Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-05, 11:18   #271
sereniti
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2

cellulit - miałam okropny i przed ciażą a teraz to po prostu koszmar ale cóż bede coś z tym robic po ciąży

ale piękna pogoda - czekam na siostry będziemy planować remont mieszkanka tzn malowanie a jutro jadę z tżttem na czereśnie!!! ma u siebie chyba z 4 drzewka więc się objem. mam tylko nadzieje ze teściowej nie będzie ale nawet jeśli poza grzecznościowym dzień dobry nie mam zamiaru z nią dyskutować

Irish cudowny brzuszek o takim marze!!!! na razie rośnie mi dupa i uda - to chyba ciąża pozamaciczna rozsiana po newralgicznych częściach mojego i tak tłustego cielska ehh...zjem czekoladkę na pocieszenie

Edytowane przez sereniti
Czas edycji: 2010-06-05 o 11:22
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 11:31   #272
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość

Ktora dala mi mniej niz 4

No nic, choc minute bylam w najlepszej piątce

Ide do pracy.. eh bede o 23. Milego dnia
To ja. PRZEPRASZAM.
Od jutra będą samę 5. Nie wiem jak to sie stało. Myślałam,że trzeba klikać na gwiazdki i przez to.
WYBACZ.

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 11:32   #273
Panna_Ruda
Zadomowienie

Irish mnie wczoraj wywaliło, a swoją drogą super brzusio, taki kształtny i w ogóle... mój standardowo gdzieś zaczyna się rozłazić
Stary 2010-06-05, 11:50   #274
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Patrzcie dziewczyny, co mi dzisiaj wyroslo

Jeszcze pare dni temu bylo prawie plasko
O mamciu ... piękny Chyba zacznę od dzisiaj jeść więcej truskawek

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
cellulit - miałam okropny i przed ciażą a teraz to po prostu koszmar ale cóż bede coś z tym robic po ciąży

ale piękna pogoda - czekam na siostry będziemy planować remont mieszkanka tzn malowanie a jutro jadę z tżttem na czereśnie!!! ma u siebie chyba z 4 drzewka więc się objem. mam tylko nadzieje ze teściowej nie będzie ale nawet jeśli poza grzecznościowym dzień dobry nie mam zamiaru z nią dyskutować

Irish cudowny brzuszek o takim marze!!!! na razie rośnie mi dupa i uda - to chyba ciąża pozamaciczna rozsiana po newralgicznych częściach mojego i tak tłustego cielska ehh...zjem czekoladkę na pocieszenie
nie jesteś sama

Dziewczyny pochwalę się moimi ostatnimi zdobyczami zakupiłam sobie bluzkę i 2 pary spodni ciążowych (na zdjęciu tylko 1 bo jeansowe się piorą). Za wymyślenie spodni ciążowych to ktoś powinien dostać medal

Edytowane przez wiolkaslonko
Czas edycji: 2010-06-05 o 11:59
wiolkaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 11:58   #275
olajka
Zadomowienie

Dzień Dobry Kobietkiu mnie po staremu. Wpadam dalej w stres z powodu tego, że nie mam żadnych objawów, brzuch taki sam maly jak i był nie mam rozstepów, cellulitu, nic. Zadnych bóli. Nadal tylko senność i częste odwiedzanie toalety z powodu siusiania. Znalazłam na forach posty dziewczyn, które są w tym samym tygodniu co ja i przechodzą tak baezobjawowo to wszystko jak ja i mają male brzuszki. Boją się bardzo, tak samo jak i ja . Żyje się od wizyty do wizyty czy wszystko jest w porządku. Fajnie, że możecie kupować większe ubrania, czujecie ruchy dzieciaczka, zaspokajacie swoje zachcianki (ja nawet tego nie mam ;/).
Pogoda u mnie dziś piękna! Troszkę humor się przez to poprawia.

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 11:59   #276
Biejatka
Rozeznanie

Dziewczyny już prawie skończyłam sprzątanie tzn zostały tylko podłogi, ale z tym czekam na tż zaraz powinien być

Ja wskakuje do wanienki bo za godzinę musze być w pracy ale tylko na godzinkę, a potem znowu na godzinkę i na urodzinki do znajomego
Biejatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 12:05   #277
olajka
Zadomowienie

wiolkaslonko świetne ciuszki , a bluzeczka poprostu bossska

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-05, 12:14   #278
kretencja
Zakorzenienie

Wiolka, a mnie się spodnie strasznie podobają Ogólnie zawsze mi się takie podobały, ale na kimś Do mnie nie pasują

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 12:21   #279
79 Marta
Wtajemniczenie

własnie kupiłam na allegro 2 pasy ciązowe, spodnie powoli przestają się dopinać
Stary 2010-06-05, 13:06   #280
Aliszcze
Zakorzenienie

olajka, jeszcze będziesz żałować jak wykraczesz sobie objawy niektóre tak mają, że dopiero w 3 trymestrze widać, że są w ciąży. Tzn ja sie nie dziwię, że masz schizy, że nie masz objawów, ja wciąż się martwię, że mnie cycki nie bolą i w dodatku mdłości mam zdecydowanie mniejsze!! co mnie niby cieszy ale...no ale już 10.06.mamusg to może sie uspokoję a jak lekarz Ci mówi, ze wszystko jest ok, to jest ok zalecam oglądanie programu pt. "Ciąża z zaskoczenia" tam kobiety anjczęściej dowiadują się, że są w ciązy, jak........zaczynają rodzić

dziś się wymalowałam, sukienkę założyłam (jednak te rybaczki, co wczoraj przymierzałam przy dłuższym chodzeniu cisną ) i założyłam moje ukochane długie kolczyki

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 14:05   #281
kretencja
Zakorzenienie

A my zjedliśmy obiad (sznycelki z żółtego sera, młode ziemniaczki i ogórki kiszone), a teraz powinnam pozmywać, a nie chce mi się okrutnie Chyba się najpierw powyleguję trochę

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-05, 14:12   #282
rptrbj1978
Rozeznanie

Irsin piekny brzuszek...
u mnie celulit jest uda niestety mi sie rozrołsy mam figure gruszki i na ten temat fioła ale najwazniejsze ze z dzidziunia ok...jedziemy zaraz na grilika
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 15:41   #283
kootekk
Zakorzenienie

witam ponownie
panna cotta z truskawkami gotowa teraz leżakuje sobie ładnie w lodówce i czeka aż się za nią zabierzemy

irsin brzuszek cudowny, a jak ładnie opakowany

wiolaslonko super zakupy \

kretencja nie przejmuj się odżywianiem, od czasu do czasu coś niezdrowego nie zaszkodzi ja mam dzisiaj straszna ochotę na nuggetsy wiec mój biedny mąż musi ze mną jechać na uroczystą kolację do mcdonalda

siedziałam prawie caly dzien na dworze pod parasolem i się rozkoszowałm ciepwłkiem, wystawiłam nogi na słońce na 5 min i mam całe czerwone spalone kurcze chyba mam zaburzoną pigmentację boję się twarz wystawić na słoneczko bo jak mi zaczną piegi się pokazywać

idę pod prysznic a później na zakupy i kolcję, jutro planujemy grilla robić, trzeba pogode wykorzystać bo nie wiadomo kiedy znowu tak ładnie będzie

aha zauważyłyście że powoli zaczyna się wyprzedaż wiosna lato? a najśmieszniejsze to, że ani wiosny ani lata jeszcze nie było

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 15:52   #284
kretencja
Zakorzenienie

Problem w tym, że ja na co dzień niezbyt zdrowo się odżywiam Jem sporo słodyczy, bo mi diabetolog kazał Sporo mięsa i wędlin (kabanos - tłusty i słony), za to mało warzyw i prawie w ogóle owoców (bo nie lubię)... Mam nadzieję, że jeśli tworzę jakieś niedobory, to Feminatal je uzupełnia...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-06-05, 16:07   #285
kootekk
Zakorzenienie

Feminatal nas wszystkie ratuje
ja nadrabiam owocami bo strasznie dużo ich zjadam ale za to grzeszę fastfoodami (mój tato na to mówi faskudy- paskudy ) uwielbiam pizze ale tylko z pizza hut, a ostatnio to mam fazę na kebaby ale tłumacze sobie tak, że w kebabach w sumie sama zielenina, mięso drobiowe no i ta mała bułeczka, co tam samo zdrowie

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 17:09   #286
Sysunia_d
Zakorzenienie

Ciekawe co tam u weronisi .

Dziewczyny bylam na usg - wprawdzie nie zrobili mi testu na syndrom downa bo sie okazalo ze to ciut zapozno, ale lekarz powiedzial ze z tego co widzi dzidzia rozwija sie bardzo dobrze i powinno byc wszytsko ok . Ma 14 cm W pon bede robic test z krwi na ta chorobe downa. Jestem zadowolona bo lekarz bardzo konkretny bardzo mily. A szpital czysciutki spodobal mi sie bardzo domowa atmosfera .

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 17:09   #287
sereniti
Zakorzenienie

hmm a ja nie biorę żadnych witamin...mój ginekolog powiedział że nie muszę i teraz już nie wiem Wy wszystkie prawie bierzecie

mój bęben
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 17:12   #288
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
Irsin piekny brzuszek...
u mnie celulit jest uda niestety mi sie rozrołsy mam figure gruszki i na ten temat fioła ale najwazniejsze ze z dzidziunia ok...jedziemy zaraz na grilika

A ja mma grilla za tydzien i juz sie doczekac nie moge

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:
hmm a ja nie biorę żadnych witamin...mój ginekolog powiedział że nie muszę i teraz już nie wiem Wy wszystkie prawie bierzecie

mój bęben
Ja tez zazywam feminatal a i tak wczoraj w nocy zlapał mnie skurcz reki ze jak sie obudziłam to jej nie czułam .
Ja mam zamiar teraz pic musujace wapno i magnez bo juz mam dosc lykania tych wielkich tablet.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 18:22   #289
kretencja
Zakorzenienie

Dziewczyny.
Wygrzebałam i zmierzyłam z okazji ocieplenia moją letnią sukienkę, którą mąż bardzo lubi Jak byłam szczupła i miałam płaski brzuch, wyglądałam w niej jak modelka
Teraz baniaczek wystaje. Aż zreanimowałam aparat, żeby fotkę strzelić, tak słodko wygląda
W ogóle to strasznie mi kręgosłup już wygina. Mam z natury dosyć głębokie to wygięcie, a teraz, choć brzuch jeszcze mały, widać to jeszcze bardziej. Co to będzie w 8 miesiącu?!

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-05, 18:30   #290
kliwia
Zakorzenienie

kretencja nono mamuska
sereniti ja skoncze moj feminatal ktory mam lykac do konca 12tyg i tez nie mam zamiaru lykac zadnych sztucznych witamin

a my dzis na obiad pizze mielismy z pizzerii
nie bylo w biedronce mielonego miesa z sokolowa wiec nie moglam zorbic mielonych kotletow a jutro idziemy do tesciow
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 20:19   #291
Biejatka
Rozeznanie

Hej dziewczyny już po urodzinach, ale jadłam pychotki, mniam cudne sałatki, pulpeciki, kabanoski ... a teraz pękam. Impreza udana
Stary 2010-06-05, 20:55   #292
Artystka23
Dragonfly

Witam Drogie Brzuchatki dopiszcie mnie też do listy
Artystka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 21:08   #293
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Patrzcie dziewczyny, co mi dzisiaj wyroslo

Jeszcze pare dni temu bylo prawie plasko
Ale ladny kraglutki brzunio..

Cytat:
dalam 5!
No! thx :P

Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość
To ja. PRZEPRASZAM.
Od jutra będą samę 5. Nie wiem jak to sie stało. Myślałam,że trzeba klikać na gwiazdki i przez to.
WYBACZ.
Dobra dobra.. nie wiesz jak to sie stalo.. nie podoba Ci sie moja praca w ktora dalam tyle wysilku a nie co poniektorzy zerzneli z neta albo kopiuj wklej i PS!

W ogole fajne brzucholki macie.. Ja dzis uslyszalam ze jak na 4 msc to mam strasznie duzy brzuch az sie przerazilam ze w 9 to ja bede taczke nosila przed sobą

Wrocilam z pracy, jestem padnieta, klinetow strasznie duzo - MASAKRA! taki piekny dzien a oni na zakupcha z dziecmi, Porazka jednym slowem.
Zjadlam dwie kanapki i popijam rumiankiem. No i mam ochote na chrupki Ale to pewnie jutro smigne po cheetosy

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 21:28   #294
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:

mój bęben
sliczny bęben!
moj jest podobny rano, a pozniej- wystarczy,ze cos wypije lub zjem staje sie juz wielki
No i w sumie przytylam juz 4 kilogramy, jedzac normalnie- w sumie tak jak przed ciaza- co oznacza, ze moj maluch rosnie w sile

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Dziewczyny.
Wygrzebałam i zmierzyłam z okazji ocieplenia moją letnią sukienkę, którą mąż bardzo lubi Jak byłam szczupła i miałam płaski brzuch, wyglądałam w niej jak modelka
Teraz baniaczek wystaje. Aż zreanimowałam aparat, żeby fotkę strzelić, tak słodko wygląda
W ogóle to strasznie mi kręgosłup już wygina. Mam z natury dosyć głębokie to wygięcie, a teraz, choć brzuch jeszcze mały, widać to jeszcze bardziej. Co to będzie w 8 miesiącu?!
ooo kretencja, ja to taki chcialabym bez ciazy

w 8 miesiacu bedziemy lezec i odpoczywac i narzekac jeszcze bardziej

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Ale ladny kraglutki brzunio..

No! thx :P

Dobra dobra.. nie wiesz jak to sie stalo.. nie podoba Ci sie moja praca w ktora dalam tyle wysilku a nie co poniektorzy zerzneli z neta albo kopiuj wklej i PS!

W ogole fajne brzucholki macie.. Ja dzis uslyszalam ze jak na 4 msc to mam strasznie duzy brzuch az sie przerazilam ze w 9 to ja bede taczke nosila przed sobą

Wrocilam z pracy, jestem padnieta, klinetow strasznie duzo - MASAKRA! taki piekny dzien a oni na zakupcha z dziecmi, Porazka jednym slowem.
Zjadlam dwie kanapki i popijam rumiankiem. No i mam ochote na chrupki Ale to pewnie jutro smigne po cheetosy
nie martw sie, ja uslyszalam,ze jestem grubasem...

nie bardzo rozumiem ludzi, ktorzy tak mowia - mam chudnac w ciazy czy co?

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
Napisane przez wiolkaslonko Pokaż wiadomość
O mamciu ... piękny Chyba zacznę od dzisiaj jeść więcej truskawek

nie jesteś sama

Dziewczyny pochwalę się moimi ostatnimi zdobyczami zakupiłam sobie bluzkę i 2 pary spodni ciążowych (na zdjęciu tylko 1 bo jeansowe się piorą). Za wymyślenie spodni ciążowych to ktoś powinien dostać medal
Jedz, jedz - ja dzisiaj zjadlam kilogram
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 21:44   #295
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
nie martw sie, ja uslyszalam,ze jestem grubasem...

nie bardzo rozumiem ludzi, ktorzy tak mowia - mam chudnac w ciazy czy co?[COLOR="Silver"]
Tzn nie martwi mnie to, bo to bylo w formie zartu powiedziane, ale fakt faktem kolezanki moje dopiero po w ok. 5 dostawaly bebenek Najbardziej mnie dziwi fakt, ze moja koleznaka ktora jest szczuplejsza ale tez i mniejsza ode mnie. W ogole drobinka.. bo wazy 48kg i ona w 9msc miala nieduzy brzuch

Dziewczyny, tyle mi pryszczy powylazilo.. masakra, kuracja Izotekiem poszla sie .. pieścic
A na szyi to mam duza gule.. dobrze ze blisko wlosow

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 23:03   #296
Aliszcze
Zakorzenienie

własnie goście wyjechali, było super oczywiście pojadłam sobie, bo mdłości minęły, wiec hulaj dusza piekła nie ma

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 04:17   #297
Biejatka
Rozeznanie

Dzień dobry
A ja już tydzień się nie ważyłam, zaraz wskoczę na wagę, mam nadzieję że nie przytyłam bo się załamię :/

Dzień zapowiada się piękny, ma być cieplutko, a ja cały dzień w robocie. Lubie moją pracę, ale jak zaczyna słoneczko pięknie świecić to zazdroszczę wszystkim niedzielnych wyjazdów, czy spacerów.
Non stop boli mnie kość ogonowa, ale nie jest to taki straszny ból, tylko przy poruszaniu się lub siedzeniu na twardym.

Miłego dnia życzę, ja lece do wanny
Stary 2010-06-06, 06:40   #298
kretencja
Zakorzenienie

Irsin, ja jestem tak chuda z natury, że przed ciążą mi kości miednicy wystawały, a brzuch miałam całkiem płaski. Więc dla mnie to spora róznica
Dzień zapowiada się PRZEPIĘKNY

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-06-06, 07:32   #299
bela14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
Witam Drogie Brzuchatki dopiszcie mnie też do listy
witamy. to padaj dane imię, wiek i termin porodu.
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 07:35   #300
kretencja
Zakorzenienie

Belu kochana, zmień mi wiek na liście na 27

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości