Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 654 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-04, 13:24   #19591
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IV

o jaaaa ale ładujecie na włoski
Ze mną w takim razie mają jeszcze baaaardzo ubogo

Nie jestem zadowolona po calonocnym waxiem.Bardzo miękkie i rozprostowane

Kupiłam kostke drożdży, i poszperam jakby ją użyć na włosy
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 13:46   #19592
paprif
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
o jaaaa ale ładujecie na włoski
Ze mną w takim razie mają jeszcze baaaardzo ubogo

Nie jestem zadowolona po calonocnym waxiem.Bardzo miękkie i rozprostowane

Kupiłam kostke drożdży, i poszperam jakby ją użyć na włosy
Ładujecie, ładujecie .... właśnie ja zaraz zmyję ten mój cudny balsam, umyję Johnsonem i nałożę Garniera aloesowego... chyba, że coś jeszcze wpadnie mi w ręce.
Wczoraj był u mnie tż i stwierdził, że ładnie mi pachną włosy, ja na początku się przeraziłam bo na noc wysmarowałam się seboradinem- a wiadomo jak on pachnie, no ale potem było wiele zabiegów to pewnie rzepkowy zapach znikł
Stary 2010-06-04, 14:59   #19593
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dontknow Pokaż wiadomość
syrenka, a jest różnica między nakładaniem odżywki na mokre włosy a na te trochę bardziej wysuszone.. ?
muszę spróbować twojego sposobu, bo do tej pory zawijałam najpierw w koszulkę (:

Na ociekające wodą włosy nakładam odżywki zdecydowanie więcej, część oczywiście spłynie lub zostanie odciśnięta rękami/chustą. Zaleta jest też taka, że nie obawiając się przedawkowania zdecydowanie więcej włosów ma szansę dostać odżywkę niż gdy nakładam na włosy suchsze. Znacznie lepiej rozprowadza się odżywkę przy mokrych włosach.

Gdy stosowałam odżywkę b/s na mocno odciśnięte włosy liczyłam się z tym, że włosy będą wyglądać na przeciążone/zlepione/nieświeże mimo tego, że odżywki szło mało.

Wczoraj zrobiłam mały eksperyment i również środek do stylizacji nałożyłam po krótkim odciśnięciu włosów podkoszulkiem ale przed plunkingiem.
Efekt bardzo zadowalający.

Cytat:
Napisane przez solaola Pokaż wiadomość
Chciałam powiedzieć, że aktualizowałam dziennik...Zajrzycie?

Czy Young z Rossmana (zarówno ten różowy jak i z babassu) mają w sobie jakieś składniki, które uczulają? Za nic nie mogę nakładać tych odżywek na skalp, bo mi się pojawiają swędzące, czerwone krostki. Na długość mogę nakładać, byle odżywka nie miała kontaktu ze skalpem.
W przypadku innych odżywek tak nie mialam
Kosmetolog1 napisała przy jakiejś odżywce, że ze składnikami jest tak, że każdy może uczulić mimo tego, że nie został uznany, za szczególnie groźny w tym względzie.

A loki masz śliczne, widać ich rozwój

Cytat:
Napisane przez Edith3F Pokaż wiadomość

Już nie raz przeglądałam tę listę i odchodzę do wniosku że najskuteczniejszy będzie pewnie kosmetyk bez spłukiwania.. Najbardziej przystępna moim zdaniem będzie Mrs Potters z ginko (moja siostra ją ma).
Syrenko a czy była gdzieś może analizowana ta odżywka dwufazowa z filtrem L'Biotica?
Szczerze mówić nie kojarzę, u nas chyba żadna dwufazowa nie była analizowana, ale warto sprawdzić na pielęgnacyjnym.

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość

a w ogole dziewczyny to stwierdzam ze jesli zorganizowalybysmy konkurs na wybor najbardziej zakreconej kreconowlosej na tym forum to prawodpodobnie zajelabym pierwsze miejsce

jak wiecie tydzien temu farbowalam odrosty, wyszlo mi za jasno i juz mi sie znudzily takie jasne, rano farbowalam na ciut ciemniej, wybralam Excell 10 z Loreala (pierwszy raz)
trzymalam 15 min, potem po splukaniu farby umylam odzywka dolaczona do farby, zwykle wyrzucam te odzywki bo sklady sa okropne ale ta o dziwo ma tylko amodimethicone i skoro nawet jakas odzywka devy zawiera tez amodimethicone to znaczy mozna czasem uzyc (pokrecone ale chyba logiczne), potem byl Fix Curl (Curl Junkie) - proteinowa odzywka (w skladowym znajdziecie) na 20 min pod czepek bo wloski byly chropowate, jak splukalam odzywke byly gladkie, potem mi sie wzielo Smoothing Conditioner (Curl Junkie), zaczynam robic losowanie co uzyc za kazdym razem , potem odzywka b/s yes to cucumber (tylko dlugosc) a potem zrobilam jeszcze wiekszy grzech - uzylam pianki do lokow Umberto Giannini (syrenko nie bij ) bo sie okazalo ze kiedys kupilam i zapomnialam o niej

dziewczyny jak ktoras tak kombinuje jak ja to prosze sie ujawniac zebym mialam towarzystwo
Nie będę biła
Jesli by się nie podoabało twoim włosom same by Ci wymierzyły bądź wymierzą karę
Pianki mogą szkodzić jeśli mają, jak napisała Eloe, alkohol.
A jednorazowy skok w bok, jak teraz u Ciebie, chyba nie zaszkodzi

Ale póki co z tego co widzę Twoje włosy mają się rewelacyjnie!

Cytat:
Przypomniało mi się coś jeszcze czytając w blogu Syrenki o ochronie UV. Czytam że szampony chroniące przed UV lepiej sprawdzą się jako środki do oczyszczania włosów z brudu i soli morskich niż do ochrony przed UV. Niedawno dodawałam do wątku składowego szampon Ziaja Sun z filtrem - może by się nadał?
Myślę, że tak
Z tym, że ma PQ-10 więc trzeba by pamiętać potem o użyciu jakiegoś 100% zgodnego z CG szamponu

Cytat:
a wlasnie, wy jak dodajecie te odzywke z miodem to na mokre wlosy? ;>
na mokre

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Edith3F podobnie z ochroną UV będzie w przypadku odżywek d/s - raczej nikła, choć niekoniecznie żadna. Na pewno warto sięgnąć po odżywkę b/s lub produkt do stylizacji z filtrem (choćby żele Natura).

Dziś znów niewiele czasu, a tu jeszcze panieński koleżanki przede mną
Trzymajcie kciuki za loki
Myślę, że tak do końca nie wiadomo jak to jest ze skutecznością filtrów w odzywkach d/s, może nie jest tak tragicznie?
Ostatnio dumałam na ten temat z Viki:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...91&page=14#416
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 17:40   #19594
Edith3F
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Szczerze mówić nie kojarzę, u nas chyba żadna dwufazowa nie była analizowana, ale warto sprawdzić na pielęgnacyjnym.

Myślę, że tak do końca nie wiadomo jak to jest ze skutecznością filtrów w odzywkach d/s, może nie jest tak tragicznie?
Nie znalazłam analizy tej dwufazowej z filtrem, tylko tę do wypadających

Ciekawe wnioski wypływają z przytoczonej przez Ciebie Syrenko wypowiedzi. Czyli mój Biowax do ciemnych ma fajny filtr

Dziś było tak:
-umyłam całe włosy balsamem Mrs Potters
-potem mycie Barwą z szczególną uwagą na skalp
-następnie (moje pierwsze użycie) Biowaxa do ciemnych (1 godz.)
-ostatnie spłukanie z octem jabłkowym+sok z cytryny+ napar z 2 saszetek rumianku
-odżywka b/s Nutria z lnem
-rozczesanie, harmonijkowanie,po pół godz. podsuszenie dyfuzorem.

Jestem zadowolona z efektu Po Biowaxie supełki zniknęły włosy łatwo się rozczesały

Gdy patrze na włosy w mieszkaniu , w cieniu,z dala od słońca- wyglądają świetnie
Natomiast gdy ustawię lusterko pod innym kątem, lub bezpośrednio moje włosy są w słońcu to widzę- puch, przesuszenie, rdzawy kolor.... Mam do Was pytanie czy Wy też tak macie ?
Bo ja nie wiem jak oceniać te moje włosy, naprawdę, sama już nie wiem

Dbam o moje fale (ostatnie podcięcie 7.09.2011r)

Edytowane przez Edith3F
Czas edycji: 2010-06-04 o 17:41
Edith3F jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 18:12   #19595
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie znalazłam analizy tej dwufazowej z filtrem, tylko tę do wypadających

Ciekawe wnioski wypływają z przytoczonej przez Ciebie Syrenko wypowiedzi. Czyli mój Biowax do ciemnych ma fajny filtr

Dziś było tak:
-ostatnie spłukanie z octem jabłkowym+sok z cytryny+ napar z 2 saszetek rumianku

Jestem zadowolona z efektu Po Biowaxie supełki zniknęły włosy łatwo się rozczesały

Gdy patrze na włosy w mieszkaniu , w cieniu,z dala od słońca- wyglądają świetnie
Natomiast gdy ustawię lusterko pod innym kątem, lub bezpośrednio moje włosy są w słońcu to widzę- puch, przesuszenie, rdzawy kolor.... Mam do Was pytanie czy Wy też tak macie ?
Co do filtra to ja sobie tak o nim gdybałam tak jak napisałam na końcu brakuje nam literatury na ten temat

A co do ustawienia światła, mam tak samo! Inaczej w korytarzu, łazience; siedzę na przeciwko okna, kręcąc się na krześle obrotowym z lusterkiem w ręku, w zależności od tego jak pada światło inaczej oceniam moje włosy
Stary 2010-06-04, 18:26   #19596
Edith3F
Zadomowienie

Cytat:
A co do ustawienia światła, mam tak samo! Inaczej w korytarzu, łazience; siedzę na przeciwko okna, kręcąc się na krześle obrotowym z lusterkiem w ręku, w zależności od tego jak pada światło inaczej oceniam moje włosy
Jak się cieszę że nie jestem sama
Jak już zaczynam je dłużej oglądać to dostaje fioła też już różne miejsca w mieszkaniu zwiedziłam z lusterkiem w ręku
Najgorsze są w łazienkowym lustrze - rude jak u wiewiórki Nie cierpię tego lustra
Może jakby oceniać je "na dotyk" W dotyku są całkiem ok, choć nie idealne

Stary 2010-06-04, 19:09   #19597
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
Ja żadnego nie polecam, bo jeszcze żadnego nie stosowałam, ale może okaże się dla Ciebie pomocne:
* artykuł o słońcu i włosach w wątku tłumaczeniowym,
* lista kosmetyków z filtrami jakie znalazłam ---> TUTAJ
artykul czytalam a jesli chodzi o liste- to polskie sa poza moim zasiegiem a reszta niezgodna z CG z tego co znalalazlam(jak dotad) - wszystkie holenderskie zawieraja silicony

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
Dodaj to odzywki sok z polowki cytryny, to podobno najlepszy sposob, ja go uzywam zeby zmyc chlor po basenie (ja myje wlosy raz szamponem, raz odzywka i jak wypada basen i odzywka to daje cytryne) ale podobno tak samo dziala po kapieli w morzu, ponadto jak zanurzysz sie w wodzie i wlosy beda mokre spryskaj je odzywka b/s wymieszana z woda (przegotowana lub desytylowana), podobno zapobiega to wysuszaniu jakie moze spowodowac sol pod wplywem sloneczka

a w ogole dziewczyny to stwierdzam ze jesli zorganizowalybysmy konkurs na wybor najbardziej zakreconej kreconowlosej na tym forum to prawodpodobnie zajelabym pierwsze miejsce

jak wiecie tydzien temu farbowalam odrosty, wyszlo mi za jasno i juz mi sie znudzily takie jasne, rano farbowalam na ciut ciemniej, wybralam Excell 10 z Loreala (pierwszy raz)
trzymalam 15 min, potem po splukaniu farby umylam odzywka dolaczona do farby, zwykle wyrzucam te odzywki bo sklady sa okropne ale ta o dziwo ma tylko amodimethicone i skoro nawet jakas odzywka devy zawiera tez amodimethicone to znaczy mozna czasem uzyc (pokrecone ale chyba logiczne), potem byl Fix Curl (Curl Junkie) - proteinowa odzywka (w skladowym znajdziecie) na 20 min pod czepek bo wloski byly chropowate, jak splukalam odzywke byly gladkie, potem mi sie wzielo Smoothing Conditioner (Curl Junkie), zaczynam robic losowanie co uzyc za kazdym razem , potem odzywka b/s yes to cucumber (tylko dlugosc) a potem zrobilam jeszcze wiekszy grzech - uzylam pianki do lokow Umberto Giannini (syrenko nie bij ) bo sie okazalo ze kiedys kupilam i zapomnialam o niej

dziewczyny jak ktoras tak kombinuje jak ja to prosze sie ujawniac zebym mialam towarzystwo
panent z sokiem z ctryny bede testowac od 20 czerwca
ja wybieram losowo odzywki- mam 11
dzis doszla 12-sta

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
Jak się cieszę że nie jestem sama
Jak już zaczynam je dłużej oglądać to dostaje fioła też już różne miejsca w mieszkaniu zwiedziłam z lusterkiem w ręku
Najgorsze są w łazienkowym lustrze - rude jak u wiewiórki Nie cierpię tego lustra
Może jakby oceniać je "na dotyk" W dotyku są całkiem ok, choć nie idealne
ja tez i w kazdym kacie mieszkania i pod roznym katem ustawienia lusterka i przy oknie i ZAWSZE wygldaja inaczej!

Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Czas edycji: 2010-06-04 o 19:00
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 19:18   #19598
wilczex
Zadomowienie

Dzisiaj zakupiłam Joannę Naturię z lnem i rumiankiem. Chciałam tę zachwalaną bawełnę, lae nie było a nie miałam za bardzo czasu na szukanie. Siedze teraz z kokosem na głowie, dzisiaj włosowe SPA Dam znać jak ta Naturia się sprawuje.

Byłam też w sklepie fryzjerskim, aby kupić tę swoją nieszczęsną Joannę Professional i poprosiłam o próbeczki. Dostalam trzy saszetki szamponu HEGRON do włosów zniszczonych, wszystkie rodzaje włosów. Takie czarne saszetki. Skład wkleję do wątku składowego, ale jak na moje oko jest całkiem niezły. Używała któraś? Nie mam pojecia ile kosztuje ten szampon, od razu mówię

Zapraszam na bloga: http://wilczejagody.blogspot.com/
wilczex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 20:06   #19599
solaola
Zakorzenienie

Cytat:
Przypomniało mi się coś jeszcze czytając w blogu Syrenki o ochronie UV. Czytam że szampony chroniące przed UV lepiej sprawdzą się jako środki do oczyszczania włosów z brudu i soli morskich niż do ochrony przed UV. Niedawno dodawałam do wątku składowego szampon Ziaja Sun z filtrem - może by się nadał?
Dzięki za cynk, zaraz o tym poczytam
Cytat:
Bylam w dzienniku obejrzec najnowsze wpisy

nava, dortik, solaola wszustkie macie naprawde piekne wloski, to widac i (prawie) czuc
Dziękuję ślicznie
Cytat:
Napisane przez msk3 Pokaż wiadomość
Solaola-to są spiralki moich marzeń.Piękne.Ja chcę takie!!!
Dzięki wielkie, strasznie miło się takie rzeczy czyta
Cytat:
Widziałam, widziałam
Bardzo ładne, i kolorek i skręt i nawilżenie
To naturalne blond pasemka?
Ja dziś siedzę z nowym Biowaxem dziś solo, a pożniej będę kombinować (mam w zamiarze miód).
U mnie też oleje o tej porze roku się nie sprawdzają. sprawdzałam ostatnio. Za to kwaśne płukanki
Wydaje mi się że odżywka nie umyje dobrze włosów po kąpieli w morzu, ale co ja się tam znam na myciu odżywką
Już nie raz przeglądałam tę listę i odchodzę do wniosku że najskuteczniejszy będzie pewnie kosmetyk bez spłukiwania.. Najbardziej przystępna moim zdaniem będzie Mrs Potters z ginko (moja siostra ją ma).
Dzięki kochanaTak, włoski całkowicie naturalne.Nieraz już się spotykalam z takimi pytaniami, nawet od strony fryzjerów(i to już za czasów,kiedy miałam ok. 10 lat).
Pokaż koniecznie efekty po Biowaxie, fale są super. W ogóle wszystkie włoski są super
PS a to nie jest przypadkiem "ginkgo"? Bo kiedyś miałam w łapach opakowanie i mi się zdawało, że jest "gingko". Chyba, że to w ogóle dwie różne rośliny
Cytat:
solaola, masz śliczne włosy. naprawdę ci zazdroszczę..
kurcze, kiedy mi urosną takie długieeee?!
Nie martw się, potrzymam kciuki za Twoje to może urosną troszkę szybciej? Poszperałam w dzienniku i moja mina była taka->.Masz gęstość, o której marzę, jest świetna, skręt też. Dzięki bardzo, przekażę włoskom
Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Solaloa piękne włosy i minka na pierwszym zdjęciu, zawsze jesteś taka wesolutka?
Korkociągi... ech...

Edith3F podobnie z ochroną UV będzie w przypadku odżywek d/s - raczej nikła, choć niekoniecznie żadna. Na pewno warto sięgnąć po odżywkę b/s lub produkt do stylizacji z filtrem (choćby żele Natura).

Dziś znów niewiele czasu, a tu jeszcze panieński koleżanki przede mną
Trzymajcie kciuki za loki
Oczywiscie trzymamy kciuki Chociaż w sumie nie trzeba, bo świetnie sobie dadzą radę bez tego

Dzięki Korkociągi zrobiły się dopiero po degażowaniu I to tylko w dolnych partiach.Myślę,że tak, mam raczej usposobienie wesołka
Cytat:
Dodaj to odzywki sok z polowki cytryny, to podobno najlepszy sposob, ja go uzywam zeby zmyc chlor po basenie (ja myje wlosy raz szamponem, raz odzywka i jak wypada basen i odzywka to daje cytryne) ale podobno tak samo dziala po kapieli w morzu, ponadto jak zanurzysz sie w wodzie i wlosy beda mokre spryskaj je odzywka b/s wymieszana z woda (przegotowana lub desytylowana), podobno zapobiega to wysuszaniu jakie moze spowodowac sol pod wplywem sloneczka

Dzięki bardzo za informacje, na pewno się przydadzą
Na najbardziej roztrzepaną pewnie wygrałabym ja(wiecznie czegoś zapominam i nie tylko)
Cytat:

Kosmetolog1 napisała przy jakiejś odżywce, że ze składnikami jest tak, że każdy może uczulić mimo tego, że nie został uznany, za szczególnie groźny w tym względzie.

A loki masz śliczne, widać ich rozwój

Myślę, że tak
Z tym, że ma PQ-10 więc trzeba by pamiętać potem o użyciu jakiegoś 100% zgodnego z CG szamponu

Dzięki, mam nadzieję, że będą się dalej rozwijać i rosnąć, a w końcu powrócą do dawnej gęstości...
Za informacje też wielkie dzięki, myślę, że będę dawała radę pisać z Włoch o tym, jak mi idzie pielęgnowanie włosów w takich warunkach przez miesiąc. Jestem ciekawa, czy dostałabym tam jakieś z zagranicznych kosmetyków oraz jak sprawa wygląda u Włochów w zwykłych supermarketach.
Cytat:

Dziś było tak:

Jestem zadowolona z efektu. Po Biowaxie supełki zniknęły włosy łatwo się rozczesały

Też tak mam, nawet gdzieś tam mam też zdjęcie. Muszę zaopatrzyć się w Biowaxa, chyba przejdę się do Super Pharm, bo tam podobno często są przeceny.

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/
solaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 20:16   #19600
Edith3F
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki kochanaTak, włoski całkowicie naturalne.Nieraz już się spotykalam z takimi pytaniami, nawet od strony fryzjerów(i to już za czasów,kiedy miałam ok. 10 lat).
Pokaż koniecznie efekty po Biowaxie, fale są super. W ogóle wszystkie włoski są super
PS a to nie jest przypadkiem "ginkgo"? Bo kiedyś miałam w łapach opakowanie i mi się zdawało, że jest "gingko". Chyba, że to w ogóle dwie różne rośliny
Muszę zaopatrzyć się w Biowaxa, chyba przejdę się do Super Pharm, bo tam podobno często są przeceny.
To znaczy że masz bardzo oryginalny kolorek włosków
Sprawdziłam na opakowaniu siostry ,poprawna nazwa to -
ginkgo biloba
Biowaxa kupiłam właśnie w Super Pharm w przecenie po 11.99 promocja trwa do 9 czerwca więc biegnij ! może jeszcze są
No dobrze ,więc specjalnie dla Ciebie dzisiejsze fotki po Biowaxie do ciemnych

Stary 2010-06-04, 20:35   #19601
Konto usunięte

Solaola, wlasnie zajrzalam do dziennika- super wloski
ladniutkie korkociagi na koncach

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
ginkgo biloba
Biowaxa kupiłam właśnie w Super Pharm w przecenie po 11.99 promocja trwa do 9 czerwca więc biegnij ! może jeszcze są
sliczne loko-fale moj ulubiony typ
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 20:42   #19602
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wilczex Pokaż wiadomość
Dzisiaj zakupiłam Joannę Naturię z lnem i rumiankiem. Chciałam tę zachwalaną bawełnę, lae nie było a nie miałam za bardzo czasu na szukanie. Siedze teraz z kokosem na głowie, dzisiaj włosowe SPA Dam znać jak ta Naturia się sprawuje.

Byłam też w sklepie fryzjerskim, aby kupić tę swoją nieszczęsną Joannę Professional i poprosiłam o próbeczki. Dostalam trzy saszetki szamponu HEGRON do włosów zniszczonych, wszystkie rodzaje włosów. Takie czarne saszetki. Skład wkleję do wątku składowego, ale jak na moje oko jest całkiem niezły. Używała któraś? Nie mam pojecia ile kosztuje ten szampon, od razu mówię
Wiesz, że wkleiłaś skład do wątku analizowego na forum pielęgnacyjnym a nie zakręconym?
Rzecz jasna mi to nie przeszkadza (nie lubię analizowania szamponów ), ale tam przyjdzie Ci trochę poczekać na opinię, bo niestety od jakiegoś czasu nikt tam nie analizuje.

Edith3F, mnie się bardzo podobają twoje fale po waxie
Stary 2010-06-04, 20:51   #19603
Edith3F
Zadomowienie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19790710]

sliczne loko-fale moj ulubiony typ [/QUOTE]

Cytat:
Edith3F, mnie się bardzo podobają twoje fale po waxie
Dziękuję dziewczyny
Przyznam, że mi też się nawet podobają lubię swój typ,mimo że korkociągi gdzieś się wyniosły od kilku myć

Całe szczęście że nasz watek analizowy jest taki skuteczny

Stary 2010-06-04, 21:12   #19604
wilczex
Zadomowienie

Aj kurczę, ale wtopka, poszukam tego analizowego zakręconego

A ten biowax, to po prostu jedwab do włosów z Waxa, jak rozumiem? Miałam kilka saszetek, ale szczerze, nie widze równicy pomiędzy tym jedwabiem a innymi

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Albo jestem ślepa albo nie umiem korzystać z wyszukiwarki, bo nie mogę znależć tych "zakręconych" analizatorek... No nic, poczekam aż na tamtym forum mi t zanalizują, chociaż i tak dzisiaj użyję tego szamponu, więc będzie zapóźno. Ale przynajmniej bede wiedziała, co na głowę kładłam

Stary 2010-06-04, 21:13   #19605
Edith3F
Zadomowienie

Cytat:

A ten biowax, to po prostu jedwab do włosów z Waxa, jak rozumiem? Miałam kilka saszetek, ale szczerze, nie widze równicy pomiędzy tym jedwabiem a innymi

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Albo jestem ślepa albo nie umiem korzystać z wyszukiwarki, bo nie mogę znależć tych "zakręconych" analizatorek... No nic, poczekam aż na tamtym forum mi t zanalizują, chociaż i tak dzisiaj użyję tego szamponu, więc będzie zapóźno. Ale przynajmniej bede wiedziała, co na głowę kładłam
zakręcony wątek analizowy jest zaraz obok tego( w tej chwili)
"Kosmetyki do włosów- analizy, opinie,ciekawostki dla kręconowłosych "

Biowax to nowa nazwa Waxa.Została zmieniona

Edytowane przez Edith3F
Czas edycji: 2010-06-04 o 21:16
Stary 2010-06-04, 21:20   #19606
solaola
Zakorzenienie

Cytat:
ginkgo biloba
Naprawdę? Nigdy nie myślałam o tym w ten sposób
Włoski super, chociaż brak korkociągów. Trzymam kciuki za ich powrót. Ta długość
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19790710]Solaola, wlasnie zajrzalam do dziennika- super wloski
ladniutkie korkociagi na koncach

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

sliczne loko-fale moj ulubiony typ [/QUOTE]
Dziękuję Jednym z moich ideałów są Twoje przecudowne włoski, o superowym dużym skręcie
Cytat:
Dziękuję dziewczyny
Przyznam, że mi też się nawet podobają lubię swój typ,mimo że korkociągi gdzieś się wyniosły od kilku myć

Całe szczęście że nasz watek analizowy jest taki skuteczny
Tak, całe szczęście
Dzięki za informacje, ciekawe, czy jeszcze będą. Może pojechałabym jutro? Byłoby fajnie dorwać je taniej. Ile płaciłaś? 11.99?

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/
solaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 21:21   #19607
kropcia007
Wtajemniczenie

co do biowaxów to jestem zła ;/ chciałam kupić ten latte z proteinami ale nie było to wzięłam ten dwufazowy w sprayu z proteinami sprawdzam skład w domu a tam wysoko: cyclopentasiloxane! eshhh

Kwietniowa Mamusia - Maja

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2010-06-04 o 21:29
kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 21:24   #19608
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:

Tak jak pisze Edith, nasz analizowy jest tuż tuż
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=408837

A mówimy o masce Biovax (dawniej Wax) do włosów ciemnych
Stary 2010-06-04, 21:26   #19609
Edith3F
Zadomowienie

Cytat:
Włoski super, chociaż brak korkociągów. Trzymam kciuki za ich powrót. Ta długość

Dzięki za informacje, ciekawe, czy jeszcze będą. Może pojechałabym jutro? Byłoby fajnie dorwać je taniej. Ile płaciłaś? 11.99?
Tak, 11.99
Wszystkie produkty Biowaxa sa w tej promocyjnej cenie. Mam nadzieję że jeszcze będą
Dla mnie najważniejsze długie,zdrowe, błyszczące fale bez puchu korkociągi mogą byc przy okazji

Stary 2010-06-04, 21:34   #19610
Konto usunięte

Syrenko, prosilabym Cie o analize Garnier, AmbreSolaire, Olejek do opalania brązujący o kokosowym zapachu (do skóry śniadej)
sklad wkleje do analizowego-on jest podlinkowany w artykule o ochronie wlosow, ale to do ciala i nie bardzo wiem czy sie nada na wlosy

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Dziękuję dziewczyny
to chyba wyniosly sie do mnie pojawia sie coraz wiecej ale tylko z przodu, tyl jakis oporny- popracuje nad nim
Stary 2010-06-04, 21:34   #19611
Rybiorek
Zakorzenienie

