|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
Cytat:
Cytat:
Witajcie. Dziękuję w imieniu Łukasza Nasza mała dzisiaj była fantastyczna. Chyba odsypiała wczorajszy marudny dzień. Goście byli nią zachwyceni, co za grzeczne dziecko ![]() Kuzyn był ze swoją córeczką ( ma 8 m-cy), wychodził jej ząbek i była troszkę marudna. Ogólnie wizyta udana ( bardzo ich lubimy). Poszliśmy po obiedzie na festyn - był Norbi. Pogoda była superancka, dzieci pospały, chociaż ja przy takim hałasie oka bym nie zmrużyła ![]() Aha, nie piłam dzisiaj melisy, nie dawałam Luizie Espumisanu i było całkiem dobrze.
|
|
#452 |
|
Zadomowienie
|
Velluto, witaj
![]() Dilayla, alez fajne zdjecie udalo Ci sie zrobic szkrabkowi ![]() Bydgos, gratulacje dla Lukasza ![]() Dzisiaj mala konczy 5 tygodni i cudaczy nadal. Kupy i stekanie to ciagle problem. Uszko prawe sie zgina w pol i przykleja do glowy. Jak Uszatek jakis ![]() Szaja, moj maz tez wczoraj zabronil mi isc do wrzeszczacza jak po 1,5h karmienia, tulenia nie chciala spac i po akcji NIE MOZESZ TAM ISC pokrzyczala 2 minuty i zasnela. Noce przesypia calkiem fajnie ale od kilku dni ma jakis okropny stres wieczorny...nie potrafi ssac, rzuca sie na cycka i placze, pozniej possie ale w miedzyczasie wklada lapki do buzi. Wczoraj i dzisiaj wieczorem chciala ciagle jesc, possala chwilke i zasypiala a odlozona budzila sie i od nowa ssanie a jak nie to bek. A wieczorem przed snem zwymiotowala. Dzisiaj dalismy jej smoczka a wlasciwie probowalismy dac to plula a pozniej zwymiotowala...cyrk jakis.. Kropka, u nas jest tak samo, na spacerze spi a jak tylko dochodzimy do domu i mam nadzieje, ze pospi jeszcze na dworze w wozku to sie budzi i ryk, po czym w domu jest podobnie. Tylko ranki ma fajne. A ostatnio to nawet na spacerze nie spi caly czas tylko lypie slepkami ![]() Dzisiaj maz wynalazl sobie zawody w biegach wiec pojechalismy, nawet byla spokojna, chociaz musialam karmic ja w miedzyczasie, pozniej udalo nam sie zjesc w ulubionej wloskiej knajpie i pojechac do ogrodniczego po iglaki. Tylko, ze ja obecnie mam schize, ze cos jej sie stanie, ze zachoruje, ze slonce ja spali albo wiatr przewieje, ze tylko w domu moze jej byc dobrze, ze jest jej pewnie niewygodnie itp... Padam normalnie padam... ide chyba spac, buziaki babeczki Lea, to we wtorek juz rodzisz ?
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2010-06-06 o 22:47 |
|
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie z rana
Kurde, co się dzieje z tymi dziećmi. Nie pamiętam, żeby Łukasz się tak zachowywał ![]() U nas noc minęła spokojnie, Luiza pobiła rekord spania. Jak ją nakarmiłam ok.23, to spała do 4 araczki, dziękuję za gratki dla Łukasza
|
#454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#455 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak Wam się udaje z temperaturami w domu??
W szpitalu zaznaczali, żeby dziecka nie przegrzać, żeby nie dopuścić do temp. wyższej niż 25 stopni... A ja już wczoraj miałam 26. Na czwartek zapowiadają u mnie 32. Jak przeżyć to lato? Jeśli naprawdę będzie tak upalnie to kaplica... :/ |
|
|
|
#457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
można tez wentylator mieć gdzieś w katku żeby nie bezpośrednio na dzidzie wiało...no ale nie wiem...u mnie znów coś dziwnego,leci mi za mocno mleko i dzidek się odłącza bo go zalewa,nie wiem co zrobić czy najpierw trochę odciągnąć ,żeby leciało mniej intensywnie pomo cy
|
|
|
|
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej... nie wiem co z takim lecącym mlekiem... ale w każdym większym mieście jest teraz Poradnia Laktacyjna, u Ciebie też.
Może zadzwoń? http://www.urwis.pl/dzieci/106.html |
|
|
|
#459 |
|
Konto usunięte
|
Ciekawy artykuł - dlaczego maluszek płacze?
https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...ykul,3658.html |
|
|
|
#460 |
|
Rozeznanie
|
U nas dzisiejsza nocka to po prostu masakra. Prężenie się, płacz, espumisan niewiele pomógł a na 9 mieliśmy do lekarza, pojechałam jak zoombie. Badanie wyszło tylko w połowie - lewe ucho ok prawe nie wyszło za miesiąc mamy się zgłosić. Mała na badaniu się wierciła i pewnie dlatego nie wyszło. Teraz leży sobie i świat ogląda, spać ani myśli a miałam nadzieję że odeśpię nockę.
A co do temperatur to u mnie ciągle jest 24, tylko duszno trochę.
|
#461 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w domu, pomimo pootwieranych okien są 24 stopnie. Całą noc miałam uchylone okno w sypialni, a temp. spadła tylko do 23.
Wieczorem nakarmiłam Luizę, a ona po pół godzinie znowu chciała i dałam jej glukozę ( 30 ml) i był spokój....może dlatego tak długo później spała ![]() Oczywiście marudkowanie od rana. Teraz poszła spać.
|
#462 |
|
Konto usunięte
|
No u nas po krótkiej drzemce znów marudzenie
DLACZEGO?
|
|
|
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19833793]No u nas po krótkiej drzemce znów marudzenie
DLACZEGO?[/QUOTE]Dzieci nie dają nam zapomnieć, że je mamy. Jak by były za grzeczne, to nie miałybyśmy o czym pisać....nuda
|
#464 |
|
Konto usunięte
|
Tyż fakt
![]() Pytanie do mam po cc: kiedy sex? Czy koniecznie trzeba czekać do końca połogu
|
|
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
heej
![]() Nie było mnie caly weekend.. w szkole siedziałam.. Tatuś z małą siedział ![]() Problemy brzuszkowo-kupkowe minęły, obyło się bez espumisanu i herbatek. Mała spokojna, w nocy dalej 2 pobudki.. A co do uszek. Ja małej odwijam jak sobie zawinie czasem Temperatura u mnie w domu jest srednio 22-23 stopnie. u mnie jest raczej chłodno w lato a w zime znów gorąco. I na dworze teraz też gorąco.. 30* leciutki wiaterek.. i nie wiem kompletnie jak malą ubrać
|
|
|
|
#466 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19834080]Tyż fakt ![]() Pytanie do mam po cc: kiedy sex? Czy koniecznie trzeba czekać do końca połogu [/QUOTE]A co, już nie możesz się doczekać? Braciszka dla Agatki chcecie zmajstrować? My czekaliśmy, wcześniej nawet nie miałam chęci. |
|
|
|
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja kiedyś czytałam jakiś wątek i tam nie czekały do konca połogu
coś chyba po 3 tygodniach mi świta że któraś pisała I po sn też kiedyś słyszałam że nie trzeba czekać tych 6 tygodniu, to zależy od kobiety jak się czuje, jak krocze i wogole.. Tak kiedyś słyszałam w jakimś programie ![]() A ja mam pytanko.. Ile czasu takie piwko się utrzymuje w mleczku ??
|
|
|
|
#468 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#469 |
|
Raczkowanie
|
A tu moje panny dziś rano. Czasem płaczą obie naraz i trzeba się jakoś ratować
|
|
|
|
#470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() niezła metoda powinnaś ją opatentować ![]() A my dziś jestesmy same w domku, tatuś pojechał załatwiać wszelkie sprawy urzędowe, ale chyba niezbyt duzo załatwi bo wypis ze szpitala dla małej ciagle nie jest jeszcze gotowy ![]() Noc minela bardzo spokojnie, mała ślicznie spała i zrobiła nam tylko 2 pobudki uciekam, bo własnie się budzi
|
|
|
|
|
#471 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja gwiazda wreszcie śpi, ale już kupę słyszę Z piersi mi leci, powinna już zjeść, ale czekam - niech dośpi jeszcze, potem tata wróci ze squasha to pospacerujemy.
|
||
|
|
|
#472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może do zimy jej się odmieni ![]() Cytat:
Haha jaaki patent
|
||
|
|
|
#473 |
|
Konto usunięte
|
Kardaszku, a może opaska? Ja się nad opaską właśnie zastanawiam, bo w czapeczce poci się jednak.
|
|
|
|
#474 |
|
Zakorzenienie
|
Też wlasnie myślałam nad opaską. Widziałam nawet w H&M ładne kiedyś, bo u mnie są takie wielkie a jak malutkie to takie cieniutkie.
Ale to muszę jechać do H&M
|
|
|
|
#475 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#476 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Cytat:
Gratuluję ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19813701]Kropka, poczytałam o kryzysie laktacyjnym i mam wrażenie, że to o to chodzi [/QUOTE]Ja nie karmie piersią a w domu mam małego terrorystę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19834080] Pytanie do mam po cc: kiedy sex? Czy koniecznie trzeba czekać do końca połogu [/QUOTE]Gdzieś kiedyś przeczytałam, że po cesarce można wcześniej zacząć. Mi gin na kontroli powiedział w 5 tyg, że mam jeszcze poczekać tydzień lub dwa ale ja rodziłam sn. No i nie wytrwałam do tych 2 tyg ![]() Cytat:
![]() Do Urzędu nie potrzebujesz wypisu, bo szpital wysyła informacje o urodzeniu dziecka. Też załatwiałam akt urodzenia bez wypisu.
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dilayla-jak za mocno mleko sika to trochę odciągnij przed |
|
|
|
|
#478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() kardashi, piwko chyba się utrzymuje, aż z mleka nie zejdzie Nasza gwiazda pospała od 12 do 14 i ja z nią, teraz też śpi Moja lalunia
|
|
#479 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie w domu tez wiecej nic 25 stopni. Wystarczy, ze swieci slonce to juz sie nagrzewa jak w szklarni. W Fin okna w domach sa bardzo duze i jest ich duzo ze wzgledu na dluga, ponura i zimna zime, zawsze wiecej z zewnatrz wpadnie do domu. A od polowy maja zaczely sie biale noce i slonce swieci do ok .22.00 wiec jest wesolo. Ja zaslaniam zaluzje w oknach i mam caly czas cien. Otwieram tez okna i robie przeciag... Mala dzisiaj jest jakas grzeczna. Spala 2 h na dworze. Nie chce jesc co 15 minut ale co 2,5 - 3 h. Usmiecha sie, kupa byla juz 2 razy...aby nie zapeszyc.. W nocy tez ladnie spala od 23 do 5 rano, pozniej 5 minut pojadla i znow spala do 7 a pozniej ze mna do 10... Teraz sobie gega
|
|
#480 |
|
Zadomowienie
|
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.

) i zaleciła: karmić, przystawiać i jeszcze raz karmić i przystawiać. 

pomo cy

DLACZEGO?