|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wyp
Cytat:
łazienka do ogarnięcia, kuchnia też, kurze i podłoga. Większe sprzątanie od dużego święta. ![]() Cholercia, przegrywamy z Hiszpanią 0:2. Wnerwiłam się!
|
|
|
#242 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wyp
Cytat:
U nas Wojewódzki ![]() Właśnie zeszliśmy z balkonu - z wieczornego piwka :P Ehhh piękna pogoda dzisiaj była A ja mam twarz strzaskaną na heban :/ po kilku godzinach na słońcu w niedzielne popołudnie :/
|
|
|
#243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i w planach było dzisiaj, ale jak się ugotowałam na twardo w tramwaju w drodze do domu, to jakbym miała się jeszcze do łoża solarowego gorącego położyć chyba bym zeszła. Pozostaję mi więc być bladą ![]() Aaaaa i balkonu zazdroszczę
|
|
|
#244 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
poza tym mam obsesje na punkcie ladnie pachnacych psikaczy do czyszczenia blatow kuchennych mam w tej chwili chyba z cztery : lawendowego, cytrynowego, grejpfrutowego i o zapachu bawelny wiec blaty kuchenne mam zawsze czyste i ladnie pachnace
|
|
|
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#246 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#247 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie ma co zazdrościć - twarz mam spaloną, cały czas chodzę z białą buzią wysmarowana kremem na oparzenia :P A na balkonie cięły komary wiec zeszliśmy :P bo generalnie to dalej bym siedziała, bo przyjemne powietrze ![]() Ajjj zmykam do łóżeczka z książką Także chyba dobranoc wam
|
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na komary polecam wanilię, olejek do świeczki, albo zwyczajny zapach do ciasta na jakąś szmatkę i na balkon. Serio pomaga troche - przynajmniej na Łódzkie komary ![]() Też uciekam powoli, bo pobudka o 6 Normalnie uwielbiam ten wątek, Aaby jesteś genialna.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2010-06-08 o 23:08 |
|
|
|
|
#249 |
|
Raczkowanie
|
A jeszcze przyleciałam się pochwalić :P Nie zapaliłam dzisiaj ani jednego papierosa
No... To zmykam już spać Branoc piękne
|
|
#250 |
|
Konto usunięte
|
Witam, bardzo pomocny wątek
(wid ocznie za mało ). Konata mamy wspólne Gotuję ja, TŻ, albo robimy to wspólnie, za to zmywa zawsze TŻ ![]() Nie prasujemy w ogóle ![]() Sprzątamy razem Ja robię resztę![]() Nasze sposoby na zaoszczędzenie kasy: -orzechy, pestki, przyprawy, kiełki i niektóre suche pokarmy kupujemy przez internet w ilościach hurtowych, wychodzi taniej niż stacjonarnie -na warzywach i owocach nie oszczędzamy, wydajemy na nie pewnie z 400 zł miesięcznie ![]() -leki i niektóre kosmetyki zamawiamy w aptece również przez internet -wodę kupujemy w baniakach -kasze, ryż itp. zawsze w dużych workach a nie w kartonikach -środki czystości kupujemy z tzw. nalewaka, w specjalnym punkcie , lub inne najtańsze (nietestowane na zwierzętach)-Nigdy nie wyrzucamy jedzenia(i tak prawie nigdy nie zostaje, bo TŻ zżera wszystko ), mrozimy co się da-samochód się zepsuł -grzejemy wodę do zmywania garów i mycia podłóg -pasztety, paprykarze, pasty na chlebek warzywne robię sama, bo kupne wege są bardzo drogie -jaja kupuję od baby ze wsi-nie zdziera z nas ![]() -chlebek porcjuję i mrożę -nie mamy czajnika elektrycznego, ekspresu ani tostera -używamy świetlówek energooszczędnych Niestety dużo wydajemy na ciuchy, kosmetyki, gazety, piwo i inne zachciewajki Musimy się ograniczyć, a szczególnie ja![]() Mój jest wege,( ja też ) i zje WSZYSTKO co mu ugotuję, nawet największe obrzydlistwo na które ja nawet nie spojrzę Gęba mu się nie zamyka, czasem wydaje mi się, że on żyje po to żeby jeść
Edytowane przez 201607180946 Czas edycji: 2010-06-09 o 08:04 |
|
|
|
#251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ale nastukałyście
![]() Cytat:
Ciężkie to pytanie, trzeba by dobry rachunek sumienia zrobić za miesiąc wszystko będzie jasne; od wczoraj zaczęłam zapisywać na co i ile wydaję środki czystości to standard domestos, wannę akrylową myję płynem do mycia naczyń bo jeszcze nie znalazłam odpowiedniego środka odpowiedniego, do paneli mam jakiś środek z tesco i też się ładnie błyszczą, mam też środek do tłuszczu ale nazwy nie pamiętam, wiem tylko tyle że w biedronce był razem w dwupaku z preparatem na rdzę (jak będę w domu to sprawdzę i napiszę co to jest, bo jest rewelacyjne ) a do naczyń albo pur albo ludwik (ale pur lepszy) Cytat:
)I rozpisałam się mam nadzieję że przebrnęłyście przez te moje hieroglify
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
kwestia kasy na jedzenie jest nadal dyskusyjna
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
I pewnie zawsze będzie
|
#254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Piękne!
![]() Widzę, że noc ładnie przespana, bo nie naskrobałyście kilkunastu stron Ja dość późno poszłam spać, a rano obudziłam się już chwilę przed 5 z ogromnym bólem głowy i nie mogłam zasnąć ![]() W dodatku kot doprowadził mnie do doprowadzenia i jestem tak wściekła i bezradna, że aż łzy stoją w oczach ![]() Oj bo za chwilę w piórka obrosnę ![]() A tak serio, to ja też pierwsze co robię po odpaleniu komputera, to włażę na nasz wątek i czytam z zapartym tchem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jestem pełna podziwu: żarówki energooszczędne, brak czajnika elektrycznego... Ja niestety czajnik takowy posiadam i pewnie ciężko byłoby mi z niego zrezygnować ![]() Co do żarówek, to bardzo chcielibyśmy zamienić zwykłe na energooszczędne, ale jestem chytrus i jak widzę, że jedna żarówka kosztuje prawie 30zł, to sięgam po tę za 4 ![]() A tak poza tym muszę się pochwalić: wczoraj wieczorem wysłałam promotorce jeden (trzeci) rozdział pracy inżynierskiej
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewuszki
|
|
#256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiem ze one niby duzej działają, mniej prądu biorą (ale chyba tylko jak dużo sie używa ich?), ale nie odejmę sobie od ust, żeby kupić żarówki ![]() na czym mogę to oszczędzam i tyle Cytat:
|
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#258 |
|
Raczkowanie
|
Co do prądu, to mój partner kupił kiedyś w Lidlu taki miernik do prądu, który wtyka się do gniazdka, a do niego podłącza jakikolwiek sprzęt i w momencie uruchomienia wskazuje pobór prądu. Bardzo fajna rzecz
. Dzięki temu sprawdziliśmy, czy faktycznie żarówki energooszczędne pobierają więcej prądu na początku. Okazuje się, o ile ten miernik nie kłamie , że pobiera tyle samo przez cały czas, nie ma żadnych skoków. Żarówki energooszczędne mieliśmy już wcześniej zamontowane, ale teraz raczej na pewno z nich nie zrezygnujemy. Zresztą, nam się udało kupić i takie za 7-8zł i świecą długo, może jedna nam się kiedyś przepaliła.My też nie prasujemy praktycznie w ogóle. Ubrania po praniu dokładnie wytrzepuję i wieszam równo tak, że po wyschnięciu nie są w ogóle pogniecione. Ewentualnie trafiają na wieszak. Jedyne ubrania, które muszę machnąć żelazkiem to biała koszula i czarna spódnica, która się strasznie gniecie od siedzenia. Reszta prasowania nie potrzebuje i chwała bogu .Powiem Wam, że mam praktycznie pod nosem możliwość oszczędzania wody, ale nie korzystam z niej, bo nie mogę się zmusić i przezwyciężyć swojego lenistwa , a pytałam się korzystających i nie jest jakaś zatruta czy coś .
Edytowane przez Pani Filifionka Czas edycji: 2010-06-09 o 08:35 |
|
|
|
#259 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja kupuję takie swietlówki za mniej niż 20 zł , i płacę o wieeeeeele mnie za prąd No i świetlówki starczają na wiele dłużej.W łazience i kibelku mamy zwykłe żarówki. ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#261 |
|
Raczkowanie
|
Czy u Was też burza z piorunami
? Ciemno jakby wieczór był, leje i trzaska niemiłosiernie
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#263 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do żarówek energooszczędnych to dla mnie sa za ciemne (bo ja to muszę mieć jasno jak coś robię) ; jak wchodzę do takiego pomieszczenia, gdzie się świecą to zaraz mnie oczy bolą; a jeszcze bardziej wkurza mnie jak idę gdzieś w gości, a tam ledwo jedna żaróweczka właśnie energooszczędna a praktycznie nic nie widać i siedzi się w półmroku Ale pewnie jak nie będzie tych zwykłych to i na energooszczędne się przestawię
|
|
#265 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#266 | ||||
|
Zakorzenienie
|
No, kawusia zrobiona więc mogę nadrabiać co naskrobałyście
![]() Cytat:
Z listy Twojej to ja jedynie świetlówek energooszczędnych używam. Zastanowiły mnie bardzo te środki chemiczne z nalewków - muszę poszukać czy w Łodzi coś takiego dorwę. ![]() Cytat:
Może teraz w ramach oszczędności i gospodarności uda mi się coś pozmieniać. Od dzisiaj biorę się za zapisywanie zakupów, TŻowi też zapowiedziałam że koniec z rozrzutnością i działamy. Dzisiaj wybieramy się na zakupy - RAZEM więc będzie trzeba się pilnować po jakiś zapas wody, mąki, cukru itd. A później tylko przemyślane potrzebne produkty, coby naprawdę zminimalizować ilość wyrzuconych pieniędzy.Cytat:
![]() I ja dzisiaj się średniawo czuję. W sumie teraz już trochę lepiej, ale poranek był zły. Wczoraj w nocy dorwała mnie jakaś duszność, fatalny kaszel z chrypą. Męczyłam się chyba z pół godziny nie mogąc normalnie oddychać. Chyba będe się musiała do lekarza wybrać, bo niedawno przechodziłam zapalenie oskrzeli i wydawałoby sie że wszystko jest dobrze, czułam sie dobrze, a tu takie coś. I to już drugi raz. Rano obudziłam się rozpalona i pół przytomna i z bólem głowy. Na szczęście przeszedł, natomiast dla odmiany zaatakował mnie ból brzucha z powodu jakże uwielbianych przez nas wszystkie dolegliwości kobiecych których to się własnie dzisiaj spodziewam. Cytat:
![]() Mój TŻ jest na etapie rzucania - tzn. zabiera się za rzucanie. ![]() Mam nadzieję, że mu się uda.
|
|
|
#267 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
, no i one muszą chwilkę się rozgrzać.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#269 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
No nie wiem, bo one już długi czas działały i dalej było ciemno, także może to wina mocy;
A np wczoraj zakupy za 26 zł zrobiliśmy (jajka, ziemniaki, marchewka, por, kukurydza, ogórki zwykłe i kiszone, śmietana, jogurt naturalny) i to na 2 obiady będzie, bo dziś placuszki z marchewki, a jutro kopytka, a jak zrobię więcej kopytek to i 3 obiady wyjdą (i praktycznie pół tygodnia mija z obiadami)
Aby miłość trwała przez całe życie, trzeba ją pielęgnować starannie jak ogród. Edytowane przez alazkrainy Czas edycji: 2010-06-09 o 08:48 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.

- twarz mam spaloną, cały czas chodzę z białą buzią wysmarowana kremem na oparzenia :P A na balkonie cięły komary wiec zeszliśmy :P bo generalnie to dalej bym siedziała, bo przyjemne powietrze 

(wid ocznie za mało

? Ciemno jakby wieczór był, leje i trzaska niemiłosiernie