|
|
#4291 |
|
po prostu Em :)
|
Dot.: Essence cz. IV
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;19739488]
Oczywiście, że nie, choć moim zdaniem 5 zł to przesada[/QUOTE] Ja z kolei dziwię się, że komuś dla paru złotych zysku chce się wystawiać przedmiot.
|
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, mogę powiedzieć jak testy:
blyszczyk v&g- przyjemny, fajnie smakuje, pachnie, chłodzi- super na lato- mam ten pomarańczowy kolor- transparenty zupełnie na ustach lakier c&g- jedna warstwa wystarczy! Kredki- fajne kolorki, liner ładnie wygląda- j.w. zobaczy się za kilka h.
|
#4293 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem. Ja tego błyszczyka z summer of love nie trawie i jeszcze aplikator mam taki "oszukany" - to kudłate w jednym miejscu jest jakby... no tego kudłatego nie ma ;P i można się plastikiem maziać.
Nie mam pojęcia czy mają Gosha w sieciówkach. U mnie Gosh jest w każdej niesieciówkowej drogerii. BTW- tu jest najbardziej akuratny swatch na ustach jaki znalazłam: http://www.beautyswatch.com/2010/01/...k-darling.html chociaż jej zdjęcie w opakowaniu jest dziwne bo moja nie ma wcale połysku w opakowaniu. Aha no i jak widać na obrazku nie jest beżowo-beżowa tylko ma w sobie troche różu. Ten niebieski z tych podwójnych lakierów piękny, szkoda że ostatnio go u mnie nie było :/ swoją drogą moje ręce wyglądają dziwnie w niebieskim... hm... |
|
|
|
#4294 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wlasnei patrze na moje blyszczyki cieliste w tube z Pure Beauty (chyba tak to sie nazywalo)- niektore staly sie mega geste i lepiace :/. A tubka byla dobrze zakrecona. Niby dzieki temu dluzej sie trzymaja na ustach, ale staly sie nie fajne..
![]() A blyczczyk w tubce truskawkowy (ten zwyczajny) jest strasznei klejacy, sztuczny i wysusza mi usta :/ Kredki, tusze, korektory, pudry Essence sa spoko, ale lakiery i blyszczyki sa sredniawe jednak.. Ciekawe jakie sa blyczczyki i lakiery Catrice. ja mam szminke i musze przyznac ze jest znacznie lepsza niz ta Essence i kolory w ogole maja ladniejsze. A Gosh chyba czasem sie zdaza w Douglasie.. No i ta szminka Darling pamietam byla w jakichs 2 wersjach- starej bardziej cielistej i nowej jakiejs w ogole od czapy.. Pamietam, ze ludzie sie wkurzali, bo tester byl prawie wszedzie stary, ladny, a dostawali potem inny produkt (bylo o tym jakies 2 lata temu chyba na watku o cielistych ustach). Edytowane przez lea88 Czas edycji: 2010-06-02 o 14:47 |
|
|
|
#4295 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem. Nie orientuję się - swoją mam jakieś 8 miesięcy i szczerze mówiąc wyglądała tak samo w testerze
Nie mam pojęcia czym się różni stara wersja od nowej ale ja z tej jestem zadowolona bardzo. Dodam, że jestem mega mega blada. Ale tak serio blada bo od 3 lat nie widziałam słońca latem i opalam się na czerwono wiec nawet jakby była okazja to nie :P i w każdym beżu do tej pory wyglądałam jak trup a ta ma na tyle fajny odcień że wyglądam jak żywa <chyba że nałoże 10 warstw, bo można "budować" jej kolor> jak się dorwę do aparatu to może wkleje fotę ale wątpie bo moje rodzice wybywają i go pewnie porwą.
|
|
|
|
#4296 |
|
Zakorzenienie
|
Catrice ma cielista pomadke- bez drobinek i jest ciemnobezowa (nie trupia,w cieplym odcieniu). Nawet spoko
|
|
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
Musze zmusić koleżankę z Wrocka, żeby się przejechała dla mnie do miejsca gdzie spoczywa wszechwładna szafa catrice ale najpierw... chyba zacznę oszczędzać :P
|
|
|
|
#4298 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
podczytuje was od dłuższego czasu, pogłębiając swój nałóg i czekając na limitki , moge sie przyłączyć do dyskusji?? melduje że limitowanka eclipse już na stronce essence, ale dalej nie ma wszystkich kolorów
|
#4299 |
|
Zadomowienie
|
Hej posiadaczki różu Cute As Hell!
![]() Napiszcie mi proszę czy efekt jaki daje ten żarówiasty róż można przyrównać bardziej do ruskiego Dziadka Mroza czy też dziewczęcego i nieśmiałego pąku róży? Pytam oczywiście o efekt aplikacji bardzo lekką i wyważoną ręką Boję się czy nie jest on zanadto karykaturalny na buzi bo moc napigmentowania z lekka obezwładnia....
|
|
#4300 |
|
Raczkowanie
|
Róż cah jest bardzo fajny, szczególnie do jasnej karnacji (jestem blada jak sciana
) daje ładny efekt zaróżowionych od mrozu policzków. Generalnie fajny chłodny odcień. Ale nie radze przesadzać
|
#4301 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czyli bliżej mu do czerwieni (takiej bajkowo-zimowej) niż różanego jak kwiat liczka? ![]()
|
|
|
#4302 |
|
BAN stały
|
MANOON na KWC są bardzo fajnie, długie recenzje tego różu, poczytaj, stamtąd dowiesz się wszystko
|
|
|
|
#4303 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
piroksena- Kolor jest zdecydowanie chłodny, nie ma w nim nic czerwonego, również polecam poczytac KWC
Thanks God I'm a woman! Wymianka kosmetykowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=515253 Edytowane przez MANOON Czas edycji: 2010-06-02 o 15:54 |
|
|
|
|
#4304 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To ja jestem nieuświadomiona, nie Manoon ![]() Recenzje na KWC już zaliczone dawno temu ![]()
|
|
|
#4305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Delikatny pączek róży to nie Cute as Hell. Zdecydowanie zaróżowione od mrozu policzki.
|
|
#4306 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4307 |
|
Zadomowienie
|
Dolce... dzięki.
Jedna fota starczy za sto słów Fajny róż, taki hmmm... "Przeminęło z wiatrem". PS: Swoją drogą trafić na starsze zdjęcia nie jest łatwo Powinna jakaś baza czy coś powstać z samymi tylko swatchami.
|
|
#4308 |
|
Zakorzenienie
|
Ja widziałam tylko w opakowaniu i jak dla mnie to... barbie barbie
Jest to taka żarówka według mnie. Do mroźnego makijażu lepsze byłoby coś chłodniejszego. Tyle ode mnie ![]() Ja ochłonęłam lekko i z eclipse podoba mi się tylko czerwony lakier. Szarych nie lubię kosmetyków, a ten różowo-zdechło-fioletowy cień też nie wygląda ciekawie. Zobaczymy jak się pojawią u nas i będzie można zmacać ![]() Szkoda tylko, że pędzelków nie ma do oczu np.
|
#4309 |
|
Zadomowienie
|
Wrocilam z natury i z tego co chciałam kupiłam tylko naklejki koronkowe
![]() nie było pędzli i kredek czarnych, a bronzer jakos mi sie nie spodobal, za bardzo w pomarancz wpada. Za to na pocieszenie kupilam sobie szmaragdowa kredke z gabeczka Catrice. Sliczna pomadke widzialam cielisto- rozowa, ale oczywiscie tylko tester zostal. Moze w piatek rano sie wybiore jeszcze
|
|
|
|
#4310 |
|
po prostu Em :)
|
Bo widziałaś tylko w opakowaniu.
|
|
#4311 |
|
Crazy turtle lady
|
Napadlam na Essence, musialam odreagowac pier....dzien w pracy.
-lakier colour&go 04 space queen (chyba mam felerny, wymacany egzemplarz ;/ zglutowany jak niewiem) -glitter top coat - zapowiada sie całkiem fajnie :d -granatowy metal glam....kurcze, mialam wziasc poczatkowo granatowy liner z Inglota i troche zaluje, w sklepie ciemniejszy mi się wydawał. -kredka do ust 05 cute pink (te kredki sa baardzo fajne )- podwojna kredka 06 flirty&hip - bardzo blyszczaca ![]() No i czerwony lakier z Joko sie załapał na fotke :d Obkukalam ksiazeczke z nowosciami...i jestem ciekawa -sypkich metalicznych cieni do powiek -rozswietlajaca kredka do oczu -party zestaw blystkow do ust -kosmetyczki ![]() -przyspieszac wysychania paznokci. ALe jakos jestem pesymistka jezeli chodzi o gliwickie Natury ...
|
#4312 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Farciara Czekał tam na Ciebie ![]() Te rzeczy z Moonlight to były na przecenie (w takich szklanych słojach przecenowych ) czy w szafie gdzieś upchnięte? i jeszcze zapytam o kolory tych kredek, które kupiłaś, całkiem matowe, satynowe czy lekko perłowe z drobinami miki? Naszła mnie ochota na wypad do N , ale mam kawał drogi na Bródno i na Ochotę, a do centrum nie chce... I na dodatek nadciąga olbrzymia, ciemna chmura i zbiera się na burzę, więc chyba lepiej się nigdzie teraz nie wypuszczać...
Edytowane przez Inkarnatka Czas edycji: 2010-06-02 o 17:16 |
|
|
|
|
#4313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
Macałam blush CaH, ale odczucie mam to samo co po zobaczeniu w pudełku. Ale co kto lubi
![]() Dotarłam bez problemu, dziękuję za info Natomiast co do kredek to na pewno nie matowe- są malutkie drobinki, ale ciężko mi określić dokładniej.- pewnie ta ostatnia wersja: perłowe z miką. Moonlighty były w przecenowych, niestety nie było już pudru rozświetlającego ani tego jasnego cienia. Nie mogę się doczekać na nowości
Edytowane przez Chaigata Czas edycji: 2010-06-02 o 17:39 |
|
|
|
#4315 |
|
Zakorzenienie
|
W Gdańsku przeceny resztek Moonlight (jak się gdzieś utrafi) są tak marne, że niezauważalne...
Co do pudru matowego - jaśniejszego - nie zgadzam się, że wpada w pomarańcz. Jest naturalny (na tyle, że trudno byłoby pokazać zdjęcie samego pudru na skórze..). Coś, jak 022 Rimmela Natural Bronzer, tylko lepiej się nakłada
|
|
#4316 |
|
Zadomowienie
|
więc tak:
Byłam dziś w N. po MA, a co, tak łatwo się mnie nie pozbędą! Akurat przy szafie stała jedna babeczka i coś tam ogarniała, nie wykładała towaru, po prostu układała. Więc zapytałam jak to jest z tymi tuszami, bo od tygodnia codziennie mają być wykładane 'wieczorem'. Co się okazało? Przyszła jakaś felerna partia, bo tusze się wylewały, ta dziurka była za duża po prostu i "możliwe, że juz nie będą ich dostawać" . Ale ubłagałam kobietę, żeby mi jakoś taniej sprzedała, bo mi tylko o szczoteczkę chodzi. Poszła do kierowniczki i przecenili je na 5,99 . Jak doszłam do domu to wyciągnęłam ze starego tuszu ten 'pierścień" przy wylocie, który ściąga nadmiar tuszu i tym sposobem mam całkiem nowy MA za 5,99 . I dzięki Wam odkryłam perełkę, ten tusz robi cuda z moimi rzęsami |
|
|
|
#4317 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() swoją drogą obecny wątek ma już 279 załączników macie tempo Dziewczyny narobiłyście mi smaka na ten puder z CaH...
|
|
#4318 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4319 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4320 |
|
Wtajemniczenie
|
Chodziło mi tylko o rozwinięcie skrótu MA... O pełną nazwę tego tuszu, bo nie wiem jak się nazywa po prostu...
Chodzi może o tusz Multi Action? Bo mi sie chyba obiło gdzieś o uszy...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

, moge sie przyłączyć do dyskusji??
melduje że limitowanka eclipse już na stronce essence, ale dalej nie ma wszystkich kolorów
Pytam oczywiście o efekt aplikacji bardzo lekką i wyważoną ręką
) daje ładny efekt zaróżowionych od mrozu policzków. Generalnie fajny chłodny odcień. Ale nie radze przesadzać

) czy w szafie gdzieś upchnięte? i jeszcze zapytam o kolory tych kredek, które kupiłaś, całkiem matowe, satynowe czy lekko perłowe z drobinami miki?