Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-05, 15:55   #421
Eveliouses
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Rozaliontka Pokaż wiadomość
juz pokazuje...moje brzusiooo

wiesz czuje sie swetnie naprawde...pelna zycia energi moze dla tego ze wyspalam sie dzisiaj...TYLKO Stasinek cos chrusi kaszle kicha.,,ehhh

zeby sie nie zarazila tylko do niego....
ojej ale ty masz fajny i duży brzusio

DASH gratuluję wózeczka,fajnie już mieć taki konkretny zakup w domku-czuję się dzidziolka tuż tuż...

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
Napisane przez nicole007 Pokaż wiadomość
Czytam te Wasze pomocne listy potrzebnych rzeczy i tak sie zastanawiam czemu wymieniacie papier toaletowy? Nigdy nie bylam w szpitalu, co nie ma tam papieru? Głupie pytanie ale jakos sie zaciekawilam

no z mojego doświadczenia NIGDY nie było papieru w szpitalu żenujące ale prawdziwe
nasz rząd woli dać wiecej na więźniów,bandytów i morderców niż na ludzi chorych,którzy całe życie za to płacą,no ale nie wolno się nam denerwować...

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Angelika16 Pokaż wiadomość
Dziękuje Kochane za te wiadomości, bo na prawde cały czas sie zastanawiałam nad bielizną do szpitala. A co do papieru toaletowego, to moim zdaniem to taka podstawa, bo nigdy nic nie wiadomo jak to będzie

Jak patrze na pogode to minka mi sie cieszy, jest tak pięknie jak w Wakacje Dzisiaj spacerek to Mus!! C o robicie kobietki na obiad, bo ja nie mam pomysłu?
hmm a więc na obiadek mamy zrobioną przez G zupkę jarzynową,pychotka a na drugie dziś sobie zrobimy łopatkę gotowaną z cebulką,ziemniaczki mode i mizeria,albo sałatka z pomidorkow i ogorka z kefirkiemjuz sie ciesze na jedzonko,głodomór ze mnie był zawsze a teraz to wogóle niemam zahamowań,ale narazie waga po 1kg na miesiac wiec nie przeżywam

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 16:16   #422
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Pandziolka : maleńki ten domek Twojego dzieciątka, ja taki miałam w 13 tygodniu teraz depilacja strefy intymnej bez lustra się nie obejdzie
Stary 2010-06-05, 16:29   #423
pandziolka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
Pandziolka : maleńki ten domek Twojego dzieciątka, ja taki miałam w 13 tygodniu teraz depilacja strefy intymnej bez lustra się nie obejdzie
e tam...wszyscy mówią,że już duży ale dziękuję bardzo
i zaczynam chodzić jak kaczka mój tż to ma niezły ubaw ze mnie.a co do depilacji to jeszcze radzę sobie sama,ale jak się zrobi mniejsze pole widzenia to tża zatrudnię
pandziolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 16:43   #424
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Moje "najdziwniejsze" miejsce poparzenia to była szyja, ale ja sobie chciałam włoski zgarnąć do tyłu podczas prasowania, bo mi przeszkadzały. A że nie odłożyłam żelazka...

uuuu to też ciekawie było

Stary 2010-06-05, 17:13   #425
fem
Raczkowanie

cześć!
IlonaN2 zazdroszczę wylotu do Grecji... tez bym chętnie gdzieś do ciepełka, ale znając moje ciałko to mogło by to się teraz źle skończyć....

fajnie dziewczyny, że wypowiadacie się co waszym zdaniem jest potrzebne w wyprawce dla dzidzi, bo doświadczenie jest o wiele bardziej pożądane niż te wszystkie listy w internecie... teraz mniej więcej mam pogląd co kupować na początek, a co może poczekać...

MisQa, gratuluję również z okazji rocznicy pierwszy roczek za wami... u nas 9 mcy dopiero, ale mam uczucie, jakbyśmy się całą wieczność znali...

siedzimy z mężem na działeczce już od 3 dni i jest tak fajnie, że mogłabym tu chyba całe lato spędzić, gdyby tylko był prysznic... tak to musimy czasem do domku zajrzeć...

pisałyście o swoich związkach... wywnioskowałam, że długodystansowce jesteście... ja generalnie chyba też, bo znamy się z mężem prawie 6 lat i tak między nami zaiskrzyło, że do dnia dzisiejszego jesteśmy razem i jest nam bardzo dobrze... z każdym dniem nasze uczucia się nasilają, mimoże czasem sie pokłócimy, ale najważniejsze jak się godzimy... potem już żadne z nas nie pamięta o co poszło

w poniedziałek idę na glukozę, a w środę wreszcie usg... troszkę się boję, czy wszystko wporządku...

Klarissa dobra jesteś hehe... żeby pod pachą się oparzyć żelazkiem...hehe...:brzyd al:

zauważyłam dziewczyny, że jak jest ładna pogoda to tak jakoś cichutko na forum... a jak brzydko to ciężko nadrobić... ale to dobrze wszystkie spragnione słońca jesteśmy...

naked21 z depilacją to fakt coraz większa masakra... ja już nieźle muszę się nagimnastykować, żeby nogi dokładnie ogolić, co wcześniej nie robiło mi tyle zachodu... a o bikini nie wspomnę...

pandziolka ze mnie mąż i moja siostra się śmieja, że najpierw idzie BRZUCH a potem ja...

ach... ja miło posiedzieć na świeżym powietrzu, wygrzać ciałko na słoneczku...

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png

Edytowane przez fem
Czas edycji: 2010-06-05 o 17:16
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 18:36   #426
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Angelika16 Pokaż wiadomość
Zazdroszcze wam wakacji za granica, ja to nie wiem czy gdziekolwiek pojedziemy w tym roku, ciezko z kaska. same wesela teraz, wiec w koperte tez trzeba dac... w przyszlym roku z bobasem gdzies pojedziemy nie ma co sie dołowac
my też pewnie w tym roku nigdzie nie pojedziemy na wakacje. Może wezmę z tydzień wolnego i tyle. A nie jedziemy nigdzie- bo ja się nie nadaję do aktywnego urlopowania- ciągle boli mnie kręgosłup, jak jest ciepło tak jak dziś to czuję, że mi nogi puchną. No i ciągle biegam do toalety- mało komfortowe, zwłaszcza na wyjazdach No ale cóż- odbijemy sobie w przyszłym roku

Cytat:
Moje "najdziwniejsze" miejsce poparzenia to była szyja, ale ja sobie chciałam włoski zgarnąć do tyłu podczas prasowania, bo mi przeszkadzały. A że nie odłożyłam żelazka...
przepraszam, że się śmieję, ale jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Przyłączam się do dzieczyn "białasek" zero opalenizny na mnie..przy tzcie wyglądam jak śmierc
mam solarium po drógiej stronie drogi, ale nigdy w nim nie byłam...a teraz ciąża i napewno nie pójde bo ponoc szkodzi
mnie lekara zabroniła chodzenia na solarium.
Ja słońca tak zupełnie nie unikam, ale też nie opalam się specjalnie. A żeby nie być biała jak młynarka to smaruję się jakimś takim balsamem łagodnie brązującym- Nivea chyba. Skóra jest tylko lekko przyciemniona- nie zlewa mi się przynajmniej z białą spódnicą

Cytat:
Napisane przez pandziolka Pokaż wiadomość
wklejam zdjęcia z dzisiaj - zaczęty 28 tydzień o Boziu kiedy to tak szybko zleciało...

miłego dzionka
malutki ten brzuszek jak na 28 tc

Eh- jak fajnie się pobyczyć- już trzeci dzień i jeszcze jutro. Naprawdę odpoczęłam. Dla rodzinki upichciłam dziś kuleczki(coś a'la pralinki?) marcepanowe z czekoladą a dla mnie właśnie piecze się (i pięknie pachnie) chlebek. Pewnie nie będę mogła się powstrzymać i skuszę się na cieplutki z masełkiem i dżemikiem albo twarożkiem
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 19:08   #427
angelikaw
Zakorzenienie

pandziolka - rzeczywiście bardzo malutki ten Twój brzusio... Ale bardzo ładny i zgrabny
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 19:28   #428
Eveliouses
Raczkowanie

a ja Wam powiem,że jestem trochę pod wrazeniem lasek co teraz gdzieś wyjeżdżają.Nam się też marzyły wczasy w tym roku za granicą,ale w tej sytuacji największe marzenie siedzi w moim brzuszku wiec wiadomo-wczasy w przyszłym roku.Teraz jakoś się siebie nie wyobrażam nad ciepłym morzem,bo ani za bardzo się poopalać(nasze słońce trzeba ostrożnie dozować,a tam to już wogóle)a ja uwielbiam kąpiele morskie i słoneczne a tak to raczej pod parasolkiem bym siedziała i to w cieniu hihi a zwiedzanie czy coś w tym stylu raczej tez mnie teraz nie rajcuje bo wystarczy,że wyjdę u nas z psem na górę pod las i sapie jak lokomotywa i zaraz do domku bo siku a czasem brzuszek poboli,i wtedy zaraz leżec i odpoczywac,wiec podziwiam serio te,które chcą i dają radę

Stary 2010-06-05, 19:29   #429
ycnan
Zadomowienie

Faktycznie, cicho tu dziś, ale przy TAKIEJ pogodzie, nie ma się co dziwić

pandziolka, brzusio śliczny, choć widać, że mięśnie brzucha masz mocne i zawzięcie trzymają

Jeśli chodzi o depilację - MASAKRA ledwie cokolwiek widzę. W zasadzie to gole się w ciemno. Ostatnio się troszkę zacięłam Najlepsze, że tam, zupełnie na dole daję radę, ale wyżej, zaraz pod brzuchem - nie Kompletnie nic nie widzę
Tak w ogóle, to mam niesamowity problem z myciem, tzn, nie mieszczę się za bardzo w wannie I straaasznie się muszę nagimnastykować ostatnio. Aż strach pomyśleć, co będzie w 9msc
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 19:47   #430
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chodzi o depilację - MASAKRA ledwie cokolwiek widzę.
ja mam podobnie... w dodatku nie mam wanny, lecz prysznic... i to najmniejszy z możliwych 80x80 - półokrągły!!! Ciasno tam troszkę. O goleniu (nawet nóg) wewnątrz brodzika nie ma mowy... Chyba, że przy odsuniętych drzwiach A przed nami jeszcze 3,5 mca - to będzie JAZDAAAA
Stary 2010-06-05, 19:57   #431
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Ja dziś robięlabe od gotowania i na obiado kolacje zrobie tosty
chlebek tostowy + masełko + szyneczka + serek zółty...siup do piekarnika i gotowe
No i też super mniam....

Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
wygrzewam się troszkę na słoneczku,oczywiscie brzusio zakryty i robię przerwy i pijeeeeee wode,chyba moge troszke się powygrzewać,no nie??
Ja dziś robiłam to samo, u babci na wsi. Troszkę na słońce i opalnie, i po chwili hop w cień. I tak na zmianę, opalałam, nogi i dekolt i buzię. Brzuch przykryty.

Cytat:
Napisane przez pandziolka Pokaż wiadomość
wklejam zdjęcia z dzisiaj - zaczęty 28 tydzień o Boziu kiedy to tak szybko zleciało...
Rzeczywiście brzusio mały jak na 28 tydzień, albo takie zdjęcie. Ale to i dobrze, będzie Ci lżej i schudnąć będzie łatwiej.

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Zastanawiam sie nad poscielom do wozka- czy ona jest potrzebna? my kupimy wozek x-lander czy posciel sie wogole zmiesci? czy wy kupujecie?
Do wózka wystarczy chyba kocyk?
A pościeli do łóżeczka jeszcze nie kupowałam. Też z chęcią skorzystam z jakiegoś sprawdzonego linka.

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
a dla mnie właśnie piecze się (i pięknie pachnie) chlebek. Pewnie nie będę mogła się powstrzymać i skuszę się na cieplutki z masełkiem i dżemikiem albo twarożkiem
O rzesz TY! Dlaczego mi to zrobiłaś teraz marzę o ciepłym chlebku

Cytat:
a ja Wam powiem,że jestem trochę pod wrazeniem lasek co teraz gdzieś wyjeżdżają.
Ja też Mimo, że też mi się marzy wyjazd to nie czuje się na siłach (choć ogólnie czuję się ok i nadal pracuję). To jednak ciąża trochę ogranicza, kąpiele słoneczne i aktywność, zwiedzanie też. I słonko męczy, nogi puchną.

Cytat:

Tak w ogóle, to mam niesamowity problem z myciem, tzn, nie mieszczę się za bardzo w wannie I straaasznie się muszę nagimnastykować ostatnio. Aż strach pomyśleć, co będzie w 9msc
to prawda tez się zastanawiam co będzie dalej, teraz z wanny żeby się wygramolić to jest filozofia. No zaczął się problem z zapinaniem co niektórych butów hehe dziś zakładałam nowe sandały i niewyrobione zapięcie zajęło mi chyba z 7 minut

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 20:24   #432
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
No zaczął się problem z zapinaniem co niektórych butów hehe dziś zakładałam nowe sandały i niewyrobione zapięcie zajęło mi chyba z 7 minut
Znam ten ból Kupiłam jakiś czas temu butki z zapięciem właśnie i się ze mnie wszyscy śmieją, bo zapinam jakieś 4-5 minut W ogóle mam problem, JAK zapinać, tzn. jak stoję i się schylę (wszystko w rozkroku oczywiście) to nie mogę oddychać, jak siądę na krześle to jeszcze gorzej, bo gniotę brzuch. A jak siadłam ostatnio na podłogę... to nie dałam rady sama wstać Zaczęłam się z tego śmiać i już w ogóle porażka W końcu podniosła mnie mamcia
Stary 2010-06-05, 20:25   #433
Ray
Zakorzenienie

hej

u nas dzis piekne sloncze... wymeczylam sie rano bylismy na spacerze w parku a pozniej prasowalam bo musze meza wyprawic brrr... nie lubie tych lotow zawsze sie martwie

juz chyba widac ze jestem ciezarna, tzn wczesniej mi sie wydawalo ze nie widac i jedynie tak jak bym utyla jedynie, ale dzis stojac po truskawki kobitka do mnie czy moze zjem cala lobianke bo ja ciezarna mowie ze mimo checi to bym nie dala rady

zaczynam sie czuc jak czolg ale co sie dziwic 6 mc mi sie zaczal

przeczytalam was ale ncki mi sie pokrecily i juz nie pamietam kto co pytal to napisze ogolnie

sama woda to sie raczej umyc nie da ja uzywalam mydelka bambino i bylam zadowolona, sa te zele nivea i inne ale to treba sprawdzic czy nie bedzie uczulenia jakiegos mimo wszystko.

zgadzam sie by do szpitala nie brac butelek kiepski pomysl.
u mnie w szpitalu bylo tak ze jak na prawde mialam duzy klopo nakarmic dziecko a musialo juz zjesc bo dlugo nie jadlo, to pielegniarki podawaly mleczko strzykawka bo taki nowordoem je o 5ml do 10 ml potem sie to zwieksza ma tak maly zoladeczek dzieki temu nie zaburza to jego procesu ssania.
ja na waszym miejscu zamiast kupowac sterylizatory i butelki wolalabym kupci laktator dobry, to na pewno sie przyda...
bo w 3 dobie dochodzi nawal pokarmu i treba go jakos odciagac, a nawet jak byscie mialy problem na poczatku z karmieniem to mozecie odcagnac siare i mleko i podac strzykawka. laktator sie przydaje zawsze wedlug mnie, b pobudzic laktacje, odciagnac nawal, czy generalnie odciagnac pokarm jak bedziecie kiedys chcialy wyjsc.

waniliana ja kupowalam mala kolderke i poduszke do wozka, i nie wiem po co
prawde mowiac chyba nie uzywalam... ja na okres jesienno-zimowy polecam spiowory welniane takie zasuwane... wkladasz w to dziecko i nie potrzebne ci koce, poduszki itp.
mozesz jedynie cos pod glowe dac np poduszke od lozeczka,bo one sa wrecz jak sama poszewka i przykryc kocykiem i wystarczy bo dziecko zazwyczaj ma czapeczke i jakis kombinezon cieplejszy czy mniej cieplejszy

solarium w ciazy absolutnie nie !
ale troche posiedziec na sloncu nikomu nie zaszkodzi
ja np twarz potrafie upudrowac tak ze wyglada na opalona nogi smaruje samoopalaczem i nie jest najgorzej, ale jak bedzie slonce to na pewno troszkie posiedze by opalic nogi i rece i dekold.
Stary 2010-06-05, 20:48   #434
dash
Raczkowanie

Cytat:

DASH gratuluję wózeczka,fajnie już mieć taki konkretny zakup w domku-czuję się dzidziolka tuż tuż...
Eveliouses, Butterfly dziękuję bardzo to prawda, teraz ciągle zaglądam na wózeczek i myślę o tym, że poród bliżej niż dalej...

Dziewczyny brzuszki macie śliczne. Mój jest wielki, muszę w końcu pstryknąć fotkę bo urodzę i dalej zdjęcia mieć nie będę. Ja dzisiaj poszłam z Tż-tem na krótki spacer, o matko jak się zdyszałam, mówię Wam, ogólnie czułam się jakby brzuch mi dzisiaj w nocy urósł tak, że ciężko mi było chodzić. Co to będzie w sierpniu... Jutro mam 25 tydzień ciąży a pamiętacie dziewczyny jak na początku pisałyśmy o objawach ciąży i o tym jak się dowiedziałyśmy o niej? czas pędzi i niedługo będziemy z naszymi dzidziusiami Czytałam ostatnio o porodzie i jak tak to sobie zaczynam wyobrażać to strach mnie oblatuje. Oby nam poszło jak najlepiej Dziewczyny a jak z Waszą siłą? jesteście takie zdechłe jak ja? Bo coś się ostatnio szybko męczę i właściwie już bym się położyła spać
Astorianka najlepiej pojechać i zobaczyć wózki na żywo. Na prawdę to jest całkiem inaczej niż przez allegro. Zobaczysz jak się prowadzi, czy fajnie się składa, czy jest funkcjonalny i ogólnie czy jest solidny.

Edytowane przez dash
Czas edycji: 2010-06-05 o 20:51
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 21:28   #435
pandziolka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Rzeczywiście brzusio mały jak na 28 tydzień, albo takie zdjęcie. Ale to i dobrze, będzie Ci lżej i schudnąć będzie lżej
oj mam nadzieję,że będzie łatwiej schudnąć chyba,że mi go wysadzi pod koniec tak,że nie będę mogła się ruszać

Cytat:
pandziolka, brzusio śliczny, choć widać, że mięśnie brzucha masz mocne i zawzięcie trzymają
no ja właśnie nie wiem skąd one mi się tam wzięły ja to jestem z reguły leniem,a jakakolwiek ruchliwość jest mi obca

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
pandziolka - rzeczywiście bardzo malutki ten Twój brzusio... Ale bardzo ładny i zgrabny
dziękuję

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
malutki ten brzuszek jak na 28 tc
dziękuję chociaż z mojej perspektywy jest wielki

teraz przez te upały mam takie wielkie stopy,że szok
puchną mi i nie mogę znaleźć kostek
Stary 2010-06-05, 21:36   #436
Pomidora
Zakorzenienie

Żyję Ale ciagle dochodzę do ładu ze sobą, to się nie odzywam. Martwię się o Nikę - ktoś wie, co z nią?

Mpik, Dzidzia, Naked, Ania, Rozaliontka piękne brzuszki

Starapanno, brzuszek śliczny, włosy też - ale muszę napisać, że zupełnie inaczej sobie ciebie wyobrażałam

Pandziolko, gdzie ty masz maleństwo w tym brzuszku - taki mikrusek śliczny Dla porównania mój bęben w 28tc

Miłego ostatniego dnia długiego weekendu. Jeszcze się odezwę

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 21:37   #437
Eveliouses
Raczkowanie

ale se dekolt i ramiona i ręce opaliłam hihihiih mam nadz,ze nie bedzie piekło

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

o POMI się pojawiła,witamy witamy

Stary 2010-06-05, 21:39   #438
Pomidora
Zakorzenienie

Mamusie wrześniowe- jest już 38

Martucha84 (Marta, 25l.).................tp . 13.08.2010 Patryk
NIKaP-n (Monika,31l.)............ .........tp. 20.08.2010 Paweł Jr Lech
Gabisun (Marzena, 24l.)...................t p. 1.09.2010 Kinga
Pandziolka (Ania, 26l.).................... tp. 1.09.2010 Wojtuś
Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... tp. 2.09.2010 Oleńka
Anilkadro (Alina,28l.)............. ........tp. 3.09.2010 Jagoda
Madzia_g (Magda,24l.)............. ......tp. 3.09.2010 Elusia
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.).tp. 4.09.2010 Justynka
Lenka(Magdalena, 25l.).................tp . 4.09.2010 Emilka
Pomidora(Kasia, 26l.).................... tp. 4.09.2010 Tymoteusz Jędrzej
Bordowa (Natalia, 20l.)..................tp . 6.09.2010 Joanna

Ninaad (Nina, 30l.).................... ....tp. 8.09.2010 dziewczynka
Suszilda (Angelika, 20l.)................tp. 8.09.2010 chłopiec
Dzidzia_aim (Ania, 26l.).................tp. 8.09.2010 dziewczynka
Mpik82 (Madzia,27l.)............ .........tp. 9.09.2010 Milenka
Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............t p . 9.09.2010 Teodor
1985ewa (Ewa, 25l.).................... ...tp. 10.09.2010 Norbert
Mszu (Marta, 27l.).................... ......tp. 10.09.2010Nadia
Martynka81 (Marta, 28l.)...............tp. 12.09.2010 chłopiec
Naked21 (Ewa, 26l.).................... ...tp. 13.09.2010
Filip

Falbana (Basia, 27l.).................... ..tp. 14.09.2010 Wiktor
xxSHINeexx (Paula,19l.)............. ....tp. 14.09.2010 Michał
NoWaJa (Bernadeta, 24l.)..............tp. 14.09.2010 dziewczynka + ?
Kasienka1701 (Kasia, 23l.)..............tp. 15.09.2010
Gabriela
Majka59 (Maja, 27l.).................... ...tp. 16.09.2010

Dra (Daria, 23l.).................... ........tp. 17.09.2010 Rafał Junior
Dash (Alicja, 24l.).................... ......tp. 18.09.2010 Maja
Czekooladowaa (Ewelina, 20l.).......tp. 20.09.2010
Ycnan (Ania, 24l.).................... ....tp. 22.09.2010
Angelikaw (Angelika, 28l.)............tp. 22.09.2010
Waniliaania2009 (Ania, 28l.)........tp. 23.09.2010 chłopiec
Niuniuniau (Agnieszka, 27l.).........tp. 24.09.2010
dziewczynka
Calabria (Magda, 22l.)..................tp . 25.09.2010
dziewczynka
Astorianka (32l.)................... ......tp. 26.09.2010
Klarissa................. .....................tp. 27.09.2010
Emilka/Natalka
Niezapominajkaa2 (Asia, 23l.)......tp. 28.09.2010

Margolcia10 (Eliza, 30l.)..............tp. 30.09.2010 Maksymilian
Zuziczka (Zuzanna, 28l.).............tp. 30.09.2010
Aleksander Andrzej

Mamusie październikowe - jest już 39

Abz (26l.)................... ........................t p. 1.10.2010 chłopiec
Aaneczka1984 (Anna,25l.).............. ....tp. 1.10.2010 Adrian
Szczęśliwa (Ewa, 28l.).................... .....tp. 3.10.2010
Dagmara
Agata81 (Agata, 29l.).................... ......tp. 3.10.2010 Maja

Butterfly83 (Ewelina, 27l.)..................tp . 3.10.2010
dziewczynka
Fem (Kamila, 23l.).................... .........tp. 3.10.2010

Starapanna (Ania, 29l.).................... ..tp. 4.10.2010 chłopiec
Maggie1983 (Magda, 26l.)...................t p. 4.10.2010
dziewczynka
Eveliouses (Ewelina, 29l.)...................t p. 4.10.2010
Elenka1 (Kasia, 24l.).................... ......tp. 5.10.2010
dziewczynka
Ewcia811211 (Ewa, 29l.).................... .tp. 5.10.2010
chłopiec
Ineczka33 (33l.)................... ............tp. 5.10.2010
chłopiec
Cellaris (Ola, 30l.).................... .........tp. 6.10.2010
Marta
Tifio (Marta, 23l.).................... ..........tp. 6.10.2010
Franciszek
Ania13.03 (Ania, 21l.).................... ....tp. 8.10.2010
dziewczynka
Enis84 (Ania, 25l.).................... ........tp. 8.10.2010 Ignaś
Majka232 (Maja, 28l.).................... ...tp. 9.10.2010
Szymon
Nicole007 (Marta, 23l.).................... .tp. 9.10.2010
Karina
Lisica1 (Marta, 26l.).................... ......tp. 10.10.2010
Małgosia
Rozaliontka (Rozalia, 23l.) ................tp. 10.10.2010 niespodzianka
Ray...................... ......................... ..tp. 11.10.2010 niespodzianka
MisQa (Monika, 23l.).................... .....tp. 13.10.2010
Kliwia7 (Lila, 32l.).................... .........tp. 13.10.2010
Atlidee (Sylwia, 27l.).................... .....tp. 15.10.2010
chłopiec
Aaww (Agata, 27l.).................... ........tp. 16.10.2010
Czarnaelizabeth (Dominika, 28l.).......tp. 17.10.2010
IlonaN2 (Ilona, 27l.).................... ......tp. 18.10.2010
Franciszek
Angelika16 (Angelika, 21l.).................tp. 20.10.2010 Kasjan
Miskowa22 (Gosia, 23l.).................... .tp . 20.10.2010

Czita18 (Kinga, 24l.).................... ......tp. 21.10.2010 Daniel
Czekajaca na fasolke26 (Aneta, 26l.)...tp. 21.10.2010

Kalex (Kamila, 26l.).................... ......tp. 22.10.2010
dziewczynka
Asia-23 (Asia, 26l.).................... ........tp. 23.10.2010
Ula1409 (Ula, 27l.).................... ........tp. 27.10.2010

Beata_Batumi (Beata, 25l.)...............tp. 28.10.2010

Kaska1980 (Kaśka, 29l.)...................t p. 29.10.2010 Kacper
Isenia (Iza, 32l.).................... ..........tp. 30.10.2010
Weronisia (Weronika, 34l.)...............tp. 31.10.2010
Malwina1204 (Malwina, 23l.)............tp. 31.10.2010
chłopiec

Na liście występuje kolor biały

Aga2111 [*]
Kma1982 [*]
Olbka [*]
Agnyska81 [*]
Dizi [*]
Michel82 [*]
Iwa_iw [*]
Ry-bcia [*]

Jaga - 1.05.2010 [*] Matylda [*] Bartłomiej

28.09.2014

Edytowane przez Pomidora
Czas edycji: 2010-06-05 o 21:43
Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 22:14   #439
majka59
Raczkowanie

Witam mamuski

Juz wrocilam z PL jestem bardzo szczesliawa bylam na usg i...... ..nosze pod sercem dziewczynkew 80%takze Pomidorko dopisz prosze do listy Alicja,jak cos to bedziemy zmieniac.Mala w 25 tygodniu wazy 700g i jest bardzo ruchliwa lekarz nie mogl jej pomierzyc

Jestem w trakcie nadrabiania was ale i widze sliczne brzucholki
majka59 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 22:18   #440
pandziolka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Pandziolko, gdzie ty masz maleństwo w tym brzuszku - taki mikrusek śliczny Dla porównania mój bęben w 28tc
Pomidorko wyglądasz pięknie
Stary 2010-06-05, 22:24   #441
martysek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
w HAppy Mum widzilam kostiumy- pewnie drogie, ale wiem ze byly takie jednoczesciowe. Mozesz kupic tez pareo ( w Tesco najtaniej, nie kupuj w sklepach z kostiumami bo sa drogie)(...)

A czy kupowalyscie juz posciel do lozeczka? jezeli na allegro to prosze o link, jezeli posciel jest godna polecenia.
Zastanawiam sie nad poscielom do wozka- czy ona jest potrzebna? my kupimy wozek x-lander czy posciel sie wogole zmiesci? czy wy kupujecie?
Waniliaania, ja mam X-Landera i wydaje mi się, że zamiast pościółki wygodniejszy będzie śpiworek.

Jeśli chodzi o kostium kąpielowy, to ja kupiłam normalny rozmiar większy z Esotiq. Jednoczęściowy, ale z tyłu wygląda jak bikini - ma odkryte całe plecy i jakby majtki i jest wiązany pod biustem.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 23:06   #442
Astorianka
Raczkowanie

Dash oglądanko wózków w przyszłym tygodniu. Jestem happy, bo właśnie moja mama stwierdziła, że ja wybieram a rodzice płacą. Wprawdzie nie byłoby to dla mnie żadnym problemem kupić wózek, ale miło mi się zrobiło Moi rodzice są naprawdę kochani... Szkoda, że o teściach nie mogę powiedzieć tak samo.

Też się męczę szybciej Spacerowanie z psem po lesie gdzie do tej pory latałyśmy jak dzikie, nagle zaczęło być męczące. Dzisiaj nie wiem kto padł szybciej -psica czy ja Oczywiście o bieganiu po lesie nie ma mowy więc psica bryka sama, ale mimo wszystko. Ciekawe jak będzie latem...

Jak się dowiedziałam o ciąży? Najprostsze z możliwych - spóźniał mi się mój zegarkowy okres (bo wcześniej to jak w zegarku..niemal co do godziny). Poza tym chciałam zajść po poronieniu, więc jak zobaczyłam kreskę (której nikt inny nie widział hehe) to pobiegłam na badania bety. No i sprawa była jasna. Ciąża

Ninaad masz automat czy pieczesz sama?
Ja piekę w automacie, chleb w każdym razie jest po prostu nieporównywalny no i przede wszystkim wiem co jem, a rano cieplutki chlebek to po prostu bajka...

Dobrej nocy dziewczyny
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 23:45   #443
Eveliouses
Raczkowanie

POmi super wyglądasz

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

dobrej nocy

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

kurcze leci film z VINEM DIESLEM,mniammm,ciachooo heheh a mi się chce...spać !!!!

Stary 2010-06-06, 06:54   #444
angelikaw
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Spać nie mogę...
Mąż pojechał z moim tatą na ryby, a kotka poszła na dwór się łajdaczyć
Potem mamy jechać do Częstochowy na maraton zakupowy. Głównie Praktiker, Castorama, ale zamierzam też odwiedzić Real i Tesco Przy odrobinie szczęścia Galerię Jurajską, chociaż znając życie TŻ będzie już ZMĘCZONY

POMI - śliczny brzusio

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
Dziewczyny brzuszki macie śliczne. Mój jest wielki, muszę w końcu pstryknąć fotkę bo urodzę i dalej zdjęcia mieć nie będę. Ja dzisiaj poszłam z Tż-tem na krótki spacer, o matko jak się zdyszałam, mówię Wam, ogólnie czułam się jakby brzuch mi dzisiaj w nocy urósł tak, że ciężko mi było chodzić. Co to będzie w sierpniu...

Dash
- mam podobnie. tzn. tez szybciej się męczę. czuję z dnai na dzień, jak brzusio rośnie.
A na fotkę czekamy

majka59 - gratuluję dziewczynki
ps. moja kochana babcia miała na imię Alicja - śliczne imię

Jak Wam mija długi weekend dziewczyny?
Stary 2010-06-06, 07:39   #445
Ray
Zakorzenienie

moja corka ma wlasnie imie po babci tez Alicja

druga bedzie chyba Zuzanna albo Kinga bo najladniej pasuje do nazwiska

ja tez sobie porobilam fotki ciazowe w sumie regularnie robie by widziec jak rosnie brzuch ale jakos mam awersje do wklejania na necie.

ja kostium kapielowy mam jednoczesciowy czarny, kupilam po porodzie jak chodzilam na basen rozmiar L i jest ok.
troche szkoda mi kasy na ciazowy kostium bo raptem ile go ponosze ? a na basen codziennie nie biegam

mi jakos mija dzis wyjezdzam do mamy to sobie odpoczne zeby byla taka pogoda kilka dni jak teraz to bym troche sie poopalala na podworku
Stary 2010-06-06, 09:39   #446
Majka232
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Fajne macie brzuszki

Mi większość osób mówi, że mój brzuszek jest niewielki. Chociaż sama widzę, że już jest taki typowo ciążowy, a wieczorem wydaje mi się większy i taki bardziej czubaty
Wczoraj rozpoczęłam 6 m-c

MisQa - po pierwsze - wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! Byliście na tych targach dla dzieci? Warto się wybrać, jest coś ciekawego? Jakie firmy się prezentują? Może zwróciłaś uwagę czy jest nowy model Boldera SD Ecoline? Bardzo chciałabym zobaczyć ten wózek na żywo i tak sobie myślę, że może się postarali i sprowadzili tę nowość na te targi.

Wczoraj grilowaliśmy. Odwiedzili nas znajomi z 4 m-czną córcią. Rozkoszna mała, śmieje się i gaworzy - super Jak widzieliśmy ją ostatnio to miała 7 tyg. i była taka bardziej marudna, a teraz ma dopiero 4 m-ce, a już próbuje siadać i jest z nią fajny kontakt

Miłej niedzieli!

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2010-06-06 o 09:40
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 09:58   #447
ycnan
Zadomowienie

Pomidora, brzuchol super

majka59, gratuluję córeczki

Pogoda cudowna, więc i ja wybywam niebawem z domku. A mąż znowu w pracy
Stary 2010-06-06, 10:07   #448
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Majka - jak my zaszliśmy wczoraj na te targi to zupełnie nic tam nie było, stały 3 stoiska z ulotkami na całym lodowisku i wszystko.... może później się coś rozkręciło, ale już nie zachodziliśmy więc nie wiem...

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 10:40   #449
malwina1204
Rozeznanie

brzusie wszystkie cudowne

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 12:14   #450
cellaris
Rozeznanie

hej dziewuszki, ja tylko na chwilkę wpadam się zameldować bo długi weekend mnie pochłonął. Widzę,że mnóstwo piszecie i normalnie nie dam rady was nadrobić ale postaram się postaram.....U nas wszystko ok....rośniemy w siłę
Mam tylko pytanie...miewacie takie ciągnące bóle brzucha? Mnie tak 3 dni temu się zaczęło...dziwne uczucie jakby mi ktoś wszystkie mięśnie brzucha od pasa ciągnął do dołu,a szczególnie dokuczliwe to jest w dolnej partii brzucha. Czuję to tak od połowy dnia, szczególnie jak chodzę albo stoję i brzuchol jest jakby trochę napięty...no nie wiem co o tym myśleć??? Wizytę u ginki mam dopiero w pon. za tydzień,ale chyba do niej dzisiaj wieczorem zadzwonię i popytam co o tym sądzi tylko mi tak głupio w niedzielę ją "molestować"

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości