Aparaty ortodontyczne cz. IX - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-07, 00:30   #2431
sylvi_86
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX

Cytat:
Napisane przez Lousie Pokaż wiadomość
a daj spokoj, alkoholu nie tkne do 2999 roku

a ty już na końcówce jesteś, hm?
no raczej nie az tak bardzo na koncowce ale blizej konca jak poczatku..tak mi sie przynajmniej wydaje;p gora jest juz w porzo, zęby proste, ladny łuk, w dole musze sie jeszcze szpary po 4 domknąć, jedno co mi sie nie podoba to przesuniecie lini srodkowej tak o 2,3 mm w lewo, gora dopiero w tym miesiacu sie calkowicie zamknela wiec czekam na jutro co powie orto.ale sadząc po pewnych faktach tj, zalozeniu najgrubszego drucika to juz blisko konca mimo iz gora jest 14 miesiecy dol 12. zobaczymy jutro co powie
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 09:53   #2432
dziula881
Raczkowanie

Cytat:
no dokładnie. ale to facet, on nie ma mózgu, tylko wszechmocnego PENISA.
boże, kobiety, od takich nieodpowiedzialnych pajaców należy spieprzać jak najdalej
-

a daj spokoj, alkoholu nie tkne do 2999 roku
Haha super to pierwsze zdanie Lousie a co do alkoholu to zostaw sobie tą przyjemność Czasem trzeba odreagowac Szczególnie w czasie sesji

A ja się też chciałam wyżalić... kurde dziewczyny jest piękna cudowna pogoda a ja siedze w tym wielkim mieście w dodatku sie rozchorowałam nie moge mówic i nie nadążam ze zmienianiem chusteczek higienicznych i co najgorsze powinnam sie uczyc a to ostatnia raecz o której teraz myśle.... a jutro zaliczenie ;/

No i od razu mi lżej...
Stary 2010-06-07, 12:24   #2433
Lilllith
Rozeznanie

Cytat:
wiesz, ja mu tam żadnych nadprogramowych przyjemności nie zrobiłam haha także spokojnie, nikomu się krzywda nie stała przez mojego drutka

ale sęk w tym jak on się zachował po wszystkim.
napisał mi, że to się wcale nie wydarzyło, udajmy, że tego nie było, a tak w ogóle to moja wina
.. boże , dlaczego on ma mentalność rozwydrzonego, egoistycznego gówniarza
trzeba bylo mu napisac ze to chyba oczywiste bo na trzezwo bys tego w zyciu nie zrobila z NIM i ze nie twoja wina ze jestes taka przyciagajaca i sexowna ze facetow przyciagasz jednym mrugnieciem oka

kurde a co do tego drutka to czuje sie zawiedzona chce wiedziec jak TO JEST a nikt mi opowiedziec nie chce

Cytat:
Napisane przez dziula881 Pokaż wiadomość

A ja się też chciałam wyżalić... kurde dziewczyny jest piękna cudowna pogoda a ja siedze w tym wielkim mieście w dodatku sie rozchorowałam nie moge mówic i nie nadążam ze zmienianiem chusteczek higienicznych i co najgorsze powinnam sie uczyc a to ostatnia raecz o której teraz myśle.... a jutro zaliczenie ;/

No i od razu mi lżej...
nie martw sie.. od dzis ma znow padac

Aparatka sobie jestem
Góra->28.05.10 Dół->14.08.10
Koszta - 3860

Lilllith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 12:43   #2434
201604190949
Konto usunięte

Ja Ci mogę opowiedzieć ale tu dzieci są
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 13:08   #2435
dziula881
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lilllith Pokaż wiadomość
trzeba bylo mu napisac ze to chyba oczywiste bo na trzezwo bys tego w zyciu nie zrobila z NIM i ze nie twoja wina ze jestes taka przyciagajaca i sexowna ze facetow przyciagasz jednym mrugnieciem oka

kurde a co do tego drutka to czuje sie zawiedzona chce wiedziec jak TO JEST a nikt mi opowiedziec nie chce

nie martw sie.. od dzis ma znow padac
heh marne pocieszenie tym bardziej ze padac ma na poludniu ;p ale moze i o warszawe jakas burza zachaczy.

Lousie powiem Ci Lillith ma świętą racje i nie powinnaś mieć żadnych wyrzutów sumienia A faceci no cóz... czasem myślą tym mniejszym móżdżkiem ;/ ale z drugiej strony bez nich życie nie było by takie przyjemne
Stary 2010-06-07, 14:33   #2436
201604190949
Konto usunięte

Oni mają ten problem, że w finalnym momencie stosunku 'wypluwają' z siebie szare komórki...

dziula881, gdzie się leczysz?

I z tą burzą to po 22 proszę bo cały dzień będę latać po mieście
Stary 2010-06-07, 14:41   #2437
dziula881
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Oni mają ten problem, że w finalnym momencie stosunku 'wypluwają' z siebie szare komórki...

dziula881, gdzie się leczysz?

I z tą burzą to po 22 proszę bo cały dzień będę latać po mieście
na przeziębienie lecze sie sama studiuje farmacje wiec troche sie na lekach orientuje

ale chyba chodzi Ci o ortodontke ;p U dr Elżbiety Budel. Przyjmuje na Kasprzaka 7. Tu jej strona http://www.dens2.eu/
Stary 2010-06-07, 14:48   #2438
201604190949
Konto usunięte

Tak, o ortodontkę
Kurcze, toż to rzut kamieniem ode mnie! To już chyba Rozgwiazdy nie będę ścigać tylko pójdę tutaj i na Gwiaździstą.
Fajna babka? Da się pogadać czy mnie zje?
Stary 2010-06-07, 14:52   #2439
dziula881
Raczkowanie

Cytat:
Tak, o ortodontkę
Kurcze, toż to rzut kamieniem ode mnie! To już chyba Rozgwiazdy nie będę ścigać tylko pójdę tutaj i na Gwiaździstą.

Wiesz ja jestem zadowolona Kobietka miła, odpowiada na wszystkie pytania. Ma tez obok gabinet dentystyczny wiec jak cos można u niej wyrwac lub wyleczyc ząbki co bylo dla mnie tez wazne bo ja nie jestem z Warszawy

Dla mnie ważne tez były terminy. Na pierwszej wizycie byłam 20 kwietnia (umawialam sie 19) a 11 maja miałam juz zakłądany aparat ( wyrywałam 4 zęby i leczylam 5) Dzwoniłam też na Gwieżdzistą do pani Rozbiciej też 19 kwietnia to umówila mnie dopiero na 13 maja... więc jakbym sie tam zdecydowała leczyć to mysle ze jeszcze bym bez aparatu chodzila...

Ja jak na razie jestem zadwolona, chodzi do niej tez moja koleżanka i też jest raczej zadowolona więc póki co moge polecić
Stary 2010-06-07, 14:54   #2440
201604190949
Konto usunięte

To zaraz zadzwonię i spróbuję się umówić na konsultację Dzięki!
Stary 2010-06-07, 15:02   #2441
dziula881
Raczkowanie

Cytat:
To zaraz zadzwonię i spróbuję się umówić na konsultację Dzięki!
Polecam się na przyszłość Daj znać jak poszło Dobra koniec leniuchowania;/ wracam do książęk...
Stary 2010-06-07, 15:52   #2442
Lousie
Raczkowanie

Cytat:
HAHAHAHAHAHAHA
o moj boże, spadłam z krzesła

Aparatka

góra: 8.05.2010
dół: po dwóch miesiącach
~
Lousie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 18:17   #2443
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lilllith Pokaż wiadomość

kochane... wiecie czemu mnie ta szostka chyba boli? ten zab mi sie strasznie rusza... i to tak bardzo ze jak go palcami ruszalm na boki to slysze taki dzwiek jak przy wyrywaniu zeba tylko duzo delikatniejszy... tez wam sie zab w pierscieniu ruszal? zaden inny zabk mnie tak nie boli... po lewej stronie nic... troche 1 i 2 a po prawej stronie tylko ta 6... mozliwe ze to przez tro ze pierscien jest wcisniety w dziaslo?...
mi się jedynki dolne ruszają

Cytat:
a, że gazowane, to brzuszek wzdyma, zęby żółkną, szkliwo zżera, szkodzi wątróbce i żołądeczkowi, no i że generalnie do mycia kibla wspaniała jest, a i w jakimś tam stanie w Ameryce to policja ma po parę galonów coli w radiowozach, bo szybko krew z wypadków z asfaltu zmywa fuj. i tak jakoś skutecznie sobie odpuściłam, a w każdym razie bardzo ograniczyłam
ale powiem Wam, że pomimo swojej niezbyt zdrowej diety w dzieciństwie zęby mam idealnie zdrowe.. nigdy żadnego dziurska nie miałam.. a chlałam tej pepsi oj, za dużo, jak tak teraz sobie przypomnę.... ale za to nigdy nie lubiłam słodyczy jakoś szczególnie, wolałam czipsy i zupki chińskie co mi niestety do dziś zostało, ekhm...

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

boże, dziewczyny, zmieniając temat.... co ja dzisiaj za noc przeżyłam... głupia, głupia, głupia......
słyszałam o tym
Cytat:
w sokach to raczej chodzi o obecność cukru a nie cytrusów Nie da sie jednak ukryć ze woda najlepsza i to bez gazu

A co do coli i pepsi to w zimie robiłam kiedyś ognisko no i oczywiscie jak to jest po zakrapianej imprezie każdy wie padliśmy i nie zdążyliśmy posprzątac jedzenia i napojów. Zaznaczam ze w nocy było wtedy -25 i uwierzcie jakie było nasze zdziwienie jak rano poszliśmy sprzątac a i Pepsi i Cola były niezamarznięte ! Fanta, Sprit, woda i soki wszystko zamarzło tylko nie pepsi i cola, wiec mozemy sobie tylko wyobrazić ile jest tam chemii i konserwantów ze nawet mróz tego nie bierze;/
ale w sokach chodzi o to że są z cytrusów i ten kwas szkodzi szkliwu

ja kiedyś jak byłam mała to zamrażałam colę i zamarzła
Cytat:
^ prawidłowo.....
no dobra, ponieważ jestem tu bądź co bądź - anonimowa, a potrzebuję to z siebie wykrzyczeć..... to...
otóż. jakiś miesiąc temu rozstałam się z facetem... prawie trzy lata ze sobą byliśmy.. pobolało, ale odpuściłam temat, bo on nie jest wart ani odrobiny mojego poświęcenia.. zbyt wiele łez przez niego wylałam.
tia.. ale wczoraj.. wracałam z imprezy, a on ni z d*py przyszedł do mnie ''porozmawiać'' ...
no i porozmawialiśmy. w łóżku od 2 do 8 rano.
błagam was, pobijcie mnie. JAK mogłam sobie na to pozwolić
no dobra. on był trochę pijany, ja zresztą też... ale..
o wow
Cytat:
wiesz, ja mu tam żadnych nadprogramowych przyjemności nie zrobiłam haha także spokojnie, nikomu się krzywda nie stała przez mojego drutka

ale sęk w tym jak on się zachował po wszystkim.
napisał mi, że to się wcale nie wydarzyło, udajmy, że tego nie było, a tak w ogóle to moja wina
.. boże , dlaczego on ma mentalność rozwydrzonego, egoistycznego gówniarza
nie martw się to zwykły h*j

Cytat:
Tak, o ortodontkę
polecam

Cytat:

Dla mnie ważne tez były terminy. Na pierwszej wizycie byłam 20 kwietnia (umawialam sie 19) a 11 maja miałam juz zakłądany aparat ( wyrywałam 4 zęby i leczylam 5) Dzwoniłam też na Gwieżdzistą do pani Rozbiciej też 19 kwietnia to umówila mnie dopiero na 13 maja... więc jakbym sie tam zdecydowała leczyć to mysle ze jeszcze bym bez aparatu chodzila...

Ja jak na razie jestem zadwolona, chodzi do niej tez moja koleżanka i też jest raczej zadowolona więc póki co moge polecić

na gwiaździstą jest duże parcie, orto ma dużo pacjentów więc i długie terminy bywają... ja miałam pierwszą wizytę w maju a aparat i lipcu ale i tak jestem z niej zadowolona

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 18:44   #2444
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Ja jestem juz dzisiaj po wizycie.
W srode i czwartek musze wyrwac czworki gorne i aparat zakladam 1 lipca
bede miala porcelanowy, szafirowy mi odradzila, bo powiedziala ze on ma odcien taki troche bialawy i na zoltych zebach brzydko wyglada, a ten ceramiczny sie bedzie z nimi zlewal.

Za wizyte nie placilam nic (a siedzialam tam 50min, juz mnie miala troche dosc ta orto), aparat na gore 2500 na dol 1800 wizyta 50zl z jednym lukiem, jak zmiana druta to 80zl, za dwa luki 100zl wiec nie tak drogo.

A wada te mam stloczenie i zgryz otwart szkieletowy ale to sie da tylko operacyjnie wyleczyc i to na 90% przez to mam problemy ze szczeka plus moja broda jest tak jakby troche cofnieta...ale ta operacje to juz sobie odpuszcze....

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 19:56   #2445
wiolafrytka
Zadomowienie

ale mi dziś napierniczają zęby nawet wosk nie pomaga
a marudziłam długo że nie bolą to teraz mam za swoje
wiolafrytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 20:29   #2446
n0emi
Zakorzenienie

kasia to tak jak ja, tez mam wade szkieletowa. No tylko, ze troszke inna. Ale u ciebie chyba nie jest tak powazna. U mnie kobieta powiedziala albo robimy zabieg albo nie ruszamy zebow. Bo jak ulozy mi prawidlowo zeby to bedzie jeszcze gorzej. Bo teraz moje zebiszcza zatuszowaly lekko moja wade
Ale pierwsze lody przelamane. Bylam na tym oddziale chirurgicznym. Wyremontowany, milutki
A poki co to u mnie sie wszystko wlecze i gorny aparat sie chyba opozni
n0emi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 20:30   #2447
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wiolafrytka Pokaż wiadomość
ale mi dziś napierniczają zęby nawet wosk nie pomaga
a marudziłam długo że nie bolą to teraz mam za swoje
zawsze tak jest że jak się marudzi to potem to się na nas odbije

Stary 2010-06-07, 21:14   #2448
sylvi_86
Zakorzenienie

a ja dzisiaj tez u orto bylam mowila ze gora sie ladnie ulozyla wiec zblizamy sie do koncoweczki zmienila mi luk na gorze na cienszy z czyms tam..cos chyba 16x22 nie wiem dokladnie:P.. na gore rowniez musiala dac łagodniejszy elastic bo tamten byl za mocny i prawa dwojka pchami sie na jedynke i 5tki sie lekko zrotowaly, ale z tym słabszym elasticiem powinny wrocic na miejsce do kolejnej wizyty, jesli chodzi o dół to lewe ząbki to troche mi sie pochylily w prawo i je naprostowujemy tym samym elasticiem co u gory, plus caly czas domykanie szpar po 4kach..załączam zdjątko
Stary 2010-06-07, 21:52   #2449
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylvi_86 Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj tez u orto bylam mowila ze gora sie ladnie ulozyla wiec zblizamy sie do koncoweczki zmienila mi luk na gorze na cienszy z czyms tam..cos chyba 16x22 nie wiem dokladnie:P.. na gore rowniez musiala dac łagodniejszy elastic bo tamten byl za mocny i prawa dwojka pchami sie na jedynke i 5tki sie lekko zrotowaly, ale z tym słabszym elasticiem powinny wrocic na miejsce do kolejnej wizyty, jesli chodzi o dół to lewe ząbki to troche mi sie pochylily w prawo i je naprostowujemy tym samym elasticiem co u gory, plus caly czas domykanie szpar po 4kach..załączam zdjątko

no ładne już ząbki ale asymetria jeszcze jest

Stary 2010-06-07, 21:58   #2450
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez betti_888 Pokaż wiadomość
no ładne już ząbki ale asymetria jeszcze jest
no wlasnie ta asymetria..ehh to przez to ze 4ki byly roznej wielkosci
Stary 2010-06-07, 22:53   #2451
Lilllith
Rozeznanie

łał... jakie zabki... tez juz bym chciala zevt sie cos prostowalo

Aparatka sobie jestem
Góra->28.05.10 Dół->14.08.10
Koszta - 3860

Lilllith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 23:05   #2452
wiolafrytka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez betti_888 Pokaż wiadomość
zawsze tak jest że jak się marudzi to potem to się na nas odbije
no dobra od jutra nie narzekam :P
wiolafrytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 07:07   #2453
dziewczyneczka_
Przyczajenie

Hej powiedzcie czy możliwe jest żeby od aparatu ortodontycznego od miesiąca codzienie bolała mnie strasznie głowa?noszę go dwa miesiące a od miesiąca nie mogę wytrzymać z bólu. pozdrawiam
dziewczyneczka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 09:25   #2454
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

hmmmmmm cięzko powiedziec, moze byc, ze jestes taka wrazliwa, no poczatku to pewnie normalne, ale 2miesiace? hmmm a pytalas sie orto?
Stary 2010-06-08, 09:28   #2455
allotment
Przyczajenie

czy myslicie ze 3 lata w aparacie to bardzo duzo? mam taka perspektywe i mnie ona przeraza...
kiedy sa widoczne rezultaty ? po roku? czy wczesniej
allotment jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 10:05   #2456
erwu76
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dziewczyneczka_ Pokaż wiadomość
Hej powiedzcie czy możliwe jest żeby od aparatu ortodontycznego od miesiąca codzienie bolała mnie strasznie głowa?noszę go dwa miesiące a od miesiąca nie mogę wytrzymać z bólu. pozdrawiam
Jest. Niestety. Ale nie można wykluczyć innych powodów, więc trzeba być czujnym .

Dobra, to może sie przedstawię.

Jestem erwu76

Rocznik 1976! Tak, mam aparat, a co!
Metalowy! Pracuję zawodowo (nie na zapleczu, wręcz "frontem do klienta")

"Zaaparatowałam" też mężą (rocznik 1970!) Syna też, ale ten ostatni 8 lat ma wiec aparat ruchomy. No, ale zawsze!

Aparat zakładałam we Wrocławiu.

łuk górny: 25 lutego 2009
łuk dolny: 7 lipca 2009

DZIEŃ DOBRY!

Załączyłam zdjecia z "pierwszej części" leczenia. Kolejne następnym razem.

Edytowane przez erwu76
Czas edycji: 2010-06-08 o 10:06
erwu76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 10:14   #2457
erwu76
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez allotment Pokaż wiadomość
czy myslicie ze 3 lata w aparacie to bardzo duzo? mam taka perspektywe i mnie ona przeraza...
2-3 lata to w granicach normy. wszystko zalezy od wady. A rezultaty? Są widoczne czasem juz po miesiącu leczenia. Leczenie przebiega etapami, więc i tak jest z efektami.

W poprzednim poście załączyłam zdjęcia dotyczące mojego leczenia. Możesz na nich prześledzić zmiany. Sama oceń, czy zachodzą "szybko", czy "wolno" - to pojęcia względne.

Edytowane przez erwu76
Czas edycji: 2010-06-08 o 10:17
Stary 2010-06-08, 10:17   #2458
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez erwu76 Pokaż wiadomość
Dobra, to może sie przedstawię.

Jestem erwu76

Rocznik 1976! Tak, mam aparat, a co!
Metalowy! Pracuję zawodowo (nie na zapleczu, wręcz "frontem do klienta")

"Zaaparatowałam" też mężą (rocznik 1970!) Syna też, ale ten ostatni 8 lat ma wiec aparat ruchomy. No, ale zawsze!

Aparat zakładałam we Wrocławiu.

łuk górny: 25 lutego 2009
łuk dolny: 7 lipca 2009

DZIEŃ DOBRY!

Załączyłam zdjecia z "pierwszej części" leczenia. Kolejne następnym razem.
Witam! ooo to gore juz troszeczke nosisz...dol to praktycznie tyle czasu co ja kiedy sciagasz?....mamy cos wspolnego..ja TŻ tez zadrutowalam.poki co nosi hyrax ale juz jest w to wciągniety
Stary 2010-06-08, 10:23   #2459
erwu76
Przyczajenie

Wczoraj byłam na wizycie. Ponoć "za chwilę" się żegnamy z aparatem. Zęby są już w zasadzie ustawione, teraz jeszcze noszę wyciągi - kwestia ustawienia zgryzu. No zobaczymy .

A rodzinne prostowanie zebów to fajna sprawa, co?
Stary 2010-06-08, 10:26   #2460
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allotment Pokaż wiadomość
mojemu TZ powiedziala orto ze bedzie nosil ok 3 lat poniewaz ma dosc powazna wade...ale 2lata to taka norma a ja rezultaty widziialam juz po miesiacu a takie satysfakcjonujące po roku

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez erwu76 Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam na wizycie. Ponoć "za chwilę" się żegnamy z aparatem. Zęby są już w zasadzie ustawione, teraz jeszcze noszę wyciągi - kwestia ustawienia zgryzu. No zobaczymy .

A rodzinne prostowanie zebów to fajna sprawa, co?
fajnie tak cos razem przezywac..chociazby bol kiedy to wraca sie od orto z podkreconym aparatem..mnie tak dzisiaj bola zeby jak dawno nie czulam;D
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości