|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Ja też już idę. Dobranoc
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
To już???
Miłego i udanego wypoczynku Wróć do nas wypoczęta i pełna energii ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Dziękuję za odp odnośnie samodzielnego jedzenia ![]() Muszę zacząć uczyć moją pannę ![]() Ostatnio chciałam Ją posadzić na nocnik i szybciej uciekała niż usiadła, narobiła mi na podłogę ![]() Idę i ja Pa |
|
|
|
#4653 |
|
Zakorzenienie
|
morska, udanego wypoczynku
ja też idę spać ...
|
|
#4654 |
|
Ola-Unhola
|
Ja też zmykam
gorgulku, Antoś je sam tylko chrupaski, chlebek itp. łyżeczką jeszcze nie jadł Svi, ze szparagową nie pomogę Doszedł wózek tym kurierem, wszystko ok? Texasik, mój Bartek jak Daniel też lubił cytrynę Teraz wszystko cytrynowe by jadł ![]() Ciekawe jak Kasia po kardiologu? Mam nadzieję, że ok z Laurką. Miała zajrzeć wieczorkiem, ale pewnie zmęczona. Papa, do jutra
|
#4655 |
|
Rozeznanie
|
Morska udanego wypoczynku
![]() ja rowniez lece ...dobranoc dziewuszki .
|
#4656 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Unholy doszedl wczoraj przed 12
![]() kobita bardzo zadowolona ![]() no wlasnie kasia juz nie wleci
|
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
Unholy, może Antek potrzebuje mniej snu?
u Laury wypadła jedna drzemka.Sama ją sobie wykluczyła, ku mojemu niezadowoleniu ![]() Nie ryzykuje żółtym wózkiem, bo bedziesz sobie w brode pluć ![]() Nie gratuluj jeszcze ![]() A my dziś u kardiologa byliśmy, zaraz zdam relacje. Zębisków gratuluje Wojtusiu mi bardziej podobały się Zary, takie klasyczne. U kardio wszystko ok. Ubytek zmniejszył się z 2,5 na 1,5, wizyte mamy dopiero za rok.Dr. mówił że jest duże prawdopodobieństwo, że zaniknie zupelnie Dziś Laura spała 9-12/ 15-15:30 i od 18-18:50 co daje duże 4h i dopiero ją odłożyłam do łóżeczka.Miała jeszcze siłe po dr na zabawę w ogrodzie u siorki, kolacje pod chmurką, długą zabawę w domu, kaszkę łyżeczka i długą kąpiel. Nadrobie reszte jutro. Sama kieruje się spać
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4658 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
*** Cześć U nas znów zachmurzone niebo , głowa mnie boli, idę po kawkę ![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------
|
|
|
#4659 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nikogo nie ma?
|
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Dzisiaj zostałam w domu, bo mama nie mogła się zająć Kingą więc będzie trochę czasu na nadrobienie zaległości. Moja dziewuszka właśnie śpi, a ja zamiast sprzątać to siedzę na wizażu
![]() Co do jedzenia łyżeczką - Kinga sama je łyżeczką, ale ja nabieram jej jedzonko na łyżeczkę. Najczęściej jest tak że operujemy dwoma łyżeczkami naraz. Jedną trzyma ona i pakuje ją sobie do buzi, a ja jej w tym czasie nakładam na drugą łyżeczkę i kładę tą łyżeczkę obok niej i ona wtedy odkłada tą wcześniejszą (już pustą) i bierze tą drugą. I tak w kółko. Wszystkiego Najlepszego dla Marcelka ![]() Idę dzisiaj wieczorem na imprezę SAMA Kinga z TŻ zostają w domu a ja śmigam na Bal Gimnazjalistów ![]() Wrzuciłam filmik z Kingą która schodzi z łóżka http://www.youtube.com/watch?v=bHpX1k8b2PQ Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2010-06-09 o 08:48 |
|
|
|
#4661 | |||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
do zobaczenia Cytat:
Cytat:
ja właśnie pije. u nas tez bez słoneczka... Marci wszystkiego dobrego szkrabiku sto lat
u nas nocka ok, wstalysmy po 8. Amelce na razie z nosa nie leci... nie wiem czy z nia isc na podworko czy nie za to stoi kolo mnie i beczy, musze cyca dac ![]() |
|||||||
|
|
|
#4662 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi podobają się obie Jak tam dzisiaj Amelcia? Cytat:
![]() Cytat:
gdzie to w tych małych brzuszkach się mieści ![]() Cytat:
Nie ukrywam, ze też wolałabym małą uroczystość no ale co zrobić ![]() Martynka nie, bierze łyżeczkę do rączki i wkłada sobie do buzi ale nie umie nabrać z miseczki, często mnie karmi Wydaje mi się, ze trzeba po prostu obserwować dziecko, jeżeli jest zainteresowane łyżeczką to można próbować ![]() Cytat:
![]() Unholy jak Antoś dzisiaj? p4w a Tomuś? Dzień dobry ![]() Moja gwiazda nie chce spać może to ten upał... wspina się w kojcu zamiast zaczynać drzemkę...nawet nie chcę myśleć że ją sobie wyeliminuje bo wczoraj już też nie spała ![]() Marcelku, moc buziaków ode mnie i od Martysi :-*
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-06-09 o 08:49 |
|||||
|
|
|
#4663 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, Kuba raczej nie trafiłby do buzi łyżeczką z jedzeniem ![]() Udanej imprezki ![]() Cytat:
, pewnie po prostu już nie sika tak często.Często je cyca Amelka? Nadal śpi z Wami w łóżku? ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
![]() Na raz, i jeszcze Mu było mało, ale bałam się dać coś więcej ![]() Super , Kuba wkłada do buzi łyżeczkę drugą stroną ![]() Myślę, że musi nacieszyć się nową umiejętnością, większość naszych dzieci to przechodziła
|
|
|
#4664 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a tez mozliwe Amelka cyca je kiedy chce a chce ....zawsze przy drzemkach w dzień przed zasnieciem to obowiazkowo czyli 2-3x i dodatkowo pewnie poza tym z jakies 4-5 myśle.... a w nocy to chyba ze 2x sie podlaczy ale to tez zalezy jakie nocki ma. spi z nami wiem juz dawno mialam ja wydelegowac z naszego lozka ale z wygodnictwa ten stan trwa nadal...
|
|
|
|
|
#4665 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Kinia slodziaczek
|
|
|
#4666 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie dziwię się, ![]() czyli jest nadzieja Dziewczyny potrzebuję pomocy na szybko, poradźcie ile dałybyście za taką sukienkę? Używana z h&m...negocjuję ze sprzedającym
|
|
#4667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty nic nie wiesz? Ja bym nie mogła z kolei spać z Kubą, On lata po całym łóżeczku, kręci się, wierci, oka bym nie zmrużyła ![]() A Amelka nie zaśnie bez cyca? ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
![]() Ja sukienek nie kupuję, ale nie dałabym więcej niż 15 zł za używaną.
|
|
|
#4668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Kingi gorączki brak, ale zaraził się ode mnie katarem i mieliśmy dziś ciężką noc ![]() biedaczek chyba nie mógł oddychać i się budził co chwilę - teraz drzemię od ok 15 min po południu mamy wizytę u lekarza z wynikami... a ja już nie wiem czy ta wysypka to faktycznie trzydniówka była czy jakaś reakcja pokarmowa/na słońce.... smaruję go, a w niedzielę na grillu miał body z długim rękawkiem, ale już sama nie wiem
|
|
|
#4669 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Miłej imprezki ![]() ![]() Cytat:
ale w połowie chciała wstać więc musiałam Ją zagadywać.W dzień Martynka w kojcu śpi? Dzień dobry Znów mi Zuzka do 8 pospała . Wczoraj miała tylko jedną drzemkę i była bardzo umęczona. Podreptałyśmy trochę i zauważyłam, że w domu dużo odważniejsza jest, puszcza się i idzie a na dworku najpierw musi się namyślić i dopiero rusza Może Jej pchacza dziś wezmę ze sobą ![]() Aaa i wiecie co ta moja panna dziś nowego wymyśliła. Wspina się po drzwiczkach od zmywarki jak małpka mała |
|||
|
|
|
#4670 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jaaa, super No i widzę, że jest zbieraczem wszelkich małych śmieci tak jak Martynka Martek jak coś takiego znajdzie to bierze w łapkę i daje mi..tak jakby mówiła: patrz mama, to ma być niby poodkurzane? A i jeszcze się pochwale, Martynka jak ja poproszę to "ubiera" czapeczkę i skarpetki czapkę czasem jej się nawet uda a skarpetki kładzie na stópkach i dumna z siebie
|
|
#4671 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Daj znać po wizycie |
||
|
|
|
#4672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, na którą idziecie?frida Kingusia super , jaka to dla Niej pestka Svinecko, ja też składałam Marciemu życzenia, żeby nie było
|
|
|
#4673 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
fajnie ci ![]() super sama schodzi Cytat:
potrafie sie obudzic na chwilke i zaraz zasnac a kiedys bym juz nie spala... ze spaniem bez cyca trudna sprawa... u męża na rekach zasnie czasami ale rzadko. taki rytual mamy kazdego wieczoru ze kasza, moje kapanie albo jej przed kassza i do lozka pod kocyk z mamusia ja przed tv a ona zasypia jedzac... wiem ze biede bede miala z tym zasypianiem potem... ale na razie mi to odpowiada i jej tez to tak zostaje poki coaannuullaa nie wiem max 20 zl |
||
|
|
|
#4674 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie, nigdy nie kładłam jej poza łóżeczkiem ale dzisiaj wyjątkowo chciałam spróbować bo sypialnię od wschodu mamy i nagrzane tam było...próba się nie udała, w kojcu poszalała i w końcu przeniosłam ją do łóżeczka, zasnęła chwała Bogu ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------
|
|
#4675 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ahh przepraszam musialam nie zauwazyc
![]() dziekujemy bardzo ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- ah bo Ty w ramce dalas ![]() skierko rowniez dziekujemy
|
|
#4676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zapytałam o to bo Zuzka mi w dzień lepiej w kojcu zasypia ![]() Najlepsze życzenia dla Marcelka, dużo zdrówka, uśmiechu i pociechy z rodziców i brata
|
||
|
|
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
na 15 idziemy
dam znać i trzymajcie kciuki, zeby coś wyszło w tych badaniach, bo ja nie chcę się zastanawiać od czego była ta gorączka... ![]() od nas też dla Marcelka najlepsze życzenia i udanego
|
|
#4678 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Obiecałam, że nadrobię i doopa Od razu sama sobie wymierzę karę Maciuś jest mega marudny i noce Już sama nie wiem czy to zęby, bo na dzień dzisiejszy nic się nie pojawiło, a krwiak i opuchlizna dalej są. Myślicie, że iść z tym do lekarza? Jedyne co, to trochę więcej zaczął jeść Wczoraj w ciągu dnia spał AŻ pół godziny i do końca dnia narzekał jak stara baba albo jak mamusia teraz ![]() No nic postaram się sukcesywnie ponadrabiać, a teraz idę, bo Malutek koopę wystękał.
|
|
#4679 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no to w takim razie jak sobie życzysz Skierko, przeglądam sukienki i jeszcze coś takiego mi się w oczy rzuciło, może ci się dla Amelki spodoba na ten roczek: http://allegro.pl/item1063507411_now...t.html#gallery http://allegro.pl/item1064574167_h_m...y.html#gallery http://allegro.pl/item1073311294_wyj...ozmiar_80.html
|
|
#4680 | |
|
Zakorzenienie
|
to ja wybiórczo...trenuje pamięć
Laura całą noc śpi odkryta, jak ją przykryję to przekłada sie na drugi bok i już odkryta. Laura sama nie je i nie wykazuje zainteresowania łyżeczką Cytat:
Dla Marciego moc całusków ![]() Viki, ja niestety cię nie pocieszę, bo zupełnie obcy jest dla mnie opisywany stan.Mimo że nie pracuję, nie uczę się, nie robię nic dla siebie rozwijającego, nie wychodzę "na miasto", koleżanki też jakoś rzadziej zaglądaja i każdy poprzedni dzień podobny do następnego, to jestem szcześliwa i spełniona. Może za dużo obowiązków na siebie nakładasz.Pranie,prasowan ie, obiady,porządek. Ja...gotuję raz na 2,3 dni, jak mi się nie chcę to nie gotuje;] Nie prasuje nic nigdy, ani malej ani nam Pozwalam się małej brudzić, tarzać po trawie, kulać się w piasku...bo ona nie chcę żeby ją nosić, a pralka wypierze ![]() Dom mam raczej tak -przystosowany , że mogę ją puścić i zerkać, a nie musze za nią biegać-blokady w szafach, szafka na buty zaklejona taśmą, bramka itp Piszę jakbyś w razie chciała skorzystać z czegoś i sobie pomóc. Pozdrawiam Svi-chcesz jeszcze przepis na zupę szparagową? A zapomniałabym...spałyśmy do 8:30
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

nie posmakowalo jej
, Kuba raczej nie trafiłby do buzi łyżeczką z jedzeniem 
jak małpka mała 
Od razu sama sobie wymierzę karę
MACIEJKA SYNEK KOCHANY