Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-04, 11:36   #4711
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D

Ewurka, strasznie Ci współczuję. Wiem jak to jest. Też straciłam swojego maluszka . No ale nie można się załamywać

Jutro testowanie

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 11:55   #4712
Tity
Zakorzenienie

ewurko strasznie mi przykro....ściskam Cie mocno. Trzymaj się. Następnym razem się uda, zobaczysz

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 12:17   #4713
gimikis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Zaczęłam plamić w środe wieczorem i miałam lekkie skurcze, wczoraj plamienia były większe i skurcze częstsze, po pierwszej wizycie w szpitalu odesłali mnie do domu, sprawdzili mocz czy test jest nadal pozytywny. Kiedy zaczęłam krwawić jak podczas @ wiedziałam, że to już koniec. Pojechaliśmy do szpitala, ból był tak mocny, że musieli mi podać dożylnie morfine. Potem to już wszystko potoczyło się jak zwykle...nawet nie wiem dlaczego to się stało. Nie mogę przestać płakać, czuje taką pustke w sobie...nie zyczę nikomu takich doświadczeń.
Dbajcie o siebie dziewczyny.
Ewurka po części wiem jak się czujesz. Ja o mało tez nie straciłam mojego maleństwa. W poniedziałek mam wizytę kontrolna i boje się czy wszystko już jest ok.
A wogóle ja nie rozumiem dlaczego odesłali Cie spowrotem do domu skoro krwawiłaś...

Olliwka powodzenia w tym pięknym dniu i dużo uśmiechu...

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

Edytowane przez gimikis
Czas edycji: 2010-06-04 o 12:27
gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 14:51   #4714
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

hej Dziewczyny, głodna jestem jak wilk ale na szczęście za 10 min idę do domku hehehehe

Oliwka jutro masz mieć piękną pogodę, a potwierdzają to wszystkie prognozy więc się nie stresuj, nie przejmuj jakimis krostami, lecz odpoczywaj żebyś wyglądała pięknie

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 14:57   #4715
Tity
Zakorzenienie

Ollliwko mam nadzieję, że wszystko się uda, co ja mówię, na pewno się uda Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
jasiulek i jak @ przyszła czy nie? Może już zatestowałaś i nic się nie chwalisz :P
Ja siedzę w pracy i próbuję męża na obiad wyciągnąć, ale ciężko mi idzie :P

L
J
Stary 2010-06-04, 15:51   #4716
Malga19
BAN stały

witajcie;*

pamietacie mnie??/

gratuluje wszystki zafasolkowanym.....

a starczacka zycze udanych dni plodnych

A u mnie

Mala fajna juz jest kontka z nia bardziej jasny hehe....:love :

My slubujemy 26czerwca a 27 czerwca sa chcicny malej....

pozdrawiam serdecznie

i moja mala jak LULA
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 19:50   #4717
Starlett
Wtajemniczenie

ewurka tak mi przykro.....

Malga19 - śliczny maluszek

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 20:03   #4718
kretencja
Zakorzenienie

Ewurka, tak bardzo mi przykro, nie wiem co napisać
Dbaj o siebie bardzo i wypocznij, mam nadzieję, że wkrótce kolejna ciąża i zdrowy dzidziuś wynagrodzą ci tę stratę

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 21:10   #4719
virginia
Zakorzenienie

Ewurko, wiem przez co przechodzisz, bo niestety też tego doświadczyłam... I jeszcze czasem sobie teraz myślę (zwłaszcza przy naszych obecnych problemach z zajściem), że gdyby wtedy się udało, miałabym już małego szkraba....
Jest mi niezmiernie przykro, ściskam Cię bardzo mocno

Aaaa, ratunku!!! Ale się zajarałam!!!! A jutro wesele!!!! Olaboga!!!!
Właśnie siedzę jak mnie Pan Bóg stworzył, obłożona tylko piankę z panthenolu .
Masakra jakaś!
Zmykam,
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 10:13   #4720
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Malga śliczna niunia

Oliwka wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia i spełnienia marzeń oraz dużo wiary i cierpliwości dla siebie wzajemnie ( czytaj : teraz mąż jest dla Ciebie najważniejszy a dla Twojego męża TY !!! ) : roza::r oza::ro za::roz a::roza : : roza::r oza::ro za::roz a:

dziewczyny znów nas zalewa Wisłoka......... teraz akurat moje tereny są zagrożone

Stary 2010-06-05, 11:05   #4721
Ollliwka
Zakorzenienie

sloneczko

niebawem wychodzę do fryzjerki, makijażystki i na pazurki pogoda przepiękna ślub mamy o 19.15 więc jak wrócę z salonu to jeszcze zdąrzę trochę odetchnąć

miłego dnia i 3 majcie kciuki
Stary 2010-06-05, 11:27   #4722
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Olliwka wszystkiego najlepszego w tym wspaniałym dla Ciebie dniu

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Dziś zatestowałam bo @ miała przyjść ale się nie zjawiła. Na początku była tylko jedna kreska, ale po baaaardzo dokładnym przyjrzeniu się (odpowiedni kąt i wytężenie wzroku :P)była taka cieniuteńka, ledwo dostrzegalna druga kreska. Nie wiem co myśleć. Jak za kilka dni @ nie przyjdzie to wykonam kolejny test.

Kornelia 04.02.2016

Stary 2010-06-05, 11:34   #4723
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
VAldii, Zgadnij, Lindsley, Awenturyn, Lenka, Elcia, Jasiulek, Pomidora....... gdzie jesteście? co tam u Was?
Cześć Słoneczko i reszta dziewczyn Ja was regularnie podczytuję, tylko jakoś nie wiem co pisać..
U mnie wszystko w porządku, chociaż muszę teraz większość czasu spędzać na leżąco bo skraca mi się szyjka No a to ostatni miesiąc studiów, sesja, mam nadzieję, że jakoś przebrnę, bo 30 czerwca obrona pracy, a ja jeszcze nie napisałam całej.

Olliwko, życzę Ci wszystkiego co najlepsze !!!
Stary 2010-06-05, 11:55   #4724
kretencja
Zakorzenienie

Lenka, dbaj o siebie

Olliwka, WSZYSTKIEGO NAJPIĘKNIEJSZEGO NA NOWEJ DRODZE!!!

Chelsea,
mój pierwszy test dał taką bladą kreskę, że myślałam, że mam halucynacje .Po 3 dniach była już bardziej widoczna. Trzyma kciuki

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-06-05, 12:02   #4725
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość

Aldii, Zgadnij, Lindsley, Awenturyn, Lenka, Elcia, Jasiulek, Pomidora....... gdzie jesteście? co tam u Was?
Maksio, spanie, kupki, siuśki, karmienie i tak w kółko + czasem zakupy...

Cytat:
Napisane przez jasiulek Pokaż wiadomość
Dobry wieczór kobietkiJa znów tak z doskoku, bo zawalona jestem pracąPodczytuję Was i kibicuję mocno tym, u których niedługo "coś" ma się dziać
Tity, Virginia, trzymam mocno
Zgadnij, nie wiem, czy już gratulowałam, sama się gubię, ale wielkie całusy dla Maksia
Lindsley, cieszę się, że u małego kolki już minęły, domyślam się, jaka to ulgaOby teraz szło wszystko bezproblemowo
Aldii, jak mała Lu?
Słoneczko, wierzę, że to mały, przejściowy kryzys u Was A teraz bedzie z górki... Pomysł z książkami bardzo fajny, wiem, że generalnie gadżety w sypialni też mogą poprawić relacje damsko-męskie
U nas kociołek-dochodzimy do siebie po weselu, nawet nie było kiedy porządnie sprzątnąć w domku... Poza tym dużo pracy, choć czuję, że u mnie się niedługo skończy-facet, z którym współpracuję zachowuje się wobec mnie nie dość, że dwuznacznie (w relacjach osobistych), to jeszcze w sprawach pracowniczych (on jest budowlańcem i postanowił dołączyć do tego ogródki) zachowuje się jakby pozjadał wszelkie rozumy (a pojęcia o ogrodach nie ma), wiecznie narzeka i traktuje mnie jak takie dziecko z ulicy, które może krytykować kiedy chce i gdzie chce, jechać po mnie jak po szmacie za przeproszeniem... Generalnie z tego nędza jest i pieniądze kiepskie (pracuję po 10 godzin dziennie, 8 zł za godzinę, a obowiązkami mogłabym obdzielić jeszcze co najmniej dwie osoby i wszyscy mieliby co robić....)Jestem po prostu przeraźliwie przemęczona Chyba nasza współpraca dobiega końca, sama poradzę sobie znacznie lepiejTo sobie pomarudziłamZ rzeczy jak najbardziej pozytywnych-owocny był tydzień poślubny, niby się nie staraliśmy, ale... mam nadziejęDziś powinna być @, choć nie nastrajam się, że nie przyjdzie-miałam małe zapalenie i troszkę stresów, więc to pewnie dlatego Ale po @ staramy się pełną parąMój instynkt lada chwila eksploduje i nie da się dalej czekaćBuziaki dla WasPS. W wizażowym albumie kilka zdjęć ze ślubu, niedługo będą nowe jeśli któraś ma ochotę zerknąć
Dziękuje
Olej kolesia i niech spada, jak myśli, że jest najmądrzejszy

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
wszystko idzie zgodnie z planem, wczoraj byłam u spowiedzi 2 giej z TŻ, sukienke odebrałam w pon. ,zamówiliśmy kwiaty dla rodziców, ojcowie dostaną 5 l beczki z piwem i jeszcze taką książeczkę z wierszykiem, jutro jedziemy na salę - dekoracje już są bardzo ładne zresztą więc żadnych balonów nie musimy upinać, rozstawimy winietki, poustawiamy stoły ( jak na razie najwięcej sporów było właśnie w tym temacie) no i alkohol na sali ma być jutro. Kupiliśmy wódki 0,5 Krupnik i 12 win carlo rossi nie denerwuję się jeszcze bardzo, liczę na dobra zabawę bo zaprosiłam ze swojej strony 18 znajomych młodych ludzi całą moją grupę ze studiów między inymi
P.S w między czasie pisałam pracę dyplomową i 31 maja już ją oddałam

no i @ dostałam , z jednej strony fajnie a z drugiej - z racji imprezy niezbyt, ale do soboty całe dwa dni
Widzę, że Ciebie też tak @ załatwiła, jak mnie Też ślubowałam z @ a może to dobry znak

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Scio, proszę o wykreślenie mnie z listy, wczoraj straciłam mojego maluszka. Powodzenia dziewczyny w starankach. Ściskam mocno.

Cytat:
sloneczko

niebawem wychodzę do fryzjerki, makijażystki i na pazurki pogoda przepiękna ślub mamy o 19.15 więc jak wrócę z salonu to jeszcze zdąrzę trochę odetchnąć

miłego dnia i 3 majcie kciuki
wow ale późno ślub
Kochana wszystkiego najlepszego na nowej drodze Waszego wspólnego ŻYCIA

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Olliwka wszystkiego najlepszego w tym wspaniałym dla Ciebie dniu

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Dziś zatestowałam bo @ miała przyjść ale się nie zjawiła. Na początku była tylko jedna kreska, ale po baaaardzo dokładnym przyjrzeniu się (odpowiedni kąt i wytężenie wzroku :P)była taka cieniuteńka, ledwo dostrzegalna druga kreska. Nie wiem co myśleć. Jak za kilka dni @ nie przyjdzie to wykonam kolejny test.
bardzooooooooooooo mocne

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 13:29   #4726
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Kretencja, Zgadnij
strasznie się niecierpliwię. Te czekanie przez następne kilka dni mnie przeraża...

Kornelia 04.02.2016

Stary 2010-06-05, 13:39   #4727
virginia
Zakorzenienie

Wcięło mi posta

Oliwko wszystkiego cudownego na Nowej Drodze Życia!!
Chelsea, 3mam kciuki! My w tym cyklu odpuszczamy staranka...

Zużyłam już cały panthenol, teraz się ratuję żelem aloesowym Palomy (podobno 'niezastąpiony przy poparzeniach słonecznych').
Wczoraj byłam u kosmetyczki (regulacja brwi i henna brwi i rzęsy i manicure japoński) a zaraz sama lecę jeszcze trochę się poSPAmować i porfarbować i ułożyć włoski. O 17 ślub i wesele .
Zmykam, miłego dnia!
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 15:20   #4728
MAGiALENA
Zakorzenienie

Ollliwko aby ta Wasza wspólna droga miała jak najmniej zakrętów i pozwoliła Wam cieszyć się samymi pięknymi widokami!

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 16:40   #4729
Ollliwka
Zakorzenienie

dziekuję dziewczyny

Późno mam ślub wiem - no, ale tak wybraliśmy , może będzie trochę chłodniej ja już uczesana, umalowana, french na paznokciach nie denerwuję się tylko mam nadzieję, że makijaż i fryz wytrzyma jeszcze te kilka h chociaż

lenka fajnie, że zajrzałaś masz śliczne zdjęcia w albumie wizażowym odpoczywaj i pisz pracę jak to 30 , ja też mam 30 obronę licencjatu - tak miało być, ale może się pozmieniać i też całej pracy nie mam póki co obrona dyplomu w połowie czerwca mnie czeka

chelsea za kolejne tesotwanie, ale wydaje mi się, że duża szansa jest ,że będą te dwie kreski

3 majcie kciuki i miłej soboty!
Stary 2010-06-05, 17:03   #4730
Tity
Zakorzenienie

Ollliwko trzymam kciuki Jeszcze raz wszystkiego najlepszego!!!!! I wspaniałej zabawy oczywiście
Chelsea no to jaj tak po cichu już gratuluję i oh...jak zazdroszczę. A dużo się staraliście? W sensie czy często? Przepraszam za pytanie, ale teraz zaczynam myśleć, że może się za rzadko kochaliśmy wcześniej....
Lenka witaj Zdjęcia masz faktycznie śliczne Leż i nie forsuj się. Trzymam kciuki. A który to miesiąc już?
My rano byliśmy w pracy, w międzyczasie na zakupach z mamą, potem ja poodkurzałam, mąż wypucował samochód, zrobiłam mizerię, dokończyliśmy projekt na zajęcia, pojechaliśmy na 2 godzinki na rowerek i teraz wróciliśmy, chwila wytchnienia i trzeba się pouczyć. A jutro robomy sobie dzień przyjemności i jedziemy do kina do Lublina na "Księcia Persji" i małe zakupki, muszę sobie okulary przeciwsłoneczne kupić bo mi mama moje zepsuła i planuję kupić białe rurki

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2010-06-05 o 17:04
Stary 2010-06-05, 17:05   #4731
kretencja
Zakorzenienie

Tity, kochana. Wiem, że to się tak łatwo mówi, ale nie liczcie dni, co ile się kochacie. Myśmy tego nie robili, bo wiem, że to by mnie sfrustrowało do reszty Generalnie nie kochaliśmy się według jakiegoś stałego schematu Co 2-3 dni średnio. Ja myślę, że to spokojnie wystarczy i plemnik będzie w odpowiednim czasie tam gdzie powinien być...
Byłas już u gina w tej sprawie?

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-06-05, 17:16   #4732
Tity
Zakorzenienie

kretencjo wiem, ale wcześniej to tak mieliśmy zryw, że się kochamy, a później się nie chciało i tak pomyślałam, że może moje objawy owulacyjne mnie mylą i mam owu kiedy indziej, jeśli mam....a to okaże się w poniedziałek, idę wieczorem do gina na usg i powie co i jak. Szczytem marzeń jest, żeby powiedział, że już jestem w ciąży, ale pomarzyć to ja mogę Co ciekawe te żyłki co mi się wtedy pojawiły dalej są, ale to pewnie torbiele w piersi mi tak te żyłki wybuliły. Oba jajniki mnie kłują, ale śluzu płodnego jeszcze nie widziałam w tym cyklu, może jeszcze się pojawi...No normalnie aż mnie skręca już z tej niecierpliwości....czemu to tak długo trwa wszystko. Kiepski ze mnie model...
I pochwalę się, że jakoś tak się fajnie w naszym związku zrobiło. Mimo, że ustaliliśmy że się kochamy co 2 dni, to traktujemy to jako afrodyzjak Poza tym mamy postanowienie, żeby więcej się ruszać i jakoś tak się romantycznie zrobiło. Dni szybko mijają i są wypełnione tak jak trzeba, mimo że jest wiele spraw na głowie. Jestem teraz zadowolona z życia (pomijając ten jeden mały pulchny, różowy szczegół )

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2010-06-05 o 17:19
Stary 2010-06-05, 17:22   #4733
kretencja
Zakorzenienie

Tity
Też bym chciała, żeby gin miał dla Ciebie dobre wiadomości
Ja w cyklu, w którym zaszłam w ogóle nie zaobserwowałam żadnych innych objawów, niż w cyklach bezowulacyjnych Ani płodnego śluzu, ani nic
U nas też jakoś przyjemnie, więcej mamy do siebie cierpliwości, czułości, "bardziej nam się chce". Może to moja ciąża, może wiosna, może wszystko razem, ale ogólnie jest nam miło ostatnio

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-06-05, 17:33   #4734
Tity
Zakorzenienie

kretencja to cieszę się Oby taki stan trwał i trwał A Ty jak sie czujesz w ogóle? I jak Twój tata po operacji? Buziak dla Ciebie

L
J
Stary 2010-06-05, 17:38   #4735
kretencja
Zakorzenienie

Dziękuję, czuję się raczej dobrze, Czasem tylko coś mnie ukłuje albo wzdęcia pomęczą, ale ogólnie jest OK Dziś 13tc+6d, czyli już II trymestr zaczęłam Ale brzuch nadal mały. Rano prawie nic nie widać (choć mąż twierdzi, że widzi), jak się najem to już tak Czasem jeszcze noszę stare (przedciążowe) dżinsy i zamiast na zwykły guzik zapinam na recepturke przełożoną przez dziurkę (bo się nie dopinają ), a czasem już chodzę w ciążowych (takich z elastycznym "golfem").
Tata dziś wyszedł ze szpitala, czuje się nieźle z tego co wiem

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-06-05, 21:14   #4736
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

hej dziewczyny

Tity nie załamuj się, może musisz się wyluzować i nie myśleć tak bardzo o ciąży, może jak się przestanie tak bardzo pragnąć to dzidzia sama przyjdzie ...... ale trzymam kciuki za dobre wieści w tym cyklu

Kretencja za tatę aby wszystko było ok

Oliwka czemu tak późno ślub? sami tak chcieliście czy nie mieliście wyjścia

Chelsea trzymam kciuki za II

Zgadnij to fajnie że czasem znajdujesz czas na zakupy

ja jestem wykończona i idę do wanny i spać.....

Stary 2010-06-05, 21:44   #4737
Tity
Zakorzenienie

Sloneczko nie myślenie o tym, chociaż trochę jest NIE MOŻLIWE...jak ktoś potrafi licząc dni cyklu bo musi brać tabletki to ja się chętnie zapisze na kurs nie myślenia..., ale dzięki za kciuki Tym bardziej, że inni o tym myślą i zachodzą. I co mam sobie w łeb strzelić? Nie mam presji, ale jest mi przykro jak wszyscy niby znają receptę na całe zło, takie to niby proste wyluzować się, a i tak ciągle nic nie wychodzi...Ja na prawdę nie wiem jak mam się jeszcze bardziej wyluzować. Mogę polecieć na Księżyc, tam nie ma dzieci...

L
J
Stary 2010-06-05, 22:53   #4738
lindsley
Zakorzenienie

Chelsea91 za wyraźne grubaśne II

Lenka oj biedna z tym leżeniem... I jeszcze sesja... Trzymam za obronę

Cytat:
Późno mam ślub wiem - no, ale tak wybraliśmy , może będzie trochę chłodniej ja już uczesana, umalowana, french na paznokciach nie denerwuję się tylko mam nadzieję, że makijaż i fryz wytrzyma jeszcze te kilka h chociaż
(...)

3 majcie kciuki i miłej soboty!

Co Ty tu robisz jeszcze... Jeju w dniu ślubu to nawet ja bym nie wpadła na to żeby zaglądać na wizaz Ślub późno trochę, ale piękna pogoda to jeszcze jasno i przyjemnie na dworze...

Oczywiście
Dużo szczęścia i miłości na Nowej Drodze Życia

Tyle tych kciuków mam do trzymania... Michaś będzie musiał mi pomóc... Na szczęście wreszcie śpi. Marudny dziś był. A ja chciałam tak dużo zrobić... W sumie się udało to co zaplanowałam (oprócz drzemki) ale wykończona jestem i uciekam spać Miłej nocki życzę

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 09:13   #4739
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Tity nie złość się na mnie że napisałam żebyś się wyluzowała co ma być to będzie i choćbyś nawet na księżyc poleciała stres i nerwy w tym nie pomogą

ja właśnie pomalowalam pazurki i czeka mnie jeszcze zrobienie obiadku i kościół a później chyba do teściowej pojade

Stary 2010-06-06, 10:32   #4740
lindsley
Zakorzenienie

Kretencja wszystkiego co najlepsze, dużo zdrówka, miłości i szczęśliwego rozwiązania

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości