"Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień 2010r. - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-05, 16:36   #2701
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Ja dziś ubrałam: spodnie lniane, stanik i cieńką koszulę z długim rękawem
- zmarzłam, gardło mnie boli

Robak ma kocyk, śpiochy, czapkę i kaftanik.

Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Czas edycji: 2010-06-05 o 16:43
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 16:41   #2702
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

moja byla dzisiaj na dlugi rekawek w bluzie i w dresikach i skarpetusie plus opaska

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

ale pod bluza miala body ,
dziewczyny skad sie bierze ciemieniucha
?
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 17:44   #2703
mloda1989
Zakorzenienie

kiedys sadzono ze przez zaniedbanie...teraz mowia ze zwiazane jest to z alergia...

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

ja sie u mojego tez z nia mecze...a przez te jego wlosy jeszcze trudniej sie jej pozbyc bo tak ladnie oliwka mu glowki nie natre...ehhh
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 19:22   #2704
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

ciemieniucxha - "częsta przypadłość występująca u niemowląt wkrótce po urodzeniu (ale także w okresie dziecięcym), w postaci nadmiernego złuszczania się owłosionej skóry głowy. Mogą też tworzyć się żółtawe łuski; miejsca te nie swędzą. Ciemieniucha nie jest groźna, ale wygląda dość nieestetycznie. Jej przyczyną są przejściowe zaburzenia w pracy gruczołów łojowych, które mijają około 3. miesiąca życia. Najczęściej zwalcza się ją za pomocą codziennego mycia głowy szamponem i nacierania skóry oliwką (przeznaczoną dla niemowląt, naturalna oliwa jest wykluczona) lub wazeliną.
Do mycia głowy można używać namoczonych w wodzie otrąb, które są dobrym środkiem kojącym i zmiękczającym wrażliwą skórę."

ja posmarowałam głowke ta mascia-tusta niby wazelina i przeszło po wyczesaniu

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 20:17   #2705
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
a ja wyczytałam ze opłata za dowod to 30zł , hmm musze pojsc do urzedu miasta i sie popytac, niezly pomysl z tym dowodem , myslałam ze dzieci nie moga miec dowodu
Opłata została zniesiona bo jest bezprawna .
W sumie maja racje bo taki poaszport czy prawko to twoja brocha czy je masz a dowód mieć musisz wiec z jakiej paki za niego bulić

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
.

W końcu pogoda się zrobiła Kolejne dni także mają być upalne, temperatura ma sięgać nawet 30 stopni, więc odczuwalna na pewno będzie wyższa Sądzicie, że takie maluszki można ubrać krótki rękaw i krótkie spodenki, czy lepiej pozostać przy czymś przewiewnym i lekkim ale długim?

Tylkooliwka, nie przejmuj się babcią, przecież te pieniążki przy niej wydałaś na rzeczy dla Danielka, nie masz nic "na sumieniu"
Dzisiaj też małemu kupiłam leciutką czapę za 14zł wszystkie co ma to takie grubsze, a przecież na te upały to raczej coś lekkiego by się przydało. Jeszcze kupiliśmy smoczki, bo zaraz te co ma będzie trzeba wyrzucić, śliniaczki i gryzaczek

Jak w krótki to koniecznie mocny filtr
Ja w upały wogóle nie zakładam czapki bo się dziecku tylko głowa poci jak nie ma wiatru a dziecko jest w gondoli to niby na co ta czapka

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
daliśmy już ogłoszenie
http://e-beagle.pl/forum/viewtopic.php?t=8905

czekamy na rozwój sytuacji
Piękny piesek napewno znajdzie nowy fajny dom .

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość

Na watku z chustami do noszneia "chustomaniaczki" dziewczyny co jakis czas spotykaja sie u jednej w domu całymi rodzianmi ok 5-6 rodzinmęzowie i dzieci.. ponoć świetnie sie bawia na takich zlotach!1 buuuu ja tez chce1!!!

Dziewczyny przesyłam MEGA UAPLNE BUZIAKI Z NAD MORZA od nas mnie i madzi i naszych dzieciaczków!
Ja się tak spotykam z laskami od Szymka w tej chwili jest nas 5 a w sumie w wawie 7 i spotykamy się w 5 szt do tego 9 dzieci oj jest wesoło . Zreszta z tego Szymkowego forum znamy się prawie wszyskie bo widziałam się z dziewczynami z gdańska , bielska itp nawet dziewczyny z irlandii jak sa w Polszy się spotykaja . a z tymi z którymi się umawiam znamy się od 4 miecha ciązy. więc już kupe czasu

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
A właśnie w taką pogodę jak dzisiaj w co ubieracie swoję dzieci?bo ja pewnie moja przegrzewam,założyłam jej body na długi,śpioszki i na to bluzke z weluru;/
Ło matko ..
MOja dziś miała body na krótki , sukieneczkę , majty i skarpetki , krem z filtrem i czapki brak

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
moja byla dzisiaj na dlugi rekawek w bluzie i w dresikach i skarpetusie plus opaska

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

?
A ile stopni było u ciebie ?

W nocy miałam przeboje tak mnie rozbolał kręgosłup że nie mogłam oddychac . No mówie wam jakaś maskara ledwo obudziłam męza a i tak nie mogłam mu wyjasnić co mnie boli bo nie byłam w stanie . na szczescie on miał kiedys przeboje z plecami i wiedział jak mnie ułozyć jakl to rozmasowac itp. pierwszy raz coa takiego miałam i mam nadzieję że ostatni trzeba iśc na besen

Pogoda wkońcu na szczęscie . potem zamieszcze foty Oli z dziś ale tym czasem idę uspać Szymka

Wczoraj wylicytowałam super kieckę na allegro dla małej ..
strasznie mi się podoba .
Pochwalę się a co
http://www.allegro.pl/item1056076424...ins_68_74.html
Stary 2010-06-05, 20:31   #2706
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

hej kochane u mnie wreszcie zawitało słońce, aż nie wiedziałam gdzie mam z małym iść i tak spędziliśmy 4 godziny w parku i 6 godzin na tarasie przy grillu, teraz się zwleklismy, mały olał kąpiel i kimnął i musze czekać z kąpielą aż się obudzi, a że najedzony to pewnie za jakieś 3 godziny. U nas wielka awantura z teściami - nie odzywają się już do mnie i do tż b im poewiedzieliśmy że jak nie chcą nam dać całej góry (tzn. jednego pokoju, bo drugi mamy) to my sobie szukamy mieszkania i się wyprowadzamy no i wielka obraza...eh szkoda gadać
A my jutr z tż mamy PIERWSZĄ rocznicę ślubu a zapowiada się kijowo.... nie będę pisac czemu, poprostu wiem, że ani trochę nie będzie ten dzień wyglądał tak jak bym chciała

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 21:27   #2707
ania p
Zakorzenienie

Baobabek może się teściowie namyśla i dadza wam tak jak chcecie a oni ile w sumie mają pomieszczeń ? pewnie pisałaś ale skleroza .
No i oby ten dzień mimo wszystko był udany

No i troszkę Oli ..
Ola w lesie deszczowym , uśmiech dla cioć i jak wyrodne matki ubieraja dzieci na dwór Przeciez musze miec tytuł pierwszej wyrodnej
Stary 2010-06-05, 21:44   #2708
mrowak
Zakorzenienie

usmiech cudny!!!!!!

dajcie jakis namiar na sprawdzone zdrodlo do stanikow do karmienia

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2010-06-05 o 21:51
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 22:14   #2709
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
usmiech cudny!!!!!!

dajcie jakis namiar na sprawdzone zdrodlo do stanikow do karmienia
Ja mam z dwóch firm
dwa z tej :
http://www.e-amazonka.pl/
a ostatnio zamówiłam sobie taki i super jest
http://www.allegro.pl/item1062316926...ez_ryzyka.html
kupiłam dokładnie ten w kwiatki co na focie
Stary 2010-06-05, 22:26   #2710
Darusiaaaa
Zakorzenienie

u nas dzisiaj gooooracooo aniu bylo ale za to wiatr chlodny byl, zreszrta ja to zawsze mam obiekcje jak ja ubrac do cholery.
Tak zeby sie nie przegrzala a jednoczesnie nie bylo jej zimno-oszaleje z tym ubieraniem kiedys.

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

widzisz ania ja to bykl tak jak ty malej nie ubrala-mam wrazenie ze wiecznie bedzie jej zimno normalnie chyba jakas chora na glowe jestem....
no u nas dzis slonce swiecilo a moja body na to bluza spodenki a pod spodenkami takie cienkie polspioszki i skarpety;/ chyba jestem glupia.

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

my tez grillowalismy ale tyle komarow ze ok 21 musielismy sie zwinac z ogrodu bo nie dalo rady wysiedziec, my jeszcze przy takiej malej rzecce mieszkamy i ona wylala i teraz woda schodzi o tyle robakow ze szkoda gadac
A.Camus
Stary 2010-06-05, 22:32   #2711
Darusiaaaa
Zakorzenienie

moja byla ubrana tak jak widac na fotce, a wkleje tez fotke szczesliwych rodzicow( tz nawet zgode wyrazil)
A.Camus
Stary 2010-06-05, 22:47   #2712
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Baobabek może się teściowie namyśla i dadza wam tak jak chcecie a oni ile w sumie mają pomieszczeń ? pewnie pisałaś ale skleroza .
No i oby ten dzień mimo wszystko był udany

No i troszkę Oli ..
Ola w lesie deszczowym , uśmiech dla cioć i jak wyrodne matki ubieraja dzieci na dwór Przeciez musze miec tytuł pierwszej wyrodnej
moja Julka tez tak byla dzis ubrana tylko miala sandalki jeszcze i opaske na glowie bo u nas przeciagi
wcielo mi posta

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 22:47   #2713
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Ja mam z dwóch firm
dwa z tej :
http://www.e-amazonka.pl/
a ostatnio zamówiłam sobie taki i super jest
http://www.allegro.pl/item1062316926...ez_ryzyka.html
kupiłam dokładnie ten w kwiatki co na focie
musze sobie kupic jakis ładny stanik.. aniu czy one dobrze trzymaja biust? bo ja mam 85 d albo E zalezy jaki stanik
Cytat:

widzisz ania ja to bykl tak jak ty malej nie ubrala-mam wrazenie ze wiecznie bedzie jej zimno normalnie chyba jakas chora na glowe jestem....
no u nas dzis slonce swiecilo a moja body na to bluza spodenki a pod spodenkami takie cienkie polspioszki i skarpety;/ chyba jestem glupia.
Darusia jej nie przegrzewaj jej.. lepiej zeby lekko zmarzła niz przegrzać! a poza tym w takie słonce nawet jak wiatr jest to w gondoli nie zmarznie!!
Dziewczyno tylko na przyszł9ośc zaszkodzisz dziecku bedzie chorowało
gdy tylko lekko zimno bedzie zoabczysz.. trzeba chartować bo potem bedzie za póxno i zobaczysz ! wiecznie przeziebione bedzie .
moja dzis tak lezała w wózku caaały dzień..

PS I NASZA CZWÓRECZKA ja i pl_Madzia z Erwinkiem i Michasia

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-06-05, 22:51   #2714
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja wlasnie nie mam zadnych takich pieknych ciuszkow lekkich, musze isc na zakupy bo mi oczywiscie sie wydaje ze wiecznie zimno ;/ wrrrr
A.Camus
Stary 2010-06-05, 22:55   #2715
madziwnia
Zakorzenienie

Darusia ja swojego o zgode nie pytam bo by nigdy nie pozwolił hihihi zawsze w fakcie dokonanym stawiam!! hihihi

ale naprawde ja przegrzałas na bank!! nununu

Dziewczyny Madzia jeden dzien na palzy zi zbaczcie jak ja słonce chwyliło a mnie słonce jeszcze nie widziało w tym roku no chwilami tylko.. boziu musze sie podpalic lekko koloru nabrac bo wygladam jak zombi w mące!!

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

to uderzaj do lumpka ja to zielone w lupku nabyłam i wiele innych rzeczy.. albo idx do H&M sa tanio spódniczki i inne letnie rzeczy takie z gatkami np. kupiłam 2 spódniczki po 20 zł.

ale wystarczy ubrac body na krótki ja mam ich pełno..i dłuzsze skarpetusie takie podkolanówki.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-06-05, 23:09   #2716
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mi to małż wlasnie mowi ze za cieplo ubrana chodzi ale teraz sie znow boje ze jak ja wyopuszcze na krotki to sie przeziebi wiec moze najpierw na dlugi a potem na krotki jakos czy cos?
A.Camus
Stary 2010-06-05, 23:51   #2717
koglus
Rozeznanie

Cytat:

?
ciemieniucha bierze sie z kurzu , brudu itd.

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

dzis bylysmy na szczepieniu a potem na 3 godzinnym spacerze. Ala byla dzielna u lekarza a potem zasneła.
kurzam sie b=na mojego tz.
Mamy w rodzine wesele za miesiac i ja nie chce isc ze wzgl na mala ktora bedzie miala w lipcu juz 3m-ce a moj maz strasznie chce isc. ja nie wiem czego on nic nie rozumie , ze dziecko sie umeczy i ja na takim weselu ,a tak w sumie to bede pewnie siedziec w pokoju z mala, chyba chce sie pochwalic corcia, strasznie mnie wkurza

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 03:10   #2718
drcron
Zakorzenienie

My tez mamy w lipcu wesele ale u nas moja mama przyjedzie do Julki ona tylko do kościoła pójdzie a potem ja z mężem pobedziemy tak do 20 i do domku

MadCat albo ktorakolwiek z was co się na psach zna moi znajomi maja problem maja psa który przez 2 minuty idzie normalnie a potem zaczyna ciągnąć nogi za sobą co to może być i jak temu psu pomoc? Dziękuje za odpowiedz

Stary 2010-06-06, 08:03   #2719
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Ale gorąco jest,moje dziecie śpi na tarasie,a ja się nudzę

U nas od 3 dni upały i moja mała taki żarłok,a tu jeśc jej się nie chcę,zawsze butle wciągała momentalnie,a teraz bawi się smoczkiem,pociągnie z 10 ml i robi sobie przerwy i w ogóle nie zjada tyle co zawsze,nie wiem może to przez zmianę pogody?poczekam jeszcze jak jej się tak utrzyma dłużej to pójde do lekarza;/

A właśnie w taką pogodę jak dzisiaj w co ubieracie swoję dzieci?bo ja pewnie moja przegrzewam,założyłam jej body na długi,śpioszki i na to bluzke z weluru;/
To raczej na pewno przegrzane.
Mój jest w body cienkim na krótki i na to koszulka na krótki i cienkie spodenki z takiej bawełny jak koszulki i spał na dworze odkryty i to mu pewnie gorąco było sprawdzałam mu karczek to cieplutki był.
I też nie za bardzo jeść chciał ale picia to 4 butle wytrąbił.

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

Cytat:

?
To coś jak reakcja alergiczna , coś jak łupież u dorosłych, skórka przesuszona.
Mój odpukać nie ma.

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
hej kochane u mnie wreszcie zawitało słońce, aż nie wiedziałam gdzie mam z małym iść i tak spędziliśmy 4 godziny w parku i 6 godzin na tarasie przy grillu, teraz się zwleklismy, mały olał kąpiel i kimnął i musze czekać z kąpielą aż się obudzi, a że najedzony to pewnie za jakieś 3 godziny. U nas wielka awantura z teściami - nie odzywają się już do mnie i do tż b im poewiedzieliśmy że jak nie chcą nam dać całej góry (tzn. jednego pokoju, bo drugi mamy) to my sobie szukamy mieszkania i się wyprowadzamy no i wielka obraza...eh szkoda gadać
A my jutr z tż mamy PIERWSZĄ rocznicę ślubu a zapowiada się kijowo.... nie będę pisac czemu, poprostu wiem, że ani trochę nie będzie ten dzień wyglądał tak jak bym chciała
No w jednym pokoju to troche ciasno we trójkę, że tez jeszcze się obrażają.Nie przejmuj się nimi .
A rocznice ślubu to sobie póxniej odbijecie

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Ania mała słodko wygląda i chyba do Szymka podobna , czy mi się wydaje?
Darusia fajne zdjęcia , ale sama to się na krótki rękawek ubrałaś.
Dziecko powinno mieć tylko jedną warstwę więcej od nas , takie co leży a takie co chodzi i biega to nawet jedna warstwę mniej.
Madziwnia , pl_Madzia widzę ,że fiolet w modzie fajnie wyglądacie, a mała jak żabka

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Darusia ja swojego o zgode nie pytam bo by nigdy nie pozwolił hihihi zawsze w fakcie dokonanym stawiam!! hihihi

ale naprawde ja przegrzałas na bank!! nununu

Dziewczyny Madzia jeden dzien na palzy zi zbaczcie jak ja słonce chwyliło a mnie słonce jeszcze nie widziało w tym roku no chwilami tylko.. boziu musze sie podpalic lekko koloru nabrac bo wygladam jak zombi w mące!!

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

to uderzaj do lumpka ja to zielone w lupku nabyłam i wiele innych rzeczy.. albo idx do H&M sa tanio spódniczki i inne letnie rzeczy takie z gatkami np. kupiłam 2 spódniczki po 20 zł.

ale wystarczy ubrac body na krótki ja mam ich pełno..i dłuzsze skarpetusie takie podkolanówki.
ząbi w mące cha cha cha
Ja to mówię jak du.. młynarza

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

dzis bylysmy na szczepieniu a potem na 3 godzinnym spacerze. Ala byla dzielna u lekarza a potem zasneła.
kurzam sie b=na mojego tz.
Mamy w rodzine wesele za miesiac i ja nie chce isc ze wzgl na mala ktora bedzie miala w lipcu juz 3m-ce a moj maz strasznie chce isc. ja nie wiem czego on nic nie rozumie , ze dziecko sie umeczy i ja na takim weselu ,a tak w sumie to bede pewnie siedziec w pokoju z mala, chyba chce sie pochwalic corcia, strasznie mnie wkurza
z brudu i kurzu co za bzdura to dziecko musiałoby być nie myte codziennie nie kąpane i siedzieć i się kurzyć przez miesiąc

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Dzisiaj znowu ładny dzień się zapowiada ,aż chce się żyć
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 08:05   #2720
Darusiaaaa
Zakorzenienie

z checia bym poszla do H&M ale nie ma u nas;/
a jak jestem w lumpach zawsze jej cos kupuje ale wlasnie nie ma za bardzo takich letnich rzeczy tzn nie bylo... najwyzej jej zaloze spodenki i body na krotki i skarpetusie i opaske.
A.Camus
Stary 2010-06-06, 08:56   #2721
mrowak
Zakorzenienie

temat ubierana na obecne dni- dzis u mnie o 8 na termometrze w sloncu 31 stopni! wczoraj wyszlywsmy ubrane tylko w czapusie i pajacyka, a w trakcie spaceru odpielismy nogawki i przykrylismy sie pieluszka coby slonce nie parzylo. Dzisiaj pojde po rozum do glowy i ubiore lzej i zabiore ubranko z dlugim jakos zapasowe-nie sadze zeby sie przydalo.

Ania dzieki za linki stanikowe.

Madziwnia,pl-madzia zazdroszcze spotkania!
i wszystkim posiadajacym ogrodek zazdroszcze jak cholera!!!!

koglus, niech maz sam idzie

drcron, piechu szybko sie meczy albo ma cos ze stawami? moze niech go wet objerzy pod tym katem wlasnie
Stary 2010-06-06, 09:31   #2722
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:

kolguś bez obrazy ale kto ci takie bzdury powiedział..
uważam że lepiej nie odpisywac na temat jesli ktos pyta a nie wie dokładnie bo można w bład wprowadzic.!
I to w taki!!!!
Nawet chyba nie czytałas postów bo ja wkleiłam wyżej cxo to jest ciemieniucha , a juz na pewno nic co ma z brudem wspólnego.

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
temat ubierana na obecne dni- dzis u mnie o 8 na termometrze w sloncu 31 stopni! wczoraj wyszlywsmy ubrane tylko w czapusie i pajacyka, a w trakcie spaceru odpielismy nogawki i przykrylismy sie pieluszka coby slonce nie parzylo. Dzisiaj pojde po rozum do glowy i ubiore lzej i zabiore ubranko z dlugim jakos zapasowe-nie sadze zeby sie przydalo.

Madziwnia,pl-madzia zazdroszcze spotkania!
i wszystkim posiadajacym ogrodek zazdroszcze jak cholera!!!!
no ja tez wczoraj przykryłam nózki bo słonce siweciło na nie a zapomniałam że mam parasolke przeciez do wózka głupol ze mnie

to ja zaparszam do ogórdka do siebie

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-06-06, 09:36   #2723
mrowak
Zakorzenienie

tylko czemu ten ogrodek tak daleeeeeeko-chlip
Stary 2010-06-06, 09:40   #2724
Darusiaaaa
Zakorzenienie

koglus to by oznaczalo ze 3/4 ludzi mieszka w syfie jak dzieciaczki maja ciemieniuche ? u mojej sie chyba wlasnie zaczyna powoli tzn po tym kremie balneum schodzi ale miala na glowce w jednym miejscu tak odrobinke wczoraj rano zauwazylam, kapana jest codziennie, kurzu nie ma i tak dalej takze to jakis mit jest.

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

my mamy teraz impreze a ze mloda na butli to o 19 ja przywoze i wracam
A.Camus
Stary 2010-06-06, 10:04   #2725
drcron
Zakorzenienie

Baobabku wszystkiego dobrego na dalszej drodze życia aby wiecznie świeciło wam słońce

Mrowak dziekuje w poniedzialek maja z nim jechac do weta zobaczymy co powie strasznie mi szkoda tego psiaka

U nas tez piekna dzisiaj pogoda jest dopiero 10 a na termometrze jest 34 stopnie w cieniu maasakra bedzie Julka zas spi na dworze <tylko ja sie boje troszke zeby sie nie popalila wczoraj byla chwilke na slonku doslownie minutki to byly i w nocy miala czerwona buzke a jeszcze nie mam kremu i nie wiem jaki kupic ?? jakich wy uzywacie ??

Stary 2010-06-06, 10:17   #2726
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja mam nivea "krem ochronny na slonce" tylko teraz nie wiem czy moge ja posmarowac tym kremem jak ma uczulenie
A.Camus
Stary 2010-06-06, 10:18   #2727
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
u nas dzisiaj gooooracooo aniu bylo ale za to wiatr chlodny byl, zreszrta ja to zawsze mam obiekcje jak ja ubrac do cholery.
Tak zeby sie nie przegrzala a jednoczesnie nie bylo jej zimno-oszaleje z tym ubieraniem kiedys.

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

my tez grillowalismy ale tyle komarow ze ok 21 musielismy sie zwinac z ogrodu bo nie dalo rady wysiedziec, my jeszcze przy takiej malej rzecce mieszkamy i ona wylala i teraz woda schodzi o tyle robakow ze szkoda gadac
jej dobrze,ze i Ty masz takie"zaburzenia ubraniowe"przynajmniej nie jestem samaja tez zwariuje przy tym ubieraniu,zawsze sie boje,ze jej zimno

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 10:33   #2728
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość

Mrowak dziekuje w poniedzialek maja z nim jechac do weta zobaczymy co powie strasznie mi szkoda tego psiaka
jeszcze mi przyszlo do glowy-moze mu wapnia brakuje i lapki bola? a moze cos ze stawami? a stara psinka jest czy mloda?

BAOBABKU, dobrego, wyjątkowego dnia, nawet jeśli miałby być wyjątkowy jedynie w Twoim serduchu
Stary 2010-06-06, 11:12   #2729
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Baobabku wszystkiego NAJ!!!

Ja ze swoim tz chyba nie wytrzymam pierwszej rocznicy( 17 pazdziernik) bez kitu, wlasnnie sie tak poklocilismy ze szok, tyle slow padlo z mojej strony i jego ze az w szoku jestem, kazalam my wyjsc bo nie chce mi sie pwtrzec na niego ani go sluchac wiec sie ubral i poszedl.... cholera wie gdzie.... nie interesuje mnie to zupelnie.
Duzo za duzo slow i z mojej strony i jego- niedziela bedzie super!
Dobrze ze jest skarbuś to jak na nia patrze to sam mi usmiech pojawia a az sie poryczalam .....;/ a z regoly nigdy tego nie robie.

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

a najbardziej mnie wkurzylo to ze powiedzial ze naleza mu sie przeprosiny wiec powiedzialam ze moge go przeprosic i mnie rowniez sie naleza to powiedzial "ale ja cie nie przeprosze" i wyszedl, jeszcze pare epitetow po tym powiedzialam.... o ja pierrrr;/ czy ja jestem jakas beznadziejna czy on?;/cholera wie....
A.Camus
Stary 2010-06-06, 11:18   #2730
Asiuulka89
Zakorzenienie

Hej
my bylysmy nad morzem na dlugim weekendzie i mielismy piekna pogode. widze temat ubierania, ja ja wczoraj ubralam (caly dzien na plazy) sam rampers (na zdjeciu) a normalnie jak bylo chlodniej (morze troche wieje) to tylko body z dl i spodnie czapki zero chybaze na rkeach bylo to ubieralam kapelusik...

ogolnie wypoczelismy i bylo super

my juz zaczynam jesc sloiczkoi dobrze nam idzie
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości