Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-09, 15:20   #151
farminka
Wtajemniczenie

Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
farminka ty sie do jutra postaraj
Nie,ja robię bunt.Póki nie dostanę ciacha nie będę rodzić I jeszcze Wam kolejkę przyblokuję,nie będę przepuszczać nikogo Całe 19 dni musiałybyście czekać na kolejne bobaski
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 15:29   #152
wiolek1
Zadomowienie

Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

roztrzepaniec nie zaleca się kosmetyków z 1 firmy bo poprostu jeśli się okaże, że uczulają malucha to trzeba wywalić wszystkie a mając każdy z innej firmy można wyeliminować ten który uczula jakoś w tym kierunku w każdym razie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Malutko przytylas a i tak pod koniec tak jak dziewczyny pisza mniej sie tyje wiec mysle, ze uda Ci sie nie dobic do 15kg
wiem, że malutko ale własnie ja teraz zaczęłam tyć więcej, w ciągu 3 tygodni przytyłam 3 kg a w ciągu praktycznie 7 miesięcy przytyłam tylko 4 kg więc może się okazać, że jednak dobije do 15
ale dziwne bo ostatnio jem nawet mniej niż wcześniej
dzwiny ten mój organizm

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiem, że to kwestia gustu, ale powiedzcie, które imię bardziej Wam się podoba. bo biję się z myślami a czasu na decyzję coraz mniej

Agata vs Izabela
Izabela

muminek ja czytam wszystko co piszesz

papeteria ale on piękny śliczny synek będzie mówie ci mam nadzieje, że mój też

aniaa aaa zabije za ciacho ja nie zrobie chyba że poprosze babcie żeby mi biszkopt upiekła a reszte sama

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, i ja sie melduje na nowym watku, nie zle produkujecie.
U mnie zadnych znakow zblizajacego sie porodu, a tak bym juz chciala...

Wiolek, pisalas o aboorcjach chorych dzieci w Anglii, tak wiem, ze tutaj daja taka opcje, jak wykryja wady, przez to mniej dzieci sie rodzi np z zespolem downa,ale decyzja zawsze nalezy do rodzicow. A jak jest w Polsce? Tutaj sa dwa usg i duzo wad mozna wykryc po 20stym tyg, i potem jeszcze mozna miec aborcje, to mi sie wydaje straszne, ze na takim poznym etapie mozna to zrobic.
hmmm nie jestem pewna ale u nas wogóle chyba całkowicie jest aborcja zakazana nawet przy chorych dzieciach ( chyba tylko jest legalna przy gwałtach i to do któregoś tam tygodnia) A właśnie mi gin mówił, że miał nawet pacjentke która w 23 tyg w angli usunęła bo było chore i w pl by to nie przeszło a pojechała do angli i bez problemu

dla mnie to też straszne

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

oo już farminka napisała jak to jest ale w przypadku 2 to własnie też jakiś określony czas bo jak mówił ten gin ta jego pacjentka w 23 musiała w angli bo w pl nie było szans. a niby w 22 tygodniu dziecko jest w stanie przeżyć
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 15:29   #153
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
ania, dzidzia, itakasia, vette, kasienka, farminka, caprica, roztrzepaniec, karolcia, jaszczka
dzidzia
ale slodka i ten zadarty nosek
mini witam
caprica ja tez po prosze papeteria@o2.pl i wszystkiego dobrego
linka fajna ,tez musze cos takiego sobie sprawic do leginsow i mozna pomykac z wozeczkiem
muminek ja widze ale faktycznie chyba trzy razy o tym pisalas
karolcia to co dokładnie z tym kibelem sie stało?
itakasia śliczna córcia
ola sikałabym chyba non stop po tylu truskawach
za pierogi

ja też

ania to ciacho
farminka ty sie do jutra postaraj
Tata naprawil mi spluczke bo sie woda lala, sprezynki popekaly ale udalo sie kupic srodek i jest oki zjadlam saltke i banana i mi styknie
u mnie w sloncu 40 stopni masakra
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 15:41   #154
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Nie,ja robię bunt.Póki nie dostanę ciacha nie będę rodzić I jeszcze Wam kolejkę przyblokuję,nie będę przepuszczać nikogo Całe 19 dni musiałybyście czekać na kolejne bobaski
blokuj blokuj ja z checia poczekam
ciacho w lodowce. biszkopt srednio mi wyszedl ale co tam. damian takie pycha truskawki kupil ze zaraz chyba pekne tak sie najadlam
nie moglam juz wystac tak mi brzuch stwardnial. teraz leze sobie a damian robi obiadek
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 15:41   #155
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
No ja powatpiewam bym wytrwala do CC 21.07. ale moze do lipca wytrwam, zobaczymy...wczoraj wzielam tabletki, w nocy nie chodzilam tak do WC, spalam z poduszka pomiedzy nozkami i bylo super...mialam jakies 1 lub 2 skurcze ale dalam rade po za tym lydki od magnezu maja skurcze no ale....
Juz wzielam kolejna dawke i leze sobie
oj kochana no to ściskaj nogi bo do lipca jeszce wsumie miesiąc a gdzie tam do 21

Cytat:
Dziewczyny, wiem, że to kwestia gustu, ale powiedzcie, które imię bardziej Wam się podoba. bo biję się z myślami a czasu na decyzję coraz mniej

Agata vs Izabela
ja obstawiam Agatkę

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Puk puk
I moja mała z miną- co dobrego jadłaś Mamo?
ojej jaka śliczniutka

Cytat:
Napisane przez mini 12 Pokaż wiadomość
witam Was serdecznie jjestem w 33 tc i termin mam na 27 lipca czy moge sie do was dołączyć???
witaj napisz coś więcej o sobie
jusdan77 współczuje, też nie lubię i bardzo się boje burz.
Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
justynacz
a to moja Agatka
Załącznik 3171600
jaka śliczna modeleczka i jaka podobna do mamusi

Cytat:
melduje się i ja

Dziewczyny Dziękuję za pamięć i kciuki
U nas wszystko w porządku.
Mały w ciągu 3 tygodni urósł uwaga 900 gram 'juz wiem skad te rozstepy )
Trzy tygodnie temu ważył 1613g a dziś 2550g
Gin powiedział, że dziecko już ma bezpieczna wage do porodu a za 10 dni bedzie ciąża donoszona.Dziś mam 35tc3dni.
Mały jest główką w dół.Ilość wod w normie , szyjka ok.
Nastepna wizyta za dwa tygodnie w dzień ojca.
Gin mówił, że jeżeli pojawia sie skurcze czestsze niz 10 minut i po nospie nie przejdzie to do szpitala.Ponadto kazał zwrócić uwage na ruchy małego 12 na 12 godzin .Jeżeli bym czesto zmieniala wkładkę to też kazal sprawdzić bo to mogą być wody.Dostałam skierowanie na posiew z pochwy na tego paciorkowca, mój gin juz niestety tego nie robi.Bede musiała sie rozkraczyć w laboratorium ponadto mocz i morfologia.Ale to zostawiam sobie na piątek.
Kupiłam juz sobie stanik do karmienia bawełniany 80E wiekszych misek nie ma takze nie czekałam do porodu za 15 zł jeden i wiecej nie mam zamiaru bo jest beznadziejny, moje piersi wygladaja w nim bezkształtnie , gorzej niz jak jestem nago musze poszukac jakis z fiszbinami albo po prostu z odpinanymi ramiaczkami zwykłe ale koniecznie z fiszbinami!
Waga + 19,5kg

Zabieram się za nadrabianie tych 6 stron od rana, jeszcze zahacze o stary wątek
Poniżej Adaś nabrał troszkę ciałka
przesłodki ciesze sie, że wszystko wporządku i jak dużo przytył to prawie kilo w ciągu 3tyg.

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
heh no i wlasnie mialam skurcz
oj Ania nie strasz

Oj ale pędzicie, ja też się melduję, dopadły mnie dzisiaj zawroty głowy więc narazie siedzę w domku i nigdzie nie wychodzę.
kasienka2607, alutka, hd, karolcia, wiolek, ania22, pilotka, niezawsze, itakasia, roztrzepaniec, anuszka, siala, papeteria, dzidzia, justynacz80, jaszczka - chyba żadnej nie ominęłam dziękuję kochane ustaliłąm z siostrą (bo mama pracuje zagranicą), że do kościoła pójdziemy razem (do kaplicy nie) a na cmentarz pójdzie już tylko sama siostra. A to jeszcze o 12 i taki upał.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 15:49   #156
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
uwaga uwaga dziś po raz pierwszy robię ruskie pierogi! trzymajcie kciuki żeby coś z tego wyszło
jak się nie udadzą, to znając życie się rozryczę, że nie umiem nic robić i TŻ będzie nas ratował pizzą
Ja też tak mam, że jak mi coś nie wychodzi a robię to pierwszy raz w życiu to zaraz sie wkurzam i beczę ze złości chyba bardziej i wmawiam sobie, że taka beznadziejna jestem, że nie potrafię. I nie tylko w sprawach gotowania xD Rodzice za nic nie umieli mi przetłumaczyć, że musze się powoli nauczyć a nie tak jak ja bym chciała wszystko już umieć
Cytat:
melduje się i ja

Gin powiedział, że dziecko już ma bezpieczna wage do porodu a za 10 dni bedzie ciąża donoszona.Dziś mam 35tc3dni.
Gin mówił, że jeżeli pojawia sie skurcze czestsze niz 10 minut i po nospie nie przejdzie to do szpitala.Ponadto kazał zwrócić uwage na ruchy małego 12 na 12 godzin .Jeżeli bym czesto zmieniala wkładkę to też kazal sprawdzić bo to mogą być wody.Dostałam skierowanie na posiew z pochwy na tego paciorkowca, mój gin juz niestety tego nie robi.Bede musiała sie rozkraczyć w laboratorium ponadto mocz i morfologia.Ale to zostawiam sobie na piątek.
Kupiłam juz sobie stanik do karmienia bawełniany 80E wiekszych misek nie ma takze nie czekałam do porodu za 15 zł jeden i wiecej nie mam zamiaru bo jest beznadziejny, moje piersi wygladaja w nim bezkształtnie , gorzej niz jak jestem nago musze poszukac jakis z fiszbinami albo po prostu z odpinanymi ramiaczkami zwykłe ale koniecznie z fiszbinami!
Waga + 19,5kg

Piękny jest!
Super, że wizyta bez problemów dziwne, że gin nie pobrał wymazu.. w moim laboratorium wchodzą po 2 osoby i nie ma "kozła" by się rozkraczać więc nie wyobrażam sobie bym musiała wystawiać psiochę babie gdzieś spod krzesła xD

Przyznam Wam, że nie wszystkie małe dzieci mi się podobają (okrutna jestem) ale jak do tej pory to same małe laski i mali przystojniacy nam tu w brzuchach rosną Ciekawe jaki będzie mój brzydalek
Zapewne najpiękniejszy na świecie - jak dla każdej matki jej pociecha

Jeszcze co do imienia.. nasz synio też miał być Adaś Ale już sami świrujemy i zamiast się na jakieś imię decydować to my wymyślamy ich coraz więcej.. i tak:
Adaś, Filip, Julian/ Juliusz, Sebastian, Sylwester.
Ale chyba najczęściej zdarza mi się powiedzieć do brzucha - Sebuś

A wybierając między Agatką a Izą to wolę Agatkę
Znam dwie, jedna taka mamałyja niekumata ale nie sugerowałabym się z najomością z nią. Druga super babka Niby cicha i spokojna, z pozoru wstydliwa to jak dowali do pieca to już konkretnie. Była jedną z moich (niewielu) ulubionych koleżanek z pracy

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 15:57   #157
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Dzidziadziumdzia Przepraszam, jesli nie jasno sie wyrazilam - to w Anglii mozna dokonac aborcji po 20-stym, chyba do 23, w pytam czy w Polsce mozna w ogole dokonac aborcji z powodu choroby plodu, np zespolu downa
Ja się nie gniewam .
W Polsce ze względu na 2 podany powód farminki o ile mi wiadomo, ciążę można przerwać do 16 tygodnia. Potem jesli dziecko okaże się chore- trzeba je urodzić lub czekać aż samo umrze w łonie matki- wtedy ewentualnie je usuwają, jeśli organizm go nie wydali.

Cytat:

dzidzia
ale slodka i ten zadarty nosek
A wiecie, że się wczoraj dowiedziałam, że wszystkie maluchy mają zadarte noski jak się rodzą? Że to jest naturalne, fizjologiczne ich przygotowanie do karmienia piersią, bo inaczej się uduszą .

Siala, ja też mam takie podejście do dzieciątek.
Czasem w różnych programach jak pokazują dzidziusie, to one są takie szare, pomarszczone- dziwny widok. Kiedyś bałam się, że wpadnę w depresję, jak zobaczę własne dziecko w takim stanie. Ale widzę, że razem ze zmianą stanu (ciążą) moje podejście się zmieniło. Teraz widzę tylko piękne oczka i śliczne usteczka . I te malusie nóżki i rączki... Ech...

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2010-06-09 o 16:04
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 16:07   #158
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
ola sikałabym chyba non stop po tylu truskawach
za pierogi
właśnie sikam co chwilę ale co zrobić jak mam ochotę na truskawki...

pierogi wyszły zrobiłam ich około 30, na razie leżą pod ściereczką żeby ugotowac na świeżo TŻowi ale ugotowałam sobie 4 sztuki żeby sprawdzić czy się nie rozwalą itp. I SĄ PYSZNE !

Zastanawiam się czy pierogi z truskawkami wyszłyby dobre (mama robi knedle z truskawkami ale ja nie umiem tego ciasta) ? Tylko pewnie ciasto trzeba by bylo zrobić twardsze.

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Dziś mały daje mi się we znaki
Potwornie się rozpycha i uciska na szyjkę, czasem aż mnie coś zakłuje na dole.
Może mu gorąco...

Edytowane przez ola_k11
Czas edycji: 2010-06-09 o 16:09
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 16:14   #159
Linka24
Wtajemniczenie

Ola nie trzymaj ich długop pod tą ściereczką (chyba ze obficie posypałaś mąką) bo inaczej się rozmiekna i posklejają lepiej zeby sobie wyschły, nic im sien ie stanie!! Ja tam do lepienia poniżej setki nie siadam
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 16:19   #160
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Caprica, gratuluję! I też poproszę o fotkę italiano-polacco@home.pl
Wychodzi na to, że Agatka lepiej się kojarzy 5:3 Dzięki
dołączam się do GRATULACJI i proszę o zdjęcia haart.kontakt@gmail.com

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
och, jak ładnie widać buzię

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 16:21   #161
itakasia
Zakorzenienie

ola
podeslij pare pierozkow

jutro mam wizyte, zobaczymy co sie tam dzieje zobaczymy czy to moje dziecie rosnie

a dzis pol dnia na kanapie zbieram sily na popoludnie, bylam tylko z dziecmi, psem i u mamy na chwile. nie sprzatalam, obiad byl gotowy. za chwile musze zawiezc Marysie na tance i zrobic zakupy. i wiem ze po drodze bedzie mcflurrry z dime i polewa czekoladowa:jupi :
Stary 2010-06-09, 16:28   #162
hd2005
Zakorzenienie

Byłam u promotorki. Wpadła i powiedziała, że musi coś załatwić i będzie za godzinę. Potem spojrzała na mnie i powiedziała - zapraszam tylko panią Hanię Nie musiałam czekać

Potem wracałam do domu i zaczął padać deszcz. Oczywiście nie miałam parasola. Jakaś młoda kobieta podeszłą do mnie, miała parasol i zaproponowała, że mnie kawałek odprowadzi Poszła ze mną prawie pod sama klatkę

Tyle miłych gestów co podczas ciąży nigdy m nie nie spotkało

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Czas na posiłek. Dzisiaj bakłażan w roli głównej

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 16:32   #163
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Ola nie trzymaj ich długop pod tą ściereczką (chyba ze obficie posypałaś mąką) bo inaczej się rozmiekna i posklejają lepiej zeby sobie wyschły, nic im sien ie stanie!! Ja tam do lepienia poniżej setki nie siadam

ja robiłam dopiero raz pierogi ale to ok 200 szt bo 30 to małż sam zjada albo nawet i więcej
a ja ok 15 przy dobrych smakach więc mniej by było bez sensu
a tak to na 2 dni było ponad

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

hd łoooh z tym odprowadzeniem to naprawde niespotykane super są jeszcze mili ludzie
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 16:41   #164
scoobs
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

hmmm nie jestem pewna ale u nas wogóle chyba całkowicie jest aborcja zakazana nawet przy chorych dzieciach ( chyba tylko jest legalna przy gwałtach i to do któregoś tam tygodnia) A właśnie mi gin mówił, że miał nawet pacjentke która w 23 tyg w angli usunęła bo było chore i w pl by to nie przeszło a pojechała do angli i bez problemu

dla mnie to też straszne

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

oo już farminka napisała jak to jest ale w przypadku 2 to własnie też jakiś określony czas bo jak mówił ten gin ta jego pacjentka w 23 musiała w angli bo w pl nie było szans. a niby w 22 tygodniu dziecko jest w stanie przeżyć
A ja wlasnie doczytalam, ze w Anglii mozna, do 24-go - porazka. No ale to i tak decyzja matki, tez czytalam, ze duzo Polek jezdzi do Anglii na takie zabiegi.
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 16:46   #165
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
ja robiłam dopiero raz pierogi ale to ok 200 szt bo 30 to małż sam zjada albo nawet i więcej
a ja ok 15 przy dobrych smakach więc mniej by było bez sensu
a tak to na 2 dni było ponad [COLOR="Silver"]
Woow to ile ty siedzialaś nad nimi
Stary 2010-06-09, 16:48   #166
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
w moim laboratorium wchodzą po 2 osoby i nie ma "kozła" by się rozkraczać więc nie wyobrażam sobie bym musiała wystawiać psiochę babie gdzieś spod krzesła xD
Siala jesteś boska

Hd - ale miło! super, że jeszcze tacy ludzie się zdarzają
Stary 2010-06-09, 16:49   #167
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
A bo ja Ci już mówiłam,że Ty też niedługo się posypiesz
Alez ja póki co nie mam zamiaru czekam do lipca. Mój synek jest grzeczny i wyjdzie terminowo w 40 tyg
Stary 2010-06-09, 16:58   #168
eleonoremio
Rozeznanie

Hejka Mamusie!!!!!
melduje się na wątku kolejnym
u nas masakra!!!! juz od paru dni po prawie 30 stopni i duchota , burze przechodzą obok, nieraz coś pospermi z nieba i tyle, jakoś to wytrzymuje ale ledwo ledwo z tym katarem moim.:/

Alguien śliczniutka córcia gratuluję ale jesteś szczęśliwa śliczna mamusia z córcią te zdjęcie najlepsze ona sie na ciebie patrzy suuuper

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
justynacz
a to moja Agatka
Załącznik 3171600
Ale słodka podobna do ciebie

Cytat:
melduje się i ja

Waga + 19,5kg

Ale fajna buziuńka wyszła
ciesze się że po wizycie wszystko ok a malutki niech przybiera900 g w 3 tyg to dużo

Cytat:
A ja wlasnie doczytalam, ze w Anglii mozna, do 24-go - porazka. No ale to i tak decyzja matki, tez czytalam, ze duzo Polek jezdzi do Anglii na takie zabiegi.
Masakra przeciez to morderstwo jawne , przecież nie raz rodzą się maluchy w 24 i je ratuja i zyja takie maleństwa już samodzielnie , nie mogę z takich matek no ale to juz każdy ma swoje sumienie.
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 16:59   #169
mini 12
Raczkowanie

GG do mini 12
Smile Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Witam więc miałam napisac wiećej o sobie więc pisze Mam na imie Monika mam 24 lata i jestem 33 tc. termin porodu mam na 27 lipca. ciesze sie że moge sie do Was dołączyć jest straszny upał co nie??? jest mi strasznie ciężko w te upały a Wam ???

pozdrawiam
mini 12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 17:05   #170
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

dzidzi - ja nie lubię pierogów ruskich aleM uwielbia i tak yu piszecie, ze chyba jutro zrobię mu niespodziankę i zrobię te ruski pierogi. Jakiś przepis mogę prosić i czy ziemniaki muszą być stare czy mogą być nowe?

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

Stary 2010-06-09, 17:07   #171
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mini 12 Pokaż wiadomość
Witam więc miałam napisac wiećej o sobie więc pisze Mam na imie Monika mam 24 lata i jestem 33 tc. termin porodu mam na 27 lipca. ciesze sie że moge sie do Was dołączyć jest straszny upał co nie??? jest mi strasznie ciężko w te upały a Wam ???

pozdrawiam
Ze mnie się leje non stop, ledwo wyjde z chlodnej kąpieli a już jestem uklejona cała.. aż się zastanawiam czy to normalne bo nawet w środku nocy mnie oblewają takie poty.. dziś u dentysty mało co a kałużę bym po sobie zostawiła bo tak się upociłam z nerwów
Dziś ojciec poratował mie wentylatorem, siedzę se i wiucham
A najlepsza była asystentka stomatologa.. on taki chłodny i opanowany a ona mnie po ręce głaskała, mało co mnie nie przytuliła i tylko"ciiii, spokojnie, spokojnie, jeszcze chwilka"

Ah no i Witamy Herzlich willkommen czy cośtam

Stary 2010-06-09, 17:07   #172
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
pierwsza myśl jaka mi przeszła to słowa Basi bodajże że najwięcej dzieci rodzi się podczas burzy Straszna i długa była ta burza ale na szczęście nie urodziłam
hehe u mnie dzisiaj tez byla burza i lalo jak cholera, tak sobie lezalam i dudnily mi w glowie te slowa ze w burze duzo dzieci sie rodzi ale u mnie to jeszcze za wczesnie

Cytat:
ale ci synek urosl a jaki jest sliczny kurcze zazdroszcze wam tych wyraznych fotek 3d

a ja umieram... jest tak goraco ze przyklejalam sie do wszystkiego :/
no ale dzisiaj ostatni egzamin zdawalam i juz mam z glowy sesje az sama jestem pod wrazeniem swoja srednia
pojechalam sobie z kolezankami z grupy na lody i mrozona czekolade bylo cudownie ale ledwo sie teraz ruszam... bierze mnie na spanie wiec sie chyba kimne na chwile
jutro czekaja mnie pierwsze zajecia w szkole rodzenia - ponoc maja byc z pielegnacji niemowlecia i kapieli...
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 17:14   #173
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

bajka1807 gratuluję zakończonej sesji

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

Stary 2010-06-09, 17:19   #174
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
a ja umieram... jest tak goraco ze przyklejalam sie do wszystkiego :/
no ale dzisiaj ostatni egzamin zdawalam i juz mam z glowy sesje az sama jestem pod wrazeniem swoja srednia
pojechalam sobie z kolezankami z grupy na lody i mrozona czekolade bylo cudownie ale ledwo sie teraz ruszam... bierze mnie na spanie wiec sie chyba kimne na chwile
jutro czekaja mnie pierwsze zajecia w szkole rodzenia - ponoc maja byc z pielegnacji niemowlecia i kapieli...
Gratulejszon egzaminy i nauka precz

Hmm.. a nie jest tak że na pierwszych zajęciach jest o porodzie i jego fazach? Chyba większość z nas tak miała.

Stary 2010-06-09, 17:19   #175
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
dzidzi - ja nie lubię pierogów ruskich aleM uwielbia i tak yu piszecie, ze chyba jutro zrobię mu niespodziankę i zrobię te ruski pierogi. Jakiś przepis mogę prosić i czy ziemniaki muszą być stare czy mogą być nowe?
Raczej nei ma znaczenia jakie ziemniaki a przepis jest banalny! Farsz: Ziemniaki zmieszać z białym serkiem wszystko wyciśniete przez praskę. Do tego podsmażoną cebulkę sól, pieprz, pieprz ziołowy. Ot filozofia.

A ciasto to wiadomo: mąka, woda i mozna dodac jajo.
Stary 2010-06-09, 17:21   #176
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Podłączyli mnie w końcu do prądu

Upał jak cholera ale zanosi sie na burze, bo zrobiło sie niemiłosiernie duszno. Poce się jak wieprzyk. Na szczęście mama kupiła mi dzis w ciuchach genialna sukienkę do łażenia po domu. Normalnie jakbym nic na sobie nie miała! Co za ulga.

Dokupiłam dziś pieluch tetrowych, niedrapki, skarpeteczki. Mam już wszystko. Jedynie brak fotelika i biustonosza do karmienia.

Ciesze sie, że wizyty udane!!! No i nadal wszystkie w dwupaku

Alguien Jaka ta Twoja córeczka śliczna. Właśnie się zastanawiałam wczoraj jak ma na imię. Ale czapy to daja maluszka konkretne. Ty tez taka promienna. Cudo!

HD super jak tak ludzie reagują prawda? Ja byłam w niedziele w kościele i stałam, bo nie widziałam nic wolnego. Podszedł do mnie chłopak praktycznie z drugiego końca kościoła i zaprowadził na swoje siedzące miejsce. Bardzo to było miłe, aż się wzruszyłam!
Stary 2010-06-09, 17:22   #177
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Gratulejszon egzaminy i nauka precz

Hmm.. a nie jest tak że na pierwszych zajęciach jest o porodzie i jego fazach? Chyba większość z nas tak miała.
dziekowac, ale jeszcze obrona przede mna

a co do zajec na SR to owszem, zaczynaja sie tak, ale ja nie zaczynam go od poczatku niestety :/ cykl jest otwarty wiec mozna przyjsc kiedy sie chce, ja poprostu jak zdarze to nadrobie te zajecia na koncu. tylko ja jak zwykle zaczynam od dupy strony
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 17:22   #178
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Raczej nei ma znaczenia jakie ziemniaki a przepis jest banalny! Farsz: Ziemniaki zmieszać z białym serkiem wszystko wyciśniete przez praskę. Do tego podsmażoną cebulkę sól, pieprz, pieprz ziołowy. Ot filozofia.

A ciasto to wiadomo: mąka, woda i mozna dodac jajo.
dziekuję, rzeczywiście proste, wszystko w domu mam tylko wieczorkiem podjadę do sklepu po ser biały, a dzisiaj patrzyłam na niego nie nie wzięłam

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

Stary 2010-06-09, 17:23   #179
Alguien
Zadomowienie

Melduje sie w nowej czesci , chociaz ja juz rozpakowana

Mala wlasnie spi, wiec moze uda mi sie pare slow napisac.
Najbardziej pewnie jestescie zainteresowane porodem, a wiec tak...

Pierwsze skurcze zaczely sie u mnie o 13tej w sobote. Ale byly zupelnie nieregularne, wcale nie jakies bardzo bolesne. O 17tej jeszcze nawet pojechalam do sklepu po swieze pieczywo Od 18:30 zaczelam mierzyc skurcze, bo czulam, ze sa coraz czesciej. Wychodzily co 4-6 min. Wtedy juz wiedzialam, ze chyba sie zaczyna, gdyz skoro przez tyle godz nie puscilo i sie nasila, tzn ze ktos sie pcha na swiat chyba Ale na spokojnie wzielam prysznic, tak jak zalecali, spakowalam do konca torbe i zadzwonilam do mojego lekarza z informacja, ze mam skurcze co 5 min i oni juz powiadomili szpital, ze przyjade i moja polozna miala do nas tam dolaczyc.
Do szpitala dojechalam ok 22ej. Najpierw ktg podlaczyli i sprawdzili rozwarcie - 3 cm. Wiec kazali mi przez godzine zejsc z lozka, chodzic, robic cwiczenia, uzywac pilki, cokolwiek, zeby tylko zmieniac pozycje i zeby byl progres w rozwarciu. Po godzinie - 4 cm. Skurcze byly caly czas do wytrzymania. Pytali, czy chce epidural lub jakies slabsze srodki, ale powiedzialam, ze narazie nie (taki byl moj plan - zobaczyc, ile wytrzymam). Podlaczyli mnie z powrotem pod ktg i lezalam czujac, ze skurcze sie nasilaja znacznie. Byla godzina 2 w nocy chyba i sprawdzili mnie raz jeszcze, a tu juz 8 cm!!! No wiec ja cala uradowana, ze tak szybko poszlo, a polozna mowi do mnie - no to jak bedziesz szczesciara, to do 4:30 urodzisz Z 8cm do pelnego rozwarcia nawet nie wiem, kiedy poszlo(bylam szczesliwa, ze juz blizej, jak dalej) i nagle po prostu czuje sie silna potrzebe parcia. Takze przy kazdym skurczu kazali przec po 3 razy conajmniej. Dokladnie mi wszystko wytlumaczyli i pokazali. Samo parcie juz prawie w ogole nie boli, jedynie jest sie bardzo zmeczonym, robi sie goraco. Maz mi caly czas asystowal i musze powiedziec, ze caly personel medyczny to po prostu bajka. Pomagaja, ile sie da, sa bardzo mili, mowia dokladnie, co robic. Co chwile slyszalam tylko good girl! jak parlam I takim cudem o 4:15 zjawila sie nasza kruszynka na swiecie
Byl niestety maly problem, bo miala glowke owinieta pepowina, wiec cala twarzyczka byla purpurowa i nie mogla oddychac biedulka...Przez to maz nie odcinal pepowiny, tylko polozna musiala sama szybko dzialac. I wtedy polozyli mi ja na brzuszku i nie moglam uwierzyc, ze to JUZ i ze to moja mala coreczka, ktora nosilam pod sercem przez 9 miesiecy! Przywitalam sie z nia i zaraz ja zabrali, zeby sprawdzic wszystkie parametry, umyc, itp.
Dostala w 1 minucie 7pkt w skali Apgar przez ta owinieta pepowine, bo nie oddychala i nie plakala, ale w 5 minucie juz dostala 10 pkt
Oficjalnie wazyla 3430g i mierzyla 55 cm
Niedlugo potem polozyli mi ja z powrotem w ramiona i tak zaczal sie zupelnie nowy etap w zyciu naszej rodzinki. Teraz jestesmy juz prawdziwa rodzina
Personel szpitala byl pod ogromnym wrazeniem, ze nie wzielam nic przeciwbolowego, bo wiecie, jak jest w Stanach. Chyba conajmniej 80% kobiet bierze epidural i zasadniczo juz na wejsciu.
W momencie, kiedy klada dzieciatko na brzuszku tuz po porodzie, to naprawde nie pamieta sie juz w ogole, co bylo wczesniej, ile to trwalo, czy bolalo. Widok i bliskosc wlasnego dziecka wynagradza wszystko w 1 sekundzie
Takze wszystkie przyszle mamuski, nie bojcie sie!! Na pewno kazda z Was da sobie rade
Przesylam Wam wszystkim pozytywne fluidy i kazdej z osobna zycze sprawnego i udanego porodu
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 17:26   #180
kociamborek
Raczkowanie

Papeteria super ze po wizycie wszystko dobrze a synuś słodziak
Misiulka przykro mi z powodu wujka ale masz racje zeby isc tylko do kosciola tym bardziej w samo poludnie to upal straszny
Mini witaj! oj tak, upały w ciązy sa bardzo dokuczliwe
bajka gratulacje, to teraz laba
Hd bardzo miłe sytuacje Cie spotykaja, ja w ciazy tylko raz zostalam poproszona bez kolejki na poczcie i to tyle
itakasia za jutrzejsza wizyte, córcię masz super!
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości