|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Ja dziś ubrałam: spodnie lniane, stanik i cieńką koszulę z długim rękawem
- zmarzłam, gardło mnie boli Robak ma kocyk, śpiochy, czapkę i kaftanik. Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 Czas edycji: 2010-06-05 o 16:43 |
|
|
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
moja byla dzisiaj na dlugi rekawek w bluzie i w dresikach i skarpetusie plus opaska
---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- ale pod bluza miala body , dziewczyny skad sie bierze ciemieniucha ?
|
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
kiedys sadzono ze przez zaniedbanie...teraz mowia ze zwiazane jest to z alergia...
![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- ja sie u mojego tez z nia mecze...a przez te jego wlosy jeszcze trudniej sie jej pozbyc bo tak ladnie oliwka mu glowki nie natre...ehhh |
|
|
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
ciemieniucxha - "częsta przypadłość występująca u niemowląt wkrótce po urodzeniu (ale także w okresie dziecięcym), w postaci nadmiernego złuszczania się owłosionej skóry głowy. Mogą też tworzyć się żółtawe łuski; miejsca te nie swędzą. Ciemieniucha nie jest groźna, ale wygląda dość nieestetycznie. Jej przyczyną są przejściowe zaburzenia w pracy gruczołów łojowych, które mijają około 3. miesiąca życia. Najczęściej zwalcza się ją za pomocą codziennego mycia głowy szamponem i nacierania skóry oliwką (przeznaczoną dla niemowląt, naturalna oliwa jest wykluczona) lub wazeliną.
Do mycia głowy można używać namoczonych w wodzie otrąb, które są dobrym środkiem kojącym i zmiękczającym wrażliwą skórę." ja posmarowałam głowke ta mascia-tusta niby wazelina i przeszło po wyczesaniu
|
|
#2705 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie maja racje bo taki poaszport czy prawko to twoja brocha czy je masz a dowód mieć musisz wiec z jakiej paki za niego bulić Cytat:
Ja w upały wogóle nie zakładam czapki bo się dziecku tylko głowa poci jak nie ma wiatru a dziecko jest w gondoli to niby na co ta czapka Cytat:
Cytat:
oj jest wesoło . Zreszta z tego Szymkowego forum znamy się prawie wszyskie bo widziałam się z dziewczynami z gdańska , bielska itp nawet dziewczyny z irlandii jak sa w Polszy się spotykaja . a z tymi z którymi się umawiam znamy się od 4 miecha ciązy. więc już kupe czasuCytat:
![]() MOja dziś miała body na krótki , sukieneczkę , majty i skarpetki , krem z filtrem i czapki brak ![]() Cytat:
W nocy miałam przeboje tak mnie rozbolał kręgosłup że nie mogłam oddychac . No mówie wam jakaś maskara ledwo obudziłam męza a i tak nie mogłam mu wyjasnić co mnie boli bo nie byłam w stanie . na szczescie on miał kiedys przeboje z plecami i wiedział jak mnie ułozyć jakl to rozmasowac itp. pierwszy raz coa takiego miałam i mam nadzieję że ostatni trzeba iśc na besen Pogoda wkońcu na szczęscie . potem zamieszcze foty Oli z dziś ale tym czasem idę uspać Szymka Wczoraj wylicytowałam super kieckę na allegro dla małej .. strasznie mi się podoba . Pochwalę się a co http://www.allegro.pl/item1056076424...ins_68_74.html
|
|
#2706 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
. U nas wielka awantura z teściami - nie odzywają się już do mnie i do tż b im poewiedzieliśmy że jak nie chcą nam dać całej góry (tzn. jednego pokoju, bo drugi mamy) to my sobie szukamy mieszkania i się wyprowadzamy no i wielka obraza...eh szkoda gadać![]() A my jutr z tż mamy PIERWSZĄ rocznicę ślubu a zapowiada się kijowo.... nie będę pisac czemu, poprostu wiem, że ani trochę nie będzie ten dzień wyglądał tak jak bym chciała
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
Baobabek może się teściowie namyśla i dadza wam tak jak chcecie a oni ile w sumie mają pomieszczeń ? pewnie pisałaś ale skleroza .
No i oby ten dzień mimo wszystko był udany No i troszkę Oli .. Ola w lesie deszczowym , uśmiech dla cioć i jak wyrodne matki ubieraja dzieci na dwór ![]() Przeciez musze miec tytuł pierwszej wyrodnej
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
usmiech cudny!!!!!!
dajcie jakis namiar na sprawdzone zdrodlo do stanikow do karmienia
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2010-06-05 o 21:51 |
|
|
|
#2709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dwa z tej : http://www.e-amazonka.pl/ a ostatnio zamówiłam sobie taki i super jest http://www.allegro.pl/item1062316926...ez_ryzyka.html kupiłam dokładnie ten w kwiatki co na focie
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
u nas dzisiaj gooooracooo aniu bylo ale za to wiatr chlodny byl, zreszrta ja to zawsze mam obiekcje jak ja ubrac do cholery.
Tak zeby sie nie przegrzala a jednoczesnie nie bylo jej zimno-oszaleje z tym ubieraniem kiedys. ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- widzisz ania ja to bykl tak jak ty malej nie ubrala-mam wrazenie ze wiecznie bedzie jej zimno normalnie chyba jakas chora na glowe jestem.... no u nas dzis slonce swiecilo a moja body na to bluza spodenki a pod spodenkami takie cienkie polspioszki i skarpety;/ chyba jestem glupia. ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- my tez grillowalismy ale tyle komarow ze ok 21 musielismy sie zwinac z ogrodu bo nie dalo rady wysiedziec, my jeszcze przy takiej malej rzecce mieszkamy i ona wylala i teraz woda schodzi o tyle robakow ze szkoda gadac
|
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
moja byla ubrana tak jak widac na fotce, a wkleje tez fotke szczesliwych rodzicow( tz nawet zgode wyrazil)
|
|
#2712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wcielo mi posta
|
|
#2713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyno tylko na przyszł9ośc zaszkodzisz dziecku bedzie chorowało gdy tylko lekko zimno bedzie zoabczysz.. trzeba chartować bo potem bedzie za póxno i zobaczysz ! wiecznie przeziebione bedzie . moja dzis tak lezała w wózku caaały dzień.. PS I NASZA CZWÓRECZKA ja i pl_Madzia z Erwinkiem i Michasia
|
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
ja wlasnie nie mam zadnych takich pieknych ciuszkow lekkich, musze isc na zakupy bo mi oczywiscie sie wydaje ze wiecznie zimno ;/ wrrrr
|
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia ja swojego o zgode nie pytam bo by nigdy nie pozwolił hihihi zawsze w fakcie dokonanym stawiam!! hihihi
ale naprawde ja przegrzałas na bank!! nununu Dziewczyny Madzia jeden dzien na palzy zi zbaczcie jak ja słonce chwyliło a mnie słonce jeszcze nie widziało w tym roku no chwilami tylko.. boziu musze sie podpalic lekko koloru nabrac bo wygladam jak zombi w mące!! ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- to uderzaj do lumpka ja to zielone w lupku nabyłam i wiele innych rzeczy.. albo idx do H&M sa tanio spódniczki i inne letnie rzeczy takie z gatkami np. kupiłam 2 spódniczki po 20 zł. ale wystarczy ubrac body na krótki ja mam ich pełno..i dłuzsze skarpetusie takie podkolanówki.
|
|
#2716 |
|
Zakorzenienie
|
mi to małż wlasnie mowi ze za cieplo ubrana chodzi ale teraz sie znow boje ze jak ja wyopuszcze na krotki to sie przeziebi wiec moze najpierw na dlugi a potem na krotki jakos czy cos?
|
|
#2717 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- dzis bylysmy na szczepieniu a potem na 3 godzinnym spacerze. Ala byla dzielna u lekarza a potem zasneła. kurzam sie b=na mojego tz. Mamy w rodzine wesele za miesiac i ja nie chce isc ze wzgl na mala ktora bedzie miala w lipcu juz 3m-ce a moj maz strasznie chce isc. ja nie wiem czego on nic nie rozumie , ze dziecko sie umeczy i ja na takim weselu ,a tak w sumie to bede pewnie siedziec w pokoju z mala, chyba chce sie pochwalic corcia, strasznie mnie wkurza
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
My tez mamy w lipcu wesele ale u nas moja mama przyjedzie do Julki ona tylko do kościoła pójdzie a potem ja z mężem pobedziemy tak do 20 i do domku
MadCat albo ktorakolwiek z was co się na psach zna moi znajomi maja problem maja psa który przez 2 minuty idzie normalnie a potem zaczyna ciągnąć nogi za sobą co to może być i jak temu psu pomoc? Dziękuje za odpowiedz
|
#2719 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój jest w body cienkim na krótki i na to koszulka na krótki i cienkie spodenki z takiej bawełny jak koszulki i spał na dworze odkryty i to mu pewnie gorąco było sprawdzałam mu karczek to cieplutki był. I też nie za bardzo jeść chciał ale picia to 4 butle wytrąbił. ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Cytat:
Mój odpukać nie ma. ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Cytat:
A rocznice ślubu to sobie póxniej odbijecie ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Ania mała słodko wygląda i chyba do Szymka podobna , czy mi się wydaje? Darusia fajne zdjęcia , ale sama to się na krótki rękawek ubrałaś. Dziecko powinno mieć tylko jedną warstwę więcej od nas , takie co leży a takie co chodzi i biega to nawet jedna warstwę mniej. Madziwnia , pl_Madzia widzę ,że fiolet w modzie fajnie wyglądacie, a mała jak żabka---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Cytat:
Ja to mówię jak du.. młynarza ![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Dzisiaj znowu ładny dzień się zapowiada ,aż chce się żyć |
|||||
|
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
z checia bym poszla do H&M ale nie ma u nas;/
a jak jestem w lumpach zawsze jej cos kupuje ale wlasnie nie ma za bardzo takich letnich rzeczy tzn nie bylo... najwyzej jej zaloze spodenki i body na krotki i skarpetusie i opaske.
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
temat ubierana na obecne dni- dzis u mnie o 8 na termometrze w sloncu 31 stopni! wczoraj wyszlywsmy ubrane tylko w czapusie i pajacyka, a w trakcie spaceru odpielismy nogawki i przykrylismy sie pieluszka coby slonce nie parzylo. Dzisiaj pojde po rozum do glowy i ubiore lzej i zabiore ubranko z dlugim jakos zapasowe-nie sadze zeby sie przydalo.
Ania dzieki za linki stanikowe. Madziwnia,pl-madzia zazdroszcze spotkania! i wszystkim posiadajacym ogrodek zazdroszcze jak cholera!!!! koglus, niech maz sam idzie drcron, piechu szybko sie meczy albo ma cos ze stawami? moze niech go wet objerzy pod tym katem wlasnie
|
#2722 | |
|
Zakorzenienie
|
kolguś bez obrazy ale kto ci takie bzdury powiedział..
uważam że lepiej nie odpisywac na temat jesli ktos pyta a nie wie dokładnie bo można w bład wprowadzic.! I to w taki!!!! Nawet chyba nie czytałas postów bo ja wkleiłam wyżej cxo to jest ciemieniucha , a juz na pewno nic co ma z brudem wspólnego. Cytat:
to ja zaparszam do ogórdka do siebie
|
|
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
tylko czemu ten ogrodek tak daleeeeeeko-chlip
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
koglus to by oznaczalo ze 3/4 ludzi mieszka w syfie jak dzieciaczki maja ciemieniuche ? u mojej sie chyba wlasnie zaczyna powoli tzn po tym kremie balneum schodzi ale miala na glowce w jednym miejscu tak odrobinke wczoraj rano zauwazylam, kapana jest codziennie, kurzu nie ma i tak dalej takze to jakis mit jest.
---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- my mamy teraz impreze a ze mloda na butli to o 19 ja przywoze i wracam
|
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
Baobabku wszystkiego dobrego na dalszej drodze życia aby wiecznie świeciło wam słońce
![]() Mrowak dziekuje w poniedzialek maja z nim jechac do weta zobaczymy co powie strasznie mi szkoda tego psiaka ![]() U nas tez piekna dzisiaj pogoda jest dopiero 10 a na termometrze jest 34 stopnie w cieniu maasakra bedzie Julka zas spi na dworze <tylko ja sie boje troszke zeby sie nie popalila wczoraj byla chwilke na slonku doslownie minutki to byly i w nocy miala czerwona buzke a jeszcze nie mam kremu i nie wiem jaki kupic ?? jakich wy uzywacie ??
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam nivea "krem ochronny na slonce" tylko teraz nie wiem czy moge ja posmarowac tym kremem jak ma uczulenie
|
|
#2727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez zwariuje przy tym ubieraniu,zawsze sie boje,ze jej zimno
|
|
#2728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
BAOBABKU, dobrego, wyjątkowego dnia, nawet jeśli miałby być wyjątkowy jedynie w Twoim serduchu
|
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
Baobabku wszystkiego NAJ!!!
Ja ze swoim tz chyba nie wytrzymam pierwszej rocznicy( 17 pazdziernik) bez kitu, wlasnnie sie tak poklocilismy ze szok, tyle slow padlo z mojej strony i jego ze az w szoku jestem, kazalam my wyjsc bo nie chce mi sie pwtrzec na niego ani go sluchac wiec sie ubral i poszedl.... cholera wie gdzie.... nie interesuje mnie to zupelnie. Duzo za duzo slow i z mojej strony i jego- niedziela bedzie super!Dobrze ze jest skarbuś to jak na nia patrze to sam mi usmiech pojawia a az sie poryczalam .....;/ a z regoly nigdy tego nie robie. ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- a najbardziej mnie wkurzylo to ze powiedzial ze naleza mu sie przeprosiny wiec powiedzialam ze moge go przeprosic i mnie rowniez sie naleza to powiedzial "ale ja cie nie przeprosze" i wyszedl, jeszcze pare epitetow po tym powiedzialam.... o ja pierrrr;/ czy ja jestem jakas beznadziejna czy on?;/cholera wie....
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
my bylysmy nad morzem na dlugim weekendzie i mielismy piekna pogode. widze temat ubierania, ja ja wczoraj ubralam (caly dzien na plazy) sam rampers (na zdjeciu) a normalnie jak bylo chlodniej (morze troche wieje) to tylko body z dl i spodnie czapki zero chybaze na rkeach bylo to ubieralam kapelusik... ogolnie wypoczelismy i bylo super my juz zaczynam jesc sloiczkoi dobrze nam idzie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.

wszystkie co ma to takie grubsze, a przecież na te upały to raczej coś lekkiego by się przydało. Jeszcze kupiliśmy smoczki, bo zaraz te co ma będzie trzeba wyrzucić, śliniaczki i gryzaczek 

. U nas wielka awantura z teściami - nie odzywają się już do mnie i do tż b im poewiedzieliśmy że jak nie chcą nam dać całej góry (tzn. jednego pokoju, bo drugi mamy) to my sobie szukamy mieszkania i się wyprowadzamy no i wielka obraza...eh szkoda gadać
nie będę pisac czemu, poprostu wiem, że ani trochę nie będzie ten dzień wyglądał tak jak bym chciała

nununu