|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
AGD - ranking (ustalenia kryteriow)
dziewoje, matki, zony i kochanki
ja mowilysmy na watku glownym o AGD tworzymy ranking nasych sprzetow agd w tym watku ustalmy najpierw co oceniamy proponuje wytyczne i jak na ebay od zera do pieciu gwiazdek 1. cena 2. przydatnosc / funkcjonalnosc 3. wizualne walory 4. (jako ze wszystko co agd na prad) zuzycie pradu 5. zywotnosc pozostawiam wam dziewoje teraz do dyskusji czy powyzsze kryteria sa zrozumiale, bo ja to wiem, co autor mial na mysli ![]() i czy w ogole sa do rzeczy jak juz ustalimy co bedziemy oceniac, zaloze nastepny watek juz z rankingiem katakumba |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: AGD - ranking (ustalenia kryteriow)
Często wśród znajomych pytamy się w jakim sklepie kupili daną rzecz. Więc może i to byśmy dodali? Czy sklep internetowy ,czy stacjonarny-nazwe. Jeśli to zostanie uznane za reklamę to najwyżej byśmy nie podawały nazwy sklepu tylko czy przez internet czy w "zwykłym" sklepie a jak coś to nazwę sklepu można by było podać zainteresowanej osobie na pw. Bo ile razy się zdarza że oglądałyśmy jakąś super pralkę ale jest dość droga a tutaj ,któraś z nas może znajdzie tańszą i od razu będzie miała namiary na miejsce zakupu.
To taka moja mała propozycja ![]()
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak myslam o punkcie drugiem - czy latwosc w obsludze tez tu podchodzi czy osobne kryterium? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Jak jest z serwisem - każdy sprzęt może się popsuć. Czy naprawi to pan złota rączką, czy trzeba dzwonić do danej firmy, ile kosztuje np. transport tego tip. To chyba jest w gwarancji, którą też dokładnie sprawdzamy.
Ogólnie pierwsza rzeczą jaką się kieruję przy kupowaniu czego to dokładnie sprecyzowanie co będę tym robić. Np. pralka - czy mam małe dzieci, i będzie ona musiała chodzić dzień w dzień na gotowanie, czy raczej raz na tydzień wrzucę tam kilka jedwabnych bluzek. Opinie na internecie - trzeba umieć dokładnie wyczytać te prawdziwe i te marketingowe. Za dwa miesiące będę na kupnie drobnego AGD - żelazko, mój wymarzony robot kuchenny, jakiś odkurzacz pewnie, ekspres do kawy. Więc już zaczynam szukać :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
zielony stworek
|
Marka producenta- nie oszukujmy się, ale firma krzak raczej zaufania nie wzbudza.
I tak mam stare żelazko Tefala,które jeszcze swoje pożyje,a Biedronkowe zepsuło się błyskawicznie, tzn zaraz po gwarancji. Walory użytkowe - jak coś nie spełnia funkcji to nawet 20 zł na to szkoda. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
1. cena
2. przydatnosc / funkcjonalnosc 3. wizualne walory 4. (jako ze wszystko co agd na prad) zuzycie pradu 5. zywotnosc / walory uzytkowe 6. serwis moze tyle wytarczy? a co do marki producenta - przeciez bedzie podana w nazwie produktu ![]() mysle ze mogloby wygladac to tak w nowym watku kazda z nas pisze to, co ma, uzytkuje, uzytkowala wedlug wzorca: nazwa produktu, cena, jaki sklep nastepnie jak w szesciu punktach powyzej napisalysmy podajemy ile punktow przyznajemy od zera do dziesieciu punktow raz na tydzien, miesiac (zobaczymy jaka popularnosc bedzie mial nasz ranking) bedzie sie aktualizowac top 10 czy top 5 w kazdej kategorii kategorie: lodowki pralki zelazka zmywarki roboty kuchenne odkurzacze mikrofalowki okapy kuchenne plyty kuchenne cos jeszcze? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Płyta indukcyjna MASTERCOOK IDE64L S
1. cena - 1975 z przesyłką do domu 1994 zł 2. Bardzo funkcjonalna, łatwa w obsludze, sporo funkcji np. zapamiętywanie programów gotowania, można ustawić czas po którym sama się wyłączy jak musimy wyjść z domku a nie mamy czasu czekać aż się coś dogotuje ![]() 3. wizualne walory - oceńcie same na moim czarnym blacie ślicznie wygląda 4. zużycie prądu- trudno powiedzieć określę przy następnym rachunku za prąd ponieważ jeszcze teraz byli budowlańcy więc maszyny pożeraly prąd ale wydaje mi się że jest energooszczędna i napewno mniej bierze prądu aniżeli zwykłe płyty elekryczne plus jest taki że nie mam czajnika osobno bo na plycie woda gotuje się w minutkę ![]() 5. używam od 2 miesięcy więc o żywotności się nie wypowaidam 6. serwis - nie miałam doczynienia i mam nadzieję że nie będzie potrzeby 7. zakupiona w sklepie neo24 nie był to najtańszy sklep chyba 3 z ceneo ale wypróbowany dlatego wolalam dołożyć 20 zł bo przy takiej kwocie to już różnicy zbytnio nie robi Jestem bardzo zadwolona z tego zakupu.
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka ![]() Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2010-07-17 o 12:20 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Pralka LG AGD F1022ND Slim DirectDrive
1. cena kupiłam za 1315 zł plus 70 zl wysyłka na dzień dzisiejszy ta pralka kosztuje w tym samym sklepie 1280 zł. 2. funkcjonalność - pojemność 6 kg, dużo możliwości w dobrze prania, różność programów, temperatur, wirowania można sobie ustawić tak jak się chce, czasy prania - 1h 20 min średnio, jest szybki program, dla dzieci ogólnie korzystam z trzech ale nie raz jest tak że i inny się przyda Bardzo cicha! Pobór wody do płukania troszę głośniejszy ale przy zamkniętych drzwiach nie slychać zupełnie nic. Przebywając w łazience na caly cykl prania może słychać pralkę ze 30 minut max. Fajna melodyjkaa informująca o skończeniu prania, nie żadne zwykłe pikanie. jedyna wada- małe dozowniczki trzeba pamiętać by nie przesadzić z płynem lub proszkiem bo będzie poplamione pranie przeżyłam to i teraz jestem zadowolona stosować się do etykietek z proszków i płynów nie lać więcej i będzie dobrze ![]() zaleta wynikająca z wady - oszczędnośc na proszku i płynie a pranie pięknie pachnące i czyściutkie ![]() 3. wizualne walory - zgrabna 45 szeroka, ładnie wykonana, w otwartej łazience gdzie nie ma zbytnio miejsca będzie ładnie się prezentiwać zresztą oceńcie same 4. Zużycie prądu na cykl [kWh]: 1.02 Zużycie wody na cykl [l]: 55 - co do wody to chyba średnio pobiera, wydawało mi się że jak ją kupowałam w opisie miała 40 l na cykl muszę odszukać instrukcję może tam będzie pisać dokładnie pobór wody. 5. używam od miesiąca więc o żywotności się nie wypowaidam 6. serwis - o tak miałam przyjemność, właśnie przez te plamy na ubraniach, które zostawiał płyn do płukania wlany w większej ilości, Serwis szybki, rzeczowy Panowie konkretni, podyskutować też można nawet sklonni czekać by udowodnić iż mieli rację. 7. Również zakupiona w powyższym sklepie neo24.pl chyba najtaniej mieli o ile dobrze pamiętam. Początkowe wniebowzięcie z powodu zakupionej pralki po przejściach, mogę z czystym sumieniem polecić.
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka ![]() Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2010-07-17 o 12:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Cena do 300 zł, dostałam od matki chrzestnej na ślub 5 lat temu, więc nie wiem ile kosztował? 2. Cudowny, kocham go!!! Piekę w nim podgrzewam mięsa i ciasta, wszystko. Napiszę czego nie robię: sosy, zupy, naleśniki ![]() 3. Wizualnie średnio wygląda, mój mąż nazywa go UFO ![]() 4. Nie zauważyłam większego zużycia prądu, a używam na okrągło do wszystkiego. 5. Patrząc na częstotliwość to 2 razy odpadła mi rączka, która jest jednocześnie włącznikiem i wyłącznikiem i raz coś w środku mi latało, ale w serwisie wymienili od ręki, zapłaciłam grosze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:42.