"Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień 2010r. - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-03, 19:46   #2611
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Też Wam pokażę mojego maluszka, 12 tygodni:

Możecie polecić mi body z allegro, koniecznie rozpinane, z fajnej bawełny, gładkie lub pasiaste najchętniej, nie lubię dziecinnych wzorków.
http://www.allegro.pl/item1057560848.html - spełnia moje warunki, ale nie wiem jaka jakość.

Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Czas edycji: 2010-06-03 o 20:13
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 19:47   #2612
aneczkkaa
Zakorzenienie

Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Dziś przeżyłam koszmar !!!

Pojechaliśmy z Maćkiem do mojej mamy zapowiadał się wspaniały <chodz deszczowy> dzień Zaczne od tego że moja mama ma psa beagla nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie fakt ze pies ten jest inny :/ tzn. jest nerwowy i agresywny <w tamtym roku mocno ugryzl moją mamę > bardzo bałam sie dzisiejszej wizyty. I stało się najgorsze Jak przyjechaliśmy to Baster <beagle> był na spacerze weszliśmy do domu wypakowaliśmy się po jakimś czasie brat przyszedł z nim do domu on powąchał Maćka <lezacego w wózku> i było wszytsko ok ... Po jakimś czasie Maciek się obudził i zaczął się koszmar pies zwariował skakał skomlał był natarczywy <w stosunku do Maćka> wiec mama zamkneła go w osobym pokoju gdy się uspokoił i otworzyła mu drzwi on natychmiast wydarł do pokoju gdzie był małż z Maćkiem już prawie się na nich rzucił gdy mama złapała go za obrożę a on ją capnął w rękę <krew się leje masakra> nie wiem jak jeszcze zdążyła go zapędzić<zamknąć> do innego pokoju. Mówię wam to był koszmar do tej pory się trzęsę na szczęścię rana nie jest groźna ale sam fakt jest okropny żeby własny pies gryzł właściciela nie wiem co mamy zrobić z tym psem ??
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 19:52   #2613
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja kocham zwierzeta ale nie trzymalabym w domu psa ktory gryzie wlasnego wlasciciela, gdyby moj rzucil sie na moja mame, męza lub nie daj Boze Oliwcię uspilabym go.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 20:23   #2614
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja kocham zwierzeta ale nie trzymalabym w domu psa ktory gryzie wlasnego wlasciciela, gdyby moj rzucil sie na moja mame, męza lub nie daj Boze Oliwcię uspilabym go.
ja też kocham zwierzęta ale ten pies jest nieobliczalny strach się bać mówie Ci mama jutro dzwoni do weta zapytac co z nim zrobić
20-12-14 10 tc
Stary 2010-06-03, 20:39   #2615
mrowak
Zakorzenienie

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;19768852]
http://www.allegro.pl/item1057560848.html - spełnia moje warunki, ale nie wiem jaka jakość.[/QUOTE]

ja u niego już dwa razy robiłam zakupy-jestem zadowolona, tych dokładnie bodziaków nie mam, ale brałam pajace czy śpiochy
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 20:41   #2616
drcron
Zakorzenienie

Olencja ale slodkie minki

Aneczka wspolczuje my mamy amstafa i jak przechodzi przez dom to Julka jest zamknieta w pokoju ale jak by mnie ugryzl drugi raz by nie mial takiej szansy bo bym go zastrzelila kuzyn ma tez takiego psa co sie na ludzi rzuca i tam nie jezdzimy ale dzieki bogu ze niz skoczy na Maciusia i ze twoja mama w pore zareagowala on poprostu byl zazdrosny tak mi sie wydaje

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 20:56   #2617
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja tez mam amstafa , jak nie ma mnie w pokoju nie ma prawa wstepu mimo ze zawsze byl lagodny jak nie wiem nikogo nie ugryzl wszystkich kocha i w ogole to mimo wszystko ze go kocham jak czlonka rodziny nie ufam mu do konca, podobnie jest z kotem.

