Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz. VI - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-08, 10:54   #4561
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Svi a do czego ty je nosisz? bo na wesele w nich pójdę, a pozniej nie wiem z czym je łączyć.
hmm do wszystkiego
do dzinsow, do czarnych leginsow
do bialych bluzek, kremowych, bezowych
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 11:08   #4562
Ania0104
Zakorzenienie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

ehhhh ja to z Wami chyba nigdy nie popiszę :/
Bartek poszedł spac a ja nadrabiam i nadrabiam ... i końca nie widać ... przyjechał listonosz, zadzwonił domofonem a Bartuś w łóżeczku już "eeeeehhhhh" i po spaniu

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość

Z dobrych informacji : SIUSIAK NAM SIĘ OTWORZYŁ Myślałam, że nigdy to nie nastąpi, bo tyle miesięcy się z tym męczymy (tzn. z ćwiczeniem). Teraz muszę uważać, żeby ponownie nie pękł

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
Marci nie ma nic groznego - pani powiedziala, ze to podraznienie, taki liszaj, maly ma wrazliwa skore i to dlatego

przepisala masc

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Pochwalę się cichutko, Kubuś zaczyna powtarzać "baba" i "bam"

Cytat:
ale nauczyl sie robic halo halo z telefnem kom, pokazuje jakie ma klopotki, mowi papa jak je robi, no i robi nerwuska smiesznie to wyglada, marszczy nos, robi takiego dziubka, mruzy oczy i oddycha tak szybko przez nos
musze sprobowac to nagrac kiedys

Bartus tez się tak złóści ... marszczy nosek i fuczy
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Zostawiasz Go samego na łóżku? Kuba zaraz by miał jakiś wypadek
teraz go zostawiłam w łóżeczku, ale na łóżku też sam zostaje /ładnie już z niego schodzi/ oczywiście mam go zawsze na oku

to by było tak w skrócie

p4w - cieszę sie, ze Tomuś zdrowy i za badania

Unholy - fajnie, ze się wybawłaś na weselu /będę miałado Ciebie pytanko /

lece bo kuuuupa wzywa swoim zapachem ... i na zakupy lecimy zaraz

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 11:13   #4563
Wojtusia
Zakorzenienie

jesli chodzi o kolory to mi podobają się 3 i 4
Cytat:
hmm do wszystkiego
do dzinsow, do czarnych leginsow
do bialych bluzek, kremowych, bezowych
no i kupiłam, przeplaciłam, ale ch... juz nie mogłam patrzec na buty, tyle sie naoglądałam w ostatnich dniach ze szok. mam nadzieje ze bede zadowolona.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 11:19   #4564
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cześć,
głowa mi peka napisałam się i wszystko mi wcieło..nie mam siły się powtarzać...tyle pamietam:
p4w super, ze Tomaszek zdrowy..ciekawe z czego ta gorączka? w każdym razie trzymam kciuki za wyniki

Miramej, bardzo się cieszę że Kubcio się odezwał zresztą sama wiesz

Unholy biedaku podziwiam twoją cierpliwość i wytrwałość ja bym chyba oszalała

ehh ide sie położyć poki mała spi
Miłego dnia

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 11:52   #4565
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość

A OB i CRP to z krwi
tak, oczywiście masz rację

mam nadzieję, ze coś wykażą te badania
a Waszymi kciukami na pewno dzięki dziewczyny

przyszedł dziś rowerek Tomusia, ale jeszcze nie oglądałam - mąż odebrał z poczty w drodze do pracy... mam nadzieję, ze będzie mu się podobał

Wojtusiu, na pewno będziesz zadowolona z bucików... tylko zeby rozmiar był dobry

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 11:53   #4566
gorgulek
Zakorzenienie

Unholy mi się podoba ten http://www.allegro.pl/item1065141866...4_polecam.html
ten http://www.allegro.pl/item1071296204...co_ct_0_4.html
i ten żółty

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

P4w wyniki będą książkowe

Jaki to rowerek? Pokażesz?
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 11:59   #4567
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Unholy mi się podoba ten http://www.allegro.pl/item1065141866...4_polecam.html
ten http://www.allegro.pl/item1071296204...co_ct_0_4.html
i ten żółty

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

P4w wyniki będą książkowe

Jaki to rowerek? Pokażesz?
mam nadzieję

a rowerek taki
http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=1461286

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-06-08, 12:14   #4568
Texasik
Rozeznanie

Dziewczyny wlasnie dostalam smsa od kolezanki , ze urodzila chlopczyka o 9:45 !!! Kolejny sliczny chlopczyk na swiecie!!!

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Unholy mi sie podoba 3 no i ten zolty.

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 12:18   #4569
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
Bardzo fajny
Brakuje mi w nim tylko tego gdzie Zuzka miałaby trzymać nogi zanim nauczy się pedałować. A może nie jest to potrzebne? Zdaj relację jak się u Was sprawdza.

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Dziewczyny wlasnie dostalam smsa od kolezanki , ze urodzila chlopczyka o 9:45 !!! Kolejny sliczny chlopczyk na swiecie!!!

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Unholy mi sie podoba 3 no i ten zolty.
Gratulacje dla koleżanki

Zasiadłam z kawką ktoś chętny potowarzyszyć?
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 12:30   #4570
UnholyOne
Ola-Unhola

Ja piję

Dzięki za opinie
Ten żółty chyba odpada. Dzwoniłam do koleżanki - ma żółtego mutsy i mówi, że muchy itp lecą na potęgę
Zostaje jakiś używany..

Texasik, gratulacje dla koleżanki

P4w, fajny rowerek, ale właśnie napisz jak bez tych podpórek

aannuullaa, główka przeszła?
Stary 2010-06-08, 12:36   #4571
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo fajny
Brakuje mi w nim tylko tego gdzie Zuzka miałaby trzymać nogi zanim nauczy się pedałować. A może nie jest to potrzebne? Zdaj relację jak się u Was sprawdza.

Gratulacje dla koleżanki

Zasiadłam z kawką ktoś chętny potowarzyszyć?
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Ja piję

Dzięki za opinie
Ten żółty chyba odpada. Dzwoniłam do koleżanki - ma żółtego mutsy i mówi, że muchy itp lecą na potęgę
Zostaje jakiś używany..

Texasik, gratulacje dla koleżanki

P4w, fajny rowerek, ale właśnie napisz jak bez tych podpórek

jasne, ze napiszę
w sumie nie pomyślałam o nóżkach
ale to małż wybierał i się nie zagłębiałam za bardzo
moze jeszcze dziś będzie premiera...

mój Smerfik śpi już godzinę... idę zrobić coś na obiad bo zaraz się obudzi, a ja lakiery do paznokci oglądam zamiast obiad gotować

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-06-08, 12:54   #4572
angy
Zakorzenienie

Witam Was
nie miałam czasu od rana, bo w końcu kontrol do mnie przyszła Nie będę cytowac wybaczcie.

p4w trzymam kciuki za Tomaszka

Unholy witaj Ja mam ostatnio z usypianiem tak samo ja Ty

Miramej brawa dla Twojej gaduły

Gorgulku Zuzia pięknie bryka

Skierko Amelka jest urocza

Więcej nie pamiętam (jak coś przekręciłam to wybaczcie
A Wojtusiu mi się bardziej podobały z Atmosphere, ale jak to się mówi-juz po ptokach

U nas ostatnio przestawiło się Zośce spanie-zasypia w okolicach 21 i śpi bez przerwy do 8 rano. Chyba tak wolę I dalej zęby w ilości sztuk dwa Raczkowanie najlepiej wychodzi na dywanie z długimi włosami, a w zasadzie to styl "mix"-trochę czołgania trochę raczkowania. Gada w zasadzie bez przerwy. To tyle.

Na razie

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 13:23   #4573
aannuullaa
Wtajemniczenie

Jestem...

Cytat:

średnio, trochę się zdrzemnęłam ale to chyba na te zapowiadane burze, zawsze pogodna silnie na mnie działa..

Mała śpi jeszcze, wszystko się jej dzisiaj poprzestawiało i nie wiem jak dotrwa do wieczora albo raczej jak ja dotrwam

Unholy z wózków podoba mi się ten z zielenią i pomarańczem

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 13:43   #4574
skierka1981
BAN stały

my po dspacerku i Amelka chyba na jakies pyłki uczulona w domu katarek w miare lekki wydawalo sie ze przechodzi. a na spacerze lało sie jej z noska tak ze wycierac nie zdazylam. poza tym oczka czerwone i łzawiace bylam biegiem u doktora. dal zyrtec i wapno. wrocilismy zaaplikowalam jej i przysypia przy cycu... masakra jakas

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Olu a popatrz na tej stronce jakis wózek może znajdziesz
http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-traf...is-p-4546.html

i po spaniu, najadła sie i już rozrabia
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 13:59   #4575
Wojtusia
Zakorzenienie

ja uspałam oliwke w wózku na balkonie, nie wychodziłam na podworko, bo sama musze sie zdrzemnąć bo padne, taki jakis szalony mam dzien od rana.
Stary 2010-06-08, 14:11   #4576
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
my po dspacerku i Amelka chyba na jakies pyłki uczulona w domu katarek w miare lekki wydawalo sie ze przechodzi. a na spacerze lało sie jej z noska tak ze wycierac nie zdazylam. poza tym oczka czerwone i łzawiace bylam biegiem u doktora. dal zyrtec i wapno. wrocilismy zaaplikowalam jej i przysypia przy cycu... masakra jakas

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Olu a popatrz na tej stronce jakis wózek może znajdziesz
http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-traf...is-p-4546.html

i po spaniu, najadła sie i już rozrabia

Kurcze, to nie dobrze z tym uczuleniem
Mam nadzieję, ze leki pomogą (ale zyrtec to tylko na noc)

Dzięki , już jestem zdecydowana na chicco ct.04, tyle, ze to starszy model (multiway nowszy, ale mniej mi się podoba) i jest nowy tylko żółty lub różowy, a reszta to używane, więc poluję na okazję
Stary 2010-06-08, 14:27   #4577
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Kurcze, to nie dobrze z tym uczuleniem
Mam nadzieję, ze leki pomogą (ale zyrtec to tylko na noc)

Dzięki , już jestem zdecydowana na chicco ct.04, tyle, ze to starszy model (multiway nowszy, ale mniej mi się podoba) i jest nowy tylko żółty lub różowy, a reszta to używane, więc poluję na okazję
olu wiem ze na noc ale doktorka pozwolila wziac od razu bo Amelka strasznie wygladala

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Olu a co sądzis zo takich klockach - masz może?
http://www.allegro.pl/item1064067182...pszczolka.html
kupilam juz Amelce slimaka ciekawe czzy sie jej spodoba...
Stary 2010-06-08, 14:28   #4578
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

hej mamuski
no to znowu odzywam sie po dłuuugiej przerwie długiej bo ciezko mi siasc do kompa dłuzej niz 5 minut na nk bo jak nie robota w domu to urwis przy klawiaturze i tak monotonnie płynie moje zycie - poprostu chce mi sie wyc do ksiezyca i walić głowa w ściane Czuje ze mnie cos omija a powinnam czuc sie spelniona mam meza dziecko mieszkanie (wynajete) i prace (jesli chodzenie około 4-8 dni w tygodniu i siedzenie i patrzenie w sufit mozna praca nazwac) Z przyjaciółmi kontakt zerowy - przyjaznie mam zaniedbane chyba gorzej niz wizaz ale nawet mi sie niechce wysciubic nosa z domu o gadaniu z innymi to juz inna bajka. Niewiem czego to wina czy dlatego ze źle sie czuje w swoim brzusiastym ciele czy dlatego ze czuje sie głupia i brak mi tematów do rozmow bo jedyny temat jaki mam to Gabryś ( czyli pieluszki spanko kompanko jedzonko ząbki gaworzenie... itp.). Ciekawe czy ktoras z was ma tak samo Miło by było miec tu bratnia dusze.

Skoro juz jestem przy temacie Gabrysia to napisze co u nas
maluch ma juz prawie 10 miesiecy roczek zbliza sie duzymi krokami a ja coraz bardziej mysle jaki tort upiec i czy uda mi sie ulepic fajne figurki z masy cukrowej (chciałabym przebic kolezanke i jej biedronkowy tort). maluch ma juz 8 zabków i znow sie slini pewnie cos wyjdzie na dniach moze tym razem gorne 3, pozatym coraz czesciej puszcza sie mebli ale na bardzo krotko boi sie sam stac, zaczyna paplac po swojemu i wesoło piszczec ostatnio sie smielismy z jego gaworzenia mowił "lody lody lody" . Tata za chiny nie mowi a i mama baba jakby zapomnial poprostu przeszedł na swoj jezyk. Za to pieknie macha klaszcze robi buziaka na dowidzenia raczka i czasami łapie sie za główke (ale mam kłopot). Po wizycie u doktor neurolog wiemy ze za około miesiac dziecko powinno ladnie pokazywac czesci ciała wiec zaczynamy uczyc bąbla. Nadal jednak mamy problemy z zasypianiem ,sen ciagły jest od 21 do 3 a potem co 45 do godziny i pobudka Drzemka w ciagu dnia trwa max do 3 godzin a najczesciej 2godziny. w nocy tylko piciu dostaje posiłów w ciagu dnia ma 4 plus przekaski. Czasami mi nie dojada dokonca a mimo to morfologia i przybieranie na wadze w normie. i energia dopisuje a mnie nerwy ,co rusz szuflady sie otwieraja i zamykaja z wielkim hukiem a maly robi w nich porzadki ,kuchence tez nie raz sie obrywa wciaz musze kurki od gazu odnowa montowac bo Gabrys je sciaga ,o zamiłowaniu do informatyki nie wspomne w ruch zawsze idzie klawiatura i ciagle słowo no no no ,nie rusz i niewolno a w przypływach mamy braku cierpliwosci i nerwow nawet klaps. najchetniej bym wyszla i gdzies poszla sie wyzyc ale mi niewolno bo przeciez jestem matka polka a matka powinna byc cierpliwa kochajaca i zawsze usmiechnieta nawet jak tyra jak osioł. Dobrze ze mam wsparcie w mezu i czasem bierze nocne zmiany na d maluchem ale i on czasami wykazuje typowo meski punkt widzenia czyli kobieta do garow i dzieci ehhh.

Ostatnio troche sie wyrwałam pojechalismy z dzieckiem nad jezioro mały poznal smak i dotyk pisaku bardzo polubił grabki ale szybko sie zmylismy bo bardzo nam marudził i mało drzemał - ewnie duzo wrazen i dorwała go na buzi drobna wysypka 9podejrzewam ze od slonka).
Dzis smaze amerykanskie nalesniki poeiwm wam ze smak taki sobie polskie lepsze moje podniebienie woli swojskie klimaty ......

GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek
17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014
viki_22_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 14:30   #4579
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
olu wiem ze na noc ale doktorka pozwolila wziac od razu bo Amelka strasznie wygladala

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Olu a co sądzis zo takich klockach - masz może?
http://www.allegro.pl/item1064067182...pszczolka.html
kupilam juz Amelce slimaka ciekawe czzy sie jej spodoba...
Ok. ok. Tak tylko piszę, ze przy długotrwałym stosowaniu na noc

Antoś ma podobne biedroneczki i bardzo lubi
Stary 2010-06-08, 14:39   #4580
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Ok. ok. Tak tylko piszę, ze przy długotrwałym stosowaniu na noc

Antoś ma podobne biedroneczki i bardzo lubi
to chyba wezme
Amela juz trzecie podejscie do spania robi i zasnac nie moze a potem stoi i mi beczy...

a gdzie Miramej i cass dawno nie było ??
Stary 2010-06-08, 14:53   #4581
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
hej mamuski
no to znowu odzywam sie po dłuuugiej przerwie długiej bo ciezko mi siasc do kompa dłuzej niz 5 minut na nk bo jak nie robota w domu to urwis przy klawiaturze i tak monotonnie płynie moje zycie - poprostu chce mi sie wyc do ksiezyca i walić głowa w ściane Czuje ze mnie cos omija a powinnam czuc sie spelniona mam meza dziecko mieszkanie (wynajete) i prace (jesli chodzenie około 4-8 dni w tygodniu i siedzenie i patrzenie w sufit mozna praca nazwac) Z przyjaciółmi kontakt zerowy - przyjaznie mam zaniedbane chyba gorzej niz wizaz ale nawet mi sie niechce wysciubic nosa z domu o gadaniu z innymi to juz inna bajka. Niewiem czego to wina czy dlatego ze źle sie czuje w swoim brzusiastym ciele czy dlatego ze czuje sie głupia i brak mi tematów do rozmow bo jedyny temat jaki mam to Gabryś ( czyli pieluszki spanko kompanko jedzonko ząbki gaworzenie... itp.). Ciekawe czy ktoras z was ma tak samo Miło by było miec tu bratnia dusze.

maluch ma juz prawie 10 miesiecy roczek zbliza sie duzymi krokami a ja coraz bardziej mysle jaki tort upiec i czy uda mi sie ulepic fajne figurki z masy cukrowej (chciałabym przebic kolezanke i jej biedronkowy tort). maluch ma juz 8 zabków i znow sie slini pewnie cos wyjdzie na dniach moze tym razem gorne 3, pozatym coraz czesciej puszcza sie mebli ale na bardzo krotko boi sie sam stac, zaczyna paplac po swojemu i wesoło piszczec ostatnio sie smielismy z jego gaworzenia mowił "lody lody lody" . Tata za chiny nie mowi a i mama baba jakby zapomnial poprostu przeszedł na swoj jezyk. Za to pieknie macha klaszcze robi buziaka na dowidzenia raczka i czasami łapie sie za główke (ale mam kłopot). Po wizycie u doktor neurolog wiemy ze za około miesiac dziecko powinno ladnie pokazywac czesci ciała wiec zaczynamy uczyc bąbla. Nadal jednak mamy problemy z zasypianiem ,sen ciagły jest od 21 do 3 a potem co 45 do godziny i pobudka Drzemka w ciagu dnia trwa max do 3 godzin a najczesciej 2godziny. w nocy tylko piciu dostaje posiłów w ciagu dnia ma 4 plus przekaski. Czasami mi nie dojada dokonca a mimo to morfologia i przybieranie na wadze w normie. i energia dopisuje a mnie nerwy ,co rusz szuflady sie otwieraja i zamykaja z wielkim hukiem a maly robi w nich porzadki ,kuchence tez nie raz sie obrywa wciaz musze kurki od gazu odnowa montowac bo Gabrys je sciaga ,o zamiłowaniu do informatyki nie wspomne w ruch zawsze idzie klawiatura i ciagle słowo no no no ,nie rusz i niewolno a w przypływach mamy braku cierpliwosci i nerwow nawet klaps. najchetniej bym wyszla i gdzies poszla sie wyzyc ale mi niewolno bo przeciez jestem matka polka a matka powinna byc cierpliwa kochajaca i zawsze usmiechnieta nawet jak tyra jak osioł. Dobrze ze mam wsparcie w mezu i czasem bierze nocne zmiany na d maluchem ale i on czasami wykazuje typowo meski punkt widzenia czyli kobieta do garow i dzieci ehhh.

Ostatnio troche sie wyrwałam pojechalismy z dzieckiem nad jezioro mały poznal smak i dotyk pisaku bardzo polubił grabki ale szybko sie zmylismy bo bardzo nam marudził i mało drzemał - ewnie duzo wrazen i dorwała go na buzi drobna wysypka 9podejrzewam ze od slonka).
Dzis smaze amerykanskie nalesniki poeiwm wam ze smak taki sobie polskie lepsze moje podniebienie woli swojskie klimaty ......
Czasami tak bywa, że ma się dołka. Tylko widzę, że rzeczywiście masz gorsze chwile. Może zmuś się i spotkaj się ze znajomymi, coś staraj się robić nawet we trójkę. Częściej wychodźcie, jeździjcie gdzieś tak jak np ostatnio nad jeziorko.
Trzymam kciuki, żeby się polepszyło

dla Gabrysia za postępy i nowe umiejętności.

Cytat:
to chyba wezme
Amela juz trzecie podejscie do spania robi i zasnac nie moze a potem stoi i mi beczy...

a gdzie Miramej i cass dawno nie było ??

Ja szukam czegoś taniego do ciągania. Kupiłam takie kiwaczki za 7 zł i jeszcze coś szukam.
http://www.allegro.pl/item1059994050..._kiwaczki.html
Stary 2010-06-08, 15:02   #4582
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Czasami tak bywa, że ma się dołka. Tylko widzę, że rzeczywiście masz gorsze chwile. Może zmuś się i spotkaj się ze znajomymi, coś staraj się robić nawet we trójkę. Częściej wychodźcie, jeździjcie gdzieś tak jak np ostatnio nad jeziorko.
Trzymam kciuki, żeby się polepszyło

dla Gabrysia za postępy i nowe umiejętności.

Ja szukam czegoś taniego do ciągania. Kupiłam takie kiwaczki za 7 zł i jeszcze coś szukam.
http://www.allegro.pl/item1059994050..._kiwaczki.html

to fajne moze byc tylko Amelka by nie wiedziala jak to ciagac i by ja interesowalo co tam mozna wyciagnac

dopiero pomieszala mi przyciski ledwo doszlam jak spowrotem zrobic y zamiast z i jeeszcze cos pomieszala tymi malymi lapkami
a teraz siedzi na kolanie i za wlosy mnie ciaga. a jaka sie z niej zlosnica zrobila... cos jej nie pozwalam to krzyczy...
a teraz za rzese ciaga
Stary 2010-06-08, 15:04   #4583
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę ponarzekać na usypianie Antosia. Ostatnio takie cyrki wyrabia jak go usypiam, że jak wychodzę z pokoju to ledwo żyję...
Naje się z cycusia i zaczyna się wyginać, siłować ze mną, nie chce żeby go bujać, nic. Kładę go na tym starym leżaczku i tak się siłujemy z godzinę. Ja go kładę, on się przekręca na brzuch i siada, ja go znowu na plecki i tak w kółko - wczoraj 120 razy (liczyłam...). W łóżku to nawet nie mam mowy, żeby zasnął. Wstaje i się chichra...
W dzień to samo, tylko troszkę krócej. Mam nadzieję, że to mu przejdzie, bo inaczej to się wykończę
(...)
Miramej, no kurcze jakoś teraz nowych wesel brak, więc spanie Antosia tradycyjnie kiepskie...
(...)
Czy ja juz się chwaliłam, że 4 ząbki na górze już się przebiły i mamy już 6 sztuk
Współczuję , a długo już tak ma? Kuba wieczorem w ogóle nie wojuje, w dzień też już rzadko, jeśli wstaje, to kładę Go kilka razy, ale potem odpuszczam i czekam, aż zacznie marudzić.

, wyszłabym z siebie i stanęła obok

Szkoda, ale może będzie lepiej. Niedługo

Gratulacje

Cytat:
Dzień dobry

Dziś pospałyśmy sobie. Zuzka obudziła się po 8, ale fajnie Za to później wszystko na szybko bo chciałam sprzątnąć zanim małż pójdzie do pracy. Lecę myć głowę

Miłego dnia
Ale Ci dobrze

Mnie żółty

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 15:05   #4584
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

(...)
teraz go zostawiłam w łóżeczku, ale na łóżku też sam zostaje /ładnie już z niego schodzi/ oczywiście mam go zawsze na oku

Kuba nie umie schodzić, bo to chyba tyłem trzeba, nie? A On tylko do przodu umie się poruszać

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Cześć,
głowa mi peka napisałam się i wszystko mi wcieło..nie mam siły się powtarzać...tyle pamietam:
(...)
Miramej, bardzo się cieszę że Kubcio się odezwał zresztą sama wiesz

, wiem

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
Fajny

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Gratulacje dla koleżanki

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Miramej brawa dla Twojej gaduły
(...)
U nas ostatnio przestawiło się Zośce spanie-zasypia w okolicach 21 i śpi bez przerwy do 8 rano. Chyba tak wolę I dalej zęby w ilości sztuk dwa Raczkowanie najlepiej wychodzi na dywanie z długimi włosami, a w zasadzie to styl "mix"-trochę czołgania trochę raczkowania. Gada w zasadzie bez przerwy. To tyle.

nie dziwię się

Cytat:
Kurczę, współczuję , taka malutka, a tyle się Jej czepia

Cytat:
a gdzie Miramej
Miramej była z Kubaskiem na spacerze, a potem znosiła Jego humorki

H. MacLeod

.
Stary 2010-06-08, 15:10   #4585
UnholyOne
Ola-Unhola

http://www.allegro.pl/item1070961935...her_price.html

Myślałam o czymś takim
Stary 2010-06-08, 15:16   #4586
skierka1981
BAN stały

Cytat:

tez fajne ja stwierdzila ze Amelce cos kupie bo malo ma, a bawi sie np kubeczkiem po musie takim plastykowym. pewnie slimak w kąt pojdzie
Stary 2010-06-08, 15:22   #4587
UnholyOne
Ola-Unhola

Ja Antosiowi wczoraj zrobiłam remanent w zabawkach. Wszystkie grzechotki, gryzaki, wibrujące gąsienice itp pochowałam i zostawiłam juz takie dla starszych dzieci. Ślimaka, piramidki, sortery, samochodziki, klocki itp.
Już się tymi "małymi" nie bawił, tylko Bartkowi zabierał auta i były kłótnie, także teraz mu juz takie poważniejsze rzeczy kupuję

Miramej
, no mi też ten żółty najbardziej pasuje, ale te muchy. I jeszcze koleżanka potwierdziła, ze jej mutsy obłażą...
A nad morzem to meszki są pamiętam i takie zielone latadła. Ryzykować, ze się nie opędzimy?...
Stary 2010-06-08, 15:30   #4588
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Ja Antosiowi wczoraj zrobiłam remanent w zabawkach. Wszystkie grzechotki, gryzaki, wibrujące gąsienice itp pochowałam i zostawiłam juz takie dla starszych dzieci. Ślimaka, piramidki, sortery, samochodziki, klocki itp.
Już się tymi "małymi" nie bawił, tylko Bartkowi zabierał auta i były kłótnie, także teraz mu juz takie poważniejsze rzeczy kupuję

Miramej
, no mi też ten żółty najbardziej pasuje, ale te muchy. I jeszcze koleżanka potwierdziła, ze jej mutsy obłażą...
A nad morzem to meszki są pamiętam i takie zielone latadła. Ryzykować, ze się nie opędzimy?...
A Kuba nadal lubi grzechotki, siada, bierze w łapkę i sobie potrząsa I się cieszy - najbardziej lubi tak robić butelkami z ryżem, wodą i makaronem Gryzaków też cały czas używa

Chyba lepiej nie ryzykować, skoro koleżance do żółtego robaczki lecą , no ale żółty najładniejszy

H. MacLeod

.
Stary 2010-06-08, 15:37   #4589
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
hej mamuski

oj viki viki, spróbuj moze wyjsc gdzies, przełamać się jakoś. ja tez sie troche zasiedziałam w domu, ale teraz staram sie wychodzić do ludzi bo dziczeje normalnie. Mam nadzieje ze humorek ci się poprawi zaglądaj do nas, wygadasz się zawsze. z nami jest weselej
Stary 2010-06-08, 15:39   #4590
skierka1981
BAN stały

no nie wierze Amelka zasnela w foteliku sama bez jekow i w ogole.. to chyba zyrtec zaczal dzialac bo w aptece babka mowila ze senna moze byc.
Olu znasz może blizej ten lek?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości