Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz. VI - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-05, 14:30   #4411
frida110
Zakorzenienie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cześć. Wpadłam na chwilę się przywitać, póki Kinga śpi.

Texasik gratuluję ząbków.

aannuullaa jak tam znalazło się coś w szafie? W razie czego to polecam tego Sprzedającego, niektóre rzeczy są naprawdę tanie i dobrej jakości http://www.allegro.pl/show_user_auct...p?uid=10657099 Dzisiaj śmigałam w tunice od niego i legginsach. A zaraz lecę do mamy żeby mi zwęziła kilka ciuszków które kupiłam będąc w ciąży a teraz mogą równie dobrze posłużyć jako tunki. Dobrze, że teraz taka moda, że nie wiadomo czy dany strój to ciążowy, czy to taka tunika.

Byłam dzisiaj na targu i załamałam się ceną truskawek. 9,50 za kg. A w tamtym roku o tej porze kupowałam po 3 zł za kg. Chyba trzeba zainwestować w jakąś działeczkę, przynajmniej byłoby gdzie posiedzieć na własnej trawce

Edytowane przez frida110
Czas edycji: 2010-06-05 o 14:37
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 15:08   #4412
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Miramejku tylko spokojnie, wdech wydech Jesteś cudowną osóbką, każdy to tutaj na forum potwierdzi, proszę nam się nie dołować No i na dodatek Krasnoludek super chłopaczek

dzisiaj TŻ anuli powitał dzień o świcie
(...)
Kupiliśmy wczoraj parasolkę dla małej, poszliśmy do sklepu i wybraliśmy bo od opinii w necie już głowę miałam kwadratową Na razie jeden wyjazd do sklepu zaliczony i jestem bardzo zadowolona

I bardzo dobrze

Jaką kupiliście?

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
dzisiaj byla premiera buleczki tak na sucho dalam jej pare kawalkow i jadla bez problemu to zalane mlekiem chyba roslo jej w buzi
wiec nast. razem dam jej z maselkiem i jakas szyneczke
, ja też chcę zacząć smarować masłem, a potem dodać wędlinę, tylko muszę znaleźć jakąś dobrą, a nie taką, która się składa z mięsa w 80%

Cytat:
ja jestem ale mała za chwile pewnie się obudzi, dopijam kawę, zimną oczywiście

aa, próbowałam już kilka razy chusty - kieszonki, bardzo fajna sprawa, mała zadowolona a moje ręce wdzięczne wkleję zdjęcie jak mi się uda coś jutro cyknąć
Ciepłą wypijemy za jakieś 17 lat z małym hakiem

Super, muszę poszukać jaką kupiłaś, może i ja bym sobie sprawiła na szybkie wypady do sklepiku osiedlowego . Chętnie zobaczę zdjęcie

Cytat:
Mogę pomarudzić?
Gorąco dzisiaj i nie mam w co się ubrać i to nie, ze mówię jak typowa kobieta, która ma ciuchy ale tych akurat ubierać nie chce...NIE MAM. Masakra jakaś, wszystko sprzed 2och sezonów mam za duże (bo z zeszłego to wiadomo ) nowych ciuchów brak a najgorsza sprawa z butami, mam bardzo wąską stopę i w letnich butach zawsze noga wylatuje mi do przodu, mierzyłam już w tym roku chyba milion par, nawet takie, które średnio mi się podobały i dalej nie kupiłam
trochę mi ulżyło...ale faktów to nie zmienia, idę grzebac w szafie
Ja to samo . Szafa pusta, problem z butami mam zawsze, bo wszystkie mnie obcierają, jak przestają, to czas zmieniać na inne i od nowa

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 15:09   #4413
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
Tomuś przespał spokojnie całą noc
temp nie przekraczała 38 stopni, dziś pospał do 9 i obudził się w dobrym humorku z temp. 37,2
zjadł kaszkę, dałam leki i już bryka
ale w poniedziałek i tak chyba pojadę z nim do lekarza, żeby sprawdził czy na pewno wszystko ok i czy mogę go zaprowadzić do przedszkola

idę zrobić sobie kawkę i mimo pięknej pogody chyba nie wyjdę dziś z domu
Bardzo się cieszę , może to naprawdę chwilowe osłabienie.

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Miramej - widziałam, ze pisałaś jakieś głupotki ... nawet tak nie myśl! Bo wiesz .... jestej naj naj naj

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Nie za bardzo wiem o jakim sprezynowaniu piszecie ale z tego co probuje skojarzyc to moja krolewna w ogole nie sprezynuje ani nie sprezynowala

Wczoraj nawet postala chwile sama bez trzymanki

Pogorszyly nam sie za to nocki Od dwoch marudka i chyba zgonie to na zabki w dodatku doszedl nam katarek i jest
za odpowiedź

dla Lenki

, zdrówka dla Maleńkiej

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny !!!

U nas od paru dni sliczna pogoda , az sie nie chce do pracy chodzic . Wczoraj z Danielkiem spedzalismy czas w ogrodku , i sie maluszek ze mna droczyl. Mamy w ogrodku pelno kamieni, i Danielek co chwile bral je do reki i oczywiscie chcial do buzi . W tym momencie ja mowilam wyrzuc kamienia, a on lobuzerski usmiech i dalej probuje do buzi . wyrzucal dopiero w momencie kiedy do niego podchodzilam . A jak mial radoche , jak do niego podchodzilam , szybko wyrzucal kamienia i uciekal tak szybko jak mogl.

Mamy juz 7 zabkow!!!

No i u nas jest akcja oduczania picia z butelki , jak narazie chociaz herbatki. W butelke wlewam mu wode a w niekapek herbatki . Wiec jezeli bedzie chcial cos lepszego niz wode bedzie musial pic z niekapka . Ciekawe jak nam pojdzie .
Hehe

Gratulacje

Sprytnie

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj na targu i załamałam się ceną truskawek. 9,50 za kg. A w tamtym roku o tej porze kupowałam po 3 zł za kg. Chyba trzeba zainwestować w jakąś działeczkę, przynajmniej byłoby gdzie posiedzieć na własnej trawce
U nas są po 6-7 zł i muszę powiedzieć, że nawet dobre

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-06-05 o 15:10
Stary 2010-06-05, 15:39   #4414
katarzynka00
Zakorzenienie

sama nie wiem kiedy...wczesniej konczylam opakowanie i w tygodniu się zjawiała, a teraz nie wiem chyba będę test robić jak za długo nie będzie się pojawiać

Jestem wypompowana, mała też.Zasnęła mi we wózku.Nie obudziła się jak ją wyciągałam, jak z powortem schodzilysmy z psem i wracałayśmy.Odłożyłam ją do łóżeczka i śpi, wiec ja też idę wyciagnac kopyta i sie zregeneruje, bo długo będziemy sie bujać do kąpieli.
Svi moze w pon bedzie miec internet.Póki co sprząta dom, bo czasu ma opór

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

i po spaniu
zdążyłam rozpakować zmywarke, wpaść do was,przebrać się i tyle z mojego leżenia.Mogłam od razu się walnąć
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 15:55   #4415
morska
Zadomowienie

Hej Dziewczynki!

Pogoda przepiękna, a ja i tak miałam dzisiaj dzień wyjęty z życiorysu (@) mam już tego dość - nie jestem w stanie funkcjonować, tak mnie boli brzuch pierwszego dnia, ponadto nie mogę wstać z łóżka, bo mi słabo, kręci się w głowie itp. Dzisiaj dałam radę się podnieść dopiero kilkanaście minut temu i właśnie jem śniadanie. Wrrrrr, ja chcę moje przedciążowe okresy, bo nie wiem co to będzie
No to się wyżaliłam

U nas wszystko w porządku, Tymula próbuje "dorosłych" jogurtów naturalnych i "dorosłego" twarożku i na szczęście nic Mu po nich nie jest.
Aha, Miramej - Tymek sprężynuje, aż można mieć dość, bo robiłby to wciąż, wciąż i wciąż - jak się sam trzyma to ok, ale jak podtrzymujemy, a On skacze, skacze, skacze.... to się odechciewa
A Ty chyba wpadłaś w jakieś błędne koło z tym czarnowidztwem co? Też tak czasem mam i ciężko mi się z tego wyrwać. Czy lanie dla Ciebie coś tu pomoże?

Niedawno kupiliśmy dla Tymka nosidło miękkie Tuli (o, takie)i powiem Wam, że RE-WE-LA-CJA! Żałuję, że wcześniej na to nie wpadłam

My powoli musimy zacząć pakowanie, bo około wtorku wyjeżdżamy na jakiś miesiąc na drugi koniec Polski i ja już panikuję jak ta długa podróż przebiegnie, jak Tymuś to zniesie i w ogóle...

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Zapomniałam się pochwalić, że Tymuś niedawno nauczył się wyraźnego "nie" (On i tak jest rozgadany, ale do tej pory było "ne") i teraz to wygląda tak, że:
- Synku, zjesz jogurcik?
- Nie, nie, nie!

Zaczęło się
Stary 2010-06-05, 16:11   #4416
katarzynka00
Zakorzenienie

morska wpółczuje

co to za wypad wam się szykuje?

Śmiesznie to musi wyglądać
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 16:39   #4417
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki!

Pogoda przepiękna, a ja i tak miałam dzisiaj dzień wyjęty z życiorysu (@) mam już tego dość - nie jestem w stanie funkcjonować, tak mnie boli brzuch pierwszego dnia, ponadto nie mogę wstać z łóżka, bo mi słabo, kręci się w głowie itp. Dzisiaj dałam radę się podnieść dopiero kilkanaście minut temu i właśnie jem śniadanie. Wrrrrr, ja chcę moje przedciążowe okresy, bo nie wiem co to będzie
No to się wyżaliłam

U nas wszystko w porządku, Tymula próbuje "dorosłych" jogurtów naturalnych i "dorosłego" twarożku i na szczęście nic Mu po nich nie jest.
Aha, Miramej - Tymek sprężynuje, aż można mieć dość, bo robiłby to wciąż, wciąż i wciąż - jak się sam trzyma to ok, ale jak podtrzymujemy, a On skacze, skacze, skacze.... to się odechciewa
A Ty chyba wpadłaś w jakieś błędne koło z tym czarnowidztwem co? Też tak czasem mam i ciężko mi się z tego wyrwać. Czy lanie dla Ciebie coś tu pomoże?

Niedawno kupiliśmy dla Tymka nosidło miękkie Tuli (o, takie)i powiem Wam, że RE-WE-LA-CJA! Żałuję, że wcześniej na to nie wpadłam

My powoli musimy zacząć pakowanie, bo około wtorku wyjeżdżamy na jakiś miesiąc na drugi koniec Polski i ja już panikuję jak ta długa podróż przebiegnie, jak Tymuś to zniesie i w ogóle...
Współczuję Ci bardzo tych @ , aż się boję swoich, na razie nie mam, ale

A jakiej firmy te jogurty i twarożek? I jaki chudy, półtłusty czy tłusty? Bo ja też chcę powoli zacząć testować . Dajesz z owocami?

za odpowiedź

Chyba tak , spróbuj, może pomoże

Fajne , a przodem do świata można w nim nosić dziecia?

Trzymamy z Kubaskiem kciuki, żeby wszystko było dobrze (no wiesz )

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Opowiem Wam coś.

Niedawno spotkałam znajomą i Ona mnie zapytała, co robię. To powiedziałam, że siedzę w domu z Kubą, na co Ona, że super, że mi zazdrości i że też by chciała tak nic nie robić

A dzisiaj moja sąsiadka z dołu ma jakiś remont, nic wielkiego, ale jak wiercili wiertarką z udarem, to Kuba się bał i strasznie płakał. Zadzwoniłam więc z pytaniem, jak długo to potrwa, bo Kuba się boi i w związku z tym chciałabym sobie jakoś zaplanować dzień, żeby Mu tego oszczędzić. Na to Ona, że nie ma 22., a do tego czasu Ona może sobie robić, co tylko Jej się zamarzy i że nie ma obowiązku mnie informować, jak długo będzie trwał remont, bo tego nie ma w regulaminie

Oczywiście o przyzwoitości, kulturze, grzeczności, uprzejmości itp. podobnych rzeczach nawet słówkiem nie pisnęła, no bo przecież nie ma 22.

H. MacLeod

.
Stary 2010-06-05, 18:45   #4418
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hej kochane

dziekuje za pamiec

ja tylko przelotem bo jestem u mamy i weszlam na chwile na net

zaraz jade z Marcim do domku, Eryk zostaje u babci a my bedziemy tylko we dwoje bo TZ na sluzbie

kurcze umieram z nudow bez Was
juz swira dostaje bez tego netu
no ale coz

Tz nie ma wiecznie czasu zeby zalatwic
dzis pewnie tez nie zalatwi juz nic

no trudno bede czekac

papa kochane
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 19:30   #4419
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dziewczynki!

No to się wyżaliłam

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Zapomniałam się pochwalić, że Tymuś niedawno nauczył się wyraźnego "nie" (On i tak jest rozgadany, ale do tej pory było "ne") i teraz to wygląda tak, że:
- Synku, zjesz jogurcik?
- Nie, nie, nie!

Zaczęło się

ja też mam koszmarne @, ale ja założyłam spiralę zanim zaczęłam miesiączkować, więc nie wiem jak by było bez
ale muszę się wybrać do lekarza, bo to normowanie się chyba za długo trwa, zdarzają mi się brudzenia i okropne bóle brzucha przez cały cykl
dla Tymka

fajne to nosidełko
a do jakiej wagi?

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Opowiem Wam coś.

Niedawno spotkałam znajomą i Ona mnie zapytała, co robię. To powiedziałam, że siedzę w domu z Kubą, na co Ona, że super, że mi zazdrości i że też by chciała tak nic nie robić

A dzisiaj moja sąsiadka z dołu ma jakiś remont, nic wielkiego, ale jak wiercili wiertarką z udarem, to Kuba się bał i strasznie płakał. Zadzwoniłam więc z pytaniem, jak długo to potrwa, bo Kuba się boi i w związku z tym chciałabym sobie jakoś zaplanować dzień, żeby Mu tego oszczędzić. Na to Ona, że nie ma 22., a do tego czasu Ona może sobie robić, co tylko Jej się zamarzy i że nie ma obowiązku mnie informować, jak długo będzie trwał remont, bo tego nie ma w regulaminie

Oczywiście o przyzwoitości, kulturze, grzeczności, uprzejmości itp. podobnych rzeczach nawet słówkiem nie pisnęła, no bo przecież nie ma 22.
znajomej powiedz, ze nic prostszego - niech urodzi sobie dziecko i tak "nic nie robi"

na brak kultury nie ma rady niestety

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
hej kochane

dziekuje za pamiec

zaraz jade z Marcim do domku, Eryk zostaje u babci a my bedziemy tylko we dwoje bo TZ na sluzbie

no ale coz

no trudno bede czekac

papa kochane
witaj!

czekamy na Ciebie

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 21:17   #4420
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Mamy juz 7 zabkow!!!

No i u nas jest akcja oduczania picia z butelki , jak narazie chociaz herbatki. W butelke wlewam mu wode a w niekapek herbatki . Wiec jezeli bedzie chcial cos lepszego niz wode bedzie musial pic z niekapka . Ciekawe jak nam pojdzie .

niezły sposób

Cytat:

Jaką kupiliście?

, ja też chcę zacząć smarować masłem, a potem dodać wędlinę, tylko muszę znaleźć jakąś dobrą, a nie taką, która się składa z mięsa w 80%

taką jak któraś z was wie, ze to buble to proszę nie pisać

żeby chociaż 80% najlepiej to chyba gdzieś swojską kupić...czytałam też na jakimś forum że mamy smarują chlebek /bułeczkę musem owocowym jak dżemem i mięskiem z gerbera (?) które można kupić w słoiczkach jak pasztetem

Cytat:

A jakiej firmy te jogurty i twarożek? I jaki chudy, półtłusty czy tłusty? Bo ja też chcę powoli zacząć testować . Dajesz z owocami?

też jestem ciekawa

ekstra , oststnio coś podobnego od własnego męża usłyszałam, noe może nie aż tak dosadnie
Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
hej kochane

dziekuje za pamiec

no ale coz

no trudno bede czekac
ooo cześć no to czekamy na Ciebie wiernie

Cytat:

znajomej powiedz, ze nic prostszego - niech urodzi sobie dziecko i tak "nic nie robi"
o właśnie

Frida dziękuje za linka , coś tam z szafy dzisiaj wykopałam ale nie podobałam się sobie Oglądałam ostatnio nawet jedną tunikę od tego sprzedającego i zastanawiałam się co z jakością, , bo ceny niskie..poszperam i pewnie coś zamówię bo dzisiaj to już załamałam się totalnie

wróciłam z Katowic, po drodze jeszcze zakupy i wypompowana jestem...a jeszcze poćwiczyć by się zdało...

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 21:31   #4421
morska
Zadomowienie

Udało mi się pospacerować 3 godzinki Jutro też ma być ładna pogoda, a od pojutrza podobno deszcz - znowu Jak myślę o tych ludziach, których znowu woda zalewa to...

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
morska wpółczuje

co to za wypad wam się szykuje?

Śmiesznie to musi wyglądać

Jedziemy do Teściów do Zakopanego

Cytat:
Współczuję Ci bardzo tych @ , aż się boję swoich, na razie nie mam, ale

Chyba tak , spróbuj, może pomoże

Fajne , a przodem do świata można w nim nosić dziecia?

Trzymamy z Kubaskiem kciuki, żeby wszystko było dobrze (no wiesz )

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Opowiem Wam coś.

A pamiętasz co mój lekarz powiedział? Że zazwyczaj te bolesne zmieniają się po porodzie w lekkie, także się nie bój

Jogurt na razie miałam Dr.Oetker - patrzyłam tylko, żeby nie było w składzie mleka w proszku (bo po co ), a tylko mleko i kultury bakterii.
Twarożek to serek naturalny Bieluch lub President - tak polecali na forum RD, ale niebawem zamierzam nabywać zwykłe twarogi - byleby nie miały "śmieci" w składzie. Na RD piszą, że tłuste, ew. półtłuste mają być. Są tam też przepisy na własnoręczne zrobienie twarogu, ale ja to odpuściłam
Z owocami Chociaż na razie to raczej owoce z twarogiem niż odwrotnie

Zacznę delikatnie - i będę obserwować efekty

Nosidła miękkie są zdrowe i nie ma tam opcji noszenia przodem do świata na brzuchu - bo w sumie na plecach to też jest przodem do świata Opcja noszenia z przodu przodem do świata jest tylko w nosidłach usztywnianych. Przykładowe kliki: 1, 2 - jest tego mnóstwo.
Nie będę się rozpisywać, bo znowu będzie, że się wymądrzam Wojtusia na pewno potwierdzi, że nie nosi się (nie powinno się nosić) dzieci przodem do świata

()

Musisz się bardzo nudzić od tego nicnierobienia

U mnie też jakiś czas temu był remont (pisałam na forum, że wiercili i wiercili), nawet nie poszłam zapytać o to co Ty, bo obawiałam się podobnej odpowiedzi. A przecież nie chodzi o to, że zabraniamy remontu, tylko o ułożenie czasu, by wszystkim pasowało. I dogadaj się, człowieku

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2010-06-05 o 21:57
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 21:33   #4422
morska
Zadomowienie

Cytat:

ja też mam koszmarne @, ale ja założyłam spiralę zanim zaczęłam miesiączkować, więc nie wiem jak by było bez
ale muszę się wybrać do lekarza, bo to normowanie się chyba za długo trwa, zdarzają mi się brudzenia i okropne bóle brzucha przez cały cykl
dla Tymka

fajne to nosidełko
a do jakiej wagi?
Mi lekarz kazał poczekać do pół roku od pojawienia się miesiączek, tylko, że ja miałam już chyba piątą, a poprawy nie ma Pójdę do niego za miesiąc-dwa i ciekawe co mi poradzi.

do 20 kg
Stary 2010-06-05, 22:19   #4423
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Chciałam jeszcze zapytać, czy wszystkie nasze dzieci sprężynowały lub sprężynują?
Zuza baaaaaaardzo mało
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Jestem Właśnie wleciałam o domu
Witam się i lecę rozpakować rzeczy. Muszę też sprawdzić co na jutro itp, bo rano do fryz. na 8.30, dzieci do rodziców, małż na uczelnię,, potem wracam z dziećmi do domu i się na szybciora szykuję. Czyli znowu na wariata.

Jeszcze pewnie zajrzę, ale nie wiem kiedy.

ps. Stęskniłam się za Wami
czesc kochana
my za toba tez
Cytat:
mój Smerfik zasnął ok 19 i cały czas śpi
trochę pokasłuje i nie chce jeść

...martwię się trochę...

mój Tomuś też skacze/kica prawie cały czas a jak słyszy piosenkę to już bankowo 'tany tany' musi być
oby mu nic nie bylo .... nie martw sie

Zuza jak słyszy piosenke to kiwa głowa, jakby fanka punk rocka była hehe
Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
akysz chmurzyska i deszcz...zobaczysz, jutro będzie słońce, bo ja taka czarownica jestem
no faktycznie czarownica jestes, od rana słoneczko świeciło
nie pamietam juz kiedy tyle czasu na dworze spedziłam
rozłozyłam kocyk na tarasie, przynioslam zabawki, choc i tak rzadziły spinacze do bielizny i Zuza bawila sie wyjatkowo ładnie
Cytat:
Ale jestem dumna z mojej niuńki. Ostatnio uczyliśmy ją, schodzenia z łóżka. No i dzisiaj siedzimy na łóżku a ona się odwraca i z połowy łóżka zapycha raczkując do tyłu aż w końcu trafiła na koniec łóżka i zeszła na podłogę Sama
no ślicznie ja tez próbuje Zuzanne nauczyc tak schodzic ale ona woli do przodu wiec konczy sie tym ze ja łapie
Cytat:

ja czekam na truskawki z naszego ogródka, powinny na dniach byc
Cytat:

- Synku, zjesz jogurcik?
- Nie, nie, nie!
fajne to nosidelko

zdolny tez twój Tymek
Cytat:

Opowiem Wam coś.

w obu przypadkach bez komentarza ........

Cytat:

fajne to nosidełko
a do jakiej wagi?
mnie tez zainteresowało
doczytałam ze 7-20 kg

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

co tu tak pusto

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

ide sie plumkac :/
Stary 2010-06-05, 22:59   #4424
Miramej
Zakorzenienie

Svinecko

Cytat:

na brak kultury nie ma rady niestety
Hehe , Ona ma dziecko, ale 10-letnie

Niestety

Cytat:
taką jak któraś z was wie, ze to buble to proszę nie pisać

żeby chociaż 80% najlepiej to chyba gdzieś swojską kupić...czytałam też na jakimś forum że mamy smarują chlebek /bułeczkę musem owocowym jak dżemem i mięskiem z gerbera (?) które można kupić w słoiczkach jak pasztetem
(...)
ekstra , oststnio coś podobnego od własnego męża usłyszałam, noe może nie aż tak dosadnie
Nie wiem, czy to buble, bo nie znam tego wózka , a jaki kolor macie?

Z tym musem fajny pomysł , ale chyba musiałby być jakiś w miarę gęsty . A to mięso ze słoiczka Gerbera już z samego wyglądu wydaje się obrzydliwe

Oj, to zagnomował

H. MacLeod

.
Stary 2010-06-05, 23:00   #4425
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
A pamiętasz co mój lekarz powiedział? Że zazwyczaj te bolesne zmieniają się po porodzie w lekkie, także się nie bój

Jogurt na razie miałam Dr.Oetker - patrzyłam tylko, żeby nie było w składzie mleka w proszku (bo po co ), a tylko mleko i kultury bakterii.
Twarożek to serek naturalny Bieluch lub President - tak polecali na forum RD, ale niebawem zamierzam nabywać zwykłe twarogi - byleby nie miały "śmieci" w składzie. Na RD piszą, że tłuste, ew. półtłuste mają być. Są tam też przepisy na własnoręczne zrobienie twarogu, ale ja to odpuściłam
Z owocami Chociaż na razie to raczej owoce z twarogiem niż odwrotnie

Zacznę delikatnie - i będę obserwować efekty

Nosidła miękkie są zdrowe i nie ma tam opcji noszenia przodem do świata na brzuchu - bo w sumie na plecach to też jest przodem do świata Opcja noszenia z przodu przodem do świata jest tylko w nosidłach usztywnianych. Przykładowe kliki: 1, 2 - jest tego mnóstwo.
Nie będę się rozpisywać, bo znowu będzie, że się wymądrzam Wojtusia na pewno potwierdzi, że nie nosi się (nie powinno się nosić) dzieci przodem do świata

()

Musisz się bardzo nudzić od tego nicnierobienia

U mnie też jakiś czas temu był remont (pisałam na forum, że wiercili i wiercili), nawet nie poszłam zapytać o to co Ty, bo obawiałam się podobnej odpowiedzi. A przecież nie chodzi o to, że zabraniamy remontu, tylko o ułożenie czasu, by wszystkim pasowało. I dogadaj się, człowieku
Oby, oby , ale na razie to mi dobrze bez

Bardzo ładnie dziękuję , smakuje Tymkowi? A owoce świeże czy słoikowe?
Serio? Ja tam zrobię twarożek, a co

, to ma być wersja light?

Pamiętam, jak Wojtusia o tym pisała, ale przyznaję, że przeczytałam pobieżnie i myślałam, że nie nosi się przodem do świata do jakiegoś wieku , dzięki

Ja się nigdy nie nudzę (ponoć inteligentni ludzie się nie nudzą )

Daj spokój, aż się popłakałam potem, bo jeszcze mi powiedziała, że jestem samolubna i że mi współczuje, że mam takie wrażliwe dziecko . Generalnie ja o niebie, Ona o chlebie

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Zuza baaaaaaardzo mało
(...)
w obu przypadkach bez komentarza ........
za odpowiedź

Niom

H. MacLeod

.
Stary 2010-06-05, 23:11   #4426
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
oczywiście noszeniu dzieci przodem do świata mówię NIE ( ale na plecach już jest oki )

Fajne nosidełko, dobrze ze ma szerokie szelki w wypełnieniem, nie wbijają się w ramiona i szeroki pas biodrowy.

A szerokość panela jest dobra dla Was jest? bo czytałam ze powinno sięgać mniej więcej z obu stron do dołków podkolanowych.

Na pewno się wam przyda, ja lubię chusty i nosidełka Oczywiście czekam na jakieś zdjęcia z użytkowania

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

spadam spać, jutro doczytam resztę, buziaczki
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 09:16   #4427
aannuullaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry, śpicie jeszcze ?

Wpadałam tylko życzyć miłego dnia korzystajcie ze słoneczka

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 09:31   #4428
p4w
Zakorzenienie

no ja nie skorzystam, bo mój synuś zdrowieje, a ja chora jestem

na dodatek chrzestna Tomusia powiedziała, ze nie odbiorą domu do roczku Tominka i nie mamy gdzie zrobić roczkowego przyjęcia
a tak chciałam na powietrzu ...

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-06-06, 09:57   #4429
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

hej lejdis

wczoraj spedzilam caly dzien na dworkuefekt taki ze mam zjarane plecy
na ognisku bylo super bo swietna ekipa -muzyka, tance i wyglupy -wrocilismy kolo 1 , mala nie dala mi rano spac ale nawet ok sie czuje

dzisiaj tez zamierzam na dworku siedziec ale musze w cieniu

Svi witaj

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 10:31   #4430
Texasik
Rozeznanie

A ja przyszlam sie pochwalic . Moj sposob na oduczenie od butelki dziala!!! Daniel wypil wczoraj z jakies 70 ml herbatki z niekapka, no i dzisiaj juz 50 ml ! Ogolnie jak mu podaje niekapek to juz go nie gryzie tylko pije .

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 10:34   #4431
magi77
Wtajemniczenie

malga Jowitka słodziutka

aannuullaa samozaparcia i zgubionych kg

miramej no!
Swoją drogą beznadziejną masz sąsiadkę Współczuję, ja (na szczęście) na sąsiadów nie mogę narzekać. Co do sprężynowania, tojak trzymam Maćka, to nie sprężynuje, chyba, że stoi w łóżeczku i robimy kicu-kicu. Wówczas sam skika. Nie wiem czy o to Ci chodziło.

Unholy fajnie, że wyjazd udany. Jak po weselu?

Morska udanego wyjazdu

---

U Maciulka dalej ząbków nie widać Ale bulwa i krwiak są. Mam tylko nadzieję, że to od ząbków a nie jakiś stan zapalny się przyplątał.
Stwierdzam, że Maciulek staje się coraz większym wrażliwcem Teraz uczulił się na Linomag (choć używaliśmy go od porodu i nic się nie działo). Dostał takich odparzeń od Linomagu, że Musiała Go tak mocno pupa boleć, bo dawno tak się nie DARŁ
Wczoraj byliśmy na grillu u rodziców, Maciuś bawił się śliczne na kocyku. Nie mogłam wyjść z podziwu. Najfajniejsze było jednak pielenie ogródka
Poza tym Malutek nie chce mi jeść Z chęcią zjada tylko śniadanie i nocne mleczko. Nie wiem co Mu jest

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 10:50   #4432
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

na dodatek chrzestna Tomusia powiedziała, ze nie odbiorą domu do roczku Tominka i nie mamy gdzie zrobić roczkowego przyjęcia
Zdrówka dla Ciebie

Cytat:
A ja przyszlam sie pochwalic . Moj sposob na oduczenie od butelki dziala!!! Daniel wypil wczoraj z jakies 70 ml herbatki z niekapka, no i dzisiaj juz 50 ml ! Ogolnie jak mu podaje niekapek to juz go nie gryzie tylko pije .
Gratulacje

Cześć

Miłej niedzieli

Teraz to tutaj pewnie będą ciągle takie przeciągi

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość

(...)
miramej no!
Swoją drogą beznadziejną masz sąsiadkę Współczuję, ja (na szczęście) na sąsiadów nie mogę narzekać. Co do sprężynowania, tojak trzymam Maćka, to nie sprężynuje, chyba, że stoi w łóżeczku i robimy kicu-kicu. Wówczas sam skika. Nie wiem czy o to Ci chodziło.
(...)
---

U Maciulka dalej ząbków nie widać Ale bulwa i krwiak są. Mam tylko nadzieję, że to od ząbków a nie jakiś stan zapalny się przyplątał.
Stwierdzam, że Maciulek staje się coraz większym wrażliwcem Teraz uczulił się na Linomag (choć używaliśmy go od porodu i nic się nie działo). Dostał takich odparzeń od Linomagu, że Musiała Go tak mocno pupa boleć, bo dawno tak się nie DARŁ
Wczoraj byliśmy na grillu u rodziców, Maciuś bawił się śliczne na kocyku. Nie mogłam wyjść z podziwu. Najfajniejsze było jednak pielenie ogródka
Poza tym Malutek nie chce mi jeść Z chęcią zjada tylko śniadanie i nocne mleczko. Nie wiem co Mu jest

No już nie bij

Jest z Nią czasami rzeczywiście ciężko , kiedyś już pisałam też, że Jej syn (10 lat) jak się wścieknie i trzaska drzwiami, to u nas ściany drżą , a Ona mówi, że on jest tylko człowiekiem i ma gorszy dzień.

Chodziło mi o to, czy jak dotyka podłoża to zgina i prostuje nóżki , dzięki za odpowiedź

Ale na dziąsłach ma bulwę i krwiaka?

O kurka, to czego teraz będziecie używać? Współczuję

, super, a nie uciekał z kocyka?

Może z powodu temperatury? A może przez dziąsła?

H. MacLeod

.
Stary 2010-06-06, 10:51   #4433
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej Dziewczynki!

No to się wyżaliłam

- Synku, zjesz jogurcik?
- Nie, nie, nie!

Zaczęło się
Współczuję @ moje też się zmieniły,niestety na gorsze-boleśniejsze i dłuższeteż chcę te sprzed

A twarożek jak podajesz?Z bułeczką czy sam?

Nosidło fajne

dla Tymcia.
Wesoło masz

Cytat:
Opowiem Wam coś.

Superniech też się podda takiemu nic nie robieniu

Przykre to,że tacy ludzie nie rozumieją,że wśród nich są też małe dzieci

Cytat:

za Twoje zdrówko,dobrze że chociaż Tomuś ma się lepiej

Witam się niedzielnie
U nas wszystko dobrzeniestety nadal brakuje mi czasu,jakbym jakiegoś spowolnienia dostała i nie bardzo mi to pasuje
Wczoraj i dziś ładna pogodawięc korzystamy
Idę poczytać.

Czy Tuli się odezwała?

Miłego dnia

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 10:51   #4434
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
hej lejdis

wczoraj spedzilam caly dzien na dworkuefekt taki ze mam zjarane plecy
na ognisku bylo super bo swietna ekipa -muzyka, tance i wyglupy -wrocilismy kolo 1 , mala nie dala mi rano spac ale nawet ok sie czuje

dzisiaj tez zamierzam na dworku siedziec ale musze w cieniu

Svi witaj

hej hej

a filtr to gdzie? my tez dzisiaj na dworek zmykamy bo pogoda póki co fajna. buziaczki
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 11:04   #4435
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Jedziemy do Teściów do Zakopanego
Udanego wyjazdu i miłego odpoczynku

Cytat:
dla Danielka,szybko się uczy

Cytat:

magi a byłaś z tym odparzeniem u lekarza?Zalecił coś?
Synek mojego brata jak miał odparzoną pupę,dostał od lekarza Tanno-Hermal Lotio wiem,że tym wyleczylimoże u Was też by pomógł
Dla Bartoszka używam maści Bepanthen i u nas jest najlepsza

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 11:36   #4436
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Współczuję @ moje też się zmieniły,niestety na gorsze-boleśniejsze i dłuższeteż chcę te sprzed
(...)
Superniech też się podda takiemu nic nie robieniu

Przykre to,że tacy ludzie nie rozumieją,że wśród nich są też małe dzieci
(...)
U nas wszystko dobrzeniestety nadal brakuje mi czasu,jakbym jakiegoś spowolnienia dostała i nie bardzo mi to pasuje
Wczoraj i dziś ładna pogodawięc korzystamy
Idę poczytać.

Czy Tuli się odezwała?

Miłego dnia
, a jak było przed i po pierwszej ciąży?

Ona już to miała, 10 lat temu

A sama ma dwójkę dzieci, tyle, że już starszych (8 i 10 lat)

Aleś się rozpisała o tym, co u Was

Tuli pewnie nadal się urządza

Cytat:
magi a byłaś z tym odparzeniem u lekarza?Zalecił coś?
Synek mojego brata jak miał odparzoną pupę,dostał od lekarza Tanno-Hermal Lotio wiem,że tym wyleczylimoże u Was też by pomógł
Tormentiolu nie powinno się używać u dzieci poniżej 3 roku życia, wiem, że są lekarze, którzy polecają, ale nie powinno się. Tutaj jest trochę o tym

H. MacLeod

.
Stary 2010-06-06, 11:56   #4437
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...
No już nie bij

Jest z Nią czasami rzeczywiście ciężko , kiedyś już pisałam też, że Jej syn (10 lat) jak się wścieknie i trzaska drzwiami, to u nas ściany drżą , a Ona mówi, że on jest tylko człowiekiem i ma gorszy dzień.

Chodziło mi o to, czy jak dotyka podłoża to zgina i prostuje nóżki , dzięki za odpowiedź

Ale na dziąsłach ma bulwę i krwiaka?

O kurka, to czego teraz będziecie używać? Współczuję

, super, a nie uciekał z kocyka?

Może z powodu temperatury? A może przez dziąsła?
No dobrze, znaj moje dobre serce

Niestety są ludzie i ... "ludzie"

Aha, to nie robi już tak. Robił, kiedy nie umiał jeszcze stać.

Tak, w miejscu prawej górnej czwórki Przy poprzednich zębach nie miał takich "atrakcji". Może dlatego, że to ząb trzonowy

Najlepiej sprawdza się puder, a w razie odparzeń Sudokrem pomieszany z Tormentiolem

No właśnie nie. Siedział i bawił się, ewentualnie dochodził do brzegu i rwał trawę Jak chciał zejść, to mówiłam NIE WOLNO i cofał się. To moje pierwsze NIE WOLNO, którego słuchał

Myślę, że może właśnie przez te dziąsła Malutkowi spadł apetyt. Tylko z drugiej strony, wybrane pokarmy je. Fakt, nie tak chętnie, jak kiedyś

Cytat:
...magi a byłaś z tym odparzeniem u lekarza?Zalecił coś?
Na chwilę obecną udaje się nam samodzielnie leczyć pupę. Jak pisałam wyżej Sumokrem+Tormentiol Napewno powiem lekarce na wizycie, muszę się wybrać, bo już sporo rzeczy się nazbierał (przypuszczalna skaza białkowa, uczulenie na ciałku, zaparcia, brak apetytu, a teraz ten Linomag)

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
...Tormentiolu nie powinno się używać u dzieci poniżej 3 roku życia, wiem, że są lekarze, którzy polecają, ale nie powinno się. Tutaj jest trochę o tym
Wiem o tym, bo wgłębiłam się w temat, jak Maciek miał biegunki i pupę w strasznym stanie. My nie stosujemy go długofalowo, tylko jeden-dwa razy posmaruję w sytuacji krytycznej, pupa sie przysusz i odstawiam.

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-06-06, 12:20   #4438
p4w
Zakorzenienie

Miramej, gratuluję pierwszych (i na pewno nie ostatnich) sukcesów wychowawczych

mój Urwis mnie nie słucha na razie

zapomniałam Wam napisać, ze Tomuś od Chrzestnej dostał samochodzik zdalnie sterowany taki od 18 miesięcy i jest szał
pisałam Wam, ze moje dziecko jest nowoczesne i nawet płytki cymbałków naciska , więc samochodzik się rozpędza po całym mieszkaniu

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-06-06, 12:52   #4439
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...zapomniałam Wam napisać, ze Tomuś od Chrzestnej dostał samochodzik zdalnie sterowany taki od 18 miesięcy i jest szał
pisałam Wam, ze moje dziecko jest nowoczesne i nawet płytki cymbałków naciska , więc samochodzik się rozpędza po całym mieszkaniu
Zdrówka dla Was

U nas hitem jest resorak z napędem. Maciek sobie puszcza, a później go goni
A Tomuś też biega za nim? Pewnie Wy sterujecie, a On go goni

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-06-06, 14:40   #4440
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
No dobrze, znaj moje dobre serce

Niestety są ludzie i ... "ludzie"

Aha, to nie robi już tak. Robił, kiedy nie umiał jeszcze stać.

Tak, w miejscu prawej górnej czwórki Przy poprzednich zębach nie miał takich "atrakcji". Może dlatego, że to ząb trzonowy

Najlepiej sprawdza się puder, a w razie odparzeń Sudokrem pomieszany z Tormentiolem

No właśnie nie. Siedział i bawił się, ewentualnie dochodził do brzegu i rwał trawę Jak chciał zejść, to mówiłam NIE WOLNO i cofał się. To moje pierwsze NIE WOLNO, którego słuchał

Myślę, że może właśnie przez te dziąsła Malutkowi spadł apetyt. Tylko z drugiej strony, wybrane pokarmy je. Fakt, nie tak chętnie, jak kiedyś

Na chwilę obecną udaje się nam samodzielnie leczyć pupę. Jak pisałam wyżej Sumokrem+Tormentiol Napewno powiem lekarce na wizycie, muszę się wybrać, bo już sporo rzeczy się nazbierał (przypuszczalna skaza białkowa, uczulenie na ciałku, zaparcia, brak apetytu, a teraz ten Linomag)

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Wiem o tym, bo wgłębiłam się w temat, jak Maciek miał biegunki i pupę w strasznym stanie. My nie stosujemy go długofalowo, tylko jeden-dwa razy posmaruję w sytuacji krytycznej, pupa sie przysusz i odstawiam.
Znam, znam

Dobrze, że dzieci później nie pamiętają tego bólu, kiedy Im się ząbki wyrzynały.

To dobrze, że coś działa

Pytam, bo ostatnio Małż na spacerze rozłożył kocyk i Kuba siedział, nie chciał w ogóle raczkować, aż się dziwiliśmy. Gratuluję sukcesu w uczeniu posłuszeństwa

Rozumiem, tak wkleiłam ku przestrodze

Cytat:
Miramej, gratuluję pierwszych (i na pewno nie ostatnich) sukcesów wychowawczych

mój Urwis mnie nie słucha na razie

zapomniałam Wam napisać, ze Tomuś od Chrzestnej dostał samochodzik zdalnie sterowany taki od 18 miesięcy i jest szał
To chyba do magi miały być te gratulacje

H. MacLeod

.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości