|
|
#31 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: zlot miłośników decoupage
Może być i sierpień, ale może nie pierwszy tydzień, bo od 3 do 8 jestem na wakacjach
![]() Ale mną proszę się bardzo nie przejmować, bo jestem pilotem wycieczek i w każdej chwili mogę gdzieś wyjechać. Choć nie ukrywam, że baaardzo chciałabym się z Wami spotkać. I postaram się poszukać również jakiś tanich noclegów w Krakowie. |
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
No to Kobitki(chyba jednak są tu same kobitki
) ja zdecyduję.Zapraszam do siebie i proponuję weekend 7-8 sierpnia skoro chcecie sierpień.A to też dlatego,że mam pustą chałupkę i kilka osób mogę spokojnie przenocować(minimum 4 jak chcecie spać dwójkami to więcej ).Np.Te które mają najdalej i wydadzą najwięcej na bilet.Nie mam wielkiego mieszkanka ale gościnne i możecie go decoupażowo i skrapkowo i jak jeszcze chcecie nawiedzić.Z Łagiewnik nie daleko-1 tramwaj.Zresztą do mnie prowadzą wszystkie drogi bo mieszkam w samym Śródmieściu.I do Rynku i na Kazimierz(np. na piwko choć ja nie lubię,za to lody jak najbardziej) blisko.Teraz pozostaje Nam tylko agitować chętnych .No chyba,że zbierze się nas setka to wynajmiemy jakieś boisko
DecouTworki (lepiej oglądać ostatnie stronki niż marne początki )Papierki małe i większe Edytowane przez jambolaja Czas edycji: 2010-06-08 o 13:04 |
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Ja chętnie zapiszę się na ten zlot. A jest tutaj ktoś z okolic Bytomia, tak żeby było raźniej w podróży?
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
konkretnie i na temat dziewczyny bo wiadomo że każda z nas ma jakieś plany wakacyjneMnie możesz Jambolaja wpisać na listę chętnych bardzo mi odpowiada ten weekend sierpnia To co zmieniamy na 7-8 sierpnia piszcie kochane, które z was by przyjechały żeby można się zorientować ile nas jest ![]() buziaczki z gorących Gór Świętokrzyskich
|
|
|
#35 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja w takim razie się wypisuję
![]() Ale mam nadzieję, że skoro Jambolaja mieszka w Krakowie (a ja w Tarnowie) to może mnie kiedyś do siebie zaprosi... i zrobimy sobie "powtórkę z rozrywki" albo kolejny jakiś zlocik
Edytowane przez Figamaga Czas edycji: 2010-06-08 o 19:55 |
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Hip Hip hurra
Wpisuję się na listę 7-8 sierpień, spotkanko u Jambolaji![]() Przy okazji mam pewien pomysł na rozszerzenie naszego spotkania Co powiecie na jakieś małe warsztaty tematyczne, coś na zasadzie 1 przedmiot krok po kroku, może wybrałybyśmy jakąś technikę, którą chciałybyśmy udoskonalić, albo po prostu ..... szał twórczy, każda przywiozłaby ze sobą coś do zdecoupażowania i powoli, sącząc wszelkie likiery i popychając słodyczami potworzyłybyśmy sobie.? A może...... w ogóle zrobiłybyśmy jakiś krakowski hepening i wyszłybyśmy z graciarnią w miasto - tam ludzie mogliby zapoznać się z techniką, może inne kobietki i panowie zainteresowaliby się techniką i za roczek grono by się powiększyło? To takie luźne pomysły..... gdybyście chciały w ramach Krakowa zrobić coś więcej. Natomiast już samo spotkanie w naszym gronie będzie fantastycznym wydarzeniem. Pozdrawiam M. |
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
.Jak sie nie zmieścimy w domu lub w "Dziupli"(galerii)to wylegniemy ze sprzętem na ulicę.Cudnie będzie!
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Jak weżmiecie takiego Lajkonika
jak ja, to też się wstępnie zapisuję![]() I na spanko u Joli też
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie Asiu że weźmiemy
Im na swięcej tym fajniej ![]() A weźmiesz do pokazania parę twoich niesamowitych torebek? ![]() Dziewczyny pisać tworzymy listę zlotową
|
|
#41 |
|
BAN stały
|
oj jak ja Wam zazdroszę tego zlotu
|
|
|
|
|
#42 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.Kto jeszcze?Ty nie zazdrość Kochana tylko zacznij sie pomału pakować ![]() Tak myslę...Abyście nie woziły dużo możemy zrobić jakieś wspólne zakupy w drewnianejdolinie(ja tam kupuję drewienka i serwetki ale są też inne rzeczy)Przywiozę wcześniej.I będą czekały na Was gotowe do zagospodarowania...hm?
|
|
|
#43 |
|
BAN stały
|
Ja bym chciała bardzo
ale bym sobie z Wami
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
czy można się też załapać na kawałek łóżka lub podłogi u ciebie?
![]() Bo my z Asieńczykiem i Babagagą razem będziemy śmigać z naszych Gór Świętokrzyskich pomysł z kupnem rzeczy jest dobry. tylko czy nastawiamy się na jednolity zakup czy kto co chce?
Malowane miotłą Sutasz Zakątek Kreatywnych Kobiet Turkusowy Hamak Perła Art blog ![]() Uroczysko Luny blog Edytowane przez cycol11 Czas edycji: 2010-06-09 o 23:57 |
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście, drewniana dolina jest przecież w Krakowie, więc może warto pomyśleć nad pomysłem Jambolaji, od dziś zwanej matką przełożoną z racji rezygnacji z nocowania u sióstr w Łagiewnikach i przeniesienia noclegu do klasztoru " Wolnego Zgromadzenia Decupażystek Wszelakich pod wezwaniem Świętej Gryzeldy"
Myślę, że przedmioty możemy wybrać w zależności od indywdualnych potrzeb. Stronka internetowa "drewnianej doliny" funkcjonuje bardzo dobrze i np. napiszemy jambolaji przed zakupami, która co chce. O ile dobrze pamietam są tam ID przedmiotów, numerki, więc sprawa nie powinna być kłopotliwa. Wielkie dzięki Jambolaja za dobre chęci Nasz zlot zaczyna nabierać kolorytu ![]() Ja osobiście chciałabym zrobić ładny listownik Ewentualnie wezmę ze sobą młynek kawowy, na który ciągle brakuje mi koncepcji, a czuję że krakowska burza mózgów mogłaby mu pomóc nabrać jakiegoś głębszego wymiaru. Jeszcze się zastanowię.Jednocześnie tak sobie też myślę...... hohoho......., że się z Wami chętnie podzielę różnymi motywami do druku, wezmę na pendriva. W lipcu będę we Włoszech, a jak pewnie wecie jest to w tej chwili bardzo prężnie działający ośrodek deco. Jeśli jest coś co was interesuje a jest trudno dostępne w Polsce, zapraszam, piszcie. Będę sie tam na miejscu rozglądać. Będę długo, bo aż miesiąc, więc piszcie śmiało. Może w międzyczasie jak namierzę jakieś fajne rzeczy, będę Wam pisała i wtedy dacie znać. Kończę. Wstępnie zapisuję się na kawałęk parkietu do spania u Jambolaji ![]() Pozdrówki |
|
|
|
|
#46 |
|
BAN stały
|
A ja bym mogła wziąć moją ogromną kolekcję serwetek na podmiankę
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Świetnie
![]() Kto się jeszcze dorzuca????
|
|
|
|
|
#48 |
|
BAN stały
|
Zielona butelka,a ja próbuję dorwać we Włoszech taki papier ryżowy z 4 ziołami jak z zielnika.Mam u siebie w wątku półeczkę brązową, dwie komory z tymi ziołami,a dokładniej z 2 motywami z tego papieru bo są 4.Jakbyś coś takiego znalazła byłoby super
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Ryniu,
Oczywiście, muszę tylko namierzyć ten papier ryżowy, może podeślij mi linka.... wydrujkowałabym sobie zdjęcie tego papieru, albo przemdiotu zrobionego z wykorzystaniem tego papieru i wtedy byłoby najlepiej. Pozdrówki i piszcie kobiety, to pójdę raz a dobrze i wykupię cały sklep
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Robi się ciekawie
Ja wezmę ze sobą do robienia szkatułkę, którą zakupiłam parę tygodni temu i nie zrobiłam jej do tej chwili bo jak oglądam wasze dzieła to boje się że ją zrobię źle
|
|
#51 |
|
BAN stały
|
cycolku kochany już ja się za Ciebię wezmę
Ja chyba jednak skuszę się na drewnianą bo nie mogę tylu rzeczy wziąć ze sobą.Czy ktoś może będzie jechał z Poznania? |
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
A ja może skompletuję Warszawianki?
Jeśli jakieś Warszawianki i okoliczne jadą, zbierzmy się razem ![]() Daj Boże, może mężu i samochód udostępni, to by było coś ![]() więc? pa |
|
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 | |
|
Osiołek z zakątka :)
|
Cytat:
![]() Ja najlepiej się czuje w przecierkach, krakach i paście strukturalnej, cieniowania pittorico też mi dość dobrze już wychodzą (prace z nimi wrzucę jak pogoda się ustabilizuje i lakier pozwoli się ładnie położyć ) Więc jeśli coś z tych dziedzin będziecie chciały sobie doszkolić to postaram się pomóc |
|
|
|
|
|
#55 |
|
BAN stały
|
oj tak pipulku,ale mi teraz dobrze zrobiłaś
|
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny.
Do tego wątku ( i na zlot) zaprosiła mnie Jola-Jambolaja. Nieco się dziwię, bo jak na razie z decou tylko raz okleiłam wielkie pudło i do dziś nie polakierowałam go, a potem jeszcze małe pudełko i też go nie polakierowałam. No chyba, że tylko dlatego Jolu, że mnie lubisz i że jestem fajna . Kuszaca propozycja, ale nie chciałabym zająć miejsca dziewczynie, która coś robi w tym temacie. Mam ogromną chęć zobaczyć się z tymi Wizażankami, które znam i poznać te, których nie znam, ale... same napiszcie co o tym myślicie. Mam na myśli moją obecność na zlocie. Jedno nie ulega wątpliwości: KOCHAM DECOU !!!
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz |
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
HEJASZ, a co to jest w ogóle za pytanie!!!!
![]() Jak sama nazwa wątku wskazuje- zlot miłośników decoupage, a nie specjalistów, profesjonalistów, artystów itd, itp. No ja nie wiem, jakby mnie Jambolaja zaprosiła, osobiście w dodatku, to ja nie miałabym takich oporów ![]() Prawda kobiety? Hejasz dopisujemy do listy
|
|
|
|
|
#58 |
|
|
Helenko przyjedź
Ja u Joli miejsca nie zabieram, bo moje szczęście też się wybiera więc gdzieś się podziejemy we dwójkę także jedno łóżko nadprogramowo wolne. poza tym byśmy nareszcie znów pogadały na żywca a nie przez telefon ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Poza tym Helu jak piszesz "Kochasz Decou" więc tym bardziej ten zlot jest i dla Ciebie. A ja Ci pokażę w 3 godziny, jak pięknie ozdobić prace...sama ją wykonasz i sobie potem wykończysz ... i będzie wilk syty i owca cała ![]() No i ja mam zaległy prezent dla Ciebie, do zlotu będzie na bank gotowy więc nie wyślę go bezduszna pocztą tylko wręczę osobiście Edytowane przez Pupil Czas edycji: 2010-06-10 o 15:38 |
|
|
|
|
#59 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczyny. A czy mnie przygarniecie do swojego towarzystwa?. Również kocham decou, czytam Wasze wątki i znam Was wszystkie i Wasze piękne prace. Mam wiele swoich zrobionych i obfoconych ale niestety nie umiem wklejać zdjęć by Wam je pokazać.
No i myślę, żę takie spotkanie możę doskonale służyć wymianie serwetek. Pozdrawiam. Marta |
|
|
|
|
#60 |
|
|
Pewnie, że tak
Zastanawiałam się, dlaczego nie pokazujesz swoich prac. Załóż swój watek, wymyśl sobie tytuł i w wątku spokojnie wstawiasz zdjęcia. Jak nie będziesz wiedzieć jak to pytaj na pw, poprowadzę Cię |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Decoupage
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.

) ja zdecyduję.Zapraszam do siebie i proponuję weekend 7-8 sierpnia skoro chcecie sierpień.A to też dlatego,że mam pustą chałupkę i kilka osób mogę spokojnie przenocować(minimum 4 jak chcecie spać dwójkami to więcej
).Np.Te które mają najdalej i wydadzą najwięcej na bilet.Nie mam wielkiego mieszkanka ale gościnne i możecie go decoupażowo i skrapkowo i jak jeszcze chcecie nawiedzić.Z Łagiewnik nie daleko-1 tramwaj.Zresztą do mnie prowadzą wszystkie drogi bo mieszkam w samym Śródmieściu.I do Rynku i na Kazimierz(np. na piwko choć ja nie lubię,za to lody jak najbardziej) blisko.
Wpisuję się na listę 7-8 sierpień, spotkanko u Jambolaji

jak ja, to też się wstępnie zapisuję