|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: storczyk (orchidea) cz.III
Ja już mam półkę na ścianie.
|
|
|
|
#1322 |
|
Zadomowienie
|
No super
Fajnie blisko okna na pewno bedzie im tam dobrze![]() Ja mialam podwojna polke ale w kacie i nie za bardzo sie podobalo moim kwiatuchom wiec teraz upycham na parapecie w kuchni,malym pokoju i w duzym na meblach stolach.Do sypialni nie daje,bo podobno storki zabieraja tlen w nocy wiec mam tam kwiatuchy ktore tlen daja ![]() Mam bardzo ciepla lazienke z duzym oknem ale nie wiem czy ryzykowac i stawiac tam storki.Nie mam pojecia czy by im sie tam podobalo.Moze ktoras z Was ma storki w cieplej lazience?? Pozdrawiam i zycze pieknego weekendu
|
#1323 |
|
Raczkowanie
|
W sumie czytając posty dziewczyn to wiem że storki stawiają w różnych miejscach lub hodują w wrunkach w których zdawałoby się że nie będzie im dobrze a okazuje się że pięknie tam kwitną one chyba się poprostu przystosowują do warunków w jakich im przychodzi być
A ta twoja łazienka zdaje się być kusząca ja tam bym spróbowała Edytowane przez kiniaczek31 Czas edycji: 2010-06-05 o 20:33 |
|
|
|
#1324 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i idac tym tropem to mam jeszcze mnostwo mejsca w domu na storki oj jakby to moj TZ uslyszal to by mnie chyba przechrzcil swoja droga. bylam dzis w obi i oczywiscie z pustymi rekami nie wyszlam wzielam ze soba 20 litrow kory sosnowej oczywiscie przyszlo mi przesadzac dzis 2 bidy z wyprzedazy zdjecia wkleje jutro...jeden ma 4 pedy a raczej mial bo mu go ktos 1 ukrocil ale 3 zostaly ![]() jeden storek byl przelany, 2 za to ususzony na wior...przesadzilam je do nowego podloza a raczej do samej kory sosnowej (naprawde, musialam... ) w korzonkach 4-pedowca syf i malaria..sodoma i gomora... a 2 mial piekne korzonki...mam nadzieje ze im sie w samej korze spodoba...jak myslicie? w sumie bardzo drobna ta kora, nieco smieciowata..czy kupic w pon w agrocentrum taka super gruba i chipsy i przesadzic???
OM 23-12-12 TP wg OM 29-09-13 wg USG 25-09-13 http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed> Edytowane przez zmienniczka Czas edycji: 2010-06-05 o 21:01 |
|
|
|
|
#1325 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
Maja77 Fajna ta półeczka przydała by mi się taka. A to obiecane storeczki mojej teściowej. Sorki za nie ostre zdjęcia ale czasu nie było Edytowane przez lusia288 Czas edycji: 2010-06-06 o 11:18 |
|
|
|
#1326 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1327 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie Wizazanki
Zauwazylam,ze mam pociag do storczyków,choc moze to tylko chwilowe Sama nie wiem...Zawsze bardzo mi sie te kwiaty podobaly,bo sa naprawde piekne ale nigdy ich nie kupowalam,bo widzialam u znajomych,jakie sa trudne w hodowli (choc mam jedna znajoma u ktorej kwitly caly czas ) Mialam wielki remont i podczas zakupow farb,walkow itp. ujrzalam regal ze storczykami-zapragnelam je miec od razu
|
|
|
|
#1328 |
|
Raczkowanie
|
trihomonas
Witaj ![]() Ps. wstaw foteczki |
|
|
|
#1329 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1330 |
|
Raczkowanie
|
No trzeba .. ale to nawet w paintcie mozna szybciutko zrobic moge ci napisac co i jak
![]() zawsze musi byc ten pierwszy raz
|
|
|
|
#1331 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki wielkie ale raczej nie da rady,bo mam tu wszystko po holendersku i choc ucze sie tego jezyka to za duzo by mi to czasu zajelo przez neta tak sie nauczyc ale jade pod koniec miesiaca do Polski na tydzien to na bank sie naucze (moja 12 lat mlodsza siostra bedzie nauczycielka
) Do tego czasu poprosze jak zwykle te sama osobe ale to jutro jak kupie kolejne kwiatuszki
|
|
|
|
#1332 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powiem ci ze im wiecej mam storkow (a jest juz 10 falkow + 2 cambrie +3 ludisie ) tym mniej mam ochote grzebac i to sw racja ze jak sie im da zyc (czyt. jak sie im nie rusza korzonkowa i chcialam jeszcze zapytac, ile dni po porzadkach w korzeniach (cieciu i cynamonowaniu) mozna je namaczac w wodzie? i czy mozna odrazu zastosowac tez nawoz? bo wczoraj robilam rachu ciachu ale 1 to ma korzenie jak wior takie zeschniete i krzyczy o wode??
OM 23-12-12 TP wg OM 29-09-13 wg USG 25-09-13 http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed> Edytowane przez zmienniczka Czas edycji: 2010-06-06 o 16:26 |
|
|
|
|
#1333 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Maja idealne rozwiązanie... mi marzy się podobna, ale zawieszona nad parapetem takie 2 piętro parapetu, ale nie ma perspektyw na ułatwienie mi kolejnych zakupów ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1335 |
|
Raczkowanie
|
Nawet trzeba przed wyjęciem namoczyć wtedy są bardziej elastyczne i chętne do wspołpracy
![]() Aj a ja się nie pochwaliłam (w sumie nie wiem czy jest czym ale).... chodzi o to że urosło mi bodajże keiki dendrobium. Foty jutro
Edytowane przez kiniaczek31 Czas edycji: 2010-06-06 o 18:47 |
|
|
|
#1336 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny zauwazylam ostatnio,ze moj storczyk cos wypuszcza...
Oto zdjecie: |
|
|
|
#1337 |
|
Zakorzenienie
|
Na moje oko to korzonek, ale jak podrośnie będzie lepiej widać
|
|
|
|
#1338 |
|
Zadomowienie
|
Nie, no, mieszkać w Holandii i mieć TYLKO 3 storczyki???
Toż to jawna profanacja!! A to zdjęcia miltonii jakie kupiłam na Dzień Matki.Zmienniczka, ja z tobą nie wytrzymam! Czy ty masz ADHD? Raz przesadziłaś i daj spokój! Czy ty zdajesz sobie sprawę jaki to jest stres dla rośliny? Zapewne nie, bo w innym razie odpuściłabyś to ciągłe grzebanie w korzonkach. Po drugie skoro widziałaś, że podłoże jest śmieciowate to po co w takie przesadzałaś? Już nie mogłaś zaczekać te kilka dni do poniedziałku i przesadzić w porządne podłoże raz a dobrze? Echhh, normalnie wytrzaskam cię po tych świerzbiących łapkach.
Edytowane przez Maja 77 Czas edycji: 2010-06-06 o 21:33 |
|
|
|
#1339 |
|
Zadomowienie
|
Majus...staram sie...ehhhhh wiele pracy jeszce mnie czeka
nie moglam zaczekac bo mialam wrazenie ze umieraja z kazda godzina..mialy zaplesniale podloze i robale...zrozum
|
#1341 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1342 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko problem w tym, że nie mogę znaleźć żadnej w mojej okolicy ![]() Ale za to wczoraj sprezentowałam sobie mini miniaturkę cały storczyk wraz z doniczka ma 20 cm w tym doniczka 5 cmjuż ładuję baterie do aparatu... długa sesja się szykuje
|
|
|
|
|
#1343 |
|
Zadomowienie
|
To ja dołącze do grona tych, którym śnią się storczyki po nocach... Ehh.. a myślałam że mi to nie grozi
![]() Byłam gdzieś z TŻetem ( w jakimś sklepie) i stały tam one - morze stroków. Już wybrałam sobie trzy, gdy zobaczyłam jakiegoś dziwnego, jakiego jeszcze nie mam - bo był niebieski ![]() To znak Dobrze że Mama zamierza remont kuchni, to przy okazji oglądania kafelków, pooglądam sobie storczyki... :P
|
|
|
|
#1344 |
|
Zadomowienie
|
Hahaha, ja też dzisiaj znowu miałam sen o storczykach! Śniło mi się, że byłam z kumpelą w LM i stały takie bidy storki, niekwitnące, po 10 zł i był jeden z marmurkowymi listkami, znaczy się moja wymarzona filadelfia!!! Hahaha, dziewczyny to jest mega obsesja!!! Moja mama znowu kupiła storka na prezent i właśnie ma marmurkowe listki ale kwiaty ma różowe więc na filadelfię nie wygląda. Wieczorem wkleję zdjęcia.
|
|
|
|
#1345 |
|
Rozeznanie
|
To ja się pochwalę moim nowy cudem
Maja Ty miałaś tylko sen o bidach za 10 zł, a u mnie w Casto były dosłownie bidy z listkami wiotkimi i spalonymi, pędami poobcinanymi i z korzeniami suchymi - dokładnie za 10 zł
|
|
|
|
#1346 |
|
Zadomowienie
|
Jaka ślicznusia miniaturka!
![]() ![]()
|
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
No to i ja dziewczyny się pochwalę moim storczykiem
Nie jest to jedyny jaki posiadam bo troszkę ich mamy . A więc dokładniej kot zrzucil mi z okna tego storczyka i troszkę go połamał , on za to wypuścił nową gałązkę i zakwit
|
#1348 | |
|
Zadomowienie
|
jeeeeeeeeeezuuuuuusicku jakie cudenko
wyobrazcie sobie ze raz przejechalam wszystkie markety i agrocentra w kielcach (chyba oprocz 2 przed miastem) w poszukiwaniu budynia i nie znalazlam... tzn mam 1 bialego w fioletowe kropy (ktory zreszta odwzajemnia moja milosc rozwijajac nowe paki ostatnimi czasy) ale to nie o to chodzi...ja chcialam rozowego w kropy albo zoltego w rozowe...a tu nic...nawet miniaturek nie widzialam.. za to dzis zakupilam kolejne bidy za 10 zl w obi. bidy nie bidy bo korzenie maja w mega super stanie ale kwiatuszkow malo...moze w koncu zbiore sie i wkleje nowe nabytki bo tak obiecuje i obiecuje a nic nie widac :P zaczyna za to miejsca brakowac i TŻ coraz bardziej sie wkurza chyba zawine kwietnik od mamy z piwnicy ![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
przepiekny jest pokaz inne ? a tak w ogole to witamy wsrod zeswirowanych
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
Doriskap prześliczny ten nowy!!
|
#1350 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ja mam 2 pytanka: -> czy macie może pojęcie jaki to kwiat, ten żółty? -> moje storczyki są w tych osłonkach plastikowych i się zastanawiam nad kupnem doniczek do storczyków. Szklane są fajne, ale dla mnie trochę drogie, jakbym miała dla każdego taką kupić, więc czy będzie ok jak kupie plastikowe kolorowe? czy one światło przepuszczają? jak myślicie? ![]() wrzucam też zdjęcie moich ulubieńców
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.

Fajnie blisko okna na pewno bedzie im tam dobrze
oj jakby to moj TZ uslyszal to by mnie chyba przechrzcil
ale 3 zostaly

) Do tego czasu poprosze jak zwykle te sama osobe 

Raz przesadziłaś i daj spokój! Czy ty zdajesz sobie sprawę jaki to jest stres dla rośliny? Zapewne nie, bo w innym razie odpuściłabyś to ciągłe grzebanie w korzonkach. Po drugie skoro widziałaś, że podłoże jest śmieciowate to po co w takie przesadzałaś? Już nie mogłaś zaczekać te kilka dni do poniedziałku i przesadzić w porządne podłoże raz a dobrze? Echhh, normalnie wytrzaskam cię po tych świerzbiących łapkach. 

Dobrze że Mama zamierza remont kuchni, to przy okazji oglądania kafelków, pooglądam sobie storczyki... :P