Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz. VI - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-04, 08:30   #4321
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
no że cię chcę podtuczyć czy coś w tym stylu
Przecież sama chciałabym się podtuczyć

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Kinga jeszcze śpi ( a to u niej baaaardzo dziwne), małż w pracy a ja robię pyszną kawkę z pianką - która pije ze mną?
Ja, ja

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość

a szkoda gadać, Pan i Władca się znalazł grrrr
(...)
z tego smoka jak podłączy się węża to woda z pyska leci
(...)

Dzień doberek

wstałam o 5.35, świat przepiękny jest rano Nie myślę jeszcze więc zakończę na cytowaniu...
Grrr...

Fajnie, zazdroszczę miejsca, gdzie możecie sobie to postawić i bawić się

Kurczę, mój Kubuś coraz gorzej śpi, a ja naiwnie myślałam, że im będzie starszy, tym mniejszy będzie z tym problem

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
hej witam się z kawką u nas nocka ok, Amelka wstala o 7 z wysypką wczoraj dalam jej kaszkę z isomil może to od tego? bo nic nowego nie jadla no ja ciastek trochę.... ma na nóżkach i rączkach takie czerwone kropki jak przy pokrzywce.... posmarowałam emolium troche a wieczorem wykąpię w krochmalu i nie wiem co jeszcze, mam nadzieje że to takie jednorazowe i teraz zniknie jeszcze troszeczkę jajka zjadla ale wczesniej tez probowalam dawac i nic nie miala...o szok... juz myslalam ze bedzie w miare ok bo dosc dlugo buzke ma czysta i bylo fajnie a tu zonk...
zobacze jak dalej bedzie, chyba jej nie dokucza bo nie widac zeby chciala sie drapac np

u mnie kataru cd...
Biedni jesteście z tymi wysypkami i krostkami, co tu jeść?

Współczuję kataru, dobrze, że Amelce już przeszło

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
my wczoraj też cały dzień na powietrzu - byliśmy w gospodarstwie agroturystycznym ze stadniną
Tomuś oglądał zwierzęta i nawet je głaskał

ja pierwszy raz od ponad 2 lat siedziałam w siodle i latałam jak worek kartofli - nic nie mam kondycji
a dziś oczywiście nie mogę usiąść - tak mam obitą pupę

zaraz jedziemy do przedszkola...
do zobaczenia później
Jaki odważny

za kolejny dzień w przedszkolu

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Boże drogi

http://policyjni.gazeta.pl/Policyjni...iezienia_.html

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 08:37   #4322
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Witam

Miramej aż mnie zmroziło...Co za zwyrodnialstwo, boże drogi

My dziś pobudka o 4.50 więc ledwo widzę-lece się przespać bo Tomuś zalicza 1 drzemkę
Stary 2010-06-04, 09:03   #4323
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Kurczę, mój Kubuś coraz gorzej śpi, a ja naiwnie myślałam, że im będzie starszy, tym mniejszy będzie z tym problem
niedawno was pytałam ile na dobę śpią wasze dzieci, bo zaprowadzałam obserwacje, i teraz nie mamy3 drzemek a 2 i spać chodzi później-bo wytrzymuje i w nocy się nie budzi.Zauważyłyście, że dawno nie pisałam że młodej zebrało się na zabawę w środku nocy?
Potrzebuje ok 13h snu/dobe. 10 śpi w nocy a 3 za dnia.

Hej
piję kawkę, i się cieszę że pogda śliczna wyruszymy okolo poludnia bo mam misje.Upiec babeczki z żuawiną i zrobić tarte do pracy Gnomowi
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 09:10   #4324
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie mogę dojść do siebie...zamordowałabym gołymi rękami takiego... Boże, biedne dziecko...

A my chyba jednak ie pojedziemy nigdzie w wakacje...roczek małej, dwa wesela i nie wydolimy

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 09:42   #4325
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

czesc

wczorajszy dzien minal w bardzo milej atmosferze-Wercia byla zachwycona swoim malym kuzynek -jaki on slodziutki
co prawda zabierala mu zabawki i chciala go nawet uderzyc moja lobuziarka ale juz odwet zapowiedziany ze za pol roczku Przemus jej pokaze

mala miala wczoraj tylko jedna drzemke po obiadku i musialam ja wczesniej wykapac i polozyc spac bo zamykala oczy juz wiec o 19.30 juz spala obudzila sie o polnocy wypila mleko i spala do 8.30

dzisiaj w nocy oberwanie chmury jakies bylo bo sie obudzilam tak deszcz walil mocno ze szok, nie moglam spac przez to- boze znowu pozalewa tych biednych ludzi

Cytat:

A ja czasem się martwię, że Kinga za dużo je. Ona jakby mogła to by cały czas buzią ruszała. A moja mama bardzo się tym cieszy i jej co chwilę coś daje do buzi i do rączki. Już kilka razy powiedziałam mamie dobitnie, żeby Kingi nie przekarmiać, ale nie wiem jak to wygląda jak mnie nie ma w domu, bo w czasie gdy ja jestem w pracy moja mama zajmuje się Kingą.

Wczoraj zauważyłam u Kingi trzeciego ząbka prawa górna jedynka już jest i to nie od wczoraj tylko od kilku dni, bo już dość pokaźna jest W ogóle nie zauważyliśmy z małżem, żeby Kindze dokuczała przy wychodzeniu Oby wszystkie zęby szły tak bezboleśnie.
to chyba dobrze ze apetyt jej dopisuje- a ile wazy??
super ze zabkowanie tak jej nie dokucza

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Dzis byl premiera plazowa.
Fajnie bylo. Na poczatku Antos tylko siedzial grzecznie na kocyku i sie rozgladal. Po obiadku dojrzal, ze nasi "sasiedzi" pare metrow dalej jedza, wiec zaczal raczkowac w ich strone. wygladalo to tak, jakby sie skradal , bo jego stroj antysloneczny to moro, jeszcze czapke taka jak w legionach mial . Potem dojrzal sasiedzi z drugiej strony maja dmuchanego wielkiego krokodyla, wiec milion razy zmierzal w tamtym kierunku. Na szczescie dla mie ulokowala sie blisko nas pani z dwojka dzieci, w tym jeden chlopczyk 2 latka, z ktorym slicznie sie bawil . bylismy w domu przed 17.00 . Antos sie przespal, zjadl i gania po salonie
Troche sie spieklam, nastepnym razem uzyje Antosiowego kremu, bo moj chyba za slaby na to slonce.

Bardzo fajny dzien
hehe Antonio jak detektyw jakis

Cytat:
Dla MArtynki i Kingi spóźnione zyczonka

hej witam się z kawką u nas nocka ok, Amelka wstala o 7 z wysypką wczoraj dalam jej kaszkę z isomil może to od tego? bo nic nowego nie jadla no ja ciastek trochę.... ma na nóżkach i rączkach takie czerwone kropki jak przy pokrzywce.... posmarowałam emolium troche a wieczorem wykąpię w krochmalu i nie wiem co jeszcze, mam nadzieje że to takie jednorazowe i teraz zniknie jeszcze troszeczkę jajka zjadla ale wczesniej tez probowalam dawac i nic nie miala...o szok... juz myslalam ze bedzie w miare ok bo dosc dlugo buzke ma czysta i bylo fajnie a tu zonk...
zobacze jak dalej bedzie, chyba jej nie dokucza bo nie widac zeby chciala sie drapac np

u mnie kataru cd...

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

a dziś buziaczki dla Mateuszka i Wojtusia
hmmm daj znac czy wysypka zniknie

Cytat:
boze nie moge czytac takich rzeczy

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 09:49   #4326
skierka1981
BAN stały

Amelka ma pierwsza drzemkę... wysypka troche zblakla wiec nie bedzie tak zle
tylko znowu leci z noska gestsze a frida nie chce dac wydziera sie i boi
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 09:56   #4327
Wojtusia
Zakorzenienie

jestem na chwilkę, wczoraj rano bolała mnie głowa a potem jak przestała to pojechalismy do tesciów. Dzisiaj od rana pada deszcz... ide na śniadanie, pojawię sie za chwilę.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 09:58   #4328
katarzynka00
Zakorzenienie

dziewczyny, Svi pyta czy macie internety bezprzewodowe i jakie polecacie.

Stary 2010-06-04, 10:17   #4329
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

ja moge powiedzieć tylko czego zdecydowanie nie polecam-internet z plusa. W ogle obawiam sie ze wszystkie te internety bezprzewodowe to strasznie wolne są...
Stary 2010-06-04, 10:26   #4330
skierka1981
BAN stały

podono play ma dobry zasieg w wiekszych miastach. z komorek to plus ma wg mnie najlepszy zasieg - nie wiem jak internet...
Stary 2010-06-04, 10:33   #4331
katarzynka00
Zakorzenienie

Svi właśnie myśli nad playem

Stary 2010-06-04, 10:38   #4332
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Svi właśnie myśli nad playem

moze jeszcze w plusie wziac na probe chyba na tydzien daja, tylko nie wiem jaki koszt, my kiedys bralismy to ok 100 zl ale potem zwrocili - nie wiem jak teraz... moze najpierw taki wziac zey zobaczyc i ew play - tylko do plusa niech wezmie lapka niech jej skonfiguruja

znacie ta stronkę? fajne sa rzeczy patrze wlasnie na zabawki
http://szafka.pl/zabawki-edukacyjne/?p=18

Edytowane przez skierka1981
Czas edycji: 2010-06-04 o 10:40
Stary 2010-06-04, 11:11   #4333
Ania0104
Zakorzenienie

dzień dobry

wczoraj małż cały dzień okupował lapka ... więc mnie nie było

Pogoda u nas do bani, cały czas pada, woda juz 3 razy była na drodze

Bartek dalej ma katar, chocaiż już nie taki wodnisty i nie muszę za nim biegac z chusteczka

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 11:13   #4334
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
spóźniłam się

ale brat bedzie w Atenach w sobotę, to jak znajdzie mi tam Zarę to mi kupi, jak będą oczywiscie

Cytat:
ja niestety nie pomogę, bo mam z netii
Stary 2010-06-04, 11:17   #4335
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

mala ucina sobie drzemke
obiadek sie gotuje -dzisiaj bedzie miala dorsza z warzywkami oczywiscie na parze

pytalam kiedys was o sukienki- otoz nie bede kupowac nowej specjalnej na roczek bo Wercia ma taka fajna biala w kwiatki z tylu wiazana, dokupie tylko jakies biale bolerko bo ta sukienka bez rekawkow i kapelusik bialy no i butki

kurcze ja musze sie wybrac na sklepy zeby kupic jakas sukienke na wesele

a Wercia dostala wczoraj sliczna sukienke od cioci

Cytat:
Amelka ma pierwsza drzemkę... wysypka troche zblakla wiec nie bedzie tak zle
tylko znowu leci z noska gestsze a frida nie chce dac wydziera sie i boi
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
dzień dobry

wczoraj małż cały dzień okupował lapka ... więc mnie nie było

Bartek dalej ma katar, chocaiż już nie taki wodnisty i nie muszę za nim biegac z chusteczka
duzo zdrowka dla malych chorowitkow

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-06-04, 11:20   #4336
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hejka
Kubus zasnał a ja zasiadłam z kawka zajrzec co u Was

U nas pogoda sie popsuła, w nocy padało, wczoraj wieczorem była burza. I jest juz chlodniej ale podobno od jutra ma sie poprawic pogoda i znow zaczna sie upały i tak zle i tak nie dobrze

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Cass u mnie tez ostatnio z dieta w las poszlam.......mam takie zachcianki ze szok juz nawet mama mnie zapytala czy w ciazy nie jestem ze tyle jem a efekt widoczny bo spodnie jakies opiete
ale jestem przed@ wiec wode znowu mi zatrzymuje- ech te baby to musza scierpiec
Ja jestem na siebie bardzo zła Tak mi dobrze sie odchudzało, miałam duzo checi...a teraz, przestałam sie ograniczac i potrafie nawet przed spaniem zjesc paczke ciastek i popic szklanka mleka
A spodnie juz sie nie dopinaja

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
ja jestem na dukanie schudłam już 13 kilo
A od kiedy jestes na Dukanie??
Moze i ja sprobuje bo ta ONZ jest nudna...

No i przede wszystkiem wielkie gratulacje

Cytat:
dodałam kilka zdjęć do albumu takze jak ktoś ma ochotę to zapraszam
Zaraz lece obejrzec focie

Cytat:
Wercia taka chudzinka sie zrobila- wszystkie spodnie jej spadaja odkad zaczela czolgac do przodu to jest bardziej ruchliwa i stad chyba jakas chudsza w pasie
nakupilam jej spodenek na lato na 80-86 a wszystkie za duze, mama musi pozwezac
Kubus tez jakies w pasie chudszy sie zrobił ale on teraz cały czas w ruchu, ciezko za nim nadarzyc. Wczoraj tez miałam problem ze spodniami bo wiekszosc była za luzna w pasie.

Cytat:
A ja czasem się martwię, że Kinga za dużo je. Ona jakby mogła to by cały czas buzią ruszała. A moja mama bardzo się tym cieszy i jej co chwilę coś daje do buzi i do rączki. Już kilka razy powiedziałam mamie dobitnie, żeby Kingi nie przekarmiać, ale nie wiem jak to wygląda jak mnie nie ma w domu, bo w czasie gdy ja jestem w pracy moja mama zajmuje się Kingą.

Dzisiaj mam takie same odczucia. Dlaczego dopiero dzisiaj? Bo w dzień dziecka Kinga dostała małe prezenciki od mojej rodziny a od rodziny Tż-a nic. Myślałam, że to dlatego, bo nie mieszkają w naszej miejscowości i dostanie coś od nich wtedy jak się zobaczymy. No i dzisiaj byliśmy u nich. Kinga nawet nie dostała głupiej grzechotki. Przykro mi się zrobiło, bo teściowa i teść tak latają za Kingą i pieją na jej widok zachwyty - jaka to ona "najpiękniejsza na świecie", "przekochana", "przecudowna" itp. itd. a dziecku nawet na przysłowiowego lizaka nie dali. Dodam, że w domu rodziców tż-a mieszkają również bracia tz-a ( w tym jeden to chrzestny Kingi), siostra tż- a i babcia (czyli prababcia Kingi - Kinga jest jej pierwszą prawnuczką). Wyjechałam z tamtego domu z wielkim niesmakiem i nie mam zamiaru narazie tam jechać.

Wychodzi na to, że w takim razie dziadkowie nie powinni dostać prezentów na dzień babci i dziadka od Kingi. - ale to już chyba byłoby wredne i obawiam się, że nie załapaliby powiązania. (Jakbym wiedziała, że tak będzie, to już na poprzednie styczniowe święto babć i dziadka - nie dostaliby prezentów )

Skoro już tak narzekam, to jeszcze dodam, że w tym wszystkim zeźliła mnie dodatkowo teściowa pytając czy Kinga wczoraj skończyła 10 miesięcy? - Tak zapytała moja teściowa, która pamięta o wszystkich datach urodzin, imienin, rocznicach ślubów, śmierci itp. Pyta zresztą zawsze o wiek Kingi kiedy tam przyjeżdżamy, a jesteśmy tam prawie co dwa tygodnie - no i jak to o niej świadczy skoro w kółko powtarza, że to jej najukochańsza jedyna wnusia

Wczoraj zauważyłam u Kingi trzeciego ząbka prawa górna jedynka już jest i to nie od wczoraj tylko od kilku dni, bo już dość pokaźna jest W ogóle nie zauważyliśmy z małżem, żeby Kindze dokuczała przy wychodzeniu Oby wszystkie zęby szły tak bezboleśnie.
Zauwazyłam, ze u mnie w rodzinie jest to samo. Moja babcia kiedy tylko nie pojdziemy wpycha w Kube cukierki. Juz tyle razy jej tlumaczyłam, ze on nie jest cukierkow ale jak grochem o sciane.
To naprawde dobra kobieta ale ma troche inne myslenie.
Tesciowie to samo - wczoraj cały czas wpychali w małego jedzenie - a to wafelka a to muszelke po lodzie. No ok, czasami moze zjesc takie smakołyki ale nie w duzych ilosciach bo pozniej nie zje normalnego posiłku.

Frida u nas było podobnie. Wczoraj bylismy u tesciow i mały nic nie dostał. Tylko co chwila wychwalali go - jakiego to maja super wnuczka, ze to ich krew, jaki to madry i ładny.
Chrzestna tez tylko popatrzyła na małego i zaraz pojechała.

Zobaczymy co bedzie za rok.

dla Kingi, dzielna z niej dziewczynka.

Cytat:
Dzis byl premiera plazowa.
Fajnie bylo. Na poczatku Antos tylko siedzial grzecznie na kocyku i sie rozgladal. Po obiadku dojrzal, ze nasi "sasiedzi" pare metrow dalej jedza, wiec zaczal raczkowac w ich strone. wygladalo to tak, jakby sie skradal , bo jego stroj antysloneczny to moro, jeszcze czapke taka jak w legionach mial . Potem dojrzal sasiedzi z drugiej strony maja dmuchanego wielkiego krokodyla, wiec milion razy zmierzal w tamtym kierunku. Na szczescie dla mie ulokowala sie blisko nas pani z dwojka dzieci, w tym jeden chlopczyk 2 latka, z ktorym slicznie sie bawil . bylismy w domu przed 17.00 . Antos sie przespal, zjadl i gania po salonie
Troche sie spieklam, nastepnym razem uzyje Antosiowego kremu, bo moj chyba za slaby na to slonce.
Probowałam wyobrazic sobie Antosia w akcji
Jak czołga sie do krokodyla... było nagrac dla nas jakis filmik
A jakies foteczki z plazowania chociaz bedziemy mogły obejrzec?

Cytat:
Katarzynko, zapomnialam...
Pokrzywe pilam albo rano albo na wieczor, w zaleznosci jak mialam czas. Ja taka ortodoksyjna wlosomaniaczka nie jestem . Teraz lykam tabletki z pokrzywa rano.
A ja teraz łykam cynk.

Lece wstawic makaron na sałatke - moja ulubioną

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 11:36   #4337
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

Ja jestem na siebie bardzo zła Tak mi dobrze sie odchudzało, miałam duzo checi...a teraz, przestałam sie ograniczac i potrafie nawet przed spaniem zjesc paczke ciastek i popic szklanka mleka

Kubus tez jakies w pasie chudszy sie zrobił ale on teraz cały czas w ruchu, ciezko za nim nadarzyc. Wczoraj tez miałam problem ze spodniami bo wiekszosc była za luzna w pasie.

Lece wstawic makaron na sałatke - moja ulubioną
no coz zawsze sa chwile slabosci ......ale Cass glowa do gory trzeba sie na nowo zmobilizowac

nasze pulchnitkie bobaski zamieniaja sie w chudzinki

a jaka to twoja ulubiona??

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-06-04, 11:56   #4338
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
a jaka to twoja ulubiona??
makaron gwiazdki, ogorek zielony, żywiecka, kukurydza, majonez.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 12:21   #4339
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
makaron gwiazdki, ogorek zielony, żywiecka, kukurydza, majonez.
smacznego!!!
Cass jak ci idzie z nauka teorii?

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-06-04, 12:48   #4340
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Czesc dziewczyny, nie było w mnie wczoraj ale z powodu pogody. Taka ulewa była ze masakra. I cały czas pada. Dzis w domku bo wolne mam ale i tak bym nie dojechała do pracy bo oczywiscie znowu nas pozalewało. w pracy podobno miałam wody po okna komputery zdazyli wyniesc tylko. Ja neiwiem co sie z pogoda dzieje. Koniec świata, czy jak?

Kiedy ja krótki rekawek załoze

Zuza śpi, straszniepolubiła nowe zabawki. szczególnie pchacza (caly czas chodzi za nim i do przodu i do tyłu i bokiem ) który teściowa w piwnicy znalazła po wnuczce
kupiliśmy jej tez na społke z tesciowa rowerek/konik (ale ona mysli ze ja niewiem ze na spólke, bo kazała małzowi mi nie mowic ze on jej kase dał, że niby to od niej )

a opróz tego Zuza mi myszke popsuła :/
Stary 2010-06-04, 13:10   #4341
katarzynka00
Zakorzenienie

Tz nie zasluzyl a ja w kuchni mu pichce żarcie do roboty-spóźnione urodzinowe słodkości-babeczki z żurawiną i tarte z porem i cyckiem

Wziął mała na spacer to choć tyle dobrze że na 5 biegu działam.Sliczna pogoda,ponad 25stopni, mala w t-shirt'cie

Stary 2010-06-04, 13:11   #4342
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

A od kiedy jestes na Dukanie??
Moze i ja sprobuje bo ta ONZ jest nudna...

No i przede wszystkiem wielkie gratulacje
no wiem coś o tym, jak mobilizacja spada to trudno zebrać się na nowo, ja mam ostatnie kilogramy do zgubienia a męczę je już tyle czasu, ze wstyd

od września, większość kilogramów w pierwsze trzy miesiące zgubiłam
Ale chyba każda dieta jest nudna na dłuższą metę

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, nie było w mnie wczoraj ale z powodu pogody. Taka ulewa była ze masakra. I cały czas pada. Dzis w domku bo wolne mam ale i tak bym nie dojechała do pracy bo oczywiscie znowu nas pozalewało. w pracy podobno miałam wody po okna komputery zdazyli wyniesc tylko. Ja neiwiem co sie z pogoda dzieje. Koniec świata, czy jak?

kupiliśmy jej tez na społke z tesciowa rowerek/konik (ale ona mysli ze ja niewiem ze na spólke, bo kazała małzowi mi nie mowic ze on jej kase dał, że niby to od niej )
kurcze, oby tylko woda nie podniosła się za bardzo...mieszkasz na jkimś zalewowym terenie czy tylko tam gdzie pracujesz tak pływa?

przepraszam ale

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 13:20   #4343
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
ja z czystym sumieniem moge polecic PLAYA. W miescie dziala bez zarzutu i o dziwo 2 razy go juz testowalam na dzialce gdzie wrony zawracaja :P i tez działa!! moze ciut wolniej ale wszystko sprawdzilam. Nawet podczas burzy - a satelitarna wysiadła ;>

Dziewczyny powiedzcie mi jaki fotelik zakupic? 9-18 kg? 9-36? i jakiej firmy? Kupowalyscie juz? Zalezy mi na czasie bo szykuje sie dluga podroz a w tej kolysce to juz mala protestuje i nogi jej wystaja. Wazy ponad 9 kg.

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 13:52   #4344
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

Jaki odważny

za kolejny dzień w przedszkolu

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Boże drogi

http://policyjni.gazeta.pl/Policyjni...iezienia_.html
masakra nie powinien wyjść z zakładu do końca życia skoro jest chory

dziś zabrałam po 10 Tomusia z przedszkola, bo miał gorączkę 38
w domu wzrosła do 38,6 więc dałam Ibufen i spadła
teraz Tomuś urzęduje w domu, więc chyba lepiej się czuje...
mam nadzieję, ze to jednorazowy incydent

idę szykować kolację, bo wpada dziś Chrzestna Tomusia z wizytą

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 14:49   #4345
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
niedawno was pytałam ile na dobę śpią wasze dzieci, bo zaprowadzałam obserwacje, i teraz nie mamy3 drzemek a 2 i spać chodzi później-bo wytrzymuje i w nocy się nie budzi.Zauważyłyście, że dawno nie pisałam że młodej zebrało się na zabawę w środku nocy?
Potrzebuje ok 13h snu/dobe. 10 śpi w nocy a 3 za dnia.
Kubuś też ma 2 drzemki, śpi od. ok 21. do 7., przy czym ok. 5. jest pobudka. I ostatnio po tej 5. z trudem zasypia (mimo, że aż się słania ), a jak zaśnie, to śpi bardzo niespokojnie i czujnie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

Oby już zupełnie katar minął Bartusiowi

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość

Kiedy ja krótki rekawek załoze

Zuza śpi, straszniepolubiła nowe zabawki. szczególnie pchacza (caly czas chodzi za nim i do przodu i do tyłu i bokiem ) który teściowa w piwnicy znalazła po wnuczce

a opróz tego Zuza mi myszke popsuła :/
Naprawdę coś strasznego z tymi powodziami

Padłam

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi jaki fotelik zakupic? 9-18 kg? 9-36? i jakiej firmy? Kupowalyscie juz? Zalezy mi na czasie bo szykuje sie dluga podroz a w tej kolysce to juz mala protestuje i nogi jej wystaja. Wazy ponad 9 kg.
Lepiej 9-18 kg , ja się dopiero przymierzam, ale dziewczyny kupowały i chwalony jest Romer King Plus i Maxi Cosi Priori

H. MacLeod

.
Stary 2010-06-04, 14:52   #4346
Wojtusia
Zakorzenienie

ale pogoda, zimno jakos. ja wstawiłam zapiekanke do pieca i mam chwilke wytchnienia. Oli drzemie.
nic mi sie nie chce... mógłby TZ wrócic juz z pracy i zająć sie Oliwką, bo tez mi sie nie chce nic mi sie nie chce jakos dzisiaj, chyba przez tą pogodę deszczową.
Stary 2010-06-04, 14:52   #4347
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
dziś zabrałam po 10 Tomusia z przedszkola, bo miał gorączkę 38
w domu wzrosła do 38,6 więc dałam Ibufen i spadła
teraz Tomuś urzęduje w domu, więc chyba lepiej się czuje...
mam nadzieję, ze to jednorazowy incydent

idę szykować kolację, bo wpada dziś Chrzestna Tomusia z wizytą
Ciekawe, dlaczego dostał gorączki? A przechodził trzydniówkę?

H. MacLeod

.
Stary 2010-06-04, 14:54   #4348
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Miramej dzieki za odpowiedz.

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 15:26   #4349
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
Miramej dzieki za odpowiedz.
Nie ma za co

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Dziewczyny, rozglądam się na all na legginsami 3/4 - macie jakieś sprawdzone?

H. MacLeod

.
Stary 2010-06-04, 15:31   #4350
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe, dlaczego dostał gorączki? A przechodził trzydniówkę?
mi też to własnie przemkneło przez myśl

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:

Dziewczyny, rozglądam się na all na legginsami 3/4 - macie jakieś sprawdzone?
ja się podłączę pod pytanie, bo narazie mam same długie

jak tu pusto bez Svi...

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2010-06-04 o 15:32
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości