|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#19711 |
|
BAN stały
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IV
Te Elsevy i inne to maski na chwilę,od mycia do mycia.
Poprawiają jedynie wygląd a nie stan włosów. Myślę,że koleżanka nie nadużyła protein a po prostu włosy są zmęczone i zniszczone zabiegami,które niszczą,wysuszają. W maskach i odżywkach z silikonami i innymi świństwami protein jest na prawdę mało i to daleko w składzie.. Co innego robić samej odżywki z półproduktów,wtedy łatwo przedobrzyć. I jeszcze jedno-kwaśne płukanki(cytryna,ocet jabłkowy) i przede wszystkim niemal zimną wodą na koniec. Nava-przede wszystkim Twoja zasługa,bo to Ty się chciałaś kształcić w tym kierunku i zmieniłaś pielęgnację. Włoski cud,malina |
|
|
|
#19712 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mianowicie mam w pamięci maskę z masłem shea wysoko w składzie, Gliss kura, która dla moich zdrowych włosów okazała się być bardzo dobra w naszą ostatnią mroźną, suchą zimę. A to dlatego, że była gęsta, treściwa i z całkiem dużą zawartością tytułowego masła, a to było to czego moje włosy właśnie wtedy potrzebowały
|
|
|
|
|
#19713 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj uzylam mojej maski z maslem shea po myciu odzywka, na razie wloski schna wiec trudno mi powiedziec czy sa obciazone, po splukaniu maski dalam na chwilke Smoothing Conditioner z Curl Junkie a jako b/s uzylam dzisiaj yes to cucumber i gelebration gel jessicurl oba w niewielkiej ilosci, i zakonczylam procedure, juz dzisiaj nic wiecej, teraz czekam az wyschna i zobacze czy bez dodatkowego wspomagania kremem/zelem do lokow tez cos z nich jest
|
#19714 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() chcialam i chce i na stare lata poznaje tajniki kwasow tluszczowych
|
|
|
|
|
#19715 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Poza tym używasz dobrych odżywek,myjadeł i półproduktów. Także jeśli użyłaś czegoś co na pierwszy rzut oka może się nie spodobać,to nie grzech a w tym przypadku wybawienie. Na tym polega różnica. Co innego pakować non stop badziewne kosmetyki i maltretować włosy. |
|
|
|
|
#19716 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Rybionku, a uzywalas "surowego" shea? piszesz o masce wiec pytam |
|
|
|
|
#19717 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oczywiście masz rację, dlatego podkreśliłam, że moje włosy są zdrowe i że ta maska była mi potrzebna w konkretnych warunkach atmosferycznych, zgrała się ze stanem moich włosów i ich ówczesnymi potrzebami. |
|
|
|
|
#19718 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
natomiast stosawanie tylko reklamowanych produktow- w NL jest teraz akcja na elsve total repair 5 jest wTV w kazdym bloku reklamowym wczesniej bylo intense repair...
|
|
|
|
|
#19719 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Myślę,że jak byśmy teraz nałożyły jakąkolwiek odżywkę,maskę,to efekt byłby zadowalający. Jednakże włosy zniszczone i suche przyjmą ją inaczej. |
|
|
|
|
#19720 |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19828267]Bedzie bedzie
![]() Rybionku, a uzywalas "surowego" shea? piszesz o masce wiec pytam[/QUOTE] surowe maslo nie nadaje sie na maske, to znaczy moze i tak ale trzebaby zmieszac z czym, surowe jest chropowate i choc rozpuszcza sie na dloni takie grudki zostaja, dodaje je do maski zoltkowo-olejowej ale i tak choc mieszam intensywnie to grudki zostaja, moze powinnam podgrzac to maslo? sprobujemaske mam z Crown Pride i maslo shea jest wysoko w skladzie, chyba drugie (dalam do skladowego), pachnie tak jak surowe maslo wiec mysle ze ma duzo masla w masce, maska jest boska, wloski po uzyciu sa gladkie (choc uzywalam przed myciem), nie wiem co dzisiaj wyjdzie bo nadal schna ale nie czuje obciazenia
|
#19721 |
|
Zakorzenienie
|
ja chciałabym zapytać gdzie można kupić ten zachwalany curl junkie?
Nava też zostałam fanką twojego skrętu ![]() dalej testuje i próbuje.Myje włosy co dzień i co dzień mi się nie widzą.Wczoraj próbowałam nałożyć żel lniany na mokre włosy.Też im się to nie podobało. W akcie desperacji na wieczór potraktowałam je niebieskim sayossem-0 silikonów.Reszty składników nie sprawdzałam, bo nadal jest to czarną magią dla mnie.Dorzuciłam odżywkę b/s +nivea curl,zawinęłam łepek w tetrę i poszłam spać, a z samego rana piękne loki...co myśleć, czy to całonocny plunking, mycie szamponem,przypadek? Czy jest ktoś komu nie służy ugniatanie włosów? w życiu bym nie ugniotła takich loków jak mam dziś, a zaledwie fale, a może źle gniotę...bosheee
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#19722 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Może zamiast ugniatania spróbuj harmonijkowanie?
|
||
|
|
|
#19723 |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19825726]dziekuje dziewczyny
lista produktow kupnych ktore teraz uzywam jest w dzienniku, poza tym olejki ) z odzywek najbardziej lubie sebordin (koncowka mi juz tylko zostala ) ostatnio dolaczyl ogorek b/s i curly junkie (Rybionek skretu specjalnie nie wydobywam- sam sie pojawia juz taka ich natura- cokolwiek bym nie zrobila i tak sie pokreca, jydynym stylizatorem uzywanym codziennie jest zel lniany [/QUOTE] Ja mam seboradin lotion w formie psikadła... ta twoja odżywka jest z czarną rzepą ? Ja próbowałam sobie zrobić zdj, ale nic nie widać... ;/ mam bardzo ciemne włosy... i w dodatku najładniej wyglądają zdj tych które mają długi włos, u mnie na razie z tym marnie ![]() Kręcą się kręcą wiadomo... na to nigdy nie narzekałam. Zmyłam olej kokosowy ale mam miękkie włosy, nałożyłam odżywkę wzmacniającą i sobie siedzę
|
#19724 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I powiedzcie mi ile takim psikadłem można psikać żeby nie przedobrzyć? na mokro ,czy na sucho też? A więc zrozumiałam, że maski elseve glis kur itp to nie zbyt dobry wybór dla "męczonych" włosów. Więc kallos itp są dużo lepsze? Choć jak przeczytałam skład zachwalanej glorii to się zdziwiłam i rozczarowałam Dziękuje za odpowiedzi Edytowane przez Anastazis Czas edycji: 2010-06-07 o 12:55 |
|
|
|
|
#19725 |
|
Zadomowienie
|
A ja zaraz sobie zmontuję maskę z oleju kokosowego i miodu
Jak się wyrobię ze wszystkim, to moze wrzucę dzisiaj swoje kudły... No i zamówienie pora na mazidłach zrobić Po wrzuceniu moich kudełków moze jeszcze coś poradzicie, co domówić na mazidłach
|
#19726 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Umęczonym włosom przyda się olejowanie, dodatki do masek/odżywek: proteinowe czy humektantowe albo domowe jak miód, jajko; Maski drogeryjne dają złudzenie, że włos wygląda zdrowo, bo dużo w nich składników kondycjonujących. Mnie popularność Glorii też trochę dziwi, ale włosy są różne i mają różne potrzeby
|
|
|
|
|
#19727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zmyłam wzmacniającą, trzymałam ją 1h i nałożyłam odżywkę aloesową z Garniera.
|
|
#19728 |
|
Wtajemniczenie
|
Nava piękne włosy! Też bym chciała mieć skręt od nasady ...
Kusicie tymi kosmetykami Curl Junkie ale niestety na razie nie mogę sobie na nie pozwolić Wczoraj nałożyłam na noc miód zmieszany z glorią, rano zmyłam nałożyłam wax na 30 min zmyłam babydreamem, nałożyłam timotei perfekcyjne loki, zmyłam. Na ociekające wodą włosy dałam troszkę joanny b/s bawełna i mak ( zakochałam się w tym zapachu jak zdjęłam turban dałam troszkę żelu z rossa. Gdy całkowicie wyschły nałożyłam mokrymi rękoma troszkę palomy. Jestem zadowolona z efektu ALE chciałabym skręt od nasady no i włosy od nasady jakieś 5 cm nie są tak nawilżone jak reszta albo to moje złudzenie... Czy nakładać odżywkę od skóru głowy w takim razie zamiast trochę powyzej ucha? W sumie nakładałam wax na skóre więc powinno być ok... Zrobię olejowanie skóry głowy nastepnym razem a nie tylko od ucha w dół ![]() No i 2 dni temu by troszkę ożywić włoski zmieszałam joannę mak i bawełna z wodą i psikałam na włosy efekt ok i ten zapach dodaję fotki 1. tył z fleszem 2. bez flesza (jakiś dziwny kolor i takie suche to one nie są ..) 3 ta nieszczęsna bardziej sucha góra niz reszta czy to wina szamponu z sls co 2 tyg i również na zdj wyszła bardziej sucha niż jest w rzeczywistosci i widzicie od kad się dopiero kręca pewnie dlatego że tak krótko te z góry obcięte![]() 4 no i chciałabym kogoś przedstawić następne włosy do pielęgnowania (bo ma włosy a nie sierść ) oto Puszek
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-06-07 o 13:50 |
|
|
|
#19729 |
|
Raczkowanie
|
nie wiem czy jest sie czym chwalic ale moze ocenicie moje postępy. oba zdjęcia są zaraz po wstaniu rano, pierwsze, dla przypomnienia jak wygladaly moje wlosy 26 maja, drugie dzisiejsze. tak kolorek sie zmnienil (szamponetka marion). jak poradzic sobie z tym rozczochrancem bez czesania?
i pytanie dla olejowiczek: mam dobrej jakosci olej kokosowy ale gdy go uzywalam to musialam myc wlosy szamponem dwa razy zeby go domyc. nie wiem teraz jak to sie ma do mycia odzywka. i czy moge do joanny b/s wciskac sobie jedna kapsulke wit. A+E i nakladac na wilgotne wlosy po myciu? czy lepiej do kokosa?
|
#19730 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam tylko takie, mało wyraźne zdj na którym prawie nic nie widać
|
#19731 |
|
Zadomowienie
|
Kropacia!!! Piękny psiak! Mogę wiedzieć, co to za rasa i i le kosztuje? Planujemy z TŻ razemzamieszkać od października i wziac sobie zwierza. Chcemy prosiaka, ale ciężko dostać, wiec może być piesek. Ważne, żeby był mały, taki do mieszkania. Czaimy się na Highland teriera.
Ale Twój też jest uroczy
|
#19732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lecz jak narazie zostają poduszki, maskotki, ramki, świeczki i zegar prosiak
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-06-07 o 16:08 |
|
|
|
|
#19733 |
|
Zadomowienie
|
No ja iwem o jednej tylko hodowli miniświń w Polsce, napisałam do nich 2 juz maila, ale jak na razie nie dostałam odpowiedzi. Jeśli prosiak nie przekroczy mojego budżetu to sprowadzę z Niemiec... A pie, niestety - za drogi. Wiecej niż 250 zł ( czyli w sumie 500 - bo TŻ druga połowę dołoży) nie dam za zwierzaka. Wolę ze schroniska coś wziąć. Ale dość już offtopu, jak coś to PW
|
#19734 |
|
Raczkowanie
|
A jaki szampon łatwo dostępny z SLS i bez silikonów?? Bo nie mogę znaleźć..
![]() Skład tej nowej odżywki garnier, naturalna pielęgnacja z karite i awokado jest w zupełności ok? bez silikonów etc? bo na kwc nie ma składu.. kropcia007 --> piękne te włosy A ta psinka cudna
|
|
|
|
#19735 |
|
Zadomowienie
|
Anastazis, jesli to Ty na avatarze, to KOOOOOCHAM TWOJĄ SKÓRĘ!!!!! jedenjedenaście!!!!!
|
#19736 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
ani ja ![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- nie przypuszczalam ze moje wlosika doczekaja beda miec fanklub |
|||
|
|
|
#19737 |
|
Zakorzenienie
|
kropcia007 piekne wlosy, dlugie i grube, wygladaja super
![]() nava ze splukanie nie bylo problemu
|
#19738 | |
|
Konto usunięte
|
dziekuje
z drugiej fotki widac- jakbys miala - ladne wloski Kropciu ![]() mi sie zaczely bardziej krecic po jakis 3 miesicach inetensywnej plielegnacji- trzymam kciuki za Twoje ![]() slodka psinka ![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- to dobrze! ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
ladnie Ci sie wloski blyszcza ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- kurcze... rzeczywiscie malo widac Paprif, a to Twoj naturalny kolorek- taki czarny??? Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-06-07 o 18:40 |
|
|
|
|
#19739 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
doczytalam kilka stron i na liscie zakupow kilka rzeczy przybylo ![]() za 3 tygodnie podcinam wlosy, uzupelniam braki i pielegnacja na calego zamowilam 2 sloiki oleju kokosowego efavit, akurat przebywam w Poznaniu wiec licze na odbior osobisty, czekam na meila i wacham sie miedzy kupieniem maski seboradin a waxa (tego biowaxa) czy ja jestem slepa czy nie widze biowaxa na dozie? akurat widzialam promocje w SP ale jestem tak splukana ze nie moglam sobie na to pozwolic ale dzis albo jutro podejde, ale watpie ze jeszcze zostal. Do ciemnych wlosow bylby idealny, jeszcze nie widzialam takiego! Aha, seboradin balsam zrobil sie rzadszy niz wersja z tamtego roku, juz nie dziala tak rewelacyjnie, ma ktos porownanie balsamu do maski ? o tym mowa http://www.*******/apteka/p47954-Seb...czonych_150_ml macie przepiekne wlosy ale juz niedlugo
|
#19740 |
|
Zakorzenienie
|
Nava nie to farba
![]()
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 70 (0 użytkowników i 70 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:45.

wczesniej bylo intense repair...
sprobuje![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

) z odzywek najbardziej lubie sebordin (koncowka mi juz tylko zostala
) ostatnio dolaczyl ogorek b/s i curly junkie (Rybionek