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

no nic uciekam sie kapac i do wyrka poprzytulac sie z tz mala spi prewnie kolo 6 sie obudzi. Buziaki no chyba ze nie bede usnac to wpadne_albo lepiej nie bo jeszcze jedno nie chodzi(hahahaha)
A.Camus
Stary 2010-06-03, 21:34   #2618
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
trochę świeżych fotek mojego śpiocha-niejadka
1-z niewyspaną mamą, niewyspany berbeć w sukieneczce od cioci z hAmeryki
2-tak ćwiczymy nowe głoski-pełne skupienie
3-tak mi się bardzo podoba odkąd jakiś tydzień temu postanowiono, że dorosłam do samodzielnego siedzenia w wannie-czadersko się wtedy macha nogami i chlapie wodą po rodzicach
4-pewnego dnia mama podchodzi do łóżeczka i widzi...dodatkowy balast! Balast wlazł bezszelestnie i grzecznie ułożył się na drzemeczkę-Gabryśka spała jakby nigdy nic, a balast wcale nie chciał wyjść!
A co tak mało wody w tej wanience czym ma chlapać mama dolej

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Piękna Gabrysia I mamusia jaka fajna
Ale Ty masz grzeczne to dziecię. Tylko pozazdrościć, naprawdę. Nie pamiętam kiedy ostatnio moje dziecko leżało tak grzecznie w łóżeczku z otwartymi oczkami. Leży tak tylko jak śpi, po przebudzeniu zaraz manifestuje

czytam cały czas "Język niemowląt" i dochodzę do wniosku, że u nas to czasem wcale nie kolka tylko... zmęczenie
No i niestety, moje dziecię należy do "najgorszej" grupy dzieci (wg podziału aktorki na rożne typy dzieci...). Do grupy aniołków jej baaaardzo daleko
Pociesz się że niedługo nasze dzieci będą zajęte raczkowaniem zabawkami i te wszystkie płacze , kolski i tym podobny badziew się skończy . Ja bym chciała żeby Ola była już starsza , małe dzieci sa fajne ale jakoś wole takie przemieszczajace się
Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Dziś przeżyłam koszmar !!!

Pojechaliśmy z Maćkiem do mojej mamy zapowiadał się wspaniały <chodz deszczowy> dzień Zaczne od tego że moja mama ma psa beagla nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie fakt ze pies ten jest inny :/ tzn. jest nerwowy i agresywny <w tamtym roku mocno ugryzl moją mamę > bardzo bałam sie dzisiejszej wizyty. I stało się najgorsze Jak przyjechaliśmy to Baster <beagle> był na spacerze weszliśmy do domu wypakowaliśmy się po jakimś czasie brat przyszedł z nim do domu on powąchał Maćka <lezacego w wózku> i było wszytsko ok ... Po jakimś czasie Maciek się obudził i zaczął się koszmar pies zwariował skakał skomlał był natarczywy <w stosunku do Maćka> wiec mama zamkneła go w osobym pokoju gdy się uspokoił i otworzyła mu drzwi on natychmiast wydarł do pokoju gdzie był małż z Maćkiem już prawie się na nich rzucił gdy mama złapała go za obrożę a on ją capnął w rękę <krew się leje masakra> nie wiem jak jeszcze zdążyła go zapędzić<zamknąć> do innego pokoju. Mówię wam to był koszmar do tej pory się trzęsę na szczęścię rana nie jest groźna ale sam fakt jest okropny żeby własny pies gryzł właściciela nie wiem co mamy zrobić z tym psem ??
Ja bym psa oddała i koniec kropka do schroniska napewno bym nie trzymała psa który mnie ugryzł straszne to ale kurde jak zrobi komus krzywde następnym razem

ollencja - ja kupuje cartersa
http://www.allegro.pl/listing.php/se...&change_view=1
ale raczej dla synka bo on starszy i dłużej chodzi a są dośc drogie
Kupuje tez cherookie ( tesco )
early days
http://www.allegro.pl/item1056331687...k_nowosci.html
Ja wogóle nie lubie Polskich ciuszków bo wzornictwo często jest do bani
ew. mothercare lub HM

A u nas była mega ulewa w 5 min miałam pod domem takie bajoro jak na focie , Szymek się jutro ucieszy
I przedstawiam wam moja nową miłość .. niestety jest ze mna do 12 tyś km i poszuka sobie potem nowego pana .
Stary 2010-06-03, 21:52   #2619
drcron
Zakorzenienie

Olencja ja kupuje u tego sprzedajacego
http://www.allegro.pl/show_user_auct...p?uid=16667991 gatunkowo sa rewelacyjne nie wyciagaja sie ani nie kulkuja po praniu

AniaP fajna ta Twoja milosc

dziewczyny ktore skladaly o dowod tymczasowy dla dzieciaczka co trzeba miec ze soba?? zdjecie od fotografa czy takie normalne?? jakie dokumenty?? i czy maz musi tez byc przy tym jak bede skladala papiery ?? i odbierala dowod dziecka ??
i jak dlugo czekalyscie ??

wymyslilam sobie ze zrobie Julce dowod tymczasowy spakujemy sie i we dwie <ja i Julka> nie mowiac nikomu pojedziemy do mojej siostry do niemiec na maly <3 miesieczny > urlop odpoczniemy od wszystkiego i od wszystkich jak wrocimy to nas nikt nie pozna a moze i juz nie wrocimy jak nam sie tam spodoba

Stary 2010-06-03, 21:58   #2620
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

witam zabieram sie za nadrobieie 3 stron zaraz

ale
Dziewczyny spiesze donieśc iz moje 2 misieczne i 3 dniowe dziecko zaczeło dzis do mnie rozmwaiac ale nie tylko mruczenie ale zaczeła wołac " a guuu" serio woała a guuu nawet film nagrałam jak uda mi sie wrzucic na yT to wam pokaze ale nigdy tego nie robiła hihih
normalnioe sobie z nia dzis gadałam cały dzień!! I dzis robione focie
z babcia i po Procesji w kosciele.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 22:06   #2621
Darusiaaaa
Zakorzenienie

jeszcze zapomnialam zapytac Baobabku ile ml lejesz tego balneum do wanienki?
A.Camus
Stary 2010-06-03, 22:09   #2622
drcron
Zakorzenienie

słodka Michalinka

Stary 2010-06-03, 22:21   #2623
ania p
Zakorzenienie

Ano właśnie jak jade na teren UE to przecie mi taki dowód wystarczy a ja się tu ciśnieniuje paszportem żeby wyrabiać .
Piszta szybko jak to z tym dowodem jest

Madzia - sliczna mała. Moja tez próbuje czasem gadac ale narazie to jest np. samo g.. a guu nie wychodzi
Stary 2010-06-03, 22:26   #2624
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
http://www.allegro.pl/show_user_auct...p?uid=16667991 gatunkowo sa rewelacyjne nie wyciagaja sie ani nie kulkuja po praniu

dziewczyny ktore skladaly o dowod tymczasowy dla dzieciaczka co trzeba miec ze soba?? zdjecie od fotografa czy takie normalne?? jakie dokumenty?? i czy maz musi tez byc przy tym jak bede skladala papiery ?? i odbierala dowod dziecka ??

wymyslilam sobie ze zrobie Julce dowod tymczasowy spakujemy sie i we dwie <ja i Julka> nie mowiac nikomu pojedziemy do mojej siostry do niemiec na maly <3 miesieczny > urlop odpoczniemy od wszystkiego i od wszystkich jak wrocimy to nas nikt nie pozna a moze i juz nie wrocimy jak nam sie tam spodoba
ale będzie numer

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
witam zabieram sie za nadrobieie 3 stron zaraz

ale
Dziewczyny spiesze donieśc iz moje 2 misieczne i 3 dniowe dziecko zaczeło dzis do mnie rozmwaiac ale nie tylko mruczenie ale zaczeła wołac " a guuu" serio woała a guuu nawet film nagrałam jak uda mi sie wrzucic na yT to wam pokaze ale nigdy tego nie robiła hihih
normalnioe sobie z nia dzis gadałam cały dzień!! I dzis robione focie
z babcia i po Procesji w kosciele.
śliczna ta twoja córcia babcie widać szczęśliwa

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

Pociesz się że niedługo nasze dzieci będą zajęte raczkowaniem zabawkami i te wszystkie płacze , kolski i tym podobny badziew się skończy . Ja bym chciała żeby Ola była już starsza , małe dzieci sa fajne ale jakoś wole takie przemieszczajace się

Ja bym psa oddała i koniec kropka do schroniska napewno bym nie trzymała psa który mnie ugryzł straszne to ale kurde jak zrobi komus krzywde następnym razem

ollencja - ja kupuje cartersa
http://www.allegro.pl/listing.php/search?string=carters&fro m_showcat=1&category=2651 6&change_view=1
ale raczej dla synka bo on starszy i dłużej chodzi a są dośc drogie
Kupuje tez cherookie ( tesco )
early days
http://www.allegro.pl/item1056331687_emil_body_ early_days_0_3m_7pack_now osci.html
Ja wogóle nie lubie Polskich ciuszków bo wzornictwo często jest do bani
ew. mothercare lub HM

A u nas była mega ulewa w 5 min miałam pod domem takie bajoro jak na focie , Szymek się jutro ucieszy
I przedstawiam wam moja nową miłość .. niestety jest ze mna do 12 tyś km i poszuka sobie potem nowego pana .
oddać to strach bo jeszcze komuś krzywdę zrobi

miłość świetna ja mam olbrzyma mercedesa Vito hihi wolałabym takiego maluszka
20-12-14 10 tc
Stary 2010-06-03, 22:29   #2625
Ferrou
Zakorzenienie

Mrowak, Asiulek, Drcron, Olencja, Madziwnia, śliczne dzieciaczki

Aneczka, nie zazdroszczę przeżyć i współczuję. Dobrze, że nic się poważnego nie stało. Pies jeżeli jest agresywny - a z tego co piszesz to taki niestety jest i o tym wiedzieliście - powinien być zamknięty w innym pokoju aby nie dopuszczać do takich sytuacji. Czy ten pies kiedykolwiek był na tresurze, czy jest wykastrowany? Psa nie trzeba od razu usypiać czy się go pozbywać. Przy agresywnych psach należy zachować maksymalną ostrożność, której tutaj niestety zabrakło
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 22:39   #2626
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

wiem,wiem ze musze nadzerke wyleczyc-czekam na pierwszy okres i cytologia i leczenie,na razie dostalam globulki,ale pewnie nie pomoga
ja miałam przed ciąża nadżerke II stopnia wiec dosc spora.. i n ko ntorli mój profesor powiedział Że jak skoncze karmić piersia i dopiero 3 okresy maja byc i wtdy na kontrol tej nadżerki.i dopiero po tym bedziemy ja leczyc.
Cytat:
kurde ale sie martwie ta buzia jej, ale musi byc ok, tylko zeby jej szybko pomoglo to
Darusia ja tez byłam z miska u lekarza z takimi samymi objawami jak ty piszesz i nawet z uszków jej sie łuszczyło a za uszkami sie saczyło i tak jakby ropiało. Powiedziała że to wyglada jak skaza alenarazie odstawiłam tylko pomidory i smaruje ja tą mascia robioną na recepte w aptece sam tłuszcz prawie wit a i e i wiecej nie pamietam co jeszcze w skałd wchodziło ale rewelacja drugi dzieb i widac mega poprawę. 3-4 razy dziennie natłuszczam

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
A mam małe pytanie do mam używających oilatum bądź inną emulsję do kąpieli Czy w czasie kąpieli używacie jakieś żelów, szamponów itp czy tylko pluskacie dzieciaczki tą wodą z oilatum?
Ja tylko dodatkowo szamponik z Hippa do mycia ciała i włosów i tylko głowke myje reszte wlewam np. Oilium i w tym myję
I zauwazyłam ze jak nie spłucze głowki czysta osobna woda to jej sie łuszczy
Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
no i oczywiście chwalę sie swoja pociechą... (już zapowiedziałam mężowi że za 2-3 lata chce synka- oby tylko była taki spokojny jak Kalina)
jesuuuuuuuuuuu jake boskie oczyska !!!
Cytat:
u mnie to samo- to podobno typowy objaw skazy , nie wiem jak z tym oliatum czy tez tak jest czy nie ale ta Pani tlumaczyla nam ze stosujac balneum i oliwke nie od razu tylko np kapiel w balneum oliwka rano, cale dzialanie balneum niwelujemy i jeszcze mozemy pogorszyc sytuacje bo jedno wyklucza drugie
Juz wyżej o tym pisałam ale widzisz u mnie jednak nie skaza chyba bo nabiał jem nadal i tylko pomidory odstawiłam i po tej robionej masci-kremie wszystko sie piek nie poprawia PS. TYLKO 5 zł dałam a dosc sporo tego zrobiły w aptece

Cytat:
AniaP mam berbera fotelik
a co myslicie o tym wozku??
http://www.allegro.pl/item1055406306...wel_torba.html
za małe ma kółka nie brałabym takiej
Cytat:

ooo i świetnie !!! Zobaczysz po powrocie wszystko powinno sie zmienic a na pewno Twój mąz! zateskni i zmadrzeje!!

Straszna sytuacja z psem faktycznie groxny ale pwoiemtak to tyko pies .. on po prostu jest zazdrosny wchodzi takie małe płaczace na jego teren i miał parwo tak zareagowac chodx z tym ugryzieniem.. przesadził.. Ale ja bym chyba tez zawału dostała.. tylko w zyciu bym, nie oddała psa ani nie uspiła.. ja bym zorbiła ogrodzenie na podwórku jakby był taki groxny . narazie oswaja sie z nowym domownikiem ale tez sam na sam nie zostawie go.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-06-03, 22:45   #2627
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

(...)I przedstawiam wam moja nową miłość .. niestety jest ze mna do 12 tyś km i poszuka sobie potem nowego pana .
dolewamy codziennie troszkę wiecej
a ta miłość to co jest-toyta? I czemu tak zmieniasz te miłości?

Ferrou

Z tego co wiem to beagle charakteryzuja sie zawzietością i uporem. Sama chciałam tacie takiego sprawić, ale poczytałam, popytałam i spokojna ta rasa to nie jest. Agresywna może też nie, ale uparte to jak osiołki tylko troszkę mniejsze
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 23:02   #2628
madziwnia
Zakorzenienie

o własnie chciałam zapytac mrowcia o to samo.. o ta iloścx wody dlaczego tak mało.

ja kapie mała sama i najwygodniej bez gąbeczek pieluszek i innych tp. rzeczy tzrymam ja lewa ręka pod jej lewa paszka tylko glowe trzymam na powierzchni i im wiecej wody tym michasia lepiej kopie wode i sobie pływa jka żaba

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

AAA zapomniałam napisac że od wczporaj od 5 rano jestem sama.. tzn moj t. musiał jechac w delegację do goleniowa i wały tam wzmacniaja buuuuu i wyobraźcie sobie że dzis w boże ciało te zmusiał pracowac! jestem taaka zła na jego szefa!!! buuuuuuuuuu i sama spedzam czas z michasia jej jak dziwnie a zarazem fajnie! skupuiam sie tylko na moich i jej potrzebach bez dodatkowgeo obiadu i kanapek do pracy męzowi hihihihih

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-06-03, 23:04   #2629
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mrowak, Asiulek, Drcron, Olencja, Madziwnia, śliczne dzieciaczki

Aneczka, nie zazdroszczę przeżyć i współczuję. Dobrze, że nic się poważnego nie stało. Pies jeżeli jest agresywny - a z tego co piszesz to taki niestety jest i o tym wiedzieliście - powinien być zamknięty w innym pokoju aby nie dopuszczać do takich sytuacji. Czy ten pies kiedykolwiek był na tresurze, czy jest wykastrowany? Psa nie trzeba od razu usypiać czy się go pozbywać. Przy agresywnych psach należy zachować maksymalną ostrożność, której tutaj niestety zabrakło
dzięki, masz racje z zamknieciem go, mama chciała a ja uważałam że to nie jest rozwiązanie ponieważ pies jeszcze bardziej bedzie zdenerwowany itd. Był na jednych zajęciach i tereser powiedział że poda ręke temu kto wytresuje beagla i że nie podejmie się jego tersury. To było jak był jeszcze młody teraz ma 6 lat a problem powstał rok temu :/ Nie wiem jaką mama podejmie decyzje ale ona się go po prostu boi a ja po tym co dziś wiadziałam mam wielkie obawy czy z tego psa coś jeszcze będzie . . .
20-12-14 10 tc
Stary 2010-06-03, 23:21   #2630
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

moja propozycja na 23 VI

tata na prezydenta

Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Czas edycji: 2010-06-03 o 23:22
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 23:47   #2631
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
o własnie chciałam zapytac mrowcia o to samo.. o ta iloścx wody dlaczego tak mało.

