|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 |
Rozeznanie
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
Moim głównym objawem jest brak ochoty na słodkie... przed ciążą uwielbiałam czekoladki, słodkości ciasta a teraz wogóle mnie do nich nie ciągnie. Za to mam ochotę na ogórki, śledziki, potrawy mięsne( wcześniej mogły dla mnie nie istnieć)
Nie mam mdłości... na dziewczynkę podobno bardziej się je ma. Już nie mówiąc o tym że ani raz nie wymiotowałam. Ani wcześniej ani teraz. Zobaczymy czy to się nie zmieni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#752 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dziś zaczynam 12 tc i zmniejszyły mi się mdłości. Wczoraj praktycznie nie miałam, co nawet mnie zaniepokoiło, ale jak myłam zęby to prawie pawia puściłam, więc stwierdziłam, ze wszystko w normie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#753 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() W weekend mieliśmy taką fajną pogodę a dziś już znów się psuje ![]() ![]() U mnie praktycznie jedynym objawem są bolesne piersi które dodatkowo zdecydowanie jakby napuchły ![]() ![]() ![]() ![]() Jest mi zupełnie bez różnicy płeć lokatora byleby wszystko było w porządku ![]() ![]() Trzymam kciuki za USG ![]() ![]()
#754 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny nie wiecie czy mozna brac rutinoskorbin w ciazy? albo cos stosowac na to zeby nie miec zylakow i zeby nogi tak nie bolaly?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
Zakorzenienie
|
nie mam pojęcia. Najlepiej spytaj się lekarza, bez porozumienia z lekarzem lepiej leków nie brać.
#756 |
Wtajemniczenie
|
Dzieńdoberek
![]() od kilku dni mam takie mdłości, że głowa mała...na szczęście na razie obyło się bez wymiotów. głowa mnie boli, najchętniej cały czas bym spała ![]() ![]() ![]()
#757 |
Raczkowanie
|
Ja również oprócz tych obolałych piersi i bolącego brzucha nic nie czuje,o i plecy mnie bolą, co mnie dziwi bo brzuszka nie widac. Dziewczyny czy powiedziałyście swoim pociechom, że będą miały rodzeństwo. Ja jeszcze nic. Córka ma 7 lat i nie pała radością do małych dzieci.
W środę USG - boję się. |
![]() ![]() |
![]() |
#758 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie jest prawda z tymi wymiotami czy też z kwaśnymi czy słodkimi rzeczami. Ja ma córeczke a jadłam kwaśne i zero wymiotów. Teraz jem wszystko i zero wymiotów ale bardziej Mnie do słodkiego ciągnie niż do kwaśnego . ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
Mnie tez jedynie piersi bolą i już sa dużo większe niż przed ciążą, i jakie pełne ![]() Ja mam córeczke 3 letnią i ona wiedziała pierwsza że będzie mieć dzidziusia i często Mnie całuje po brzuchu i mówi że widzi dzidziusia ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
To bardzo fajnie że jest taka możliwośc ![]() Ja też znam osoby które miały 3 CC i że więcej nie polecają lekarze. ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
Ja nie mam rzadnych przeczuć co dop płci, ale będe szczęśliwa jak i z dziewczynki tak i z chłopca ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
A co tak wczas się dowiesz ??? Idziesz na to 3D ??? ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
To że są identyczne objawy nic nie oznacza ![]() Moja kuzynka miałą przeczucie że bedzie córeczka bo ma całkiem inne objawy niż przy synku noi niestety błąd ma drugiego synka ![]() Ja sie na nic nie nastawiam bo wiem że mogę by c potem rozczarowana, a po co. I wogóle nawet nie myślimy nad imieniem bo jeszcze się boimy, może zaczniemy po II trymestrze.
![]() Juleczka 06.07.2007 ![]() Czas na walke ![]() 76 - . ![]() 70 ![]() 62,400 20.04.2013 ![]() wymarzona osiagnięta 58 ![]() ![]() Edytowane przez Myszeczka86 Czas edycji: 2010-06-07 o 13:24 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Zakorzenienie
|
mi się marzy tylko zdrowe dziecko, płeć nieważna. Nad imionami nie myślę, za wcześnie, zbyt mocno się boję zapeszyć.
#760 |
BAN stały
|
Dewi tak, wyliczył mi że na 23, a ty sama wyliczałaś dzień ciąży? Bo ja licząc od dnia ostatniego @ mam 7t6dc ale mam 32 dniowe cykle, więc odjął mi te 4 dni (nie wiem czemu i czy dobrze, idę do innego lekarza), w każdym razie wychodzi mi i z usg i z kalendarzyka 23.01
![]() Mnie tam jakoś brzuszek cieszy ![]() ![]() sanetka ja mam takie przerwy typu dzień lub dwa nic mi nie jest i potem zaczyna się na nowo, tylko gorzej... Mam pytanie, to dopiero 7tc, a mnie wszystko ciśnie (majtki, rajstopy, getry, spodnie), choć ciocia mi cały czas mówi, że zacznę tyć w czwartym miesiącu, a na razie to siła sugestii. Ale normalnie mam pręgi odciśnięte! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Zadomowienie
|
ja juz nie mogę włożyć spodni - biodra mi sie poszerzyły i trochę brzuch urósł. Nie chcę go naciskać. Miałam rozmiar 36, wczoraj założyłam mamy spódnice 38. A dopiero sama pisałam, ze to niemożliwe żeby w 2 miesiącu tak utyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#762 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Naszemu synkowi nic nie mówiliśmy jeszcze, boję sie że jak się coś stanie to nie będę mu potrafiła wytłumaczyć dlaczego nie ma rodzeństwa. A poza tym jest taki niecierpliwy że pewnie chciałby brata albo siostrę już jutro a najlepiej dziś ![]() make_up_listka mnie też wszystko ciśnie i spodni nie mogę dopiąć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Raczkowanie
|
Co do objawów...
Ja przez 3 tygodnie miałam straszne nudności, ale bez wymiotów na szczęście. Teraz mnie jakoś puściło, ale to może być chwilowe. Piersi mnie bolą cały czas praktycznie :/ i ostatnio pobolewa mnie brzuch, częściej chodzę do WC i mam wzdęcia, szczególnie wieczorem i z samego rana :/ Nad imieniem jeszcze nie myślę, choć mój TŻ często gdzieś napomknie, że np Krzysiek fajne... A co do tycia... :/ Przez te 2 miesiące przytyłam na pewno na twarzy, to widać (w mojej rodzince mówią, że to jest "objaw" na dziewczynkę), przytyło mi się też troszkę w ramionach i na brzuchu, nogi zostały jakie były, albo przybyło tak niewiele, że nie widzę różnicy, to pewnie ze względu na to, że w mojej pracy dużo biegałam. Środa USG, zobaczymy czy z maluszkiem wszystko w porządku. Wiem jedno, oboje z TŻtem nie chcemy znać płci dziecka zanim się nie urodzi ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
#764 |
BAN stały
|
W sumie prawda jest taka, że mnie już przy okresie, kiedy mam pełniejszy brzuch lekko wszystko uwiera, ale teraz jeszcze mocniej. A przecież odcisków sobie nie wmawiam...
Wagowo nie przytyłam, bo mało jem, a jak jem to zwracam... ![]() Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-06-07 o 13:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Zakorzenienie
|
bardzo szybko nie mogłam dopiąć się w spodnie. Macica rośnie to i podbrzusze rośnie, wcale nie trzeba wagowo jakoś przytyć. Poza tym sprawa indywidualna, na wątku mamuś listopadowo- grudniowych brzuszki są różne, jedne całkiem spore, inne dopiero co zaczynają odstawać
![]() ![]() ![]()
#766 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A z objawów: - bardzo bolesne piersi, a już sutki to masakra, nie idzie dotykać czasami ![]() - uczucie osłabienia, zmęczenia i senności, praktycznie cały czas, przy większym wysiłku mroczki przed oczami i konieczność natychmiastowego zajęcia pozycji siedzącej - potworne mdłości rano i jeśli na dłużej zapomnę o zjedzeniu choćby małego posiłku - niestrawność i wzdęcia- cały czas - wahania nastroju (nie wiem jak TŻ to wytrzymuje, płaczę jak ostatnia histeryczka), jakieś smuty i doły niemalże bez przerwy ..uzbierało się tego trochę, a podobno ciąża to taki piękny okres. Może z czasem mój organizm się uspokoi, ale na razie przez większość czasu czuję się okropnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
aby zdrowe było a cala reszta to ......... pikuś ja mam bęben jak bym była w 5miesiącu i wiem, że jak na razie to z ciążą ten bęben ma prawie nic wspólnego jedna marcówka kiedyś dała rysunek (bo jest lekarzem), że macica dopiero w 5 miesiącu sięga gdzieś okolic pępka i tak faktycznie dopiero wtedy brzuch jest ciążowy mało w to wierzę osobiście ale wiem też, że jak się wie że jest się w ciąży to "bębenek rośnie bardzo szybko" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#768 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja juz w niektóre spodnie nie wejde, majty jeszcze mnie nie cisną bo zakupiłąm sobie te bezszwowe ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
Mi tez brzuch urósł i mimo to że 1 kg mi podskoczyło to mam piersi już co najmniej o 1rozmiar większy i takie ciężke i pełne że szok. ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
Brzuch to sprawa indywidualna bo nie każda ma takie samo dziecko i nie wszystkie mamy takie same wielkości brzuszka, także nie ma co sie kimś sugerować.
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy Wam tez zdarzają sie takie bóle podbrzusza?
dzisiaj mnie tak zlapalo, ze myslalam ze nie wyrobie ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#770 |
Zadomowienie
|
mnie czasem boli kość ogonowa i w biodrach mi przybyło parę cm
|
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, wszystko ok!!!
![]() ![]() ![]()
#772 |
Przyczajenie
|
Witam ponownie co do ubrań to ja miałam zawsze taki swój brzuszek ( na jabuszko figurka) z myślą w głowie że jestem w ciąży automatycznie brzuszka nie wciągam bo nawet nie potrafie sprawia mi to ból do spodni jeansowych nie umie już wejść co wydaje mi się smieśne bo to dopiero zaczoł mi się 7 tydzień w biodrach ledwo je zapinam więc kupiłam spodnie na gumce z wysokim stanem by mi nic nie upinały brzuszka mojego bo się źle czuje jak mnie tak coś ugniata co do objawów to na początku jak wczesniej pisałam to tylko bole piersi i sutków które ustąpił na cały 6 ty,c dzisiaj pierwszy raz czuje się najgorzej zero apetytu od 14-19 spałam i czuje tak dziwnie jak by mdłoście takie nie typowe uczucie czytałam że mogą w ciązy występować zaparcia u mnie wręcz przeciwnie chodze oddać kał od 2-4 raz dziennie szok
Powiedzcie mi bo pierwszą wizyte u gin miałam 25 maj (w 5tygodniu) a kolejną mam 10.06 ( 7 tyd, ) z wynikami z krwi i moczu mam przyjść przy pierwszej wizycie mialam usg dopochwowe czy teraz w czwartek też zrobi mi usg ? Mój mężczyzna był ze mną na pierwszej wizycie u lekarza i powiedział że chce na każda wizyte ze mną chodzić by ze mną w pełni przez to przechodzić i czuć to tak mocno ? ja mu doktor pokazał na monitorze usg tą malutko kropeczke wielkośći główki szpilki to powiedział mi że czuł się dumny jak doktor mu powiedział " tata patrzy to pana dziecko" Czy wasi mężczyźni chodzą z wami czy raczej nie chcecie tego ? To moja pierwsza ciąża i całkiem w niespodziewanym momencie z moim dziubkiem mieliśy nadzieje że w ciąży mogłam/miałam być w styczniu lutym to były takie dwa miesiące w którym byśmy się spodziewali że mogę być w ciązy oceniając to po naszych stosunkach .....A tu taka niespodzianka w maju pałne zaskoczenie wogóle byśmy nie pomyśleli że mogłą bym bym w ciąży Mój dziuba już nie mówi mi "Kocham Cię " tylko mówi "Kocham Was " jestem bardzo szczęśliwa ![]()
#773 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#774 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]()
#775 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#776 |
Rozeznanie
|
Hej kochane
![]() Widzę że wątek wam się rozrasta ![]() Pozdrawiam serdecznie Mamusia listopadowo grudniowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#777 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do zaparć, tak jest jestem żywym przykładem ![]() Co do gin to jak najbardziej chodzcie razem i ciesz się że może iśc z Tobą i być przy tak wspaniałych chwilach razem z Wami. Ja teraz w czwartek mam USG i tak dopochwowe bo jest lepiej widac wszystko, a potem jak już będzie dzidizuś większy to przez brzuszek czyli tak gdzieś chyba od 12-13 tygodnia. Co do Twojego TZ widac jak się cieszy i juz maleństwo jest dla Niego ważne ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#778 |
Zadomowienie
|
no ja też wczoraj zawołałam mojego TŻta do gabinetu... Lekarka mnie zasłoniła
![]() ![]()
#779 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Od 13 czerwca będziemy już razem i pierwsze co on chce zrobić, to właśnie pójść do gina ^^ prywatnie oczywiście i mi nie przeszkadza, że będzie chodził ze mną, fajnie popatrzeć jak się zachwyca dzieciaczkiem ^^ Także do gina będzie chodził ze mną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#780 | |
BAN stały
|
superrrrrr
![]() ![]() ![]() ![]() ja mam wiztye 11.06...... ![]() Cytat:
![]() ![]() wiesz moj tez sie bardzo przejol rola taty ![]() ![]() ![]() A My razem z TZ jestesmy bardzo uczuciowy czesto sie wzruszamy..... ale czasem ostanio tak bylo.... stoje w kuchni robie kanapeczki na kolacje TZ podchdzi lapie za brzuszek i mowi "juz cie kocham" do brzusia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale sie nachwalilam TZ...... dzien dobryyy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:25.