie boli, czasem tylko sobie mowie w mysli "spij jeszcze troche spij.." Miednica, biodra, oj lepiej nie mowic, ledwo sie tocze. Boli wszystko, czasem kazdy krok.. Chyba mam wszystko niezle rozchustane. Skurcze bolesne tez bywaja, czesto wieczorami. I sa krotkie nawet ale powtarzaja sie przez dluzszy czas.. No ale skoro ostanio u gina bylo wszystko ok, to teraz zaciskam zeby i czekam az przejda. Zgaga bardzo mi doskwiera, czasem mam wrazenie ze przewracajac sie w lozku cos mi prawie chlupie w gardle.. :/ Renine cos nie chce pomagac juz.. Co jeszcze hmm.. chyba nic wiecej. Pozdrawiam was serdecznie! I te ktorych nie ma, ktore w szpitalach i te ktore w domkach leżą i wszystkie ktore maja jakiekolwiek dolegliwosci ![]() ![]() Mam nadzieje ze wkrotce znow wpadne, ale pewnie bedzie to tylko chwila i znow nici z nadrobienia 100stron:P Buziaki gorace! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3647 |
Zadomowienie
|
Odkurzyłam, wstawiłam pranie, na szczęście obiadu nie muszę robić - kalafiorowa z wczoraj i pierogi zostały
![]() U nas też słoneczko wychodzi przez cały dzien co chwilę. Zaraz idę odebrać wyniki badań z wczoraj, kupię znów truskawki, wyjdę z psem, odpocznę. Potem może przetrę szafki w kuchni, bo są już brudnawe. |
![]() ![]() |
![]() |
#3648 |
Wtajemniczenie
|
Alguien panikować to nie panikuję.W innym wypadku już bym siedziała w szpitalu,a ja spokojnie leżę z mokrymi włosami w totalnej rozsypce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiolek ja mam wrażenie że od jakiegoś czasu jestem cała spuchnięta łącznie z twarzą jak wczoraj zobaczyłam te zdjęcia co mi robili ...masakra ale kiedys minie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3650 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nikomu nie życzę takiej kontroli. Mój Ł. ma teraz każde swoje wejście, wyjście do innego pomieszczenia, wejścia do miejsca pracy i wyjście z Niego (choć wolno im zrobić godzinną przerwę łącznie z opuszczeniem miejsca pracy wliczaną do godzin roboczych zrobić), każde kliknięcie w internecie, itd. Na szczęście tam nawet szefowie uważają, że dzień zaczęty bez demotywatorów lub youtube to dzień stracony ;P. Niemniej kontrola do tego stopnia? To w głowę można dostać... Śliczny... Ech.... Vette, ale z 90 to ja zaczynałam :P. No może trochę mniej. I u mnie jak już pisałam- jest zwykle 4-5 tygodni ani rusz, a potem strzela 5 cm. Dostosowuje się skóra i od nowa- na brzuchu żadnych rozstępów. Niczym nie smaruję. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
#3651 |
Zakorzenienie
|
ale był jakiś powód tych badań ? miałaś tam zostac na obserwacji zdaje się tak ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3652 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja tez ![]() super ze sie odezwalas ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3654 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3655 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- ja 23 wrzesnia , ostatni cykl wg moich wyliczen do zapłodnienia miał 39 dni ![]() termin z 12 tc to 11 lipca i tego sie trzymamy ... fajne gadżety ![]() lilka super wiesci |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3656 |
Zakorzenienie
|
ładny, duży
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3657 |
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny za mile slowa, moze cala nie jestem pączkiem, ale buzie zapewniam mam pyzata
![]() ![]() zgadzam sie z Alguien, skurcze porodowe sa coraz bardziej intensywne i nie da sie ich przegapic ![]() Lilka dobre wiesci u ciebie super ![]() idealne super ze wszystko ok ![]()
![]() |
#3658 |
Wtajemniczenie
|
Wow!!! ja tez tak chę jak twoja szwagierka!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3659 |
Zakorzenienie
|
niezawsze
jaki fajny brzusio ![]() wiolek malutko przybralas, cudnie ![]()
#3660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.