Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-07, 05:57   #3241
india83
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
od dziś witam jako Żonka z rocznym stażem!
gratulacje

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
No to o czym my tu rozmawiamy??? 4 kg?? Przestań gadac gupoty
Gdyby było jakieś 20 kg to rozumiem, ale 4?! No bez przesady...
Mieścisz się w ciuchach, to po co się odchudzac??
no wlansie w niektorych juz mi troszke przyciasnawo
Stary 2010-06-07, 07:43   #3242
Maggie1983
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX

Dzien Dobry Slonca Moje

Dziekuje wszystkim za pamiec i zyczonka

Nie zagladam do Was, bo jestem w trakcie sesji - ostatniej sesji hura i tak z tygodnia na tydzien mam egzamin, wiec skoncze jedno, biore sie za drugie i tak w kolko na szczescie w sobote juz ostatni, a potem jeszcze 2 rozdzialy mgr do napisania jeszcze sie ludze, ze moze uda sie obronic w lipcu, ale bedzie bardzo ciezko stad tez moja nieobecnosc

Dzidzia rosnie (mam nadzieje, ze zdrowo, bo ja w dalszym ciagu schizuje) i dzis idziemy do lekarza, wiec prosze o wizazowe kciuki , a ja postaram sie zajrzec wieczorkiem i napisac choc pare slow. Z innych atrakcji ciazowych - mam straszne zgagi, a najgorsze ze strasznie puchne, a juz najwiekszy problem mam z nogami tak puchna ze nie widac mi kompletnie kostek i stopa od razu zlewa sie z lydka, wiec uroczo przez to chodze jak slonica ja naprawde moge to przetrzymac i juz slowa wiecej nie powiem, jesli tylko w zaden sposob to nie grozi dzidzi

no i jeszcze negocjuje z maluszkiem, zeby dzis pokazal kim jest na 100%, bo chce sypialnie malowac na rozowo

caluje Was

w przyszlym tygodniu mam nadzieje byc odrobine wolniejsza
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 08:17   #3243
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Maggie ja też mam zgagę praktycznie przez cały dzień i również jak ty strasznie puchnę szczególnie teraz jak jest tak ciepło. Nie mogę już nosić obrączki, bo na żaden palec mi nie wchodzi no a jedyne buty jakie mi teraz pasują to japonki. Mama mówiła mi, że ona też tak miała w ciąży i, że to normalne, ale w szpitalu powiedzieli mi, że to z nadmiaru soli i powinnam ją ograniczyć. Wspomnij o tym swojemu lekarzowi to na pewno powie ci z czego to może być.
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 08:20   #3244
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 08:23   #3245
kliwia
Zakorzenienie

juhu

wczoraj pojadlam tesciowej rosolku mniam a potrm lodow
Ale po obiedzie zorbilismy sobie spacer do banku, a ukrop nieziemski, pot splywal nie powiem gdzie
dzisiaj ma padac ale tez jest super cieplo

wlasnie zjadlam sniadanko

martucha w K jest foto
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 08:43   #3246
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć

boli mnie gardło a na dowrzu taka sliczna pogoda. KIt, chyba i tak pójdę się zaraz opalać

moj męzul ostatnio non stop napalony chodzi. Az strach wchodzić do łózka sesese i na dobranoc i na dzien dobry tylko sex mu w głowie hehe ale to mnie bardzo optymistycznie nastawia na cały dzien wiec nie narzekam Wczoraj sie kłade spać, a ten do mnie "a ty co masz na sobie" ta piżamka wcale ci teraz nie będzie potrzebna i teraz mnie przez niego gardło boli

Cytat:

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Madzia - dzięki za odpowiedzi Kwota na jaką byliśmy przygotowani więc nie jest źle. Fajnie z tą 6-biegową skrzynią, bo czasami na trasie po piątce chciałoby się wbić coś wyżej hahaha. Na razie się rozglądamy, chcielibyśmy kupić może koło września - zależy jak w Polsce będziemy. Na pewno będzie sprawdzany w autoryzowanym salonie Seata albo Forda (fajnie że macie takiego znajomego), strach teraz auto kupować tylko po pobieżnych oględzinach, bo po powodzi już słyszałam historie o szybkim wstawianiu do komisu ledwo co osuszonego auta.
dokładnie, dlatego my kupilismy dokładnie sparawdzony, bo było kilka okazów które wyglądały na spoko, a ten znajomy zawsze w nich coś znalazł.
Co do skrzyni 6-biegowej to szczególnie w Hollandi nam sie przydawała.

Maggie za wizytę i aby dzidzia się w koncu ujawniła

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 09:05   #3247
martucha84
Zakorzenienie

Maggie trzymam kciuki

Kwiatuszek STO LAT DUZOOO DUZOOO ZDROWKA MILOSCI I SPELNIENIA MARZEN

a u nas goraaaaco a ja mam ful roboty.. echs...
Stary 2010-06-07, 09:08   #3248
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kwiatuszku wszystkiego najlepszego Duzo zdrówka, spokojnej ciązy oraz szybkiego porodu

eee idę coś zjeśc i od razu sobie gripex zapodam. Nie ma co czekać. Tym bardziej, że w środę rodzice jad do warszawy (Makro, ikea, practicer) i ja tez chce jechać. Wiec musze byc zdrowa.

Stary 2010-06-07, 09:15   #3249
kasiaher
Wtajemniczenie

witam i ja
kurcze wchodzę do klubu i patrzę na moje posty i co i co nie ma i kurcze myślę, no przecież pisałam i zamiast w klubie napisałam na forum matko nie wiem jak to się stało cholerka chyba byłam tak wnerwiona że nie zauważyłam, no ale cóż trudno
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 09:17   #3250
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

kasiu pisz jak tam sytuacja?? Pytałam sie juz, ale potem Ciebie nie było, gdzie ty teraz mieszkasz?? TZ się odzywał?? Walczy o was jakoś??

Stary 2010-06-07, 09:20   #3251
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Sprawdzoną testówkę? Corii wyjaśnij mi proszę
Iwka, to jest tak. Każdy salon ma auta testowe (=testówka) które po 2 latach musi sprzedać (tyle tylko max. może miec auto testowe), mąż pracuje w takim salonie, i widzi od początku co się dzieje z takim autem i czy w ogóle sie coś dzieje. Znana jest dokumentacja tego auta i wsio. Akurat ok. jesieni takie 2 auta będzie salon sprzedawał, być może dla pracownika byłoby troszkę taniej, na to liczę i ostrzę sobie pazurki na jedną z takich testówek właśnie

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 09:22   #3252
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Iwka, to jest tak. Każdy salon ma auta testowe (=testówka) które po 2 latach musi sprzedać (tyle tylko max. może miec auto testowe), mąż pracuje w takim salonie, i widzi od początku co się dzieje z takim autem i czy w ogóle sie coś dzieje. Znana jest dokumentacja tego auta i wsio. Akurat ok. jesieni takie 2 auta będzie salon sprzedawał, być może dla pracownika byłoby troszkę taniej, na to liczę i ostrzę sobie pazurki na jedną z takich testówek właśnie
oo super. A duzo tanisze są niż nowe samochody z salonu?? Tak strzelam, że gdzies za 70 % ceny je sprzedają

Stary 2010-06-07, 09:27   #3253
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
oo super. A duzo tanisze są niż nowe samochody z salonu?? Tak strzelam, że gdzies za 70 % ceny je sprzedają
Dokładna cena na razie nie jest znana, bo jeszcze salon nie zrobił wyceny, ale np nowe wypasione Ka kosztuje 45 tysięcy, a dwuletnie sprzedają za ok, 23 tysiace.

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2010-06-07, 09:29   #3254
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładna cena na razie nie jest znana, bo jeszcze salon nie zrobił wyceny, ale np nowe wypasione Ka kosztuje 45 tysięcy, a dwuletnie sprzedają za ok, 23 tysiace.
oo no to super.Opłaca się. Tylko jestem ciekawa czy taki zwykły człowiek może u nich kupic samochód pewnie w pierwszej kolejnosci są pracownicy, ich rodziny a potem ktoś z zewnątrz Ale skoro u was TZ tam pracuje to się wcale nie dziwie, że chcecie kupować

Stary 2010-06-07, 09:29   #3255
kasiaher
Wtajemniczenie

madzialenka jak będę pisała to napiszę w K , nie chcę robić sensacji z mojego życia , przez przypadek napisałam na forum , a byłam pewna że piszę w K
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 09:35   #3256
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
madzialenka jak będę pisała to napiszę w K , nie chcę robić sensacji z mojego życia , przez przypadek napisałam na forum , a byłam pewna że piszę w K
Nie ma sprawy, poprostu myslałam co tam u Ciebie słychac, jak sprawa. Mam nadzieje, że ten Twój TZ sie w koncu otrząsnie i coś zrozumie. Jak będziesz miała ochotę to pisz

Stary 2010-06-07, 09:42   #3257
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
oo no to super.Opłaca się. Tylko jestem ciekawa czy taki zwykły człowiek może u nich kupic samochód pewnie w pierwszej kolejnosci są pracownicy, ich rodziny a potem ktoś z zewnątrz Ale skoro u was TZ tam pracuje to się wcale nie dziwie, że chcecie kupować
No tego nie wiem, ale myślę, że jak się ma w jakimś salonie "oczy i uszy" w postaci znajomego albo coś to pewno tak. Tż mówił, że on wpisał się na listę chętnych na testówkę, i że jeszcze nikogo nie było na tej liście w zainteresowanych autem. Ale nigdy nie wiadomo, czy jakiś dyr go nie zwinie dla siebie, bądź kogoś znajomego - wiadomo- tacy na listę sie nie wpisują...
A kupić chcę ja, nie on, on w zeszłym roku zmieniał auto, wiec nie ma tak dobrze

Live long and prosper
🖖🏻

Edytowane przez Corii
Czas edycji: 2010-06-07 o 09:43
Stary 2010-06-07, 09:47   #3258
kolanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
my tez kupowalismy w elektro.pl ale aparat
oni sie mieszcza w miejscowosci kolo mnie

kolanka a wasza lodowka jest no frost w chlodziarce i w zamrazarce, bo szukam takiej, ale chyba za 5 lat dpopier wymienie nasza, w koncu ma ze 3 lata dopieor
Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
ja mam polara, i nie jestesm zadowolona
niby lodowka to lodowka. ale z tej nie jestem
nie do konca maja opanowa technologie z wykoezystaniem tego nowrgo gazu zamiast freonu. i nasza lodowka skrzeczy - czasami wydaje dziweki jakby miala odleciec jak salomolot
Byl u nas pan serwisant, i tylko nam powiedzial ze gaz sie w rurkach rozpreza i przechodzac przez rurki wlasnie powoduje te dziweki
no i zamrazarka jest bez no frostu, i szlag mnie trafia jak widze ten szron narastajacy
Ale kupilismy ja bo bylismy w potrzebie bo nam sie stara rosyjska lodowa rozkraczyla
Zastanaiwałam sie co to jest ten frost - samorozmrażająca sie jest, ale czy ma tego frosta, to nie wiem. Natomiast jeśli chodzi o jej pracę, też czasami tak głosno coś w niej zaburczy. Smieję sie, ze gra.

India zaczynam dzis odczudznie z Tobą. Tak właściwie, to postanowiłam juz wczoraj, nie zagladajac na forum. Też chciałabym schudnąc 4 kilogramy. Małe boczki nie chcą mi zniknąc po zimie. Trzymam za Ciebie kciuki i bądzmy w kontakcie wagowym .
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 09:49   #3259
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Dziękuję bardzo za życzenia U mnie dziś póki co śliczna pogoda, ale zapowiadali deszcze więc jadę do mamy na działkę troszkę posiedzieć. Opalać się nie mogę, ale pohuśtam się na huśtawce Miłego dzionka i dużo słonka
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 09:50   #3260
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
No tego nie wiem, ale myślę, że jak się ma w jakimś salonie "oczy i uszy" w postaci znajomego albo coś to pewno tak. Tż mówił, że on wpisał się na listę chętnych na testówkę, i że jeszcze nikogo nie było na tej liście w zainteresowanych autem. Ale nigdy nie wiadomo, czy jakiś dyr go nie zwinie dla siebie, bądź kogoś znajomego - wiadomo- tacy na listę sie nie wpisują...
A kupić chcę ja, nie on, on w zeszłym roku zmieniał auto, wiec nie ma tak dobrze
a to wy nie macie wspólnej kasy??

W takim razie trzymam kciuki aby nikt was jej nie zwinął z przed nosa

Stary 2010-06-07, 09:51   #3261
celi25
Rozeznanie

Witam po weekendzie 4 dni wolnego i dzisiaj nic mi się nie chce. Mam totalnego lenia - moje działania w pracy ograniczam do minimum
Idę nadrabiać - mam jeszcze 13 stron

celi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 09:54   #3262
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
Zastanaiwałam sie co to jest ten frost - samorozmrażająca sie jest, ale czy ma tego frosta, to nie wiem. Natomiast jeśli chodzi o jej pracę, też czasami tak głosno coś w niej zaburczy. Smieję sie, ze gra.
No frost to po prostu nie trzeba rozmrazać lodówki. Nie zbiera się jej NIGDZIE szron, ani w zamrażace ani w agregacie lodówkowym.
Mamy już taką 2 lata i bardzo sobie ją cenię

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2010-06-07, 09:54   #3263
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez celi25 Pokaż wiadomość
Witam po weekendzie 4 dni wolnego i dzisiaj nic mi się nie chce. Mam totalnego lenia - moje działania w pracy ograniczam do minimum
Idę nadrabiać - mam jeszcze 13 stron
no własnie, najcięzej jest wrócić do pracy po dłuższym weekendzie.

Ale i tam wam dobrze, pracujecie i jeszcze na wizaz możecie wchodzić, czego chceć więcej

Stary 2010-06-07, 09:56   #3264
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
a to wy nie macie wspólnej kasy??

W takim razie trzymam kciuki aby nikt was jej nie zwinął z przed nosa
Mamy, owszem, ale auto zmienić chcę ja
Dzięki Madzialenko może za miesiac już będzie rozpisana wycena autek.

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2010-06-07, 10:00   #3265
stokrotka24
Zakorzenienie

dzieńdobry
Witam po długim weekendzie, bo jednak piątek miałam wolny. weekned był miły, spacerki, festyny i przytulanko tylko wczoraj trochę popstrykaliśmy sie z tz ale już jest oki.
Z dobrych wiesci to kupiliśmy kanapę zupełnie inną niż chcieliśmy, ale wpadła nam w oko i nie trzeba długo czekać, tylko dać im znać kiedy potrzebujemy i przywiozą. Nie mam zdjecia zeby wam pokazać, ale jest fioletowa ciemna z trzema dużymi poduchami. Jest trochę duża bo ma 200x154, zajmie nam duzo miejsca, ale co tam, będzie sie nam wygodnie spało i goście bedąmieli gdzie usiąść.
Dziękuję wszystkim co do sugestii odnośnie lodówki. chcieliśmy już w piątek kupić ale jeszcze jednak poczekamy bo nie zdecydowaliśmy się na żadną. Nasz problem to wielkość lodówki, bo musi miec najwięcej 154 cm, a w takich jest mały wybór.

Do fioletowej ciemnej kanapy pasuje jakis inny kolor ścian oprócz fioletu? Bo chyba tak pomalujemy duży pokój bo ja nie mam pomysłu na inny kolor

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
Dzien Dobry Slonca Moje

Dziekuje wszystkim za pamiec i zyczonka

Nie zagladam do Was, bo jestem w trakcie sesji - ostatniej sesji hura i tak z tygodnia na tydzien mam egzamin, wiec skoncze jedno, biore sie za drugie i tak w kolko na szczescie w sobote juz ostatni, a potem jeszcze 2 rozdzialy mgr do napisania jeszcze sie ludze, ze moze uda sie obronic w lipcu, ale bedzie bardzo ciezko stad tez moja nieobecnosc

Dzidzia rosnie (mam nadzieje, ze zdrowo, bo ja w dalszym ciagu schizuje) i dzis idziemy do lekarza, wiec prosze o wizazowe kciuki , a ja postaram sie zajrzec wieczorkiem i napisac choc pare slow. Z innych atrakcji ciazowych - mam straszne zgagi, a najgorsze ze strasznie puchne, a juz najwiekszy problem mam z nogami tak puchna ze nie widac mi kompletnie kostek i stopa od razu zlewa sie z lydka, wiec uroczo przez to chodze jak slonica ja naprawde moge to przetrzymac i juz slowa wiecej nie powiem, jesli tylko w zaden sposob to nie grozi dzidzi

no i jeszcze negocjuje z maluszkiem, zeby dzis pokazal kim jest na 100%, bo chce sypialnie malowac na rozowo

caluje Was

w przyszlym tygodniu mam nadzieje byc odrobine wolniejsza

spuźnione zyczenia, wszystkiego najlepszego, trzymam kciuki za wizytę i żeby dzidzia pokazała się

idę nadrabiać co naskrobałyście

kwiatuszku wszystkiego naj, spełnienia marzeń i radosnego rozwiązania

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek

Edytowane przez stokrotka24
Czas edycji: 2010-06-07 o 10:01
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 10:03   #3266
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Stokrotko super, że kanapa wybrana. Co do koloru ścian, to chyba cienko jesli będą tez fioletowe. Mozesz dac jakies inne ale z dodatkim fioletowymi aby to miało jakiś ciag z meblami

osttanio na reklamie której z farb (chyba dekoral) jest pokazany pokój ciemna zielen + ciemny fiolet fajnie to wygląda

Stary 2010-06-07, 10:06   #3267
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

hej laseczki

stokrotko do fioletu zieleń groszkowa mam takie połączenie ściana zielona a na jej tle stoją fioletowo - fuksjowe doniczki i wygląda przesuper

http://www.kobieta.pl/uploads/pics/f...oj_500x366.jpg

http://www.zeberka.pl/img_users/1233608062.jpg

kwiatuszku wszystkiego dobrego

maggie ściągnełam cie myslami poprostu

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...

Edytowane przez anika222
Czas edycji: 2010-06-07 o 10:09
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 10:07   #3268
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
hej laseczki

stokrotko do fioletu zieleń groszkowa mam takie połączenie ściana zielona a na jej tle stoją fioletowo - fuksjowe doniczki i wygląda przesuper
widze, że o tym samym pomyślałyśmy

Stary 2010-06-07, 10:07   #3269
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluje

Kwiatuszku spełnienia marzeń, zdrowia, radości z oczekiwania na narodziny dzidziusia oraz łatwego i bezbolesnego porodu

Weekend był wprost cudny, pogoda marzenie. Też się opaliłam, mam co prawda dekolt spieczony w łódkę, ale teraz staram się resztę zrównać do tego samego koloru.
Dziś nam się pogoda popsuła, kropiło z rana, ale może potem wyjrzy słońce.
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 10:19   #3270
kolanka
Zadomowienie

U mnie też pogoda się juz popsuła. Rano było piękne sloneczko, a teraz pada. Szkoda ... bo przyszłam do pracy w gołych pytkach i klapkach . Mam nadzieje, ze nie zmarzmę, jak bede wracała do domu.

Edytowane przez kolanka
Czas edycji: 2010-06-07 o 10:23
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości