Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-02, 13:28   #3631
wiolek1
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak to jest, że ten pier... ZUS płaci raz tak raz tak? Nie dość że dostałam wypłatę o 2 dni później niż powinnam to jeszcze 130 zł mniej niż w zeszłym miesiącu!
Myślałam, że jak obliczają średnią z 12 ostatnich miesięcy to zawsze wypłata będzie taka sama, a tu zonk. Jestem zła, niby to tylko 130 zł, ale przy takiej wypłacie to dużo ;(
jak już pisałam ZUS nie wyciąga żadnej średniej z 12 miesięcy tylko płaci za ilość dni na zwolnieniu. ja mam każdą wypłatę inną
jak chcesz to moge ci podać sposób liczenia to będziesz wiedziec jak sobie liczyć ile dostaniesz. chyba, że płaci pracodawca ( powyżej 20 zatrudnionych osób) to wtedy nie wiem czego mniej dostałaś

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Ale sama jestem typem człowieka, który musiał, no po prostu musiał bywać między ludźmi. Dla mnie weekend bez takiej imprezy był stracony.
Dyskoteka dawała mi dużo energii na najbliższy tydzień i trochę wiary w siebie (zawsze byłam zakompleksiona). Poza tym miałam starszą siostrę, której po prostu trochę zazdrościłam...a z czasem było mi tak fajnie. No i tak sobie hulałam . Ale dziś już nie potrzebuję. I cieszę się, że to było wtedy, a nie teraz.
to tak jak ja
i mimo, że ja tak robiłam wcale tego nie popieram ( przynajmniej nie na takich zasadach jak ja ) tak jak pisze itakasia

farminka ale fajnie ja się nie mogę doczekac aż urodzisz

itakasia nie wiem w którym miejscu ty pączek jesteś !! ja przytyłam 6 kg ale wydaję się większa od ciebie pokaże wam zdj z niedzieli
to było 30 tydzień 4 dzień + 6 kg czyli 58 kg waże przy wzroście 159
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 13:29   #3632
vette
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

Cytat:
Ja mam 114 w najszerszym miejscu :P. W tydzień urósł 4 cm. Ale już wcześniej porównywałam Twój z moim i jesteśmy zupełnie inaczej zbudowane. Pamiętasz jak mówiłam, że Twój nie wystaje poza linię piersi?
A ja dalej mam 90cm.

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

To na pewno nie u mnie, w pierwszej i drugiej podstawowce po 30 ok. osob w liceum tez a jestem rocznik 82.
Chodzilo o prywatne lo.
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 13:31   #3633
papeteria
Zakorzenienie

niezawsze ślicznie wyglądasz

tak gadacie pączek pączek pączek i co ...pączka mi się chce

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 13:32   #3634
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

itakasia nie wiem w którym miejscu ty pączek jesteś !! ja przytyłam 6 kg ale wydaję się większa od ciebie pokaże wam zdj z niedzieli
W brzuszek Ci poszlo tylko to 6kg i juz, ladnie wyglada brzus.

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość

Chodzilo o prywatne lo.
Aaaaa widzisz to w takim nigdy nie bylam

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 13:33   #3635
papeteria
Zakorzenienie

wiolek super wyglądasz ja przy 160 startowałam z 55kg a teraz mam 71kg ale przestalam sie przejmowac tzn wiem ze to przejsciowe

Stary 2010-06-02, 13:35   #3636
Alguien
Zadomowienie

Dzien dobry
Nie zdazylam calosci nadrobic jeszcze, chcialam tylko przekazac info dla farminki: Nie martw sie, bo skurczy porodowych nie da sie z niczym pomylic!!!
Jesli nie jestes pewna, to znaczy ze to nie one jeszcze. I beda sie roznily od BH znacznie! Po pierwsze beda duzo mocniejsze, po drugie mozesz miec uczucie takiego silnego ciagniecia brzucha w dol, po trzecie bol moze sie pojawic w plecach rowniez.
Takze pelen relax i odpoczywaj A przede wszystkim nie mozesz sie co chwile zastanawiac,czy to juz i dopatrywac sie objawow w kazdym bolu czy ukluciu Zapewniam Cie, ze jak przyjdzie TEN czas, to poznasz to od razu.
Trzymam kciuki mocno

Pedze szybko po bagels na sniadanie, jak wroce to nadrobie reszte
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 13:35   #3637
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

wiolek śliczny brzusio

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-02, 13:35   #3638
wiolek1
Zadomowienie

niezawsze nie tylko bo jeszcze w nogi i dupke ale to się cieszę bo zawsze chciałam mieć większą a ty ślicznie wyglądasz ja sobie bym nie zorbiła teraz zdj bom nie wyjściowa i nie chce strasznyć :P ( w ciąży mam takie cienie pod oczami że szok nawet podkład nie zakrywa całkiem, pewnie przez hormony )
Stary 2010-06-02, 13:36   #3639
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
To ja sie pochwale moim brzuszkiem z dzisiaj 10kg na plusie
sliczny masz brzuszek a te okna marzenie

Cytat:
j

no i kolejny ladniusi brzus

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość

mi maz kupil dzisiaj i jeszcze francuskie z jablkiem ktore juz zapomnialam ze jadlam
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 13:38   #3640
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
wiolek super wyglądasz ja przy 160 startowałam z 55kg a teraz mam 71kg ale przestalam sie przejmowac tzn wiem ze to przejsciowe
a czym ty się masz przejmować ? !!!!! dziewczyno przecież tobie każda zazdrościła jak pokazywąłaś zdj bo taki masz zgrabny brzuszek

dzięki wam
Stary 2010-06-02, 13:40   #3641
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

itakasia ślicznie wyglądasz. Taka figura po 2 porodach to marzenie!! I podoba mi sie Twoje podejście do wychowania. Ja jestem za dyscypliną i dużą dawką miłości.

Nie uwierzycie, ale wychodzi u nas słoneczko Już mi nawet nie chodzi o grilla tylko o te podmokłe tereny.
Stary 2010-06-02, 13:41   #3642
vette
Zadomowienie

Cytat:
Ale sliczna mamusia

Cytat:
agravka z tego co czytalam na mamusiach majowo czerwcowych ktg sie wykonuje jak sa jakies wskazania lub po terminie.
Ja mialam robione ktg w 26tc razem z wszystkimi innymi badaniami w szpitalu.
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 13:43   #3643
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Dzień dobry mamuśki.
Ostatnio nie mam kiedy wpadać, a wy skrobiecie jak szalone i nadrobić się nie da.
Powiem tylko, ze dzisiaj byłam u diabetologa i powiedziała, że nie jest tak źle z tym moim cukrem. Nie muszę już się kłuć codziennie 4 razy, wystarczy raz w tygodniu. Mam jeść często, ale w małych porcjach. Nawet jak już bardzo będę musiała mogę batonika zjeść, ale tydzień postu zrobił swoje i się odzwyczaiłam od słodyczy. dostałam skierowanie na badanie -hemoglobina glikowana cokolwiek to jest i za miesiąc do kontroli. A w szpitalu mnie straszyli, ile ja się też naczytałam jakie to niebezpieczne dla dziecka. Tylko, że niebezpieczne jest wtedy jak ktoś ma ok 200 tego cukru.
Na 17.30 idę na SR jedne zajęcia już mi przepadły a mówili o fazach porodu, zależało mi na tym, ale trudno.
Dzisiaj zaczynamy 30 tydzieńPozdrawiam
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 13:43   #3644
ola_k11
Zadomowienie

niezawsze (Twój to jest gigant), itakasia piękne brzusie!!!

Cytat:
Fakt, bodziaki tez były ładne, ale ja już mam tego tyle, że nie patrzyłam na nie tzn. starałam się
ja też, dlatego kupiłam większe rozmiary 72 (czy tam 74) i 80

wikimi mi ostatnio Pani u weta powiedziała, że chyba jestem w 4-5 miesiącu ja jej na to "no nie właśnie kończę 7" a koleżanka która mnie nie widziała od 3 msc powiedziała, że ma wrażenie, że brzuch mi rośnie a ramiona i tyłek chudną

ja jestem rocznik 83
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 13:47   #3645
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
a kiedy miałaś OM? Bo u mnie na suwaczku jestem dalej od Ciebie ja miałam 27 października.
ja 4 listopada - ale mialam cykle po 22 dni
na usg w 12 tygodniu wyszlo mi 3-4 sierpnia, a na poniedzialkowym 1 sierpnia - ale gin kazal trzymac sie terminu z 12 tygodnia bo ponoc jest najbardziej wiarygodny

Cytat:
pilotka wogóle to nie napisałam wczoraj, że śliczne zdj masz maleństwa

ale nie żałuje tego jak było i wiem, że przez to że sie wyszalałam jak byłam gówniarą to bardzo szybko chciałam mieć swoją rodzinę dziecko i normalne życie a jak patrze co teram moi znajomi z gimnazjum czy liceum robią to dziękuje bardzo.
dziekuje
troche przykro, ze sie tak potoczylo z mamą, ale w sumie najważniejsze ze jestes poukladana osobką
no i teraz wiesz jak postepowac ze swoim dzieckiem, zeby bylo dobrze

Cytat:
Mnostwo historyjek sie uzbieralo niezlych i tragicznych np. pijana znana aktorka, ktora najpierw mowila, ze z corka sie poklucila i dlatego tak wyglada a pozniej wmawiala, ze boi sie latac...jasne, cisnienie i whisky na nia tak podzialalo, ze obsluga naziemna musiala ja wynosic az zal bylo patrzec, pozniej mowila, ze ona nam zalatwi wszystko tylko abysmy do gazet jej nie podali itp.
Fajna historie mial moj kolega co wiozl Kurskiego i on sie pyta mojego kolegi stewarda czy chce gume, wyjmujac orbit a moj kolega, ze "nie dziekuje wole donaldowy" ;P
o mamo ciekawe co za akorka :/ mam nadziejek, ze nie Janda bo strace do niej szacunek
albo lepiej nie mow hehe

Cytat:
Dziewczyny jak to jest, że ten pier... ZUS płaci raz tak raz tak? Nie dość że dostałam wypłatę o 2 dni później niż powinnam to jeszcze 130 zł mniej niż w zeszłym miesiącu!
Myślałam, że jak obliczają średnią z 12 ostatnich miesięcy to zawsze wypłata będzie taka sama, a tu zonk. Jestem zła, niby to tylko 130 zł, ale przy takiej wypłacie to dużo ;(
Ania oni licza srednia z 12 miesiecy i mnoza przez liczbe dni w miesiacu - jesli miesiac dluzyszy dostaniesz wiecej, jak krotszy to mniej niestety ale zeby az tyle mniej? to dziwne w sumie...

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
No to już melduję co u mnie Misja na dzisiaj: dowiedzieć się jak rozpoznać skurcze porodowe Wiem,że jak są regularne,nasilają się itd. to trzeba jechać do szpitala,ale ja mam problem z samym rozpoznaniem czy to skurcz czy nie.Nie wiem jakie to uczucie i boję się,że się nie zorientuję póki nie poczuję partych,a do szpitala daleko,więc wtedy mogę już nie zdążyć Na przykład teraz odkąd weszłam na forum już 4 razy mi się brzuch stawiał/twardniał,ale czy to znaczy,że mam skurcze??? Bo boleć to to nie boli...
Za to w nocy koło 12 działo się coś dziwnego.Złapał mnie taki dziwny ból,ale w górze brzucha,tam gdzie się kończy macica.To było takie uczucie jakby mnie ktoś paskiem ściskał zbyt mocno i aż mi się niedobrze robiło.Nie wiedziałam co się dzieje-czy to skurcz czy coś mi zaszkodziło czy co... W końcu przeszło,ale doszłam do wniosku,że muszę dzisiaj się dowiedzieć jak te skurcze rozpoznać,bo zgłupieję...
niezle!
mi gina powiedziala ze jak bedzie bolec jak przy okresie i twardniec gora brzucha to marsz do szpitala!

Cytat:
karolcia ja kupiłam truskawy dziś po 7 zł

Ja nadal mieszkam z mamą i teraz to my pomagamy mamie, to my nie pozwalamy jej za nic płacić, chociaż tyle możemy jej dać w zamian za to jak nas wychowała praktycznie sama Powinna dostać złoty medal ta kobitka
oo u mnie po 10 byly ech

kochane mamy!!

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
a u mnie po 5 są
o nie! u mnie dwa razy tyle!

ja za to dzis jadlam czeresnie z wlasnego ogrodka mam wczesne i juz sa PYCHA

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Pisałam wcześniej o tych kubusiowych rzeczach ale nie było reakcji więc powtórzę. Ja tez byłam taaka napalona na te pierdułki, więc powiem szczerze ze te rzeczy to lekko szitowe, gówienko jednym słowem, ale też kupiłam butelkę bo w miarę ładna, ale ta reszta....No ale coz się spodziewać za 5,49
a ja kupilam butelke, miseczke i grzechotke akurat mi sie spodobaly

Cytat:
Mnie się tez tylko butelka podobała I smoczki, ale wyciągnęłam i wydają się twarde!
no te smoki byly ladne, ale tez sie balam ze jakies bez atestu i dziwne moga byc w uzywaniu wiec nie wzielam

Cytat:
Ja mam 114 w najszerszym miejscu :P. W tydzień urósł 4 cm. Ale już wcześniej porównywałam Twój z moim i jesteśmy zupełnie inaczej zbudowane. Pamiętasz jak mówiłam, że Twój nie wystaje poza linię piersi?
a ja mialam sie nie mierzyc, ale tyle o tym mowicie i to zrobilam..103 hehe
brzucho w sumie mnie nie martwi - denerwuja mnie moje uda bo ciagle jakies wieksze sie robia i mi to przeszkadza przy chodzeniu echh

w zalaczeniu Kubusiowe akcesoria z Bierdony
no i grzechotka jest z Tygryskiem
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 13:48   #3646
idealnecialo
Zadomowienie

Helloł dziewczynki!

Slyszalam od Muminka ze intensywnie pytacie o mnie.

Ja jak wiadomo na swoim, neta nie bedzie jeszcze chyba b. dlugo. Nawet o kompa ciezko.
Ogolnie wszystko ok. Tylko was mi brakuje..

Dzidzia w brzuszku siedzi. Wizyta dopiero 21 czerwca.
Dzis juz pelne 35 tygodni.. 35 dni do terminu.. A za 5 dni zaczynamy 9 miesiąc.. nie wiem gdzie to wszystko tak szybko zlecialo! To naprawde az niemozliwe!

Waga z dzis 77,4 bodajze-jezeli sie nie pomyslilam. Musze sie jeszcze pomierzyc, bo dawno tego nie robilam.
Wczoraj pstryklam zdj, ale nie mam jak dzis zrzucic, za malo czasu. Ale jak mi sie uda to wpadne z nimi.

Rozstepy coraz wieksze i coraz wiecej, z przodu brzuch od pepka niezle mi sie pociachał , jest o wiele gorzej niz przy pierwszym. A i tak najbardziej bedzie to widac jak malenstwo wyjdzie juz na swiat.Wtedy dopiero bedzie wiadomo ile, gdzie i jakie one tak naprawde są..

Ogolnie maly rusza sie tak ze wszystko mnie boli, czasem tylko sobie mowie w mysli "spij jeszcze troche spij.."

Miednica, biodra, oj lepiej nie mowic, ledwo sie tocze. Boli wszystko, czasem kazdy krok.. Chyba mam wszystko niezle rozchustane.

Skurcze bolesne tez bywaja, czesto wieczorami. I sa krotkie nawet ale powtarzaja sie przez dluzszy czas.. No ale skoro ostanio u gina bylo wszystko ok, to teraz zaciskam zeby i czekam az przejda.

Zgaga bardzo mi doskwiera, czasem mam wrazenie ze przewracajac sie w lozku cos mi prawie chlupie w gardle.. :/ Renine cos nie chce pomagac juz..

Co jeszcze hmm.. chyba nic wiecej.

Pozdrawiam was serdecznie! I te ktorych nie ma, ktore w szpitalach i te ktore w domkach leżą i wszystkie ktore maja jakiekolwiek dolegliwosci bądźcie zdrowe i trzymajcie sie!

Mam nadzieje ze wkrotce znow wpadne, ale pewnie bedzie to tylko chwila i znow nici z nadrobienia 100stron:P

Buziaki gorace!
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 13:48   #3647
ola_k11
Zadomowienie

Odkurzyłam, wstawiłam pranie, na szczęście obiadu nie muszę robić - kalafiorowa z wczoraj i pierogi zostały

U nas też słoneczko wychodzi przez cały dzien co chwilę.

Zaraz idę odebrać wyniki badań z wczoraj, kupię znów truskawki, wyjdę z psem, odpocznę. Potem może przetrę szafki w kuchni, bo są już brudnawe.
Stary 2010-06-02, 13:49   #3648
farminka
Wtajemniczenie

Alguien panikować to nie panikuję.W innym wypadku już bym siedziała w szpitalu,a ja spokojnie leżę z mokrymi włosami w totalnej rozsypce Nie przejmuję się każdym ukłuciem,ale tymi bólami w nocy się zaniepokoiłam,bo były właśnie inne i na plecy promieniujące i ściskające takie.Dlatego chciałam się dowiedzieć czy właśnie takie tylko częstsze to te właściwe. Chcę zdążyć dotrzeć na porodówkę w razie czego,bo to jednak nie byłby jeszcze terminowy poród i maleństwo może potrzebować szybko opieki lekarza.Co innego 40 tydzień a co innego 36 jednak...
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 13:50   #3649
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
mi maz kupil dzisiaj i jeszcze francuskie z jablkiem ktore juz zapomnialam ze jadlam

wiolek ja mam wrażenie że od jakiegoś czasu jestem cała spuchnięta łącznie z twarzą jak wczoraj zobaczyłam te zdjęcia co mi robili ...masakra
ale kiedys minie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-02, 13:51   #3650
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie znam takiego nikogo, kto w ogole by byl monitorowany nie przypominam sobie nie wazne zreszta ja nawet u siebie w pracy nie mam szefa ani nikogo kto by mnie sprawdzal i to jest cudowne.
Nieważne- i tak się nie zrozumiałyśmy :P.
Ja też nikomu nie życzę takiej kontroli. Mój Ł. ma teraz każde swoje wejście, wyjście do innego pomieszczenia, wejścia do miejsca pracy i wyjście z Niego (choć wolno im zrobić godzinną przerwę łącznie z opuszczeniem miejsca pracy wliczaną do godzin roboczych zrobić), każde kliknięcie w internecie, itd. Na szczęście tam nawet szefowie uważają, że dzień zaczęty bez demotywatorów lub youtube to dzień stracony ;P.
Niemniej kontrola do tego stopnia? To w głowę można dostać...

Cytat:
Śliczny... Ech....

Cytat:
A ja dalej mam 90cm.
Vette, ale z 90 to ja zaczynałam :P. No może trochę mniej.
I u mnie jak już pisałam- jest zwykle 4-5 tygodni ani rusz, a potem strzela 5 cm. Dostosowuje się skóra i od nowa- na brzuchu żadnych rozstępów. Niczym nie smaruję.

Cytat:
to się uśmiałam

Cytat:
niezawsze nie tylko bo jeszcze w nogi i dupke ale to się cieszę bo zawsze chciałam mieć większą a ty ślicznie wyglądasz ja sobie bym nie zorbiła teraz zdj bom nie wyjściowa i nie chce strasznyć :P ( w ciąży mam takie cienie pod oczami że szok nawet podkład nie zakrywa całkiem, pewnie przez hormony )
A wiesz, że coś w tym jest z tymi cieniami? Mam kumpelę, która strasznie zszarzała na buzi w ciąży. Moja mama mówi, że jestem blada, choć ja tak nie uważam, ale...hm... może coś w tym jest?

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 13:52   #3651
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mialam robione ktg w 26tc razem z wszystkimi innymi badaniami w szpitalu.
ale był jakiś powód tych badań ? miałaś tam zostac na obserwacji zdaje się tak ?

Stary 2010-06-02, 13:52   #3652
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
a ja kupilam butelke, miseczke i grzechotke akurat mi sie spodobaly
grzechotka fajowa, u mnie już takich nie było
Stary 2010-06-02, 13:55   #3653
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamuśki.
Ostatnio nie mam kiedy wpadać, a wy skrobiecie jak szalone i nadrobić się nie da.
Powiem tylko, ze dzisiaj byłam u diabetologa i powiedziała, że nie jest tak źle z tym moim cukrem. Nie muszę już się kłuć codziennie 4 razy, wystarczy raz w tygodniu. Mam jeść często, ale w małych porcjach. Nawet jak już bardzo będę musiała mogę batonika zjeść, ale tydzień postu zrobił swoje i się odzwyczaiłam od słodyczy. dostałam skierowanie na badanie -hemoglobina glikowana cokolwiek to jest i za miesiąc do kontroli. A w szpitalu mnie straszyli, ile ja się też naczytałam jakie to niebezpieczne dla dziecka. Tylko, że niebezpieczne jest wtedy jak ktoś ma ok 200 tego cukru.
Na 17.30 idę na SR jedne zajęcia już mi przepadły a mówili o fazach porodu, zależało mi na tym, ale trudno.
Dzisiaj zaczynamy 30 tydzieńPozdrawiam
fajnie ze tylko raz w tygodniu musisz mierzyc ten cukier no i batonika wolno

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość

ja jestem rocznik 83
ja tez

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Helloł dziewczynki!
super ze sie odezwalas dobrze ze w miare ok wszystko u ciebie. a dolegliwosci coraz wieksze nas tu dopadaja niestety. no ale juz na finiszu jestesmy to damy rade czekamy na fotki i na kolejne odwiedziny
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 14:02   #3654
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:

bo ja nie mam talii tylko boczki szersze

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
Ja też A w dodatku strasznie szybko mi się przetłuszczają,a tuż po porodzie pewnie nie będę w stanie iść ich myć,więc TŻ ma już zapowiedziane,że nie wolno mi robić zdjęć po porodzie
Ja tam na czworaka, a pójdę myć włosy A zdjęć i tak nie chcę
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 14:03   #3655
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Nie przejmuję się każdym ukłuciem,ale tymi bólami w nocy się zaniepokoiłam,bo były właśnie inne i na plecy promieniujące i ściskające takie.Dlatego chciałam się dowiedzieć czy właśnie takie tylko częstsze to te właściwe. Chcę zdążyć dotrzeć na porodówkę w razie czego,bo to jednak nie byłby jeszcze terminowy poród i maleństwo może potrzebować szybko opieki lekarza.Co innego 40 tydzień a co innego 36 jednak...
Szwagierka nie dała sobnie powiedziec ze juz rodzi i szwagier ja sila z domu wyciagal ,ale ja bardzo bolalo ale ona sobie wyobrazala ze to jakis niezmieski bol chyba bedzie a nawet polozna sie dziwila ze to wytrzymala i ze musi miec wysoki prog bolu bo na porodowke zajechala z 8 cm rozwarciem ,ale tak jak mowie to byly regularne skurcze i trwały od kilku godzin nasilajac się jak szwagier wrzasnal na nia ze juz bardziej regularne byc nie moga to ja przekonal ... po godzinie od wejscia na porodówke maly byl na swiecie.

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
ja 4 listopada - ale mialam cykle po 22 dni
ja 23 wrzesnia , ostatni cykl wg moich wyliczen do zapłodnienia miał 39 dni (ale to przez odstawienie tabsów taki chaos )
termin z 12 tc to 11 lipca i tego sie trzymamy ...
fajne gadżety
lilka super wiesci

Stary 2010-06-02, 14:04   #3656
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
ładny, duży
Stary 2010-06-02, 14:04   #3657
itakasia
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny za mile slowa, moze cala nie jestem pączkiem, ale buzie zapewniam mam pyzatapoza tym czuje sie ok
zgadzam sie z Alguien, skurcze porodowe sa coraz bardziej intensywne i nie da sie ich przegapic
Lilka
dobre wiesci u ciebie super
idealne
super ze wszystko ok, a czas leci

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-02, 14:04   #3658
Linka24
Wtajemniczenie

Wow!!! ja tez tak chę jak twoja szwagierka!!!
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 14:06   #3659
itakasia
Zakorzenienie

niezawsze
jaki fajny brzusio
wiolek
malutko przybralas, cudnie
Stary 2010-06-02, 14:06   #3660
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
jak już pisałam ZUS nie wyciąga żadnej średniej z 12 miesięcy tylko płaci za ilość dni na zwolnieniu. ja mam każdą wypłatę inną
jak chcesz to moge ci podać sposób liczenia to będziesz wiedziec jak sobie liczyć ile dostaniesz. chyba, że płaci pracodawca ( powyżej 20 zatrudnionych osób) to wtedy nie wiem czego mniej dostałaś
Płaci ZUS Pewnie dlatego tak mało, bo w maju było aż 12 dni wolnych Jakos przezyję!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości