|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Moi na drugim spacerze i znów leje
|
|
#4502 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
gosiek, fajnie ze sie w koncu odezwałas
moze w PL znajdziesz wiecej czasu ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4503 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
no ja może mojemu też
![]() Cytat:
![]() no takiego dającego cień to nie.. siedziałyśmy dzisiaj u rodziców w ogrodzie, odgapiłam perfidnie twój sposób z karimatami, mała była zachwycona, ale trawy się boi Cytat:
Cytat:
![]() A tak na serio to wyobrażam sobie jakie zamieszanie z pakowaniem ![]() Cytat:
kurcze no rzeczywiście znowu coś..niestety nie poradzę wiele bo też tylko o złocie słyszałam, trzymam kciuki żeby cholerstwo sobie poszło Cytat:
szczęście mają chłopaki dzisiaj wybitne ![]() Martynka zamiast zasypiać to klęka w łóżeczku na dodatek gryzie barierkę i mam poważne obawy że wybije sobie zęby w powalającej i tak ilości czterech ![]() aa Miramejku, czytałam że powyżej 10 miesiąca mięso to 20g surowego (ok. 4 łyżeczki) ale jakoś nie przejmuję się tym specjalnie...staram się urozmaicać po prostu
|
|
#4504 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Marci nie ma nic groznego - pani powiedziala, ze to podraznienie, taki liszaj, maly ma wrazliwa skore i to dlatego
przepisala masc
|
|
#4505 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to super
|
|
#4506 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Zgłaszam, że żyjemy ![]() Właśnie wróciłam o dentysty ałaaaaaa Mnie już ten internet do grobu kiedyś doprowadzi no nic idę was podczytać póki działa ![]() trzymajcie się mamusie
|
#4507 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dało się zrobić kompres? Współpracował Maciejka? Cytat:
Cytat:
![]() Napisz coś więcej ![]() Całusy i uściski dla Was U nas w dzień było strasznie gorąco i parno. Później pokropiło chwilkę i powietrze się oczyściło, ah jak przyjemnie ![]() Zapraszam do klubu Wkleiłam krótki filmik z moją Chodziarką Wyłączcie głośniki i nie słuchajcie mnie
|
|||
|
|
|
#4508 |
|
Wtajemniczenie
|
Gorgulku
I dołączam się do opinii większości, że piękna z ciebie kobitka A Zuzia jaka już duża Widzę, że u większości pogoda dopisuje i nareszcie dzieciaczki mogą nacieszyć się spacerkami ![]() My też z Amelką zwiedzamy ile się tylko da, aż mnie nogi bolą ![]() Dzisiaj wyszłyśmy o 9 a wróciłyśmy o 15 wizyta w parku, u babci i kawiarni zaliczone ![]() W sumie u nas po staremu, wielkimi krokami zbliża się roczek. Od chrzestnego ma dostać takiego konika na biegunach a od chrzestnej rowerek. Nie planujemy dużej imprezy bo przyjdzie jakieś 5-6 osób. Torcik, sałatka, bigos, koreczki i tyle. Nie ma co szaleć bo mała i tak nie będzie tego pamiętać
|
#4509 |
|
Zakorzenienie
|
koleżanka osłabiła mnie dokumentnie.Nie będę was zanudzać jej "problemami" bo chciałabym tylko takie (sercowe i śmieszne)mieć.A takowe miałam w liceum
![]() W telegraficznym skrócie , jak to się mówi "wyżej sra niż dupę ma ![]() Pasuje jak ulał.Sama nie ma nic do zaoferowania(z materialnych rzeczy-dom, działka,mieszkanie,dobre auto,odłożone pieniądze-jest 30letnią panienką, która mieszka z tata na 14p. w bloku) a szuka faceta który będzie to wszystko miał, na dodatek będzie przystojny jak Adonis i idealny(otwarcie o tym mówi)... Tylko coś przebrany ma ten towar Najlepsi wybrani, dla niej ochłapy Sama otwarcie mówi " ja mam grube sito,jeśli chodzi o mężczyzn: czym rozbawia mnie do łez ![]() Staram się ją wizytować jak męża nie ma w domu, bo afera by była jak nic. Ostatnio mówi o kimś przy moim mężu "a ten taki chudy, mały,pewnie nic w gaciach nie ma,a ja muszę mieć bo ja taka potrzebowska jestem" buaha ha ha ![]() Odmóżdżę się zawsze po spotkaniu z nią. Dziś stwierdziła że mała grzeczna, ale że jest uzależniona ode mnie ![]() Między słówkami do mnie i siory rzekła, że mamy beztroskie życie, w domu z dziećmi...tylko że to ona beztrosko siedziała w sukience na naramkach i laczuszkach na szpileczkach, spijała kawę zarzucając włosami...mi pot po du...leciał i ani na chwile nie zasiadłam do stołu, mimo że pytała czy w końcu usiądę Mi też jęczmień zszedł od pocierania obrączką-kolegi swojej jeszcze nie miałam.Wyszedł mi ze 2x od przeciągu.Coś jeszcze miałam dodać i zapomniałam. Aaaaa jutro kardiolog na 19:30
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-06-07 o 21:06 |
|
|
|
#4510 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, wchodzą do domu, pytam czy zmokli, Małż mówi, że tylko On jest mokry, ale dlatego, że biegł z wózkiem, żeby zdążyć przed deszczem i burzą Zaczęło się ![]() , taki mam plan (odgapię od magi , najzwyczajniej w świecie się boję, bo słabizna ze mnie w kuchni ![]() Cytat:
Cytat:
No ale nic więcej nie napiszesz? ![]() Cytat:
|
|
|
#4511 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A może wkleisz jakieś nowe fotki Amelki? I pochwal się umiejętnościami córci ![]() No zbliża się roczek a ja pomysłu nie mam Chyba będzie imprezka w domu.Cytat:
![]() Zaciśnięte ![]() Cytat:
Dasz radę ![]() Pewnie znów popada u Was... |
|||
|
|
|
#4512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No toć to Jego największy skarb ![]() Myślę, że jak zacznę, to pójdzie ![]() W czasie jutrzejszego spaceru, z tym, że to ja idę ![]() *** Pochwalę się cichutko, Kubuś zaczyna powtarzać "baba" i "bam"
|
|
|
#4513 | |
|
Wtajemniczenie
|
katarzynka00 ta koleżanka w jakimś innym świecie żyje
a ty Kasiu ze sobą idziesz do kardiologa? bom nie w temacie trzymam mocno kciuki ![]() no przecież napisałam Cytat:
Amelka sama jeszcze do końca nie chodzi, ale puszcza się i kilka kroczków przejdzie. Za obie ręce nie chce już być prowadzona i się denerwuje pannica śmiesznie to wygląda. Zabawki ją nie interesują nr 1 to książeczki. Jak tylko jakąś widzi to aż piszczy i każe pokazywać co tam narysowane. Mowa jakoś teraz stanęła. No i tyle na razie A i nie mogę jej przekonać do kubka niekapka
|
|
#4514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Amelki, słomka też fajna
|
|
|
#4515 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() juz nie musicie zaciskac kciukow bo@ przylazla ![]() brzuchol mnie boli a malz mi zrobil tortille ![]() jak spi to juz ja atom nie ruszy Cytat:
a jak ujrzala mrowke to Cytat:
Cytat:
|
|
#4516 |
|
Zakorzenienie
|
ja ide spać. nie wiem czy kupowac te szpilki Zary, boje sie ze rozmiar bedzie nie taki. bo róznie to bywa z moimi stopami
![]() musze sie z tym przespać dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- czekoladko daaaj tortilli
|
|
|
|
#4517 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze żoneczka ![]() Pójdzie Oby nie ![]() No pięknie ![]() Cytat:
![]() ![]() Zaglądaj do nas częściej Moja znów słomki nie lubi ![]() Cytat:
![]() A Zuzka to mrówki chce brać w ręce, jak nie może złapać to depcze albo paluszkiem rozgniata |
|||
|
|
|
#4518 |
|
Ola-Unhola
|
Czesc
|
#4519 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() czekoladka21 ![]() Wkleiłam dwie nowe fotki do galerii co by ciotki o Amelce nie zapomniały ![]() Dobranoc
|
|
#4520 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Unholy czesc
![]() gorgulek mala slicznie chodzi ![]() moj nie chce ale nauczyl sie robic halo halo z telefnem kom, pokazuje jakie ma klopotki, mowi papa jak je robi, no i robi nerwuska ![]() musze sprobowac to nagrac kiedys
|
|
#4521 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Moja pierwsze kroczki zrobiła 26 maja i do tej pory nie bardzo chciała ale rozkręca się Chwilka cierpliwości i Marcelek pójdzie Nagraj nagraj No i za nowe umiejętności.
|
|
|
|
|
#4522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zobaczymy ![]() ![]() Ach, te kobiety ![]() Cześć ![]() Dobranoc Cytat:
|
|
|
#4523 |
|
Ola-Unhola
|
No dobra, napiszę co u nas
![]() Wesele się udało, trochę za bardzo zaszalałam i wczoraj chorowałam ![]() (Antosia nie karmiłam, mleko odciągnięte miałam w niekapku, ale od 21 spał o prawie 7 i nie było potrzebne) Jakoś specjalnie nie tańcowaliśmy, bo jednak Antoś bardzo zajmował nas sobą i nie było chwili wytchnienia. O 21 zasnął w wózku i do północy (trochę przed) dyżurowaliśmy na dworku na zmianę jeszcze z teściową. Przed północą się zebraliśmy i ok 1 byliśmy w domu. Mały był tak padnięty, ze nie zauwazył przełożenia do fotelika a potem do łóżeczka. Wyszalał się za to Bartuś, który nieprzerwanie do 23.30 tańczył i super się bawił (muszę zapisać go na tańce) Aparatu nie wzięlismy, więc fotek naszych nie mam (moze od kogoś przegram), także nie wstawię. Poza tym przy gorgulku się chowam i nie mam co pokazywać. Super wyglądałaś Wczoraj Małż miał uczelnię, więc zawiózł mnie do rodziców, gdzie się wyspałam w cieniu pod róża do 15 i od razu było lepiej ![]() Dzisiaj z powodu braku netu trochę posprzatałam, żeby zabić jakoś oczekiwanie na łączę ![]() Także jestem zwarta i gotowa ![]() syla, pchcza mamy takiego: http://www.allegro.pl/item1068891129...ce_zobacz.html morska, brawa dla Tymka POza tym śliczny z niego i duuuzy już chłopczyk Życzę udanego wyjazdu i żebyście porządnie wypoczęli czeko, Wercia cudna na tym kocyku gosiek, witaj Widziałam fotki na nk, rzeczywiście Piotruś lubi się wspinać Kat, dostałaś @? ![]() no i więcej nie pamiętam ![]() Co tam u Was?
|
#4524 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny !!!
U nas rowniez dzionek w wiekszosci na dworzu spedzony . Bylam dzisiaj zwazyc Daniela no i ma rowne 9 kg. Daniel od paru dni bardzo sie wkrecil w pokazywanie wszystkiego . Po domu chodzi i caly czas kreci glowka na nie , cokolwiek do niego nie powiem. A jak bylismy dzisiaj na miescie to wszystkim papa kiwal . No i nauczyl sie robic tany tany tak jak Marcelek Svi. Ach no i chodzenie trzymany za raczki tak mu sie spodobalo , ze potrafi dreptac w ta i spowrotem naprawde dlugo a mnie krzyz boli , a jak probuje go juz puscic to jest ryk.Bylam dzisiaj w Clarks obejrzec buciki dla Daniela , podobaja mi sie te , niestety nie maja sandalkow w Danielka rozmiarze.http://www.clarks.co.uk/find/enduses...ct-is-20339115
|
#4525 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a my tez kupilismy pchacza
![]() o takiego: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1051720482 dzis przyszedl wieczorkiem, juz go zlozylam - jest bardzo fajny TZ pojechal po baterie zobaczymy czy malemu sie spodoba
|
|
#4526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I dziękuję Ale fajnie, zazdroszczę na hamaku? ![]() Cytat:
![]() codziennie coś nowego u naszych dzieciaczków ![]() Bardzo fajne buciki. Obiecałam sobie kłaść się wcześniej spać i muszę już iść ![]() Dobrej nocki
|
||
|
|
|
#4527 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
dla Danielka.Bardzo fajne te buciki Cytat:
i dzisiaj zaczął chodzić i pchać przy rozstawionych. Myślę, że się rozkręci Jednak szał zrobił jeździk samochodzik po Bartusiu, który jest u moich rodziców, pół dnia za nim wczoraj chodził ![]() Coś w tym stylu, ale jeszcze zwyklejszy, czyli kierownica i oparcie z tyłu, bez bajerów: http://www.allegro.pl/item1070842221...dzik_auto.html
|
|
#4528 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że wesele udane , może chodźcie częściej, jak Antoś tak ładnie wtedy śpi ![]() Mówisz, że tancerz Ci rośnie? Po Mamusi Czasem i brak netu się przydaje ![]() Cytat:
) ma wycelowany w coś paluszek , papa robi po swojemu, ale robi, tany tany nie umie. Ale za to też już chodzi za rączki, króciutko, ale kilka dni temu od razu siadał na pupę, więc się teraz cieszę ![]() Gratulacje dla Danielka za wszystkie nowości Buciki fajowe ![]() Cytat:
*** Ja idę spać, dobranoc
|
|
|
#4529 |
|
Zakorzenienie
|
megi do kardio z malą jade na kontrole, ktora bedziemy musialy miec co pol roku do 2 r.ż
Unholy...nie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4530 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Najgorzej nie było, ale szału nie ma ![]() Na wielkim leżaku pod chłodniutkim śpiworkiem. ![]() Dobrej nocki, ja też idę, bo jeszcze do wanny chciałam wskoczyć Do jutra
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:44.

moze w PL znajdziesz wiecej czasu 

Nie wiem w co mam ręce włożyć, co pakować, nie wiem czy zdążę, czy niczego nie zapomnę.... Brrrr
Jak pupa się goi, to żeby nie było nudno, znowu się coś przypałętało
Nie wiem co mam robić. Poradźcie 
Głównie chodzi o ciepły kompres, więc z ciepłej wody też można zrobić. Tylko czy Maciuś grzecznie zamknie oczko i poleży z kompresikiem - wątpiliwe 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
, taki mam plan (odgapię od magi 

dla Amelki, słomka też fajna