Matura 2010-Studia - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-05, 17:57   #2101
_hakuna
Raczkowanie

Dot.: Matura 2010-Studia

274? to nie tak źle przecież. wychodzi w sumie 137% z dwóch matur - czyli co najmniej 69% z każdej. To naprawdę nie jest nic dziwnego na psychologii... Na UJ ponoć nie ma co startować nie mając średnio 80% z matur...

Edytowane przez _hakuna
Czas edycji: 2010-06-05 o 17:58
_hakuna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 18:15   #2102
Anatomia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _hakuna Pokaż wiadomość
274? to nie tak źle przecież. wychodzi w sumie 137% z dwóch matur - czyli co najmniej 69% z każdej. To naprawdę nie jest nic dziwnego na psychologii... Na UJ ponoć nie ma co startować nie mając średnio 80% z matur...
Z tego co pamiętam to jak zdawałam na psychologię na UW to trzeba było mieć ok 90% z każdego przedmiotu żeby dostać się na dzienne. Było chyba 25 osób na miejsce czy jakoś tak.

Anatomia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 18:27   #2103
viva91
na przekór do celu

Cytat:
viva, ja jakiś problem?
owszem. chodzi mi o polecenie "wybierz egzaminy". pojawiają się tam takie tabelki z przedmiotami wymaganymi na dany kierunek i opcje do zaznaczenia "wybieram" i "nie wybieram". czyli które wybrać?
Stary 2010-06-05, 18:35   #2104
smoli
Raczkowanie

Cytat:

No to w sumie jakoś nie duzo wychodzi... ale to co rocznik jest inaczej..
smoli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 19:00   #2105
_hakuna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
owszem. chodzi mi o polecenie "wybierz egzaminy". pojawiają się tam takie tabelki z przedmiotami wymaganymi na dany kierunek i opcje do zaznaczenia "wybieram" i "nie wybieram". czyli które wybrać?
wybierz WSZYSTKIE które zdawałaś (i odpowiednie poziomy). Możesz wpisać wyniki (kiedy już je poznasz) ale nie musisz - i tak zostaną pobrane z rejestru matur (o ile nie zabroniłaś tego w deklaracji!). No i - jesli nie wszystkie przedmioty które zdawałaś są potrzebne w rekrutacji na dany kierunek, to po wybraniu kierunku studiów w IRK'u system sam wybierze spośród tych, które zdawałaś. Może się zdarzyć, że będziesz musiała wybrac między dwoma przedmiotami (np. biologia i matma), jesli licza tylko jeden z nich.

A praktycznie wygląda to tak (u mnie na psychologię):
zdawałam: biologia R, chemia P, polski R, francuski R, geografia R (zaznaczyłam wszystkie)
system przyjął: polski R, francuski R, geografia R/biologia R (musiałam wybrać z tych dwóch ten, który poszedł mi lepiej )

Mam nadzieję, ze jasno to wyjasniłam
Stary 2010-06-05, 21:42   #2106
viva91
na przekór do celu

hmm, ty mnie nie do końca zrozumiałaś, ale chyba później wyjasniłaś to o co pytałam

wiem że trzeba najpierw pozaznaczać wszystko to co się zdawało na maturze, do tego jest polecenie: "uzupełnij wyniki matur" - czyli najpierw zaznaczasz przedmiot a po wynikach wpisuje się procenty. ale ja mam na myśli polecenie "wybierz egzaminy", to, które pojawia się już po zaznaczeniu wszystkich zdawanych przedmiotów. ale jesli dobrze cię rozumiem o tym też napisałaś. np. u mnie na kierunku liczą się matematyka lub historia. i w pierwszej tabelce mam wyswietlone matematyka i historia. przy jednym i przy drugim jest "wybieram" i "nie wybieram". zdawałam oba te przedmioty, ale skoro jest "lub" to do punktów liczył mi się bedzie tylko jeden z nich. i teraz pytanie: czy ja sama mam wybać ten który ma mi się liczyć, czy jednak zaznaczyć oby dwa a system sam wybierze lepszy?

Edytowane przez viva91
Czas edycji: 2010-06-05 o 21:46
viva91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 21:44   #2107
AnetkaWr
Zadomowienie

Czyli nic nie wiecie na ten temat...

160 cm
78 77
76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66 65

AnetkaWr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 22:11   #2108
_hakuna
Raczkowanie

a taaak, pomieszało mi się, teraz sprawdziłam jak to wygląda

możesz wybrać tylko jeden przedmiot - nie da się nawet zaznaczyć dwóch - wybije Ci error że Warunek X jest niespełniony bo wybrałaś za dużo przedmiotów nooo chyba ze u Ciebie się będzie dało i wszystko będzie okej. Spróbuj po prostu System nie da Ci szans zrobić tam błędu
Stary 2010-06-05, 22:40   #2109
JellyJumper
Zadomowienie

Jest tu moze ktos, kto sie oreientuje mniej więcej w progach na Pk na budownictwo wydział lądowy?

Z matury będe miała myslę
75% rozsz fizyka
70-80 rozsz matematyka

Nie poszła mi ta matura niestety, marze o tym budownictwie ale nie wiem czy wogole mam jakiekolwiek szanse sie na nie dostac?

Waga:67kg--> 63 kg-->60
Udo: 55 cm-->52
Łydka: 34cm
Biodra: 96cm-->94
Talia: 68cm-->66

ZAPUSZCZAM WŁOSY

21.11 Jest: 33 cm

JellyJumper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 00:15   #2110
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JellyJumper Pokaż wiadomość
Jest tu moze ktos, kto sie oreientuje mniej więcej w progach na Pk na budownictwo wydział lądowy?

Z matury będe miała myslę
75% rozsz fizyka
70-80 rozsz matematyka

Nie poszła mi ta matura niestety, marze o tym budownictwie ale nie wiem czy wogole mam jakiekolwiek szanse sie na nie dostac?
Dziewczyno, >70% z rozszerzonych matmy i fizyki i źle? Praktycznie wszystkie kierunki na politechnice to nie lingwistyka czy inne prawo, nie potrzeba nie wiadomo jakich wyników
Popytaj się bezpośrednio studentów budownictwa na tej uczelni (niezastąpione nk...), ale mogę się założyć, że spokojnie się dostaniesz
Sama tak pytałam o automatykę i robotykę dla Tżta, bo panikował (fizyka dużo gorzej od Ciebie, matmę minimalnie też) i w końcu mi wstyd było, bo ludzie mieli po 2x mniej punktów, niż on będzie miał, a ja wyskoczyłam jak :brzyda;:

parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 00:37   #2111
viva91
na przekór do celu

Cytat:
a taaak, pomieszało mi się, teraz sprawdziłam jak to wygląda

możesz wybrać tylko jeden przedmiot - nie da się nawet zaznaczyć dwóch - wybije Ci error że Warunek X jest niespełniony bo wybrałaś za dużo przedmiotów nooo chyba ze u Ciebie się będzie dało i wszystko będzie okej. Spróbuj po prostu System nie da Ci szans zrobić tam błędu
własnie jakby się nie dało zaznaczyć, to bym była pewna tego że dobrze robię, tyle że u mnie da się zaznaczyć wszystko i żaden błąd się nie pojawia, ale podejrzane mi było żeby zaznaczyć całość...

Ale dziekuje Ci bardzo, w końcu się upewniłam

P.S. AnetkaWr, skoro nikt nie odpowiada, to raczej nie wiemy... Ja na przykład nie mogę ci pomóc...
Stary 2010-06-06, 13:17   #2112
JellyJumper
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
Dziewczyno, >70% z rozszerzonych matmy i fizyki i źle? Praktycznie wszystkie kierunki na politechnice to nie lingwistyka czy inne prawo, nie potrzeba nie wiadomo jakich wyników
Popytaj się bezpośrednio studentów budownictwa na tej uczelni (niezastąpione nk...), ale mogę się założyć, że spokojnie się dostaniesz
Sama tak pytałam o automatykę i robotykę dla Tżta, bo panikował (fizyka dużo gorzej od Ciebie, matmę minimalnie też) i w końcu mi wstyd było, bo ludzie mieli po 2x mniej punktów, niż on będzie miał, a ja wyskoczyłam jak :brzyda;:
właśnie z tego co zorientowałam się, to w ubiegłym roku na budownictwo progiem było 75% z rozszerzenia, tak było na stronie uczelni.
Wiem że na inne kierunki, chociażby informatyka, czy mechanika wystarczyło 75% z podstawy.
To są informacje z strony uczelni, dopiero teraz je znalazłam.
wcześniej byłam pewna że mój wynik mi wystarczy...

ZAPUSZCZAM WŁOSY

Stary 2010-06-06, 18:55   #2113
brzydkie
Rozeznanie

a dietetyke gdzie w warszawie i lublinie sie najprosciej dostac? co myslicie o tym kierunku?

JESZCZE BĘDZIE PRZEPIĘKNIE, JESZCZE BEDZIE NORMALNIE.....
brzydkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 20:44   #2114
smoli
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brzydkie Pokaż wiadomość
a dietetyke gdzie w warszawie i lublinie sie najprosciej dostac? co myslicie o tym kierunku?

Kierunke świetny, ale jak z progami to nie wiem
Stary 2010-06-07, 13:38   #2115
JellyJumper
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brzydkie Pokaż wiadomość
jak i gdzie sie dostac to nie mam pojęcia

kierunek całkiem fajny, pod warunkiem, ze kogoś to na prawde interesuję i nie znudzi mu sie po roku

ZAPUSZCZAM WŁOSY

Stary 2010-06-07, 14:57   #2116
exotic smile
Raczkowanie

Orientujecie się może gdzie łatwo się dostać na ekonomie w Lublinie, Kielcach i Rzeszowie?
exotic smile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 15:37   #2117
VampIrzyca
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JellyJumper Pokaż wiadomość
kierunek całkiem fajny, pod warunkiem, ze kogoś to na prawde interesuję i nie znudzi mu sie po roku
I pod warunkiem, że ktoś lubi chemię. Duuże ilości chemii. Znajoma studiowała i zrezygnowała po pierwszym semstrze, bo spodziewała się biologii, okazało się, że to prawie sama chemia, a biologii mało, zwariować podobno szło. Także jeśli ktoś chemii lubi się uczyć, to kierunek wymarzony.
VampIrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 14:39   #2118
viva91
na przekór do celu

Mam pytanie dotyczace dostarczenia dokumentów do uczelni w trakcie rekrutacji. U mnie na uniwerku widnieje informacja, że mają to być oryginały lub odpisy, ale nie notarialne. Wiec jakie? Zrobione w szkole?
Stary 2010-06-08, 18:49   #2119
smoli
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Mam pytanie dotyczace dostarczenia dokumentów do uczelni w trakcie rekrutacji. U mnie na uniwerku widnieje informacja, że mają to być oryginały lub odpisy, ale nie notarialne. Wiec jakie? Zrobione w szkole?

szkoła daje 3 odpisy
Stary 2010-06-08, 23:12   #2120
viva91
na przekór do celu

Wiele osób o to pytałam ale nikt nie potrafił mi na to odpowiedzieć, dzięki
A jeśli np. potrzebne mi 4 odpisy?
Stary 2010-06-09, 10:25   #2121
_hakuna
Raczkowanie

raczej nie będzie Ci tyle potrzebne bo od tego jest IRK a odpisy dajesz dopiero jak się dostaniesz na uczelnię. Czyli musiałabyś chcieć studiować na 4 kierunkach jednocześnie

dostałam przedwczoraj odpowiedź z CKE na mój mail z zapytaniem kiedy będą klucze odpowiedzi... no i miały być 8 czerwca (wczoraj!) ale ani widu ani słychu na stronie...
Stary 2010-06-09, 10:51   #2122
viva91
na przekór do celu

