Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-07, 12:05   #511
Eveliouses
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

ide na spacer z psem a potem na herbatke do taty i oczywiscie cos słodkiego do tego
a miałam rano jechac na glukoze ale stwierdzxiłam,ze niema co zaczynac sobie takim niedobrym badaniem tygodnia hihihihi i pojade w srode chyba
buzka ide z tym moim wariatem kochanym

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 12:07   #512
malwina1204
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
no no tylko uważaj z tym myciem okien bo wiesz....ostrożności nigdy nie za wiele,a mamy dużo do stracenia i choć niektórzy głoszą,ze ciąza to nie choroba ,ja jednak proponuje wstrzemięźliwość w niektórych sytuacjachciąża napewno wiele kosztuje nasz organizm i pomagajmy mu a nie przeszkadzajmy
co do okien to tez mam troszku zakurzone,ale co tam,nie chce mi sie teraz a pozatym mam duuuży domek i duuuużo okien,wiec to robotka nie na teraz.Ale Ty masz plusa za umyte okienkotylko na spokojnie sobie to bierz kochana
wiem jak jest i robie to ostroznie,bo dbam o mojego skarbka JESTEM JUŻ BEZPIECZNA BO UMYTE JUŻ JEST PO MAŁU NA SPOKOJNIE I ZAWIESZONA FIRANKA

trzeba uważać wiadomo ale okienko raz dwa i już gorzej jak bym musiała węgiel nosić z piwnicy

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 12:08   #513
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
Mamuśki ile jesteście na plusie ja jestem w 19tc i już +6kg

chciałam się z wami podzielić moim szczęściem zaręczyłąm się tydzień temu a w lipcu biorę ślub cywilny z moim Tż kochaniutkim
Malwina- gratulacje

Ja zaczęłam 24 tydzień i mam na plusie 5 kg.
Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość

ja tylko na chwilkę, bo siedzę w książkach i nad pracą mgr
Bidulko, taka piękna pogoda a Ty nie dość że uwiązana w domu to jeszcze pisanie pracy Bądź dzielna.

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość

U mnie z waga nie ciekawie- 26t5d i jest 10kg na plusie...
No coś TY, gdzie niby te 10 kg? Szczuplutka jesteś, nic nie widać

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 12:12   #514
majka59
Raczkowanie

Witam mamusie

Dziekuje wszystkim za gratki dla mojej kruszynkiMoj maz wczoraj pyta mnie jak on bedzie z nia chodzil do toalety gdzies na miesci, bo przeciez do meskiej Jej nie weznie,a do damskiej to on nie bedzie mogl wejscnoi i jeszcze do tego,ze on sie nie zna na lalkach i nie bedzie umial sie z bawic z corciaDodam ze jak nie znalismy plci to mowil ze woli dziewczynke

Zuziczka i dash-wracajcie szybciutko do zdrowia a i jeszcze Ty Dominiczku zdrowiej
malwina-gratulacje kopniaczka
Mpiku-zazdroszcze weekendu,slicznie wygladacie

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

a ja 26tc i prawie 7kg na +
majka59 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 12:25   #515
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
no no tylko uważaj z tym myciem okien bo wiesz....ostrożności nigdy nie za wiele,a mamy dużo do stracenia i choć niektórzy głoszą,ze ciąza to nie choroba ,ja jednak proponuje wstrzemięźliwość w niektórych sytuacjachciąża napewno wiele kosztuje nasz organizm i pomagajmy mu a nie przeszkadzajmy
co do okien to tez mam troszku zakurzone,ale co tam,nie chce mi sie teraz a pozatym mam duuuży domek i duuuużo okien,wiec to robotka nie na teraz.Ale Ty masz plusa za umyte okienkotylko na spokojnie sobie to bierz kochana
Ciąża to nie choroba i rozumiem że to aluzja do mnie. Wiesz nei wiem ile Ty się starałaś o dziecko Ale mi 1,5 roku to zajęło i wierz mi to jest dla mnie najważniejsze. Ale nie jestem chora tylko w ciąży. I każdy lekarz Ci powie ze leżenie w łózko nie pracowanie (o ile ciąża nie jest zagrożona) tylko "siedzenie na wizażu całymi dniami" nie jest zdrowsze niż aktywny w mirę rozsądku wypoczynek. Ja nie myję okien ani ciężko nie pracuję bo robi to mój maż. Ale siedzenie na dupie jak dla mnie szkodzi mi bardziej niż aktywność fizyczna i umysłowa.
Możemy wierzyć w przesądy nie "zaglądać w dziurkę od klucza" i takie tam a możemy żyć jak zdrowe cieszące się ciążą kobiety
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 12:40   #516
cellaris
Rozeznanie

cześć dziewuszki po wieczornej konsultacji z ginką mam dzisiaj nieplanowaną wizytę u lekarza. Mam też nadzieję,ze te ciągnięcia brzuszka to nic innego jak rosnąca dzidzia, no ale się okaże. W sumie jeszcze tylko tygodnie do wakacji i chciałabym popracować A i odebrałam dzisiaj wyniki glukozy 71,5 a po godzinie 128 hmmmm...mam nadzieję,ze nie są jakieś straszne...się okaże
Stary 2010-06-07, 12:47   #517
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Ciąża to nie choroba i rozumiem że to aluzja do mnie. Wiesz nei wiem ile Ty się starałaś o dziecko Ale mi 1,5 roku to zajęło i wierz mi to jest dla mnie najważniejsze. Ale nie jestem chora tylko w ciąży. I każdy lekarz Ci powie ze leżenie w łózko nie pracowanie (o ile ciąża nie jest zagrożona) tylko "siedzenie na wizażu całymi dniami" nie jest zdrowsze niż aktywny w mirę rozsądku wypoczynek. Ja nie myję okien ani ciężko nie pracuję bo robi to mój maż. Ale siedzenie na dupie jak dla mnie szkodzi mi bardziej niż aktywność fizyczna i umysłowa.
Możemy wierzyć w przesądy nie "zaglądać w dziurkę od klucza" i takie tam a możemy żyć jak zdrowe cieszące się ciążą kobiety
każdy chyba się boi i ma pewne obawy ale nie mozna lezec tylko lub nic nie robić jak sie dobrze czuje robie wszystko mój tż nie umyje mi okien i nie posprzata bo go nie ma ale jak tylko jest robi czynnosci ktore ja robie,wiadomo zeby nie dzwigac itp ale umycie okna jak sie ktos dobrze czuje mozna zrobić tak jak np pomalowanie pokoju.Spędzanie aktywnie dnia jest wskazane dla kobiet w ciązy bo co mam caly dzien przelezec lub przesiedziec wole jechac w teren na skałki lub na długi spacer,nie wytrzymuje w domu gdy pada i musze siedziec w domu bo to mnie męczy i doprowadza do szału.Wiadomo,że każda z nas co nosi dziecko pod sercem uważa na siebie i na to maleństwo i chce jak najlepiej!!

Stary 2010-06-07, 12:49   #518
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
uderz w stół,a nożyce....itd skoro tak to odebrałaś,to ok.Ale nie oceniaj mnie przez pryzmat Twojej ideologii,bo skoro nie jesteś chora to czemu nie myjesz okien i czemu cięzko nie pracujesz??czemu robi to za Ciebie Twój mąż??Przecież twierdzisz,ze wszystko można.
Atakujesz mnie i oceniasz,ze siedze cały dzień na dupie,i na wizażu czy coś,sorry ale co chcesz uzyskać obrażając kogoś???.Jak można tak chamsko kogoś oceniać.Pozatym nie pisałam do Ciebie.Kilka stron wcześniej wyraziłam swoje zdanie na temat wczasów w ciepłych krajach w ciąży ,bo 3 lata temu pojechała znajoma z mężem,zdrowa,silna,młoda dziewczyna i niestety...2 dni po powrocie dostała silnego krwotoku spowodowanego zmianą klimatu i przeciążeniem przy lądowaniu(lekarz to stwierdził)i poroniła.Cóż,Ty wiesz wszystko lepiej i chyba lubisz obrażać ludzi,gdy tylko mają inne niż Ty zdanie.