ja kapie mała sama i najwygodniej bez gąbeczek pieluszek i innych tp. rzeczy tzrymam ja lewa ręka pod jej lewa paszka tylko glowe trzymam na powierzchni i im wiecej wody tym michasia lepiej kopie wode i sobie pływa jka żaba
U nas Kuba uwielbia wodę Od razu się uspokaja w końcu to Ryba I także nie używamy żadnych gąbeczek i pieluszek Mały nieraz tak pływa i odbija się nóżkami, że raz już przywalił głową o wanienkę

Aneczka, dziwne że treser coś takiego powiedział... Poza tym przecież w treningu przede wszystkim uczestniczy właściciel, a treser powinien tylko pokazywać co i jak się robi. Wtedy pies byłby posłuszny właścicielowi. A jak z innymi domownikami? Kogo pies uważa za właściciela - niekoniecznie musi to być Twoja mama. Np moja Morcia sama sobie wybrała "Pana". W jej hierarchii najważniejszy był mój mąż, potem ja, teść, a na końcu teściowa, mimo że to ona przede wszystkim ją karmiła Może tak jest z tym psem? I warto też byłoby skontaktować się z behawiorystą- on poobserwuje i powie jak postępować ze zwierzęciem
Moi sąsiedzi mają psiunkę - owczarka niemieckiego. Jak była malusia to do rany przyłóż, jak mnie widziała to sikała pod siebie z radości jednak im starsza tym temperamencik częściej pokazywała. Skończyło się tym, że ugryzła siostrę właścicielki - i to niestety na swoje własne życzenie - popełniła błąd, bo kucnęła, czyli była na "jej" poziomie i pies poczuł się zagrożony. Właściciele skontaktowali się z psim psychologiem która dała im odpowiednie wskazówki jak postępować z psem i przede wszystkim czego nie robić. Teraz Sunia jest ułożona i osoby które tam przychodzą zawsze są instruowane jak się zachowywać.
Inna sytuacja - moi rodzice mieli kiedyś wilczura. Było on agresywny bo mój durny brat walnął go kiedyś w głowę jak był mały i coś mu się tam poprzewracało pies miał zrobiony dla siebie wybieg z budą Dopuszczał do siebie mojego ojca i dziadka, każdy o tym wiedział. Ale moja inteligentna matka chciała pokazać jaka to ona jest super i chciała psa przez ogrodzenie pogłaskać. Tylko, że nie zauważyła że pies ma jedzenie, poczuł się zagrożony i ją użarł...
Mój mąż ma piękną bliznę na twarzy. Został dwa razy pogryziony przez psa, za pierwszym razem "przytulał" psa kolegi po pijaku, a za drugim razem "przytulał"już na trzeźwo psa, który tego najprościej w świecie nie lubi...
Nie zawsze pies gryzie przez swoje widzimisię, często to człowiek popełnia niestety błąd...
Spróbujcie nad psem popracować, nie skreślajcie go od razu

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;19774478]
moja propozycja na 23 VI

tata na prezydenta

[/QUOTE]

Fajne te body
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 07:03   #2632
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

Wypełnić wniosek o dowód, zdjęcia od fotografa robione do dowodu, i przy składaniu wniosku musicie byc oboje, przyt odbieraniu może jedno.
U nas się czeka miesiąc

---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ----------

Słodkie dzieciaczki już coraz fajniejsze się robią.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 07:41   #2633
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ta masc jest na recepte ?

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

madziwnia ja tez kapie tak jak ty im wiecej wody ttym lepiej

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

nie wiem czemu nie chce mi sie jezyk niemowlat sciagnac
mam prosbe czy gdyby ktoras z was miala na kompie moglaby mi przeslac na maila? <maślane oczka>
A.Camus
Stary 2010-06-04, 08:37   #2634
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
U nas Kuba uwielbia wodę Od razu się uspokaja w końcu to Ryba I także nie używamy żadnych gąbeczek i pieluszek Mały nieraz tak pływa i odbija się nóżkami, że raz już przywalił głową o wanienkę

Aneczka, dziwne że treser coś takiego powiedział... Poza tym przecież w treningu przede wszystkim uczestniczy właściciel, a treser powinien tylko pokazywać co i jak się robi. Wtedy pies byłby posłuszny właścicielowi. A jak z innymi domownikami? Kogo pies uważa za właściciela - niekoniecznie musi to być Twoja mama. Np moja Morcia sama sobie wybrała "Pana". W jej hierarchii najważniejszy był mój mąż, potem ja, teść, a na końcu teściowa, mimo że to ona przede wszystkim ją karmiła Może tak jest z tym psem? I warto też byłoby skontaktować się z behawiorystą- on poobserwuje i powie jak postępować ze zwierzęciem
Moi sąsiedzi mają psiunkę - owczarka niemieckiego. Jak była malusia to do rany przyłóż, jak mnie widziała to sikała pod siebie z radości jednak im starsza tym temperamencik częściej pokazywała. Skończyło się tym, że ugryzła siostrę właścicielki - i to niestety na swoje własne życzenie - popełniła błąd, bo kucnęła, czyli była na "jej" poziomie i pies poczuł się zagrożony. Właściciele skontaktowali się z psim psychologiem która dała im odpowiednie wskazówki jak postępować z psem i przede wszystkim czego nie robić. Teraz Sunia jest ułożona i osoby które tam przychodzą zawsze są instruowane jak się zachowywać.
Inna sytuacja - moi rodzice mieli kiedyś wilczura. Było on agresywny bo mój durny brat walnął go kiedyś w głowę jak był mały i coś mu się tam poprzewracało pies miał zrobiony dla siebie wybieg z budą Dopuszczał do siebie mojego ojca i dziadka, każdy o tym wiedział. Ale moja inteligentna matka chciała pokazać jaka to ona jest super i chciała psa przez ogrodzenie pogłaskać. Tylko, że nie zauważyła że pies ma jedzenie, poczuł się zagrożony i ją użarł...
Mój mąż ma piękną bliznę na twarzy. Został dwa razy pogryziony przez psa, za pierwszym razem "przytulał" psa kolegi po pijaku, a za drugim razem "przytulał"już na trzeźwo psa, który tego najprościej w świecie nie lubi...
Nie zawsze pies gryzie przez swoje widzimisię, często to człowiek popełnia niestety błąd...
Spróbujcie nad psem popracować, nie skreślajcie go od razu

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Fajne te body
Wszystko ładnie pięknie dla ciebie jest to proste a dla nas nie bo to jest pies mojej mamy ugryzł ja 2 razy mnie próbował raz i mojego brata raz ona która mieszka sama <w innym mieście> bywam u mamy sporadycznie bo się go boje teraz to już wcale nie pojade mama nie ma domu z ogrodem zeby można było go gdzieś uwiązac itd itp. Nie wiem czy znalazłaby sie osoba która by go wzieła szkoda psa usypiać
20-12-14 10 tc
Stary 2010-06-04, 08:42   #2635
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mimo wszystko ja bym go na prawde uspiła, bo oddajac go do schroniska mimo mowiac ze jest agresywny nie chcialabym sie przyczynic zeby go ktos pogryzl- treser faktycznie do dupy bardzo.
Ja zwierzaki kocham strasznie moj pies ma swoj pokoj, kot spi na lozku ma swoj stolik z miseczkami i tak dalej, ale gdyby Bors( pies) rzucil sie na kogos z rodziny to tyle bysmy sie widzieli. Teraz sie rzucil a jak twoj maly bedzie chodzil i przez przypadek do niego podejdzie? zreszta co za pies rzuca sie na Pana?;/
A.Camus
Stary 2010-06-04, 08:50   #2636
libra777
Zakorzenienie

Darusia ma rację co będzie jak zrobi coś dziecku, może nawet zagryźć niestety ale takie rzeczy sie zdarzają.Psu może odbiło, albo faktycznie jest zazdrosny i wydaje mi się ,że żadna tresura nic tu nie da.Nie będzie można mu zaufać.
Ja jak byłam mała zostałam pogryziona przez naszego psa (do tej pory mam blizny) na szczęście tylko w nogę a nie np. po twarzy czy szyi itp. i niestety pies poszedł do psiego raju.
Czy tam do krainy wiecznych łowów.
A mi całe życie kit wciskali ,że Bela uciekła do lasu.A ja durna dopiero niedawno (na serio) sobie uświadomiłam co oni z nią zrobili
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 08:57   #2637
aneczkkaa
Zakorzenienie

Darusiaaaa ja sobie tego nie wyobrażam zresztą nie pojadę już do niej z dzieckiem boję się i koniec

libra777 mnie też ugryzł dosyć poważnie w rękę pies mojej ciotki i na drugi dzień go uśpili

Mama dostała numer do psiego psychologa zobaczymy co powie jak przyjedzie
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2010-06-04 o 08:58
Stary 2010-06-04, 08:57   #2638
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja tez mam blizne malutką przy ustach na policzku taki kiel troszke - pies mnie ugryzl jak mala bylam;/ i to tez nasz pies i niestety tez nie zostal u nas, pies 6 letni to troszke pozno na tresure, ale generalnie dla mnie ta sytuacja jest chora jak mozna bac sie w SWOIM domu SWOJEGO psa- koszmar.
Nigdy niczego nie mozna byc pewnym i tak dalej, ja bym tego psa nie zostawila na pewno.

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

no i kolejna jazda- "nie pojade do mamy , bo boje sie psa" , przez psa dziecko bedzie mialo ograniczony kontakt z babcia a ty z mama-chore;/
A.Camus
Stary 2010-06-04, 09:12   #2639
drcron
Zakorzenienie

dzien dobry
mamyu dzis piekna pogode zaraz jedziemy na wycieczke za wioske

ja tez zostalam pogryziona przez psa sasiadow jak bylam mala ledwo na podworku na drabinki zdazylam uciec i tylko w tylek mnie chapnal

Stary 2010-06-04, 09:16   #2640
madziwnia
Zakorzenienie

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;19774478]
moja propozycja na 23 VI

tata na prezydenta

[/QUOTE]
no i przez ciebie nakupiłam 3 body 3 czapecZKi i kapelusik buuuuuu takie słodkie
tylko body kupuje teraz "tata na porezydenta" i teraz bedzie je nosic bo wybory 20tego a dzien ojca dopieor 23.

Darusiaaaa jej nie pisz tak bo az mi ciarki przechodza.. nie mpozna tak odrazu najprościej bo tak najłatwiej -USPIC!!!! buuuu ja to zaraz płacze..
mój dior juz wiele razy ugryzł nas mj cocker spaniel- z reguły łagodne psy.. babcie brata mnie tomka mame i tate. kazdego chociaz raz.. ale nie z winy jego tylko naszej.. mój tata z bratem zrobili z niego kaleke pies najzwyczajneij jest skrzywiony psychicznie ale jest bardzo mądry.. tylko nauczyli go róznych głupich zachowań.. np. jak krzykna AZYL to pies zaczyna sie wsciekac i odrazu biegnie pod szafke-stolik i nie daj boze ktos podejdzie to moze ugryżc.. to jego azyl! i jego pilnuje.. i sami go tak ucza nadal i dlatego nikt nie mysli o usypianiu nawet ja sie krew leje bo pies sie boi a mojego tomka to jak widzi to sie trzesie bo go karcił zawsze. i wtedy jak sie trzesie nie mozna podejsc i mu smyczy załozyc bo on mysli że chcemy mu krzywde zrobić i gryzie.
Ale to sa takie zachowania spwodowane przez złe jego wychowanie mojego kochango tatusia i barta buuuuuuuuuuuu
ALE NIE USYPIAMY tylko juz kazdy wie zeby diorka nie dodtykac jak jest zdenerwowoany-wystraszony.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości