Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-04, 12:14   #4861
kataluna
Rozeznanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o

Cytat:
Napisane przez (:tysia:) Pokaż wiadomość
Witam Was z nad talerzyka pełnego łez...
Już tłumaczę o co chodzi. Byłam dziś na darmowych konsultacjach z trenerem na moim fitnessie i co się okazalo? Jestem na Dukanie od 2 miesięcy prawie, i schudłam łącznie jedynie 4kg... I nie, to nie są mieśnie i nie to nie jest woda. Mam przewagę tkanki tłuszczowej mimo że ćwiczę regularnie. Płaczę jak bóbr, nie mogę w to uwierzyć, tyle wyrzeczeń, tyle starań i to na marne... Jedyne co widzę na penwo, to że nie mam okresu i pobolewają mnie nerki, mimo że piję 2l wody dziennie. Nie mogę się ogarnąć, nie wiem co robić, jestem załamana. przepraszam.
Tysia, nie placz!!!! Nie jest tak zle jak uwazasz!! czy wazyl cie na tej samej wadze? Jakim sposobem mierzony mialas sklad ciala? Na wadze? Bioelektroimpedancja czyli metoda jaka wykorzystuja wagi jest obarczona pewnym bledem. Wynik zalezy od uwodnienia tkanek. Jesli bylas odwodniona to wyszlo ci ze masz wiecej tluszczu!!! Cwiczysz, obwody ci maleja, zmniejsza sie kolo ratunkowe na brzuchu wiec jest nie mozliwoscia bys miala gorsze wyniki!!!!!!
kataluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 12:25   #4862
joanasz
Rozeznanie

Cytat:
Już tłumaczę o co chodzi. Byłam dziś na darmowych konsultacjach z trenerem na moim fitnessie i co się okazalo? Jestem na Dukanie od 2 miesięcy prawie, i schudłam łącznie jedynie 4kg... I nie, to nie są mieśnie i nie to nie jest woda. Mam przewagę tkanki tłuszczowej mimo że ćwiczę regularnie. Płaczę jak bóbr, nie mogę w to uwierzyć, tyle wyrzeczeń, tyle starań i to na marne... Jedyne co widzę na penwo, to że nie mam okresu i pobolewają mnie nerki, mimo że piję 2l wody dziennie. Nie mogę się ogarnąć, nie wiem co robić, jestem załamana. przepraszam.
Tysia nie placz Skarbie tylko biegusiem do lekarza. Moim zdaniem musisz porobic szczegolowe badania, krew, mocz itd. Do gina tez sie pofatyguj-bo pamietam, ze telefonicznie sie tylko kontaktowalas.
Na razie sie nie zalamuj, sprawdz dokladnie co i jak. Moze jednak wierz swojej wadze a nie instruktora jesli sie wazylas poczatkiem diety na innej. Glowa do gory i pierwsze co wyklucz przeciwskazania zdrowotne. Jesli jest OK miejmy nadzieje bedzie dobrze. Ja jestem od 1 maja na diecie i tez ciagle ok 4kg mi wisii tez mi szkoda jak tu widze ze inne leca w dol.
A tak w ogole to witam u mnie od 5 dni waga taka sama dodam bez grzechow, b aktywnie i bez porcelanki 4 dzien
Narka

Edytowane przez joanasz
Czas edycji: 2010-06-04 o 12:26
joanasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 12:27   #4863
(:tysia:)
Zadomowienie

GG do (:tysia:)

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
Ty sie nie martw! ogarnij sie i jesli potrzebujesz to moze jakas morfologie bys zrobila.
a moze dol przejdzie?
Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
ojej..to może przerwij dietę, ale najpierw konieczna konsultacja z lekarzem!!! szczerze, to ja się tez boję takich konsekwencji...
Cytat:
Napisane przez kataluna Pokaż wiadomość
Tysia, nie placz!!!! Nie jest tak zle jak uwazasz!! czy wazyl cie na tej samej wadze? Jakim sposobem mierzony mialas sklad ciala? Na wadze? Bioelektroimpedancja czyli metoda jaka wykorzystuja wagi jest obarczona pewnym bledem. Wynik zalezy od uwodnienia tkanek. Jesli bylas odwodniona to wyszlo ci ze masz wiecej tluszczu!!! Cwiczysz, obwody ci maleja, zmniejsza sie kolo ratunkowe na brzuchu wiec jest nie mozliwoscia bys miala gorsze wyniki!!!!!!
Tak, to ta sama waga, nie wiem jakim sposobem, stałam na wadze bez skarpetek, w rekach coś trzymałam musiały być wyprostowane. Nie wiem, trudno mi strasznie, idę na naukę i może dojdę do jakiś wniosków.. dzięki za ciepłe slowa kochane!

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Napisane przez joanasz Pokaż wiadomość
Tysia nie placz Skarbie tylko biegusiem do lekarza. Moim zdaniem musisz porobic szczegolowe badania, krew, mocz itd. Do gina tez sie pofatyguj-bo pamietam, ze telefonicznie sie tylko kontaktowalas.
Na razie sie nie zalamuj, sprawdz dokladnie co i jak. Moze jednak wierz swojej wadze a nie instruktora jesli sie wazylas poczatkiem diety na innej. Glowa do gory i pierwsze co wyklucz przeciwskazania zdrowotne. Jesli jest OK miejmy nadzieje bedzie dobrze. Ja jestem od 1 maja na diecie i tez ciagle ok 4kg mi wisii tez mi szkoda jak tu widze ze inne leca w dol.
A tak w ogole to witam u mnie od 5 dni waga taka sama dodam bez grzechow, b aktywnie i bez porcelanki 4 dzien
Narka
ok, tak zrobię w następny weekend porobię sobie badania!
(:tysia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 12:40   #4864
kataluna
Rozeznanie

Tak z rozpedu pisalam i zapomnialam sie przywitac...

Dzien Dobry Kochani
Podsumowujac swoja walke po 40 dniach...Na wadze spadeczek Dzis 58,2kg czyli w sumie 6,3 kg . Az nie moge uwierzyc
Jeszcze tylko 3,2kg zeby wygrac zaklad a do mojego idealu 5,2... Czyli mamy polmetek

Gratuluje wszystkim spadkowiczom i trzymam kciuki za pozostalych!
kataluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 12:43   #4865
Sparta
Wtajemniczenie

Właśnie...nie możemy się załamać damy radę, ja myslę że jak będą warzywka to juz będzie git

Sparta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 13:17   #4866
loletka1986
Raczkowanie

GG do loletka1986

Hej kochani
J dziś od rana mam zawroty głowy...
Nie sądzę, że to przez Dukanie... No bo przecież na diecie jestem już 2,5 miesiąca i nigdy tak nie miałam. Mam magnez ale tylko w tabletkach musujących i ma w sobie cukier :/
Niestety nie mam możliwości dojechania do apteki (najbliższa 6km). Co mnie może wzmocnić? Kawkę już piłam i poprawiło mi się na chwilkę :/
Czuję się jak na ostrym kacu a nie pamiętam kiedy ostatnio piłam... chyba, że wczoraj oparami na grillu się opiłam :p

Było 86,6 kg
Dziś jest 65,1 kg (-21,5kg)
Celem jest 63

18 marca - 86,6 kg
18 kwietnia - 80,2 kg(-6,4kg)
18 maja - 74,3 kg(-5,9kg)
18 czerwca - 70,0 kg(-4,3 kg)
18 lipca - 65,4kg(-4,6kg)
loletka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 13:19   #4867
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
Witajcie..
Ja szukam pocieszenia moja motywacja zazwyczaj jest słaba ale tym razem sama siebie nie poznaję, że mogę patrzeć jak ktoś jje pizze i mnie nie kusi dietę zaczęłam we wtorek i wg. kalkulatora Dukana po 4 dniach miałam schudnąć 1,4 kg.. a póki co moja waga ciągle stoi w miejscu;( chyba, że mam wagę zepsutą ale już sama nie wiem czy to możliwe żeby na mnie nie działała dieta? A w sumie, może przyczyną jest @, która zaczęła się w środę?
@ może być przyczyną Nie martw się i zacznij 2 fazę tak jak pokazał test.
Ludzi jedzących zakazane rzeczy ignoruj Albo ciesz się, że nie musisz jeść tego pełnego tłuszczu i węglowodanów jedzenia, które odkłada się tam gdzie nie powinno
Cytat:
Napisane przez Agata9216 Pokaż wiadomość
hej mam pytanie zamierzalam dzis zaczac dietke ale sie zagapilam i usmazylam sobie jajecznice na masle i troche soli dodalam...;/ i teraz nie wiem czy kontynuowac diete czy zaczac od nowa jutro??a i jeszcze raz pytam o ten napoj proteinowy czy go pic czy nie? dzieki
Kontynuuj, akurat tłuszcz ketozy nie przerywa, więc nie był to jakiś okrutny grzech. Następnym razem się pilnuj.
A napój proteinowy... Ja bym nie piła.
Cytat:
Napisane przez Lajo Pokaż wiadomość
I masz babo placek...
Jak już mówiłam, wczoraj pękłam i grzeszyłam solidnie. Oczywiście wczoraj mi to nie przeszkadzało, ale dzisiaj konkretne wyrzuty sumienia. Wzrostu brak, ale zapewne będzie zastój. Postanowiłam przerwać dni PW i wskoczyć na P (takie rygorystyczne). A póżniej normalnie proteinowe x5 i Warzywne x5. Myślę, że to jakoś mnie przywróci do rytmu. Jak myślicie?
Idź normalnie, nic nie zmieniaj w trybie. Po prostu na PW jedz surowe warzywa, a do tego ostre proteiny.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-04, 13:22   #4868
loletka1986
Raczkowanie

GG do loletka1986

Nigdy się tak nie czułam... i właśnie przyszła mi do głowy niepokojąca myśl...

CIĄŻA?

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

ale bym się cieszyła tylko Dukana bym musiała rzucić...

Było 86,6 kg
Celem jest 63

18 marca - 86,6 kg
Stary 2010-06-04, 13:40   #4869
Dzi25
Zadomowienie

GG do Dzi25

Cytat:
Napisane przez loletka1986 Pokaż wiadomość
Nigdy się tak nie czułam... i właśnie przyszła mi do głowy niepokojąca myśl...

CIĄŻA?

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

ale bym się cieszyła tylko Dukana bym musiała rzucić...
noo już pamiętam były ciażowe przypadki na tym forum. A masz jeszcze jakieś objawy

"Myślenie nie boli, ryzyko nie gryzie"
Dzi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 14:06   #4870
giovinezza
Zadomowienie

GG do giovinezza

Cytat:
jogurty mozna jesc, ale tylko takie słodzone aspartamem i to w bardzo ograniczonych ilsciach
A możecie podać konkretne przykłady takich jogurtów ?

Dziś pierwszy dzień, ale cieszę się tą dietą jak małe dziecko
Byłam na zakupach i czułam się strasznie zagubiona, miałam listę w ręku niby wszystko ponotowane, ale nie wiem dokońca czy te produkty są odpowiednie, czytając etykiety nie wiem do końca co jest cukrem,(prócz jak pisze cukier, fruktoza); nawet miałam problem przy wyborze jogurtu naturalnego lub serka wiejskiego kupiłam Tolę z biedronki, ale czy dobrze to do końca nie wiem, nie chce popełniać błędów.

Mój jadłospis na dziś proszę o ewentualną korektę:
śniadanie: 75g łososia wędzonego, 1 jajo z 5 łyżkami wieśniaka (kupiłam naturalny Polis z Lidla), 2 plastry szynki z piersi kurczaka
obiad: 2 wątroby indycze ugotowane
podwieczorek: pierś z kurczaka z grilla
kolacja: jajko, puszka tuńczyka

I jak ? Śniadanie tylko I bo późno wstałam. Szkoda, że nie mam wagi, będę miała do niej dostęp dopiero od poniedziałku, więc nie mam jak kontrolować postępów.

Edytowane przez giovinezza
Czas edycji: 2010-06-04 o 14:07
giovinezza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 14:13   #4871
loletka1986
Raczkowanie

GG do loletka1986

Cytat:
Napisane przez Dzi25 Pokaż wiadomość
noo już pamiętam były ciażowe przypadki na tym forum. A masz jeszcze jakieś objawy
raczej nie... na razie nic nie zauważyłam
myślę, że to ta pogoda...
jestem strasznym ciśnieniowcem a warunki atmosferyczne w tym roku mamy co najmniej kosmiczne

Było 86,6 kg
Celem jest 63

18 marca - 86,6 kg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-04, 14:21   #4872
lakszmi
Raczkowanie

Witam Was

Dzisiaj (po pierwszym dniu PW) waga w miejscu, no dobrze, że nie w górę. Gratuluje wszystkim pięknych spadków, mam nadzieję, że niedługo sama będę mogła się takimi pochwalić...

Tysia, nie płacz! Trzymam za Ciebie kciuki! Tylko idź do lekarza, aby kontynuować dietę musisz mieć pewność, że jesteś zdowa.

Czy może ktoś mi powiedzieć jakie kupuje mleko w proszku do nutelli (firma, nazwa), nie mogłam dziś znaleźć odtłuszczonego i jaki ten aromat orzechowy, taki olejek, czy jest jakiś inny? Jeszcze jedno pytanko, czy otręby żytnie można jeść czy tylko pszenne i owsiane?

Ściskam Was!!
lakszmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 14:21   #4873
Dzi25
Zadomowienie

GG do Dzi25

Cytat:
Napisane przez loletka1986 Pokaż wiadomość
warunki atmosferyczne w tym roku mamy co najmniej kosmiczne
true

Stary 2010-06-04, 14:29   #4874
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez giovinezza Pokaż wiadomość
A możecie podać konkretne przykłady takich jogurtów ?

Dziś pierwszy dzień, ale cieszę się tą dietą jak małe dziecko
Byłam na zakupach i czułam się strasznie zagubiona, miałam listę w ręku niby wszystko ponotowane, ale nie wiem dokońca czy te produkty są odpowiednie, czytając etykiety nie wiem do końca co jest cukrem,(prócz jak pisze cukier, fruktoza); nawet miałam problem przy wyborze jogurtu naturalnego lub serka wiejskiego kupiłam Tolę z biedronki, ale czy dobrze to do końca nie wiem, nie chce popełniać błędów.

Mój jadłospis na dziś proszę o ewentualną korektę:
śniadanie: 75g łososia wędzonego, 1 jajo z 5 łyżkami wieśniaka (kupiłam naturalny Polis z Lidla), 2 plastry szynki z piersi kurczaka
obiad: 2 wątroby indycze ugotowane
podwieczorek: pierś z kurczaka z grilla
kolacja: jajko, puszka tuńczyka

I jak ? Śniadanie tylko I bo późno wstałam. Szkoda, że nie mam wagi, będę miała do niej dostęp dopiero od poniedziałku, więc nie mam jak kontrolować postępów.
Wszystko ładnie, tylko gdzie otręby 2 łyżki owsianych i 1 pszennych to obowiązek od początku diety do końca życia.

Szukaj produktów, które mają jak najmniej węglowodanów, to inna nazwa cukrów

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
Napisane przez lakszmi Pokaż wiadomość
Witam Was

Dzisiaj (po pierwszym dniu PW) waga w miejscu, no dobrze, że nie w górę. Gratuluje wszystkim pięknych spadków, mam nadzieję, że niedługo sama będę mogła się takimi pochwalić...

Tysia, nie płacz! Trzymam za Ciebie kciuki! Tylko idź do lekarza, aby kontynuować dietę musisz mieć pewność, że jesteś zdowa.

Czy może ktoś mi powiedzieć jakie kupuje mleko w proszku do nutelli (firma, nazwa), nie mogłam dziś znaleźć odtłuszczonego i jaki ten aromat orzechowy, taki olejek, czy jest jakiś inny? Jeszcze jedno pytanko, czy otręby żytnie można jeść czy tylko pszenne i owsiane?

Ściskam Was!!
Orzechowego aromatu w sklepie nie dostaniesz, poszukaj w internecie. Możesz go zastąpić migdałowym, waniliowym, albo śmietankowym, albo innym.
Mleko w proszku odtłuszczone robią firmy Mlekovita i Gostyń.

Najlepiej jeść otręby pszenne 1 łyżkę i 2 owsianych
Stary 2010-06-04, 14:32   #4875
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
Wszystko ładnie, tylko gdzie otręby 2 łyżki owsianych i 1 pszennych to obowiązek od początku diety do końca życia.

Ja zapominałam o otrębach i zaczełam je jeść od wczoraj damy radę, na dodatek kupiłam pszenne więc myslę że dramat się zaden nie rozgrywa<chyba> Ayu napisz mi o jakie bulionetki Knorra Ci chodziło, o zwykłe kostki czy takie 2 galaretki w jednym opakowaniu....one są super ale nie wiem jak procentowo z tłuszczami u nich

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Orzechowego aromatu w sklepie nie dostaniesz, poszukaj w internecie. Możesz go zastąpić migdałowym, waniliowym, albo śmietankowym, albo innym.
Mleko w proszku odtłuszczone robią firmy Mlekovita i Gostyń.

Najlepiej jeść otręby pszenne 1 łyżkę i 2 owsianych
A te aromaty to takie do ciasta

Stary 2010-06-04, 14:34   #4876
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Ja zapominałam o otrębach i zaczełam je jeść od wczoraj damy radę, na dodatek kupiłam pszenne więc myslę że dramat się zaden nie rozgrywa<chyba> Ayu napisz mi o jakie bulionetki Knorra Ci chodziło, o zwykłe kostki czy takie 2 galaretki w jednym opakowaniu....one są super ale nie wiem jak procentowo z tłuszczami u nich
A te aromaty to takie do ciasta
O te galaretki mi chodziło Ja też nie wiem jak u nich z tłuszczami, podobno mają mniej niż zwykła kostka, a jak jest na prawdę to nie wiem.

Wiem, że chodzi o aromaty do ciasta Orzechowych w sklepach nie ma, w internecie i owszem
Stary 2010-06-04, 14:38   #4877
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Cytat:
Nie płacz kochana, ale to co opisujesz to są wyraźne sygnały ostrzegawcze. Ogólnie pewien lekarz mi powiedział, że nerki nie mają prawa boleć, jak bolą to jest niedobrze. Kochana musisz biec do lekarza i dokładnie powiedzieć co jadłaś na tej diecie, bo może się okazać że lekarz wie piąte przez dziesiąte o tej diecie. A ciekawa jestem co zalecił Ci ten cały instruktor? Trzymaj się

Ja dziś szczęśliwa, że ubyło z rana 0,4, nawet porcelanę odwiedziłam ale uważam że nieadekwatne do wciąganych ilości mimo wszystko Właśnie gotuję młodą kapustę i paruję filet z dorsza (filet nie wali tak jak wypatroszona ryba na szczęście). Zrobiłam też zakupy na cały tydzień (30 jajek, karton wieśniaków, 5x500g chudego sera białego i tym podobne). Znalazłam też aromaty na spirytusie z Libelli, więc ten na oleju oddam mamie czy coś, albo postoi do IV fazy :P pozdrawiam ze słonecznego Wrocka

Aaa właśnie, czy któraś coś wie o jogurtach pitnych Jovi smakowych? Jakieś kokosowo jakieśtam, 0,5 g tłuszczu mają, węgli wiadomo więcej niż białko+tłuszcz, ale pewna osoba, która była na Dukanie mówi że to piła...
Stary 2010-06-04, 14:39   #4878
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
O te galaretki mi chodziło Ja też nie wiem jak u nich z tłuszczami, podobno mają mniej niż zwykła kostka, a jak jest na prawdę to nie wiem.

Wiem, że chodzi o aromaty do ciasta Orzechowych w sklepach nie ma, w internecie i owszem
Hehe i wyszło nieporozumienie bo nie postawiłam znaku zapytania na końcu mojego zdania i wyszło zdanie twierdzące..a to ja pytałam Ciebie czy to maja być te od ciasta czyli jak kupię wanilię np i dodam to mogę smialo to jeść np dodając do placków? a co do galaretek Knorra to jestem w 7 niebie bo są najlepsze

Stary 2010-06-04, 14:49   #4879
Dzi25
Zadomowienie

GG do Dzi25

Dziewczyny co myślicie o otrębach orkiszowych?
http://www.allegro.pl/item1052239777_otreby_ork iszowe_1_kg_grube_swieze_ z_przemialu.html

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-04, 14:55   #4880
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Cytat:
Orkisz jest znany jako bardzo tłuste zboże, a co za tym idzie kaloryczne więc moim zdaniem to
Stary 2010-06-04, 15:01   #4881
Basketgirl
Raczkowanie

Hej dziewczyny!
Byłam w aptece i zakupiłam tej olej parafinowy. Ale sama nie wiem czy kupiłam to co trzeba ;/
Kupiłam taka biała buteleczke i na niej pisze : parafina ciekła.... płyn doustny
wskazania do stosowania: środek przeczyszczający stosowany w zaparciach.
Czy to właśnie takie coś stosujecie?

Dukan! (168cm)
I faza: 24.05 -30.05- 62,7kg - 60,3kg
II faza: 31.05 - .... 60,3kg -

POLEGŁAM

ale wracam

69...>64...>62.7....>61>60,3>58,7>58,1.....>55
Basketgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 15:08   #4882
kika00
Przyczajenie

Witam serdecznie, jestem dopiero na 3 dniu diety,czuję się nie za fajnie no ale mam nadzieje że to szybko minie.
Mam pytanie jak ta dieta ma się do wynikow krwi, oddaję krew więc nie wiem czy będę się "nadawała"
kika00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 15:18   #4883
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Basketgirl Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Byłam w aptece i zakupiłam tej olej parafinowy. Ale sama nie wiem czy kupiłam to co trzeba ;/
Kupiłam taka biała buteleczke i na niej pisze : parafina ciekła.... płyn doustny
wskazania do stosowania: środek przeczyszczający stosowany w zaparciach.
Czy to właśnie takie coś stosujecie?
OO a ile zapłaciłaś za olej parafinowy?

Stary 2010-06-04, 15:23   #4884
loletka1986
Raczkowanie

GG do loletka1986

Ogólnie u mnie jakoś dziwnie ostatnio ta dieta się objawia.
Chudnę 2 kg z dnia na dzień a potem codziennie przez tydzień lub dwa zastój. I tak w kółko. Nie wiem czym to jest spowodowane. Nie grzeszę. Soli używam tylko Salvita (o mniejszej zawartości sodu), słodzę tylko kawę i tylko aspartamem... piję dużo, jem otręby...

Niby spadki są ale jakoś dziwnie się to u mnie odbywa. Ma też tak któraś z Was?

Było 86,6 kg
Celem jest 63

18 marca - 86,6 kg
Stary 2010-06-04, 15:29   #4885
Basketgirl
Raczkowanie

Cytat:
OO a ile zapłaciłaś za olej parafinowy?
4,50 zł za buteleczke Ale chyba można dostać taniej ;]

Dukan! (168cm)
I faza: 24.05 -30.05- 62,7kg - 60,3kg
II faza: 31.05 - .... 60,3kg -

POLEGŁAM

ale wracam

69...>64...>62.7....>61>60,3>58,7>58,1.....>55
Basketgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 15:37   #4886
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Basketgirl Pokaż wiadomość
4,50 zł za buteleczke Ale chyba można dostać taniej ;]
EEe spoko a można na nim smażyć ???

Stary 2010-06-04, 15:39   #4887
Mo_Nika
szamanka

Cytat:
EEe spoko a można na nim smażyć ???
Nie wolno! Uwalnia wtedy szkodliwe substancje...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-04, 15:46   #4888
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Nie, mamy jeść otręby owsiane i pszenne. Proporcje znasz.
Cytat:
czyli jak kupię wanilię np i dodam to mogę smialo to jeść np dodając do placków? a co do galaretek Knorra to jestem w 7 niebie bo są najlepsze
Tak, do placków, twarogu, czegokolwiek.
Ja na tych bulionetkach chudłam, nie wiem jak będzie z Tobą. Spróbuj, a jak będzie zastój czy coś, to lepiej odstaw bulionetki i sama ugotuj wywar z warzyw
Stary 2010-06-04, 15:55   #4889
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie, mamy jeść otręby owsiane i pszenne. Proporcje znasz.

Tak, do placków, twarogu, czegokolwiek.
Ja na tych bulionetkach chudłam, nie wiem jak będzie z Tobą. Spróbuj, a jak będzie zastój czy coś, to lepiej odstaw bulionetki i sama ugotuj wywar z warzyw
dzięki kurde...już mam 1000 pomysłów na jakąś zupkę, brakuje mi tego strasznie

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Mo_Nika Pokaż wiadomość
Nie wolno! Uwalnia wtedy szkodliwe substancje...
A na czym moge smażyć bo mi placuszki otrąbowe przywieraja do patelni...mam jakiś zjechany teflon chyba

Stary 2010-06-04, 15:59   #4890
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

właśnie robie sernik z mikrofali (nie chciało mi się odpalac piekarnika) i on jakoś tak dziwnie pachnie ... tak mlecznie? nie wiem, jak to określić ... taki zapach unosi się w mieszkaniu ciekawe jak bedzie ze smakiem, bo póki co zapowiada sięnieciekawie ....

a ja zgrzeszyłam .... zjadłam batonika kinder ... mój pierwszy grzech i oby ostatni .... tak mocno hciało mi się słodkiego i nie wytrzymałam poprostu;
ale zrobiłam to z pełną świadomością przyszłych konsekwencji

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości