|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#19771 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IV
A ja musze sie przyznac do czegos strasznego.... w niedziele wyprostowalam wlosy:P
A wszystko dlatego, ze robilam zdjecia do dyplomu, a przez moje kreciolki moja glowa wychodzi na zdjeciach ogroooomna i jakos je wyprostowalam. To nic ze one mi sie nie podobają, zdjecie tez mi sie nie podoba,ale musialam sie wam przyznac ![]() Chyba schowam prostownice gleeeeboko do szafy, bo jest ona zlem strasznym. Teraz musze im przed kolejnym myciem zafundowac oleje albo maske jakas, bo widze koncowkom sie prostowanie nie spodobalo. |
|
|
|
#19772 |
|
Zadomowienie
|
Oj tam oj tam, Natalczak, ja czasem, od wielkiego dzwonu też wyprostuję, i zrobie to chyba niedlugo, zeby zrobić niespodziankę TŻowi, który uwielbi jak je prostuję. Kręciołki oczywiście też kocha, rzecz jasna
|
#19773 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Rozmroź kiedy masz ochotę,zalej mlekiem jak zawsze a po 24 h,wylej to mleko.Dopiero drugą turę maślanki wypij. Bo my z jednej beczki.To co w tym dziwnego? To nie odkrycie a szara rzeczywistość. O 4 rano dla włosów,to bym nie wstała. Padnięta na łeb jestem ale nie tak. No może raz w miesiącu bym się poświęciła ale na co dzień?W życiu!!! ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
Odwiedz taki fajny wątek dla "nowych" kręconych a także przypominający dla 'Starych" tzw.FAQ i PIGUŁKA. Tam są linki,zdjęcia,opisy,przyk łady. Jednym słowem wszystko. Tylko zaopatrz się w zeszycik i długopis z nowym wkładem
|
||
|
|
|
#19774 |
|
Zakorzenienie
|
emmi dziekuje za odp
zaczelam czytac, ale sesja trwa i nie bardzo mam czas, wiec przez wakacje napewno zadbam o wloski![]() juz odwiedzam mam notesik
Edytowane przez Mariolcia =P Czas edycji: 2010-06-08 o 21:08 |
|
|
|
#19775 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Możesz też wejść do dziennika regeneracji(np.ja mam link w podpisie do niego). Tam zobaczysz co każda z nas stosuje i z jakim rezultatem.Są 3 strony zdjęć i opisów. Warto!!! |
|
|
|
|
#19776 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj nałożyłam olej lniany na 4h, następnie szampon,odżywka wzmacniająca i... koniec. Czuję, że szampon dobrze nie zmył oleju. Wczoraj natomiast podpięłam włosy żabkami i był cudny efekt
|
#19777 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki jeszcze raz
|
#19778 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#19779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I fajnie jakby obliczyć mniej więcej stężenia ;-) Czyli np. odlać 20ml i do tego dodać po 2% każdego składnika, czyli po niecałe 0,5ml. |
|
|
|
|
#19780 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a czy ten olej kokosowy to cos takiego?
http://allegro.pl/item1071690607_100...l.html#gallery
|
#19781 |
|
Zakorzenienie
|
![]() mam pytanie dotyczące tych płukanek mam ochotę na cytrynową, ok mam przepis wszystko ładnie pięknie, ale stosuję ją już po wcześniejszym spłukaniu wodą odżywki d/s? i jak już poleję włosy płukanką to mogę nakładać odżywkę b/s czy jeszcze raz później wodą polać? szukałam w faq, ale tam nie ma odpowiedzi na moje pytania ![]() no i mam wątpliwości co do masek: nakładam je na umyte wcześniej włosy odżywką, później maska, ileś tam trzymam i później znów myję odżywką? czy po prostu spłukuję? chodzi mi o odżywki takie wzbogacane olejem jajem miodem czy czymkolwiek innym
Edytowane przez anoska Czas edycji: 2010-06-08 o 23:07 |
|
|
|
#19782 |
|
Zakorzenienie
|
podniecam sie caly dzien olejem kokosowym. Pomijam to, ze swietnie nawilza skore, ale pachnie oblednie, jak baton bounty ktory osobiscie uwielbiam!!!
wlasnie trzymam na wloskach ale za duzo czasu nie moge dzisiaj poswiecic. A poza tym, robie zamowienie w dozie i kompletnie nie wiem co zabrac.
|
#19783 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak, może być Parachute, ale może być też inny, np. ze sklepu ze zdrową żywnością, np. polecany tutaj polski Efavit (który można też kupić na stronie efavitu). |
|
|
|
|
#19784 |
|
Zadomowienie
|
Ja raczej myslalam ,ze bede do odzywki dawac ze 3-4 krople, w zadne obliczenia sie nie chce bawic, bo na pewno mi wyjdzie zle - 2 z matmy i korki przez 5 lat robia swoje
Mam uraz do liczb
|
#19785 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.efavit.pl/index.php?produ...uct&prod_id=35 Cytat:
Maski: - jeśli maska jest tłusta i po spłukaniu wodą obciąży włosy i pozostanie na włosach (np. ma dużo oleju) nałóż ją przed myciem (odżywką/szamponem). - jeśli nie jest tłusta: umyj włosy odżywką/szamponem, nałóż maskę, spłukaj wodą. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Więc weź pudełeczko po kremie do twarzy (50ml), wypełnij do połowy odżywką i jeśli chcesz po 2% półproduktów wkrop do pudełka po ok. 10 kropli każdego półproduktu. Wymieszaj. Jeśli nie zużyjesz całości schowaj do lodówki na max. kilka dni. |
|||
|
|
|
#19786 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jak to wymieszalam- musialam sprobowac no po prostu nie wytrzymalam ![]() ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ---------- Cytat:
zazdroszcze Ci dlugosci jak dlugo zapuszcasz? wstawisz wiecej fotek? to przynajmniej sobie popatrze Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-06-08 o 23:58 |
||
|
|
|
#19787 |
|
Zadomowienie
|
Świetny pomysł z tym pudełkiem po kremie!! Muszę jakieś wynaleźć ale jak nie u mnie to u koleżanek
Dzięki dziewczyny!! Wczoraj znalazłam foto sprzed 3 lat, kiedy na siłę je prostowałam. Co prawda nie prostownicą, ale zawsze je czesałam tak, żeby były jak najprostsze ![]() No właśnie.... loko-fale... Czemu nie LOKI....? Ale ma to też swoje dobre strony: Łatwiej nadać im kształt fali lub wyprostować. Czyli mogę miec na głowie, co tylko mi się zachce ![]() Co do fotek... Mam jedno z ostatniej sesji, myslę, że ze względu na włosy będzie się Wam podobać Tak moje włosy wyglądają, kiedy nie idę spać tylko tego samego dnia po myciu itd. Na zdjęciu wyglądają, wydaje mi się, lepiej niż są w rzeczywistości... No i na drugi dzień niewiele z nich zostało...Włosy zapuszczam, w sumie juz będzie 6 lat, moze 5,5. Ale tak " na ostro", ze tak powiem, to jakies 2 lata, wczesniej obcinałam zawsze dość duzo. Ps. mam też zdjecie, gdzie ładnie widać włosy, ALE zostały brutalnie potraktowane przez wizażystkę - ROZCZESANE I NATAPIROWANE na sucho. Więc nie wrzucam. Takie włosy jak na 1 zdjęciu gdybym miała na co dzień, to bym skakała z radości D
|
#19788 |
|
Wtajemniczenie
|
Wilczex- powtarzam po raz kolejny i pewnie nie ostatni piękne włosy!!!
|
#19789 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale skoro można to postąpię ściśle wedle Twojej instrukcji dziękuję Cytat:
![]() ale nie taka szara ... ubarwiamy ją sobie jak możemy przecież Cytat:
![]() raz w miesiącu? może chociaż raz na 3 miesiące? kwartalnie ... ![]() a przetestowalam wczoraj Twój fryzjerski żel L'oreala (dziękuję przetrwały nawet marsz do pracy.Poza tym ślicznie pachnie ten żel niestety dziś oddaję go pewnej miłej pani
|
|
#19790 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Mój grzyb się już mrozi. Oj ubarwiamy i to bardzo |
|
|
|
|
#19791 |
|
Zakorzenienie
|
jesteś przekochana
poza tym teraz ja wysyłam Tobie, i tak mam haniebny poślizg, mam nadzieję ze się nie gniewasz, ale czekałam na tę zafajdaną odżywkę jutro paczka pójdzie, czy będzie odżywka czy nie grzyba też dziś zamrożę w takim razie jak wróce do domu. Biedny grzybek bardzo się do niego przywiązałam poczekaj ... w wakacje to dopiero sobie ubarwimy ...
|
#19792 |
|
Zakorzenienie
|
moje włosy cienko się kręcą
są dni że włoski wyglądają pięknie, a są dni że mnie nerwy biorą.Co mogę robić źle w taką pogodę jaką mam-aktualnie 29stopni w cieniu, coś extra powinnam im zafundować?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#19793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jaką masz? W Krakowie punkt rosy 15st.C, 45% wilgotności i temperatura 28st.C. Od dwóch dni nakładam na włosy emolientowe kosmetyki (np. The body shop bananowa d/s, Mrs Potters aloesowa lub Naturia wrzosowa ( Do końca nie wiem jak sobie radzić z taką wilgotnością (PR wysokie ale % małe + wysoka temperatura powietrza). Eksperymentuję.... |
|
|
|
|
#19794 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jaka jestem wściekła....!!! Zapuszczałam brwi miesiąc, miesiąc chodziłam do kosmetyczki na nadanie im nowego kształtu... W sumie jakieś 100 zł wydałam... Ale końcowy efekt, po miesiącu chodzenia już "ze zrobionymi" nie do końca mnie przekonywał - były OCIUPINKĘ za grube, pod okularami się zlewyały w całość. No to poszłam dzisiaj do innej kosmetyczki, wytłumaczyłam, o co mi chodzi, ona zrozumiałam, przynajmniej mi się tak wydawało. A tu ZONK! |Zrobiła mi cienkie, mój łuczek nad którym pracowałam miesiąc poszedł się j***, wróciłam do punktu wyjścia....
|
#19795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam żadnej odżywki o której tutaj piszesz... Czy the body shop bananowa to taka ? http://www.allegro.pl/item1060368952..._bananowa.html Nie jest tania. Warta tej ceny ?
|
|
#19796 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale to nie musi być ta, ja akurat taką użyłam wczoraj. Kilka dni temu zebrałam kilka odżywek emolientowych: wybiórczy przegląd wątku analizowego: * Accent odżywka do brązowych włosów, Rossmann * Tołpa, Regenerująca odżywka-maska odbudowująca * Osmo Essence, Intensive deep repair mask * Nivea, Flexible Curls, odżywka, nowa wersja * Gliss Kur Hair Repair z masłem Shea i proteinami kaszmiru, odżywka (Schwarzkopf) * Lorys, Shea Butter (Odżywka do włosów kręconych i suchych), Sther * Beauty Formulas, Treatment Wax, Avocado Oil (Głęboko odżywiający wosk do włosów z awokado), (Drammock International) * BioVax, intensywnie regenerująca maseczka do włosów ciemnych, L'biotica, * Doliva, Intensywna odżywka pielęgnacyjna do włosów z toskańską oliwą z oliwek * Garnier Naturalna Pielęgnacja, Olejek arganowy i żurawina, odżywka * Garnier Naturalna Pielęgnacja, Olejek awokado i masło karite, odżywka - analiza agison, analiza Eloe * Garnier, Naturalna Pielęgnacja, Odżywka z mango i kwiatem tiare do tego: Gliss Kur Nutritive masło regeneracyjne z shea Avon maska do włosów z oliwką i b/s: odżywki Mrs Potters oraz Naturia (mak, bawełna; miód-cytryna; wrzos itd) A jakie masz teraz odżywki? Może coś się nada? Chodzi o to, żeby humektanty nie występowały wysoko w składzie. No, a to czego używać w jakich warunkach, do tego próbujemy dojść
|
|
|
|
|
#19797 |
|
Raczkowanie
|
Robiłyście maskę z oliwy z oliwek i żółtka??
Bo gdzieś o niej słyszałam a nie mogę znaleźć przepisu w jakich proporcjach mam wymieszać a może dodać coś jeszcze??
|
|
|
|
#19798 |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje odżywki: Garnier: olejek z awokado i masło karite oraz mango i kwiat tiare(widzę, że te należą do odżywek emolientowych )Garnier- aloe vera( z tej samej serii co awokado i mango) Joanna, z apteczki babuni- odżywka wzacniająca do włosów cienkich, delikatnych, ze skłonnością do wypadania. Odżywka(Balsam) b/s- Joanna z apteczki babuni nawilżająco-regenerująca do włosów suchych i zniszczonych, ekstrakt z miodu i proteiny mleczne.
|
#19799 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale nie traktuj moich eksperymentów jako obowiązującego prawa lokowego Proponuję raczej, żebyś zwróciła uwagę na wilgotność + zastosowane kosmetyki + efekt na głowie. |
|
|
|
|
#19800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 67 (0 użytkowników i 67 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.

u mnie tak samo - po raz wtóry
musiałabym wstawać chyba o jakiejś 4tej ...
to i ja sie dolaczam

jak dlugo zapuszcasz? 

jutro paczka pójdzie, czy będzie odżywka czy nie
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)