|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
niezawsze ja mam do konca czerwca ale z tego co wiem w lipcu mój TZ chyba też miał
|
|
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
36 dni do uslug
|
|
|
|
#4053 |
|
Zakorzenienie
|
mi zostalo 50 dni czyli 7 tyg 1 dzien do pierwszego terminu
![]() a do tego ostaniego z USG - 38 dni czyli 5tyg 3 dni ![]() W każdym razie co raz bliżej
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#4054 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Ja wczoraj nie mogłam zasnąć, ale wyłączyłam już komputer i leżałam sobie w ciemności. Wiecie ostatnio zastanawiam się nad imieniem... i oprócz Michaliny w grę wchodzi jeszcze Zosia i Jagoda. Cytat:
Cytat:
Z tego co mówił mi i znajomym (wiem, że to okropne ale znajoma mi mówi o czym Ona z Nim rozmawiała i o czym rozmawiał z Nim jej narzeczony a M. przyjaciel) to chodzi o to, że On nie dopuszcza do siebie możliwości żeby pokochać moje dziecko, bo cały czas miałby świadomość, że Ono jest innego faceta. No i chodzi o tego drugiego faceta. M. uważa, że powinnam dać szansę temu drugiemu, że ludzie się zmieniają... I o to, że gdybyśmy byli razem to ten drugi mógłby nam mieszać w życiu. I tyle, z tego co ja wiem.
|
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
Lazurowa- chyba musisz dac mu troche czasu, jest uczciwy, bo po co ma meczyc ciebie i siebie...moze z czasem zrozumie a raczej zaakceptuje sytulacje...ciezko jest tak wiesz przezwyciezyc lekki...mysle ze z czasem sie to wyjasi, zobaczy ze tamten sie nie interesuje, to moze on zacznie...musisz cierpliwie czekac
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#4056 |
|
Wtajemniczenie
|
Mama mnie namówiła żebym poszła z nimi na działkę.
Poleżę w ciepełku na świeżym powietrzu. Maleństwo ma czkawkę
|
#4057 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
), ale w nazwisku mamy "rg" i strasznie twardo by to brzmiało, więc pewnie zostanie Misiulka ![]() A co do M. to może jak zobaczy, że nie utrzymujesz kontaktu z ojcem małej (ani on tego kontaktu nie szuka) to odważy się jednak wrócić Bo z tego, co piszesz wcale nie jest tak, że on przestał kochać tylko zwyczajnie się boi...
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4058 |
|
Raczkowanie
|
Jaszczka dobrze Cie rozumiem ,najgorzej jak sie wszystko nawarstwi. Musisz sie troszke zdystansowac do tego i sprobowac sie tak nie przejmowac ,choc wiem ,ze to nie jest latwe. Trzymam kciuki zeby wyszlo sloneczko!
Lazurowa ciezka jest ta sytuacja ,tak samo dla Ciebie jak i dla M. bo widac ,ze on caly czas tez to przezywa. Mysle ,ze troche niepotrzebnie sie obawia bo dziecko jest takie bezbronne i niewinne ,ze ciezko byloby widziec w nim sprawce czegos zlego, a kontakt z tym drugim przeciez zerwalas. Mysle ,ze sytuacja sie wyklaruje po przyjsciu na swiat dziecka i sam M. zobaczy czy potrafi czuc do niego jakies zle emocje. anoxa ja mialam tak samo ciezko i przezywalam ,ze M. okazuje mi malo emocji jak bylam 3 tyg. w Polsce i ty mnie wtedy pocieszalas Nie martw sie ,wroci niedlugo i znow bedziesz mogla sie nim nacieszyc i na pewno okaze Ci zainteresowanie i uczucia z nadwiazka
Edytowane przez żabka19 Czas edycji: 2010-06-05 o 11:29 |
|
|
|
#4059 |
|
Zadomowienie
|
no to sobie pocytowałam i wszystko mi się "zjadło"
dziękuję Wam dziewczyny za miłe słowa, jesteście kochane nie spodziewałam się też, że jak wyrzucę to z siebie to rzeczywiście pomoże, ale trochę pomogło ![]() Alguien - kurcze ty to już Farminko - wyczytałam, że tu jakieś czopy poodchodziły ło matko! normalnie strach się bać! ciężko mi przychodzi myśl, że to właściwie "już" i w każdej chwili może spotkać jedną z nas.. zwłaszcza że mam termin jakoś tydzień po tobie...Niezawsze - cieszę się, że dzidzia jeszcze posiedzi w brzuszku no i świetnie, że dostaliście odgórne przyzwolenie na przytulanki ![]() Pszczółka - gratuluję chłopczyka, fajnie że wreszcie się ujawnił a imię Marcin zawsze strasznie mi się podobało, ale jest już Marcin w rodzinie tż i nie chciałam powielać...Widziałam mnóstwo ślicznych brzuszków ale jakoś Papeteriowy zapadł mi najbardziej w pamięć taka piłeczka jak doklejony śliczny!No i nie wiem co jeszcze miałam ponapisywać... hmmm starość nie radość i skleroza robi swoje
|
#4060 |
|
Zadomowienie
|
już wiem, miałam zdjęcia powklejać
zdjęcia robiłam wczoraj- leci 36 tydzień (a dokładnie 35t i 2 dni)Na pierwszym zdjęciu porównanie 33tc i 35tc - troszkę urósł
|
#4061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na zdjeciu gdzie masz odsloniety wydaje sie byc gigantyczny a ubrany juz taki nie jest
|
|
|
|
|
#4062 | ||
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
no wlasnie tez mnie to zastanawialo Cytat:
Cytat:
![]() a moj mezus po wczorajszej rozmowie nawet dzisiaj od 7 rano smsy mi pisal z wyznaniami milosnymi :P dobrze ich czasem ochrzanic ale powiem wam ze strasznie za nim tesknie i jak tolko o nim mysle to az lzy mi naplywaja do oczu dzisiaj tez mi sie snil w nocy a rano sie obudzilam i sie poplakalam ech ta tesknota :P ja czekam az mi sie pranie zrobi i kolejne wywiesze na dworek i tak mysle zeby chapnac arbuza ktorego wczoraj kupilam ![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- jaszczka sliczny brzus i na tym zdjeciu co jest odsloniety tez widac sliczna pileczke ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- papateria co do mycia okien to ja wczoraj umylam w kuchni ale musze jeszcze umyc w salonie ale to moze w poniedzialek zrobie bo nie chce za duzo na raz zeby znowu jakies skurcze sie nie pojawily
|
|
#4063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i głowa do góry ![]() Pamiętaj.. jak przychodzi jakiś dołek to bierzemy łopatkę i zasypujemy ![]() Lazurka - moim zdaniem skoro on nie potrafiłby pokochać Twojego dziecka to nie ma sensu zabieganie o jego uczucia. On dobrze wie, że mimo wszystko go kochasz. Dla mnie ważniejsza byłaby miłość do syna (w moim przypadku) niż do mężczyzny i w chwilach załamki ciągle bym to sobie powtarzała. Trzymaj się ![]() dzidzia, anoxa - dziękuję za pamięć Jestem, jestem, czytam Was tylko bo jakoś nie wiem o czym pisać, coś ostatnio jestem jakaś nieruchawa.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-06-05 o 12:42 |
|
|
|
|
#4064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jadę na wieś, bo szkoda siedziec w domu w taka pogode. Miłego dnia dziewczynki. |
|
|
|
|
#4065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
Piesek mówiący "I love you"
![]() http://www.youtube.com/watch?v=qXo3N...eature=related I mój ulubiony kot internetowy xD http://www.youtube.com/watch?v=3A8uqpeSQ-A I słodziutki mniam mniam ![]() http://www.youtube.com/watch?v=MnagRjxp7v4 Na poprawę humoru
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#4067 |
|
Rozeznanie
|
jaszczka nie smuc sie.
za godzine idziemy zwiedzac szpital
|
|
|
|
#4068 | |||
|
Zadomowienie
|
Czesc laski
![]() wszystkich na pewno nie, bo co osoba, to inne zalecenia sex nie dziala, chodzenie nic nie ruszylo, masowanie brzucha tez nie. Na masowanie sutkow nikt mnie na namowi Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieje, ze z mezem sie pogodzicie szybciutko Cytat:
Zreszta zobaczysz, ze im blizej bedziesz, tym pragnienie zobaczenia dziecka silniejsze niz strach przed porodem. Po prostu chce sie miec to juz za soba i tyle
|
|||
|
|
|
#4069 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
) i idzie do drugiej pracy na 17.30 do 5 rano... to już będzie poniedziałek rano, gdzie znowu idzie na 14 i wróci we wtorek po 8 rano nie mówiąc już o tym, że z niego to żadnego pożytku nie ma, bo jest tak zrypany, że nie wie jak się nazywa :/ a ja sobie tylko myślę - co to by było jakbym zaczęła rodzić podczas jednego z tych jego maratonów? będę musiała polegać na znajomych żeby mnie łaskawie zawieźli do szpitala bo on samochód zabiera ze sobą... no i generalnie martwię się, że mi się chłop wykończy :/Fajnie masz z tym zwiedzaniem szpitala ja widziałam trochę jak mnie polożyli z tą nerką poprzednim razem, bo leżałam na porodówce tzn na takiej sali przedporodowej, ale samej sali, w której się rodzi niestety nie widziałam... mam nadzieję, że będą pozytywne wrażenia bo potem jakoś tak psychicznie łatwiej, nie idzie się w nieznane ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
no tak słyszałam, że im bliżej tym większy spokój się osiąga, ale jakoś nie umiem sobie tego wyobrazić a co do dzidziolka to się zgadzam - baaaardzo już bym chciała poznać tego małego gentlemana, ale i tak się boję
|
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
Jaszczka Ty nie masz meza tylko robocopa normalnie jakiegos toz sie wykonczy chlopak jak bedzie tak dalej pracowac. Czym on sie zajmuje w ogole?
Ja dzis non stop gllodna zjadlam juz 3 kanapeczki, salatke i truskawki i mam nadzieje, ze tz szybko wroci to obiad dzis piers w parowarze z warzywami z pary yammi ale co zrobic jak diete trzeba trzymac a ja z checia bym zjadla cos slodkiego i tylko o slodkich rzeczach mysle... ciastka batoniki, karmel, tofi
|
|
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
jaszczka przeciez w tym tempie to on chyba 40 lat nie dozyje! moze porozmawiaj z nim o tym?
niazawsze biedaku to o slodyczach postaram sie nawet na watku nie pisac ja na obiadek wlasnie gotuje sobie kalafiorek bede go jadla z sosem holenderskim ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- mialam jechac do siostry nad jeziorko ale chyba nie pojade moze jutro bo jak sobie pomysle ze mam sie z psem uzerac zeby nie uciekl to mi sie odechciewa
|
#4072 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4073 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale też wcale nie taki wielki.Cytat:
. Powinnaś grać w jakimś kabarecie :PCytat:
.Tak wiem, że tak sobie można gadać, a natura wie swoje... Sami próbujemy zaplanować, bo Ł. ma mieć urlop itd, a szkoda, żeby przepadł podczas opieki... Tylko mała pewnie się zaprze i za mamusią będzie mały złośliwiec
|
|
#4074 |
|
Zakorzenienie
|
O ananasie nie slyszalam
jak to dziala ![]() Slyszalam tylko o herbatce z lisci malin, sprzataniu itp., masowaniu sutkow, sexie, masowaniu brzuszka i chyba juz
|
|
|
|
#4075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze wiem, że masażery na lędźwiową część kręgosłupa można próbować.
|
|
#4076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ananasow to ja mnostwo jadlam w ciazy tez i nie wiedzialam nawet tego
|
|
|
|
|
#4077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Było bosko. Myślę kupić sobie taki fotel w przyszłości... A z tymi ananasami tak poczytałam, to chyba teoretycznie chodzi o to, że może wywołać... rozjazd w jelitach, a to podobno powoduje skurcze macicy- jak podczas oczyszczania przedporodowego. Ale ile w tym prawdy ![]() Moja psiapsióła zjadła takowego w dzień, w nocy dostała skurcze, ale to pewnie przypadek...
|
|
#4078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzisiaj to przesadzilam z zarciem... na obiadek grill. pyszna karkoweczka mniam mniam zaspokoilam w koncu swoj glod. polezalam troszke na sloneczku i sie spieklam z deka :/ na ramionach wyglada tak jakbym odrysowala linie od linijki i tak mi sie opalila reka... no i chwycilo mi nogi od kolana w dol teraz leze i kwekam ...
|
|
|
|
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
Kij wie
.Może ze względu na mój raczej siedzący tryb życia w ciąży, przed porodem jak zacznę po meblach skakać albo jogging uprawiać, to uda mi się wywołać poród .Nic, lecę na siatkówkę. Dziewczyny, proszę grzecznie naszym chłopcom kibicować
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

Bo z tego, co piszesz wcale nie jest tak, że on przestał kochać tylko zwyczajnie się boi...
ło matko! normalnie strach się bać!
ale na zdjeciu gdzie masz odsloniety wydaje sie byc gigantyczny a ubrany juz taki nie jest 

jak to dziala

teraz leze i kwekam ...