"Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień 2010r. - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-03, 01:11   #2581
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

oilatum jest z parafiny
balneum z olejem sojowym

ja myje w babydream, po balneum nie chce mi się wanienki myć

największy problem mamy z paszkami i piąstkami, bo nie chce ich otworzyć do mycia

ubranka kupowałam na bazarze lata temu i nie narzekam na jakość
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 07:53   #2582
aneczkkaa
Zakorzenienie

Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

tylkooliwka przepuklina pepkowa zrobiła się jakiś czas temu mniej więcej od kiedy zaczeły się kolki kleimy plasterki i średnio pomaga

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

U mnie taniec nic nie pomógł lało cały dzień i dziś też leje nawet na spacer nie pojdziemy mieliśmy sobie gdzieś pojechac i dupa mozemy sobie tylko pomarzyć

Od wczoraj mam straszne nerwy na pewno przez tą durną pogodę

Wstaliśmy o 5 na karmienie potem już mi się spać nie chciało więc zrobiłam sałatkę jarzynową <tak mi się jej chciało> czekam aż wstanie małż i zjemy sobie pyszne śniadanko
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 08:09   #2583
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

nie jest zle od razu po kapieli myjumyju wanienke, zreszta ja jakos zawsze mylam.

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

u nas jak mala zjadla o 19:30 tak dopiero o 6 takze cala nocke sobie spala super

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
tylkooliwka przepuklina pepkowa zrobiła się jakiś czas temu mniej więcej od kiedy zaczeły się kolki kleimy plasterki i średnio pomaga

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

U mnie taniec nic nie pomógł lało cały dzień i dziś też leje nawet na spacer nie pojdziemy mieliśmy sobie gdzieś pojechac i dupa mozemy sobie tylko pomarzyć

Od wczoraj mam straszne nerwy na pewno przez tą durną pogodę

Wstaliśmy o 5 na karmienie potem już mi się spać nie chciało więc zrobiłam sałatkę jarzynową <tak mi się jej chciało> czekam aż wstanie małż i zjemy sobie pyszne śniadanko
mi pediatra mowila ze maluszek ja wypycha jak placze.

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

u nas sie zapowida fajna pogoda, zobaczymy jak bedzie pozniej, jesli sie utrzyma jedziemy spacerową
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 08:19   #2584
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
nie jest zle od razu po kapieli myjumyju wanienke, zreszta ja jakos zawsze mylam.

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

u nas jak mala zjadla o 19:30 tak dopiero o 6 takze cala nocke sobie spala super

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

mi pediatra mowila ze maluszek ja wypycha jak placze.

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

u nas sie zapowida fajna pogoda, zobaczymy jak bedzie pozniej, jesli sie utrzyma jedziemy spacerową
Super wam śpi <zazdroszczę> mój Maciej wstaje 2 razy jakos to przeżyję

moja lekarka też mówiła że od płaczu prężenia <głupie kolki> dobrze że SS działa

spacerówką ?
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 09:01   #2585
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
wózki są w sumie podobne a jak cenowo ?
zależy na jaką aukcję trafisz raczej będę polować na używki. a nówki to tak Zippy 13--=1400 , a PP 1500 więc bardzo podobnie i to też utrudnia wybór
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 09:18   #2586
drcron
Zakorzenienie

U nas taniec tez nie pomógł ciagle leje a u męża w pracy zaś wprowadzono stany alarmowe koło Klodzka rzeka przekroczyła już stan alarmowy oby nie wylalo bo ściągnąć go do pracy

Piszecie o tym jak długo wasze dzieci śpią ja tez o tym marze Julka wczoraj i dziś w nocy co godzinę na cyca się budziła jadła 30 minut jestem wykonczona moja mama zaczęła spierać mi ze nic jej nie leci i jest glodna dlatego tak często się budzi aż się zagotowalam wiec dałam jej butle wyciagla 120 poczym za godzinę zaś się darla ze chce cyca i co i po co mnie mama stresowala no po co ?

Ja tez tylko emolium używam do kapieli a jak zrobi kupke to tez jej pupcie myje w emolium ale chyba będziemy musieli zmienić bo zaś kaszka się pokazała oby nie od bakterii w jelitkach

Darusia a nie zawczesnie na spacerowke? Ja wczoraj chciałam kupić taka kosmiczna ale pan mi odradzil mówiąc ze ona jest jeszcze zamala i potrzebna jest specjalna wkladka a dwa ze może ja zawiść bo jednak w gondoli jest cała oslonieta a tu nie i zrezygnowalam z zakupu a za dwa tygodnie ma mi przywieźć czerwony ten wózek bo teraz był brązowy

Ferrou pytałam z kad bo koleżanka mówiła ze tam unich w dzierzoniowie taki lumpek otworzyli o którym piszesz wszystko z nexta i mark & spenser i diora i innych Marek są ciuszki i 7 reglow zabawek FP ponoć jest taka kolejka FP ze dziecko siedzi i jedzie kiedyś męża chrzesniakowi chciałam ja kupić i chyba podjade zobaczyć dla Julki ja

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 09:31   #2587
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
hejka

Normalnie nie mam na nic czasu Tak mnie wciągneła opieka nad małym że o bożym świecie nie myśle... Do tego małż pracuje do późna i cały czas tylko ja zajmuję się Maćkiem. Nawet nie mam nikogo do pomocy czasem po prostu chce mi się ryczeć Jeszcze ta durna pogoda już całkiem mnie dobija.

Mam dwa problemy może któraś z Was nam pomoże

Sucha skóra na buzi - czym smarować co polecacie ?

Przepuklina pępkowa - Maciek ma ją już jakies 2 tyg przyklejamy specjalny plaster (kładziemy na bruszek ) ale nie daje to jako takich efektów powiedziałabym nawet że jest nieco większa co z tym robić ?
Mój mały też ma przepukline pępkową, wyszła mu jak miał jakieś1,5 miesiąca.
Dostałam od pediatry skierowanie do chirurga i byliśmy na konsultacji
chirurg obejrzał i kazał do kontroli za 3 mies czyli jak mały skończy pół roku.
Plastra nie kazał przyklejać bo mówił ,że przepuklina jest za duża była wielkości połówki sporego orzecha włoskiego.
Mówił ,że powinna się sama wchłonąć i ,że dziecko jest za małe źeby robić zabieg.
No i rzeczywiście chyba się wchłonie , bo z tamtej wielkości zostało 1/3.
Mały ma silniejsze mięśnie brzuszka i to penie przez to.
Kładłam go na brzuszku i podnosiłam za rączki tak jak do siadania i tym sposobem mu się wzmocniły , myślę że niedługo całkiem zniknie.
Dla spokojności wybierz się do chirurga.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 09:32   #2588
mrowak
Zakorzenienie

jaka spacerowke mialas ochote kupowac?
Stary 2010-06-03, 09:43   #2589
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Mój mąz sie wychował na krowim od poczatku . I ma chore nerki nie wiem ile mleko ma z tym wspólnego ale może coś w tym jest .
Po to mamy schematy żywienia żeby jako tako się ich trzymać ktoś przeciez jakoś celowo to ustalił a nie żeby robić problem rodzicom
a co do sinlaca i kleiku to spróbuj jak chcesz karmić bo napewno to bedzie delikatniejsze dla żoładka a dziecie b,edzie najedzone jak potrzebujesz wyjść . Danonki są od trzeciego roku życia nawet na stronie danona można to wyczytac
krytykowac Cię nie mam zamiaru bo to Twoja sprawa i mam nadzieję że się nie gniewasz na mnie za wyrażenie swojego zdania
A ja mam inny wyświechtany frazes : NASZE DZIECI MAJA CAŁE ŻYCIE NA JEDZENIE DOROSŁEGO ŻARCIA , NIE TRZEBA TEGO PRZYSPIESZAĆ

nie wiem na ile podziałało ale u mnie po południu był upał jak cholera za to koło 17 stej zaczęło tak lać że szok .. bajoro mam pod domem

W tesco maja tak fajne ciuszki żejuż galeria handlowa nie potrzebna

Mrowak dwa tyg to nie duzy okres czasu weź pod uwagę pewne czynniki typu : jak ją wazyłas poprzednio mogła być nie wysikana , najedzona , kupa nie zrobiona itp.
Zobaczysz będzie wsio dobrze głowa do góry .
No oczywiście ,że się nie gniewam każdy tu może wyrazić swoją opinię.
A z kleikiem to może masz rację one też są od 4 miesiąca, czy tam po 4 jak kto woli , kupię i zobaczymy czy kleik będzie w buzi czy np. na moich włosach

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Mrowak - no jak nie jest apatyczna to wszystko OK. Pozostaje ją tylko trochę podtuczyć .

Moja mała jest niejatkiem i czasami aby zjadła 70 ml to schodzi mi godzina. Co prawda po ostatnich piątkowych szczepieniach to w tej szczepionce rota był jakiś tasiemiec bo Olika jakoś teraz szybciej i więcej je. np. przed chwilą zjadła na raz 150 ml w jakieś 30 minut. Toż to nasz nowy rekord.
A tak na marginesie. Jak idziecie na szczepienia to kto je robi? pielęgniarka czy lekarka? Bo u nas zawsze szczepi lekarka.
U nas pielęgniarka , taka z 30 letnim starzem albo i lepiej
Stary 2010-06-03, 09:48   #2590
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Super wam śpi <zazdroszczę> mój Maciej wstaje 2 razy jakos to przeżyję

moja lekarka też mówiła że od płaczu prężenia <głupie kolki> dobrze że SS działa

spacerówką ?
tak, idziemy na procesje i wsadze ja w spacerowke i pojdzie przy okazji na spacerek, pogoda super, sloneczko u nas swieci

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
U nas taniec tez nie pomógł ciagle leje a u męża w pracy zaś wprowadzono stany alarmowe koło Klodzka rzeka przekroczyła już stan alarmowy oby nie wylalo bo ściągnąć go do pracy

Piszecie o tym jak długo wasze dzieci śpią ja tez o tym marze Julka wczoraj i dziś w nocy co godzinę na cyca się budziła jadła 30 minut jestem wykonczona moja mama zaczęła spierać mi ze nic jej nie leci i jest glodna dlatego tak często się budzi aż się zagotowalam wiec dałam jej butle wyciagla 120 poczym za godzinę zaś się darla ze chce cyca i co i po co mnie mama stresowala no po co ?

Ja tez tylko emolium używam do kapieli a jak zrobi kupke to tez jej pupcie myje w emolium ale chyba będziemy musieli zmienić bo zaś kaszka się pokazała oby nie od bakterii w jelitkach

Darusia a nie zawczesnie na spacerowke? Ja wczoraj chciałam kupić taka kosmiczna ale pan mi odradzil mówiąc ze ona jest jeszcze zamala i potrzebna jest specjalna wkladka a dwa ze może ja zawiść bo jednak w gondoli jest cała oslonieta a tu nie i zrezygnowalam z zakupu a za dwa tygodnie ma mi przywieźć czerwony ten wózek bo teraz był brązowy

Ferrou pytałam z kad bo koleżanka mówiła ze tam unich w dzierzoniowie taki lumpek otworzyli o którym piszesz wszystko z nexta i mark & spenser i diora i innych Marek są ciuszki i 7 reglow zabawek FP ponoć jest taka kolejka FP ze dziecko siedzi i jedzie kiedyś męża chrzesniakowi chciałam ja kupić i chyba podjade zobaczyć dla Julki ja
drcronik w naszej spacerowce bedzie oslonieta cala wiec nie ma problemu, do tego jest jeszcze spioworek, na plasko rozloze i juz. Mojego chrzestnego zona( od nich ja dostalismy) nawet nie kupowala glebokiego tylko ich syn od urodzenia w niej jezdzil.

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

pop u mnie lakrka, najpierw bada mala, mierzy wazy oglada i tak dalej i szczepi
A.Camus
Stary 2010-06-03, 09:51   #2591
libra777
Zakorzenienie

My też już spacerówką od jakiegoś miesiąca jeździmy
Stary 2010-06-03, 10:10   #2592
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Sliczna córeczka, to drugie zdjęcie super

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

U mnie taniec troszke pomógł, bo na termometrze 19 stopni, chmur nawet nie ma wiele, więc pewnie i słońce zobaczę, mi na rękę że słońca jeszcze nie ma bo za godzinkę ruszamy, i dwie godziny w aucie będziemy, i nie było by problemu, gdyby nie mój tż co sobie ubzdurał że nie włączy klimatyzacji, bo jeszcze w tym roku nie odgrzybiał(ostatni raz napełniana i odgrzybiana w lipcu 2009, więc źle nie jest)

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 10:50   #2593
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
uzywamy tego bo ma wysypke, dzisiaj przyjechal chrzestny moj na dzien dziecka juz nie do mnie ale tym razem do Oliwki.
Ich synek mial STRASZNA skaze, Magda(jego zona) dala mi numer do podobno najlepszego alergologa dzieciecego jakiego zna, ich synka kobitka wyprowadzila ze wszystkiego i teraz tak:
Na razie rozmawialam z nia telefonicznie , na wizyte prywatna idziemy w piatek.
Tego co sie dowiedzialam to to ze jesli u dziecka jest stwierdzona skaza i dziecko pije nutamigen bebilon pepti czy cos to jesli jest jakas zmiana skorna NIE MA PRAWA BYC OD SKAZY!! bo takie mleka skaze leczą. Kąpiąc ją w balneum nie używa sie oliwki , ze od razu to jasne ale mi kazano rano ja smarowac oliwka a pozniej kapac w balneum. Jedno drugie wyklucza w zwaizku z tym Oliwki na razie nie uzywac wcale, za to kazala kupic krem Balneum i mala 3 razy dziennie po 5 kropelek fenistil bedzie dostawala, juz dzis dostala raz. To jest na recepte wlasnie zeby buziaczka jej wyleczyc.....

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

a my dostalysmy kostium kapielowy TAKI PIEKNY ZE SZOKKKK!!! i dzokejke hello kity-przesliczna, od mojego chrzestnego
Darusia dasz rade wkleic zdjecie buziaczka,moj tez dostala takiej kaszki-nie wiem od czego i nie wiem czy cos z tym robic,najwiecej na bródce

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
My też już spacerówką od jakiegoś miesiąca jeździmy
my tez jeździmy spacerowką,malemu sie podoba bo wiecej widzi a juz go wszystko ineteresuje
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 10:50   #2594
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
o taka
http://www.wozki-dzieciece.net.pl/images/6.jpg

chodzilo mi o taki wozek zebym mogla go szybko zlozyc i rozlozyc i zeby malo miejsca w samochodzie zajmowal zebym na tylne siedzenie mogla go wsadzic razem z zakupami
mam prosbe czy ktoras z was moglaby mi łopatologicznie wytlumaczyc jak zmienic wysokosc pasow w foteliku ?? z dolu je wypielam ale za chiny u gory nie da sie ich wyciagnac czy tylko ja mam z tym problem ??

moje dziecko jest wniebowziete zabawka akwarium FP kopie nogami a jak gra muzyka to sie cieszy i gada mam narazie spokoj od 30 minut ale walcze z fotelikiem

Edytowane przez drcron
Czas edycji: 2010-06-03 o 10:56
Stary 2010-06-03, 11:17   #2595
mrowak
Zakorzenienie

to jest quinny, jaki model?

p.s. juz wiem a nie martwi Cie to kubelkowe siedzisko? ze malo w nim miejsca?

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2010-06-03 o 11:25
Stary 2010-06-03, 11:37   #2596
drcron
Zakorzenienie

nie wlasnie nie bo to wozek ma byc taki na zakupy zebym sama mogla go szybko zlozyc i spakowac a Julka nie bedzie tam, calymi dniami tylko chwilke ale on sie nadaje dla dzieci dopiero od 5-6 miesiaca jak zaczynaja siedziezc ze wzgledu na to kubelkowe siedzisko a byl jeszcze jeden ktory mi sie podobal ale tamten to od 1,5 roku dopiwero bo nie rozklada sie do lezenia i nie ma palaka ale tez byl fajny leciutki i malutki taki ala lotniskowy

Stary 2010-06-03, 12:04   #2597
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

cześć kochane załamałam się... wczoraj w te pędy jechaliśmy z małym do lekarki (przyjeła nas o 21ej)...rozbierałam małego do kąpieli patzre, a on cały zsypany drobną kaszką - najbardziej na rączkach i udach...cały brzusio... no i go obejrzała, przepisała maści i kąpanie w hermal balneum, smarowanie locoidem ciemieniuchy i jak w tydzień nie zejdzie to kazała nutramigen wprowadzić...przepisała recepte, jak nie zejdzie to mam wykupić i moje dziecko nie bedzie mogło nic jesc zero deserków i obiadków ze słoiczka same kleiki...nie przezyje tego

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 12:12   #2598
drcron
Zakorzenienie

co za kretyn wymyslil mocowanie pasow w foteliku samochodowym jak mozna cos wyjac duzego przez minimalny otowor??

Darusia AniaP jak wy wymieniacie wysokosc pasow w waszych fotelikach ??
Pomocy ja jestem na skraju zalamania nerwowego wczoraj oddalam nasz maly fotelik a dzisiaj do kosciola chce jechac z Julka w tym nowym i niby jak jak te pasy tak wysoko zaczepione jak dla 4 latka a nibyb fotelik 0-18 i co mam czekac az bedzie miala 4 lata zeby ja w nim wozic ?? o nie doslownie jak nikt mi nie pomoze to zem gotowa na ten deszcz przez okno go potraktowac <chyba jakas zacofana jestem >

Baobabku moze mu przejdzie glowa do gory a dlaczego deserkow i sloiczkow nie bedzie mogl jesc ??

Stary 2010-06-03, 12:17   #2599
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
ja podkladam pieluszke na tej stronie co kladzie glowke , nie wiem czy zadziala ale zawsze utrudnienie. na poczku przeciwnym niech lezy przez godzine tez pomaga,
znajo,
ma moila ze sie to potem wszystko i tak samo wyrównuje

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

tez je kupilam ale nie zaczelam uzywac bo one sa wieksze niz pampki i nie wiem czy jeszcze nie za duze
Polecam włożenie dziecku do łóżeczka wkładki od fotelika tej dla npoworodka mój tak spał koło miesiąca własnie po to żeby łepek miał prosto i to się sprawdziło

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość

A mam małe pytanie do mam używających oilatum bądź inną emulsję do kąpieli Czy w czasie kąpieli używacie jakieś żelów, szamponów itp czy tylko pluskacie dzieciaczki tą wodą z oilatum?
Tylko oilatum jak się wkończy butla przechodze na bubchen żel do mycia

Cytat:
zależy na jaką aukcję trafisz raczej będę polować na używki. a nówki to tak Zippy 13--=1400 , a PP 1500 więc bardzo podobnie i to też utrudnia wybór
Wózki sa podobne i oba ładne kup ten na którego dobrą aukcje trafisz itp.

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
No oczywiście ,że się nie gniewam każdy tu może wyrazić swoją opinię.
A z kleikiem to może masz rację one też są od 4 miesiąca, czy tam po 4 jak kto woli , kupię i zobaczymy czy kleik będzie w buzi czy np. na moich włosach
Kleik od czwartego i sinlac tez to taka kaszka delikatna co się ją podaje dzieciakom alergicznym np ale normalnie też można dawać to bardzo dobry dodatek też do owoców np.

Cytat:
o taka
http://www.wozki-dzieciece.net.pl/images/6.jpg

chodzilo mi o taki wozek zebym mogla go szybko zlozyc i rozlozyc i zeby malo miejsca w samochodzie zajmowal zebym na tylne siedzenie mogla go wsadzic razem z zakupami
mam prosbe czy ktoras z was moglaby mi łopatologicznie wytlumaczyc jak zmienic wysokosc pasow w foteliku ?? z dolu je wypielam ale za chiny u gory nie da sie ich wyciagnac czy tylko ja mam z tym problem ??

moje dziecko jest wniebowziete zabawka akwarium FP kopie nogami a jak gra muzyka to sie cieszy i gada mam narazie spokoj od 30 minut ale walcze z fotelikiem
Ten wózek to jest dla dzieci ale takich co siedza a najlepiej chodza i nie śpią na spacerach miałam go dla Szymka niedawno sprzedałam mieliśmy zielony to quinny zapp . ale jak Ci się ten wózek podoba to jest jego alternatywa Polska tania firmy espiro i ten ma rozkładane oparcie jest jeszcze taki angielski co ię rozkłada i wyglada tak samo ale za cholere nie pamietam nazwy a tu link do espiro są wersje 3 i 4 kołowe .
A co do zappa to jest super w torbie go trzymałam w bagażniku
http://www.allegro.pl/item1055713884...3_5xgrati.html

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
co za kretyn wymyslil mocowanie pasow w foteliku samochodowym jak mozna cos wyjac duzego przez minimalny otowor??

Darusia AniaP jak wy wymieniacie wysokosc pasow w waszych fotelikach ??
Pomocy ja jestem na skraju zalamania nerwowego wczoraj oddalam nasz maly fotelik a dzisiaj do kosciola chce jechac z Julka w tym nowym i niby jak jak te pasy tak wysoko zaczepione jak dla 4 latka a nibyb fotelik 0-18 i co mam czekac az bedzie miala 4 lata zeby ja w nim wozic ?? o nie doslownie jak nikt mi nie pomoze to zem gotowa na ten deszcz przez okno go potraktowac <chyba jakas zacofana jestem >

Baobabku moze mu przejdzie glowa do gory a dlaczego deserkow i sloiczkow nie bedzie mogl jesc ??
A co ty masz za fotelik przede wszystkim ?
Stary 2010-06-03, 12:54   #2600
drcron
Zakorzenienie

AniaP mam berbera fotelik
a co myslicie o tym wozku??
http://www.allegro.pl/item1055406306...wel_torba.html

Stary 2010-06-03, 13:03   #2601
ania p
Zakorzenienie

drcron - jak dla mnie te raczki nie za fajne i pewnie mało wygodne i te małe koła z przodu nie wiem jak sobie u Ciebie na wiosce poradzą
Ten też fajny i ta sama firma rączki lepsze i koła większe na przodzie
http://www.allegro.pl/item1061004329...ec_rozowy.html
to oczywiście tylko moje zdanie
Stary 2010-06-03, 13:04   #2602
libra777
Zakorzenienie

Jak na zakupy to akurat , fajny i widać mało miejsca zajmuje
Stary 2010-06-03, 13:11   #2603
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
drcron - jak dla mnie te raczki nie za fajne i pewnie mało wygodne i te małe koła z przodu nie wiem jak sobie u Ciebie na wiosce poradzą
Ten też fajny i ta sama firma rączki lepsze i koła większe na przodzie
http://www.allegro.pl/item1061004329...ec_rozowy.html
to oczywiście tylko moje zdanie
ten mi sie nie podoba a wlasciwie ta sprezyna widziala,m na zywo maz chcial taki jako gleboki kupic

Stary 2010-06-03, 13:52   #2604
mrowak
Zakorzenienie

trochę świeżych fotek mojego śpiocha-niejadka
1-z niewyspaną mamą, niewyspany berbeć w sukieneczce od cioci z hAmeryki
2-tak ćwiczymy nowe głoski-pełne skupienie
3-tak mi się bardzo podoba odkąd jakiś tydzień temu postanowiono, że dorosłam do samodzielnego siedzenia w wannie-czadersko się wtedy macha nogami i chlapie wodą po rodzicach
4-pewnego dnia mama podchodzi do łóżeczka i widzi...dodatkowy balast! Balast wlazł bezszelestnie i grzecznie ułożył się na drzemeczkę-Gabryśka spała jakby nigdy nic, a balast wcale nie chciał wyjść!
Stary 2010-06-03, 15:11   #2605
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
trochę świeżych fotek mojego śpiocha-niejadka
1-z niewyspaną mamą, niewyspany berbeć w sukieneczce od cioci z hAmeryki
2-tak ćwiczymy nowe głoski-pełne skupienie
3-tak mi się bardzo podoba odkąd jakiś tydzień temu postanowiono, że dorosłam do samodzielnego siedzenia w wannie-czadersko się wtedy macha nogami i chlapie wodą po rodzicach
4-pewnego dnia mama podchodzi do łóżeczka i widzi...dodatkowy balast! Balast wlazł bezszelestnie i grzecznie ułożył się na drzemeczkę-Gabryśka spała jakby nigdy nic, a balast wcale nie chciał wyjść!
Piękna Gabrysia I mamusia jaka fajna
Ale Ty masz grzeczne to dziecię. Tylko pozazdrościć, naprawdę. Nie pamiętam kiedy ostatnio moje dziecko leżało tak grzecznie w łóżeczku z otwartymi oczkami. Leży tak tylko jak śpi, po przebudzeniu zaraz manifestuje

czytam cały czas "Język niemowląt" i dochodzę do wniosku, że u nas to czasem wcale nie kolka tylko... zmęczenie
No i niestety, moje dziecię należy do "najgorszej" grupy dzieci (wg podziału aktorki na rożne typy dzieci...). Do grupy aniołków jej baaaardzo daleko

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 15:22   #2606
ASIULEK_23
Zakorzenienie

A to mój śpiący dzieć (co się rzadko zdarza ) i dzieć podczas zabawy- też rzadki widok

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 15:45   #2607
drcron
Zakorzenienie

ale z Gabrysi juz pannica a mamusia wyglada kwitnaco

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

a Wercia jak slodko spi

u nas pogoda beznadziejna ciagle mży i piekielnie zimno siedzimy w domku i nam sie nudzi odkrylam ze Julka ma gilgotki w stopach jak pierdze ustami w nie to sie smieje

Stary 2010-06-03, 19:01   #2608
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość

czytam cały czas "Język niemowląt" i dochodzę do wniosku, że u nas to czasem wcale nie kolka tylko... zmęczenie
baaaardzo możliwe, Gabryśka od jakiegoś tygodnia zaczeła trzeć oczka jak jest spiąca- wcześniej tego nie robiła i tylk ziewaniem dawała znaki, a teraz łapki do oczek pakuje

drcron, dziękujemy za komplementy, ale ja to nie tyle kwitnąca co niechudniejąca

u nas dla odmiany pogoda iście wiosenna-na krótki rękaw byłam 3 godziny na spacerze

A Wercia słodzizna!
Stary 2010-06-03, 19:19   #2609
Darusiaaaa
Zakorzenienie

nie mam wlasnie wyraznego zdjecia zeby wkleic takze nie mam jak, natomiast widac poprawe, dzisiaj ta wysypka jest duzo bledsza mam nadzieje ze z kazdym dniem bedzie lepiej.

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
cześć kochane załamałam się... wczoraj w te pędy jechaliśmy z małym do lekarki (przyjeła nas o 21ej)...rozbierałam małego do kąpieli patzre, a on cały zsypany drobną kaszką - najbardziej na rączkach i udach...cały brzusio... no i go obejrzała, przepisała maści i kąpanie w hermal balneum, smarowanie locoidem ciemieniuchy i jak w tydzień nie zejdzie to kazała nutramigen wprowadzić...przepisała recepte, jak nie zejdzie to mam wykupić i moje dziecko nie bedzie mogło nic jesc zero deserków i obiadków ze słoiczka same kleiki...nie przezyje tego
no czuli to samo co u nas tylko moja 5 kropelek 2-3 razy dziennie fenistilu dostaje i na prawde widac roznice wczoraj buzia prawie bordowa a dzis trzeba sie przyjrzec ale kaszka i sucha skora jest nadal. Nie stosuj przypadkiem zadnej oliwki.

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

drcronik moj malz pasy dopasowaywal wiec nie wiem jak a teraz sie polozyl a ja bede kapac niedlugo maluszka, mysle ze kolo 20 ja wykapie dzisiaj.

Dalas jakos rade z tymi pasami?
A.Camus
Stary 2010-06-03, 19:27   #2610
drcron
Zakorzenienie

no to i ja wkleje zdjecie mojego slodziaka z zabawka MISIEM I BABCIA

Edytowane przez drcron
Czas edycji: 2010-06-03 o 19:43
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości