"Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-07, 11:04   #751
dewi
Rozeznanie

Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011

Moim głównym objawem jest brak ochoty na słodkie... przed ciążą uwielbiałam czekoladki, słodkości ciasta a teraz wogóle mnie do nich nie ciągnie. Za to mam ochotę na ogórki, śledziki, potrawy mięsne( wcześniej mogły dla mnie nie istnieć)
Nie mam mdłości... na dziewczynkę podobno bardziej się je ma. Już nie mówiąc o tym że ani raz nie wymiotowałam. Ani wcześniej ani teraz.
Zobaczymy czy to się nie zmieni bo w sumie dopiero początek. Jak będzie dziewczynka to też będę szczęsliwa choć nie ukrywam że chciałabym chłopaka
Stary 2010-06-07, 11:32   #752
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dewi Pokaż wiadomość
Moim głównym objawem jest brak ochoty na słodkie... przed ciążą uwielbiałam czekoladki, słodkości ciasta a teraz wogóle mnie do nich nie ciągnie. Za to mam ochotę na ogórki, śledziki, potrawy mięsne( wcześniej mogły dla mnie nie istnieć)
Nie mam mdłości... na dziewczynkę podobno bardziej się je ma. Już nie mówiąc o tym że ani raz nie wymiotowałam. Ani wcześniej ani teraz.
Zobaczymy czy to się nie zmieni bo w sumie dopiero początek. Jak będzie dziewczynka to też będę szczęsliwa choć nie ukrywam że chciałabym chłopaka

ja dziś zaczynam 12 tc i zmniejszyły mi się mdłości. Wczoraj praktycznie nie miałam, co nawet mnie zaniepokoiło, ale jak myłam zęby to prawie pawia puściłam, więc stwierdziłam, ze wszystko w normie piersi nie bolały mnie i nie bolą nadal, są widoczne jedynie żyłki no i może trochę pełniejsze są. Ale żeby jakieś spektakularne zmiany czy jakieś bóle czy nadwrazliwosć to nie no i straciłam ochote na jogurty, które przed ciażą jadłam litrami brzuch mnie jedynie pobolewaw różnych miejscach i to mnie niepokoi, no ale gin po prostu kazała nospe brać i odpoczywać, wiec grzecznie stosuje się do zaleceń. Ale stresuje się przed czwartkowym usg.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 11:58   #753
achaia
Raczkowanie

Witam

W weekend mieliśmy taką fajną pogodę a dziś już znów się psuje jak mam leżakować to wolałabym na świeżym powietrzu

U mnie praktycznie jedynym objawem są bolesne piersi które dodatkowo zdecydowanie jakby napuchły czasem mnie zmuli ale bez dramatu, no i szybciej zasypiam i ogólnie jestem bardziej zmęczona. A jeśli idzie o smaki to dostałam obsesje na punkcie zup pomidorowa, ogórkowa, botwinka barszczyk czerwony w kółko mogłabym jeść. Słodycze też mnie za bardzo już nie interesują co mnie nie martwi akurat

Jest mi zupełnie bez różnicy płeć lokatora byleby wszystko było w porządku wizyta za tydzień dopiero

Trzymam kciuki za USG i zmykam gotować oczywiście ogórkową
(gdzie idę Ty idziesz ze mną;
cokolwiek robię samotnie
jest twoim dziełem, kochanie)"

Patrycja

[']

achaia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 11:59   #754
figunia86
Przyczajenie

Dziewczyny nie wiecie czy mozna brac rutinoskorbin w ciazy? albo cos stosowac na to zeby nie miec zylakow i zeby nogi tak nie bolaly? Bo bola strasznie i sa spuchnięte mam skłonnosc genetyczna do zylakow a jednak chcialabym ich uniknac
figunia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 12:13   #755
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figunia86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiecie czy mozna brac rutinoskorbin w ciazy? albo cos stosowac na to zeby nie miec zylakow i zeby nogi tak nie bolaly? Bo bola strasznie i sa spuchnięte mam skłonnosc genetyczna do zylakow a jednak chcialabym ich uniknac
nie mam pojęcia. Najlepiej spytaj się lekarza, bez porozumienia z lekarzem lepiej leków nie brać.

Stary 2010-06-07, 12:23   #756
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

Dzieńdoberek

od kilku dni mam takie mdłości, że głowa mała...na szczęście na razie obyło się bez wymiotów. głowa mnie boli, najchętniej cały czas bym spała nawet nie mam siły na wizażu siedzieć, dlatego tak rzadko się odzywam, idę leżakować. trzymajcie się Dziewczynki

stalowamagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 12:28   #757
Marza1Dudz
Raczkowanie

Ja również oprócz tych obolałych piersi i bolącego brzucha nic nie czuje,o i plecy mnie bolą, co mnie dziwi bo brzuszka nie widac. Dziewczyny czy powiedziałyście swoim pociechom, że będą miały rodzeństwo. Ja jeszcze nic. Córka ma 7 lat i nie pała radością do małych dzieci.

W środę USG - boję się.
Marza1Dudz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-07, 12:45   #758
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:

To nie jest prawda z tymi wymiotami czy też z kwaśnymi czy słodkimi rzeczami. Ja ma córeczke a jadłam kwaśne i zero wymiotów. Teraz jem wszystko i zero wymiotów ale bardziej Mnie do słodkiego ciągnie niż do kwaśnego .

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Marza1Dudz Pokaż wiadomość
Ja również oprócz tych obolałych piersi i bolącego brzucha nic nie czuje,o i plecy mnie bolą, co mnie dziwi bo brzuszka nie widac. Dziewczyny czy powiedziałyście swoim pociechom, że będą miały rodzeństwo. Ja jeszcze nic. Córka ma 7 lat i nie pała radością do małych dzieci.

W środę USG - boję się.

Mnie tez jedynie piersi bolą i już sa dużo większe niż przed ciążą, i jakie pełne
Ja mam córeczke 3 letnią i ona wiedziała pierwsza że będzie mieć dzidziusia i często Mnie całuje po brzuchu i mówi że widzi dzidziusia cieszy się .

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
mam koleżankę która pierwszą miała CC a potem dwa razy SN rodziła! to jest możliwe

ale mam taką która po pierwszej CC miała kolejne dwie, bo ... bo lekarz "bawić się nie będzie" tak jej powiedzieli na porodówce przy drugim
mówi się też że po dwóch CC już "odradzają" kolejne ciąże
koleżanka (ta właśnie) miała już trzy i mimo iż synek ma dopiero miesiąc
już myśli o kolejnej ciąży!!!

To bardzo fajnie że jest taka możliwośc

Ja też znam osoby które miały 3 CC i że więcej nie polecają lekarze.

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Napisane przez mirabelka19 Pokaż wiadomość
Hej.
Ja za tydzien mam 3 wizyte. 9 tydzien i jak narazie zadnych dolegliwosci ,nudnosci...tylko apetyt wilczy wrecz

Niestety kremik na rozstepy z daxa nic mi nie daje bo robia sie one w dalszym ciagu coraz wieksze..chyba zainwestuje mustele.

Dziewczyny jak to jest z terminem porodu jesli okres mialam nieregularny. wie ktoras? bo ten lekarz tak mi nakrecil ,ze juz sie pogubilam. Termin mam na 9 stycznia ale podobno ze przed terminem nie urodze tylko jak cos to po do 2 tyg.z racji tego nieregularnego okresu... (?)

Macie juz jakies przeczucia co do plci ?

Ja nie mam rzadnych przeczuć co dop płci, ale będe szczęśliwa jak i z dziewczynki tak i z chłopca żeby było tylko zdrowe

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Napisane przez mirabelka19 Pokaż wiadomość
My znow mamy przeczucie ,ze to chloopiec
ZA jakis miesiac dowiemy sie czy nasze przeczucia sie sprawdzily
A chcialabym bo w mojej rodzince od pokolen chlopa nie bylo

A co tak wczas się dowiesz ???
Idziesz na to 3D ???

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
mnie dalej bolą piersi choć troszke mniej, ale są bardzo pełne. Tylko że ja jestem dopiero w 7 tyg wiec cieżko coś radzić co będzie w 9. A mdłości nie mam wcale. Mam za to ogromny apetyt. Najlepsza na uspokojenie nerwów jest wizyta u gina, nic mądrzejszego nie poradzę.
No to fajno oby dzidzia za wielka nie urosła to może uda się urodzić SN razem z TZ takie jest moje marzenie...

Co do płci to myślę że będzie chłopak ( drugi ) bo mam identyczne objawy...oby zdrowe było to nie ważna reszta

To że są identyczne objawy nic nie oznacza
Moja kuzynka miałą przeczucie że bedzie córeczka bo ma całkiem inne objawy niż przy synku noi niestety błąd ma drugiego synka
Ja sie na nic nie nastawiam bo wiem że mogę by c potem rozczarowana, a po co. I wogóle nawet nie myślimy nad imieniem bo jeszcze się boimy, może zaczniemy po II trymestrze.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500

Edytowane przez Myszeczka86
Czas edycji: 2010-06-07 o 13:24
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 13:09   #759
Aliszcze
Zakorzenienie

mi się marzy tylko zdrowe dziecko, płeć nieważna. Nad imionami nie myślę, za wcześnie, zbyt mocno się boję zapeszyć.

Stary 2010-06-07, 13:27   #760
make_up_istka
BAN stały

Dewi tak, wyliczył mi że na 23, a ty sama wyliczałaś dzień ciąży? Bo ja licząc od dnia ostatniego @ mam 7t6dc ale mam 32 dniowe cykle, więc odjął mi te 4 dni (nie wiem czemu i czy dobrze, idę do innego lekarza), w każdym razie wychodzi mi i z usg i z kalendarzyka 23.01
Mnie tam jakoś brzuszek cieszy chyba dlatego że mocniej odczuwam to, że będę miała swoją kruszynkę. Choć moje objawy mówiąc same za siebie... Juz nie mam mdłości, tylko po prostu, co zjem rano, to zwracam brak apetytu (omijam mięso z daleka, z wyjątkiem wędlin), zmęczenie, puchnięcie nóg, masakra...

sanetka ja mam takie przerwy typu dzień lub dwa nic mi nie jest i potem zaczyna się na nowo, tylko gorzej...

Mam pytanie, to dopiero 7tc, a mnie wszystko ciśnie (majtki, rajstopy, getry, spodnie), choć ciocia mi cały czas mówi, że zacznę tyć w czwartym miesiącu, a na razie to siła sugestii. Ale normalnie mam pręgi odciśnięte! macie to samo? Może ja to czuje ze względu na to, że normalnie nie mam ani centymetra brzuszka więcej niż kości biodrowe?
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 13:32   #761
vilya
Zadomowienie

ja juz nie mogę włożyć spodni - biodra mi sie poszerzyły i trochę brzuch urósł. Nie chcę go naciskać. Miałam rozmiar 36, wczoraj założyłam mamy spódnice 38. A dopiero sama pisałam, ze to niemożliwe żeby w 2 miesiącu tak utyć.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-07, 13:33   #762
dewi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość

To że są identyczne objawy nic nie oznacza
Moja kuzynka miałą przeczucie że bedzie córeczka bo ma całkiem inne objawy niż przy synku noi niestety błąd ma drugiego synka
Ja sie na nic nie nastawiam bo wiem że mogę by c potem rozczarowana, a po co. I wogóle nawet nie myślimy nad imieniem bo jeszcze się boimy, może zaczniemy po II trymestrze.
ooo to nawet fajnie mieć taka niespodziankę, bo myślałam że powinny być inne objawy na dziewczynkę co ma być to będzie.

Naszemu synkowi nic nie mówiliśmy jeszcze, boję sie że jak się coś stanie to nie będę mu potrafiła wytłumaczyć dlaczego nie ma rodzeństwa. A poza tym jest taki niecierpliwy że pewnie chciałby brata albo siostrę już jutro a najlepiej dziś

make_up_listka mnie też wszystko ciśnie i spodni nie mogę dopiąć i tez mi się wydaje że to za wcześnie...
Stary 2010-06-07, 13:42   #763
Katarina89
Raczkowanie

Co do objawów...
Ja przez 3 tygodnie miałam straszne nudności, ale bez wymiotów na szczęście. Teraz mnie jakoś puściło, ale to może być chwilowe. Piersi mnie bolą cały czas praktycznie :/ i ostatnio pobolewa mnie brzuch, częściej chodzę do WC i mam wzdęcia, szczególnie wieczorem i z samego rana :/
Nad imieniem jeszcze nie myślę, choć mój TŻ często gdzieś napomknie, że np Krzysiek fajne...
A co do tycia... :/ Przez te 2 miesiące przytyłam na pewno na twarzy, to widać (w mojej rodzince mówią, że to jest "objaw" na dziewczynkę), przytyło mi się też troszkę w ramionach i na brzuchu, nogi zostały jakie były, albo przybyło tak niewiele, że nie widzę różnicy, to pewnie ze względu na to, że w mojej pracy dużo biegałam.
Środa USG, zobaczymy czy z maluszkiem wszystko w porządku.
Wiem jedno, oboje z TŻtem nie chcemy znać płci dziecka zanim się nie urodzi ^^
Stary 2010-06-07, 13:42   #764
make_up_istka
BAN stały

W sumie prawda jest taka, że mnie już przy okresie, kiedy mam pełniejszy brzuch lekko wszystko uwiera, ale teraz jeszcze mocniej. A przecież odcisków sobie nie wmawiam...
Wagowo nie przytyłam, bo mało jem, a jak jem to zwracam...

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2010-06-07 o 13:43
Stary 2010-06-07, 13:58   #765
Aliszcze
Zakorzenienie

bardzo szybko nie mogłam dopiąć się w spodnie. Macica rośnie to i podbrzusze rośnie, wcale nie trzeba wagowo jakoś przytyć. Poza tym sprawa indywidualna, na wątku mamuś listopadowo- grudniowych brzuszki są różne, jedne całkiem spore, inne dopiero co zaczynają odstawać a różnicy tygodni nie ma sporej miedzy tymi brzuszkami ja już w żadne spodnie nie wchodzę, także obecnie chodze albo w piżamie albo w sukienkach

Stary 2010-06-07, 15:12   #766
Zadie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
sanetka ja mam takie przerwy typu dzień lub dwa nic mi nie jest i potem zaczyna się na nowo, tylko gorzej...

Mam pytanie, to dopiero 7tc, a mnie wszystko ciśnie (majtki, rajstopy, getry, spodnie), choć ciocia mi cały czas mówi, że zacznę tyć w czwartym miesiącu, a na razie to siła sugestii. Ale normalnie mam pręgi odciśnięte! macie to samo? Może ja to czuje ze względu na to, że normalnie nie mam ani centymetra brzuszka więcej niż kości biodrowe?
Eh, a myślałam, że tylko ja tak mam Babcia mi tłucze, że tycie to na pewno nie teraz, ale czuję się, jeśli nie przytyta , to co najmniej opuchnięta. Pomierzyłam się dla pewności i wymiary niby te same, ale zwłaszcza stanik bardzo ciśnie...

A z objawów:
- bardzo bolesne piersi, a już sutki to masakra, nie idzie dotykać czasami
- uczucie osłabienia, zmęczenia i senności, praktycznie cały czas, przy większym wysiłku mroczki przed oczami i konieczność natychmiastowego zajęcia pozycji siedzącej
- potworne mdłości rano i jeśli na dłużej zapomnę o zjedzeniu choćby małego posiłku
- niestrawność i wzdęcia- cały czas
- wahania nastroju (nie wiem jak TŻ to wytrzymuje, płaczę jak ostatnia histeryczka), jakieś smuty i doły niemalże bez przerwy

..uzbierało się tego trochę, a podobno ciąża to taki piękny okres. Może z czasem mój organizm się uspokoi, ale na razie przez większość czasu czuję się okropnie
Zadie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 16:08   #767
gabriellao0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
mi się marzy tylko zdrowe dziecko, płeć nieważna. Nad imionami nie myślę, za wcześnie, zbyt mocno się boję zapeszyć.
się zgadzam
aby zdrowe było a cala reszta to ......... pikuś

ja mam bęben jak bym była w 5miesiącu
i wiem, że jak na razie to z ciążą ten bęben ma prawie nic wspólnego
jedna marcówka kiedyś dała rysunek (bo jest lekarzem), że macica dopiero w 5 miesiącu sięga gdzieś okolic pępka i tak faktycznie dopiero wtedy brzuch jest ciążowy
mało w to wierzę osobiście
ale wiem też, że jak się wie że jest się w ciąży to "bębenek rośnie bardzo szybko"
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 18:44   #768
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Dewi tak, wyliczył mi że na 23, a ty sama wyliczałaś dzień ciąży? Bo ja licząc od dnia ostatniego @ mam 7t6dc ale mam 32 dniowe cykle, więc odjął mi te 4 dni (nie wiem czemu i czy dobrze, idę do innego lekarza), w każdym razie wychodzi mi i z usg i z kalendarzyka 23.01
Mnie tam jakoś brzuszek cieszy chyba dlatego że mocniej odczuwam to, że będę miała swoją kruszynkę. Choć moje objawy mówiąc same za siebie... Juz nie mam mdłości, tylko po prostu, co zjem rano, to zwracam brak apetytu (omijam mięso z daleka, z wyjątkiem wędlin), zmęczenie, puchnięcie nóg, masakra...

Ja juz w niektóre spodnie nie wejde, majty jeszcze mnie nie cisną bo zakupiłąm sobie te bezszwowe co do rajstop to Mnie gnietą i żle sie w nich czuje.

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Katarina89 Pokaż wiadomość
Co do objawów...
Ja przez 3 tygodnie miałam straszne nudności, ale bez wymiotów na szczęście. Teraz mnie jakoś puściło, ale to może być chwilowe. Piersi mnie bolą cały czas praktycznie :/ i ostatnio pobolewa mnie brzuch, częściej chodzę do WC i mam wzdęcia, szczególnie wieczorem i z samego rana :/
Nad imieniem jeszcze nie myślę, choć mój TŻ często gdzieś napomknie, że np Krzysiek fajne...
A co do tycia... :/ Przez te 2 miesiące przytyłam na pewno na twarzy, to widać (w mojej rodzince mówią, że to jest "objaw" na dziewczynkę), przytyło mi się też troszkę w ramionach i na brzuchu, nogi zostały jakie były, albo przybyło tak niewiele, że nie widzę różnicy, to pewnie ze względu na to, że w mojej pracy dużo biegałam.
Środa USG, zobaczymy czy z maluszkiem wszystko w porządku.
Wiem jedno, oboje z TŻtem nie chcemy znać płci dziecka zanim się nie urodzi ^^

Mi tez brzuch urósł i mimo to że 1 kg mi podskoczyło to mam piersi już co najmniej o 1rozmiar większy i takie ciężke i pełne że szok.

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
bardzo szybko nie mogłam dopiąć się w spodnie. Macica rośnie to i podbrzusze rośnie, wcale nie trzeba wagowo jakoś przytyć. Poza tym sprawa indywidualna, na wątku mamuś listopadowo- grudniowych brzuszki są różne, jedne całkiem spore, inne dopiero co zaczynają odstawać a różnicy tygodni nie ma sporej miedzy tymi brzuszkami ja już w żadne spodnie nie wchodzę, także obecnie chodze albo w piżamie albo w sukienkach
Dziewczyny ja zeby jak najdłużej chodzić w spodniach normalnych to guzik biore na gumke a suwak zasuwam normalnie i się świetnie czuje nic nie uwiera ani nic.

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
się zgadzam
aby zdrowe było a cala reszta to ......... pikuś

ja mam bęben jak bym była w 5miesiącu
i wiem, że jak na razie to z ciążą ten bęben ma prawie nic wspólnego
jedna marcówka kiedyś dała rysunek (bo jest lekarzem), że macica dopiero w 5 miesiącu sięga gdzieś okolic pępka i tak faktycznie dopiero wtedy brzuch jest ciążowy
mało w to wierzę osobiście
ale wiem też, że jak się wie że jest się w ciąży to "bębenek rośnie bardzo szybko"

Brzuch to sprawa indywidualna bo nie każda ma takie samo dziecko i nie wszystkie mamy takie same wielkości brzuszka, także nie ma co sie kimś sugerować.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2010-06-07, 19:40   #769
mila24
Raczkowanie

Dziewczyny, czy Wam tez zdarzają sie takie bóle podbrzusza?
dzisiaj mnie tak zlapalo, ze myslalam ze nie wyrobie tak z 10-15min i puszcza, ale bardzo mnie to niepokoi, nie są to takie typowe bole jak na @ tylko takie rozpieranie i ból pleców na samym dole, ale przeciez w 7 hbd to macica sie znow tak bardzo nie powieksza :/
mila24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 19:50   #770
vilya
Zadomowienie

mnie czasem boli kość ogonowa i w biodrach mi przybyło parę cm
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 20:51   #771
olbka
Zadomowienie

Dziewczyny, wszystko ok!!! Obcy ma 3 mm, BIJE MU SERDUSZKO!:lo ve:

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 21:08   #772
wiksza
Przyczajenie

Witam ponownie co do ubrań to ja miałam zawsze taki swój brzuszek ( na jabuszko figurka) z myślą w głowie że jestem w ciąży automatycznie brzuszka nie wciągam bo nawet nie potrafie sprawia mi to ból do spodni jeansowych nie umie już wejść co wydaje mi się smieśne bo to dopiero zaczoł mi się 7 tydzień w biodrach ledwo je zapinam więc kupiłam spodnie na gumce z wysokim stanem by mi nic nie upinały brzuszka mojego bo się źle czuje jak mnie tak coś ugniata co do objawów to na początku jak wczesniej pisałam to tylko bole piersi i sutków które ustąpił na cały 6 ty,c dzisiaj pierwszy raz czuje się najgorzej zero apetytu od 14-19 spałam i czuje tak dziwnie jak by mdłoście takie nie typowe uczucie czytałam że mogą w ciązy występować zaparcia u mnie wręcz przeciwnie chodze oddać kał od 2-4 raz dziennie szok

Powiedzcie mi bo pierwszą wizyte u gin miałam 25 maj (w 5tygodniu) a kolejną mam 10.06 ( 7 tyd, ) z wynikami z krwi i moczu mam przyjść przy pierwszej wizycie mialam usg dopochwowe czy teraz w czwartek też zrobi mi usg ?

Mój mężczyzna był ze mną na pierwszej wizycie u lekarza i powiedział że chce na każda wizyte ze mną chodzić by ze mną w pełni przez to przechodzić i czuć to tak mocno ? ja mu doktor pokazał na monitorze usg tą malutko kropeczke wielkośći główki szpilki to powiedział mi że czuł się dumny jak doktor mu powiedział " tata patrzy to pana dziecko"
Czy wasi mężczyźni chodzą z wami czy raczej nie chcecie tego ?

To moja pierwsza ciąża i całkiem w niespodziewanym momencie z moim dziubkiem mieliśy nadzieje że w ciąży mogłam/miałam być w styczniu lutym to były takie dwa miesiące w którym byśmy się spodziewali że mogę być w ciązy oceniając to po naszych stosunkach .....A tu taka niespodzianka w maju pałne zaskoczenie wogóle byśmy nie pomyśleli że mogłą bym bym w ciąży

Mój dziuba już nie mówi mi "Kocham Cię " tylko mówi "Kocham Was " jestem bardzo szczęśliwa
wiksza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 21:50   #773
Zadie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
Zadie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 22:18   #774
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:

super wieści, na pewno od razu spokojniejsza jesteś

Stary 2010-06-07, 22:50   #775
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Super, gratuluję Ja chcę już środę (kolejną) by zobaczyć serduszko mojego maleństwa...!
Stary 2010-06-08, 05:39   #776
Biejatka
Rozeznanie

Hej kochane
Widzę że wątek wam się rozrasta

Pozdrawiam serdecznie
Mamusia listopadowo grudniowa
Biejatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 06:32   #777
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiksza Pokaż wiadomość
Witam ponownie co do ubrań to ja miałam zawsze taki swój brzuszek ( na jabuszko figurka) z myślą w głowie że jestem w ciąży automatycznie brzuszka nie wciągam bo nawet nie potrafie sprawia mi to ból do spodni jeansowych nie umie już wejść co wydaje mi się smieśne bo to dopiero zaczoł mi się 7 tydzień w biodrach ledwo je zapinam więc kupiłam spodnie na gumce z wysokim stanem by mi nic nie upinały brzuszka mojego bo się źle czuje jak mnie tak coś ugniata co do objawów to na początku jak wczesniej pisałam to tylko bole piersi i sutków które ustąpił na cały 6 ty,c dzisiaj pierwszy raz czuje się najgorzej zero apetytu od 14-19 spałam i czuje tak dziwnie jak by mdłoście takie nie typowe uczucie czytałam że mogą w ciązy występować zaparcia u mnie wręcz przeciwnie chodze oddać kał od 2-4 raz dziennie szok

Powiedzcie mi bo pierwszą wizyte u gin miałam 25 maj (w 5tygodniu) a kolejną mam 10.06 ( 7 tyd, ) z wynikami z krwi i moczu mam przyjść przy pierwszej wizycie mialam usg dopochwowe czy teraz w czwartek też zrobi mi usg ?

Mój mężczyzna był ze mną na pierwszej wizycie u lekarza i powiedział że chce na każda wizyte ze mną chodzić by ze mną w pełni przez to przechodzić i czuć to tak mocno ? ja mu doktor pokazał na monitorze usg tą malutko kropeczke wielkośći główki szpilki to powiedział mi że czuł się dumny jak doktor mu powiedział " tata patrzy to pana dziecko"

To moja pierwsza ciąża i całkiem w niespodziewanym momencie z moim dziubkiem mieliśy nadzieje że w ciąży mogłam/miałam być w styczniu lutym to były takie dwa miesiące w którym byśmy się spodziewali że mogę być w ciązy oceniając to po naszych stosunkach .....A tu taka niespodzianka w maju pałne zaskoczenie wogóle byśmy nie pomyśleli że mogłą bym bym w ciąży

Mój dziuba już nie mówi mi "Kocham Cię " tylko mówi "Kocham Was " jestem bardzo szczęśliwa

Co do zaparć, tak jest jestem żywym przykładem
Co do gin to jak najbardziej chodzcie razem i ciesz się że może iśc z Tobą i być przy tak wspaniałych chwilach razem z Wami.
Ja teraz w czwartek mam USG i tak dopochwowe bo jest lepiej widac wszystko, a potem jak już będzie dzidizuś większy to przez brzuszek czyli tak gdzieś chyba od 12-13 tygodnia.
Co do Twojego TZ widac jak się cieszy i juz maleństwo jest dla Niego ważne klask i:

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

Cytat:
klask i: bardzo się cieszę

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-08, 06:41   #778
olbka
Zadomowienie

no ja też wczoraj zawołałam mojego TŻta do gabinetu... Lekarka mnie zasłoniła Ale się ucieszył jak zobaczył ten malutki pikający punkcik !!!

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 06:49   #779
Katarina89
Raczkowanie

Cytat:

Ochhh... Mój TŻ na razie ze mną nie chodzi do gina, jutro idę na USG sama. A TŻ bardzo chce chodzić ze mną, tylko na razie jest 400km stąd, więc nie za bardzo jest możliwość.
Od 13 czerwca będziemy już razem i pierwsze co on chce zrobić, to właśnie pójść do gina ^^ prywatnie oczywiście i mi nie przeszkadza, że będzie chodził ze mną, fajnie popatrzeć jak się zachwyca dzieciaczkiem ^^
Także do gina będzie chodził ze mną
Stary 2010-06-08, 07:46   #780
Molalala
BAN stały

GG do Molalala

Cytat:
superrrrrrklas ki:

ja mam wiztye 11.06......:rol leyes:

Cytat:

slodkiten twoj TZ

wiesz moj tez sie bardzo przejol rola taty i chce wszedzie chodzic ze mna nawet na glopie badanie krwi

A My razem z TZ jestesmy bardzo uczuciowy czesto sie wzruszamy.....

ale czasem ostanio tak bylo....

stoje w kuchni robie kanapeczki na kolacje TZ podchdzi lapie za brzuszek i mowi "juz cie kocham" do brzusia albo mowi...."ty wiesz ze Bejbik z kazdym dniem jest wiekszy:" hehe

ale sie nachwalilam TZ......

dzien dobryyy
Molalala jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości