Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-04, 22:28   #4021
kasandra82
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

basienka witaj po przerwie

lazurowa a on tam pojechal sam czy z jakas dziewczyna?

niezawsze moj maz tez ma za wysoki cholesterol - 300, ale nie chce zadnej diety bo on nauczony na fast foodach, frytkach i pizzach

farminka to dobrze ze dzidzi sie tak bardzo na swiat nie spieszy, niech posiedzi jeszcze troszke

Tak mowicie o uplawach, u mnie ostatnio jakby sie powiekszyly, np jak sie budze rano to na przescieradle mam mokra plame. Ale nie martwie sie, bo po ostatnim "wypadku" wiem ze jakby to byly wody to by sie przez caly czas saczyly. Corcia obnizyla sie troche, czuje jak mnie kopie po bobrze, dalej glowka u gory, coraz czesciej ma czkawki i cwiczy ruchy nozek kopiac mame

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 22:29   #4022
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

a ja jestem lekko zalamana... zadzwonil dzisiaj do mnie szef z pytaniem kiedy oddam mu 1400 zl ktore za mnie placil przez dwa miesiace od podpisania umowy za nim poszlam na L4. tak mnie wkurzyl ze sie poryczalam, bo przez te dwa miesiaca nie zaplacil mi ani zlotowki wyplaty wiec myslalam ze juz zadnej sieki chciec ode mnie nie bedzie... no ale sie pomylilam :/ musze mu oddac, bo poszedl mi na reke podpisujac ze mna umowe... ale wkurzona jestem ze mi takie akcje odwala na koniec ciazy gdzie kazdy pieniadz sie liczy

pozniej odebralam samochod od mechanika... 400 zl

jednym slowem kasa przelatuje miedzy palcami, jak tak dalej pojdzie, to tz w ogole z pracy nie bedzie wracal bo przeciez musimy skonczyc remont i urzadzic mieszkanie od a do z!
bogu jestem wdzieczna ze moi rodzice nam pomagaja kupujac rozne *******y do mieszkania no i najpotrzebniejszy sprzet:lodowka, kuchnia, pralka. no a zeby oddac kase szefowi musze naruszyc oszczednosci na mieszkanie... zalamka.

jedynym pocieszeniem jest to ze wjechalam mezowi na psychike, powiedzialam, ze bez zaswiadczenia nie wpuszcza go na porodowke, a ze rodze w innym miescie, to oznajmilam ze powiadomie go jak juz corka bedzie na swiecie... no to powiedzial ze on chce chodzic na szkole rodzenia, bo chce byc przy tym jak rodzi sie nasze dziecko i nie chce zebym byla wtedy sama... nooo sie chlopak zrehabilitowa ma szczescie hehe tylko oczywiscie kurs przyspieszony 65 zl za spotkanie i tez nie wiem czy sie wyrobie z odbebnieniem calego kursu hehehe no zobaczymy

a na dodatek od dwoch dni tak mnie bola pachwiny ze ledwo laze brzuch mnie jakos ciagnie, i ogolnie czuje sie masakrycznie, a tu jeszcze dwa miesiace
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 22:32   #4023
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki,
właśnie pierwszy raz usiadłam, odkąd wyszłam o 16.
Najpierw spacerkiem po Ł. do pracy, razem spacer nad Odrą, potem pojechałam po zakupy i po powrocie czekała do sprzątania kuchnia...
Po sprzątaniu zaczęłam przygotowywać pizzetki- roladki pizzowe z nadzieniem, taka moja specjalność . Teraz się pieką, a mnie jeszcze czeka porcjowanie mięsa z zakupów, więc wracam do kuchni. Pupa mi plecami razem z nogami wychodzi .

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 22:42   #4024
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasandra82 Pokaż wiadomość
niezawsze moj maz tez ma za wysoki cholesterol - 300, ale nie chce zadnej diety bo on nauczony na fast foodach, frytkach i pizzach
Szok to moj ma 260 ok., ale fakt ciezko w stanach o dobra diete Tam wszystko modyfikowane, moj tez lubi fast foody, ale najbardziej to majonez i maslo go wykanczaja, ale odkad zna swoje wyniki prosi mnie bym gotowala zdrowo tzn je to co ja prawie a dzis na zakupach same zdrowe rzeczy wllozylismy do wozka, oczywiscie moj tz chodzi po domu i otwiera lodowke i ciagle zrzedzi, ze nie ma co jesc a lodowka pelna tylko, ze warzywek, owocow,ryby i mieska chudego Mam nadzieje, ze sie przyzwyczai do zdrowego jedzenia.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 22:46   #4025
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
lazurowa a on tam pojechal sam czy z jakas dziewczyna?
Z tego co wiem to sam, ale nie jestem pewna.
Pojechał na wesele brata, będzie jego świadkiem.
A z tego co wiem to będzie tam większość znajomych państwa młodych a nie brakuje wśród nich ładnych dziewczyn...
Wiem, powiecie, że się zadręczam...
Ale kocham Go i chciałabym z Nim być w każdej minucie, sekundzie...
Stary 2010-06-04, 22:55   #4026
anoxa
Zakorzenienie

bajka masakra z tym szefem a nie umawialas sie z nim wczesniej jakos konkretnie? 1400zl wydac od tak to sporo zwlaszcza gdy sie remontuje dom i spodziewa dziecka

dzidzia
a co to za przepis???

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

lazurowa moze to nudne o co spytam a nie myslalas o tym zeby mu przypomniec o swoich uczuciach do niego? chociaz w smsie?

a ja wlasnie przeprowadzilam szczera rozmowe z mezem a teraz siedze i placze jak glu.pia ale jestem milo zaskoczona jego reakcja bo myslalam ze zacznie pisac ze nie wie o co mi chodzi itp a on z poczatku powiedzial ze wyglosilam taka litanie ze az mu glupio i nie wie co ma odpowiedziec no i generalnie pogadalismy i powiedzial ze nie wiedzial ze tak sie czuje bo on przeciez bardzo mocno mnie nadal kocha i nic sie nie zmienilo i na koniec spytal czy ja go nadal kocham czy juz przestalam GLUPI :P przepraszam ze wam tak smece ale mialam jakis gorszy czas ostatnio chyba tez przez to ze bylam w tym szpitalu a jego czyli najwazniejszej dla mnie osoby przy mnie nie bylo i w dodatku strasznie za nim tesknie dobrze ze juz 18 czerwca bedzie w domku

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

wiecie ze przez caly dzien zjadlam tylko rano jogurta a pozniej dwa kawalki pizzy i nic wiecej? i nawet glodna nie jestem tylko mnie zgaga meczy i chyba cos wciagne
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 23:11   #4027
żabka19
Raczkowanie

anoxa widze ,ze posluchalas mojej rady i bardzo dobrze. Ja wczesniej tez przechodzilam ten etap ,ze brakowalo mi bliskosci M. albo czulego slowa jak bylam w Polsce ,albo chociaz spytania sie jak sie czuje ,mimo ,ze ostatnie 8 miesiecy czulam sie doskonale ,no,ale i tak moglby spytac Dobrze ,ze sobie wszystko wyjasniliscie i teraz wie czego oczekujesz i potrzebujesz. Szczera rozmowa to podstawa. A ciaza to wyjatkowy czas i ja chyba wczesniej nie potrzebowalam az tyle czulosci i zainteresowania ze strony M.

bajka wspolczuje tych wydatkow finansowych ,ja ostatnio tez mialam bardzo duze i bardzo to przezywalam ,ale w koncu stwierdzilam ,ze nie ma co sie przejmowac pieniedzmi ,ludzie maja wieksze problemy, a te finanosowe to zadne problemy.
lazurowa wlasnie tez mnie zastanawia czy kiedys przedstawilas mu swoje uczucia do niego i jak naprawde wygladala "przygoda" z tym drugim.
bassienka witamy z powrotem!

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 23:39   #4028
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
.....
dzidzia
a co to za przepis???

a ja wlasnie przeprowadzilam szczera rozmowe z mezem ............

wiecie ze przez caly dzien zjadlam tylko rano jogurta a pozniej dwa kawalki pizzy i nic wiecej? i nawet glodna nie jestem tylko mnie zgaga meczy i chyba cos wciagne
Wklejam zdjęcie (oczywiście jak zwykle kiepskiej jakości, bo moja komórka nie umie ładniejszych robić ).
Z ciasta pizzowego robię takie mini roladki do przegryzania na ciepło . Moje są z sosem pomidorowym, pieczarkami, salami i dużą ilością sera.
Ale do środka można dać wszystko co się lubi .

Co do męża- chyba wszystkie miewamy takie fazy braku akceptacji i zainteresowania. I masz bardzo wyrozumiałego faceta, bo mój to się obraża jak mu zwracam uwagę i twierdzi, że to on się czuje jak ten "drugi" i że więcej, częściej i intensywniej myślę i mówię o dzidzi niż o nim... A ja czuję odwrotnie. I można się tak w kółko obrażać.

Ja też dziś po śniadaniu w sumie dopiero wieczorem zjadłam kawałek arbuza i kilka moich pizzusiów.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-06-04, 23:39   #4029
Basia84
Rozeznanie

farminko to mnie troszke uspoikoilas, wiedzialam ze to nie wody ale nie wiedzialam co to moze byc. i jeszcze moj maz sie na mnie darl zebym szybko dzwonila do lekarki a ja mu powiedzialam ze przeciez nic mi sie nie dzieje i nie bede z glupota dzwonic. straszny panikarz sie zrobil. pierwszy raz dzisiaj mi twardnial brzuch moze cos tam zaczyna sie dziac

bylismy u tej znajomej co urodzila dzisiaj, w tym samym szpitalu co ja mam rodzic, dojechalismy w 10 minut. ale malenstwo z jej synka ma 48cm, mama nawet dobrze sie czuje, o 12 w nocy dojechali do szpitala bo jej wody odeszly a przed 5 rano miala juz malego po drugiej stronie brzuszka.
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 23:51   #4030
jaszczka
Zadomowienie

cześć!
jestem po przerwie... i tak pewnie nikt nie zauważył, że mnie nie ma, bo za rzadko się odzywam..
ech ostatnio wszystko mi się wali, ciągle pod górkę do du.py ogólnie ale nie będę was zarażać zbędnym pesymizmem... :/

czeka mnie sporo nadrabiania... muszę poczytać co u was się działo ostatnio
Stary 2010-06-04, 23:53   #4031
anoxa
Zakorzenienie

dzidzia ale smakowicie wygladaja dobrze ze dzisiaj jadlam pizze bo mama zamowila taka pycha :P

basia faktycznie kruszynka z maluszka! 48cm jejku jak to wziac na rece zeby nie skrzywdzic

a co do meza to moj generalnie bardzo kochany jest i czuly jak jest na miejscu ale jak jestesmy na odleglosc to czem mogl by wykazac nieco wieksze zainteresowanie mna czy dzidzia ale ciesze sie ze porozmawialismy i jakos mi lzej i tak jak pisalam w duzym stopniu moje samopoczucie jest spowodowane tym ze juz go nie widze dwa i pol tyg a jeszcze dwa przede mna

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

jaszczka pisz co sie dzieje chociaz moze jakies dobre slowo podniesie cie na duchu?
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 23:53   #4032
Basia84
Rozeznanie

jaszczka co sie stalo? moze jak sie wyzalisz to Ci sie lepiej zrobi
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 00:05   #4033
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
cześć!
jestem po przerwie... i tak pewnie nikt nie zauważył, że mnie nie ma, bo za rzadko się odzywam..
ech ostatnio wszystko mi się wali, ciągle pod górkę do du.py ogólnie ale nie będę was zarażać zbędnym pesymizmem... :/
Bo się obrażę, oczywiście, że zauważyłyśmy Twoją nieobecność!!!!!!!
Spowiadaj się natychmiast. Co się dzieje!?
Cytat:
dzidzia ale smakowicie wygladaja dobrze ze dzisiaj jadlam pizze bo mama zamowila taka pycha :P
.....

a co do meza to moj generalnie bardzo kochany jest i czuly jak jest na miejscu ale jak jestesmy na odleglosc to czem mogl by wykazac nieco wieksze zainteresowanie mna czy dzidzia ale ciesze sie ze porozmawialismy i jakos mi lzej i tak jak pisalam w duzym stopniu moje samopoczucie jest spowodowane tym ze juz go nie widze dwa i pol tyg a jeszcze dwa przede mna
Mój Łukasz to też wyjątkowy człowiek, czuły, miły, szarmancki, delikatny... Ale nie potrafi mówić o uczuciach. Dopóki ja nie poruszę tematu, w nim sobie pewne kwestie kwitną, ale nic nie powie...
Nieważne . Pomyśl, że to tylko dwa tygodnie

A zauważyłyście, że Siali dziś nie było?

