|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Podkład - bardzo jasny wpadający w róż
Proszę o poradę w tej kwestii.... Szukam i szukam podkładu o bardzo jasnej wpadającej lekko w róż barwie - takie mleko z kroplą PosieTint Benefitu żeby twarz ładnie ożywić i... kiszka
Albo są za ciemne albo różowego pigmentu tam tyle co kot napłakał czyli zero i cera dalej wygląda blado i woskowo. Zależałoby mi na konsystencji raczej lekkiej ale i cięższy byłby ok, cena do 50 zł.Powiedzcie że taki istnieje! ![]()
Edytowane przez piroksena Czas edycji: 2010-06-02 o 14:56 |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Podkład - bardzo jasny wpadający w róż
https://wizaz.pl/forum/blog_search.php?do=search -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=4282 generalnie do 50 zeta będzie ciężko, z droższych i niedostępnych u Nas, ale może masz kogoś abroad MUFE Mat Velvet + Alabaster, Bobbi Brown Alabaster, Nars Mount Blanc...
a z naszych, ponoć ciemniejący makabrycznie na większości, ale może akurat Tobie uda się to opanować, Revlon Colorstay Ivory. no i bardzo zachwalane minerały pixie, w Jak podkreślić jasną cerę IV gdzieś pod koniec wklejałam swatche... https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6li%E6+jasn%B1
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Czyli jakiś trop jest, uf - już myślałam, że jestem skazana na smętną i nieożywioną jasność większości podkładów...
Dzięki! PS: Twój śliczny avek obrazuje mniej więcej o jaki efekt na skórze mi chodzi ![]()
Edytowane przez piroksena Czas edycji: 2010-06-02 o 15:03 |
|
|
|
|
#4 |
|
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Może Mary Kay 104 ? Też szukam takiego podkładu i póki co tylko ten jest zbliżony do ideału
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Jak ten podkład dokładnie się nazywa?
|
|
|
#6 |
|
|
Edytowane przez virtual_reality Czas edycji: 2010-06-02 o 15:36 |
|
|
|
|
#7 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W między czasie obczaiłam na allegro Kolorek piękniasty Jaka różnica między wersją Full a Medium? Miałaś może 104 w obu wariantach?
|
|
|
|
#8 |
|
|
Niestety nie, miałam tylko wesję średnio kryjącą, wyczytałam na forum że nie ma większej róznicy między tymi wersjami
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam gosh x-wear nr 11. Jest jasny i wpada w róż
no i kosztuje około 54 zł
|
|
#10 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
różowe są też najjaśniejsze odcienie Isadory (edit, ponoć żółta, przepraszam, na stronie wygląda różowo.., więcej w linku do wątku, który przytaczam, warto przestudiować z odnośnikami), Deborah (używany przez jedną z dziewczyn z JPJC- Eliankę
), i chyba, nie jestem pewna, Artdeco- ale ten chyba będzie bardziej neutralny.generalnie te tańsze podkłady będą bardziej różowe, a te droższe bardziej, jak delikatnie zaróżowione mleczne, tak mi się zdaje... no i absolutnie minimalnie zaróżowione mleko: Illamasqua Rich Liquid Foundation... ani ceną Ci nie odpowiada, ani kryciem, które ma maksymalne, nie widać spod niego skóry, ani u nas niedostępny ale nie mogłam się powstrzymać, żeby nie wspomnieć, bo mi się marzy... bardziej mieć cerę, którą tylko ten odcień by zadowolił, ale mimo wszystko mogłabym się zadowolić podkładem z braku wyjścia EDIT: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=270173 ; szczególnie chyba: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=2319 (ale mogłam coś pominąć, więc jeszcze sama przejrzyj dokładnie) ale chyba najważniejsze: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=2319 wyciąg: I na koniec najlepsza widomosc dla chlodnych bladziochow. Znalazlam najjasniejszy odcien, jaki kiedykolwiek widzialam (w sztucznym swietle). Szkoda, ze nigdy nie widzialam "na zywo" tego Revlona, ale moge powiedziec, (z tego co pamietam), ze C1 L'oreala jest przynajmniej o ton ciemniejszy, od tego nowego Lumenechoć może dla Ciebie będzie za neutralny... nie wiem, trzeba próbować
Jestem piękna i rozrzutna. (Czyli pracuję nad cerą i staram się nie kupować nadprogramowych kosmetyków- projekt denko trwa!) Edytowane przez denq Czas edycji: 2010-06-03 o 06:32 |
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Ci, denq, za obszerną odpowiedź, widzę że jesteś chodzącym kompendium wiedzy n/t jasnych podkładów!
![]() Cieszy mnie fakt, że jest tyle - wymienionych przez Was, drogie Wizażanki - możliwości! Wszystkim dziękuję. Teraz czeka mnie miły czas testów! ![]() PS: Dzisiaj, lekko zdeprymowana swoim fajnym, ale ciut zbyt białym podkładem (mieszam 208 Dermacol - najjaśniejsza porcelana z bardziej płynnym Affinitone SandBeige) zmieszałam go z minimalną ilością... Dream Mousse Blush w kolorze cukierkowego różu. Efekt --> zero ładnego pigmentu za to przyciemnienie
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
spoko
producenci tak strasznie oszukują jeśli chodzi o kolory, nie dość, że się rzetelnie z zaspokajania zapotrzebowania społecznego nie wywiązują, to jeszcze nie mają odwagi cywilnej się przyznać no bo np. ta Isadora na stronie naprawdę jest różowa, nie mam nic z oczami , że nie sposób samemu się ogarnąć, trzeba się radzić ![]() a co do mieszania, to istotnie się różne dziwne rzeczy potrafią dziać, dlatego nigdy się nie odważyłam jeszcze w obrębie jednej formulacji może, zwłaszcza, że czasem producent zaznacza, że swobodnie można, choć to raczej formalność bo to dość oczywiste... natomiast z różnymi składami już bym się bała, toteż się nigdy na przykład na domieszywanie białych baz nie poważyłam... bo jeśli chodzi o mieszanie dwóch odcieni podkładu bo wypadałam pośrodku to nigdy nie miałam dylematu, najjaśniejszy zawsze był za ciemny albo ujdzie czyli ledwo ledwo wystarczający no i jeszcze ten L'oreal C1 powinien być różowy, ale poluj na amerykański w szklanej buteleczce, jest jaśniejszy od Eu w tej z pompką... cieszę się, że mogłam pomóc i pozdrawiam!
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

Albo są za ciemne albo różowego pigmentu tam tyle co kot napłakał czyli zero i cera dalej wygląda blado i woskowo. Zależałoby mi na konsystencji raczej lekkiej ale i cięższy byłby ok, cena do 50 zł.

Kolorek piękniasty 

ale nie mogłam się powstrzymać, żeby nie wspomnieć, bo mi się marzy... bardziej mieć cerę, którą tylko ten odcień by zadowolił, ale mimo wszystko mogłabym się zadowolić podkładem z braku wyjścia
(w sztucznym swietle). Szkoda, ze nigdy nie widzialam "na zywo" tego Revlona, ale moge powiedziec, (z tego co pamietam), ze C1 L'oreala jest przynajmniej o ton ciemniejszy, od tego nowego Lumene

producenci tak strasznie oszukują jeśli chodzi o kolory, nie dość, że się rzetelnie z zaspokajania zapotrzebowania społecznego nie wywiązują, to jeszcze nie mają odwagi cywilnej się przyznać