![]() |
#211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowe mamusie 2006
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
Zdjecia
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#214 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez watka Czas edycji: 2006-10-15 o 12:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Rozeznanie
|
Babciu, bardzo się cieszę, bo już chciałam zaatakować Mamusie Dzieciaczków październikowo-listopadowo-grudniowych na ich własnym terenie - żeby coś niecoś podrzuciły... Myślę tak jak Bafi, że z czasem temat wyprawkowy będzie u nas coraz bardziej gorący... Mój mąż JUŻ ma mnie dość, a ja się dopiero rozkręcam!
![]() Kiciu, widzisz że jak na nasze odczucia ciuszki ciążowe są drogie, a wybór rozmiarów tez wcale tak różowo nie wygląda... przynajmniej w Wawie jest w sklepach po jednej-dwie sztuki każdego modelu... kryzys jakiś. W internecie pewnie jest więcej, może Ajusia nam coś podrzuci jak wyśledzi ![]() Ale dzieciaczkowe polskie to rzeczywiście chyba nawet słyną z tego że są ładne. Mnie tez świerzbi, ale czekam aż poznam płeć ... nie mogę się zdecydować - ładniejsze różowe czy niebieskie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#217 |
Wtajemniczenie
|
Kąpiółki miodzio, szczególnie pożeranie gąbki
![]()
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
Jędrusiowa fryzurka jest urzekająca
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Raczkowanie
|
Babciu Jędruś jest SUPER prawdziwy mężczyzna!!!
W mojej szafie też coraz mnie ciuchów na mnie pasuje ale po przejrzeniu stronn w skapitulowałam ceny sa zabójcze. Ale co dwie głowy to nie jedna (Emilka dodaje mi IQ) zebrała wszystkie swoje spodnie które spisałam juz na straty kupiłam 3m ściągacza i poprosiłam koleżankę krawcową żeby odpruła paski w tych spodniach, wycieła co nie co i doszyła "golf" ze ściągacza. Miałam oryginalne spodnie z golfem na wzór. Teaza zamiast jednych za 90zł mam trzy pary za 20zł i jestem bardzo szczęśliwa. Z bluzkami to już gorzej. To nie bardzo da sie kombinować więc szukam w normalnych sklepach długich bluzek, które nie będą przypominały worków. Dla was mam strony www które znalazłam może coś sie wam spodoba: http://www.9fashion.pl/ moja ulubiona (ceny SZOK) http://www.haloo.pl/ http://www.pieknamama.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No to teraz czekamy na Justysię-Violę i na Tysię (i na Jamadzię!!!). Chociaż nie wiem czy moje marne bulgotki można "zaliczyć" ![]() ![]() ![]() ![]() Kiciu, ciekawa jestem jak wygląda tam u ciebie "rynek wtórny" - mam na myśli wózki foteliki itp., rozglądałaś się? Pewnie na bogatym zachodzie jest znacznie bogatszy niż w Polsce. Wiecie, że w tej kategorii zakupów dla dziecka to dopiero są zabójcze ceny! ![]() ![]() ![]() Ajusiu, niezła spryciara z ciebie! Znajoma krawcowa to w ogóle jest skarb. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 |
Wtajemniczenie
|
no ja tu jestem ostatnia na liście więc z zazdrością mogę tylko słuchać o ruchach waszych Dzieciaczkow
![]() mój TŻ zrobił mi niespodziankę i wrócił na weekend do domu(zdezerterował z pracy bo musiałby w Niemczech stać cały weekend i dziś bo mają zielone światki)... no i praktycznie cała sobotę i niedziele leżał na moim brzuchu i nasłuchiwała ![]() ![]() ![]() BabciaWeatherwax ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
Kochane mamusie powiedzcie mi, czy odczuwacie juz dolegliwosci zwiazane z wiekszym brzuszkiem tj zaparcia i bole krzyza. Ja z powodu mojego siedzacego trybu pracy w weekend wieczorkiem myslalam ze sie poskladam. Dostalam rade aby codziennie wylegiwac sie pol godziny lezac plackiem na podlodze (twarda prosta powierzchnia). Oj jak gruchotaly te dolne czesci kregoslupa jak lezalam...ale fakt ze zelzalo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Rozeznanie
|
Bafsiu, no więc ja właśnie dlatego jestem fanką pilatesa, który super odblokowuje kręgosłup... Nieruszanie sie przez pierwsze trzy miesiące ciąży teraz może się odbijać, a tym bardziej jak brzucho wybija do przodu
![]() ![]() Ja mam super przemianę materii, ale za to miewam zgagę i bez przerwy siusiam, jak już pisałam... to na pewno przez mojego małego gagatka ![]() Ale jest jeszcze coś (cytat). Z normalnej buzia zrobiła mi się sucha i człoło sie łuszczy nawet dzień po pilingu, i dosmarowuje się dodatkowo kremem do suchej skóry. Nie mam na razie rozstępów (odpukać!), ale za to będę miała zmarchy ![]() Twoja ciąża w pełni a zwiększony poziom produkcji hormonów staje się powodem kłopotów ze skórą, która może być bardzo wysuszona i zaczerwieniona, przez co zacznie swędzieć i piec. Najczęściej objawia się to na twarzy, dłoniach i brzuchu, i dotyczy głównie kobiet, które przed ciążą miały suchą bądź wrażliwą cerę. Panie, które miały mieszaną lub tłustą cerę, raczej powinny zaobserwować poprawę w jej kondycji (choć znane są także przypadki pogłębienia się tego problemu w okresie ciąży) . |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co ja mam zonka, odebralam moje wyniki ktore robie co miesiac na kazda wizyte z ginkiem. I w moczu pojawily mi sie krwinki czerwone to jest na wyniku napisane jest tylko 2-4 poj w preparacie i badz tu czlowieku madry i pisz wiersze. Siusiac siusiam normalnie, nerki mnine nie bola .... hmmm kurde ciekawe co mi ginek powie dzisiaj
|
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Rozeznanie
|
Cytat:
Składniki morfotyczne moczu Krwinki czerwone - Erytrocyty (E) W prawidłowym obrazie moczu krwinek czerwonych nie powinno być więcej niż NORMA: 0 - 3 wpw (w polu widzenia) czyli spoczko. Czekamy na wieści od ginka. |
![]() ![]() |
![]() |
#227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jestem znow spokojna, dostalam skierowanie na zrobienie krzywej cukrowej - fuj pic ta glukoze rozcienczona z woda - okropienstwo ..... Aaa i przytylam 2,5 kg od ostatniej wizyty czyli jeszcze brakuje pol kilograma zeby dobic do wagi zprzed ciazy - chociaz nie ma sie czym cieszyc 60 kg przy wzroscie 161 to nie ladny wynik ale fakt, ze sie zapomnialam i wiedzialam zem sie zapuscila. Oj trza sie pilnowac .... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zadomowienie
|
Bafi super ze wszytsko dobrze
![]() ![]() ![]() ![]() 3majcie sie cieplutko i dbajcie o sibie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Justysiu-Violu, oszczędzajże się, siedzisz sobie w domku? Z wagą jesteś na dobrej drodze ![]() Aha, Bafi, pewnie czytałaś że mamusie polecają wcisnąć sobie cytrynkę do tej glukozy. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 |
Wtajemniczenie
|
Bafi zgrabniutko wyglądasz w tych ciuszkach a wagę masz w sam raz, chodzące kości to na wybiegach są i wyglądają wstrętnie...
ajusia pomysł z własną krawcową wspaniały, ja ma siostre krawcową ale jej strach dać doś w ręce z autopsji wiem że zawsze tu mi doda tam poszerzy i tak nie jest to co bym chciała ![]() Justysiu-Violu powiedz mi co z twoimi studiami? Ja mam obronę gdzieś między 20-30 lipca, pracę muszę oddać do 12 lipca a do tej pory nie ugryzłam częsci praktycznej ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Wtajemniczenie
|
Justyś to chyba musimy na wzajem klepać sie po plecach na pocieszenie
![]() czasami mam wszystkiego dość już bym chciało to mgr mieć w garści i nie mysleć o tych stresach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzieki Bafi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#236 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jutro rano musze wstać o 6 i jechać na badanie krzywej cukrowej FUJ każą mi wypić 75g tego słodkiego świństwa rozmieszanego w 100ml wody, paranoja (można wcisnąć pół cytryny ale co to da na taka mase glukozy). Potem mam siedzieć dwie godziny i znowu pobiorą krew (o ile im tam nie zwymiotuje i mnie nie wyrzucą- nie toleruje słodyczy odkąd jestem w ciąży, pod żadną postacią). FUJ! Ale czego się nie robi dla tych naszych małych istotek. cmok dla brzuszków |
|
![]() ![]() |
![]() |
#238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Wtajemniczenie
|
no witam dziewczyny co u nas tak cicho
![]() jak tam wasi lokatorzy w brzusiach ![]() ![]() ![]() ajusia jak tam po badaniu?
![]() ![]() |
![]() |
#240 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:17.