Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-07, 18:28   #4771
kretencja
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D

Tity, życzę Ci, żeby leczenie tak szybko u Ciebie zadziałało jak u mnie

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 18:35   #4772
Starlett
Wtajemniczenie

Tity powodzenia! teraz, jak już problem zdiagnozowany powinno sie wszystko ułożyć - tak jak u Kretencji
Lenka - to już 7. miesiąc?? kiedy to minęło??
Chelsea91 - mam nadzieję, że Wam się udało
edit: Kretencja - wyjęłaś mi to z ust

Edytowane przez Starlett
Czas edycji: 2010-06-07 o 18:36
Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 19:02   #4773
weronia83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

wróciłam dizs rano z chorwacji...jechalismy strasznie długo bo na węgrzech i na słowacji powódź i drogi pozalewane. Ale super było nawet wykąpaliśmy się dwa razy w morzu, chociaz najcieplejsze nie było jeszcze....pogoda w sumie była średnia, 2 dni padało, a poza tym słońce ale tak 21-22C. W sumie fajnie bo i tak zmierzalismy zwiedzać. Jak któraś będzie się wybireać w tamte strony to polecam zobaczyć Mostar w Bośni. Piekne miejsce z wojenną historią w tle. W sumie już kilka razy byliśmy w chorwacji a nigdy wcześniej tam nie dotarliśmy, a warto

Virginia---> no masz niestety pod górkę z "tym niezachodzeniem" jak to ujęła Tity :/ ja niestety też...Ale miło czytać ze TZ w koncu daje sie powoli przekonać

Tity--> ja też cię dobrze rozumiem, tak samo się czuję, jakaś wybrakowana....co chwila nastepna kumpela zachodzi w ciąże tylko nie ja, i żadne wyluzowanie nie skutkuje u mnie w tym względzie

Ja już w tym cyklu będę brać Clo, w 16 dniu mam monitoring (poźne owulki) i jak nie peknie pecharzyk to będzie trzeba mu pomóc. Jak nie zaskoczy to też mnie czekac badanie drożności jajowodów. Brrrrr, brzmi to okropnie

Ewurka--> bardzo, bardzo mi przykro przytulam mocno

A teraz spadam odsypiać

Witaj wagarowiczko

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
jasiulek no to przynajmniej spokojnie się będzie pracowało teraz.
Ja już po wizycie. Jajniki mi dalej nie pracują więc od następnego cyklu zaczynam Clo. Miałam nadzieję, że go uniknę, ale trudno. Endometrium mam w sam raz na dzidziusia jak to lekarz powiedział, tylko nie ma z czego dzidziusia zrobić :P
Przy odpowiednim leczeniu na pewno jajniki w końcu ruszą
Stary 2010-06-07, 19:24   #4774
Tity
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny Też mam taką nadzieję
kretencja a Ty dopiero idziesz na usg?

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 19:43   #4775
kretencja
Zakorzenienie

Najbliższe USG będę mieć na początku sierpnia i będzie to USG połówkowe, bodajże w 22 tygodniu. Ostatnie miałam dwa tygodnie temu, w 13 tygodniu
A co?

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-06-07, 19:51   #4776
danika
Zakorzenienie

ależ mi się dziś nie chciało iść do pracy....rozleniwiłam się przez ten tydzień

Tity---> kiedy zaczynasz Clo? ja powinnam zacząć w czwartek, w 5 dc, bo niby okres dostałam w niedziele ale jakis taki marny, chyba przez te podróże moje....moj gin jak mi Clo zapisał to powiedział, że życzy bliźniaków :P ja bym jednak wolała poprzestać na jednym dzidziolu na raz

Oliwko wszystkiego naj naj jak sie udał ten Twój wielki dzień?

Chelsea fajnie, ze tak wcześnie chcesz miec dziecko...ja teraz żałuję, że na studiach brałam tabletki - mogłabym mieć już kilkulatka, jakoś byśmy dali radę, a tak to teraz problemy same :/
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 19:52   #4777
Ollliwka
Zakorzenienie

cześć dziewczyny

wesele oczywiście udane i to bardzoooo nie stresowałam się, traktowałam wszystko co się działo trochę jak sen do tej pory uwierzyć nie mogę ,że mam męża a nie narzeczonego.
Wszystkim się podobał ślub - kazanie księdza no i bardzo dużo osób dziwiło się, że my tacy mega wyluzowani staliśmy przed ołtarzem
A czemu na wizać miałam nie wejść? dziewczyny ja nie dowierzałam do końca chyba , że to mój ślub ma być i podeszłam do całej ceremonii na pełnym luzie przyszłam od fryzjera i makijażystki to co miałam robić? pan młody dopiero po 18 był u mnie
Nie spodziewałam się , że wszystko tak super się uda i dlatego tym bardziej teraz się cieszę, że nie było niepotrzebnego stresu.
Zdjęć nie mam jeszcze, fotograf nam robił w Kościele, na sali i jutro mamy plener jeszcze

kretencja pamiętałam o Twoich urodzinach, ale wczoraj nawet nie włączałam laptopa dlatego składam teraz spóźnione życzenia urodzinowe , WSZYSTKIEGO DOBREGO, SPEŁNIENIA MARZEŃ

szkoda tylko, że teraz dorwało mnie jakieś grypsko chyba, gardło boli, głowa też i taka rozbita jestem :/

Edytowane przez Ollliwka
Czas edycji: 2010-06-07 o 19:54
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 19:57   #4778
kretencja
Zakorzenienie

Dzięki, Olliwka Cieszę się, że wesele się udało Kuruj się teraz.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-06-07, 20:26   #4779
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Ja już po wizycie. Jajniki mi dalej nie pracują więc od następnego cyklu zaczynam Clo. Miałam nadzieję, że go uniknę, ale trudno. Endometrium mam w sam raz na dzidziusia jak to lekarz powiedział, tylko nie ma z czego dzidziusia zrobić :P
Tity to jedziemy na jednym wózku, tylko my w czercu znów nie ruszymy z clo, bo się przeprowadzamy, stresu jest sporo i nie chce dokładać sobie jeszcze świadomości, ze biorę clo i musimy się kochać. Zaczniemy może od lipca, a może od sierpnia, szczerze mówiąc to jakoś ostatnio mi to obojętne jest. Nie mam już parcia.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 20:34   #4780
gimikis
Rozeznanie

Tity- teraz to dzidziuś po kuracji murowany.
Olliwko- wiedziałam że wszystko się uda.
Kretencja, Danika, Weronia, Starlet, Jasiulek, Scio- ot tak bo humorek mi dziś dopisuje

Więc i ja się melduje.
Usg nie było. Stwierdził że nie ma sensu robić tak często wiec następne usg będzie 12 lipca i wtedy będzie zrobione usg połówkowe. TŻ troszke zawiedziony ale grunt że jest wszytsko ok. Z szyjką nic się nie dzieje. Dzidziolek z każdą wizytą coraz wyżej. Przepisał mi tylko jeszcze jedno opakowanie Duphastonu żeby tak drastycznie nie przerwać kuracji oraz żelazo z wit. B6. Przyznałam się że krwawienie spowodowane było praca w ogródku i stwierdził że mam palców używać. Czyli mąż ma zrobić to i tamto. A ja mam wypoczywać bo mi później nikt nie pomoże. Jak już wychodziłam to z ciekawości spytał czy duży ten ogródek. Jak odp że duży to zaczął się śmiać. Ogólnie jestem zadowolona z wizyty.

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

Edytowane przez gimikis
Czas edycji: 2010-06-07 o 20:35
gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 20:42   #4781
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Tity to jedziemy na jednym wózku, tylko my w czercu znów nie ruszymy z clo, bo się przeprowadzamy, stresu jest sporo i nie chce dokładać sobie jeszcze świadomości, ze biorę clo i musimy się kochać. Zaczniemy może od lipca, a może od sierpnia, szczerze mówiąc to jakoś ostatnio mi to obojętne jest. Nie mam już parcia.
To witaj w klubie, Scio, my w tym miesiącu też staranka sobie odpuściliśmy, zresztą ja już nie bardzo wierzę, że uda nam się zajść w naturalny sposób... A szczerze mówiąc sposoby nienaturalne mnie odstręczają...

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
wesele oczywiście udane i to bardzoooo (...)
No to super, że wszystko gładko poszło i jeszcze raz dużo szczęścia Wam życzę!!

Cytat:

Myślę, że będzie dobrze, z jajnikami na pewno da się coś zrobić, gorzej z leczeniem mężczyzn...

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Przede wszystkim brak @, ciągłe zmęczenie, rozdrażnienie, zmieniona szyjka (jakby dłuższa i spuchnięta), zaburzenia apetytu, mleczny śluz,twardy brzuch, widoczne żyłki na piersiach.
No to chyba można powoli gratulować?

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
virginia już ci skóra schodzi czy jeszcze nie?
Jeszcze nie, ale powoli zaczyna swędzić więc pewnie niebawem .

TŻet jutro odbiera wyniki posiewu nasienia a w środę jedziemy do gina. Jutro też przyjeżdża teściowa, może ona tchnie w nas trochę optymizmu, bo z tym u mnie kiepsko ostatnio, a i moi rodzice zaczynają już przebąkiwać o adoptowaniu...
Szczerze to nawet nie chce mi się myśleć o tym wszystkim, mam dość, że całe życie mam pod górkę, nawet w ciążę normalnie zajść nie mogę .
Zmykam, nie smęcę
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 20:49   #4782
Ollliwka
Zakorzenienie

dzięki za wszystkie życzenia

jutro poczytam wątek bo mam małe zaległości , teraz czekam na TŻ jak wróci z siatkówki i idziemy na spacer
Stary 2010-06-07, 21:16   #4783
Tity
Zakorzenienie

kretencja a nic, byłam przekonana, że dzisiaj masz usg...nie wiem czemu :P

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Tity---> kiedy zaczynasz Clo? ja powinnam zacząć w czwartek, w 5 dc, bo niby okres dostałam w niedziele ale jakis taki marny, chyba przez te podróże moje....moj gin jak mi Clo zapisał to powiedział, że życzy bliźniaków :P ja bym jednak wolała poprzestać na jednym dzidziolu na raz
Ja muszę poczekać na @. Dzisiaj dopiero 14 dc. No i mam brać od 3 dc. Przez 5 dni po jednej tabletce. Jak po 2 miesiącach nie pomoże to zwiększy mi dawkę.
Cytat:
O a gdzie się przeprowadzacie? To fajnie, zmienicie otoczenie, trochę świeżością powieje
Ollliwko to super, że wesele udane A teraz gdzie mieszkacie?

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

Myślę, że będzie dobrze, z jajnikami na pewno da się coś zrobić, gorzej z leczeniem mężczyzn...
No lekarz powiedział, że najpierw stwierdzimy owulację, a jak dalej nic nie będzie wychodziło to wtedy badanie nasienia trzeba zrobić. Więc to jeszcze trochę czasu...
Trzymam kciuki za wyniki !

L
J
Stary 2010-06-07, 22:28   #4784
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Tity a widzisz, a mój gin stwierdził, ze nie da mi clo dopóki nie zbadamy nasienia, musi mieć pewność, ze z mężem ok, zanim zacznie mnie faszerować tak silnymi lekami.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 08:02   #4785
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:

Ollliwko to super, że wesele udane A teraz gdzie mieszkacie?
z moimi rodzicami , tak jak było wcześniej ustalone
Stary 2010-06-08, 09:13   #4786
abz
Zakorzenienie

jasiulek szkoda, ze facet nie umiał się rozstac kulturalnie, ale trudno, jak jest chamem to tak też należy go traktowac. Przynajmniej masz go z głowy.

Tity no to teraz powinno już szybko "zaskoczyć"

Cytat:
Tity to jedziemy na jednym wózku, tylko my w czercu znów nie ruszymy z clo, bo się przeprowadzamy
A gdzie sie przeprowadzacie? Wiesz, u Kretencji zmiana mieszkania, leczenie i nabycie kota zaskutkowały ciążą takze też masz szanse

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
TŻet jutro odbiera wyniki posiewu nasienia a w środę jedziemy do gina. Jutro też przyjeżdża teściowa, może ona tchnie w nas trochę optymizmu, bo z tym u mnie kiepsko ostatnio, a i moi rodzice zaczynają już przebąkiwać o adoptowaniu...
Szczerze to nawet nie chce mi się myśleć o tym wszystkim, mam dość, że całe życie mam pod górkę, nawet w ciążę normalnie zajść nie mogę .
Zmykam, nie smęcę
Każdy w takiej sytuacji chyba traciłby optymizm, ale wierzyc trzeba nadal, bo przecież sie uda.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 11:10   #4787
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Tity po leczeniu na pewno się uda
Virginia no jak na razie czekam ze zrobieniem testu więc nie wiem jak to będzie z gratulacjami chociaż niecierpliwość zżera mnie niesamowicie.
Danika ja nawet nigdy tabletek nie brałam bo wiedziałam, że potem może być problem z zajściem

Ale okropnie się czuję... ;/

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Starlett baardzo bym chciała. Dużo rzeczy na to wskazuje, ale nigdy nic nie wiadomo

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 11:43   #4788
Ishka
Zadomowienie

Witam wszystkie kobietki

Tylko mnie nie zatłuczcie bo sie mase czasu tu nie udzielałam ale Was podczytuje Wpadłam żeby poprosić o wpisanie mnie na liste oczekujących dzidziola bo zauważyłam że jestem jestem na liście staraczkowej hihi Ishka(Sylwia)lat 25 tp.26.10

Chelsea91 trzymam kciuki za IIkrechy! Pamiętam jak mi sie spóżniał okres a byliśmy akurat na 5cio dniowym wyjeździe i dopiero jak wrócilismy to zrobiłam test (a spóźniał m sie wtedy @ już 4 dzień) i wyszła druga krecha ale baaardzo bladziuchna na zajutrz powtórzyłam i juz była widoczna o wiele bardziej a teraz juz jestem w 20tc także trzymam kciukasy
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 12:33   #4789
gimikis
Rozeznanie

Ishka- Gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 13:10   #4790
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Ishka gratulacje
No zobaczymy jak będzie ze mną

Kornelia 04.02.2016

Stary 2010-06-08, 13:41   #4791
Ishka
Zadomowienie

Gimikis i Chelsea dziekuje heh

Chelsea bedzie dobrze ja też myślałam że bedą problemy z zajściem. Pamiętam jak nawet zaczęłam brac w tym cyklu co sie staralismy olej z wiesiołka i castagnusa ale wziełam tego pół opakowania cos koło tego i sie udało za pierwszym razem także bedzie dobrze zobaczysz. A robiłaś już jakiegoś teściora? czy dopiero zamierzasz zrobić?
Stary 2010-06-08, 15:16   #4792
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91
Wink Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Gimikis i Chelsea dziekuje heh

Chelsea bedzie dobrze ja też myślałam że bedą problemy z zajściem. Pamiętam jak nawet zaczęłam brac w tym cyklu co sie staralismy olej z wiesiołka i castagnusa ale wziełam tego pół opakowania cos koło tego i sie udało za pierwszym razem także bedzie dobrze zobaczysz. A robiłaś już jakiegoś teściora? czy dopiero zamierzasz zrobić?

Ishka
robiłam w dniu spodziewanej @ ale wyszła mi taka jakby biaława kreseczka na bladziutko różowym tle, więc dalej nic nie wiem... . Chyba jeszcze stęzenie hcg było zbyt małe. Czekam jeszcze 2 dni ze zrobieniem. wtedy wszystko powinno już być dość jasne . Ja jak na razie się nie nastawiam za bardzo na to, że zaszłam bo tak samo myślałam że będzie z tym trochę problemów i że byłoby ciut zbyt prosto :P

Kornelia 04.02.2016

Stary 2010-06-08, 15:48   #4793
Ishka
Zadomowienie

Chelsea ja robiłam 3 lub 4 dni po terminie@ to wyszła mi taka blada druga kreska że było widac tylko pod światło i mąż nie widział wogole heh aha i to były najzwyklejsze testy paskowe tylko ze z duża czułością bo od 10ml/mol czy jakoś tak ale na drugi dzień krecha od razu wyskoczyła ale też nie była zbyt mocna załączam poniżej zdjecie
Stary 2010-06-08, 15:49   #4794
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

HEJ LASKI w zyczu chyba was nie nadrobie od kad jestem w polsce nie mamk ompletnie czasu na wiza a niby myslalam ze bede miala wiecej ale tu trzeba zalatwic sprawy tu i czas leci jak szalony najgorsze sprawy urzedowe sa czlowieka az szlak trafia no ale coz trzeba pozalatwiac wszystko
POZDRAWIAM was kochane
Stary 2010-06-08, 16:12   #4795
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Ishka moja była prawie niewidoczna :P Robiłam pre- test płytkowy (czułość 25), w dniu spodziewanej @. Wiesz może jaki jest najczulszy test?

Kornelia 04.02.2016

Stary 2010-06-08, 16:36   #4796
Ishka
Zadomowienie

Hmm najczulsze sa te paskowe zwykle z allegro bo od 10m/mol są. A apteczne to wiem że jakiś jest od 20 chyba bobo test czy jakiś taki nie pamiętam juz
Stary 2010-06-08, 17:29   #4797
Tity
Zakorzenienie

Ishka witaj
HEj dziewcyzny. A ja miałam stresujący dzień. Mój mąż miał mały wypadek z podnoszeniem włazu żeliwnego i złamał koniec palca...2 h siedzieliśmy w szpitalu. Padam na ryjek dzisiaj...

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2010-06-08 o 17:53
Stary 2010-06-08, 17:33   #4798
kretencja
Zakorzenienie

Tity, zdrówka dla męża!
Chelsea, ja robiłam około tydzień przed spodziewaną @ i wtedy też wyszła taka blada, że ledwie co widziałam. W okolicach spodziewanej miesiączki wyszła mi podobna jak Ishce, a już 3 dni później zupełnie wyraźna Były to testy paskowe z allegro, takie po 1zł za sztukę

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-06-08, 21:54   #4799
jasiulek
Raczkowanie

GG do jasiulek Send a message via Skype™ to jasiulek

Dziewczynki, wrzucam Wam fotki z pleneru Jestem absolutnie zachwycona pracą naszej kochanej fotografki

Tity, zdrówka dla męża i szybkiego zrośnięcia palca
Kretencjo, a jak Ty się teraz czujesz?

7 cs...
39/40 -czekamy, kruszynko!
jasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 22:05   #4800
kretencja
Zakorzenienie

Jasiulek, czuję się zupełnie normalnie. Mdłości już chyba przeszły na dobre, a innych dolegliwości prawie nie miałam. Piersi wielkie i ciężkie ale nie bolą. Mam niesamowity apetyt i na dodatek diabetolog kazał mi jeść słodycze, mam już 4kg na plusie (pierwszy tydzień 4 miesiąca), tak że wcale nie tak mało, ale nie wiem, gdzie to mi idzie, bo prawie nie widać. Rano to ledwie można się domyślić, że w ogóle w ciąży jestem, jak pojem, to trochę brzuch wychodzi, ale bez przesady
Wklejam zdjęcie brzuchola popołudniowego, dziś robione

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości