|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Aneczka a moze zamykac go duzo wczesniej zanim przyjedziecie z MAciusiem do mamy ?? moze to by bylo dobre i nie wypuszczac go z pokoju puki nie pojedziecie z powrotem tak by nie mial z nikim kontaktu < poprostu tam nie zagladac > ale z drugiej strony co jak Macius zacznie biegac ?? i sam do psa bedzie podchodzil??my mamy jeden pokoj na lancuszek zamykany tam gdzie jest pies i jest wysoko zamkniecie by nikt z dzieci nie otworzyl nie wiem jak by sie nasz cielak zachowal przy bliskim kontakcie z dzieckiem zwlaszcza ze takiego burka wystarczy odepchnac jak ugryzie a amstafy maja szczeko scisk i sie nie odepchnie jak ugryzie
a moje dziecie mnie dzisiaj przerazilo spala z nami na lozku ale w swoim koszu i nagle rozlozyla tak rece jak w odruchu moro i sie zapowietrzyla i zaczela krzyczec ale to byl przerazliwy krzyk nie szlo jej uspokoic przez jakas minute poczym zas zasnela mam nadzieje ze wiecej to sie nie powtorzy
|
#2642 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
no widzisz ale to wiesz dlaczego a ja nie mowie o tym jak ktos czegos takiego psa uczyl, moje psy zawsze byly uczone ze nie wolno gryzc, zadnej agresji, nigdy nie padlo haslo bierz go, albo szczekaj albo cos w tym stylu.
Ja mowie o naglym zachowaniu kiedy pies jest super lagodny nic mu nie dolega bawi sie a za chwile podbiega i gryzie. Gdyby ktos znas uczyl psa w ten sposob jak u Ciebie nikt by nie pomyslal o jakim kolkwiek uspieniu, ale jesli nagle super pies gryzie bez powodu to nie jest ok;/ rozumiem gdyby ktos podszedl do miski, kopnal go, wsadzil palca w ucho lub oko bo tego psy tez nie znosza to co innego, ale bez powodu?;/ ja bym nie trzymala psa ktory rzucil sie na meza i dziecko na pewno. Jasne jest ze jest zazdrosny bo nagle sie nowy czlonek rodziny pojawil i tak dalej ale jak go teraz z dzieckiem przyzwyczaic ? ja bym nawet nie podeszla do tego psa, podobnie jak ania boi sie teraz nawet do mamy jechac- dla mnie sytuacja chora. ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- moja sie nieraz budzi z placzem tak jakby jej sie cos zlego snilo;/ wtedy ja biore na reke mocno przytulam glaszcze po glowce i sie uspokaja i patrzy na mnie i za chwile usmiech
|
|
#2643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szlag mnie trafi.... u mnie leje i wiatr i 13 st. i znowu jestem uziemiona...
|
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
no zgadza sie nie ma co narzucac komus ale musi mama sama zdecydowac tylko moze wplyn na nia jakos porozmawiajcie sobie czy cos
---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- no to tak samo jak ja tez wlewam 5 ml
|
|
#2646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Słonko wyszło <jupi> zjemy sniadanko i idziemy na spacerek
|
|
#2647 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wykozystam to i zrobie pranie ciuszkow Juleczki tesc mnie zas dzisiaj wyprowadzil z rownowagi bo nie podoba mu sie ze tak czesto piore Julki rzeczy a ja jak zaloze cos raz to odrazu do prania tak smo jest z jej recznikami codziennie inny no i mu to nie pasi i pyta czy ja musze tyle prac?? i sobie poszlam zeberka mezowi wstawiac co by mial gotowe na wieczor Cytat:
jak mu wkladalam palce do oka albo za ogon ciaglam wsiadalam na niego i mnie wozil po domu a jak mama nie widziala to jadlam mu rzeczy z miski jak mialam z 4 lata i nawet nie warknal a jak mialam rok mama opowiadala ja zgubilam smoka i strasznie plakalam i wkoncu z placzu zasnelam a on w nocy przyszedl do mamy i zciagnal z niej koldre ona chciala na niego nakrzyczec patrzy a on ma smoka w pysku taki byl kochany a jak byla w piaskownicy to lezal kolomnie i nikomu nie dal podejsc obcemu bo warczal takiego mialam ochroniarza na podworku nieststy ze starosci umarl Cytat:
boziu co to moze byc ?? czy to normalne?? w poniedzialek jedziemy do neurologa to sie zapytam czy t normalne ![]() a wiecie co te cwiczenia vojty g*****o daja jak Julka miala zacisniete piastki i przykurczone rece tak scisniete do gory tak nadal ma jak spi jedynie ma rozluznione napiszcie ze wasze dzieci tez tak maja ze to normalne a ja panikuje napiszcie prosze ze nie jestem sama
|
|
#2648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja pranie robię średnio co 2 dni a bywa, że i nawet codziennie i to po 2 pralki minimum Dzisiaj już uprałam jedną pralkę kolorowych ubranek na 68 (z nowości) i teraz się białe 68 piorą bo mój Kubuś właśnie wkracza w ten rozmiar ale u mnie teście nic nie mówią na to, że pralka ciągle chodzi i taras wiecznie suszarkami zastawiony
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też dziś nastraszyło moje dziecko. Obudziłam się po 7-ej, pomyślalam, że wstanę zajrzeć czy Wercia śpi i czy czasem nie jest odkryta bo przeważnie się rozkopuje i śpi całkiem odkryta. No wię podchodzę, patrzę- "o zgrozo, nie ma jej" a ona... całkowicie zakryta kocem, nawet czubka głowy jej nie było widać. Wiec szybko zdjęłam jej ten koc bo myślalam, że się udusiła. Zrobiłam to tak gwałtownie, że biedactwo się obudziło i zaczęło płakać
Ale miałam stracha...A co do piąstek i rączek. Moja jak śpi to ma rozluźnione a w czasie czuwania to różnie. Raz zaciska a raz nie. I nie zawsze ma do góry, czasem całkowicie wzdłuż ciała ![]() Co do psa, to nie wiem co ja bym zrobiła... ale usypianie jest dla mnie ostatecznością... nie mam pojęcia. Myslę, że teraz trochę za późno na ukladanie tego psa. Wcześniej zostały popełnione jakieś błędy wychowawcze. Może w tej kwestii wypowie się nasz wizażowy szpec od psiaków ![]() u nas piękna pogoda, świeci słonko, ani jednej chmurki tylko trochę wieje ale co tam mała się obudzi, nakarmię i w trasę
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2010-06-04 o 10:25 |
|
|
|
#2650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tą pogodą to Wy chyba oszalałyście!!!!!Dlaczego do cholery u mnie leje????
|
|
#2651 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
troche Was zalało ![]() Cytat:
ja robilam paszport tymczasowy,czekalam tydzien,potrzebny wniosek i 2 zdjecia-mozna zrobic samemu tylko musi byc widac całą buźke z przodu i na jednolitym tle,oboje musicie byc przy skladaniu wniosku z DO i aktem urodzenia. Cytat:
albo jak sie czegos przestraszy to jest straszny ryk a z tymi piąstkami to moze czasu wymaga,moj tez zaciskal a teraz juz rączki są bardziej luźne a jak ma piąstkę to tak jak pisalyscie,ze kciuk na zewnątrz.Najlepsza zabawka dla malucha-kolorowy balon z helem trzyma raczką,pociąga i sie cieszy po 1,5h dziecka nie ma jak sie nim zajmie |
|||
|
|
|
#2652 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie czyste błekitne niebo i temp 20st juz!!!
chyba jutro albo w niedziele pojedziemy na plaże oczywiście tylko na spacerek nie na leżakowanie!
|
|
#2653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ładnie to tak denerwować?? ;> ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Na aukcjach u tego allegrowicza jest napisane "licytujesz kolor a nie konkretną aplikację", nie kapuję. Tzn, że jak zamówię np. biały to dostanę to co na tej danej aukcji jest w kolorze białym? ![]() Już wiem Cofam pytanie
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2010-06-04 o 10:58 |
|
|
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=madziwnia;19773521]ja miałam przed ciąża nadżerke II stopnia wiec dosc spora.. i n ko ntorli mój profesor powiedział Że jak skoncze karmić piersia i dopiero 3 okresy maja byc i wtdy na kontrol tej nadżerki.i dopiero po tym bedziemy ja leczyc.
Nie znam się i lekarzem ne jestem ale jedna z koleżanek miała podobną sytuację (każda jest inna) i po takim leczeniu podjęła decyzję zmiany lekarza. Trafiła na stół i "pozbyła się"szjki. Na szczęście obyło się bez usuwania wszystkiego. Na jej przykładzie przekonałam się jaka nadżerka może być niebezpeczna.
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie niebo blekitne, slonce od rana ale wieje;/
|
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie ladnie ??
Darusia czy Ty juz Oliwke wozisz w tym duzym foteliku?? mozesz wstawic zdjecie?? ja sie boje ze Julce glowa do przodu poleci a w tym malym sie nie miesci i tak duzy wydaje mi sie zaduzy a maly jest zamaly i w czym ja mam ja wozic ??i jeszcze mam pytanie czy moge ja wsadzic dzisiaj do spacerowki ?? kurcze gondola zaduzo miejsca w aucie mi zajmuje a boje sie ze w spacerowce ja przewieje i sie rozchoruje ![]() kurcze ale ja mam problemy od rana
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
nie nie ja ja woze z ta wkladka dla maluchow
---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- a jaka masz spaceroweczke ?
|
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
narazie myslalam zeby ja wsadzic do Coneco
jaka wkladka ?? ja tez mam wkladke ale i tak w tym foteliku dziecko wyglada tak jakby siedzialo a nie lezalo a moze ja wyciagne z tamtego malego ta wkladke dla niemowlakow ?? moze bedzie miala wiecej miejsca tylko czy wtedy sie nie poobija ??---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- wczesniej jak wklejalam zdjecia to ona wlasnie siedziala w tym nowym foteliku jak sierota tam wyglada
|
#2659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, ze niektóre dziewczyny wkładają dzieci do spacerówki aleto dla mnie za wcześnie i tonie tylko dotyczy przewiania ale właśnie siedzenia. Nawet jak spacerówka jest w pozycji leżącej. Może t tylko takie moje osobiste opory
|
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
witam.
jestem mamą czerwcową, jeszcze 2w1. podczytuję Was od jakiegoś czasu, żeby wiedzieć, co mnie za chwilę czeka i jak sobie radzić z ewentualnymi problemami ![]() mam ogromną prośbę o przypomnienie linka do stronki z odgłosami różnych sprzętów do ściągnięcia. z góry dziękuję pozdrawiam serdecznie
|
|
|
|
#2663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i wyjęłam wkładkę w włożyłam z powrotem. Małej "lata" główka i nie jest już tak przyjemnie mięciutko. Jedziemy dzisiaj w górki więc uciekam. Miłego weekendu wszystkim
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2010-06-04 o 13:03 |
|
|
|
|
#2664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://babysleepnoise.com trzymam kciuki za szczesliwe rozwiazanie ![]() Izazula ja wyjelam wkladke tylko ja mam inna wkladke mam kindamusa wkladke do fotelikow i wozkow i u mnie mozna odczepic ta dolna czesc a wkladka na glowke zostaje dalej zobaczymy jak sie sprawdzi ![]() dziewczyny kiedys pisalyscie o jakis bransoletkach na kleszcze czy moge prosic linka albo chociaz nazwe tej bransoletki zaczynam sie bac mojej kolezanki synek ma 3 miesiace i zlapal kleszcza leza teraz w szpitalu na obserwacji wole moja Julke jakos zabezpieczyc bo chyba zaszczepic jej nie moge ?? czy moge ?? musze popytac pediatre
I w taką piękną wiosnę przyleciał do nas bociek, i przyniósł maleńką dziecinę, a razem z nią - sto pociech. nasz mały wielki cud Edytowane przez drcron Czas edycji: 2010-06-04 o 13:29 |
|
|
|
|
#2665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo poszukaj (nie mam pojęcia gdzie, bo my dostaliśmy od nie-teściowej a ona w ciuchlandzie znalazła) taki śpiworek bez ramiączek-wyglada to jak taki worek. Gabi śpi w tym od 2 tygodni bo mi się bardzo wykopywała, a na noc jest idealne, bo okrywa ją to po same paszki więc jak leży sobie nie ma możliwości z tego wyleźć bo własnym ciężarem to trzyma- dosłownie jak worek takie coś, jak litera U-wkładasz od góry i dzieciak się nie wykopie a jednocześnie u góry nic ruchów nie krępuje. U mnie piękna pogoda.
|
|
#2666 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam takąhttp://www.allegro.pl/item1030054525..._kleszcze.html
a szczepic takich maluchów to chyba nie można |
|
|
|
#2667 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=izazula;19779034]
Cytat:
---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- a co to za wkładka?
|
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet dzis przyuwazylam jak ona to robi. Spala sobie popoludniu i nagle zaczęla się wiercić, wklada rączki pod kocyk i nagle podnosi je do góry razem z kocykiem i znów była zakryta... masakra. Niebezpieczne to. Od dzis tylko spiworek
|
|
#2669 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mam dla malej spieorki z lumpkow chyba z 6;p
---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- moja tez sie tak zakrywala dlatego nie ma nic lepszego niz spiwor
|
|
#2670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj natknełam się na ten filmik hihihi gościu czadowy http://www.youtube.com/watch?v=gPTbY...eature=related ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- wróciliśmy ze spaceru przyjechała do mnie mama zdecydowała że znajdziemy dla niego inny dom ludzi którzy będą umieli się nim zająć ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Macius zje mleczko i idziemy znowu na spacerek bo u nas 20st w cieniu słonko świeci niebo niebieściutkie
'...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś 10-04-10 ![]() Edytowane przez aneczkkaa Czas edycji: 2010-06-04 o 15:18 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.

. Ja pranie robię średnio co 2 dni a bywa, że i nawet codziennie i to po 2 pralki minimum
Ale miałam stracha...
tylko trochę wieje ale co tam