W drodze do domu patrzylam za piankami o ktorych mowila Eloe i jak myslalam, kicha! serii nivea do lokow w ogole nie ma, timotei tylko szampony i odzywki z silikonami, taft tylko lakier do wlosow

zaraz wstawie do analizowego sklad tej mojej pianki do lokow Umberto Giannini, z alkoholi dla mnie rozpoznawalnych jest trithanolamine (jakas pochodna alkoholu), zawiera pq-16, znalazlam na jakies stronie ze nie jest szczegolnie grozny (reduces static)

czy ktoras z Was miala do czynienia z tymi farbami? jak pisze na opakowaniu - no ammonia, no resorcinol, no parabens, po farbowaniu niby nie ma potrzeby robic intensywnych zabiegow regeneracyjnych, a baze stanowia active vegetable ingredients

http://www.naturesdream.co.uk/naturt...lour_guide.php
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 21:38   #19612
Konto usunięte

Cytat:
W drodze do domu patrzylam za piankami o ktorych mowila Eloe i jak myslalam, kicha! serii nivea do lokow w ogole nie ma, timotei tylko szampony i odzywki z silikonami, taft tylko lakier do wlosow

zaraz wstawie do analizowego sklad tej mojej pianki do lokow Umberto Giannini, z alkoholi dla mnie rozpoznawalnych jest trithanolamine (jakas pochodna alkoholu), zawiera pq-16, znalazlam na jakies stronie ze nie jest szczegolnie grozny (reduces static)

czy ktoras z Was miala do czynienia z tymi farbami? jak pisze na opakowaniu - no ammonia, no resorcinol, no parabens, po farbowaniu niby nie ma potrzeby robic intensywnych zabiegow regeneracyjnych, a baze stanowia active vegetable ingredients

http://www.naturesdream.co.uk/naturt...lour_guide.php
and no silicon wypatrzylam w zeszly weekend- mysle o golden blond lub sandy golden blond
znow siwe wslosy mi wylaza
Stary 2010-06-04, 21:48   #19613
Rybiorek
Zakorzenienie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19792298]and no silicon wypatrzylam w zeszly weekend- mysle o golden blond lub sandy golden blond
znow siwe wslosy mi wylaza [/QUOTE]

no patrz, a ja zaopatrzylam sie w sandy golden blond , zrobilam juz zakupki na zas bo rano robilam lorealem
teraz tylko robie test jak chwyci na farbowane, wlasnie, musze isc to zmyc z tego kosmyka
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-06-04, 22:05   #19614
Konto usunięte

Cytat:
no patrz, a ja zaopatrzylam sie w sandy golden blond , zrobilam juz zakupki na zas bo rano robilam lorealem
teraz tylko robie test jak chwyci na farbowane, wlasnie, musze isc to zmyc z tego kosmyka
ten sam kolorek Ci sie spodobal
ja stalam w sklepie i nie moglam sie zdecydowac
Rybionku, wstaw skld do skladowego to co pisalam ze bez siliconow to ze stronki, ale pelnego skladu nie podaja
wlasnie zobaczylam arizona coper- ja tak kocham rudosci moze wymieszam 2 odcienie
walsnie przyszlo potwierdzeie rezerwacji bedzie slonce i ocean
teraz trzeba mi znalezc sposob na ochrone lokasow

Czas edycji: 2010-06-04 o 22:11
Stary 2010-06-04, 22:24   #19615
Rybiorek
Zakorzenienie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19793031] ten sam kolorek Ci sie spodobal
ja stalam w sklepie i nie moglam sie zdecydowac
Rybionku, wstaw skld do skladowego to co pisalam ze bez siliconow to ze stronki, ale pelnego skladu nie podaja
wlasnie zobaczylam arizona coper- ja tak kocham rudosci moze wymieszam 2 odcienie
walsnie przyszlo potwierdzeie rezerwacji bedzie slonce i ocean
teraz trzeba mi znalezc sposob na ochrone lokasow [/QUOTE]

a prosze bardzo zaraz wstawie, ale od razu mowie ze odzywka dolaczona pachnie paskudnie, w skladzie ma quaternium-83 i nie moge nigdzie nic znalezc na temat tego numeru, moze syrenka wspomoze, odzywka dolaczona do Exelle 10 pachnie pieknie, tyle ze ma amodimethicone, ale czasami mozna uzyc, zostala mi jedna z porannego farbowania bo ja uzywam dwoch opakowan zawsze to ja uzyje

wiesz co mnie tez korci ten cooper (albo terracotta)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-06-04 o 23:19
Stary 2010-06-04, 22:36   #19616
Konto usunięte

Cytat:
a prosze bardzo zaraz wstawie, ale od razu mowie ze odzywka dolaczona pachnie paskudnie, w skladzie ma pq-83 i nie moge nigdzie nic znalezc na temat tego numeru, moze syrenka wspomoze, odzywka dolaczona do Exelle 10 pachnie pieknie, tyle ze ma amodimethicone, ale czasami mozna uzyc, zostala mi jedna z porannego farbowania bo ja uzywam dwoch opakowan zawsze to ja uzyje

wiesz co mnie tez korci ten cooper (albo terracotta)
a zoltko z oliwa to pieknie pachnie?
chyba da sie wytrzymac juz wole jak cos troche jedzie ale jest dobre dla wlosow, iz ladnie pachnie i im szkodzi (mam tu na mysli ostatnie 2 lata uzywanie elseve-ow...)
dla mnie terracotta troche ciemna- przynajmiej na fotce- jest jeszcze 8C-copper blonde
moze rzeczywiscie cos pomieszam- to Twoj wplyw Rybionku
Stary 2010-06-04, 22:56   #19617
Rybiorek
Zakorzenienie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19793938]a zoltko z oliwa to pieknie pachnie?
chyba da sie wytrzymac juz wole jak cos troche jedzie ale jest dobre dla wlosow, iz ladnie pachnie i im szkodzi (mam tu na mysli ostatnie 2 lata uzywanie elseve-ow...)
dla mnie terracotta troche ciemna- przynajmiej na fotce- jest jeszcze 8C-copper blonde
moze rzeczywiscie cos pomieszam- to Twoj wplyw Rybionku [/QUOTE]

mieszanie jest fajne, ja zawsze mieszam a ta terracotta to by sie mojemu malzonkowi podobala, zapytalam go wczoraj w jakim kolorze najbardziej mu sie podobam to powiedzial ze w czerwonym, ale teraz tez mi ladnie i on poczeka az mi sie blond znudzi, stwierdzil ze max 3 lata i wroce do czerwienie

a ta odzywka to capi tak intensywnie, jak farba do wlosow, dlatego mi sie nie podoba, wiesz czasami farby tak smierdza ze az oczy lzawia i tu jest podobnie, to znaczy mnie sie tak wydaje, zreszta sklad zobacz w skladziku, juz wstawilam
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-06-04, 23:14   #19618
Konto usunięte

Cytat:
mieszanie jest fajne, ja zawsze mieszam a ta terracotta to by sie mojemu malzonkowi podobala, zapytalam go wczoraj w jakim kolorze najbardziej mu sie podobam to powiedzial ze w czerwonym, ale teraz tez mi ladnie i on poczeka az mi sie blond znudzi, stwierdzil ze max 3 lata i wroce do czerwienie

a ta odzywka to capi tak intensywnie, jak farba do wlosow, dlatego mi sie nie podoba, wiesz czasami farby tak smierdza ze az oczy lzawia i tu jest podobnie, to znaczy mnie sie tak wydaje, zreszta sklad zobacz w skladziku, juz wstawilam
aa jak farba dam znac jak zakupie i uzyje bo to czsem dwie zupelnie rozne czynnosci
to lece rzucic okiem amatorkim na skladzic , dziekuje
zawiera denat ale siliconow brak (chyba...)

Czas edycji: 2010-06-04 o 23:21
Stary 2010-06-05, 01:01   #19619
wilczex
Zadomowienie

Dzięki za linka, już wkleiłam gdzie trzeba

---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:52 ----------

A tak w ogóle to moje włosy dzisiaj, po umyciu i w ogóle są super! Pewnie niewiele z tego zostanie do rana, ale i tak są miiilutkie w dotyku A było tak:

1. olej kokosowy - godzin x
2. mycie tajemniczym szamponem z saszetek ( całość - dobrze zmywa oleje)
2. skalp - szampon ziołowy, reszta - Yung różowy
3. odzywka fructis bez silikonow ( trzymana przez czas zbierania prania i mycia zebów)
4. odżywka Naturia
5. Joanna Professional
6. Recznikowanie

Włosy są miłe w dotyku, delikatne, mięciutkie. Loki grube, dość lużne. Włlosy wydają się lekkie ( choć nie sprężyste na tyle ile bym chciała)

Stary 2010-06-05, 02:58   #19620
Rybiorek
Zakorzenienie

taaaa .... a ja nadal eksperymentuje..... dostalam probki jessicurl i dlugo myslalam czy sprobowac, wiec myslalam, myslalam i niestety skonczylo sie przewidywalnie glowa pod kran i proba czy bedzie jak na filmiku (z tym ze nie bylo mikrofiby i plunkingu jako ze moja pielegancja teraz jest nadal intensywna ale musi byc nie za dluga wiec co sie da skracam)

obawiam sie zrobie male zamowienie w BC a mialam zaczekac do nastepnego miesiaca

oto efekt uzycia Gelebration Gel na mokre wlosy, potem byl turban i na wilgotne wlosy Confident Coils Styling Solution - zdecydowanie uzycie ich w duecie daje fajny efekt, wg Jessi uzyte razem ulepszaja loki a uzycie samego CCSS to ciasniejszy skret, pewnie kiedys sprobuje solo

dobra wracam do ogladania kryminalow, obiecuje sobie ze to juz ostatni i ide spac:hah aha:
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-06-05 o 03:02
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości)

Zasady wysyłania wiadomości