Stary 2010-06-07, 12:50   #519
Majka232
Zakorzenienie

Ja w końcu zgrałam zdjęcia z aparatu i przed chwilką cyknęłam zdjęcia mojego brzuszka
Miałam się fotografować min. raz w m-cu, ale jakoś zapomniałam

Tak więc internetowy debiut mojego brzucha
Stary 2010-06-07, 12:52   #520
Majka232
Zakorzenienie

Zdjęcia - 22t3d

O nie, dodało się 2 razy (edytowałam)

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2010-06-07 o 12:54
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 12:53   #521
Eveliouses
Raczkowanie

Majka ale zgrabniutki ten Twój brzusio

Stary 2010-06-07, 12:59   #522
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Zdjęcia - 22t3d

O nie, dodało się 2 razy (edytowałam)
świetny brzusio też zaraz może pokaże swojego tuścioszka
to piżama czy dresik świetny kolorek i wogóle

Stary 2010-06-07, 13:01   #523
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Majka ale zgrabniutki ten Twój brzusio
Oj, przestań

Cytat:
świetny brzusio też zaraz może pokaże swojego tuścioszka
to piżama czy dresik świetny kolorek i wogóle
To są takie spodenki i do tego udało mi się dorwać bluzkę w podobnym kolorku.
Brzuszek pokaż koniecznie
Stary 2010-06-07, 13:03   #524
dzidzia_aim
Rozeznanie

GG do dzidzia_aim

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
cześć dziewuszki po wieczornej konsultacji z ginką mam dzisiaj nieplanowaną wizytę u lekarza. Mam też nadzieję,ze te ciągnięcia brzuszka to nic innego jak rosnąca dzidzia, no ale się okaże. W sumie jeszcze tylko tygodnie do wakacji i chciałabym popracować A i odebrałam dzisiaj wyniki glukozy 71,5 a po godzinie 128 hmmmm...mam nadzieję,ze nie są jakieś straszne...się okaże

Cześć dziewczyny
Nadrobie Was troszke pózniej bo narazie musze w mieszkaniu troche ogarnąc bo jak zwykle po weekendzie nic na swoim miejscu nie lezy

CELLARIS daj znać szybciutko co na to Twoj lekarz bo ja juz tutaj pisałam z Eveliouses ze mamy podobnie. mnie tez czasami tak ciagnie w dole brzucha a najgozej sie zasiedziec i wstac tak szybko czy obrócic sie z boku na bok przy spaniu mi polozna powiedziala ze to wina coraz ciezszego brzuszka i wogole wzrastajacej w szybkim tempie wagi ( w moim przypadku) dlatego ciekawa jestem co Tobie powiedza. Trzymam kciuki za wizyte

Dziewczyny czy któraś boryka się z infekcjami??, temat pewnie milion razy poruszany na wątku, ale mam nadzieje ze nie zanudze swoimi obawami.
Miałam grzybice juz dwa razy brałam globulki przez trzy noce i spokój. Jakos niedawno znowu zauwazylam inna niz zwykle wydzieline i pozatym jest tego duzo. Przedtem przy poprzednich infekcjach grzybiczych wydzielina była taka serowata i żółto zielona a teraz jest taka wodnista choc troszke gesciejsza niz woda i żółta. Bylam dzis u lekarza ale pobrali tylko troszke tego i teraz musze czekac na wyniki czy to rzeczywiscie infekcja czy tak ma byc poprostu. Martwie sie bo juz trzeci raz sie do mnie jakies dziadostwo przyczepilo
dzidzia_aim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 13:06   #525
Ewcia811211
Raczkowanie

hej kobietki
przepraszam ze dopiero sie odzywam ale brak u siebie neta robi swoje a dzis jestem u mamy i szybko pisze bo na 14 ide do pana doktorka. ciekawe jak tam wyniki po glukozie i wogole czy da l4 bo planowo juz koniec urlopu a juz ostatnio chcial mi dac.cos mowil ze po 20tyg to daje bez problemu.a tu prosze 24tc wg mnie a wg jego ostatniego wpisu to 25.ten lekarz...ale nie narzekam. musze potem nadrobic wasze wpisy bo jz widze ze 3 czesc watku sie otwarla mam nadzieje ze dobrze u was wszystkich? i wypoczete po dlugim wekendziku? mnie ta pogoda dobija niby 2tyg urlopu a dopiero ostatnio lepiej mi bylo, bo jak padalo to bardziej mi ten brzusio ciazyl i ciagnal od dolu.bu
Ewcia811211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 13:09   #526
malwina1204
Rozeznanie

heee a to mój brzuchaaaaallllll 19tydzień 3 dzień

Stary 2010-06-07, 13:12   #527
Majka232
Zakorzenienie

malwina1204 - to jest niby tłuścioszek? Bardzo ładny i zgrabny
Stary 2010-06-07, 13:13   #528
malwina1204
Rozeznanie

a w czym wy mamuski bedziecie chodzic w lato chodzi mi o dół bo wczoraj było tak goraco miałam takie getry do kolanek a co jeszcze?? amcie jakies propozycje pewnie jakies sukienki jak narazie nic na lato na dół nie mam

Stary 2010-06-07, 13:16   #529
Ewcia811211
Raczkowanie

dziewczyny trzymajcie kciuki zeby bylo ok z tymi wynikami.please.buziacki potem dam znac
Ewcia811211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 13:16   #530
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
a w czym wy mamuski bedziecie chodzic w lato chodzi mi o dół bo wczoraj było tak goraco miałam takie getry do kolanek a co jeszcze?? amcie jakies propozycje pewnie jakies sukienki jak narazie nic na lato na dół nie mam
spódniczki i spodenki za kolanko

Ewcia - powodzenia! Trzymam kciuki
Stary 2010-06-07, 13:21   #531
Limeta
Raczkowanie

Dziękuję dziewczyny za ponowne, miłe przywitanie.

Co do mnie to od początku kwietnia jestem na L4 i będę już na nim do końca ciąży, bo strasznie puchłam, podczas siedzenia 8h w pracy. Praca typowo siedząca, bez ruchu, przy komputerze także inaczej się nie dało, bo niczego w zastępstwie w pracy nie mogli mi zaproponować. W międzyczasie delikatnie podplamiałam. Ale, że to po stosunku bywało, więc lekarka zakazała zbliżeń. Niestety mimo jej zaleceń pewnego dnia miałam niezłe krwawienie, coś jak 2-3 dnia miesiączki. Wkładka to było za mało. Było to w poniedziałek. Mojej ginki nie było, więc zaczekałam do wtorku (siedziałam jak na szpilkach) i wtedy jak najszybciej do niej poleciałam, mimo, że krwawienie było już słabsze. Ta zajżała, obejżała, niestety źródła krwawienia nie znalazła, a że wg niej krwawienie było duże (za duże), więc od razu dała skierowanie do szpitala, gdzie mnie położyli. W szpitalu papaweryna w tyłek, nospa zwykla i duphaston dosustnie. Poleżałam parę dni, krwawienie ustało i wypisali do domu z lekami. W karcie przeczytałam rozpoznanie "niedokrwistość ciężarnych" (i tak jak wcześniej hemoglobina była u mnie jak przed ciążą tak po tym krwawieniu spadła "na łeb, na szyję") oraz "zagrażający poród przedwczesny". Wypisali do domu z lekami i dodatkowo z żelazem. Niestety od tamtej pory , mimo bycia ciągle na lekach (nospa forte 3xdziennie i luteina "dowcipna" - max dawka; moja ginka duphaston zmieniła na luteinę, bo wg niej szybciej i lepiej działa) bywały incydenty plamień, szyjka mi się skraca (ale na szczęście jeszcze jest zamknięta), mały już centralnie ułożony główką w dół (wcześniej był bardziej ukosem) no i ginka dopatrzyłą się (mimo leków) skurczy, także teraz nospę forte biorę 4x dziennie (a i tak macica ciągle mi sie stawia). Hemoglobina mimo żelaza nie wzrosła, więc teraz co drugi dzień jeżdżę na zastrzyki. Do tego doszły mi wycieki siary w nocy (muszę luźny stanik i wkładki laktacyjne kupić), pod prawą piersią mnie tak boli (i nie wiem co, skora, mięśnie, czy żebra), że mam wrażenie, że ktoś mi w tym miejscu rozgrzane żelazko przykłada. Ból niezależny od pozycji. Nawet dotknąć się nie mogę. Krzyż mi też siada i cała miednica do kompletu (pod brzuchem, spojenie łonowe, panewki biodrowe), tak, że nie dam rady chodzić; chodzę przygarbiona i na ugiętych nogach. Ale jak rozchodzę to w ciągu dnia jest ok. Najgorzej rano i wieczorem. No i z tego względu mogę mieć właśnie cesarkę.

Mieliśmy w rodzinie 3 imprezy, ale tylko na jednej byliśmy, bo na dwóch pierwszych nie byłam w stanie. Przed nami jeszcze jedna, w połowie lipca i coś czuję, że też na niej nie będziemy, a mąż bardzo prosi. No ale jak ślub 40 km ode mnie, wesele 30 km od kościoła, a z sali do mnie jeszcze 20 km to ja wysiadam.

Moja waga. Duuuuża. Ale mieszczę się w spodnie sprzed ciąży z "tłustszych" lat, a wtedy ważyłam tyle ile teraz, ale wtedy nie byłam w ciąży, więc chyba nie jest tak źle. No i niestety, ale mój organizm ma tendencję do zatrzymywania wody, więc uważam, że moja waga nie jest zbyt obiektywna.

Porządki. Z racji, że mój chłop pracuje 6 dni w tygodniu po 10h, jesteśmy sami, znaczy tylko na siebie możemy liczyć, więc sama muszę sprzątać. Właśnie mam się zabrać za mycie okien. Umyłabym w 2 pokojach (wolę mycie okien jak mycie naczyń, hehe). Odkurzani e zostawiam mężowi, bo ciąganie odkurzaczem kończy się u mnie twardnieniem brzucha, a wolę tego sobie darować. Niestety mój małżonek tak "kocha" porządki domowe, że o zwykłe odkurzenie dywanów muszę go prosić bite 2 tygodnie. I ciągle słyszę "jutro". Wpienia mnie to na maxa, bo w zasadzie w domu nic nie robi. Nawet głupi spacer wieczorem z psem to dla niego problem. Niestety rozmowy na spokojnie nic nie dają. Złoszczenie się w połączeniu z płaczem daje rezultaty na baaaaardzo krótko. Używałąm już wszelkich argumentów. Niestety mój mąż jest niereformowalny w tej kwestii. A przed nami "mały" remont pokoju...

Nie pisałam, nie pisałam, to teraz żem się rozpisała.

Edytowane przez Limeta
Czas edycji: 2010-06-07 o 13:23
Limeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 13:32   #532
Majka232
Zakorzenienie

Limeta - powinnaś bardzo dużo odpoczywać. Na Twoim miejscu zrezygnowałabym z mycia okien, nie warto się forsować, bo teraz dzidzia jest najważniejsza i Twoje zdrowie również. Zrób Tż-towi grafik zajęć np. poniedziałek odkurzanie, wtorek - mycie okien itd. On na pewno rozumie, że nie możesz się przemęczać i Ci pomoże. Życzę dużo zdrówka!
Stary 2010-06-07, 13:36   #533
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Ja preferuję sukienki, mam nisko brzuszek i wszystkie spodnie i spódnice, nawet te na ciążowym szerokim pasie mnie niestety gniotą mniej więcej na wysokości wzgórka łonowego. Także geterki, spodnie i spódniczki tylko na specjalne okazje (oprócz jednej spódnicy na szeeeerokiej gumie ) a tak to mam sporą kolekcję sukieneczek. Najgorzej, że teraz mój biust już nie wygląda tak atrakcyjnie na początku, co z tego, że duży jak niestety pełno na nim żyłek i malutkich krostek, które mnie w tej ciąży prześladują... ;( a większość letnich kiecek ma wielgachne dekolty...

Dziewczynki - coraz bliżej naszego remontu, już się nie mogę doczekać...
Stary 2010-06-07, 13:41   #534
Limeta
Raczkowanie

Cytat:
Limeta - powinnaś bardzo dużo odpoczywać. Na Twoim miejscu zrezygnowałabym z mycia okien, nie warto się forsować, bo teraz dzidzia jest najważniejsza i Twoje zdrowie również. Zrób Tż-towi grafik zajęć np. poniedziałek odkurzanie, wtorek - mycie okien itd. On na pewno rozumie, że nie możesz się przemęczać i Ci pomoże. Życzę dużo zdrówka!
Taaa, taaaa. On i grafik...
Wiem, że powinnam odpoczywać, ale jeśli JA tego nie zrobię to NIKT tego nie zrobi... A że już wześniej nie miałam sił na sprzątanie, więc teraz to mam niezły syf w domu. Mąż wychodzi z założenia, że on nie musi nic w domu robić, bo on w robocie się na robi i jest już zmęczony jak przyjeżdża do domu. Jemu nawet ciężko po sobie talerz lub kubek umyć. Kurde, nawet mu kartką przed nosem machałam ze szpitala z wypisanym wielkimi literami rozpoznaniem. Nic na niego nie działa. Dziś rano chciał, bym mu kawę zrobiła. No tak, ledwo ciągnę rano nogami a mam księciu kawusię robić. Nie ma tak lekko. Nie zrobiłam.
Limeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 13:42   #535
kaska1980
Rozeznanie

Cytat:

Majka ja jestem w 20 tygodniu i brzusio mam podobny z tym że mój jeszcze internetowego debiutu nie zaliczył, ale jeszcze wszsytko przede mną i obiecuję że na dniach coś wstawię
kaska1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 13:43   #536
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Ja preferuję sukienki, mam nisko brzuszek i wszystkie spodnie i spódnice, nawet te na ciążowym szerokim pasie mnie niestety gniotą mniej więcej na wysokości wzgórka łonowego. Także geterki, spodnie i spódniczki tylko na specjalne okazje (oprócz jednej spódnicy na szeeeerokiej gumie ) a tak to mam sporą kolekcję sukieneczek. Najgorzej, że teraz mój biust już nie wygląda tak atrakcyjnie na początku, co z tego, że duży jak niestety pełno na nim żyłek i malutkich krostek, które mnie w tej ciąży prześladują... ;( a większość letnich kiecek ma wielgachne dekolty...

to ja mam tak z twarzą non stop krosty i jakieś plamy ;( nie wyglądam za ładnie chodz moj tż nic nie widzi ja widze i mi z tym źle

Stary 2010-06-07, 13:47   #537
alicia4
Raczkowanie

Talking Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cześć Dziewczyny!

Czytam Was już od dawna, ale dotąd nie jakoś nie było okazji się przedstawić.

Jestem w 21 tc, termin mam na 17 październik i wszystko wskazuje na to, że będzie dziewczynka . (proszę o wpisanie na listę)

Ciążę przechodzę prawie bezobjawo, czasem więzadła dadzą znać o sobie. Brzusio już dumnie wystaje, a kopniaki i fikołki maleństwa wyczuwam od ok. 3 tygodni. Czasem też te kopniaki widać na brzuchu i to jest najcudowniejsza rzecz .
Często dopada mnie też niekontrolowany płacz, np. ostatnio w tv pokazują powodzian i jak tylko zobaczę gdzieś dzidzię, nie żeby mu się coś stało tylko że ono pewnie teraz takie nieszczęśliwe, i od razu cała jestem zalana łzami. Nawet szkoda się powstrzymywać, swoje wybeczeć muszę.

To może jeszcze coś o sobie. Mam 3o lat, mieszkam w Radomsku (woj. łódzkie, ale dość blisko Częstochowy). Z Tż 4 dni temu świętowaliśmy 10 rocznicę ślubu. Na maleństwo zdecydowaliśmy się dopiero w tym roku i udało się za pierwszym razem , tak że Tż dwie kreseczki dostał ode mnie dokładnie na Walentynki.

Bardzo lubię Was czytać. To taki internetowy klub wsparcia i tak na luzie można podagać o rzeczach w tej chwili chyba dla nas najważniejszych. A mowił Wam ktoś, że strasznie dużo piszecie? Ledwie nadążam, uff.
Pozdrawiam angelikaw - tak chyba po sąsiedzku mieszkamy.

maleństwo
alicia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 14:04   #538
kaska1980
Rozeznanie

Cytat:
Malwinko no brzusio pierwsza klasa, śliczny jest i taki duży. Ja teraz tak dokładnie to mam również 19 tc i 3 dni ale mój chyba jest mniejszy. Moze uda mi sie strzelić fotkę to wstawię dla porównania

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Napisane przez alicia4 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! Jestem w 21 tc, termin mam na 17 październik. Mam 3o lat, mieszkam w Radomsku. .

Alicia4 witamy w gronie październikowych mamusiek. Super że do nas dołączyłaś. Piękny staż małżeński za Wami, tylko pozozdrościć. Ja 13.06 mam pierwszą rocznicę.
Gratuluję oczywiście ruchów małej. Ja pierwsze delkiatne poczułam w Dzień Matki a teraz czekam na jakiś konkretny zdecydowany znak od mojego urwisa.
Maluszek to wasze pierwsze dzieciątko? Pochwal się swoją kruszynką i dołącz zdjęcia.
kaska1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 14:14   #539
Lisica1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzidzia_aim Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Nadrobie Was troszke pózniej bo narazie musze w mieszkaniu troche ogarnąc bo jak zwykle po weekendzie nic na swoim miejscu nie lezy

Dziewczyny czy któraś boryka się z infekcjami??, temat pewnie milion razy poruszany na wątku, ale mam nadzieje ze nie zanudze swoimi obawami.
Miałam grzybice juz dwa razy brałam globulki przez trzy noce i spokój. Jakos niedawno znowu zauwazylam inna niz zwykle wydzieline i pozatym jest tego duzo. Przedtem przy poprzednich infekcjach grzybiczych wydzielina była taka serowata i żółto zielona a teraz jest taka wodnista choc troszke gesciejsza niz woda i żółta. Bylam dzis u lekarza ale pobrali tylko troszke tego i teraz musze czekac na wyniki czy to rzeczywiscie infekcja czy tak ma byc poprostu. Martwie sie bo juz trzeci raz sie do mnie jakies dziadostwo przyczepilo
ja sie tez mecze..niestety...biore globulki 1 raz na tydzien i 2 razy w tyg.probiotyk dopochwowo..ale tez ze mnie leci wlasnie tak opisujesz..czasem czuje jakbym sie posikala ...a moj gin mowi ze to zostanie do konca ciazy i ze wiele kobiet tak ma...tylko szkoda ze nie chce przyznac ze mam grzybice..mam nadzieje ze nie zostanie mi to na cale zycie..bo jak sie naczytalam na ten temat to wiele kobiet ma nawracajce infekcje...Ja zmieniam wkladki 2 razy dziennie...a myslalam ze jak juz okres zanikl to nic nie bede musiala stosowac a tu masz...nie lubie tego stosowac ale musze..w nocy to chociaz bez majtek mozna spac...

A dziewczyny wam tez tak leci siara?...uzywacie wkladek laktacyjnych..bo ja sie zastanawiam nad kupnem..bo troche mi leci i musze zmieniac pizamke co tydzien a juz niedlugo to pewnie co 2 dni...

Ja tez mam duzy brzuszek..tak mi sie wydaje...jak patrze na wasze zdjecia to wy jestescie takie szczuplutkie...ja waze jakies 64kg i od czasu ciazy przytylamok.4-5kg...a mierze jakies 162cm....

A tak poza tym to mam lenia okropnego..nawet nie chce mi sie czasem obiadu gotowac...i juz w nic sie nie mieszcze nawet po domu nie mam w czym chodzic..trzeba sie wybrac na jakies zakupy

A mala kopie ;-) fajne uczucie...

Edytowane przez Lisica1
Czas edycji: 2010-06-07 o 14:16
Lisica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 14:18   #540
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez majka59 Pokaż wiadomość
Moj maz wczoraj pyta mnie jak on bedzie z nia chodzil do toalety gdzies na miesci, bo przeciez do meskiej Jej nie weznie,a do damskiej to on nie bedzie mogl wejscnoi i jeszcze do tego,ze on sie nie zna na lalkach i nie bedzie umial sie z bawic z corcia
Majka- mój ma podobne "problemy", zastanawiał się ostatnio czy dziewczynki robią coś jeszcze oprócz rysowania i układania puzli

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
A i odebrałam dzisiaj wyniki glukozy 71,5 a po godzinie 128 hmmmm...mam nadzieję,ze nie są jakieś straszne...się okaże
Wynik chyba dobry, norma jest do 140.
A u lekarza na pewno będzie ok.

Cytat:
Niewielki brzusio- ale fajny.

Cytat:
Napisane przez dzidzia_aim Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś boryka się z infekcjami??,
Ja jak narazie nie, ale kilka dziewczyn walczy. Podobno jest to normalne, że w ciąży łatwiej o infekcję.

Cytat:
Z profilu wydaje się malutki ale z przodu dosyć pękaty

Cytat:
a w czym wy mamuski bedziecie chodzic w lato chodzi mi o dół bo wczoraj było tak goraco miałam takie getry do kolanek a co jeszcze??
Tuniczek mam od groma z czasów przed ciążą.
kupiłam na allegro jakiś czas temu białe rybaczki ciążowe z pasem i się sprawdzają, trafiłam wtedy promocje za 25 zł. Mam tez cienkie jeansowe rybaczki ciążowe i ze 2 sukienki w które brzuchal się zmieści.

Cytat:
Napisane przez Ewcia811211 Pokaż wiadomość
dziewczyny trzymajcie kciuki zeby bylo ok z tymi wynikami.please.buziacki potem dam znac
Trzymamy

Cytat:
Napisane przez Limeta Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za ponowne, miłe przywitanie.
No to się nieźle nastresowałaś w tej ciąży , pamiętam też dobrze stresy związane z amniopunkcją. Dbaj o siebie. Dzieciątko jest najważniejsze.
Czy te okna naprawdę wymagają mycia? Ja bym je zostawiła na jesień.
A męża goń do roboty ile się da, może w końcu zrozumie? Mój mi bardzo pomaga.
Teraz trwa u mnie remont, ja jestem tymczasowo po za domem ze względu na kurz i zapach farby. Mąż sam sobie radzi i jeszcze karmi mojego tatę i sprząta na bieżąco po remoncie. Dziś pojadę zobaczyć jak się posuwają prace.
A jutro przyjedzie na kilka godzin moja mama żeby pomóc przy sprzątaniu, bo ona nie może znieść myśli, że ja mam robić duże porządki po remoncie np. myć okna. Każe mi tylko odpoczywać, ta nadopiekuńczość jest męcząca, ale to ze względu na moje wcześniejsze poronienie i na to że ona sama 3 ciąże miała zagrożone.

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
U mnie coraz bliżej końca remontu i też nie mogę się doczekać

alicia4 witamy na wątku, rozgość się

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.

Edytowane przez Szczęśliwa
Czas edycji: 2010-06-07 o 14:24
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości