![]() |
#481 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2
dzień doberek... U mnie piękny dzionek.
Bela przykro mi, ze masz takie przykrosci. Teściowa przeciez bezpodstawnie zrzuca wine za płeć na Ciebie,choc mówienie w kategorii winy jest juz okropne. Kiedyś zdażalo sie że król zcinał glowę żonie bo same corki rodzila, dziś wiadmo że to po stronie faceta (plemników)jest decyzja o płci. U mnie tez raczej drugi chłopiec i bardzo nas to cieszy. Za trzy tygodni potwierdzi się ostatecznie ![]() Co do rozmowy o sexie ![]()
#482 |
Zakorzenienie
|
Bela, ***luna ma rację
![]() ![]() U mnie bajeczna pogoda, właśnie kończę śniadanie, a za godzinę wychodzę do gina. To ucho co wczoraj patyczkiem sobie podrażniłam ciągle dziwnie jakby zapchane (co gorsza woda mi się wlała dziś przy myciu głowy), no ale poza tym nic się nie dzieje, więc na razie do lekarza nie idę. Co miałabym powiedzieć? Że się czuję, jakbym miała kropelkę wody w uchu? ![]() ![]() Miłego dnia Wam życzę! A jeszcze co do seksu... Jest wiele różnych sposobów przecież, nie trzeba koniecznie współżyć. Mojego męża wczoraj naszło, ale ja mam dziś gina (być może cytologię), więc zabronione akurat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
RAZEM OD 5.03.2000. ![]() Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 ![]() Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-06-08 o 07:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Zakorzenienie
|
Agatkia ja mam kilogram na plusie, ale to przez to ze jem majonez do kazdej kanapki, i wieczorem jestem glodna ze az mi niedobrze to musze cos zjesc, czasem jest to grubo po 21
![]() Ginka powiedziala, ze trzeba przybrac na wadze, zeby dzidzia miala chociaz 2500-3000gram ![]() a teraz zapotrzebowanie na energie rosnie ![]() aha no i sie skapnelam dzis rano ze mi nic o witaminach nie powiedziala ![]() ![]() Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-06-08 o 07:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Zadomowienie
|
Cześć!
Dziewczyny- macie śliczne brzuszki! Mój też jest już spory, wystający i napięty. Wieczorem smaruje oliwka babydream a rano ziajką na rozstępy (nietłusty). Widać, że ciążowy bo idzie do przodu a nie rozlewa się na boki. Wera gratuluje syneczka! Ja mam usg dopiero za niecałe 2 tyg i mam nadzieje że wreszcie się dowiem co tam we mnie siedzi... Powiem wam szczerze, że cieszę się że też macie problemy z teściowymi- przynajmniej nie jestem jedyna! Tak to by wynikała że to ze mną jest jakiś problem a tak to z tymi babami- dobre określenie- czarownice! moja teściówka wcześniej była "miła" a teraz po naszych kłótniach z tż (oczywiście moja wina) widzę, że się nie hamuje i mówi co mysli co oczywiście strasznie mnie wk****wia bo jest przeciwieństwem tego co ja myśle, a że mam wybuchowy charakter to muszę się gotować w środku bo chyba by była wielka awantura za każdym razem. |
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, lubię ważyć się rano
![]() ![]() ![]()
#487 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Wpadam na szybko, bo mam tyle roboty, że nawet nie mam czasu posiedzieć na wizażu. Choć staram się czytać na bieżąco. Co do usg to tak, jak pisała viccullen - dzidzia jest młodsza o jakieś 10 dni (ale ja to wiedziałam, bo prowadziłam kalendarzyk w cyklu, w którym zaszłam i faktycznie owulka była 10 dni później, niż standardowo). Lekarz powiedział, że nasza dzidzia waży 250g, a do tego badania lepiej, jak dziecko waży powyżej 300g. Tak więc 18. czerwca mamy powtórkę ![]() Na szczęście nic nie płaciliśmy za badanie ![]() ![]() ![]() Irisin - widzę, że prawko robisz. Ja jutro mam egzamin o 12:30 na prawko. Choć jakoś nie wierzę, że zdam. Poza tym u nas remont w pełni - codziennie coś tam robimy i dopiero wieczorami wracamy do domu. Ale już powoli widać koniec ![]() Do tego dochodzi organizacja ślubu, to prawko i jeszcze dostałam skierowanie z Urzędu Pracy do pracodawcy. Tak więc całe dnie coś załatwiam. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#488 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() U mnie też piękna pogoda za oknem. Zostawiłam pranie na sznurkach, a zapowiadają deszcz koło południa ![]() ![]() A jeżeli mowa o przytulankach to my nie mam y zakazu,ale ja jakoś sama sobie dałam. Teraz współżyjemy raz na tydzień, półtora. To wieki,ale nie chcę,by dziecko zbyt często widywało ojca ![]() ![]() ![]() Marta79 ja już nie ważę się, by nie dostać zawału. Niepotrzebnego.Choć nie jem zbyt dużo ![]() Idę pisac dalej pracę mgr bo nie zdążę do końca czerwca. Miłego dnia.
![]() |
#489 | |
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() Ja oczywiście znowu coś robię w domu, znaczy dalej maluję futryny i drzwi ![]() Jak zobaczyłam efekt wczorajszego malowania (dwie futryny i jedne drzwi) to stwierdziłam, że muszę wymalować wszystkie, bo rzuca się w oczy żółć tych nie pomalowanych. No a te pomalowane tak ładnie wyglądają, że się wzięłam o 8.00 za malowanko. O 13.00 przychodzi do mnie położna, więc pewnie sobie fajnie pogadamy o mojej ciąży. Wiecie co? Nie spodziewałam się reakcji moich dzieci na wieść, że będą mieć braciszka. Do tej pory Oliwia tylko fisiowała, że nie może się doczekać dzidzi, a marzyła o siostrzyczce. Trochę się załamała, że będzie brat, ale szybko jej przeszło. Natomiast Thomas z wrażenia nie mógł usnąć do 23.00. Skakał po domu i krzyczał: będę miał brata! ![]() Dziś nie chcieli iść do szkoły, tylko na zakupy, że braciszkowi coś kupić ![]() No i zaczną się dyskusje na temat imion. To co podoba się mężowi, dla mnie jest nie do przyjęcia. A to co podoba się mi, jemu się nie podoba ![]() Cytat:
![]() Lecę dalej malować, bo pędzel mi zaschnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Zakorzenienie
|
bela, co za teściowa
![]() ![]() ![]() a ja odliczam dni do usg, jeszcze tylko 2 dni ![]() lisek, a kiedy chcesz się bronić? ja na razie mam obawy o przytulanki, no ale jak ktoś tu już napisał, są inne sposoby ![]() ![]()
#491 |
Rozeznanie
|
dziękuję babeczki
![]() a co robicie jak macie te plamienia po współzyciu ,idziecie z tym do gina? i jeszcze może głupie pytanie ale uzywacie gumek,chodzi mi o to czy sperma nie zaszkodzi? |
![]() ![]() |
![]() |
#492 |
Zakorzenienie
|
Bela my nie używamy gumek, bo po co? Sperma nie szkodzi. Ona szkodzi tylko jak ciąża jest zagrożona. Ale gdy jest OK to nic nie szkodzi.
A jeśli plamisz po współżyciu, to do gina lecieć nie musisz. Takie plamienie przechodzi szybko i jest delikatne. Jeśli plamisz z innego powodu, lub nie wiesz czemu plamisz (np. nie po współżyciu) to wtedy musisz iść do gina. |
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Zakorzenienie
|
Ja mojemu ginowi powiedziałam dopiero podczas wizyty czyli ok. 3 tygodni po tym plamieniu, a co do gumek to teraz wreszcie można poszaleć bez obawy, że się coś "zmajstruje" więc trzeba korzystać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#494 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Ja się zastanawiam nad spiralą, podobno można założyć tuż po połogu. Przed ciążą miałam dwie i jak dla mnie super sprawa - jedyny minus to okres bardziej obfity i bardziej bolesny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#496 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#497 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#498 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#499 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy można pić herbatę z lipy w ciąży. Bo w aptece pani powiedziała że nie bardzo. Kupiłam ale nie wiem czy pić. Macie jakiś jeszcze sposób na zbicie temperatury
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#500 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przejmuj sie ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
![]() mysle,ze on bedzie coraz bardziej twardnial. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#501 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zainwestuj w spiralę Mirenę, tą z hormonem. Po niej krwawienie prawie wcale nie występuje i nic nie boli ![]() Zakłada się ją na 5 lat, więc jak się przeliczy na pigułki, to wychodzi to samo. Ja sobie założę Mirenę po porodzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#502 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzisiaj bylam w laboratorium i pobrali mi krew z palca ![]() cudnownie, bo ja sie boje żył. Jest tak strasznie goraco dzisiaj! ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki!
Ale macie tempo pisania - już druga część - wow ![]() ![]() ja dziś bylam na pobraniu krwi, a za tydzien będę miała mierzoną przezierność poza tym miałam bardzo pracowity weekend na uczelni, a za tydzien mam już 4 zerowki i dalej kolejne 6 egzaminów ![]() ![]() ![]() ![]() gratuluję Wam pięknych brzuszków i cudnych zdjęć z usg ![]() ![]() to wracam do roboty... buźki!
#504 |
Zadomowienie
|
ale dziewczyny wspoolczuje wam tych tesiowych, moja to jest wporządku, dba o mnie, robi jedzonko, pyta o samopoczucie itp
#505 |
Zakorzenienie
|
A ja już po wizycie. Ważę już 53 kg, czyli od przed ciąży przytyłam 4kg (a skończony mam 14tc) - lekarz powiedział, że to OK
![]() ![]() ![]() Widzę, że jestem jedyną, która podczas współżycia używa gumek ![]() ![]()
#506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miedziana też jest niby na 5 lat ale mi gin poradził, żeby "na wszelki wypadek" zmienić po 4 latach, potem przez 2 lata miałam kolejną aż mi się bobasa zachciało i wyjęłam ![]() No ale jeszcze mam trochę czasu do namysłu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkie kobietki
![]() Bela super brzunio widoczny ale zgrabny i bardzo fajnie ubrany ![]() Ah te teściowe...coś o tym wiem. Najlepiej ich nie słuchać. A co do gumek to my nie używamy bo sperma może przyspieszyć poród ale to dopiero pod koniec ciąży ![]() Irsin czasami kobiety w ciąży czują sie bardziej niepewne jeśli chodzi o podejmowanie decyzji czy o egzaminy...Najlepiej do egraminu podchodzić na luzie bo zdam albo nie zdam i koniec świata przez to przecież nie bedzie. Wydaje mi sie że maluszek da Ci tą siłe i kto wie może właśnie go poczujesz w czasie egzaminu i doda Ci to siły ![]() Weronisiu Gratuluje synka!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do remontu to wiem z życia że czesto sie przeciąga bo jeszcze to trzeba zrobic i jeszcze tamto...ale tym bardziej rozumie bo Ty miałaś przecież jeszcze gości ![]() ![]() Joanna131 Super że maluszek zdrowy i ładnie widoczne zdjęcia ![]() Olajka Mnie tez boli a raczej czuje bardziej dyskomfort podczas seksiku a nie mam żadnego zapalenia czy czegoś...Nawet z nawilżeniem lepiej niż przed ciąża ![]() ![]() ![]() A jeśli chodzi o picie piwka czy innego alku to ja znowu nie jestem taka że nic nie spróbuje. Zrobie sobie łyczka piwka jak mąż pije i tyle. Moja kuzynka codziennie piła lampke wina czerwonego na poprawe krążenia i urodziła zdrowego chłopca... De28 Mój mąż chodzi ze mną od 13tc na usg i od tego momentu jakoś inaczej podchodzi do ciąży. Kładzie reke na brzuszek przykłada ucho ![]() A teraz to mały mu na złość robi bo jak sie wierci a mój T przykłada ręke to cisza heh ![]() ![]() ![]() ![]() Wiolkaslonko myśle że to normalne. Mój brzuszek tak naprawde od tygodnia ciążowy i twardszy nawet jak leże na plecach( a miałam sprzed ciąży sporą oponke) Mój mąż sie cieszy i mowi teraz widać że dzidzol rośnie w brzuszku ![]() ![]() Mamuśka Wklejaj zdjątko brzucholka!! Ja też sie zastanawiałam bo miałam swój brzuchol sprzed ciąży już ale robi sie ciążowy powoli i odważyłam sie i wkleiłam ![]() ![]() Lutien hmm...Ty w ciąży i dostałaś skierowanie z UP do pracodawcy??dziwne bo kobiety w ciąży zarejestrowane w UP nie dostają propozycji pracy bo jest pod ochroną. Ja chodze tylko podpisywać liste...ale ja już im zgłosiłam w 2 miesiącu ciąży że w niej jestem i maja tam zanotowane ![]() Kretencja te 4 palce nad spojeniem łonowym to by chyba pasowało jak dla 14tc ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2010-06-08 o 10:58 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#508 |
Zakorzenienie
|
Jak masz częste infekcje podczas współżycia bez gumek to tż też należało by podleczyć - ja tak miałam kilka lat temu non-stop jakieś infekcje, co wyleczyłam jedną zaraz była kolejna. Zmieniałam wtedy akurat gina i ten nowy jak usłyszał o tych infekcjach to od razu przepisał tabletki dla mnie i dla tż - od tamtej pory święty spokój (teraz załapałam lekką infekcję, ale że nie ma przytulanek to tż leczyć nie trzeba)
|
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Zakorzenienie
|
My się swego czasu leczyliśmy oboje i niewiele to dało. Mnie się raczej wydaje że taka moja natura i generalnie chyba nie ma w tym nic dziwnego, że bez gumek łatwiej o infekcję niż z nimi. To nie tak, że mam częste infekcje, ogólnie nie narzekam na to. Ale jeśli już, to raczej wtedy, kiedy gumki nie używaliśmy... Poza tym i tak podchodzę jakos nieufnie do wpływu spermy na ciążę. Niby wiem, że zdrowej ciąży nie zaszkodzi, ale...
![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Co do truskawek, to mój mąż właśnie kupił pierwsze w tym roku i sobie pojadam. Mniamuśne ![]()
#510 | |
Zadomowienie
|
Melduje się i ja!
![]() ![]() Co do seksu dziewczyny, to dzięki za odpowiedzi ![]() ![]() Mój małż to się boi uklucia igłą przy pobieraniu krwi, to przy porodzie to nie wiem co by zrobił ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/294fb9d287.png Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy.. http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.