. Witaj Kochanie

Stary 2010-06-05, 00:21   #4034
jaszczka
Zadomowienie

dzięki dziewczyny, kochane jesteście..

po prostu mam doła i tyle :/ dużo rzeczy się na to złożyło, ale powoli się ogarniam, będzie dobrze...

pierwsze co, to zmarł mój wujek, to już drugi (pierwszy zmarł w listopadzie) - a ja siedzę z brzuchem w Irlandii i nawet na pogrzeb nie mogłam pojechać (zresztą na tym w listopadzie też nie mogłam być bo mi wolnego w pracy nie dali :/ )
po drugie odezwała się moja nerka - bolało jak diabli przez ostatni tydzień, od wczoraj już lepiej, ale ani spać, ani jeść, masakra do lekarza nie poszłam, bo poprzednio jak byłam to mi nic mądrego nie powiedzieli i żadnych leków nie dali tylko kazali dużo pić. wykurowałam się sama - dużo płynów + urosept i jakoś powoli przechodzi, ale jak mnie mały zdzielił czasem to tylko zimny pot mi po d..pie ciekł
no i Tż mnie wkurza, zero zainteresowania ciążą, porodem, czymkolwiek... tylko mi docina, że jak babcia się zachowuje bo ciągle mnie coś boli i na coś narzekam... a poza tym on teraz ma nawał pracy i zapier..la między 12 a 16 godzin dziennie/7 dni w tygodniu, wpada do domu i śpi, bierze jedzenie do pracy i tyle go widzieli, a ja potrzebuję trochę czułości i bliskości, no i zainteresowania... smutno mi i samotnie tak samej siedzieć...poza tym jeszcze mieliśmy parę innych starć, ale o tym już dzisiaj sobie porozmawialiśmy i mam nadzieję, że będzie lepiej...
ogólnie to przez ostatni tydzień wylałam morze łez, były takie momenty że nie mogłam się uspokoić, histeria jakaś normalnie a siedzenie samej w pustym domu i ból nerki nie pomaga ani trochę
może moje problemy to nic takiego, ale mi się tak nawarstwiło, że nie mogłam sobie z tym wszystkim poradzić i załapałam jakąś deprechę
no to się wyżaliłam...
Stary 2010-06-05, 00:43   #4035
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Jaszczka, przykro mi z powodu wujka...
Co ty masz z tymi nerkami? Kamienie? Piasek? Robiłaś coś z tym przed ciążą?

Jak zauważysz po odrobieniu strat, nie Ty jedna z facetem masz kłopot... Ale wiesz przecież, że to przejściowe. W ciąży po prostu czujemy się inaczej, mamy inne oczekiwania i potrzeby. Mężczyznom nie jest łatwo to zrozumieć. Mam nadzieję i życzę Ci by Twój przejrzał na oczy jak najszybciej.

Trzymaj się i pamiętaj, że jesteśmy tu też od smęcenia .

. Witaj Kochanie

Stary 2010-06-05, 01:15   #4036
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Jaszczka, przykro mi z powodu wujka...
Co ty masz z tymi nerkami? Kamienie? Piasek? Robiłaś coś z tym przed ciążą?

Jak zauważysz po odrobieniu strat, nie Ty jedna z facetem masz kłopot... Ale wiesz przecież, że to przejściowe. W ciąży po prostu czujemy się inaczej, mamy inne oczekiwania i potrzeby. Mężczyznom nie jest łatwo to zrozumieć. Mam nadzieję i życzę Ci by Twój przejrzał na oczy jak najszybciej.

Trzymaj się i pamiętaj, że jesteśmy tu też od smęcenia .
dzięki Dzidzia
z nerką prawą coś mam, ale nie wiem co przed ciążą nic mi się nie działo, dopiero teraz jak jakiś ucisk jest... lekarz powiedział, że na 90% mam kamień, ale że jestem w ciąży to nie mogą mnie prześwietlić, a usg nie wychodziło, bo dzidzik już był za duży i zasłaniał... jak już urodzę będę musiała się zbadać
a z facetem to wiem, że ja sobie to też wyolbrzymiam, bo mi hormony uszami tryskają... on nie jest stworzony do okazywania uczuć i ja to wiem i nie oczekuję, że mu się nagle odmieni ale ostatnio już przesadza, jego stosunek do mnie i spraw domowych to jest masakra... on myśli, że jak dużo pracuje i zarabia to jego obowiązki się na tym kończą... a ja sprzątam, gotuję i zajmuję się domem, a coraz gorzej mi idzie, bo brzuch jednak duży i szybko się męczę, potem on wraca do domu i nie widzi ile zrobiłam, tylko wytknie mi to czego nie zrobiłam i jeszcze parę takich różnych rzeczy się nazbierało - ale jak pisałam, już o tym dzisiaj podyskutowaliśmy (czytaj: wyryczałam mu wszystkie moje żale) i ma być lepiej, podobno

robiłam dziś zdjęcia brzuszyska bo już ponad 2 tygodnie nic nie pstrykałam, wkleję jak rano wstanę
dobranoc
Stary 2010-06-05, 02:19   #4037
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
alguien ja mam naturalną suszarkę, a jest nią słońce właśnie, mama mnie z pół godziny temu wołała, żebym powiesiła rzeczy malucha
aa no widzisz ale w prasowaniu ciuszkow chodzi o temperature, ktora zabija zarazki, dlatego mowilam, ze nie musze prasowac, bo elektryczna suszarka wykonuje te prace za mnie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
alguien a to rafaello to chyba z advokatem
moj przepis jest bez

niezawsze
ciesze sie, ze na wizycie ok

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Uff udało mi sie pomalować paznokcie u nóg. Nie było to łatwe. Ciekawe do kiedy będe mogła się tak schylać?
ja malowalam swoje paznokcie u nog jakis tydzien temu, jeszcze daje rade

Cytat:
cześć!
a wlasnie wczoraj czy przedwczoraj o Ciebie pytalam gluptasie
glowa do gory, wszystko sie pouklada, a jak porozmawialas szczerze z tz to najwazniejsze

Ja dzis kilometry narobilam spacerujac i NIC chcielismy, zeby mala sie urodzila 4ego i niestety nici z tego...
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 07:55   #4038
alutka78
Rozeznanie

Czesc laseczki. Wstalam dzis szybciej, bo idziemy na wesele. Czeka mnie fryzjer. Drobne zakupki. Wyobrazcie sobie, ze przeszukalam wczoraj cale mieszkanie i nie moge znalezc igly. Musze przyszyc stanik do sukienki. Czekam az otworza sklepy i pedze.
Ciekawe do ktorej godziny wytrzymam na weselu. Bardzo zalezalo mi, zeby byc na tym weselu. To moi dobrzy znajomi. Pani mloda ma termin porodu na wrzesien, a wyobrazcie sobie, ze w ogole nie ma brzuszka.
Mam nadzieje, ze weselicho bedzie udane.
Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Jezu ale sie steknilam, choc i tak za duzo mnie tutaj nie bedzie... bo teraz czas będziemy spędzać na ośrodku... poza tym też sytuacja z moim mężem jest jaka jest, możliwe, że niedługo wyjedzie z kraju na 3 miesiące i przy porodzie będę sama... ale to nie istotne na blogu napisałam więcej

a co przeskrobałam? hmmm miałam w podpisie link do allegro mojego i za to zostałam zbanowana...
Czesc kochana. Fajnie, ze juz jestes. Bardzo lubie czytac Twoje wypowiedzi.

Jaszczka - glowa do gory. Jak sie wali to wszystko na calego. Wszystko sie pouklada. Zobaczysz. Wiadomo nikt nie zastapi nam osob, ktore zmarly. Jestem z Toba.
Stary 2010-06-05, 08:06   #4039
papeteria
Zakorzenienie

Dzień dobry
Dzis zapowiada się piękny słoneczny dzień...właśnie wcinam bułę z serkiem topionym i popijam kefirem.
chyba machnę okno w kuchni bo juz mega brudne są ...okno w kuchni najmniejsze, to TZ nie będzie miał mi za złe śpi teraz w małym po nocce bo umyłabym i w małym także mały i duży pokój jemu zostawie bo z balkonu nie sięgam musiałabym się naciągać

alutka no to miłej imprezy tylko nie szalej tam za bardzo

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-06-05 o 08:08
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 08:16   #4040
vette
Zadomowienie

Komu mam dziekowac za przeslanie sloneczka?
Wreszcie zapowiada sie piekny dzien!

Cytat:
cześć!
no wiesz co?
zeby bylo lepiej

alutka baw sie dobrze

alguien a probowalas juz wszystkich "metod" na przyspieszenie?
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 08:32   #4041
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
aa no widzisz ale w prasowaniu ciuszkow chodzi o temperature, ktora zabija zarazki, dlatego mowilam, ze nie musze prasowac, bo elektryczna suszarka wykonuje te prace za mnie
Ja wiem o tym Dlatego maleństwu na razie prasuję, ale jak będzie wieksze to pewnie sobie odpuszczę

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Hej dziewczynki

widzę, że moje słoneczko dotarło do marty i vette Bardzo się cieszę, a tym bardziej, że nie poszło sobie ode mnie
jaszczka mój facet też mnie ostatnio strasznie wkurzał, ale wygarnęłam mu wszystko, co mi leżało na wątrobie i jest ok Doszłam do wniosku, że mój płacz w samotności i tak niczego nie zmieni

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

algiuen Ty tam nie kombinuj, bo dzidzia wie kiedy ma wyjść i zrobi Cie w balona i zacznie wychodzić w najmniej spodziewanym momencie

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

bajka lipa z tymi wydatkami, ale tak to jest- jak się wali to po całości, wiem cos o tym! Dobrze, że macie wsparcie od rodziców

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

alutka zazdroszczę wesela! Chociaż pewnie "w tym stanie" i tak bym nie wysiedziała całą noc, no ale zawsze
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 08:40   #4042
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Dzień dobry mamusie, u mnie też piękne, bezchmurne niebo, pranie się robi, ja uciekam zaraz na zakupy a i przychodzi dzisiaj facet bedzie malował łazienkę,
niezawsze dziękuję, super, ze wszystko wporządku i dzidzulek się jeszcze tak na ten świat nie pcha niech jeszcze trochę poczeka
żabka19
Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj 31tc+2 Małej włączył się niedawno tryb "małego obcego" - nie mogę się napatrzeć na jej szaleństwa
Idę obrać sobie ziemniaki na frytki
też tak swoją czasami nazywam mówię do M, że "obcy szaleje"
zwierciadelko śliczny brzuszek
anoxa, papeteria, niezawsze my też bez gumki i do środka ale żadnych przeciwwskazań od gina nie było więc korzystamy bo po porodzie trzeba będzie uważać.
bassienkaw nareszcie z nami
anuszka1401 ja do szpitala mam ok 20km przy dobrych wiatrach w 20 min. jestem na miejscu ale to Katowice i tam prawie zawsze korki chociaż M mówi, ze będzie ciął poboczem i ryrają go mandaty a ja mam nadzieję, że albo mnie chyci w weekend albo poza godzinami szczytu i nie będzie korków.
bajka1807 co za wieśniak z tego Twojego szefa
jaszczka
alutka78 wspaniałej zabawy

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 08:43   #4043
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

misiulka no ja też mam nadzieję, że zacznę rodzić w nocy, bo przy wjeździe do Malborka też przeważnie korki są Ale nie ma co panikować, przecież nie pojadę jak już głowa między nogami będzie
Stary 2010-06-05, 08:44   #4044
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Witam, ja dopiero się obudziłam

Jaszczka - przykro mi z powodu wujka, a co do nreki to podobno normalne w ciazy, moja kolezanka tez ma z nia problem przez ciaze

U mnie juz jest 18 stopni zaraz zjem jakies lekkie sniadanko
A po tem kawusia

Ale na poczatek zbalmuce meza
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 08:47   #4045
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
My też już po
Stary 2010-06-05, 09:03   #4046
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
My też już po
Moj sie zwinol w kokon i nie dal sie zbalamucic, ale jak wstanie to go zbalamuce

Stary 2010-06-05, 09:03   #4047
papeteria
Zakorzenienie

niezawsze no dzięki za przypomnienie ile tygodni zostało
anoxa mam taki plan ...gdzies za dwa tygodnie zmolestuje Tżta mam nadzieje ze zdąże
a co do twojej reakcji to normalne juz tesknicie za soba
olakola gratuluje debiutu w postaci gołąbków ja jeszcze nie robiłam
żabka
a lazurowa juz kiedyś opisywała te relacje z ojcem dziecka
zwierciadelko to masz termin dzień przede mną
basia ja cały czas nosze wkładki to nie czuje dyskomfortu i żeby mokro było, ale jak wczoraj wziełam z rana prysznic to zapomniałam i za niedługo mi bielizna przemokła i takie właśnie rzadkie mleczno białe upławy...wydaje mi się że to normalne chyba... mam nadzieje, że odróżnimy te wody.Mój gin mi mówił, że napewno poznam , bo kiedyś pytałam o sączenie, no ale nie wiem nie wiem ....
farminka ciekawe kiedy urodzisz
lazurowa
karolcia fajnie, ze wyniki ok
basienkaw
jaszczka jak to nikt nie zauważył

bajka rety a czemu ty masz mu to oddać nie rozumiem
dzidzia bardzo ciekawe i pysznie wyglądają
siala wczoraj byla na majowo- czerwcowych
marta musisz byc dobrej myśli Spytałam mojego jak wróci z pracy jak zaczne rodzić (naszym autem co kilka dni jezdzi , bo jezdzi w czworke z ekipa z roboty na zmiany autami)
To powiedzial, ze sam bedzie jezdzil pod koniec(gorzej jak zacznie sie wczesniej )
Cytat:
Włochów to ja nie jem (jak są włochy to moja mama opala)
zastanawiałam się o jakie włochy chodzi....
Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Ja będę za każdym razem prasowała, bo ja zawsze wszystko prasuję ale tego potem nie będzie aż tyle na raz
hehe dobrze, ze tak myslisz
Cytat:
a czuytalam gdzies ze czop sluzowy moze byc tez wodnistej konsystencji :P
nie czytaj juz lepiej
Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Ale Wam zazdroszcze mizianek ja juz nie pamietam kiedy to bylo
ja pamiętam kiedy u mnie ....w listopadzie
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Chyba zadko sie rodzi w godzinach szczytu, juz tu ktoras pisala, ze oksytocyna lubi noc mam nadzieje, ze moja przynajmniej tak
ccc ....cicho , ciemno i ciepło
Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
a co do nreki to podobno normalne w ciazy, moja kolezanka tez ma z nia problem przez ciaze
Cytat:
My też już po
smaka robicie
a co do nerki to na pewno maja teraz mega obciazenie gdzies czytalam ze musza podwojnie filtrowac czy cos takiego ...

Cytat:
. Corcia obnizyla sie troche, czuje jak mnie kopie po bobrze, dalej glowka u gory, coraz czesciej ma czkawki i cwiczy ruchy nozek kopiac mame
ale ja tez czuje ostatnio jakby z główki mi dowalał i takie kłucie wtedy, a jednoczesnie nogi pod piersiami i czkawki tez czuje

a poza tym od kilku dni bolą mnie piersi...rosną ....znowu normalnie balony już mam

Ja do szpitala mam 5 minut autem.Na nogach gdzieś z 20 minut.

Zjadłabym loda z automatu...takie jak kiedyś były dwukolorowe np jagodowo śmietankowy ...

edit: o raju ale naprodukowałam.Napisało mi że wiadomość jest przeładowana grafiką

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-06-05 o 09:08
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 09:06   #4048
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Anuszka przesłałaś mi masę słońca

Zaraz wieszam pranie maluszka, pościel sie już wietrzy, byliśmy na targu, a po 10 idę do mamy na kawę.

Jedyny minus to to, że sie nie odzywamy do siebie z mężem. Wkurzył mnie wczoraj Ale widzę, że nie jestem sama Pojechał na wieś pomagać bratu i pewnie go cały dzień nie będzie. Super po prostu.

jaszczka witaj kochana! Zauważyłyśmy, że Cię nie ma! Jak Ci smutno to pisz, patrz ile tu pocieszycielek strapionych

Alguien Ja wiem jak możesz przyspieszyć poród. Zero sexu, bo wiesz, że u Ciebie to jest nie odwrót
Stary 2010-06-05, 09:14   #4049
karolcia228
Zakorzenienie

Ja tez caly czas nosze wkladki, bo mam takie lekkie uplywy
A do WC moge chodzic co chwile
Zjadlam sniadanko i popijam kawusie do tego jem Raffaello

Stary 2010-06-05, 09:14   #4050
niezawsze
Zakorzenienie

Ja po, ale sniadanku Tz do szkoly idzie :/ Ja sama do 17
Czy wy tez macie w lipcu zaliczenia? Ja myslalam, ze to w czerwcu najpozniej i do pazdziernika spokoj ja tak mialam przynajmniej na studiach a on w lipcu ma i do mnie jeszcze z tekstem abym po jego sesji urodzila ;P To mu odpowiedzialam aby gadal z mala a nie ze mna

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości