Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-03, 20:43   #3871
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

U nas dziś pogoda śliczna się zrobiła , plus jest taki że wreszcie można wyjść na jakiś spacer.Byłam z Martyna na dworze i zrobiłam jej wianek Szkoda tylko,że nie chciało jej się kwiatków zrywać i musiałam je targać sama a minus tej pogody jak dla mnie to taki, że dziś nieźle daje mi się we znaki alergia oczy mnie pieką, swędzą, łzawią nie wspomnę już o kichaniu
Jutro mój M załatwił sobie wolne więc bierzemy małą i robimy wypad do Zielonej Góry, ja poszaleje sobie po sklepach a oni skoczą do Cinema City na "Disco robaczki", obiecaliśmy Martynie że zabierzemy ją do kina więc słowa trzeba dotrzymać.Mam też jutro do odbioru wyniki z krwi i moczu, ciekawa jestem jak wyszły a najbardziej tego jak tam moja hemoglobina
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 20:46   #3872
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

karolcia fajna fotka, widzę, że dzien udany

Ja spędziłam go bez tż, bo wolał jechac na ryby! tak mnie wkurzył rano, że nie pytajcie! stwierdził, że skoro pracuje od rana do wieczora to jeden dzień wolny poświęci na ryby. A ja kurde co, od rana do wieczora siedzę sama w domu i ten jeden dzień chciałam spędzić z nim! A najlepsze, że chciałam jechać już nawet z nim na te ryby, to powiedział, że nie bo tam trzeba się przedzierać przez trzciny, że są żmije! Tak mnie zachęcił! No i dzien spędziłam z mamą i siostrami, też było miło, ale to nie to samo...

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

jusdan u mnie też piękna pogoda była. Na szczęście ja nie mam alergii Dobrze, że Twój mąż pójdzie z małą do kina, ja bym chyba nie zniesła tych disco robaków
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 20:46   #3873
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
pszczółka - gratulacje, nie taki duzy, moja Nastusia w 29tc wazyła prawie 2kg wiec spoko beda duze dzieci

My wlasnie wrocilismy z Kołobrzegu, fajnie bylo...po spacerowalismy, zjadlam sobie lody Jutro na badania a to foteczka z wycieczki
no ladnie odwiedzilas moje zadupie ja tez siedze w kolobrzegu ale dzisiaj tylekruszylam tylko na ogrod
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 20:51   #3874
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!

jestem jestem ze szpitala mnie wypuscili ale siostra nie chciala mnie zawiezc do domu bo powiedziala ze to za szybko zebym sama siedziala no ale dzisiaj ja ublagalam i mnie przywiozla ogolnie jest ok choc czasem cos mnie kluje w brzuchu no ale podobno to jest nie grozne mam nadzieje ze uda mi sie wcisnac do lekarza na srode bo przepadla mi teraz wizyta i musze sie umowic na przyszly tydzien ale w zwiazku z powodzia oni tez odwolali wizyty do poniedzialku wiec dopiero w pn sie zadzwonie dowiedziec

a poza tym jestem w kiepskim nastroju

pszczolka zmienie dane na liscie ale tak na przyszlosc prosila bym o info na pw
Dobrze że juz wróciłaś!!!! Odpoczywaj i regeneruj siły bo będą ci potrzebne za jakiś czas No i zafunduj sobie dziś coś na poprawę tego paskudnego nastroju- koniecznie!

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość

jusdan u mnie też piękna pogoda była. Na szczęście ja nie mam alergii Dobrze, że Twój mąż pójdzie z małą do kina, ja bym chyba nie zniesła tych disco robaków
Co do tego kto z nią pójdzie była dziś niezła dyskusja ale ja miałam argument - za często do kibelka muszę latać choć to taka ściema bo na prawdę też bym nie wysiedziała
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 20:52   #3875
anoxa
Zakorzenienie

anuszka wspolczuje ja generalnie jak moj maz jedzie na ryby to zazwyczaj zabieram sie z nim chociaz ostatnio jak jezdzil a ja juz wyzej w ciazy bylam to wolala w tym czasie sobie odpoczac ale doskonale cie rozumiem ja na mojego jakas zla jestem i caly czas mi sie chce plakac mam do niego zal bo wydaje mi sie ze on wogole nie teskni poza tym wkurzyl mnie dzisiaj bo nawet sie nie spytal jak sie czuje jedynie pytal sie o to co w domu czy wszystko wporzadku i czy nic z samochodem sie nie stalo jak tyle dni pod domem stal moze troche wyolbrzymialm ale chciala bym troszke wiecej uczucia ciepla jesli go nie ma miejscu to chociaz mogl by przez tel powiedziec cos milego lub napisac smsa
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 20:55   #3876
itakasia
Zakorzenienie

anoxa
dobrze ze juz w domku
jusdan
my bylismy na robaczkach we wtorek ale sie zawiodlam, ciekawa jestem waszej opinii
Stary 2010-06-03, 20:55   #3877
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Fajnie bylo, ale jestem zmeczona
Jutro z rana na badania mykamy, male zakupy i jak bedzie ladnie to moze na plaze Zobaczymy
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-03, 20:56   #3878
anoxa
Zakorzenienie

tak sobie wlasnie podliczylam i z tych danych co mamy to bedzie na watku 29 dziewuszek i 27 chlopcow
Stary 2010-06-03, 21:04   #3879
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
tak sobie wlasnie podliczylam i z tych danych co mamy to bedzie na watku 29 dziewuszek i 27 chlopcow
i jedna niewiadoma czyli moje

a co do facetów- mój ma podobnie, co na to poradzisz? oni są tacy niedomyślni czasem
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 21:08   #3880
Alguien
Zadomowienie

Jestem z powrotem i juz Wam mowie, co i jak Oczywiscie najpierw do mamy zadzwonilam na skype, zeby sie pochwalic

Takze z moja coreczka wszystko w jak najlepszym porzadku, wod plodowych ma wystarczajaco, szyjka ok, no i co najwazniejsze...wazy 3500g
Martwili sie wczesniej, ze za malo mierze w brzuchu, ale chyba nigdy nie mieli tak wysokiej pacjentki jak ja, bo jak sie okazuje moja mala wcale taka mala nie jest
Teraz sie zastanawiamy z mezem, czym ja przekupic, zeby juz zechciala wyjsc
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 21:10   #3881
anoxa
Zakorzenienie

chyba go zaczne BIĆ!
Stary 2010-06-03, 21:11   #3882
itakasia
Zakorzenienie

Alguien
bardzo sie ciesze, super wiesci, pamietasz jak kilka dni temu pisalam ze twoja coreczka tyle wazy
Stary 2010-06-03, 21:13   #3883
wiolek1
Zadomowienie

pszczolka gratuluje upragnionecho chłopca

jusdan oby wyniki były dobre ja jutro ide na badania więc musze wstać o 8 ;/

anoxa dobrze, że już w domku tylko bez szaleństw i codziennego mycia podłóg

Alguien no to super i faktycznie nie taka mała raczej " w sam raz "
no ale co ci lekarz powiedział dzieje się coś ? jakieś rozwarcie czy spulchnienie czy nie wiem co tam może jeszcze być
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 21:13   #3884
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
dziewczęta ja po USG 3d i w końcu wiem jaką płeć ma moje dziecko.. a otóż jest to mój upragniony CHŁOPIEC !!! Jaja ma jak berety także nie szło się pomylić;)
GRATULACJE

Cytat:
no to prawie pol na pol
a moze bedzie jeszcze jakas niespodzianka ze zmiana plci

Cytat:
Ja spędziłam go bez tż, bo wolał jechac na ryby! tak mnie wkurzył rano, że nie pytajcie!
witam w klubie wkurzajacych TZ :/ ja tez sie wkurzylam na mojego, ale chyba zaraz sie pojde przepraszac bo nie lubie jak tak cicho w domu :/
wiem, ze nie powinnam bo to jego wina ale ja nie jestem z tych co dlugo urazę chowają i mi źle jak się foszę i nie mogę sie przytulić
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 21:22   #3885
Basia84
Rozeznanie

juz jestem. maly wazy 2900 i dalej wychodzi ze jest starszy o 4 dni czyli dalej wg terminu z usg ale jest glowka do gory. jesli w ciagu 3 tygodni sie nie obroci to bede miala cesarke 1 lipca. data juz ustalona a szanse na obrocenie sa 50/50. ehhh
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 21:23   #3886
anoxa
Zakorzenienie

ogladam ja wam pokaze na tvp1 leci moze mi sie nieco humor poprawi i chyba jeszcze sie skusze na loda :P
Stary 2010-06-03, 21:25   #3887
papeteria
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny za miłe słowa odnośnie mojego balonka
A te wszystkie kilo sa wszedzie no ale zrzucac bede przy malym
alguien, basia jak po usg ?
dzidzia tez mam czasem cos takiego z tym bokiem tylko nie umialam tego nazwac jak sie przekrecam wlasnie to tak jakby cos mi sie odrywalo jakis moj narzad
moj maly dzis tez nader aktywny ale zjadlam batona wiec pewnie dlatego
pszczolka gratulacje
jusdan a teraz tez smarowalas oliwka ?
za wyniki
karolcia super wycieczka, slicznie wygladasz i ta pogoda
anoxa fajnie ze wrociłaś
Cytat:
A ja smarowałam od początku ciąży oliwką z rossmana i dupa. Ale to jak widzę, zależy od skóry i tendencji, bo papeteria też nią smaruje, a nie ma (jak widać na załączonym obrazku ), dzidzia niczym nie smaruje i też nie ma To moja pierwsza ciąża a brzuch po obu stronach pępka i niżej mam cały pociachany...
ale wszystko przede mna bo tendencje tez mam... arozstepy mam po bokach co widac na zalaczonym obrazku ale blade i stare z przed kikunastu lat

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 21:25   #3888
itakasia
Zakorzenienie

Basia
waga super, i trzymam kciuki zeby maly sie jeszcze przekrecil
anoxa
ja tez to ogladam ale wole pierwsza czesc
Stary 2010-06-03, 21:27   #3889
anoxa
Zakorzenienie

alguien super ze corcia sporawa i ze wszystko ok
a co do przekupienia to ciezka sprawa

basia
super ze dzidzia zdrowa a 2900 to calkiem spora jest

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

itakasia ja tez ale lepszy to niz jakies mordobicia ktore leca na innych programach

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-03, 21:29   #3890
Alguien
Zadomowienie

pszczolka GRATULACJE! Ty to przezylas podwojna przemiane, bo najpierw chlopiec, potem niby dziewczynka, a teraz chlopak z powrotem

anoxa
dobrze, ze juz w domku jestes. A humor mam nadzieje poprawi sie

Basia no to synus idealny, tylko szkoda, ze glowka do gory...Ale ma jeszcze czas!! Wiec teraz codziennie mu powtarzaj, ze ma sie koniecznie obrocic

wiolek nie zagladali mi tam, za tydzien beda jak dotrwam

itakasia
masz racje i pamietam dokladnie

Edytowane przez Alguien
Czas edycji: 2010-06-03 o 21:30
Stary 2010-06-03, 21:29   #3891
papeteria
Zakorzenienie

anoxa to sie wyrównało praktycznie
alguien super
basia fajnie ze wsio ok i by się obrócił a jak nie to trudno, byle zdrowy był

Stary 2010-06-03, 21:31   #3892
anoxa
Zakorzenienie

wiolek mysle ze bede je myla co drugi dzien :P

w wypisie loski mi wpisali porod falszywy a zalecenie miedzy innymi oszczedny tryb zycia
a niby co ja takiego wczesniej robilam? spacer z psem 3 razy dziennie plu odkurzanie i zmycie podlug mopem czy jakies starcie kurzy to przeciez nie jest nie wiadomo co

Edytowane przez anoxa
Czas edycji: 2010-06-03 o 21:36
Stary 2010-06-03, 21:32   #3893
itakasia
Zakorzenienie

anoxa
dokladnie tak jak piszesz, porazka w tv

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-03, 21:33   #3894
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
w karcie ciazy loski mi wpisali porod falszywy ....
te okreslenia ...

Stary 2010-06-03, 21:45   #3895
Alguien
Zadomowienie

anoxa nie przejmuj sie tym okresleniem, bo u nas tak samo sie to nazywa - false labor, to jest ich medyczne okreslenie na stan, w ktorym kobieta ma co jakis czas skurcze, ale jeszcze nie rodzi
Stary 2010-06-03, 21:49   #3896
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
dziewczęta ja po USG 3d i w końcu wiem jaką płeć ma moje dziecko.. a otóż jest to mój upragniony CHŁOPIEC !!! .......
aaaa... no i kto się zajmuje zmianą tej listy na początku? Bo ja bym poprosiła mojego synusia już grubymi literami no i na imię mu będzie Marcin
Jednak synuś ? Gratuluję Kochana! I jednak Marcin... Hm... .

Cytat:
...mam do niego zal bo wydaje mi sie ze on wogole nie teskni poza tym wkurzyl mnie dzisiaj bo nawet sie nie spytal jak sie czuje jedynie pytal sie o to co w domu czy wszystko wporzadku i czy nic z samochodem sie nie stalo jak tyle dni pod domem stal moze troche wyolbrzymialm ale chciala bym troszke wiecej uczucia ciepla jesli go nie ma miejscu to chociaz mogl by przez tel powiedziec cos milego lub napisac smsa
Dobrze, że jesteś w domku. A facetom czasem to nie wiem co odbija... :/
Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
jusdan
my bylismy na robaczkach we wtorek ale sie zawiodlam, ciekawa jestem waszej opinii
Moje znajome z dzieciakami też były i też nienajlepsze opinie. W sumie to żadnej pozytywnej.

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
no to prawie pol na pol
a moze bedzie jeszcze jakas niespodzianka ze zmiana plci
U mnie nadal jest opcja zmiany, bo na połówkowym tylko od strony wypiętej pupci nie było widać żadnego zwisu... . Dlatego ja płci jeszcze nie deklarowałam .

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
juz jestem. maly wazy 2900 i dalej wychodzi ze jest starszy o 4 dni czyli dalej wg terminu z ug ale jest glowka do gory. jesli w ciagu 3 tygodni sie nie obroci to bede miala cesarke 1 lipca. data juz ustalona a szanse na obrocenie sa 50/50. ehhh
Rozumiem, że nie podoba Ci się pomysł cesarki?

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
dzidzia tez mam czasem cos takiego z tym bokiem tylko nie umialam tego nazwac jak sie przekrecam wlasnie to tak jakby cos mi sie odrywalo jakis moj narzad
moj maly dzis tez nader aktywny ale zjadlam batona wiec pewnie dlatego
Nie martwi Cię ten ból? Wkurza mnie, że nigdzie nie ma o tym żadnych informacji...

Cytat:
a niby co ja takiego wczesniej robilam? spacer z psem 3 razy dziennie plu odkurzanie i zmycie podlug mopem czy jakies starcie kurzy to przeciez nie jest nie wiadomo co
Nie wiadomo co, to nie, ale ja tyle nie robię . Dzisiaj trochę pobiegałam przy porządkach, to mała ciągle twardo dupcię wystawiała i się oburzała.

Dziękuję Dziewczyny za wczorajsze odpowiedzi odnośnie skarpeciuszek i czapeczek.

A na taki sweterek zmaltretowałam mojego Ł. dziś :
http://www.allegro.pl/item1065185181...a_56_62cm.html
I kupił .

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 21:56   #3897
wiolek1
Zadomowienie

Basia może się jeszcze odwróci i chyba sporawy już jest

Cytat:
wiolek mysle ze bede je myla co drugi dzien :P

w wypisie loski mi wpisali porod falszywy a zalecenie miedzy innymi oszczedny tryb zycia
aaaa jakbym ja odkurzyła ( i to tylko w salonie) i jeszcze chciała podłoge w kuchni i łazience myć to bym umarła
ale ja mam problemy z rwą kulszową dlatego nie odkurzam wogóle tylko tż bo poprostu po 5 min takiego schylania delikatnego jak przy odkurzaniu nie jestem w stanie się ruszyć ani wyprostować ;/

no widocznie musisz jeszcze bardziej odpoczywac i tyle

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

dzidzia słodziutki

a ja dzisiaj po południu usłyszałam z brzucha takie plasknięcie bardzo głośne nie wiem nawet jak to określić ale jakby "plask" hehe i pomyślałam, że mi coś mały wyrwał we wnętrznościach heheh
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 21:57   #3898
anoxa
Zakorzenienie

a wogole odebralam wynik posiewu z pochwy czy tam wymazu jak zwal tak zwal i mam jakas ureaplasme wiecie co to jest?
Stary 2010-06-03, 22:02   #3899
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Nie martwi Cię ten ból? Wkurza mnie, że nigdzie nie ma o tym żadnych informacji...
.
nie szukam info o tym... wydaje mi sie ze po prostu takie przeciazenie mam w srodku przy obrocie albo maly sie przytuli do czegos , albo na jakims organie lezy i potem przy zmianie pozycji takie uczucie ....

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
a wogole odebralam wynik posiewu z pochwy czy tam wymazu jak zwal tak zwal i mam jakas ureaplasme wiecie co to jest?
pisze w google ze jakies zakazenie bakteryjne
TU np

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-06-03 o 22:03
Stary 2010-06-03, 22:05   #3900
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
U mnie nadal jest opcja zmiany, bo na połówkowym tylko od strony wypiętej pupci nie było widać żadnego zwisu... . Dlatego ja płci jeszcze nie deklarowałam .

A na taki sweterek zmaltretowałam mojego Ł. dziś :
http://www.allegro.pl/item1065185181...a_56_62cm.html
I kupił .
ja to bym nie wytrzymala i maltretowala o kolejne USG zeby plec potwierdzic..

a sweterek sliczny! no i cena dobra!

a ja dziś zaszalalam i zakupiłam literki do imienia mojej córeczki
powieszę jej nad łóżeczkiem
http://www.allegro.pl/item1053026984...sylka_0zl.html
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości