|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
|
|
|
|
#152 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
roztrzepaniec nie zaleca się kosmetyków z 1 firmy bo poprostu jeśli się okaże, że uczulają malucha to trzeba wywalić wszystkie
a mając każdy z innej firmy można wyeliminować ten który uczula jakoś w tym kierunku w każdym razie ![]() Cytat:
więc może się okazać, że jednak dobije do 15 ale dziwne bo ostatnio jem nawet mniej niż wcześniej dzwiny ten mój organizm ![]() Cytat:
muminek ja czytam wszystko co piszesz ![]() papeteria ale on piękny aniaa aaa zabije za ciacho ja nie zrobie chyba że poprosze babcie żeby mi biszkopt upiekła a reszte sama ![]() Cytat:
dla mnie to też straszne ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- oo już farminka napisała jak to jest ale w przypadku 2 to własnie też jakiś określony czas bo jak mówił ten gin ta jego pacjentka w 23 musiała w angli bo w pl nie było szans. a niby w 22 tygodniu dziecko jest w stanie przeżyć |
|||
|
|
|
#153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zjadlam saltke i banana i mi styknie![]() u mnie w sloncu 40 stopni masakra
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciacho w lodowce. biszkopt srednio mi wyszedl ale co tam. damian takie pycha truskawki kupil ze zaraz chyba pekne tak sie najadlam ![]() nie moglam juz wystac tak mi brzuch stwardnial. teraz leze sobie a damian robi obiadek
|
|
|
|
|
#155 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ojej jaka śliczniutka Cytat:
jusdan77 współczuje, też nie lubię i bardzo się boje burz. Cytat:
Cytat:
oj Ania nie strasz ![]() Oj ale pędzicie, ja też się melduję, dopadły mnie dzisiaj zawroty głowy więc narazie siedzę w domku i nigdzie nie wychodzę. kasienka2607, alutka, hd, karolcia, wiolek, ania22, pilotka, niezawsze, itakasia, roztrzepaniec, anuszka, siala, papeteria, dzidzia, justynacz80, jaszczka - chyba żadnej nie ominęłam dziękuję kochane
|
|
#156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Super, że wizyta bez problemów dziwne, że gin nie pobrał wymazu.. w moim laboratorium wchodzą po 2 osoby i nie ma "kozła" by się rozkraczać więc nie wyobrażam sobie bym musiała wystawiać psiochę babie gdzieś spod krzesła xDPrzyznam Wam, że nie wszystkie małe dzieci mi się podobają (okrutna jestem) ale jak do tej pory to same małe laski i mali przystojniacy nam tu w brzuchach rosną Ciekawe jaki będzie mój brzydalek ![]() Zapewne najpiękniejszy na świecie - jak dla każdej matki jej pociecha ![]() Jeszcze co do imienia.. nasz synio też miał być Adaś Ale już sami świrujemy i zamiast się na jakieś imię decydować to my wymyślamy ich coraz więcej.. i tak:Adaś, Filip, Julian/ Juliusz, Sebastian, Sylwester. Ale chyba najczęściej zdarza mi się powiedzieć do brzucha - Sebuś ![]() A wybierając między Agatką a Izą to wolę Agatkę ![]() Znam dwie, jedna taka mamałyja niekumata ale nie sugerowałabym się z najomością z nią. Druga super babka Niby cicha i spokojna, z pozoru wstydliwa to jak dowali do pieca to już konkretnie. Była jedną z moich (niewielu) ulubionych koleżanek z pracy
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
|
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.W Polsce ze względu na 2 podany powód farminki o ile mi wiadomo, ciążę można przerwać do 16 tygodnia. Potem jesli dziecko okaże się chore- trzeba je urodzić lub czekać aż samo umrze w łonie matki - wtedy ewentualnie je usuwają, jeśli organizm go nie wydali.A wiecie, że się wczoraj dowiedziałam, że wszystkie maluchy mają zadarte noski jak się rodzą? Że to jest naturalne, fizjologiczne ich przygotowanie do karmienia piersią, bo inaczej się uduszą .Siala, ja też mam takie podejście do dzieciątek. Czasem w różnych programach jak pokazują dzidziusie, to one są takie szare, pomarszczone- dziwny widok. Kiedyś bałam się, że wpadnę w depresję, jak zobaczę własne dziecko w takim stanie. Ale widzę, że razem ze zmianą stanu (ciążą) moje podejście się zmieniło. Teraz widzę tylko piękne oczka i śliczne usteczka . I te malusie nóżki i rączki... Ech...
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-06-09 o 16:04 |
|
|
|
|
#158 |
|
Zadomowienie
|
właśnie sikam co chwilę
ale co zrobić jak mam ochotę na truskawki...pierogi wyszły Zastanawiam się czy pierogi z truskawkami wyszłyby dobre (mama robi knedle z truskawkami ale ja nie umiem tego ciasta) ? Tylko pewnie ciasto trzeba by bylo zrobić twardsze. ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Dziś mały daje mi się we znaki ![]() Potwornie się rozpycha i uciska na szyjkę, czasem aż mnie coś zakłuje na dole. Może mu gorąco... Edytowane przez ola_k11 Czas edycji: 2010-06-09 o 16:09 |
|
|
|
#159 |
|
Wtajemniczenie
|
Ola nie trzymaj ich długop pod tą ściereczką (chyba ze obficie posypałaś mąką) bo inaczej się rozmiekna i posklejają lepiej zeby sobie wyschły, nic im sien ie stanie!! Ja tam do lepienia poniżej setki nie siadam
|
|
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i proszę o zdjęcia haart.kontakt@gmail.com---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- och, jak ładnie widać buzię |
|
|
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
ola
podeslij pare pierozkow ![]() jutro mam wizyte, zobaczymy co sie tam dzieje zobaczymy czy to moje dziecie rosnie![]() a dzis pol dnia na kanapie zbieram sily na popoludnie , bylam tylko z dziecmi, psem i u mamy na chwile. nie sprzatalam, obiad byl gotowy. za chwile musze zawiezc Marysie na tance i zrobic zakupy. i wiem ze po drodze bedzie mcflurrry z dime i polewa czekoladowa :jupi :
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam u promotorki. Wpadła i powiedziała, że musi coś załatwić i będzie za godzinę. Potem spojrzała na mnie i powiedziała - zapraszam tylko panią Hanię
![]() Potem wracałam do domu i zaczął padać deszcz. Oczywiście nie miałam parasola. Jakaś młoda kobieta podeszłą do mnie, miała parasol i zaproponowała, że mnie kawałek odprowadzi ![]() Tyle miłych gestów co podczas ciąży nigdy m nie nie spotkało ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Czas na posiłek. Dzisiaj bakłażan w roli głównej
|
|
|
|
#163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja robiłam dopiero raz pierogi ale to ok 200 szt bo 30 to małż sam zjada albo nawet i więcej ![]() a ja ok 15 przy dobrych smakach więc mniej by było bez sensu ![]() a tak to na 2 dni było ponad ![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- hd łoooh z tym odprowadzeniem to naprawde niespotykane super są jeszcze mili ludzie
|
|
|
|
|
#164 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hd - ale miło!
|
|
#167 |
|
Wtajemniczenie
|
Alez ja póki co nie mam zamiaru
czekam do lipca. Mój synek jest grzeczny i wyjdzie terminowo w 40 tyg
|
|
|
|
#168 | ||
|
Rozeznanie
|
Hejka Mamusie
!!!!! melduje się na wątku kolejnym u nas masakra !!!! juz od paru dni po prawie 30 stopni i duchota , burze przechodzą obok, nieraz coś pospermi z nieba i tyle, jakoś to wytrzymuje ale ledwo ledwo z tym katarem moim.:/Alguien śliczniutka córcia gratuluję ale jesteś szczęśliwa śliczna mamusia z córcią te zdjęcie najlepsze ona sie na ciebie patrzy suuuper![]() Cytat:
podobna do ciebie![]() Cytat:
ciesze się że po wizycie wszystko ok a malutki niech przybiera900 g w 3 tyg to dużo Masakra przeciez to morderstwo jawne , przecież nie raz rodzą się maluchy w 24 i je ratuja i zyja takie maleństwa już samodzielnie , nie mogę z takich matek no ale to juz każdy ma swoje sumienie.
|
|
#169 |
|
Raczkowanie
|
Witam więc miałam napisac wiećej o sobie więc pisze Mam na imie Monika mam 24 lata i jestem 33 tc. termin porodu mam na 27 lipca. ciesze sie że moge sie do Was dołączyć
jest straszny upał co nie??? jest mi strasznie ciężko w te upały a Wam ???pozdrawiam ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#170 |
|
Zadomowienie
|
dzidzi - ja nie lubię pierogów ruskich aleM uwielbia i tak yu piszecie, ze chyba jutro zrobię mu niespodziankę i zrobię te ruski pierogi. Jakiś przepis mogę prosić
i czy ziemniaki muszą być stare czy mogą być nowe?
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś ojciec poratował mie wentylatorem, siedzę se i wiucham ![]() A najlepsza była asystentka stomatologa.. on taki chłodny i opanowany a ona mnie po ręce głaskała, mało co mnie nie przytuliła i tylko"ciiii, spokojnie, spokojnie, jeszcze chwilka" Ah no i Witamy Herzlich willkommen czy cośtam ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale u mnie to jeszcze za wczesnie ![]() Cytat:
a jaki jest sliczny ![]() a ja umieram... jest tak goraco ze przyklejalam sie do wszystkiego :/ no ale dzisiaj ostatni egzamin zdawalam i juz mam z glowy sesje pojechalam sobie z kolezankami z grupy na lody i mrozona czekolade ![]() jutro czekaja mnie pierwsze zajecia w szkole rodzenia - ponoc maja byc z pielegnacji niemowlecia i kapieli... |
||
|
|
|
#173 |
|
Zadomowienie
|
bajka1807 gratuluję zakończonej sesji
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
egzaminy i nauka precz ![]() Hmm.. a nie jest tak że na pierwszych zajęciach jest o porodzie i jego fazach? Chyba większość z nas tak miała.
|
|
|
|
#175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ciasto to wiadomo: mąka, woda i mozna dodac jajo. |
|
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
Podłączyli mnie w końcu do prądu
![]() Upał jak cholera ale zanosi sie na burze, bo zrobiło sie niemiłosiernie duszno. Poce się jak wieprzyk. Na szczęście mama kupiła mi dzis w ciuchach genialna sukienkę do łażenia po domu. Normalnie jakbym nic na sobie nie miała! Co za ulga. Dokupiłam dziś pieluch tetrowych, niedrapki, skarpeteczki. Mam już wszystko. Jedynie brak fotelika i biustonosza do karmienia. Ciesze sie, że wizyty udane!!! ![]() Alguien Jaka ta Twoja córeczka śliczna. HD super jak tak ludzie reagują prawda? Ja byłam w niedziele w kościele i stałam, bo nie widziałam nic wolnego. Podszedł do mnie chłopak praktycznie z drugiego końca kościoła i zaprowadził na swoje siedzące miejsce. Bardzo to było miłe, aż się wzruszyłam! |
|
|
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do zajec na SR to owszem, zaczynaja sie tak, ale ja nie zaczynam go od poczatku niestety :/ cykl jest otwarty wiec mozna przyjsc kiedy sie chce, ja poprostu jak zdarze to nadrobie te zajecia na koncu. tylko ja jak zwykle zaczynam od dupy strony
|
|
|
|
|
#178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#179 |
|
Zadomowienie
|
Melduje sie w nowej czesci
![]() Mala wlasnie spi, wiec moze uda mi sie pare slow napisac. Najbardziej pewnie jestescie zainteresowane porodem, a wiec tak... Pierwsze skurcze zaczely sie u mnie o 13tej w sobote. Ale byly zupelnie nieregularne, wcale nie jakies bardzo bolesne. O 17tej jeszcze nawet pojechalam do sklepu po swieze pieczywo Od 18:30 zaczelam mierzyc skurcze, bo czulam, ze sa coraz czesciej. Wychodzily co 4-6 min. Wtedy juz wiedzialam, ze chyba sie zaczyna, gdyz skoro przez tyle godz nie puscilo i sie nasila, tzn ze ktos sie pcha na swiat chyba Ale na spokojnie wzielam prysznic, tak jak zalecali, spakowalam do konca torbe i zadzwonilam do mojego lekarza z informacja, ze mam skurcze co 5 min i oni juz powiadomili szpital, ze przyjade i moja polozna miala do nas tam dolaczyc. Do szpitala dojechalam ok 22ej. Najpierw ktg podlaczyli i sprawdzili rozwarcie - 3 cm. Wiec kazali mi przez godzine zejsc z lozka, chodzic, robic cwiczenia, uzywac pilki, cokolwiek, zeby tylko zmieniac pozycje i zeby byl progres w rozwarciu. Po godzinie - 4 cm. Skurcze byly caly czas do wytrzymania. Pytali, czy chce epidural lub jakies slabsze srodki, ale powiedzialam, ze narazie nie (taki byl moj plan - zobaczyc, ile wytrzymam). Podlaczyli mnie z powrotem pod ktg i lezalam czujac, ze skurcze sie nasilaja znacznie. Byla godzina 2 w nocy chyba i sprawdzili mnie raz jeszcze, a tu juz 8 cm!!! No wiec ja cala uradowana, ze tak szybko poszlo, a polozna mowi do mnie - no to jak bedziesz szczesciara, to do 4:30 urodzisz Z 8cm do pelnego rozwarcia nawet nie wiem, kiedy poszlo(bylam szczesliwa, ze juz blizej, jak dalej) i nagle po prostu czuje sie silna potrzebe parcia. Takze przy kazdym skurczu kazali przec po 3 razy conajmniej. Dokladnie mi wszystko wytlumaczyli i pokazali. Samo parcie juz prawie w ogole nie boli, jedynie jest sie bardzo zmeczonym, robi sie goraco. Maz mi caly czas asystowal i musze powiedziec, ze caly personel medyczny to po prostu bajka. Pomagaja, ile sie da, sa bardzo mili, mowia dokladnie, co robic. Co chwile slyszalam tylko good girl! jak parlam I takim cudem o 4:15 zjawila sie nasza kruszynka na swiecie ![]() ![]() ![]() Byl niestety maly problem, bo miala glowke owinieta pepowina, wiec cala twarzyczka byla purpurowa i nie mogla oddychac biedulka...Przez to maz nie odcinal pepowiny, tylko polozna musiala sama szybko dzialac. I wtedy polozyli mi ja na brzuszku i nie moglam uwierzyc, ze to JUZ i ze to moja mala coreczka, ktora nosilam pod sercem przez 9 miesiecy! Dostala w 1 minucie 7pkt w skali Apgar przez ta owinieta pepowine, bo nie oddychala i nie plakala, ale w 5 minucie juz dostala 10 pkt ![]() Oficjalnie wazyla 3430g i mierzyla 55 cm ![]() Niedlugo potem polozyli mi ja z powrotem w ramiona i tak zaczal sie zupelnie nowy etap w zyciu naszej rodzinki. Teraz jestesmy juz prawdziwa rodzina Personel szpitala byl pod ogromnym wrazeniem, ze nie wzielam nic przeciwbolowego, bo wiecie, jak jest w Stanach. Chyba conajmniej 80% kobiet bierze epidural i zasadniczo juz na wejsciu. W momencie, kiedy klada dzieciatko na brzuszku tuz po porodzie, to naprawde nie pamieta sie juz w ogole, co bylo wczesniej, ile to trwalo, czy bolalo. Widok i bliskosc wlasnego dziecka wynagradza wszystko w 1 sekundzie Takze wszystkie przyszle mamuski, nie bojcie sie!! Na pewno kazda z Was da sobie rade Przesylam Wam wszystkim pozytywne fluidy i kazdej z osobna zycze sprawnego i udanego porodu
|
|
|
|
#180 |
|
Raczkowanie
|
Papeteria super ze po wizycie wszystko dobrze a synuś słodziak
Misiulka przykro mi z powodu wujka ale masz racje zeby isc tylko do kosciola tym bardziej w samo poludnie to upal straszny Mini witaj! oj tak, upały w ciązy sa bardzo dokuczliwebajka gratulacje, to teraz laba Hd bardzo miłe sytuacje Cie spotykaja, ja w ciazy tylko raz zostalam poproszona bez kolejki na poczcie i to tyle itakasia za jutrzejsza wizyte, córcię masz super!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.

I jeszcze Wam kolejkę przyblokuję,nie będę przepuszczać nikogo

a mając każdy z innej firmy można wyeliminować ten który uczula 
ja nie zrobie chyba że poprosze babcie żeby mi biszkopt upiekła a reszte sama 
za pierogi
ponadto mocz i morfologia.Ale to zostawiam sobie na piątek.

i proszę o zdjęcia