|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część X ::..
|
|
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, czy macie może linka do ściągniecią pliku PDF z przepisami z Wizażu z II fazy? Bo ja przypadkiem znalazłam kiedyś na chomiku taki plik zatytułowany: "Dieta South Beach, Przepisy Faza 1, Użytkownicy forum wizaz.pl" i jestem ciekawa, czy jest coś takiego ale na 2 fazę? Bo przyznam szczerze, że to bardzo, bardzo przydatne mieć tak wszystkie przepisy w jednym pliku, który można łatwo przejrzeć!
|
#933 |
|
Zadomowienie
|
Limonatka w pdf nie, ale gdzieś tu krążył w Wordzie... NIestety nie pamiętam gdzie, więc może ktoś inny CI podpowie, albo ja jak znajdę
A sorbet- bardzo prosto: po prostu mrożone owoce zalewam sokiem (miałam akurat truskawki i zalałam pomarańczowym), no i to wszystko do blendera i gotowe ![]() Można dodać trochę słodzika/fruktozy jeśli komuś się wydaje za mało słodkie... pycha
|
|
#934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
post 227 jeśli byś chciała w wordzie to napisz mi na pw maila postaram się dziś,a najdalej w poniedziałek przesłać Ci worda z przepisami. bardzo sobie chwalę wersję papierową bo nie musze w razie co biec do komputera tylko na spokojnie znaleźć w skoroszycie
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2010-06-06 o 00:14 |
|
|
|
|
#935 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
od biedy jogurt nat.
Edytowane przez mossqa Czas edycji: 2010-06-06 o 08:07 |
|
|
|
|
#936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak samo dziś,wstałąm,zjadłam pół banana i nie mam pomysłu na śniadanie zazwyczaj muaiałam jeść max do godziny po przebudzeniu bo inaczej żołądek boli,ale dziś chyba poczekam aż złapię na coś smaka...Straszne jest takie uczucie-jadłabym,ale nie wiem co bo na nic nie mam ochoty ![]() póki co kawkę z mlekiem wypiję,dobrze,że nie na pusty żołądek edit.no i wzięłam kawałek ciasta domowego do kawki-może złapię po tym zgłodnieję szybciej,choć wczoraj jak szłam spać o 1 to byłam głodna,ale na nic nie miałam ochoty
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2010-06-06 o 09:46 |
|
|
|
|
#937 |
|
Rozeznanie
|
dygotka8 ja tez tak czasami mam... Po jakimś czasie przechodzi, ale niestety trzeba to przemeczyc... Zjadam wtedy cos neutralnego, pije kakao itp. Staram się jeść cokolwiek, nawet ociupinke, byle cos do brzucha wpadlo...
Mi pomaga robienie sobie jadlospisu na caly tydzień i wtedy jak przychodzi pora posiłku to nie zastanawiam się co tu zjeśc, tylko patrzę na rozpiske i robię... Są czasami jakies modyfikacje gdy wyjatkowo nie mam akurat ochot na to co zaplanowalam, ale zdarza się to rzadko... Tak jest napisane i tak jem Wtedy wlasnie takie stany jak opisujesz znikają ![]() Moj plan na dzisiaj: ś - kawal drożdżowego z rabarbarem + kawka IIś - puszka tuńczyka + surowka z selera z kukurydzą o - pomidorowa p - twarój z jogurtem i kakem + gruszka k - jajecznica z pomidorami + jakieś warzywka W dodatku między ś i IIś skonczylam sprzatać cale mieszkanie i jestem mokra jak pies... Więc trochę ćwiczeń zaliczyłam po rtym ciachu
|
|
|
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
pscollaa
ja próbowałam robić plany jedzeniowe już na I (czyli juz ponad półtora roku temu) ale w moim przypadku to się nie sprawdziło-ot częściej nie miałam niż miałam ochoty na to co powinnam wg planu zjeść wczoraj na kolację jadłam np lody...dobrze,że nie tyję od tego mojego jedzenia,choć ciekawe jak to będzie po ciąży-pewnie tak "prosto" nie będzie... oj zła,wkurzona dziś teraz właśnie jestem
|
#939 |
|
Rozeznanie
|
No ciąża heh
Ja w ciąży obżerałam się jak prosię - jadlam co miałam ochotę... Stwierdzilam, że to jedyny taki okres w zyciu, że moge sobie pozwolic Najpierw jadłam same ziemniaki smazone z sosem czosnkowym i kiełbase
|
|
|
|
#940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znam przypadki,ze np nie chudnie się poczas karmienia nawet o 10 dag jak równie,że w ciązy mnogiej tyje się jakieś 12max 12 kg.Aktualnie ciążę musimy chyba przełożyć z tż,ale jakby co to nie mam zamiaru się objadać-teraz mogę jeść co chcę i często korzystam z tego przyzwolenia
|
|
#941 |
|
Rozeznanie
|
A gdzie was wszystkie wywiało??
|
|
|
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
tylko ja jestem jak widać,ale też uciekam bo każdy korzysta ze słonka więc chyba i ja wyjdę na dwór...
a śniadanie zjadałm około 12.40-2 jajka smażone+pomidorek i 1 kromka chlebka. teraz zjadałam parę kostek gorzkiej czekolady
|
#943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przecież ten plik już jest w wordzie, więc nie ma potrzeby, żebyś wysylała chyba że masz w PDF a się strzeliłaś pisząc, że masz w Wordzie? ![]() ja po śniadanku pojechałam co CH na jakieś zakupy (i spożywka i ciuchowe :P). taki upał się zbliża, że z przerażeniem stwierdziłam, że nie wiem w co się ubiorę :P Kupiłam więc spodnie lniane i bluzkę Ale jestem też bardzo zadowolona ze spożywki bo i dostałam serek żółty (tym razem słynny Hit z Ryk, bo wypróbowałam już Jowisz) i skusiłam się na ricottę! light nie było, przejrzałam wszystkie, ale wzięłam ten, co miał najmniej tłuszczu (10%) i wykombinuję dziś z niego jakiś deser na wieczór i inne pierdołki SB kupiłam więc teraz mam zapas na parę dni hehe ![]() ah, strasznie mi się chce jakieś loda...
|
|
#944 |
|
Rozeznanie
|
polecam zmiksować jogurt z owocami i zamrozić
|
|
|
|
#945 |
|
Zakorzenienie
|
ja jeszcze owoców nie mogę, ah... 1,5 dnia jeszcze :P dam radę
ale pewnie w pierwszy dzień sobie zrobię hehe :P
|
#946 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj zero na dworze... Rano synka wzięła jedna babcia to ja posprzatalam gruntownie domek, a teraz druga babcia go przygarnęła to ja się lenię
![]() limonatka no z tymi ciuchami to jest problem... Bo albo jest zimno, a zaraz potem upał Ja mialam 2 pary dlugich spodni co ich za bardzo nie lubilam i teściowa mi ścięła na 3/4 i teraz są super Czekam do 10 do wypłaty to tez lęcę na zakupy, po jakieś dzinsowe rybaczki, koszulki i klapki...A mnie jakoś wyjatkowo nie ciągnie do lodów i zimnego w ten upal... Wręcz przeciwnie pije ciepłą wodę lub herbate Zostalo mi tak po ciąży gdy balam się zaziębić zimna woda...A ja pozdrawiam znad jabłuszka i jogurtu z kakem... Miałam robic twaróg, ale nie chce mi sie jeść, więc jogurt... |
|
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
pscolaa ty z synkiem chyba codziennie na dworze jesteś, więc jak jeden dzień nie wyjdziesz to nic Ci się nie stanie hihih
![]() jak się przechowuje ricotta? bo chyba nie zjem jej jako głównej przekąski, tylko jako dodatek do jogurtu, więc pewnie będę ją zużywałam 3 dni. przeżyje?
|
#948 |
|
Raczkowanie
|
limonetka ricotta przezyje kilka dni, więc te 3 dni to powinno być oki. tylko pamiętaj aby ją dokładnie zamknąć i umieścić w lodówce. ja uwielbiam ricotte i często ją jem....
|
|
|
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
zmiksowałam jogurt z łyżką ricotty, dodałam wiórek kokosowych i płatków migdałów i fruktozy i myślałam, że umrę z zachwytu nad smakiem
|
#950 |
|
Rozeznanie
|
limonatka no my na dworze jesteśmy codziennie ok 5-7h
Więc mam dość ![]() Normalnie po wypłacie kupuję ricottę i zgapiam od ciebie ten deserek Dziewczyny co robic jak w te upały nie chce się tak jeść?? No przecież na siłę wpychac nie bedę... ![]() I jeszcze jedno pytanie do doświadczonych plażowiczek - czy jak przyjdzie więcej świerzych owocow, to moge sobie wymieniać produkty skrobiowe na owoce i np jeść 5 porcji owoców i 1 węgielek?? |
|
|
|
#951 |
|
Raczkowanie
|
ciąża
my z TŻ chcielibysmy, ale odkładamy zaciążpójście na przyszły rok. śmieję się że muszę sobie zrobić dobrą wagę podkładową. Gdybym teraz miała przytyć 20 kg to bym się pochlastała przysięgam, a mój biust przekroczyłby wtedy magiczną podejrzewam wagę i wielkość więc narazie zostawiam tą myśl dopóki przynajmniej dychy nie zrzucę Smialiśmy się ostatnio że istnieje obawa iż nie znajdę stanika na moje ciązowe piersi i nie pozostanie mi nic innnego jak Decathlon i dział... kasków To nie jest zabawne w sumie, no ale lepiej się smiać i żartować niż płakac ![]() Tak więc narazie prowadzę walkę z Encortonem, ale jak juz skoncze wezme sie za siebie ostro co by się dobrze do dzidzi przygotować. Pogoda jest super ostatnio i te wszystkie świeże warzywka i owoce niestety też, ale nawet aż tak bardzo w tym roku nie ciągnie mnie do truskawek i tych innych fruktozowych przepyszności. Mam ostatnio fazy na sałatki i nie mam ochoty na mięso niestety. Bardzo smakuje mi też jeden z serków bałkańskich ktory kupuje w Lidlu, nie jest on odtłuszczony co prawda, ale czasem dodaje go do sałatek i sa booooskie Także polecam.
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
znam ten serek bałkański, jest świetny! o wiele lepszy niż Favita, bo się nie klei do wszystkiego
![]() Mi też się coś ostatnio mięsko przejadło... I nie wiem co tu dziś zjeść na obiad jeśli nie chcę kurczaka (ani innego mięsa, bo nie lubię, ani ryby, bo też nie lubię :P )... Czy taki serek grani jest dobrym zastępstwem białka kurczaka czy nie za bardzo? Moje menu z wczoraj: 10:30 omlet z 3 jajek na cebuli + kubek soku pomidorowego 13:00 kilka migdałów (zjedzonych w przebieralni między jedną a drugą bluzką :P ) 15:00 - śledzie z cebulką, startymi ogórkami kiszonymi z 1/2 jogurtu i łyżeczką majonezu, 1 pomidor, 200 g mrożonki marchew+brokuł+kalafior (wiem, że marchwi nie powinnam jeszcze na I fazie,ale zajmuje mi ta mrożonka miejsce w zamrażalce :P) 18:00 deser z jogo, ricotty, fruktozy, płatków migdałowych, wiórek 21:00 - brokuły z łyżką majo, szynką drobiową, curry i trochę startego żółtego serka
|
#953 |
|
Rozeznanie
|
Ale mam dzisiaj zakręcony dzień... Synek mi rano przysnął do 8 (normalnie wstaje o 7) i musialam nas w biegu do lekarza na kontrolę szykować... A padalo
Nie zdążylam więc zrobic IIś i ja zjadlam samą gruszkę, a on bułke maślaną A w moim warzywniaku dzisiaj truskawki po 3,99 więc od razu zakupilam 2kg i teraz będę się objadać... ![]() ![]() Na obiad miała być pomidorowka, ale trzeci dzień już mi sie nie chce więc robię makaron z truskawkami Mój plan na dzisiaj: ś - 2 naleśniki z twarogiem IIś - gruszka o - makaron + 1/2 kostki twarogu + jogurt naturalny + podwojna porcja truskawek p - kalafior z sosem czosnkowo-jogurtowym k - zupa z soczewicy z cyckiem z kuraka, marchewka i ziemniaczkiem Niezbyt dobre menu... Ale @ mi się spóźnia już 3 dni (ostatnim razem okazalo się że jestem w ciąży
|
|
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
ojeejku, ja chcę truskawki!!!
jutro sobie kupię ah ale pewnie nie mogę na pierwszym dniu II fazy tak od razu się rzucić i jeść ile wlezie tych truskawek?
|
#955 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny
![]() Chociaz juz dlugo jestem wizazanka to potrzebe odchudzania sie mam dopiero teraz. 6 tygodni temu urodzilam moje kochane dzieciatko. W ciazy przytylam masakrycznie. Z 58kg do 84. Teraz waze 69.5 kg, 165cm wzrostu. Chce koniecznie schudnac, ale madrze i tak mysle po przeczytaniu Waszym kilkunastu stron ze ta dietka dla mnie bylaby dobra. Dodam, ze juz nie karmie dziecka piersia, bo nie mialam prawie w ogole pokarmu, chyba z mojej winy, bo ograniczylam strasznie posilki. Po porstu zle sie czuje ze swoja waga. Mam nadzieje, ze z Wasza pomoca uda mi sie zrzucic chociaz z 10kg. Dzisiaj przywoaza mi orbitreka ktorego wczoraj kupilam, no i zaczelam tez robic brzuszki. Na razie idzie mi troche srednio ale jak rok prawie sie siedzi i nic nie robi to tak jest. Jakby co to bede Was pewnie nekac pytaniami. ![]() A zaczne moze od jadlospisu na jutro, czy taki moze byc? S- serek wiejski light + pomidor + pol ogorka + cebulka P- garsc pestek dyni O- salata lodowa z pomidorem, ogorkiem, jajkiem na twardo i tunczykiem w sosie wlasnym, z oliwa z oliwek i octem balsamicznym P- pol serka mozarella light K- pol grillowanej piersi z kurczaka z brokulem gotowanym na parze. Czy takie menu moze byc na jutro? No i nie wiem jak duze powinny byc porcje. Takiej salaty lodowej to ile powinno byc? Albo serek wiejski? To cale opakowanie czy pol? Edytowane przez Olcia_rom Czas edycji: 2010-06-07 o 13:51 |
|
|
|
#956 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja dzisiaj chyba kupię z 2 kg truskawek i bez najmniejszych wyrzutów sumienia zjem z TŻ
|
|
|
#957 |
|
Rozeznanie
|
limonatka no przez pierwszy tydzien mozna jeden wegiel i jedną porcje owoca, co w przypadku truskawek wynosi 3/4 szklanki...
![]() olcia witamy i zapraszamy Poczytaj sobie pierwsze posty, tam jest wypisane co można jeść a co nie na I i na II fazie... http://kuchnianaplazy.blox.pl/strony/II.html tutaj jest opis wprowadzania węgli i owoców na II fazie http://kuchnianaplazy.blox.pl/html a tu jest blog telika i tam jest mnóstwo informacji o sb i przepisow https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=196551 no i cały wątek z przepisami na pyszne dania ![]() Pytaj ile chcesz, bedziemy odpowiadać ![]() Co do menu: ś - ok p - ok, ale możesz dodać jakiś jogurt naturalny ze slodzikiem i cynamonem albo kakaem (pychotka) o - a nie lepiej ci zamienic obiad z kolacją?? Salatka ok p - sam serek to za malo... Lepiej zrób sobie pomidorka w plasterkach, posyp starta mozarellą i na chwilkę do piekarnika albo mikrofali... Mozna pocypać bazylią ![]() k - pół piersi to jest co?? Połówka takiej łączonej podwójnej, czy połówka takiej pojedyńczej?? Bo jak to drugie to zjedż całą pojedyńczą... A jesz ile chcesz... Ja mialam na I gigantyczne porcje, bo nie chcialam chodzić głodna... Serek wiejski na śniadanie jedz cały, lepszym źródłem bialka jest chudy twarog, ale serek też jest ok Mamy jeśc tak żeby nam smakowalo Sałaty jedz sporo, bo ona jest malo kaloryczna i niby zapycha, ale nie na długo Na śniadanie polecam robic jajecznice na rózne sposoby, omlety, na przekąski zawijasy na wszelkie możliwe kombinacje Zajrzyj do tego watku z przepisami, tam jest tego tyle, że na rok by starczylo Będziesz miala w czym wybierać... Nie ma być nudno i monotonnie, masz się cieszyć dietką i byc syta ![]() Ale się zapchalam tym makaronem... W sumie makaronu to tam byla resztka i tak mi synek polowę wyjadl Ale twaróg z truskawkami mnie zapchal... Ja chcę @!!! Edytowane przez pscolaa Czas edycji: 2010-06-07 o 14:02 |
|
|
|
#958 |
|
Wtajemniczenie
|
hej hej
![]() mogę się dołączyć ? ja od dziś zaczynam i motywacja się jakaś przyda na wakacjach zrobiłam sobię SB ale tylko pierwszą fazę
|
|
#959 |
|
Rozeznanie
|
co do truskawek to stwierdziłam, że pierdzielę i zjadam ich jakieś 4 porcje dziennie :P choć w sumie i tak nie jem zbyt dużo węgli, także sobie wybaczam
|
|
|
|
#960 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzieki Ci kochana za taka szybka odpowiedz. Czyli jednak za malo tam troche u mnie tego jedzenia. Ja mam wlasnie taki problem,ze zawsze jak sie odchudzalam to jadlam tak malo jak kot naplakal i niestety waga stala w miejscu. Kiedys mi maz podliczyl ze w ciagu dnia bedac na diecie 1000kcal zjadalam 300 kcalAcha, i dzieki za linki, juz dodalam do ulubionych. Ten blog jest super. Fajna dieta, bo nie jest taka monotonna. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.

po prostu mrozisz owoce, czy jak?

od biedy jogurt nat.

Najpierw jadłam same ziemniaki smazone z sosem czosnkowym i kiełbase

Ja mialam 2 pary dlugich spodni co ich za bardzo nie lubilam i teściowa mi ścięła na 3/4 i teraz są super