Panny młode 2010 -pokażcie swoje suknie! - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-08, 09:08   #4261
tusia872
Zadomowienie

Dot.: Panny młode 2010 -pokażcie swoje suknie!

Cytat:
Napisane przez wilkocha Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomóżcie mi prosze dobrać bizuterie. bo juz sama nei wiem jaka mam dorbac czy zloto czy bardziej cos pod te koraliczki ktore sa na sukni bede wdzieczna
zdecydowanie cos pod te ozdoby na sukni jesli te ozdoby sa srebrne to cos srebrnego jestli jakies kamyczki to cos z kamyczków a jesli złote to moze byc cos złotego

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 09:36   #4262
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
Dziewczyny pomóżcie mi prosze dobrać bizuterie.
Ja uważam,że złoto odpada,bo chyba zdobienia masz wpadające w srebro.Więc albo jakieś kamyczki albo srebro

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 15:53   #4263
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ESTEE87 Pokaż wiadomość
Dziekuje E tam figury w ogole nie widać
co za skromnosc ja juz sie nie moge doczekac swojej pierwszej przymiarki

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 17:36   #4264
Asika21
Rozeznanie

Ja niestety już powolutku zaczynam się denerwować Pierwsza przymiarka sukni już za mną, ale nawet na niej nie było naszytych kryształków, więc oczekiwanego efektu nie widziałam. Ślub 17.07. 2010 a przymiarka dopiero na 02.07. Bardzo mało czasu w razie jakiś poprawek. Welonu nie mam bo dopiero w trakcie drugiej przymiarki mogę wybrać - tak mi powiedziały w salonie. A tak już bym chciała mieć tą suknię Pozdrawiam Was Dziewczyny i obyscie się tak jak ja nie denerwowały tym Najpiękniejszym Dniem w Waszym Życiu

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 17:59   #4265
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Ja niestety już powolutku zaczynam się denerwować Pierwsza przymiarka sukni już za mną, ale nawet na niej nie było naszytych kryształków, więc oczekiwanego efektu nie widziałam. Ślub 17.07. 2010 a przymiarka dopiero na 02.07. Bardzo mało czasu w razie jakiś poprawek. Welonu nie mam bo dopiero w trakcie drugiej przymiarki mogę wybrać - tak mi powiedziały w salonie. A tak już bym chciała mieć tą suknię Pozdrawiam Was Dziewczyny i obyscie się tak jak ja nie denerwowały tym Najpiękniejszym Dniem w Waszym Życiu
Nie przejmuj się mój slub tez 17 lipca a dopiero wczoraj zawiozłam material krawcowej. Pierwsza przymiarka dopiero w przyszlym tygodniu, druga moze pod koniec czerwca a odbiór pewnie w pierwszym tygodniu lipca

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog

Edytowane przez Susanna
Czas edycji: 2010-06-08 o 18:01
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 18:47   #4266
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicolaaa Pokaż wiadomość

mmmmmm muszę się powtórzyć bo twoja również jest śliczna.
Kurcze nie zazdroszczę sytuacji z sukienka, też pewnie bym się zdenerwowała. Sama się boję że jak przyjdzie co do czego to nie wyjdzie tak jak ja bym chciała. Ale skoro zamek przerobią to w sumie będzie dobrze bo sznurowanie jest bardziej praktyczne. Byłam swiadkową niedawno i PM prosiła żebym ją jeszcze bardziej ścisnęła bo czuła że sukienka robi się luźna więc gdyby miała zamek mogłoby być gorzej. Trzymam kciuki że sukienka wyglądała tak jak sobie wymarzyłaś
Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
Mmmmm - masz śliczną sukienkę!!!
Osobiście nie lubię sznurowań, wydają mi się trochę ordynarne, chociaż na pewno praktyczne, zameczek jest super.
dziękuję Według mnie też ładniej wygląda zamek ale w sukni bez ramiaczek sznurowanie wydało mi się bardziej praktyczne tak jak piszecie

Cytat:
Moja pierwsza przymiarka Suknia byla szyta w Stanach wiec pakowana i przysłana byla na płasko... Dlatego beda jeszcze wkładane fiszbiny aby powstaly te fale Jestem bardzo zadowolona bo rozmiarowo super Za dwa tygodnie wkleje zdj z koncowym efektem
Jak jakiś czas temu wkleiłaś zdjęcie tej sukni raczej mi się nie podobała Ale na Tobie wygląda super Będziesz pięknie wyglądała w tym dniu

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
Tutaj mam obcas 10 cm a będę miałą 5 cm.Także kilka cm niżej i będzie oki
Z obcasem 5 cm powinno byc idealnie Bo teraz rzeczywiście trochę krótka (może przez to wygodniejsza ale chyba warto się trochę pomęczyć żeby wyglądała super

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
Bardzo ładnie w niej wyglądasz, super leży!
dziekuję
Zaczynacie mnie przekonywac żę jednak coś z tego będzie i nie warto się załamywać.
Myślicie, że jak będzie sznurowana i odbiorę ją za 2 tygodnie to nie będą już później potrzebne zmiany? Wolałabym ją już zabrać do domu i nie jeździć do tego salonu (no i nie chcę żeby im wpadło do głowy ją komuś wypożyczyć

I jeszcze mam pytanie co do welonu - chcę miec taki klasyczny dwuwarstwowy krótki i dopinaną warstwę taka do kostek do kościoła. Myslałam o welonie ciętym z kryształkami ale tutaj mam taki z cienką lamówką - który lepiej by pasował?

I jeszcze co do biżuterii - chciałam miec kolczyki i bransoletkę z kryształków ale wyszło tak, żę na sukni są perełki i takie przezroczyste koraliki. Czy do tego będą pasowały kryształki? I czy zakładać coś na szyję?

Przepraszam, ża grad pytań ale mam jeszcze mętlik po tym szoku w salonie...
Stary 2010-06-08, 19:29   #4267
batkab
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania028 Pokaż wiadomość
zalaczam zdjecie mojej sukni,gore bede miala ciut zmieniona i pod tym drapowaniem beda takie 3 kwiatuszki z kolekcji white lady ,jak sie Wam podoba .tylko prosze szczerze.
Szczerze, nie podoba mi się . Suknia wg mnie jest przesadzona, taka trochę bazarówa- koraliki, kwiatki, koronka, marszczenia, szczypanki, itp. Za dużo tego.
Ale to Tobie suknia ma się podobać, nie mi.

Cytat:
Moja pierwsza przymiarka Suknia byla szyta w Stanach wiec pakowana i przysłana byla na płasko... Dlatego beda jeszcze wkładane fiszbiny aby powstaly te fale Jestem bardzo zadowolona bo rozmiarowo super Za dwa tygodnie wkleje zdj z koncowym efektem
WOW! Piękna, niebanalna suknia Super w niej wyglądasz! Koniecznie wklej zdjęcie z efektem końcowym.

Cytat:
Dziewczyny pomóżcie mi prosze dobrać bizuterie. bo juz sama nei wiem jaka mam dorbac czy zloto czy bardziej cos pod te koraliczki ktore sa na sukni bede wdzieczna
Na szyje nie dawałabym już nic, bo koraliki są ozdobą dekoltu. Jeżeli będziesz miała upięte włosy postawiłabym na wiszące kolczyki, np. Swarovskiego i bransoletkę do kompletu, oczywiście wszystko w kolorze srebra.
batkab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 20:11   #4268
ESTEE87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
co za skromnosc ja juz sie nie moge doczekac swojej pierwszej przymiarki
Chodzilo o to ze przy takim scisku nie widac wielkiego brzucha haha

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
dziękuję Według mnie też ładniej wygląda zamek ale w sukni bez ramiaczek sznurowanie wydało mi się bardziej praktyczne tak jak piszecie

Jak jakiś czas temu wkleiłaś zdjęcie tej sukni raczej mi się nie podobała Ale na Tobie wygląda super Będziesz pięknie wyglądała w tym dniu

Z obcasem 5 cm powinno byc idealnie Bo teraz rzeczywiście trochę krótka (może przez to wygodniejsza ale chyba warto się trochę pomęczyć żeby wyglądała super

dziekuję
Zaczynacie mnie przekonywac żę jednak coś z tego będzie i nie warto się załamywać.
Myślicie, że jak będzie sznurowana i odbiorę ją za 2 tygodnie to nie będą już później potrzebne zmiany? Wolałabym ją już zabrać do domu i nie jeździć do tego salonu (no i nie chcę żeby im wpadło do głowy ją komuś wypożyczyć

I jeszcze mam pytanie co do welonu - chcę miec taki klasyczny dwuwarstwowy krótki i dopinaną warstwę taka do kostek do kościoła. Myslałam o welonie ciętym z kryształkami ale tutaj mam taki z cienką lamówką - który lepiej by pasował?

I jeszcze co do biżuterii - chciałam miec kolczyki i bransoletkę z kryształków ale wyszło tak, żę na sukni są perełki i takie przezroczyste koraliki. Czy do tego będą pasowały kryształki? I czy zakładać coś na szyję?

Dziekuje Ci slicznie Twoja sukienka też mi sie podoba, a dodatki musialabym zobaczyc na Tobie zeby doradzic Byle nie przesadzic

Cytat:
Napisane przez batkab Pokaż wiadomość
Szczerze, nie podoba mi się . Suknia wg mnie jest przesadzona, taka trochę bazarówa- koraliki, kwiatki, koronka, marszczenia, szczypanki, itp. Za dużo tego.
Ale to Tobie suknia ma się podobać, nie mi.

WOW! Piękna, niebanalna suknia Super w niej wyglądasz! Koniecznie wklej zdjęcie z efektem końcowym.

Na szyje nie dawałabym już nic, bo koraliki są ozdobą dekoltu. Jeżeli będziesz miała upięte włosy postawiłabym na wiszące kolczyki, np. Swarovskiego i bransoletkę do kompletu, oczywiście wszystko w kolorze srebra.
Dziekuje, milo mi
Stary 2010-06-08, 21:46   #4269
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
To bardzo mało zapłaciłaś jak za nową suknie.Ja za swoją z 2 ręki zapłaciłam 2600.Model white one 426.Nie żałuję wydanej kaski.Jutro powinny dojśc mi buty,bo musiałam zmienić na mniejszy obcas i na bardziej komfortowe.Dokupiliśmy wczoraj kamizelkę w Sunset za 250 z musznikiem.Z początku mój się buntował i chciał iśc w samej koszuli ale z czasem sam się przekonał
Kampasiula, moja koleżanka miała identyczna suknie
Wyglądała ślicznie, ale po pierwszym bardziej intensywnym tańcu oderwał się jej tren. Dlatego na wszelki wypadek weź ze sobą kilka agrafek Może sie nie przydadzą, ale gdyby coś - to nie będziesz musiała sobie deptać sukni
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 22:02   #4270
RoxyXoXo
Raczkowanie

A oto mój "zestaw" ślubny do tego żywy kwiat we wlosach taki sam jak w bukiecie co sądzicie?
Stary 2010-06-08, 22:06   #4271
RoxyXoXo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość

ja też mam ślub 17.07 pierwsza przymiarka 30.06, odbior sukni 14.07... i wcale się nie denerwuję wręcz przeciwnie! ciągle myślę, że jeszcze mamy dużooooo czasu ale najważniejsze sprawy już załatwione więc stres minął!! teraz tylko ostatnie przygotowania i oczekwianie na ten najważniejszy dzień
Stary 2010-06-08, 22:15   #4272
mafda
Zadomowienie

piekny zestaw, wszystko mi się podoba
Stary 2010-06-08, 22:23   #4273
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Kampasiula, moja koleżanka miała identyczna suknie
Wyglądała ślicznie, ale po pierwszym bardziej intensywnym tańcu oderwał się jej tren. Dlatego na wszelki wypadek weź ze sobą kilka agrafek Może sie nie przydadzą, ale gdyby coś - to nie będziesz musiała sobie deptać sukni
Weż nie straszTren zapinany jest na 3 guziki,aż tak super solidnie to nie wygląda,ale się trzyma dobrze.A co do dodatkowych rzeczy typu agrafki i nitki to na pewno wezme tego dużo

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Napisane przez RoxyXoXo Pokaż wiadomość
A oto mój "zestaw" ślubny do tego żywy kwiat we wlosach taki sam jak w bukiecie co sądzicie?
Ładnie się urządziłaś

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 22:25   #4274
Kohnelia20
Zakorzenienie

mmmmmm suknia piękna każda zresztą ma swój urok
ja też już chciałabym wybierać itd wszystkim Pm życzę wszystkiego dobrego
Kohnelia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 22:46   #4275
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Weż nie straszTren zapinany jest na 3 guziki,aż tak super solidnie to nie wygląda,ale się trzyma dobrze.A co do dodatkowych rzeczy typu agrafki i nitki to na pewno wezme tego dużo
Ja mialam tren na jeden guzik i nic sie nie urwalo, za to ramiaczko mi poszlo na szwie i musialam zszywac
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 22:56   #4276
arnama
Zakorzenienie

Cytat:

Będzie Git hahaha
Ładnie wszystko skomponowane
Swoją drogą cudowne butyyyyyy

Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie.

arnama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 23:34   #4277
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana wszystkie dodatki do siebie pasują.Bizuteria i buciki
ania2631 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 00:01   #4278
danielka88
Raczkowanie

a to moj pomysł Mam suknię taką tiulową a welon z koronką ale nie ten co na zdjęciu tylko będzie inna koronka przy moim. Co o tym sądzicie ?

Nie mam zdjęcia całej sukni U dołu ma koronkę suknia i na gorsecie i jest szeroka A welon kończy się w połowie uda . Chciałam mieć złote dodatki
_jakis delikatny łańcuszek z małym kryształkiem
_i kolczyki kryształki w uszach /albo wiszące łańcuszki
żeby nie było tego za dużo bo nie lubię

Nie wiem jaki makijaż zrobić na oko kolor? Załącze jeszcze zdjęcia oka w różnych światłach to może któraś z Was mi podpowie co zrobić

aha i wiązanka bedzie różowa ale jeszcze nie wiem jaka i kiatek we włosach też różowy (blady róż z zielenią) Proszę o opinie
danielka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 01:02   #4279
mmmmmm
Zakorzenienie

Mogłybyście mi pomóc I wrócić do postu nr 4271
Stary 2010-06-09, 09:29   #4280
RoxyXoXo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez danielka88 Pokaż wiadomość
a to moj pomysł Mam suknię taką tiulową a welon z koronką ale nie ten co na zdjęciu tylko będzie inna koronka przy moim. Co o tym sądzicie ?

Nie mam zdjęcia całej sukni U dołu ma koronkę suknia i na gorsecie i jest szeroka A welon kończy się w połowie uda . Chciałam mieć złote dodatki
_jakis delikatny łańcuszek z małym kryształkiem
_i kolczyki kryształki w uszach /albo wiszące łańcuszki
żeby nie było tego za dużo bo nie lubię

Nie wiem jaki makijaż zrobić na oko kolor? Załącze jeszcze zdjęcia oka w różnych światłach to może któraś z Was mi podpowie co zrobić

aha i wiązanka bedzie różowa ale jeszcze nie wiem jaka i kiatek we włosach też różowy (blady róż z zielenią) Proszę o opinie
jak dla mnie ten makijaż jest zbyt delikatny! interesuję się fotografią i czasami pomagam tacie robić zdjęcia na weselach i wierz mi, że ten makijaż "zniknie" na zdjęciach.. oko musi być bardziej podkreślone - takie jest moje zdanie. Poza tym przy różowym cieniu wygląda na zmęczone i zaczerwienione. Lepiej użyć brzoskwini, lub jakiś pastelowych róży ale złamać je np. fioletem. Po paru godzinach fiolet prezentuje się lepiej niż np. brąz. Właśnie jestem po kursie z wizażu dlatego się tak "mądruje"
Ja zdecydowałam się na makijaż w stylu lat 50tych
Stary 2010-06-09, 10:09   #4281
Nina Zyzio
Zadomowienie

Cytat:

przepiękny zestaw Będziesz wyglądać cudownie Jestem pod wrazeniem
Stary 2010-06-09, 10:54   #4282
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość

dziekuję

Myślę,że welon ale bez tej lamowki.....A co do biżuterii...Suknia jest bogato zdobiona więc ..Ja obstawiam prłki ponieważ są lekkie i delikatniejsze..Kolczyki mogą być długie łezki i bransoletka dwu lub trzy warstwowa,a na szyję delikatny Lańcuszek z perełką lub delikatną kolię.
Stary 2010-06-09, 12:53   #4283
lejlla
Raczkowanie

RoXyXy piękna biżuteria
Możesz zdradzić gdzie dostałaś te cudne kolczyki, po prostu bomba
lejlla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 13:49   #4284
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
jak dla mnie ten makijaż jest zbyt delikatny! interesuję się fotografią i czasami pomagam tacie robić zdjęcia na weselach i wierz mi, że ten makijaż "zniknie" na zdjęciach.. oko musi być bardziej podkreślone - takie jest moje zdanie. Poza tym przy różowym cieniu wygląda na zmęczone i zaczerwienione. Lepiej użyć brzoskwini, lub jakiś pastelowych róży ale złamać je np. fioletem. Po paru godzinach fiolet prezentuje się lepiej niż np. brąz. Właśnie jestem po kursie z wizażu dlatego się tak "mądruje"
RoxyXoXo...Kochana powiedz mi jaki makijaż ślubny psowałby do piwnych oczu,oprawa ciemna,oczy głęboko osadzone,cera śniada,włosy blond do ramion kręcone
Stary 2010-06-09, 14:06   #4285
AntenkA86
Rozeznanie

GG do AntenkA86

RoxyXoXo świetny zestaw Też zastanawiałam się nad tymi bucikami, ale dla mnie mają ciut za wysoki obcas.
Bukiet rewelacyjny, też będę mieć kwiatka we włosach

AntenkA86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 14:25   #4286
mafda
Zadomowienie

Cytat:
...
mi też się marzy taki styl, zobaczę co to wyjdzie na próbnym.
U mnie czarna kreska to podstawa
Stary 2010-06-09, 14:57   #4287
arnama
Zakorzenienie

A ja oddam się w ręce specjalistki. Niech dobierze to co do mnie pasuje Byle bym nie stosowała czarnych cieni wokół oka Tak to jestem otwarta na propozycje
Najlepiej wyglądać świeżo i naturalnie, podkreślić tylko urodę, ale jak stwierdzi że lepszy będzie jakiś mocniejszy makijaż to też jestem za
Moją ciotkę umalowała w brązach i wyglądała cudownie
Choć z bliska było widać lekką tapetę z pudru (nie maskę), ale ogólnie prezentowała się super- również na zdjęciach

Stary 2010-06-09, 15:18   #4288
mafda
Zadomowienie

ja tez nie cierpię czarnych cieni wokoło :P
jeszcze u mnie jest mały problem moje sińce pod oczami ogólnie :/ więc ja tez sama napewno bym sie nie malowała, bo ciągle bym myślała że widac mi te sińce i pewnie się świecę, pół wesele spędziła bym na poprawkach w toalecie

sorry za modelki jakie sobie wybrałam nie każdy je lubi no ale one właśnie często wybierają taki makijaz jaki sobie wymarzyłam
ewentaulanie cos w różu i fiolecie, ale tez sie obawiam że będą oczka wyglądać na zmęczone, bo u mnie tak jest z różem

http://kobietamag.pl/wp-content/uplo...lame_35778.jpg
podobaja mi się podkreślone usta ale pewnie szybko zjadłabym je

Edytowane przez mafda
Czas edycji: 2010-06-09 o 22:15
mafda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 17:51   #4289
Asika21
Rozeznanie

Za chwilkę i ja Wam pokażę mój zestaw ślubny Niestety komputer mi szaleje i cos się wstawić nie chcą zdjęcia

http://zuziulek.blogspot.com/

Edytowane przez Asika21
Czas edycji: 2010-06-09 o 17:53
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 17:58   #4290
arnama
Zakorzenienie

Makijaże na zdjęciach nr 3 i 4 mi się podoba

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości