Matura 2010-Studia - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-01, 20:36   #2071
emememsik
po prostu Em :)

Dot.: Matura 2010-Studia

Cytat:
Napisane przez estrella18 Pokaż wiadomość
Czyli na zaoczne procedura jest taka sama jak na dzienne?? Też liczą mi punkty i tak dalej??
Tak.
Stary 2010-06-01, 21:23   #2072
123asia
Rozeznanie

Dziewczyny kiedy będą wyniki egaminów? W jaki sposób możemy je sprawdzić, przez internet czy w szkole ?
123asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 21:34   #2073
brzydkie
Rozeznanie

30 czerwca z tego co wiem ,chyba w szkole ,chociaz moze w Internecie tez to udostępnia jakos,nie wiem
Gdzie najprosciej sie dostac an psychologie w warszawie i lublinie? wie ktos jak wygladały zeszlorocze progi?

JESZCZE BĘDZIE PRZEPIĘKNIE, JESZCZE BEDZIE NORMALNIE.....
brzydkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 21:41   #2074
123asia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez brzydkie Pokaż wiadomość
30 czerwca z tego co wiem ,chyba w szkole ,chociaz moze w Internecie tez to udostępnia jakos,nie wiem
Gdzie najprosciej sie dostac an psychologie w warszawie i lublinie? wie ktos jak wygladały zeszlorocze progi?
Też chcę się dostać na psychologię w Wwa. Najlepsza szkoła to chyba SWPS ale ona jest prywatna. Jak Cię stać na dzienne płatne studia to polecam. Ja niestety nie mogę sobie na to pozwolić, więc daje podanie na UW. Jeżeli chodzi o progi to poszukaj może informacji na gronie.
123asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 14:10   #2075
brzydkie
Rozeznanie

wiem 6-7 tysiecy rocznie ,drogo ,a szkoda.A APS w Warszawie ,UMCS,KUL w lublinie gdzie najprosciej ogolnie biorac pod uwage rowniez inne uczelnie ,ktorych nie wymienilam? Jak ktos sie orientuje bede wdzieczna, jak napisze Chodzi o panstwowe bardziej..
a progow nie moge znalezc

Edytowane przez brzydkie
Czas edycji: 2010-06-02 o 14:12
Stary 2010-06-02, 17:41   #2076
Anatomia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 123asia Pokaż wiadomość
Też chcę się dostać na psychologię w Wwa. Najlepsza szkoła to chyba SWPS ale ona jest prywatna. Jak Cię stać na dzienne płatne studia to polecam. Ja niestety nie mogę sobie na to pozwolić, więc daje podanie na UW. Jeżeli chodzi o progi to poszukaj może informacji na gronie.
Czemu uważasz że SWPS jest lepszy niż UW? UW jest stanowczo bardziej elitarny.

Anatomia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 12:57   #2077
hammie
Zakorzenienie

ejj dziewczęta... ja chcialam studiowac kosmetologie.. ale niestety marne szanse zebym sie dostala.. licza tylko mature z biologii, a mi poszla srednio na jeża... zdawalam tylko rozsz biologie wiec ogolnie mam ograniczony wybor.. tak powaznie to tylko o tej kosmetologii myslalam.. inne studia jakos mnie nie pociagaja... i tu moje pytanie: czy oplaca sie pojsc do szkoly 2-letniej policealnej na np. technika usług kosmetycznych albo np. technika farmacji itp. ? jak z pracą kiedy ma się tytuł technika? ostatnio w ogloszeniach rzucilo mi sie w oczy "szukamy magistrow i technikow farmacji do pracy w aptece".. wiec niby praca jest..
i jeszcze drugie pytanie: kojarzycie moze szkołe Cosinus? reklamują się ze nauka u nich jest za darmo.. naprawdę?

a tak btw. to nie opłaca mi sie chyab poprawiac matury za rok bo bede rok w plecy a poza tym nikt mi nie moze zagwarantowac ze pojdzie mi lepiej niz w tym roku..
hammie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 10:17   #2078
dolcebabex
Wtajemniczenie

Cytat:
w Lbn łatwo jest dostać się na KUL, na UMCS są wysokie progi ale niepamiętam dokłanie ile.
dolcebabex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 16:37   #2079
ilijana
Raczkowanie

mam do was pytanie dotyczące rejestracji na UW, no wiec zrobiłam sobie konto na UW, teraz powinnam po kolei wypełnić tam wszystkie dane, uzupełniłam co tylko mogłam pozostały tylko dane dotyczące wyników matury, które jak wiemy ukażą sie 30 czerwca, bez nich nie można zapisać sie na żaden kierunek, wiec dlaczego rejestracja jest otwarta od 4 maja do bodajże 5 lipca skoro po wynikach z 30 czerwca bedziemy miały tylko niecały tydzień na zapisy? Można zapisać sie jakoś bez podawania wyników matury?
Stary 2010-06-04, 18:12   #2080
Satin'n Lace
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ilijana Pokaż wiadomość
mam do was pytanie dotyczące rejestracji na UW, no wiec zrobiłam sobie konto na UW, teraz powinnam po kolei wypełnić tam wszystkie dane, uzupełniłam co tylko mogłam pozostały tylko dane dotyczące wyników matury, które jak wiemy ukażą sie 30 czerwca, bez nich nie można zapisać sie na żaden kierunek, wiec dlaczego rejestracja jest otwarta od 4 maja do bodajże 5 lipca skoro po wynikach z 30 czerwca bedziemy miały tylko niecały tydzień na zapisy? Można zapisać sie jakoś bez podawania wyników matury?
Jako studentka UW mogę się wypowiedzieć w tym temacie Nie można zapisać się bez podawania wyników. Trzeba po prostu poczekać na nie i po kolei wypełnić kolejne etapy rejestracji. Dlaczego rejestracja jest otwarta już od początku maja ? Nie mam pojęcia :P Z pewnością umożliwia to osobom, które maturę zdawały w poprzednich latach, zapisać się wcześniej - ja właśnie zapisałam się na 2 kierunek

http://satininwonderland.blogspo t.c om/ <--- ZAPRASZAM!
Satin'n Lace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 18:21   #2081
ilijana
Raczkowanie

i zaraz po tym jaki zapiszemy sie na dany kierunek czyli w dniach 30 czerwca - 5 lipca musimy wpłacic pieniądze za rekrutacje? Czy mozna to zrobić po 5 lipca?
Stary 2010-06-04, 18:53   #2082
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

Cytat:
Napisane przez ilijana Pokaż wiadomość
i zaraz po tym jaki zapiszemy sie na dany kierunek czyli w dniach 30 czerwca - 5 lipca musimy wpłacic pieniądze za rekrutacje? Czy mozna to zrobić po 5 lipca?

Musisz zapłacic do 5 lipca, żeby brali cie pod uwage w czasie rekrutacji. A na dany kierunek można sie zapisać wcześniej.
Lenka_007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 19:05   #2083
ilijana
Raczkowanie

jak?
UW żeby pozwolić sie zapisać wymaga wyników matury, albo ja o czymś nie wiem
Stary 2010-06-04, 20:17   #2084
viva91
na przekór do celu

widzisz, nie wiedzialam że na UW rejestracja jest już od maja. to zalezy od uczelni, ja na UWr mogłam się rejestrować dopiero od 1 czerwca. i mimo iż nie znam jeszcze wyników z matury mogłam wybrac już kierunek. czyli, to jest zalezne od uczelni. skoro nie możesz wybrać teraz kierunku - trudno, musisz czekać.

Może Lenka nie rejestrowała się na UW tylko gdzie indziej a tam mogła wcześniej wybrac kierunek.
Stary 2010-06-04, 20:28   #2085
exotic smile
Raczkowanie

Studiuje ktoś może na umcs w Lublinie? Najbardziej interesuje mnie ekonomia, gdyż na ten kierunek chcę się dostać.
exotic smile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 23:47   #2086
_hakuna
Raczkowanie

hejo hej
czy ktoś sie może orientuje jakie wyniki (mniej więcej) są potrzebne żeby dostać się na psychologię na:
- Un. Jagielloński
- Un. Wrocławski
- Un. Śląski
?

Bo w tym roku znów zmienili zasady rekrutacji i wiem, że nic mi nie dadzą progi zeszłoroczne... Ech, bo chciałabym chociaż wiedzieć, czy mam jakiekolwiek szanse...
_hakuna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 11:56   #2087
smoli
Raczkowanie

No ja też chce na psychologię do warszawy.. zobaczymy jeszcze miesiąc i będą wyniki maturalne .

Myślę, że na KUL najłatwiej się dostać
smoli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 12:20   #2088
exotic smile
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smoli Pokaż wiadomość
No ja też chce na psychologię do warszawy.. zobaczymy jeszcze miesiąc i będą wyniki maturalne .

Myślę, że na KUL najłatwiej się dostać
Chodzi Ci o psychologie na KULU, że łatwo się dostać na ten kierunek czy ogólnie na tą uczelnie? Bo będę próbowała się tam dostać tylko nie wiem czy mam jakieś szanse bo zdawałam na maturze tylko polski, angielski i matme i wszystko na podstawie. A chciałabym iść na ekonomie.
Stary 2010-06-05, 13:45   #2089
heroina91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hammie Pokaż wiadomość
ejj dziewczęta... ja chcialam studiowac kosmetologie.. ale niestety marne szanse zebym sie dostala.. licza tylko mature z biologii, a mi poszla srednio na jeża... zdawalam tylko rozsz biologie wiec ogolnie mam ograniczony wybor.. tak powaznie to tylko o tej kosmetologii myslalam.. inne studia jakos mnie nie pociagaja... i tu moje pytanie: czy oplaca sie pojsc do szkoly 2-letniej policealnej na np. technika usług kosmetycznych albo np. technika farmacji itp. ? jak z pracą kiedy ma się tytuł technika? ostatnio w ogloszeniach rzucilo mi sie w oczy "szukamy magistrow i technikow farmacji do pracy w aptece".. wiec niby praca jest..
i jeszcze drugie pytanie: kojarzycie moze szkołe Cosinus? reklamują się ze nauka u nich jest za darmo.. naprawdę?

a tak btw. to nie opłaca mi sie chyab poprawiac matury za rok bo bede rok w plecy a poza tym nikt mi nie moze zagwarantowac ze pojdzie mi lepiej niz w tym roku..

Ja myslalam o Cosinusie w Olsztynie albo w Gdansku. Podobno ma pozytywna opinie ta szkola no i nie ma limitow ani wpisowego, takze widzi mi sie jak najbardziej

heroina91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 15:01   #2090
smoli
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez exotic smile Pokaż wiadomość
Chodzi Ci o psychologie na KULU, że łatwo się dostać na ten kierunek czy ogólnie na tą uczelnie? Bo będę próbowała się tam dostać tylko nie wiem czy mam jakieś szanse bo zdawałam na maturze tylko polski, angielski i matme i wszystko na podstawie. A chciałabym iść na ekonomie.

Mówię o psychologii, ale generalnie na KUL nie jest trudno się dostać... więc trzeba próbować.!
Stary 2010-06-05, 15:40   #2091
AnetkaWr
Zadomowienie

mam pytanie
jeżeli ide na zaoczne powiedzmy na administracje i tam pisze ze powinnam miec zdaną geografie to to zaocznego sie te tyczy?
czy tylko dziennego ?
bo ktos mi mowił ze na zaocznych nie interesuje ich co dodatkowego zdawałam. Płace to sie dostaje...

160 cm
78 77
76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66 65

AnetkaWr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 15:41   #2092
brzydkie
Rozeznanie

Ale na KUL wliczany na psychologie jest jezyk obcy:|
i to jest najgorsze,bo nie napisalam tego rewelacyjnie.A na UMCS w tamtym bylo ponad 270 pkt ,wtedy tez byl brany pod uwage tylko tam polski i biologia?tak??

Stary 2010-06-05, 16:28   #2093
exotic smile
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smoli Pokaż wiadomość
Mówię o psychologii, ale generalnie na KUL nie jest trudno się dostać... więc trzeba próbować.!
To mnie pocieszyłaś Jak nie dostane się na umcs to może chociaż na KUL mnie przyjmą.
Stary 2010-06-05, 16:33   #2094
_hakuna
Raczkowanie

na opolski ponoć też łatwo się dostać na psycho. PODOBNO ludzie z podstawami się dostawali. To jest dobra opcja jakby co, bo można się potem łatwo przenieść na lepszą uczelnię, nie tracąc roku.
Stary 2010-06-05, 16:33   #2095
AnetkaWr
Zadomowienie

Ej odpowiecie czy nie wiecie?

160 cm
78 77
76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66 65

AnetkaWr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 16:37   #2096
viva91
na przekór do celu

rejestrowała sie już któraś na Uniwerek we Wrocławiu?
Stary 2010-06-05, 16:44   #2097
_hakuna
Raczkowanie

viva, ja jakiś problem?
Stary 2010-06-05, 16:59   #2098
smoli
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AnetkaWr Pokaż wiadomość
mam pytanie
jeżeli ide na zaoczne powiedzmy na administracje i tam pisze ze powinnam miec zdaną geografie to to zaocznego sie te tyczy?
czy tylko dziennego ?
bo ktos mi mowił ze na zaocznych nie interesuje ich co dodatkowego zdawałam. Płace to sie dostaje...

Moja droga to zależy od uczelni i ich wymagań trzeba szukać w informatorach a jaka uczelnia Cię konkretnie interesuje bo może będe mogła pomóc

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
Napisane przez _hakuna Pokaż wiadomość
na opolski ponoć też łatwo się dostać na psycho. PODOBNO ludzie z podstawami się dostawali. To jest dobra opcja jakby co, bo można się potem łatwo przenieść na lepszą uczelnię, nie tracąc roku.

Jak dla mnie to opolski na drugim krańcu Polski
Stary 2010-06-05, 17:19   #2099
brzydkie
Rozeznanie

w tamtym roku na umcs na psychologie liczyki tylko 2 przedmioty tak?? polski i biologie czy jak ? tak jak w tym? wie ktos??
prog byl 274:|

Stary 2010-06-05, 17:43   #2100
smoli
Raczkowanie

Cytat:
w tamtym roku na umcs na psychologie liczyki tylko 2 przedmioty tak?? polski i biologie czy jak ? tak jak w tym? wie ktos??
prog byl 274:|

no niestety psychologia jest jednym z kierunków na które ciężko się dostać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości