Wywiad z Martą Kaczyńską - czy tylko mnie to żenuje? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-07, 21:42   #91
LustForLife
Zadomowienie

Dot.: Wywiad z Martą Kaczyńską - czy tylko mnie to żenuje?

Cytat:
Napisane przez No ale daleko nie ma co szukać...[B
kilka[/B] dni po tragedii widziałam w internecie wywiad z żoną pewnego polityka, który zginął 10 kwietnia. Uśmiech na twarzy i dawaj wywiad i wspomnienia.... nie pojmuję tego
Też mnie na początku zszokował wywiad z panią Szmajdzińską, ale z 2 strony każdy jest inny i każdy inaczej przezywa cierpienie. Poza tym wg mnie mogła byc po prostu na silnych uspokajaczach...
LustForLife jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-07, 21:42   #92
Nektaryna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez harajuku-fish Pokaż wiadomość
wyjęłaś mi to z ust/klawiatury.

Jestem negatywnie zaskoczona tym wywiadem. Uważam, że za szybko.....przecież nie minęły jeszcze 2 miesiące.....

No ale daleko nie ma co szukać...kilka dni po tragedii widziałam w internecie wywiad z żoną pewnego polityka, który zginął 10 kwietnia. Uśmiech na twarzy i dawaj wywiad i wspomnienia.... nie pojmuję tego
Co Cię w tym boli? To że się uśmiechała, czy to że wspominała??
Nektaryna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-07, 22:01   #93
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nektaryna Pokaż wiadomość
Jak przejrzysz wątek to zobaczysz że dziewczynom nie pasuje również to że ma dziecko nieślubne i się tym chwali A co ma kłamać, wstydzić się? Przecież wiele kobiet znajduje się w takiej sytuacji.
Nie zauważyłam, żeby ktoś to ganił, nie róbmy z wizazu jakiegoś ciemmnogrodu.

Jak widać średnio zorientowana jesteś.
Z tym nieślubnym dzieckiem to chodziło raczej o pokaz hipokryzji, kiedy rodzina Kaczyńskich wraz z Martą i jej ex mężem występowali na plakatach jako szczęśliwa i kochająca się rodzina, żyjąca według wartości, ktore niejako promował Lech Kaczyński. Wkrotce okazało się, że to całe małżeństwo to fikcja od dawna i niedługo potem się rozwiedli. A chyba jeszcze przed rozwodem zaszła w ciążę z innym. I to jeszcze związanym z SLD, co pewnie kuło Jarosława w oczy.

Każdy ma prawo do błędów w życiu, nieślubne dziecko czy drugi mąż to żaden wstyd. Ale ja np. nie znoszę takiej hipokryzji, kreowania się na świętą wręcz szczęśliwą rodzinę, gdy faktycznie tak nie jest.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-07, 22:05   #94
chrzescijanka
Zakorzenienie

Jejku jak łatwo jest krytykować sposób przeżywania żałoby przez innych... Lepiej się czujecie jak tak sobie poiszecie że ja to bym nigdy tak a tak nie postąpiła? Przecież tak naprawdę większość z Was nie wie jak byście się zachowywały gdyby ta tragedia dotknęła Was osobiście.
chrzescijanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-07, 22:06   #95
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość

Z tym nieślubnym dzieckiem to chodziło raczej o pokaz hipokryzji, kiedy rodzina Kaczyńskich wraz z Martą i jej ex mężem występowali na plakatach jako szczęśliwa i kochająca się rodzina, żyjąca według wartości, ktore niejako promował Lech Kaczyński. Wkrotce okazało się, że to całe małżeństwo to fikcja od dawna i niedługo potem się rozwiedli. A chyba jeszcze przed rozwodem zaszła w ciążę z innym. I to jeszcze związanym z SLD, co pewnie kuło Jarosława w oczy.

Każdy ma prawo do błędów w życiu, nieślubne dziecko czy drugi mąż to żaden wstyd. Ale ja np. nie znoszę takiej hipokryzji, kreowania się na świętą wręcz szczęśliwą rodzinę, gdy faktycznie tak nie jest.
A skąd Ty to wiesz?
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-07, 22:06   #96
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

ja uważam, ze Marta Kaczyńsko to inteligentna osoba i potrafi sobie z prasą radzić i chronić prywatność swojej rodziny(meza, dzieci) co naprawdę udawalo sie jej przez ostatnie 5 lat..

Do tej pory pojawiala się publicznie jedynie w kampanii swojego ojca..potem raczej bylo o niej cicho..

To, ze akurat teraz poczuła potrzebę wygadania się w prasie i to tej najbardziej z najbardziej komercyjnej to nie przypadek..

tu zgadzam się z ta opinią

Cytat:
Napisane przez LustForLife Pokaż wiadomość
Ja również nie widze nic złego w tych wywiadach. Sądze, że dla niej to też cięzkie i gdyby nie musiała to by ich nie udzielała. Nie wygląda na osobe, która ma wielkie parcie na szkło, bo gdyby chciała zostac celebrytką to miała ku temu wiele okazji w ciągu ostatnich lat. Moim zdaniem wywiady mają na celu oceiplić wizerunek Jarosława, no bo Bogiem a prawdą, kto inny może to zrobić skoro nie ma on żony, dzieci, matka chora, a kot mówić nie umie... osobiście bardziej byłam zażenowana oświadczeniem Sikorskiego chwile po tym jak media podały wiadomośc o tragedii, ze premier płakał. To był wg mnie szczyt marketingu politycznego, żeby nie powiedzieć chamstwa...
oczywiście ze cel tego wywiadu jest jeden..zeby nazwisko pokazało sie w mediach jak najwięcej razy w kontekscie wspólczucia.. co zapunktuje na korzyść stryja..

jesli chodzilo by o samo wygadanie się komuś..mogła udzielić wywiadu i zastrzec ze zgadza się na publikację dopiero po wyborach..
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-07, 22:11   #97
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
A skąd Ty to wiesz?
Z mediów, a niby skąd. To byla głośna sprawa.
W krótkim czasie po kampanii rozwiodła się z mężem, więc można domniemywać, że szczęśliwą rodziną nie byli.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-07, 22:18   #98
Nektaryna
Zadomowienie

Cytat:

A co ma katolicyzm i wartości moralne do nieślubnego dziecka? Do rozwodu ma ale wy nie rozwodu tylko tego dziecka się uczepiliście...

A jeżeli chodzi o szczyt hipokryzji to ja podam przykład Donalda Tuska który wziął ślub kościelny dopiero podczas kampani prezydenckiej w 2005 r.
Stary 2010-06-07, 22:28   #99
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
A co ma katolicyzm i wartości moralne do nieślubnego dziecka? Do rozwodu ma ale wy nie rozwodu tylko tego dziecka się uczepiliście...
A gdzie ja pisałam o katolicyzmie?

I kto się uczepił nieślubnego dziecka? Podaj przykłady konkretnych postów.

Chodziło - powtórzę raz jeszcze, ale ostatni - o UDAWANIE szcześliwej rodziny w celach kampanii wyborczej, gdy ta rodzina wcale taka szczęśliwa nie była.
Stary 2010-06-07, 22:28   #100
harajuku-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Też mnie na początku zszokował wywiad z panią Szmajdzińską, ale z 2 strony każdy jest inny i każdy inaczej przezywa cierpienie. Poza tym wg mnie mogła byc po prostu na silnych uspokajaczach...
No też racja, jednak moje pierwsze odczucie było no niestety ale negatywne...

Cytat:
Co Cię w tym boli? To że się uśmiechała, czy to że wspominała??
Nic mnie nie boli, wyraziłam tylko swoje zdanie...zdziwiłam się po prostu, że człowiek w obliczu takiej tragedii, po kilku zaledwie dniach udziela wywiadu w telewizji...no nie wiem... dla mnie dziwne i tyle....ale tak jak ktoś napisał wcześniej...każdy inaczej przeżywa żałobę i tyle...

harajuku-fish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-07, 22:33   #101
201608080935
Konto usunięte

Cytat:
Chodziło - powtórzę raz jeszcze, ale ostatni - o UDAWANIE szcześliwej rodziny w celach kampanii wyborczej, gdy ta rodzina wcale taka szczęśliwa nie była.
Moim zdaniem nie nam to oceniac bo bysmy musialy ich znac i znac problem od wewnątrz by ocenic i by wiedziec co się tam stalo. Wiadomo, niektore zwiazki rozpadają sie latami, inne chwila, moment i już, takze kto wie co tam się wydarzyło.
A udawanie szczesliwej rodziny przy kampanii to standard. Nie oni pierwsi i ostatni, często gdy przychodza wybory to kandydaci z rodzinami pozują do zdęc, nagrywają spoty gdzie wszystko jest pięknie, miło i ocieka lukrem a czy to prawda czy tylko na potrzeby kampanii wiedzą tylko oni sami, niestety.
201608080935 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-07, 22:49   #102
LustForLife
Zadomowienie

No dokładnie, jak sama nazwa wskazuje jest to kampania. Poza tym Marta była ich córką, a nie kandydatem, skoro jej sie w życiu nie układało to co miała sobie w łeb strzelić z tego powodu.

Tu córka rozwódka, tam dziadek z Wehrmachtu...
Stary 2010-06-07, 22:50   #103
lea88
Zakorzenienie

Nie mam zdania... z jednej strony kazdy ma prawdo przezywac swoja zalobe jak chce. Mi czesto pomaga to, ze sie moge wygadac, byle komu, byle gdzie. Jak nie mozemy sobie z czyms poradzic to czesto zdaza nam sie walkowac ten temat bez opamietania- zobaczmy chociaz wizaz, gdzie sa setki watkow np. o rozstaniach, jak dziewczyny pisza tysiace linijek o tym co przezywaja, wklejaja fragmenty rozmow z TZetami obcym osobom z forum..
Nie mi to krytykowac.
Inne sprawa, ze wywiad w tego typu gazetach to raczej sredni pomysl.. No ale z drugiej strony kto inny by chcial taki wywiad przeprowadzic? raczej gazeta powazna nie interesuje sie emocjonalnymi rozterkami ludzi.. Mimo wszystko raczej nie udzielilabym takiego wywiadu na jej miejscu (ale czasem nie wiemy co nam moze przyjsc do glowy w ciezkich chwilach, wiec nie oceniam).

Co do kampanii.. to nie wiem czy to jej element (jesli tak to troche kiepski zabieg polityczny moim zdaniem). Nawet jesli to ma prawo- w koncu stryj to jej rodzina, kontynuator wizji politycznej jej ojca. Gdyby sie nie wypowiadala w ogole to by zaraz byly plotki, ze nie lubi stryja, nie popiera polityki PiS itp. Wg mnie i tak to mniej "inwazyjna" obecnosc niz np uczestnictwo w wiecach.

PS: Pani Szmajdzinska powiedziala kiedys w telewizji, ze najbardziej ciezko jej bylo z tym, ze na poczatku wszyscy dzwonili i sie pytali czy nie pomoc, jak sie czuje. A po paru dniach telefony zamilkly, ludzie przestali sie tak interesowac i trzeba bylo wracac do normalnego zycia. Czula sie wtedy bardzo samotna i odepchnieta.. Ja ja w pewnym sensie rozumiem, wg to bardzo tlumaczy czemu tacy ludzie zgadzaja sie na takie wywiady. Po prostu czuja, ze ktos jeszcze o nich pamieta i sie nimi interesuje..
lea88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 01:19   #104
Nektaryna
Zadomowienie

Autorkę wątku żenuje nie wywiad a sama osoba pani Marty bo jak widać po innych wątkach delikatnie mówiąc nie jest zwolenniczką partii PiS.

---------- Dopisano o 02:19 ---------- Poprzedni post napisano o 02:15 ----------

Cytat:
A gdzie ja pisałam o katolicyzmie?

I kto się uczepił nieślubnego dziecka? Podaj przykłady konkretnych postów.

Na początku dziewczyny pisały o nieślubnym dziecku prosze przeczytać dokładnie.
To o co ci w końcu chodzi? O wywiad czy o to że nie byli szczęśliwi? Już nie masz się czego przyczepić?
Stary 2010-06-08, 04:53   #105
Tamt
Zadomowienie

Czesto piszecie ze kazdy ma prawo przezywac zalobe jak chce.Oczywiscie to prawda i mysle ze gdyby ona opowiedziala o swoich rodzicach,o tym ze chcialaby kontynuowac ich dzielo i zrobilaby to w mniej brukowej formie nikt by nic nie powiedzial i tego watku by nie bylo.Ale ile ona mowi o swoich rodzicach a ile o swoim mezu,o tym jak powiedzieli o ciazy i o swoich intymnych sprawach?To przeciez glownie o to chodzi.Zwlaszcza ze mamy teraz kampanie.Troche wydaje mi sie to na zasadzie mam 5 minut slawy trzeba to wykorzystac.
Tamt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 06:15   #106
LustForLife
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tamt Pokaż wiadomość
Czesto piszecie ze kazdy ma prawo przezywac zalobe jak chce.Oczywiscie to prawda i mysle ze gdyby ona opowiedziala o swoich rodzicach,o tym ze chcialaby kontynuowac ich dzielo i zrobilaby to w mniej brukowej formie nikt by nic nie powiedzial i tego watku by nie bylo.Ale ile ona mowi o swoich rodzicach a ile o swoim mezu,o tym jak powiedzieli o ciazy i o swoich intymnych sprawach?To przeciez glownie o to chodzi.Zwlaszcza ze mamy teraz kampanie.Troche wydaje mi sie to na zasadzie mam 5 minut slawy trzeba to wykorzystac.
Chyba nie wierzysz, ze wywiady z Matka Kaczynska przez przypadek ukazują się akurat teraz kiedy jest kampania...Kontynuuje ich dzieło w taki sposób, zeby oceiplić wizerunek stryja, zwiększyć jego poparcie. A mówi o rzeczach, o których ludzie chca czytać (zreszta nie oszukujmy sie wywiad to nie strumien swiadomości wszystko jest tu przemyślane i ma czemuś służyc), bo to ma sie sprzedac zwyczajnie.
Stary 2010-06-08, 06:27   #107
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Tamt Pokaż wiadomość
Ja się zastanawiam, czy jakby się włóczyła od dyskoteki do dyskoteki, zrobiła sobie irokeza i ubrała różowe legginsy, to czy też pojawiły by się głosy, że "każdy ma prawo przeżywać żałobę jak chce". Prawo ma, ale jest klasa i jest coś poniżej pewnego poziomu. Co uchodzi Dodzie, czy innej gwieździe estrady, czy filmu, nie uchodzi poważanej prawniczce, która gwiazdą nie jest, nie żyje z szokowania, opowiadania o sobie.

Tu nie chodzi o to, że ona ma obowiązek ryczeć do końca życia, nosić czarne rzeczy i się umartwiać. Niech robi sobie co chce w swoim PRYWATNYM życiu. Ale ona (oni, bo pewnie wraz z mężem?) postanowiła podzielić się czymś bardzo prywatnym z czytelnikami gazety - nie oszukujmy się - nie najwyższych lotów. To nie jest "The Times", czy inna szanowana gazeta, to nie są ciekawe, wnoszące coś do tematu pytania (i odpowiedzi). Co daje komuś wiedza, że ona się budzi zlana potem?

Ekshibicjonizm z prasie kolorowej to coś poniżej pewnego poziomu. To nie jest tak, że ktoś sławny z tych, czy innych powodów budzi się rano i mówi sobie "och, mam POTRZEBĘ wygadania się gazecie X na temat tego, że mi robili cesarkę, a mój mąż ma często wzdęcia". To jest kalkulacja, negocjacje, można się 10 razy zastanowić, wpłynąć na pytania, wywiad się autoryzuje.

Są wywiady i wywiady. Nieraz (niestety zbyt rzadko) pojawiają się wywiady z ludźmi potrafiącymi trzymać prasę na pewien zdrowy dystans, którzy potrafią przez kilka stron ciekawie odpowiadać na ciekawe pytania, a jednocześnie nie odzierają się z prywatności, w ogóle nie mówią o życiu prywatnym. W innej gazecie, w innym czasie Marta Kaczyńska mogła całkiem inaczej opowiadać o tragedii, o tym, co się wydarzyło. A tutaj zagranie pod publikę, bo przecież ten "wywiad" do niczego jej potrzebny nie był. Potrzebę "wygadania się" to się powinno odczuwać wobec rodziny, znajomych, a nie milionów czytelników jakiejś tam gazetki. Spotkała ich tragedia, ale oni nie są gwiazdami rocka, czy serialu - nie muszą skupiać na sobie tego rodzaju zainteresowania. Dlatego ja nie mam wątpliwości: to jest element kampanii wyborczej - te wszystkie pytania o "stryja", podkreślanie roli "stryja".
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 06:30   #108
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Na początku dziewczyny pisały o nieślubnym dziecku prosze przeczytać dokładnie.
To o co ci w końcu chodzi? O wywiad czy o to że nie byli szczęśliwi? Już nie masz się czego przyczepić?
Trzeci raz nie będę tego samego tłumaczyć Musisz już żyć ze świadomością, że nie załapałaś. Tylko już się nie czepiaj, bo to stało się nudne
Nikt nie pisał postów potępiających to, że ma nieślubne dziecko, nie dramatyzuj.

Zgadzam się z Doris

Edytowane przez _vixen_
Czas edycji: 2010-06-08 o 06:31
Stary 2010-06-08, 06:35   #109
Luba
Zakorzenienie

Aż zajrzałam na pierwsza strone, bo myslałam, że jakies potępienia przegapiłam. Ale nie, nadal nie widzę
Czy ktos mógłbym mi palcem pokazac odpowiednie posty?

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-08, 06:41   #110
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Aż zajrzałam na pierwsza strone, bo myslałam, że jakies potępienia przegapiłam. Ale nie, nadal nie widzę
Ja też zajrzałam i powiem Ci w tajemnicy, że takich postów po prostu nie ma
Ale niektórzy myślą widocznie, że jak kilka razy z uporem maniaka napiszą, iż są, to się zjawią.

Edytowane przez _vixen_
Czas edycji: 2010-06-08 o 06:43
Stary 2010-06-08, 07:13   #111
Tamt
Zadomowienie

Ale ja nie wierze ze ten wywiad akurat teraz przez przypadek sie ukazal,zdaje sobie sprawe ze to dosc polityczne zagranie.Tylko czy wywiad na tak niskim poziomie i jej sytuacja rodzinna nie pasujaca do konserwatywnej polityki pis-u cokolwiek pomoze.Mysle ze raczej zaszkodzi.Mowiac szczerze kiedy zobaczylam ten wywiad i przeczytalam go poczulam sie mocno zniesmaczona.Moze dla niektorych to dziwne ale osobom wyksztalconym pewnych rzeczy robic nie wypada,zwlaszcza ze ona jest adwokatem.
Tamt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 07:21   #112
201608080935
Konto usunięte

Ja myśle ze ten wywiad ani nie pomoze ani nie zaszkodzi. Ludzie mają większe problemy, np. powodzianie to nawet tego nie czytają pewnie.
Komu wywiad się podobał to się podobał, kto czytając się bulwersował i "żenowal" to mysle po gora paru dniach zapomni o tym. I większego znaczenia zarowno pozytywnego jak i negatywnego w sensie politycznym to nie będzie miało.Mowie na przykladzie większosci, tak mi się wydaje ze tak będzie. Moga byc mniejsze przypadki gdzie będzie inaczej ale taki ogól to mi sie wydaje ze wlasnie będzie taki ze to nic nie zmieni.
Stary 2010-06-08, 07:41   #113
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Cytat:
Ja również nie widze nic złego w tych wywiadach. Sądze, że dla niej to też cięzkie i gdyby nie musiała to by ich nie udzielała. Nie wygląda na osobe, która ma wielkie parcie na szkło, bo gdyby chciała zostac celebrytką to miała ku temu wiele okazji w ciągu ostatnich lat. Moim zdaniem wywiady mają na celu oceiplić wizerunek Jarosława, no bo Bogiem a prawdą, kto inny może to zrobić skoro nie ma on żony, dzieci, matka chora, a kot mówić nie umie... osobiście bardziej byłam zażenowana oświadczeniem Sikorskiego chwile po tym jak media podały wiadomośc o tragedii, ze premier płakał. To był wg mnie szczyt marketingu politycznego, żeby nie powiedzieć chamstwa...
Dokładnie. Szlag mnie trafiał, jak w każdej stacji to powtarzali. Tylu ludzi zginęło, tata tragedia, alenie- ja mam się przejmować, że Tusk płacze...

Cytat:

A jeżeli chodzi o szczyt hipokryzji to ja podam przykład Donalda Tuska który wziął ślub kościelny dopiero podczas kampani prezydenckiej w 2005 r.
Pamiętam ten myk. Też wtedy mi się śmiać chciało. Nagle katolik pełną parą.
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 08:10   #114
lotta6
Zakorzenienie

A we wczorajszym show bylo: pierwszy wywiad z marta kaczynska: opowiem Ci o moich rodzicach. Corka pary prezydenckiej o swoim dziecinstwie.
lotta6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 08:31   #115
Hultaj
BAN stały

A ja nie wiem, czy odnośnie zalawirowań życiowych pani Kaczyńskiej-Dubienieckiej, jeśli można to nazwać zalawirowaniami (rozwód, nieślubna, zdaje się, ciąża), jeśli nie, to przepraszam, to czy nie było tak, że rodzinie zaistniała sytuacja też nie przypadła do gustu i czy by się nie skłócili/nie rozpadli.
Ktoś mi mówil, niedługo po katastrofie, gdy w mediach nie brakowało różnych wspomnień, że na scenę zdaje się wkroczyla pani Maria, i zadecydowała (podobno gdzieś tak kiedyś powiedziala, a jakimś wywiadzie), że ''Ona ma tylko jedną (wtedy) wnuczkę i nie ma zamiaru jej nie odwiedzać''.
Czy tak jakoś, mniej więcej - nie wiem, bo ja tego nie słyszałam, ale szczerze mówiąc, spokojnie jestem w stanie w to uwierzyć.
A plakat jak plakat, mało kto zagląda pod pierzynę, czy już źle, czy jeszcze dobrze, rzadko to ludzie robią w życiu, gdy robią, dobrą minę do złej gry?

Mnie ciekawi (i tylko ciekawi, bez żadnych z mojej strony insynuacji, zaznaczam), i za wścibstwo przepraszam, ile za taki wywiad dostała pani Marta, jeśli oczywiście w ogóle byłaby mowa o wynagrodzeniu, pieniędzy.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2010-06-08 o 08:34
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 08:54   #116
BrigitteBardot
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Już się zaczeło ocenianie tej dziewczyny to jej sprawa co robi. Miesiąc po tragicznej śmierci siatkarza Arka Gołasia jego żona też udzieliła wywiadu, i też akurat w Gali. Bardzo łatwo jest kogoś oceniać, prawda?

Jednym nie pasowało jak klękała przy trumnie na lotnisku, drugim, że zgodziła się na Wawel, a teraz, że udzieliła wywiadu ...
Cytat:
Jak przejrzysz wątek to zobaczysz że dziewczynom nie pasuje również to że ma dziecko nieślubne i się tym chwali A co ma kłamać, wstydzić się? Przecież wiele kobiet znajduje się w takiej sytuacji.
Ależ to łatwo sobie dopisać. A wystarczyłoby czytać ze zrozumieniem.

To, że niektórych ten wywiad zdziwił/zszokował/zniesmaczył, nie oznacza jeszcze, że krytykują styl życia tej dziewczyny.

Mnie osobiście nie zniesmaczył fakt, że ona gotuje zupy w tygodniu i budzi się zlana potem, tylko to, że opowiada o swoim życiu prywatnym całej Polsce Po co? To nawet nie ma nic wspólnego ze wspominaniem rodziców i radzeniem sobie z bólem.

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Autorkę wątku żenuje nie wywiad a sama osoba pani Marty bo jak widać po innych wątkach delikatnie mówiąc nie jest zwolenniczką partii PiS.
Co to ma wspólnego z tematem i dlaczego atakujesz autorkę wyciągając z innych wątków informacje dotyczące jej poglądów politycznych? Wiesz, że takie rzeczy są tutaj zabronione? Czytałaś regulamin?

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Są wywiady i wywiady. Nieraz (niestety zbyt rzadko) pojawiają się wywiady z ludźmi potrafiącymi trzymać prasę na pewien zdrowy dystans, którzy potrafią przez kilka stron ciekawie odpowiadać na ciekawe pytania, a jednocześnie nie odzierają się z prywatności, w ogóle nie mówią o życiu prywatnym. W innej gazecie, w innym czasie Marta Kaczyńska mogła całkiem inaczej opowiadać o tragedii, o tym, co się wydarzyło. A tutaj zagranie pod publikę, bo przecież ten "wywiad" do niczego jej potrzebny nie był. Potrzebę "wygadania się" to się powinno odczuwać wobec rodziny, znajomych, a nie milionów czytelników jakiejś tam gazetki. Spotkała ich tragedia, ale oni nie są gwiazdami rocka, czy serialu - nie muszą skupiać na sobie tego rodzaju zainteresowania. Dlatego ja nie mam wątpliwości: to jest element kampanii wyborczej - te wszystkie pytania o "stryja", podkreślanie roli "stryja".

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Aż zajrzałam na pierwsza strone, bo myślałam, że jakies potępienia przegapiłam. Ale nie, nadal nie widzę
Doszłam do wniosku, że niektórym chyba wystarczy, żeby w temacie pojawiło się jedno słowo, które jest im potrzebne, a resztę dopiszą sobie sami
Stary 2010-06-08, 08:59   #117
201608080935
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez BrigitteBardot Pokaż wiadomość
Co to ma wspólnego z tematem i dlaczego atakujesz autorkę wyciągając z innych wątków informacje dotyczące jej poglądów politycznych? Wiesz, że takie rzeczy są tutaj zabronione? Czytałaś regulamin?
To to niestety ale zarzut do wielu osob bo to nagminne że za poglady polityczne się obrywa.
A juz zwlaszcza jak ktos powie ze popiera Pis to sie na niego rzucaja jakby co najmniej przestepstwo wielkie popelnial. A przeciez kazdy moze popierac kogo chce , jak chce ale nie musi przy tym innym wytykac ze sa tacy czy owacy bo popieraja co, kogos innego.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-08, 09:10   #118
lea88
Zakorzenienie

Wiecie co w sumie.. nie chce byc zlosliwa, ale.. Wiekszosc osob, ktore wlasnie bulwersuje ten wywiad, czytaja go z radocha i krytykuja tu przez kilka stron. Ja ani nie wiedzialam o tym wywiadzie, aninie przeczytalam go (czytalam tu tylko posty, o tym czego on dotyczyl), nie czytalam tez zadnego innego, bo szczerze w ogole mnie to nie obchodzi.Nie obchodzi mnie grzebanie w cudzym zyciu i takich gazet/wywiadow nie czytam po prostu. Niestety inni krytykuja, ze to niskie, ale twardo czytaja i malo tego, poszukuja jeszcze kolejnych..

Jak juz napisalam, nie wiem czy to element kampanii (jesli tak, to chyba malo udany). Ale jesli Marta Kaczynska chciala zwrocic na siebie uwage to jej sie to faktycznie udalo, a niektorzy tu jej w tym jeszcze pomogli (miedzy innymi zakladajac ten watek)

Co do kampanii to, bedac zlosliwym mozna by rownie dobrze napisac, ze niektore osoby, notorycznie wypowiadaja sie/zakladaja watki na tym forum na rozne tematy polityczne (w tym autorka).. moze to tez podejrzane? watki o podtekscie politycznym o podobnym wydzwieku mnoza sie jak grzyby po deszczu... Moze te osoby te prowadza w ten sposob kampanie?! Nie wiem czy indywidualnie czy pod egida partii, ale tak to troche wyglada..
lea88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 09:13   #119
BrigitteBardot
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Beata_85 Pokaż wiadomość
To to niestety ale zarzut do wielu osob bo to nagminne że za poglady polityczne obrywa.
A juz zwlaszcza jak ktos powie ze popiera Pis to sie na niego rzucaja jakby co najmniej przestepstwo wielkie popelnial. A przeciez kazdy moze popierac kogo chce , jak chce ale nie musi przy tym innym wytykac ze sa tacy czy owacy bo popieraja co, kogos innego.
Ale tutaj nawet nie chodzi o to, w co kto sobie wierzy i co wyznaje/popiera, tylko o to, że nie wolno wyciągać informacji z innych wątków i używać ich jako argumentów w ataku na kogoś.

Zresztą pozwolę sobie zacytować regulamin:

Cytat:
1. Odnoś się do innych użytkowników Forum tak jak chcesz, aby odnoszono sie do ciebie. Rasistowskie, obraźliwe lub dyskryminujące posty i treści będą (w tym grafika i avatary) usuwane, a ich Autorzy otrzymają oficjalne upomnienie. To samo dotyczy treści pornograficznych , wulgarnych, dotyczących inteligencji, wykształcenia, religii, rasy czy statusu majątkowego.

2. Tolerancja. Uznaj prawo innych do posiadania poglądów, których Ty nie podzielasz i życia "po swojemu" - jeśli tylko to jest w zgodzie z prawem.

(...)

17. Atak na adwersarza poprzez cytowanie postów z innych wątków i nie związanych z tematem;
Moderator może, wg własnego uznania, przyznać punkty karne po stwierdzeniu takiego zachowania w dyskusji.

źródło: http://www.wizaz.pl/forum/announcement.php?f=17

Edytowane przez BrigitteBardot
Czas edycji: 2010-06-08 o 09:15
BrigitteBardot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 09:27   #120
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Beata_85 Pokaż wiadomość
A juz zwlaszcza jak ktos powie ze popiera Pis to sie na niego rzucaja jakby co najmniej przestepstwo wielkie popelnial.
Tak, zwłasza na pewno. Elektorat PiSu wiecznie i nieustannie prześladowany. Wszędzie.
A może po prostu lubią mieć takie wrażenie

Cytat:
Napisane przez lea88 Pokaż wiadomość
Wiekszosc osob, ktore wlasnie bulwersuje ten wywiad, czytaja go z radocha i krytykuja tu przez kilka stron.
Skąd to wiesz ? Zwłaszcza co do tej większości ?

Cytat:
Ja ani nie wiedzialam o tym wywiadzie, aninie przeczytalam go (czytalam tu tylko posty, o tym czego on dotyczyl), nie czytalam tez zadnego innego, bo szczerze w ogole mnie to nie obchodzi.
A to dość częste zjawisko w necie: nie wiem, nie czytałam, ale pogadać se przcież mogę co nie

Cytat:
Nie obchodzi mnie grzebanie w cudzym zyciu i takich gazet/wywiadow nie czytam po prostu. Niestety inni krytykuja, ze to niskie, ale twardo czytaja i malo tego, poszukuja jeszcze kolejnych..
Problem nie jest w tych co czytają, a w tych co udzielają "wywiadów".

Cytat:
Moze te osoby te prowadza w ten sposob kampanie?! Nie wiem czy indywidualnie czy pod egida partii, ale tak to troche wyglada..
Taaak, na pewno. Wyrak i Rena ciągną kasę od PiSu, a _vixen_ od PO
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości