Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-09, 10:22   #691
NUCHISIA
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2

Ja miałam badania co 3 tygodnie, a teraz na tą wizytę nie musiałam zrobić, może przez to, że wyniki zawsze miałam dobre.
NUCHISIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 10:26   #692
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
Witam
ja tez chcę wreszcie poznać płeć. Jutro będzie 18 tc i 5 dzień , więc już może będzie widać, co? Śląskie kobiety, zamierzacie chodzic do szkoły rodzenia? macie namiary na jakąś fajną?
79Marta, ja dzisiaj jestem w 17 tc i 5 dniu i było widać bardzo wyraźnie USG miałam dzisiaj rano..
Stary 2010-06-09, 10:28   #693
kretencja
Zakorzenienie

M25, ale Ci zazdroszczę Ja płeć poznam na połówkowym, za dwa miesiące!!!

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 10:29   #694
Vcelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość

Vcelka mnie też boli w nocy kręgosłup i jak wstaje z łóżka... Moj mąż juz nawet powiedział że jak tylko bedzie kaska to kupi mi ten kojec bo widze że sie męcze
Ja mam kojec, fajnie się śpi do póki nie trzeba zmienić pozycji - wtedy ból jest nie do zniesienia. Ja dodatkowo mam dyskopatię, więc odczuwam to szczególnie mocno...nie wiem jak będzie dalej.

Czy któraś z Was wie czy można brać rutinoskorbin ??

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Edytowane przez Vcelka
Czas edycji: 2010-06-09 o 10:34
Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 10:43   #695
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
A ja mam dzisiaj do dupy humor

Dziewczyny z Wroclawia:
macie upatrzona szkole rodzenia?

Ja przeprowadzam sie jakos w lipcu do Wro i musze szukac mieszkania, szkoly rodzenia eh.
To tez nie przysparza mi powodow do radosci

Irsin ale ja Ci zazdraszczam tego Wroclawia

Cytat:
Napisane przez NUCHISIA Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny Czytam Was regularnie, w końcu postanowiłam się przywitać
Dopiszcie mnie do listy Ania 25lat- 25.11.2010
Witamy

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
Witam
ja tez chcę wreszcie poznać płeć. Jutro będzie 18 tc i 5 dzień , więc już może będzie widać, co? Śląskie kobiety, zamierzacie chodzic do szkoły rodzenia? macie namiary na jakąś fajną?
Marta jeśli tylko dzidziuś stworzy dobre warunki do obserwacji to z pewnością się dowiesz

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Kurcze nie wiem co się stało, nie usuwałam ich, dopiero teraz zauważyłam, że ich nie ma Wrzuce jeszcze raz dziś popołudniu.

Ale pochwale się, że własnie wróciłam od lekarza i wiem, że dzidzia jest zdrowa, ma 13 cm i waży 200g i wiem juz, że to DZIEWCZYNKA

Oboje z mężem bardzo się cieszymy !
M25 gratuluje dziewczyneczki

Vcelka z tego co ja wiem można brać rutinoskorbin

Ishka Ja też sie wybieram do fryzjera już od jakiś 3 miesięcy ...

Edytowane przez wiolkaslonko
Czas edycji: 2010-06-09 o 10:47
wiolkaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 10:43   #696
Ishka
Zadomowienie

79Marta duże prawdopodobieństwo że sie dowiesz już cio tam w brzuszku siedzi...o ile dzidziol sie troszke rozkracze heh jak np moje

Biejatka a wiesz że ja bym powiedziała na Twoim miejscu to samo teściowej bardzo dobrze powiedziane napewno jej szczena chociaż troszke opadła

Kliwia za czujny nosek. Aż strach pomyśleć co by sie stało gdybyś tego gazu nie poczuła...

Nuchisia Witamy witamy

Vikicullen ja średnio co drugą wizyte mam skierowanie na badania...bo mój lekarz twierdzi że jeśli mam badania dobre to niepotrzebnie kaske wyrzucać i sie kłuć ostatnio musiałam zrobic na ostatnią moja wizyte która była 20.05 to był 17tc teraz nie musze to pewnie na lipiec bede musiała zrobić znowu

Kretencja oby Ci sie dzidziol nie chował jak bedziesz na tym połówkowym wiesz że tak może sie zdarzyć ja miałam ostatnio mieć potwierdzana płeć przez drugiego lekarza (czyt. mojego do kótrego chodze) i za chiny sie nie dało wogole cokolwiek zoabaczyc heh zabardzo fikał mały I mam nadzieje że teraz już bedzie mniej ruchliwy

A tak do tych przeprowadzek...to zauważyłam że nawet sporo dziewczyn czeka przeprowadzka Irsin ale pomyśl jakie beda plusy tego że sie przeprowadzisz do Wrocławia...napewno bedzie ich mnustwo

Edytowane przez Ishka
Czas edycji: 2010-06-09 o 10:47
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 10:45   #697
kliwia
Zakorzenienie

rutinoscorbin mozna
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-09, 10:46   #698
79 Marta
Wtajemniczenie

ja badanie krwii i moczu mam robić na co druga wizytę, a chodzę co 3 tygodnie. teraz nie robiłam
Stary 2010-06-09, 10:49   #699
Olik23
Raczkowanie

GG do Olik23

Cytat:
Napisane przez Vcelka Pokaż wiadomość
Ja mam kojec, fajnie się śpi do póki nie trzeba zmienić pozycji - wtedy ból jest nie do zniesienia. Ja dodatkowo mam dyskopatię, więc odczuwam to szczególnie mocno...nie wiem jak będzie dalej.

Vcelka, można.
Ja miałam przepisany nawet przez gina, żeby trochę płytki krwi podnieść.
Olik23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 10:50   #700
kretencja
Zakorzenienie

No, wiem, że może nie chcieć pokazać... Najwyżej będziemy szukać później albo w ogóle mieć niespodziankę I tak planuję pokoik urządzić unisex, a większość ciuszków też może być uniwersalna Ale dla dzidzi jeszcze nic nie zaczęłam kupować, jakoś nie ma okazji. Ale niedługo trzeba będzie pomyśleć o mebelkach, bo w M jak Mama pisali, żeby kupić wcześniej (jeśli kupuje się nowe), żeby zapach nowości wywietrzał... Zastanawiam się, czy kupić komódkę z przewijakiem, czy nakładkę do przewijania na łóżeczko. Na początku dziecko będzie z nami w sypialni, która jest malutka, więc nie wiem, czy komoda z przewijakiem tam się zmieści... A chcę mieć miejsce do przewijania blisko łóżeczka, przecież nie będę dziecka nosić do innego pokoju

U mnie pewnie ten mocz i krew też wyjdą co druga wizytę. Z tym, że np. poprzednie miałam w odstępie 3 tygodni, a teraz idę za 4 dopiero.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-06-09, 11:03   #701
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Biejatka Pokaż wiadomość
A ... wieczorem musiałam się pojawić na urodzinach dziadka od tż.
Wszystkie ciotki mnie dopadły i tysiące pytań o mnie, dzidzię ... czy znam już płeć ... a teściowa na to, że to ma być niespodzianka, a ja wypaliłam- dobrze, to najwyzej pani nie powiemy

Ogólnie padam ze zmęczeniam i niewyspania, ale mam jeszcze 1,5 h prasowania, więc chyba to dzisiaj skończę i będę miała spokoj na trochę.
Moje dziecko ma ok 50 sukienek :/
Piękny tekst - trzba jej troszkę nosa utrzeć
tyle sukienek - to co będzie później..jak podrośnie strach się bać

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
A ja mam dzisiaj do dupy humor

Ja przeprowadzam sie jakos w lipcu do Wro i musze szukac mieszkania, szkoly rodzenia eh.
To tez nie przysparza mi powodow do radosci
na poprawe humoru dobry jest spacer a ja uwielbiam przeprowadzki...

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość

Ja jestem z siebie dumna bo moj czujny nos wyczul wyciek gazu. Mieszkam na parterze i bylo czuc kolo moich drzwi ze skrzynki z licznikami, i sie okazalo ze wycieka gaz z glownego zaworu w piwnicy i cugiem zasuwa pod moje dzrwi
Ciekawe kiedy tym sie gazownia zajmie najwazniejsze ze poszlo juz zgloszenie z protokolem
ojej, to było niebezpiecznie... gratuluje nosa i odwagi! i nie powinni naprawić jak najszybciej? nawet natychmiast?

Cytat:
Napisane przez NUCHISIA Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny Czytam Was regularnie, w końcu postanowiłam się przywitać
Dopiszcie mnie do listy Ania 25lat- 25.11.2010
Witamy

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
musze iść zaraz do laboratorium mocz zanieść eh ale mi sie nie chce, a wy dziewczyny co ile robicie sobie badanie moczu i krew?
ja teraz robiłam 2 raz, wychodzi że co miesiąc a wyniki mam cały czas bardzo dobre

Cytat:
Napisane przez Vcelka Pokaż wiadomość
też mam na liscie dozwolonych w razie przeziębienia

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
No, wiem, że może nie chcieć pokazać... Najwyżej będziemy szukać później albo w ogóle mieć niespodziankę I tak planuję pokoik urządzić unisex, a większość ciuszków też może być uniwersalna Ale dla dzidzi jeszcze nic nie zaczęłam kupować, jakoś nie ma okazji. Ale niedługo trzeba będzie pomyśleć o mebelkach, bo w M jak Mama pisali, żeby kupić wcześniej (jeśli kupuje się nowe), żeby zapach nowości wywietrzał... Zastanawiam się, czy kupić komódkę z przewijakiem, czy nakładkę do przewijania na łóżeczko. Na początku dziecko będzie z nami w sypialni, która jest malutka, więc nie wiem, czy komoda z przewijakiem tam się zmieści... A chcę mieć miejsce do przewijania blisko łóżeczka, przecież nie będę dziecka nosić do innego pokoju
mnie się wydaje że przewijak na łóżeczku może byc niewygodny, ale nie wiem skąd takie odczucie? po prostu jest to chyba niezbyt stabilna konstrukcja i wtedy jest utrudniony dostęp do łóżeczka? ale kiedy mało miejsca w pokoju to może być jedyne rozwiązanie...
ja sie zastanawiam czy mogę urządzic osbny pokoik dla dziecka i czy od razu planować tam kanapę rozkładaną dla mnie? bo chyba nie mogę spać oddzielnie - na początku? bo moge nie usłyszeć płaczu dziecka...
w sypialnie mamy bardzo mało miejsca i nie chce wpychać tam łózeczka a mamy jeden pokój pusty, który się nadaje, ale nie chce spać bez męża...

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-09, 11:05   #702
kliwia
Zakorzenienie

mallinka nie wiem jaki jest czas realizacji naprawy takiego wycieku. bo rury i zawory są gazowni, a u mnie dzis byl pan ze spoldzielni. moze w przyszlym tygodniu dopiero
Ja i tak to czulam od miesiaca chyba
Stary 2010-06-09, 11:06   #703
Vcelka
Wtajemniczenie

Dzięki za odpowiedź odnośnie rutinoskorbinu - ja mam go łykać, bo popękały mi naczynka na piersiach i wolałam się upewnić.

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 11:06   #704
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość

U mnie pewnie ten mocz i krew też wyjdą co druga wizytę. Z tym, że np. poprzednie miałam w odstępie 3 tygodni, a teraz idę za 4 dopiero.
my kupiliśmy b.fajną komodę w Ikei, bez przewijaka, bardzo głębokie szuflady, ogólnie jestem z niej zadowolona. Przewijak można oddzielnie. A komoda tania- 260 zł
Stary 2010-06-09, 11:12   #705
mallinka
Zadomowienie

kliwia to odważni jesteście przerażają mnie takie sytuacje i widmo wybuchu... dlatego ciesze się że w domu mam wszystko na prąd tylko zimy nie znoszę bo wtedy w piecu mąż pali a ja sie boję pożaru-taka panikara niestety jestem

a moja komoda z Ikei - też tania-po roku się rozpadła - dno szuflad nie wytrzymalo i trzeba było naprawiać, bo w te głębokie szuflady można dużo napakować a potem są takie wybrzuszenia i bum to radzę od razu dać jakieś wzmocnienie od spodu

Edytowane przez mallinka
Czas edycji: 2010-06-09 o 11:15
Stary 2010-06-09, 11:13   #706
kretencja
Zakorzenienie

Właśnie ja też nie chcę spać bez męża, dlatego chyba jednak upchniemy dziecko w sypialni na początek. Moja kuzynka miała taki przewijak nakładany na łóżeczko i podobno się sprawdził...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-06-09, 11:20   #707
Ishka
Zadomowienie

Kretencja z tymi mebelkami to prawda my kupiliśmy nową szafe jakies 3 miesiące temu i jeszcze czuć zapach blee... A my tez na początku wstawimy łóżeczko do naszej sypialni i też jest malutka a komoda by sie nam juz nie zmieściła. A co do przewijaka to my chcemy taki że jest przewijak pod spodem 2 lub 3 półeczki i pod przewijakiem jest od razu wanienka bardzo wygodne to jest podobno i nie zajmuje tyle miejsca co cała komoda Niżej wysyłam linka o cos takiego mniejwiecej chodzi

http://www.allegro.pl/item1059574783...ka_komoda.html

Edytowane przez Ishka
Czas edycji: 2010-06-09 o 11:21
Stary 2010-06-09, 11:20   #708
mallinka
Zadomowienie

ale ten przewijak się zdejmuje i nakłada, tak? a kosmetyki gdzie indziej trzeba trzymac? bo nic na nim nie mozna postawic? tak to rozumiem...wydaje się troche niewygodne
ja namawiam męża żeby spał ze mna w dziecięcym pokoiku dlatego chcę wstawić tam kanapę rogową rozkładaną, ale nie wiem jak to sie zmieści...bo to kanapa z salonu i wtedy trzeba będzie dokupić nową biedak nie może znieść mojej listy zakupów, a ja che na raty ją kupić
i nie wiem jak maleństwo zniesie chrapanie tatusia, ale może bedzie przyzwyczjone z czasów ciąży...?
Ishka ten przewijak z linka bardzo fajny, muszę to przemysleć

Edytowane przez mallinka
Czas edycji: 2010-06-09 o 11:25
Stary 2010-06-09, 11:21   #709
kretencja
Zakorzenienie

Zaobserwowałam przed chwilą, że tak mi się lekko napiął brzuszek, jak się podnosiłam z fotela. Przez chwilę był taki twardawy i jakoś mnie to zaniepokoiło... Chyba nie powinno się podnosić używając wyłącznie mięśni brzucha, ale jakoś nie mogę się odzwyczaić...
Niby chyba lekko twardy brzuch jest normalny (przecież w środku jest już całkiem spory, wypełniony wodą balon ), ale nie jestem pewna. Wy też taki macie?

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-06-09, 11:21   #710
kliwia
Zakorzenienie

ja mysle ze przewija to fajna sprawa bo mozna go wykozrsytywac w kilku miejscach, a komode z przwijakiem wbydowanym i tak trzeba zaopatrzyc w ten nakladany chyba bo on jest miekki
Ja na pewno bede miec nakladany, bo na komodzie pewnie beda staly koszyki z kosmetykami a nie jakis przewijak
Stary 2010-06-09, 11:22   #711
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
79Marta duże prawdopodobieństwo że sie dowiesz już cio tam w brzuszku siedzi...o ile dzidziol sie troszke rozkracze heh jak np moje

Biejatka a wiesz że ja bym powiedziała na Twoim miejscu to samo teściowej bardzo dobrze powiedziane napewno jej szczena chociaż troszke opadła

Kliwia za czujny nosek. Aż strach pomyśleć co by sie stało gdybyś tego gazu nie poczuła...

Nuchisia Witamy witamy

Vikicullen ja średnio co drugą wizyte mam skierowanie na badania...bo mój lekarz twierdzi że jeśli mam badania dobre to niepotrzebnie kaske wyrzucać i sie kłuć ostatnio musiałam zrobic na ostatnią moja wizyte która była 20.05 to był 17tc teraz nie musze to pewnie na lipiec bede musiała zrobić znowu

Kretencja oby Ci sie dzidziol nie chował jak bedziesz na tym połówkowym wiesz że tak może sie zdarzyć ja miałam ostatnio mieć potwierdzana płeć przez drugiego lekarza (czyt. mojego do kótrego chodze) i za chiny sie nie dało wogole cokolwiek zoabaczyc heh zabardzo fikał mały I mam nadzieje że teraz już bedzie mniej ruchliwy

A tak do tych przeprowadzek...to zauważyłam że nawet sporo dziewczyn czeka przeprowadzka Irsin ale pomyśl jakie beda plusy tego że sie przeprowadzisz do Wrocławia...napewno bedzie ich mnustwo
Beda, beda, ale nie wiem jakie jeszcze
TZ w pracy od rana, a ja sama w obcym miescie - oł je
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 11:24   #712
kretencja
Zakorzenienie

Ishka, fajny ten regał kąpielowy Najbardziej mi się podoba wierzch pistacjowy
Mallinka, fakt, nie ma wtedy za bardzo miejsca na rzeczy, można powiesić na łóżeczku takie materiałowe kieszenie na kosmetyki...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-06-09, 11:44   #713
Ishka
Zadomowienie

Kretencja z tym napinaniem brzuszka przy wstawaniu trzeba uważać tzn nie jest to coś złego jak raz czy dwa si napnie ale ja też juz nie wstaje tak jak zawsze heh mąż to zauważył teraz to pochylam sie do przodu i pomagam sobie rekami przy wstawaniu żeby nie mięsniami brzuszka wogóle z mojej mamy taka panikara że nie pozwala mi sie mocno schylać albo kucać z rozłożonymi nogami tylko tak bokiem ona ma schizy że może sie coś stać bo z moim mlodszym bratem była całą ciąże na podtrzymaniu i w 7 miesiącu juz urodziła przez cesarke a wcześniej oczywiście miała krwotok eh masakra...(mnie też rodziła przez cesarke była za wąska żeby urodzić normalnie chociaż byłam mała miałam cos kolo 3150g heh)

A co do tego przewijaka dziewczyny to tam jest pełno miejsca na tetry czy pieluszki a przy wanience na kosmetyki dla dziecka lub płyny do kąpiele szamponik itd nio mi sie podoba bo jest na kółkach wszędzie można nim wjechać nawet do mojej małej łazienki bo tam mam zawsze ciepluchno zimą

Edytowane przez Ishka
Czas edycji: 2010-06-09 o 11:46
Stary 2010-06-09, 11:47   #714
kretencja
Zakorzenienie

Ale się zdenerwowałam
Cały czas mam wrażenie, że mam napięty.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-06-09, 11:48   #715
miskowa22
Raczkowanie

Cytat:
Kretencja z tymi mebelkami to prawda my kupiliśmy nową szafe jakies 3 miesiące temu i jeszcze czuć zapach blee... A my tez na początku wstawimy łóżeczko do naszej sypialni i też jest malutka a komoda by sie nam juz nie zmieściła. A co do przewijaka to my chcemy taki że jest przewijak pod spodem 2 lub 3 półeczki i pod przewijakiem jest od razu wanienka bardzo wygodne to jest podobno i nie zajmuje tyle miejsca co cała komoda Niżej wysyłam linka o cos takiego mniejwiecej chodzi

http://www.allegro.pl/item1059574783...ka_komoda.html
hej hej !!

Trochę czasu mnie nie bylo, wiecie sesja itd ale teraz pomalutku nadrabiam

We czwartek kończe 21 tc!! jezu, jak to szybko leci.. i czekam na badanie polowkowe tez mam nadzieje w koncu sie czegos dowiedziec ad plci.

Co do mebelkow to by zdecydowalismykupic lozeczko z nakladka do przewijania a obok itak postawic komodke zeby na niej klasc wanienke, kosmetyki i innne rzeczy a nakladka niech niepotrzebnie nie zajmuje na niej miejsca jak ktos ma dlugie lozeczko to swobodnie mozna wyciagac i wkladac dzidzie pomimo nakladki, wcale nie przeszkadza:p

Od piatku bedziemy miec klucze do miszkanka, na razie wynajmowane ale co tam, dwa pokoje 500+rachunki, hehe po cenach Krakowa to wydaje mi sie takie taaanieee. No i pomalu sie organizujemy!

Pozdrawiam wszystkie Mamuski

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ce6ydqrk7b23m.png
miskowa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 11:51   #716
kretencja
Zakorzenienie

Chyba sobie zaparzę meliskę i pójdę poleżeć. Pewnie nic się nie dzieje, ale wolę dać brzuszkowi odpocząć...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-06-09, 11:57   #717
Ishka
Zadomowienie

Miskowa22 nio wkońcu sie odezwałaś :P Super że klucze od mieszkanka zaraz bedziecie mieć no i musze Ci powiedzieć że jak na ceny krakowa to Wam sie naprawde udało!! Fajnie ciesze sie Teraz już sie tylko cieszyć dzidziolem (ciotka wizażowa i tak czuje że to będzie dziewczynka :P) no ale bede czekac z niecierpliwością na Twoje połówkowe kiedy masz wizyte?

Kretencja zaparz sobie meliski...otwórz okienko w sypialni na ościerz popijaj sobie małymi łyczkami herbatke i ładnie sie położ powinno przejść napięcie...

Ehh kurcze pic mi sie chce jakiegos soczku zimneego a ja mam tylko w lodówce sok buraczany leży chyba juz 3 tydzien i go nie tknęłam jeszcze...blee mama mi go kupiła powiedziala żebym piła bo zdrowe a mnie podnosi na sam widok jak za kazdym razem otwieram lodowe heh

OOo własnie włączyłam se teraz program TVP1 leci program "między mamami" nie ma czego oglądać to to se pooglądam ha

Edytowane przez Ishka
Czas edycji: 2010-06-09 o 12:02
Stary 2010-06-09, 12:26   #718
mallinka
Zadomowienie

Dziewczyny po sesji wybieram się z TZ nad morze na wakacje, może znacie jakąś godną polecenia kwaterę? wczoraj szukałam w necie i trudno znaleźć coś poniżej 100-130zł za noc, a taki mam budżet. chcemy pokój z lazienką i w miarę blisko plaży, na ok 5 nocy
chyba bardziej się opłaca namówić znajomych i wynająć domek, ale nie wiem czy uda nam sie skompletować 6-osobową ekipę tak żeby wszystkim ten termin pasował

Stary 2010-06-09, 12:27   #719
kliwia
Zakorzenienie

malinka, za male pieniadze to tylko na prywatnych kwaterach
Stary 2010-06-09, 12:40   #720
Ishka
Zadomowienie

Dziewczyny pozwoliłam sobie skopiować z forum"Udało sie po poronieniu" ciekawą sytuacje opisaną wklejam poniżej...

dziewczyny czytajcie treść z innego wątku

Sytuacja, która wydarzyła się w autobusie linii numer 32 w Gliwicach.
Autobus, pełen tłok ludzi (godzina 16, każdy wraca z roboty), jednym z pasażerów zajmujących miejsce siedzące jest czarnoskóry mężczyzna, wiek nieznany. Autobus staje na przystanku, wsiada kobieta w ciąży (zaawansowanej) z zakupami i jakaś babcia (i inne osoby).
Murzyn widząc kobietę w ciąży wstaje i mówi do niej:
"Proszę sobie usiąść" i grzecznie się odsuwa, podaje dłoń żeby się go złapała - autobus już rusza.
Babcia widząc zwalniane miejsce, odpycha kobietę brzemienną i pędem wskakuje na krzesełko, zajmuje je i siedzi w niebo wzięta. Czarnoskóry powiedział jej ładnie: "przepraszam, ale ustąpiłem miejsca tej kobiecie, bo jest w
ciąży iwygląda na zmęczoną, chyba niestanie się pani nic, jeśli postoi pani trochę a da usiąść tej pani." Na co babcia odpowiada: "Nie wiem z jakiego plemienia pan jest, ale tutaj,w tym cywilizowanym kraju ustępuje się miejsca starym, schorowanym kobietom, a nie młodym, zdrowym."

No niestety miała pecha, bo czarny najwidoczniej się mocno zirytował przytykiem rasistowskim więc ładnie i dosadnie odpowiedział starszej pani: "Nie wiem, z jakiej wioski pani jest, ale w mojej to takie stare i zgryźliwe dupy zjada się na kolację". Ponoć reakcja autobusu była nie do opisania.

Normalnie jeszcze bardziej mam dosyć moherów!!!! Ja też już raz miałam historie z moherem w sklepie heh babka mnie przepuściła a moher chciał sie wrąbać przede mnie...kasjerka zaraz ale jej pokazała gdzie jej miejsce heh Ale dużo jest takich historii...jakby kiedyś te mohery łażące nie były młode i w ciąży i nie wiedziały jak to jest...eh heh
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości