|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
Tity, życzę Ci, żeby leczenie tak szybko u Ciebie zadziałało jak u mnie
|
#4772 |
|
Wtajemniczenie
|
Tity
powodzenia! teraz, jak już problem zdiagnozowany powinno sie wszystko ułożyć - tak jak u Kretencji![]() Lenka - to już 7. miesiąc?? kiedy to minęło?? Chelsea91 - mam nadzieję, że Wam się udało ![]() edit: Kretencja - wyjęłaś mi to z ust
Książkowo: 97+26 Edytowane przez Starlett Czas edycji: 2010-06-07 o 18:36 |
|
|
|
#4773 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witaj wagarowiczko ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
|
|
#4774 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Też mam taką nadzieję ![]() kretencja a Ty dopiero idziesz na usg? |
|
|
|
#4775 |
|
Zakorzenienie
|
Najbliższe USG będę mieć na początku sierpnia i będzie to USG połówkowe, bodajże w 22 tygodniu. Ostatnie miałam dwa tygodnie temu, w 13 tygodniu
A co?
|
#4776 |
|
Zakorzenienie
|
ależ mi się dziś nie chciało iść do pracy....rozleniwiłam się przez ten tydzień
![]() Tity---> kiedy zaczynasz Clo? ja powinnam zacząć w czwartek, w 5 dc, bo niby okres dostałam w niedziele ale jakis taki marny, chyba przez te podróże moje....moj gin jak mi Clo zapisał to powiedział, że życzy bliźniaków :P ja bym jednak wolała poprzestać na jednym dzidziolu na raz Oliwko wszystkiego naj naj jak sie udał ten Twój wielki dzień?Chelsea fajnie, ze tak wcześnie chcesz miec dziecko...ja teraz żałuję, że na studiach brałam tabletki - mogłabym mieć już kilkulatka, jakoś byśmy dali radę, a tak to teraz problemy same :/ |
|
|
|
#4777 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
wesele oczywiście udane i to bardzoooo nie stresowałam się, traktowałam wszystko co się działo trochę jak sen do tej pory uwierzyć nie mogę ,że mam męża a nie narzeczonego. Wszystkim się podobał ślub - kazanie księdza no i bardzo dużo osób dziwiło się, że my tacy mega wyluzowani staliśmy przed ołtarzem A czemu na wizać miałam nie wejść? dziewczyny ja nie dowierzałam do końca chyba , że to mój ślub ma być i podeszłam do całej ceremonii na pełnym luzie przyszłam od fryzjera i makijażystki to co miałam robić?![]() Nie spodziewałam się , że wszystko tak super się uda i dlatego tym bardziej teraz się cieszę, że nie było niepotrzebnego stresu. Zdjęć nie mam jeszcze, fotograf nam robił w Kościele, na sali i jutro mamy plener jeszcze kretencja pamiętałam o Twoich urodzinach, ale wczoraj nawet nie włączałam laptopa dlatego składam teraz spóźnione życzenia urodzinowe , WSZYSTKIEGO DOBREGO, SPEŁNIENIA MARZEŃ szkoda tylko, że teraz dorwało mnie jakieś grypsko chyba, gardło boli, głowa też i taka rozbita jestem :/
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2010-06-07 o 19:54 |
|
|
|
#4778 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, Olliwka
|
#4779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4780 |
|
Rozeznanie
|
Tity- teraz to dzidziuś po kuracji murowany.
Olliwko- wiedziałam że wszystko się uda. ![]() Kretencja, Danika, Weronia, Starlet, Jasiulek, Scio- ![]() Więc i ja się melduje. Usg nie było. Stwierdził że nie ma sensu robić tak często wiec następne usg będzie 12 lipca i wtedy będzie zrobione usg połówkowe. TŻ troszke zawiedziony ale grunt że jest wszytsko ok. Z szyjką nic się nie dzieje. Dzidziolek z każdą wizytą coraz wyżej. Przepisał mi tylko jeszcze jedno opakowanie Duphastonu żeby tak drastycznie nie przerwać kuracji oraz żelazo z wit. B6. Przyznałam się że krwawienie spowodowane było praca w ogródku i stwierdził że mam palców używać. Czyli mąż ma zrobić to i tamto. A ja mam wypoczywać bo mi później nikt nie pomoże. Jak już wychodziłam to z ciekawości spytał czy duży ten ogródek. Jak odp że duży to zaczął się śmiać. Ogólnie jestem zadowolona z wizyty.
Razem: 12.08.2003 Zaręczeni: 12.12.2007 Ślub: 12.09.2009 Edytowane przez gimikis Czas edycji: 2010-06-07 o 20:35 |
|
|
|
#4781 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to super, że wszystko gładko poszło i jeszcze raz dużo szczęścia Wam życzę!! Cytat:
![]() Myślę, że będzie dobrze, z jajnikami na pewno da się coś zrobić, gorzej z leczeniem mężczyzn... ![]() Cytat:
![]() Jeszcze nie, ale powoli zaczyna swędzić więc pewnie niebawem .TŻet jutro odbiera wyniki posiewu nasienia a w środę jedziemy do gina. Jutro też przyjeżdża teściowa, może ona tchnie w nas trochę optymizmu, bo z tym u mnie kiepsko ostatnio, a i moi rodzice zaczynają już przebąkiwać o adoptowaniu... Szczerze to nawet nie chce mi się myśleć o tym wszystkim, mam dość, że całe życie mam pod górkę, nawet w ciążę normalnie zajść nie mogę .Zmykam, nie smęcę
|
|
#4782 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za wszystkie życzenia
jutro poczytam wątek bo mam małe zaległości , teraz czekam na TŻ jak wróci z siatkówki i idziemy na spacer
|
#4783 | |||
|
Zakorzenienie
|
kretencja a nic, byłam przekonana, że dzisiaj masz usg...nie wiem czemu :P
Cytat:
Cytat:
To fajnie, zmienicie otoczenie, trochę świeżością powieje ![]() Ollliwko to super, że wesele udane A teraz gdzie mieszkacie? Cytat:
Trzymam kciuki za wyniki ! |
|||
|
|
|
#4784 |
|
Zakorzenienie
|
Tity a widzisz, a mój gin stwierdził, ze nie da mi clo dopóki nie zbadamy nasienia, musi mieć pewność, ze z mężem ok, zanim zacznie mnie faszerować tak silnymi lekami.
|
|
|
|
#4785 |
|
Zakorzenienie
|
z moimi rodzicami , tak jak było wcześniej ustalone
|
#4786 | ||
|
Zakorzenienie
|
jasiulek szkoda, ze facet nie umiał się rozstac kulturalnie, ale trudno, jak jest chamem to tak też należy go traktowac. Przynajmniej masz go z głowy.
Tity no to teraz powinno już szybko "zaskoczyć" ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4787 |
|
Rozeznanie
|
Tity po leczeniu na pewno się uda
![]() Virginia no jak na razie czekam ze zrobieniem testu więc nie wiem jak to będzie z gratulacjami chociaż niecierpliwość zżera mnie niesamowicie. Danika ja nawet nigdy tabletek nie brałam bo wiedziałam, że potem może być problem z zajściem ![]() Ale okropnie się czuję... ;/ ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Starlett baardzo bym chciała. Dużo rzeczy na to wskazuje, ale nigdy nic nie wiadomo
|
#4788 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie kobietki
![]() Tylko mnie nie zatłuczcie bo sie mase czasu tu nie udzielałam ale Was podczytuje Wpadłam żeby poprosić o wpisanie mnie na liste oczekujących dzidziola bo zauważyłam że jestem jestem na liście staraczkowej hihi Ishka(Sylwia)lat 25 tp.26.10 Chelsea91 trzymam kciuki za IIkrechy! Pamiętam jak mi sie spóżniał okres a byliśmy akurat na 5cio dniowym wyjeździe i dopiero jak wrócilismy to zrobiłam test (a spóźniał m sie wtedy @ już 4 dzień) i wyszła druga krecha ale baaardzo bladziuchna na zajutrz powtórzyłam i juz była widoczna o wiele bardziej a teraz juz jestem w 20tc także trzymam kciukasy
|
#4789 |
|
Rozeznanie
|
Ishka- Gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
|
#4790 |
|
Rozeznanie
|
Ishka gratulacje
![]() No zobaczymy jak będzie ze mną
|
#4791 |
|
Zadomowienie
|
Gimikis i Chelsea dziekuje heh
![]() Chelsea bedzie dobrze ja też myślałam że bedą problemy z zajściem. Pamiętam jak nawet zaczęłam brac w tym cyklu co sie staralismy olej z wiesiołka i castagnusa ale wziełam tego pół opakowania cos koło tego i sie udało za pierwszym razem także bedzie dobrze zobaczysz. A robiłaś już jakiegoś teściora? czy dopiero zamierzasz zrobić?
|
#4792 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ishka robiłam w dniu spodziewanej @ ale wyszła mi taka jakby biaława kreseczka na bladziutko różowym tle, więc dalej nic nie wiem... . Chyba jeszcze stęzenie hcg było zbyt małe. Czekam jeszcze 2 dni ze zrobieniem. wtedy wszystko powinno już być dość jasne . Ja jak na razie się nie nastawiam za bardzo na to, że zaszłam bo tak samo myślałam że będzie z tym trochę problemów i że byłoby ciut zbyt prosto :P
|
|
#4793 |
|
Zadomowienie
|
Chelsea ja robiłam 3 lub 4 dni po terminie@ to wyszła mi taka blada druga kreska że było widac tylko pod światło i mąż nie widział wogole heh aha i to były najzwyklejsze testy paskowe tylko ze z duża czułością bo od 10ml/mol czy jakoś tak ale na drugi dzień krecha od razu wyskoczyła ale też nie była zbyt mocna załączam poniżej zdjecie
|
#4794 |
|
Zakorzenienie
|
HEJ LASKI w zyczu chyba was nie nadrobie od kad jestem w polsce nie mamk ompletnie czasu na wiza a niby myslalam ze bede miala wiecej ale tu trzeba zalatwic sprawy tu i czas leci jak szalony najgorsze sprawy urzedowe sa czlowieka az szlak trafia no ale coz trzeba pozalatwiac wszystko
POZDRAWIAM was kochane __________________ |
|
|
|
#4795 |
|
Rozeznanie
|
Ishka moja była prawie niewidoczna :P Robiłam pre- test płytkowy (czułość 25), w dniu spodziewanej @. Wiesz może jaki jest najczulszy test?
|
#4796 |
|
Zadomowienie
|
Hmm najczulsze sa te paskowe zwykle z allegro bo od 10m/mol są. A apteczne to wiem że jakiś jest od 20 chyba bobo test czy jakiś taki
nie pamiętam juz
|
#4797 |
|
Zakorzenienie
|
Ishka witaj
![]() HEj dziewcyzny. A ja miałam stresujący dzień. Mój mąż miał mały wypadek z podnoszeniem włazu żeliwnego i złamał koniec palca...2 h siedzieliśmy w szpitalu. Padam na ryjek dzisiaj... Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-06-08 o 17:53 |
|
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
Tity, zdrówka dla męża!
Chelsea, ja robiłam około tydzień przed spodziewaną @ i wtedy też wyszła taka blada, że ledwie co widziałam. W okolicach spodziewanej miesiączki wyszła mi podobna jak Ishce, a już 3 dni później zupełnie wyraźna
|
#4799 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki, wrzucam Wam fotki z pleneru
Jestem absolutnie zachwycona pracą naszej kochanej fotografki ![]() ![]() ![]() Tity, zdrówka dla męża i szybkiego zrośnięcia palca Kretencjo, a jak Ty się teraz czujesz?
|
#4800 |
|
Zakorzenienie
|
Jasiulek, czuję się zupełnie normalnie. Mdłości już chyba przeszły na dobre, a innych dolegliwości prawie nie miałam. Piersi wielkie i ciężkie
ale nie bolą. Mam niesamowity apetyt i na dodatek diabetolog kazał mi jeść słodycze, mam już 4kg na plusie (pierwszy tydzień 4 miesiąca), tak że wcale nie tak mało, ale nie wiem, gdzie to mi idzie, bo prawie nie widać. Rano to ledwie można się domyślić, że w ogóle w ciąży jestem, jak pojem, to trochę brzuch wychodzi, ale bez przesady ![]() Wklejam zdjęcie brzuchola popołudniowego, dziś robione
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

powodzenia! teraz, jak już problem zdiagnozowany powinno sie wszystko ułożyć - tak jak u Kretencji

.

. Chyba jeszcze stęzenie hcg było zbyt małe. Czekam jeszcze 2 dni ze zrobieniem. wtedy wszystko powinno już być dość jasne