Cytat:
raczej nie będzie Ci tyle potrzebne bo od tego jest IRK a odpisy dajesz dopiero jak się dostaniesz na uczelnię. Czyli musiałabyś chcieć studiować na 4 kierunkach jednocześnie
no tak, nie pomyślałam, w moim wypadku nie ma z tym problemu, ale wiem że na róznych uczelniach różne wymagania i w innym watku wypowiadała się dziewczyna która na kazdy kierunek na który chce się dostac musi złożyć kopie tych dokumentów. i tu jest zonk, jesli bedzie miała np. tych kierunków 4. No ale ok, to juz nie mój problem
Stary 2010-06-09, 10:59   #2123
Paulinka18
Rozeznanie

czesc dziewczyny

orientujecie się może gdzie w krakowie łatwo sie dostac na jakies studia lub studium kosmetyczne?
Paulinka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 11:46   #2124
Anatomia
Rozeznanie

Cytat:

dostałam przedwczoraj odpowiedź z CKE na mój mail z zapytaniem kiedy będą klucze odpowiedzi... no i miały być 8 czerwca (wczoraj!) ale ani widu ani słychu na stronie...
Ze wszystkich przedmiotów miały być?

Anatomia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 12:01   #2125
estrella18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Paulinka18 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

orientujecie się może gdzie w krakowie łatwo sie dostac na jakies studia lub studium kosmetyczne?

Kosmetologia jest na Krakowskiej Akademii im. Andrzeja Frycza Modrzewskiego. Tam raczej nie jest trudno się dostać, ale jest to prywatna szkoła.
estrella18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 13:03   #2126
VampIrzyca
Zadomowienie

Cytat:

Nie strasz, klucze zamierzają już TERAZ pokazać? Moja polonistka twierdziła, że one dopiero po wakacjach się ukazują... Szczerze mówiąc, nie wiem, czy teraz chcę je oglądać. Może po wynikach popatrzę...
VampIrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 13:12   #2127
FeelingGood
Rozeznanie

Ja z kolei słyszałam, że jak sprawdzą matury to będzie

Szukam, szukam i nie mogę znaleźć uczelni dla siebie :|

Niech nikt i nic nie zdoła
Cię powstrzymać od zrobienia rzeczy,
które sobie wymarzyłaś...

FeelingGood jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 17:06   #2128
enlevé
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez exotic smile Pokaż wiadomość
Orientujecie się może gdzie łatwo się dostać na ekonomie w Lublinie, Kielcach i Rzeszowie?
wydaje mi sie ze w Rzeszowie

czy Wy tez jeszcze nie wiecie na jaki kierunek ostatecznie sie zdecydować? juz w koncu nie wiem czy stosunki mn. europeistyka czy administracja...

enlevé jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 18:00   #2129
peiz
Raczkowanie

Mam pytanie dziewczyny, uświadomcie mnie ;p

Wyjezdzam z Polski niedługo i nie będe mogła osobiście złożyć papierów na uczelnie, na którą się dostanę. Czy ktoś może zrobić to w moim imieniu? Nie będzie problemów?
Stary 2010-06-09, 18:18   #2130
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez peiz Pokaż wiadomość
Mam pytanie dziewczyny, uświadomcie mnie ;p

Wyjezdzam z Polski niedługo i nie będe mogła osobiście złożyć papierów na uczelnie, na którą się dostanę. Czy ktoś może zrobić to w moim imieniu? Nie będzie problemów?
jestem pewna że nie nawet nie potrzeba upoważnień pisać, ale dla świetego spokoju duszy może zostaw jakąś karteczkę. dwa lata temu za mojego chłopaka papiery na uczelnie złożył kolega, bez jakiegokolwiek poręczenia

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości