|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tym bardziej się martwię - bo nie wiem o co chodzi. Cytat:
Cytat:
|
|
#662 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
Widzę ze masz tak jak ja kochanego faceta u boku który uwagi nie zwraca na dodatkowe kilogramy w ciazy a jeszcze Cie komplementuje, gratuluje Wszystkie wygladacie jak laski na wybiegach wiec- kolejny raz sie powtorze niewiem skad u Was tyle kompleksow ![]() jeśli chodzi o ruchy dzieciątka to ja miałam tak pare dni temu, przez caly dzisn czulam pare razy tylko takie delkiatne smyrania, tez sie wystraszylam i zapowiedzialam mężowi ze jesli nastepnego dnia bedzie tak samo jedziemy do szpitala. Na szczescie malutka sie rozbrykala i wszystko jest ok. Z drugiej strony zauwazylam tez ze ruchy te nie sa juz takie jak kiedys, widocznie jest coraz wieksza i ma juz ciasniej niz przedtem i stad ta zmiana
|
|
|
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Co do ruchów małej to ja też odczuwam je z różną intensywnością. Jak jesteśmy poza domem to mała się rusza mniej - jakby się bała? W każdym razie najwięcej mi się rusza rano w pracy i wieczorem przed snem, ale nie jest to zawsze tak samo.
Czytałam, że dopiero od 28 tc. dziecku stabilizować się zaczyna rytm dnia, a wcześniej to taki trochę spontan jest i nie należy się przejmować jego aktywnością bądź jej chwilowym zanikiem.
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Ja jestem mamusią styczniową i mam pełno ubranek po mojej Natalce do sprzedania. Może któraś byłaby zainteresowana? Obiecuję ceny do "przełknięcia" ![]() Ubranek mam naprawdę sporo, jakby któraś była zainteresowana to zapraszam na priv. Pozdrawiam i życzę Wam wszystkim radosnej ciąży ![]() Patrycja
|
|
#665 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Heh, dzięki Cytat:
![]() A dodatkowo wklejam moje zdjęcia. Córka mi strzeliła z 20 zdjęć. Wybrałam 4 i dodatkowo mój brzuchol
|
||
|
|
|
#666 | |
|
Rozeznanie
|
ATLIDEE ja zdecydowanie jestem za szpitalem, ale to dlatego że panicznie boje sie możliwych komplikacji czy coś takiego. W szpitalu zaraz otrzymuje sie fachowa pomoc, pod reka maja dostepne wszelkie aparaturu, sprzety itd. Moje zdanie w zasadzie jest takie bo mam grupe krwi 0 rh-, i mozliwy konflikt serologiczny, wiec gdyby maleństwu trzeba bylo przetoczyc krew czy cos innego to ja nie wyobrazam sobie bardziej odpowiedniego miejsca do porodu niz szpital. Ale to tylko mnoje zdanie tym bardziej ze jak pisalam moge martwic sie troszke przebiegiem porodu ze wzgledu na swoja grupe krwi
---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
Wyglądasz jak siostra swoich dzieci a nie ich mama |
|
|
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#668 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
... Wlasnie o rozne punkty widzenia mi chodzi, tez musze z polozna ten aspekt przedyskutowac.Klarisko Tobie tez dziekuje! Najbardziej sie boje ewentualnych komplikacji i niemoznosci otrzymania tej natychmiastowej lekarskiej pomocy. Ale a drugiej strony jestem optymistka i mysle, ze wszystko bedzie dobrze... Jeszcze tak, czy inaczej nie podjelismy decyzji w tej sprawie. |
||
|
|
|
#669 |
|
Rozeznanie
|
Weronka- nawet mi tu prosze o zadnej "cebulce" nie mowic, bo naprawde widze, ze "szczypiorek" przeciez
) A co do remontu to kobitko mysle, ze ci sie niezla zaplata nalezy, nie dosc ze kawal roboty to jeszcze jaka profeska! No no! ![]() Dzidzia- ja mam ARh-, a moj TZ BRh+ wiec konflikt tez zakladam, choc moj gin ignoruje moja obawy. Poza tym niedoczynnosc tarczycy, polamany kregoslup w czesci dupnej, streptokoki w pochwie, alergie i skoki cisnienia Moze ktoras chce cos ode mnie? Jak mnie lekarz ostatnio spytal co mnie boli, a ja na to ze nic- To mi nie chcial wierzyc i powiedzial, ze cud, bo takie ciezarowki sie nie zdazaja
|
#670 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przedpokój superowy... i to wszystko sama... niezle a tak apropo jak dzieci zareagowały na ciaze??? cieszą się ze rodzinka się powiekszy?
|
|
#671 |
|
Raczkowanie
|
dzieki dziewczyny
troche mnie uspokoilyscie... w czwartek ide do położnej to jeszcze sie o wszystko wypytam. Myślę, że te moje stresy, to po tym jak przeczytałam gdzies w necie o tym jak to czesto dzieci maja owinieta pępowinę do okoła szyi i jakie moga byc tego nastepstwa.. brr.. juz wiecej nie bede niczego takiego czytac |
|
|
|
#672 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny
![]() Gratuluję pięknych brzuszków, wiadomości co do płci waszych lokatorów i fajowych zdjęć dzieciaczków. Nie jestem w stanie za wami nadgonić. Jak po pracy do was zaglądam, to mam czas tylko poczytać A jeszcze szkoła co drugi weekend....No ale czytam was namiętnie![]() U mnie już 26 tydzień Ale czujemy się dobrze, więc luzik. A tak poza tym to też musze na tą glukozę isć w tym tyg ![]() Buziaki dla was Kochane |
|
|
|
#673 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#674 |
|
Raczkowanie
|
co do rodzenia w domu, to ja bym miała pietra.. jednak w szpitalu, mimo, ze atmosfera taka sobie, to sa lekarze, odpowiedni sprzet i gdyby cos sie zaczeło dziac jest wieksza szansa na uzyskanie szybszej pomocy.
|
|
|
|
#675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#676 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i brzusio cudny. Cytat:
Suszilda - pozdrawiam cieplutko Cytat:
.Mój Tż jak tylko mnie gdzieś przyluka zaraz komplementuje "ale ty masz ładny ten brzusio", "służy ci ta ciąża". |
|||
|
|
|
#677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() falbala, to nie jest tak, że mój mąż to jakieś buraczysko Weronisia, brzuszek już spory |
|
|
|
|
#678 |
|
Wtajemniczenie
|
Weronisia przepiekna z Ciebie kobitka
i jaka jestes opalona!! ja chyba dłużej niż 10 minut nie wysiedzę na słońcu :/
|
#679 |
|
Raczkowanie
|
ninaad
buziak i dla Ciebie. dziękuję. Weronisia ależ Ty laska jesteś. ![]() boli Was podbrzusze? mnie coraz częściej. zdarza mi się jak gwałtownie wstanę z pozycji siedzącej. ostatnio lekarz mówił, że wszystko w porządku. dużo odpoczywać. rozmawiałam też z moją szwagierką i mówiła, że ciąża może być nisko i to od tego. w dodatku sikam jak szalona. a w biedronce arbuz po 1,5 zł/ kg muszę męża ubłagać żeby mi przykulał największy jaki znajdzie.
|
#680 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do samego wjazdu to mi się nie chce barrrdzo jechać Cytat:
A teraz mam opowieść. Zaparkowałam dziś auto przy AGH no i kilka godzin mi zeszło o 15-stej wsiadam w auto a ono znaku życia nie daje cały akumulator się rozładował. Dzwonie do TZ ona na rowerze podjechał i po Taxi z usługą uruchamiania auta na kable. No i udało się po długim czasie chyba mi się auto sypie ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#681 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pozwolilo mi nieraz wybrnac z niezlych tarapatow, hehe. Jesli cie troche ubawilam, to tylko sie ciesze Buzka!
|
|
#682 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wynik wyskakuje od razu, tzn mi babka na miejscu podawała, pasek odczytywała maszynka taka co cukrzycy sobie sprawdzają... a co do opowieści, to mam 2, ale opowiem Wam wieczorem ![]() I już mnie nie linczujcie ![]() współczuję stresa...bardzo ![]() Szczęśliwa tak o to mi chodziiło, dzięki wiedziałam, że gdzieś kupowałaś takie kompleciki, ale nie miałam siły szukać ![]() Zuziczka, Weronisia super brzuszki. Jestem w szoku, bo niedawno się Weronisia zastanawiałaś- czy na pewno jesteś w ciąży, a tu już taki fajny brzucholek szok, jak to leci...
|
|
|
|
|
#683 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam to samo, niedawno pisałyśmy o tym, zdaniem mojej położnej to wina coraz cieższego brzuszka
|
|
|
|
|
#684 |
|
Raczkowanie
|
Kobietki taka pogoda jest piekna, ze az szkoda w domku siedziec, datego troszke was zaniedbuje z czytaniem
Za to pochwale sie w koncu moim wiekim brzuszkiem hihi
|
|
|
|
#685 |
|
BAN stały
|
http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=5027007
Dziewczyny tanie i ładne ciuszki, bawełna od producenta. Powalił mnie komplecik moro dla naszego łobuzka
|
|
|
|
#686 |
|
Raczkowanie
|
Oto Ja 21 tydzień
|
|
|
|
#687 |
|
Zadomowienie
|
No własnie dzwoniłam do laboratorium i faktycznie to ja namieszałam. na glukozę się czeka 1 dzień a na przeciwciała 3 dni. Więc w piątek zrobię przeciwciała a na glukoze pojadę dopiero w przyszły czwartek
|
|
|
|
#688 |
|
Wtajemniczenie
|
terminow wolnych jest duzo, ja zaczynam od 6 lipca o 17:30. Mozna sie juz zapisywac, ale pani mowila ze jest duzo wolnych miejsc wiec nie trzeba sie jakos strasznie spieszyc. Koszt 250 zl.
|
|
|
|
#689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fajowy brzusio
|
|
|
|
|
#690 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja znowu mam kilka pytan. Na innym watku przeczytalam o skurczach- ze dzieczyny niektore maja- jak to jest miec skurcze? podobne jest uczucie do czegos?
I jeszcze jedno- bo ja zawsze myslalam ze jak odchodza wody plodowe i czop to znaczy ze trzeba jechac do szpitala bo zaczyna sie porod. A tam dzieczyny pisza ze czop jak odejdzie to mozne to nawet trwac 2 tyg do porodu. Kurde to ja juz nic nie wiem.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.

(
no coz moge powiedziec, podziwiam Cie

Moze ktoras chce cos ode mnie? 

szok, jak to leci...