Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-08, 09:12   #4651
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

papeteria, a jak sobie radzisz z opuchlizną na nogach, ja wczoraj moczyłam w zimnej wodzie, trzymałam nogi w górze i nic
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 09:25   #4652
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
jaszczka
ja mam w karcie ciazy mlodszej corki ze w 33tc wazyla 1770 a w 36tc 2500 wiec roznica spora. urodzila sie 2900. sama jestes szczupla to i dzidzia taka bedzie
Niekoniecznie Moja bratowa zachodząc w ciążę ważyła 48 kg przy 160 cm wzrostu, przytyła 10 kg, a dziecko wazyło 4kg

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzięki za kciuki A i zapomniałam jeszcze dodać, że mały obrócił sie i jest już główką na dole. anuszka wiem, że to się może różnić ale wolałabym rodzić naturalnie a nie przez cesarkę, dlatego dla mnie to takie ważne liczę na to, że gin się myli albo ma przestarzały sprzęt bo położna na SR mówiła, że w takich sytuacjach może być pomyłka do 1kg - w każdą stronę
Ja tez chciałabym rodzic naturalnie! Pewnie, że usg często kłamie
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 09:25   #4653
agravka
Wtajemniczenie

serduszko-sliczne zdjecia-szczegolnie podoba mi sie to ze stopkami takie slodkie
anoxa- daj znac jak po wyjezdzie, bo cos mi sie wydaje, ze pojechalas
ania- jak sie teraz czujesz?
wklejam Wam zdjecia z weekendu
musze sie pochwalic, ze mamy piekna sypialnie ( moje zdaniekupilismy i zlozylismy lozeczko i komode .Jak tylko kupie baterie do aparatu, to sie pochwale
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 09:36   #4654
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Czesc mamuski! Wpadlam tylko powiedziec, ze mozliwe, ze wyjdziemy do domu juz dzis wieczorem!
Ale super

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
O nieeeeeeee fuuuuuuuuuuuuj tylko nie Kondrat on jest oblesny i ma dlugie wlosy bleeeeeee
Fuuuj, nie Konrad Ten wspólnik Michała!! (nawet nie pamiętam jak ma na imię ), ten w okularach! konrad oblech

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Napisane przez serduszkoiz Pokaż wiadomość
Witam
nadrobilam was i chcialam sie poxhwalic sesja brzuszkowa
Swietne zdjęcia!

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
laski chyba sie zaczelo!!!!!!!! skurcze mam co 2 minuty!!!!!!!!!!!!! masakra obudzily mnie jakies pol godziny temu. bola i promieniuja na plecy. ide sie myc. dam znac anoxie jak cos . mam jakies drgawki dziwne. ciekawe czy to normalne??? trzymajcie kciukasy za nas!!!!!
O matko, trzymam kciuki!!!

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość

dziewczyny, czy ktoras z Was kupuje moskitiere do lozeczka?
ja się ciągle waham :/ przeraza mnie ta plaga komarów - niby mamy siatki w oknach w pokojach ale i tak zawsze jakaś zaraza wpadnie jak się na taras wychodzi..
Ja mam

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
witajcie falszywy alarm! leze teraz w domu i zwijam sie z bolu w szpitalu powiedzieli ze to reakcja na odstawienie fenoterolu. dostalam strasznie bolesny zastrzyk i kazali jechac do domu i lezec. tylko ze lezec sie nie da bo tak bola te skurcze ze az mi lzy plyna rozwarcie mam dalej na palec. no i czop mi odchodzi. tak wiec jak narazie jeszcze pozostaje w dwupaku
powiedzieli ze jak ten zastrzyk nie pomoze to mam wracac na szpital. jak narazie minely dwie godziny i tylko tyle ze skurcze mam zadziej ale dalej bola jak diabli
ojjj, a ja myślałam, że może juz tulisz synka... Widocznie jeszcze każe Ci troszkę czekać, ale chyba już niedługo!
Stary 2010-06-08, 09:36   #4655
wiolek1
Zadomowienie

papeteria współczuje z nogami mam nadzieję, że przejdą albo jakiś żel chłodzący może sobie kup ?

Lilka, agravka śliczne zdjęcia i widoki

ja idę pod prysznic i do gina

mam pytanie czy wycinacie metki z ubranek ? bo niby one nie są drapiące i boje się, że jak zaczne wycinac to dopiero wtedy będą drapać i już nie wiem
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 09:38   #4656
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

ania22 daj znać, a na kiedy ona ma termin?
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 09:40   #4657
itakasia
Zakorzenienie

pilotka
ale ja mialam taka zupelnie zwykla
http://www.allegro.pl/item1064018510..._lozeczek.html
anuszka
ja probuje pocieszyc kolezanke a ty dywersja (moja psiapsiolka ma 4 dzieci, kazde sporo powyzej 4kg a sama kruszynka)

dziewczyny na wizytach i na forum cisza

u nas dzis super pogoda, w miare cieplo ale za chmurka, rewelacja

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-08, 09:41   #4658
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
serduszko-sliczne zdjecia-szczegolnie podoba mi sie to ze stopkami takie slodkie
anoxa- daj znac jak po wyjezdzie, bo cos mi sie wydaje, ze pojechalas
ania- jak sie teraz czujesz?
wklejam Wam zdjecia z weekendu
musze sie pochwalic, ze mamy piekna sypialnie ( moje zdaniekupilismy i zlozylismy lozeczko i komode .Jak tylko kupie baterie do aparatu, to sie pochwale
ojej jakie śliczne zdjęcia
Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
mam pytanie czy wycinacie metki z ubranek ? bo niby one nie są drapiące i boje się, że jak zaczne wycinac to dopiero wtedy będą drapać i już nie wiem
za wizytę , a co do ubranek tez sie podpinam pod pytanie bo nie wiem własnie słyszałam, że nie wycinają

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 09:44   #4659
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość

dziewczyny, czy ktoras z Was kupuje moskitiere do lozeczka?
Do sypialni tylko bedziemy miec moskitiere
Cytat:
witajcie falszywy alarm!
Oby przeszly jak najszybciej te skurcze i dobrze wlasnie moim zdaniem, ze Cie nie zatrzymali w szpitalu zawsze mozesz tam wrocic a po co masz tam siedziec. Jakbym ja byla swiadoma wczesniej co sie dzieje po odstawieniu fenoterolu to pewnie bym to paskudztwo nadal lykala ze strachu Na szczescie nospa wystarcza

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
niezawsze byłaś już u diabetologa? Ciekawa jestem co ci powiedział, ja jak mierzyłam glukometrem to mi wychodziły wyniki w normie, nawet ostatnio pozwoliłam sobie na loda i też nic więc już nie wiem o co chodzi, ale staram się nie objadać tym czym nie powinnam.
U mnie gorąco, zaczynają mi nogi w kostkach puchnąć, nie wiem jak wytrzymam w upały jak się zaczną.
I obiecane zdjęcie z wycieczki, brzuchol w 30 tygodniu, jutro zaczynam 31tc.
Jutro ide rano to napisze co mi powiedziala. Na razie sobie sama diete robie zero bialego pieczywa, slodyczy, nic slodzonego owoce tylko do 17 i to tez nie za dlugo zero ryzu,makaronu i wszystko gotowane na parze i powiem Ci, ze celulitis mi sie tak zmniejszyl, ze po porodzie chyba bede wieksza laska niz bylam na tej diecie a glukometr tez juz mam tylko igle dzisiaj musze zakupic.
Lilka super widoczek i sliczny brzus

Agravka
bardzo ladne zdjecia i brzusio malutki
Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość

Fuuuj, nie Konrad Ten wspólnik Michała!! (nawet nie pamiętam jak ma na imię ), ten w okularach! konrad oblech
HAhaha juz sie przestraszylam Tak Adam moze byc taki stonowany fajny i ma cos w sobie

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 09:45   #4660
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
anuszka
ja probuje pocieszyc kolezanke a ty dywersja (moja psiapsiolka ma 4 dzieci, kazde sporo powyzej 4kg a sama kruszynka)
Ależ popisałam się taktem
Stary 2010-06-08, 09:46   #4661
itakasia
Zakorzenienie

agravka
wygladasz slicznie, i wogole piekna z ciebie kobieta. szczuplutka, zgrabna i piekna buzia
wiolek
zalezy od ubranek, gdzie i jaka jest metka, czasem nie przeszkadza a czasem jest wielka i sztywna na samym karku to staram sie cos z nia zrobic, najlepiej odpruc, ale to trzeba uwazac zeby nie popsuc ubranka, moj tz swietnie sobie radzi z odcinaniem metki tuz przy brzegu zeby nie drapala

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-08, 09:54   #4662
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

agravka piekne zdjęcia, bo piekna dziewczyna na nich

Ja tam nie wycinam żadnych metek... Jedną oderwałam, to przy samym szwie zostało takie drapiace, jakby zyłka więc dałam sobie spokój...

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

wiolek trzymam kciuki za wizytę!

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
HAhaha juz sie przestraszylam Tak Adam moze byc taki stonowany fajny i ma cos w sobie
Za kogo Ty mnie masz?

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Wypiłam kawę i zjadłam kilka tych wczorajszych piegusków i teraz mi ciężko na duszy
Stary 2010-06-08, 09:54   #4663
kociamborek
Raczkowanie

serduszkoiz super sesja, świetną pamiątkę bedziecie mieli
lilka, agravka bardzo ładnie wyglądacie, ach jak ja bym chciala tez moc chodzic na spacerki
aniaa22 no to synuś nastraszył mamusię że to już, ale może jeszcze troche posiedzi u mamy w brzuszku
papeteria dziekuje za pamieć i kciuki

ja sie juz strasznie denerwuje przed wizytka, zawsze jechalam taka niecierpliwa zeby znowu zobaczyc co tam u malego a dzisiaj po ostatniej wizycie bardzo sie boje ze znowu uslysze jakies zle wiadomości. Od wczoraj pobolewa mnie brzuch i co chwile twardnieje ale mam nadzieje ze to z nerwow. Wiem ze nie powinnam tak przezywac ale to silniejsze odemnie, tymbardziej ze to bedzie pierwsza wizyta bez tżta. Mam wizyte na 16 jak wroce to dam znac co i jak.

Trzymam mocno kciuki za inne dzisiejsze wizyty
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 09:55   #4664
agravka
Wtajemniczenie

dzieki dziewczyny za komplementy brzus wcale nie taki maly... bo ma juz 94 cm i wypycha mi powoli pepek
Stary 2010-06-08, 09:55   #4665
idealnecialo
Zadomowienie

No musialam przyjsc!!!!
dochodzą mnie słuchy ze wy tu juz rodzicie! Jak mozecie! :P
Zaraz sprobuje szybko wychwycic nowosci, na ile czas pozwoli.

Az wybaluszylam oczy jak dostalam wiadomosc od Muminka.. Normalnie az zal mi sie zrobilo:P ze juz zaczynaja byc "rozpakowane" wsrod nas..
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 09:56   #4666
agravka
Wtajemniczenie

chce dzis piec te pieguski, na ktore podawalyscie przepis, ale nie mam papieru do pieczenia i watpie czy mozna go kupic w osiedlowym sklepiku... mozna to czyms zastapic?
Stary 2010-06-08, 10:00   #4667
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
przepraszam za fryzure
oboje ślicznie wyglądacie
przepiękne maleństwo

Jak rana po CC?

Edytowane przez hd2005
Czas edycji: 2010-06-08 o 10:02
hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 10:01   #4668
itakasia
Zakorzenienie

anuszka
ja wlasnie sącze kawke i zjadlam snikersa, ostatnio mam na nie faze, i koniecznie musi byc z lodowki
kociamborek
przypomnij mi prosze czym sie martwisz bo mnie dopadla starcza skleroza. szyjka?
Stary 2010-06-08, 10:02   #4669
idealnecialo
Zadomowienie

A więcBasia84 i Alguien wszystkiego naj i duzo zdrowka i szczescia z maluszkami!!!!!!!!!

Kto mi przypomni ktore tygodnie dziewczyny mialy jak urodzily? wiem ciekawosc to pierwszy stopien ..
Stary 2010-06-08, 10:03   #4670
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
chce dzis piec te pieguski, na ktore podawalyscie przepis, ale nie mam papieru do pieczenia i watpie czy mozna go kupic w osiedlowym sklepiku... mozna to czyms zastapic?
folią aluminiową, a zawsze też można posmarowac blachę tłuszczem.
Stary 2010-06-08, 10:04   #4671
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
laski chyba sie zaczelo!!!!!!!! skurcze mam co 2 minuty!!!!!!!!!!!!! masakra obudzily mnie jakies pol godziny temu. bola i promieniuja na plecy. ide sie myc. dam znac anoxie jak cos . mam jakies drgawki dziwne. ciekawe czy to normalne??? trzymajcie kciukasy za nas!!!!!
Jestes tylko dzien mlodsza dzidziusiem... .. to juz tak blisko?
Trzymam kciuki!
////////

Nie wiem jak ja to czytam..
Odpoczywaj odpoczywaj.. oj wiem jak skurcze dokuczaja

Edytowane przez idealnecialo
Czas edycji: 2010-06-08 o 10:06
Stary 2010-06-08, 10:05   #4672
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

idealne alguien 39tc, a basia 35+3 dni tak więc szykuj się moja droga

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

itakasia pamiętam, że Ty dość często wcinasz snickersy
Stary 2010-06-08, 10:06   #4673
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

Ja wycinam, z tych wiekszych tylko nie ubranek
Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość

Za kogo Ty mnie masz?
Mialam dopoki myslalam, ze o Kondrata Ci chodzi ;P...zartuje

Dziewczyny kciuki za wizyty dzisiejsze trzymam!!!!

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 10:08   #4674
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Pierwszy raz w tej ciąży chce mi sie wymiotować
Stary 2010-06-08, 10:11   #4675
itakasia
Zakorzenienie

anuszka
taka moja slabosc
Stary 2010-06-08, 10:11   #4676
kociamborek
Raczkowanie

Cytat:
kociamborek
przypomnij mi prosze czym sie martwisz bo mnie dopadla starcza skleroza. szyjka?
Kasiu po ostatniej wizycie dostalam skierowanie do szpitala, bo lekarz stwierdzil u mnie wielowodzie (24afi) szyjke skroconą do 1,5cm - zagrażający poród przedwczesny. Po tyg. pobytu w szpitalu afi bylo w normie, szyjka tez sie troche polepszyla tylko musialam duzo leżeć i brać leki. Mam nadzieje ze na tej wizycie będzie dużo lepiej. Najbardziej sie martwię czy wody będą w normie. Ale musi być dobrze!
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 10:12   #4677
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
A mi na pewno odszedl czop (fragment pewnie). Nie mam watpliwosci, bo byla to taka brunatna galaretka!! I mierze juz skurcze, bo nie ustapily narazie, takze kto wie, moze wkrotce trafie do szpitala!!!
Ooo znalazlam początek relacji z początku

Edytowane przez idealnecialo
Czas edycji: 2010-06-08 o 10:14

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-08, 10:14   #4678
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
wlasnie wiesz co wkurza mnie to ze doskonale wie ze juz jestem w zaawansowanej ciazy ze mialam problemy dopiero wyszlam ze szpitala a ona bez skrupulow dzwoni pyta czy ja zawioze zeby to bylo 100km to rozumiem ale w ta i spowrotem plus jeszcze to ze musze po nia dojechac i wrocic to sie uzbiera tych km
anoxa - może czas ogłosić w rodzinie, że juz nie jeździsz samochodem (ze względu na brzuszek) i już...

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Napisane przez serduszkoiz Pokaż wiadomość
Witam
nadrobilam was i chcialam sie poxhwalic sesja brzuszkowa
Bardzo fajne zdjęcia

Stary 2010-06-08, 10:17   #4679
itakasia
Zakorzenienie

kociamborek
teraz juz wszystko pamietam, pamietalam o szyjce ale zapomnialam o wodach. ale skoro ostatnio juz byly ok to trzymam mocno kciuki zeby dalej tak zostalo, o ktorej wizyta?
Stary 2010-06-08, 10:19   #4680
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
o mamo, teraz to juz efekt domina Zaczeło się. Zaraz wszystkie będziemy z maluszkami
Aniu, trzymamy kciuki

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
witajcie falszywy alarm! leze teraz w domu i zwijam sie z bolu w szpitalu powiedzieli ze to reakcja na odstawienie fenoterolu. dostalam strasznie bolesny zastrzyk i kazali jechac do domu i lezec. tylko ze lezec sie nie da bo tak bola te skurcze ze az mi lzy plyna rozwarcie mam dalej na palec. no i czop mi odchodzi. tak wiec jak narazie jeszcze pozostaje w dwupaku
powiedzieli ze jak ten zastrzyk nie pomoze to mam wracac na szpital. jak narazie minely dwie godziny i tylko tyle ze skurcze mam zadziej ale dalej bola jak diabli
ufff..... dobrze, poleż jeszcze w domku

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości