|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
alguien popłakałam się normalnie czytając twoje wspomnienia
a powiedz pękłaś , nacinali
|
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
Cytat:
![]() Ja się właśnie obawiam, że nie zrobię wszystkich zajęć bo ostatnie mam 30 czerwca a termin na 15 lipca najwyżej zacznę rodzić na zajęciach.. a porodówka drzwi obok ![]() Alguien - dzielna kobitka z Ciebie ![]() ![]() klask i: ja już się chyba nie boję porodu, jakoś mi przechodzi.. i tak muszę go przejść więc nie ma co się stresować. Na to będę miała czas na porodówce
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#183 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Siala a znając ciebie to ty na bank jakiś numer wywiniesz!!!!
http://s2.suwaczek.com/20100123310123.png http://www.suwaczki.com/tickers/17u98u6997br40yh.png Edytowane przez Linka24 Czas edycji: 2010-06-09 o 17:31 |
|
|
|
|
#184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie tylko Tobie jest tak gorąco. Ja po domu chodzę w samym staniku i krótkich spodenkach i dalej pocę się jak nie wiem co. W dodatku puchną mi nogi i póki co nie zapowiada się na chłodniejszy dzień, ale trzeba jakoś przetrwać.
|
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz nie ma jakiejs umowy z nimi czy cos nie wiem o co chodzi dokladnie (jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kase ) ale w tym laboratorium jest specjalny pokoj i fotel taki jak u gina nie mniej nie usmiecha mi sie to za bardzo
|
|
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Alguien super relacja. fajnie ze tak milo wspominasz porod no i dobrze ze z mala wszystko ok mimo tej pepowiny. dzielna mamuska z ciebie
|
|
|
|
#187 |
|
Raczkowanie
|
Alguien gratuluje Ci jeszcze raz
i dziekujemy bardzo za opis porodu, dodaje otuchy. Ja jak na razie sie nie boje porodu, wszystko sie zniesie byle tylko malenstwo bylo zdrowe, cala reszta nie ma znaczenia
|
|
|
|
#188 |
|
Zadomowienie
|
W kolejnej wolnej chwili opisze Wam, co po porodzie sie dzialo i sprobuje przekazac kilka praktycznych wskazowek.
Co do czapek - dawali takie w szpitalu Zreszta u nas wszystko daja dla dzieciatka i mamy, takze swojego sie nic nie uzywa.papeteria nie nacinali nic absolutnie, mam 1 malutenki szew, ktorego i tak juz nie czuje
|
|
|
|
#189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Alguien - jejku jak ty to pięknie napisałaś!!!!!! ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- tak się zapytam - dziewczyny macie może jakiś sprawdzony przepis na chłodnik litewski? absolutnie uwielbiam tą zupkę, a przepisy na necie są takie różne i nie wiem, który będzie dobry
|
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie w tylko w Polsce tak nagminnie nacinają, bo się spieszy położnym. U Was macie swoja położna więc nie jest tak taśmowo. Czekam na kolejne porady związane z porodem i czasem po. Całuski dla pieknej mamuski i córeczki |
|
|
|
|
#191 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak właśni zrobiłam i odkryłam żeby przyschły o matko setka??? to mój pierwszy raz był, więc 30 i tak dużo hehe
|
|
|
|
|
#192 | |||
|
Zakorzenienie
|
ale upaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaał
wiolek, misiulka, hd, eleonoremio, bajka, kociamborek mam nadzieje ze nikogo nie pominełam...dziękuję Cytat:
![]() mini no ja podejrzewam ze puchne przez upaly wlasnie ale ciesze sie ze jest sloneczko lepsze to niz te ulewy ola fajnie ze pierogi udane ja zawsze lubilam z kapusta i grzybami, a ruskie nie, ale kilka lat temu mi sie cos odmienilo i jest na odwrót, ruskie a na słodko to tylko pierogi z jagodami lubie daaaaaaaaaaaaaawno nie jadłam a wogole to zjadłabym cos drożdżowego jakies pierozki z piekarnika czy cos ![]() hd to ci sie udalo dzisiaj...jak robisz bakłażanka miałam kilka dni temu w postaci kotletowitakasia za jutro ...bajka gratulacje ![]() Cytat:
ja jeszcze nie robiłam pierogów ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#193 |
|
Zadomowienie
|
a jakieś 3 godziny i niby tż troche pomagał ale robił takie koślawce, że musiałam po nim dolepiać
![]() ze mnie się też leje jak nie wiem a najgorsze jest to, że nie mam w co się ubrać poważnie mam tylko 1 koszulkę bez rękawków, która zakrywa mi brzuch - reszta za krótkie a jakbym założyła koszulke z rękawkami to wstyd bo 5 minut i mam wielkie plamy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bajka super, że już po egzaminach ![]() Alguien kurcze ty to powinnaś nagrode dostać za zachowanie spokoju jakby mnie złapały skurcze o 14 to pewnie 17 i bym już w szpitalu leżała z paniki chodź wiem, że lepiej w domu poczekać no to miałaś super poród ja też taki będe miała ![]() czekam na te rady z niecierpliwością
|
|
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- otóż to |
|
|
|
|
#195 | |
|
Zadomowienie
|
Ja tez zrobiłam bakłażana
razem z cukinią, pieczarkami i pomidorami udusiłam To taka alternatywa jakby komuś moje pierwsze pierożki nie smakowały ![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
![]() upał jest okropny i ciężko mi to mówić ale wolałam jak deszcze padały i było pochmurno teraz cały czas jestem mokra, wlosy i wszystko...
|
|
|
|
|
#196 |
|
Zadomowienie
|
Alguien - no i sie popłakałam
kociamborek dziekuję
|
#197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciasto: 350g mąki pół szklanki wody 3 łyżki mleka jedno jajko sól do smaku Ciasto wyrabiasz i odstawiasz do lodówki aby odpoczęło, a w tym czasie możesz się zająć farszem: pół kg ziemniaków - ja dalam stare 350 g sera bialego jedna cebula podsmażona na masle lub na boczku (boczek drobno pokrojony i to moga być skwarki do farszu do środka) sol, pieprz, lubczyk Wszystko wymieszać. Ciasto wyjąć z lodowki, przekroić na pół i każdą z części osobno rozwalkowywać, wycinać szklanką kółka, uzupełniac farszem i zaklejać brzegi. Wrzucać do wrzącej wody z odrobiną oleju. Jak wypłyną na wierzch, to pogotowac jeszcze jakieś 2-3 min. i wyjmować. Podawać na dwa sposoby: tłusty - podsmażony boczek i cebulka chudszy - masło z szałwią |
|
|
|
|
#199 |
|
Raczkowanie
|
mini 12 ja również tutaj jestem nowa tak jak Ty
Fajnie, że dołączyłaś, tu wszytskie laski sa tu bardzo zżyte ze sobą, ale również spotkałam się z miłym przyjęciem tak jak Ty ![]() Ja przez te upały to już nie wiem co mam robić tak mi gorąco, najchętniej to bym nago po chacie latała Alguien super opisałaś swoje wrażenia, tak lekko się to czyta i mam nadzieję, że też będzie się tak niejednej z nas tak rodzić ![]() Ja dziś zaczęłam 32 tydzień
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
witam was moje PISARECZKI!
jestescie niemozliwe z tym pisaniem tyle stron w jeden dzien?? tak wiec zdaje relacje z wizyty wszystko wydawalo sie byc ok maly podobno juz mocno napiera glowka ale rozwarcia jeszcze nie ma zmierzyla mi wody plodowe tez ok dostalam antybiotyk na to paskudztwo co mi z pochwy wyszlo tu juz byl problem bo albo antybiotyki nie dzialaly na to swinstwo a te co dzialaly (mialam taki diagram sporzadzony do wyniku) to w ciazy nie mozna wkoncu cos wynalazla ale w aptece sie okazlo ze problemy moga byc z tym lekiem ale po kilku tel farmaceutki okazalo sie ze mi go sprowadza mial byc dzisiaj po 17 ale juz mi sie nie chcialo czekac i jutro odbiore jak powiedzialam o tym swedzeniu to dala mi skierowanie na badania specjalnie pojechalam na czczo i wykonalam je po wizycie... odbralam wynik i du.pa.... alat mam 184 a norma jest 38... zadzwonilam do niej i spytalam czy powinnam sie przejmowac powiedziala ze niestety tak i ze musze isc do szpitala ![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- a teraz ide nadrabiac te strony
|
#201 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przepraszam!Jeśli możesz to napisz mi jeszcze raz
|
|
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
anoxa jejku to niedobrze
ale moze lepiej jechac na to pogotowie. do poniedzialku jeszcze kilka dni przeciez
|
|
|
|
#204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Chyba, że chodziło o co innego :P
|
|
#205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi było dzis słabo od samego patrzenia na laski w obcisłych jeansach. Cytat:
|
||
|
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
anoxa kochana dobrze ,ze to sprawdziłas bedzie dobrze
jak juz mowilam gadalam ostatnio z babka co miala cholestaze i swedzialy ja nogi i rece od 7 mca i do konca juz byla w szpitalu ale ty juz w zasadzie jestes w koncowce takze musi byc dobrze ![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
![]() edit: dzidzia mnie wyprzedziła
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-06-09 o 18:35 |
|
|
|
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Alguien sliczna masz coreczke i jakie imiona piekne kazda z nas by tak chciala ja to bym chyba klnela pod nosem z bolu ![]() ale narobilyscie smaka tymi pierogami... ale nie mam serca mamuski prosic by robila a swoje zrobie jak bede juz na swoim mieszkanku. mamuska zaopatrzyla mnie w sumie we wszystko co zwiazane z kuchnia, mi zostaly do kupienia tylko meble, a kurde gotowac nie umiem a tesciowie nawet scierki nie kupili ... dali garki w prezencie slubnym i zadowoleni.a ja musze jechac do sklepu po cos na obiad, a w sumie kolacje. tesciowej nie ma wiec obiadu zero bo przeciez tesciu obrazony na caly swiat ![]() a w ogole jaka dzisiaj mialam beke z szefa... zadzwonila do mnie ksiegowa z pytaniem jaki mam problem z zusem. powiedzialam ze zaden, ze juz wiem jak on to sobie wszystko liczy - swoja droga ta ksiegowa to jakis zal... nie wiem jakim cudem jej sie to biuro podatkowe utrzymuje :/ pozniej zadzwonil szef i mi wmawia ze to przez lekarza nie dostaje pelnej kwoty bo nie wystawia mi zwolnien na 30 dni i mam z nim pogadac zeby mi tak wypisywal. normalnie go wybrechalam bo zaden lekarz nie wystawi mi zwolnienia na 30 dni tylko maksymalnie 21 a ten debil wmawia mi ze napewno mozna i on to sprawdzi :| no gadaj z dupa to cie osra :/ na koneic zapytalam czy to 1400 zl to byla pelna kwota ktora mialam mu zaplacic czy byla jeszcze jakas koncowka, to odpalil ze jeszcze 8 zł ale to juz sobie odpuscimy. no myslalam ze padne ze smiechu |
|
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
a moja gin daje mi na miesiac zwolnienie... to jak to nie mozna?
|
|
|
|
#209 |
|
Zadomowienie
|
papeteria to teraz mnie zabilaś z tymi pierogami z jagodami
ale bym zjadła!!!!! |
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
bajka ja nadal nie kumam czemu ty masz mu dac te kase
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:03.

klask i: ja już się chyba nie boję porodu, jakoś mi przechodzi.. i tak muszę go przejść więc nie ma co się stresować. Na to będę miała czas na porodówce
Ale na spokojnie wzielam prysznic, tak jak zalecali, spakowalam do konca torbe i zadzwonilam do mojego lekarza z informacja, ze mam skurcze co 5 min i oni juz powiadomili szpital, ze przyjade i moja polozna miala do nas tam dolaczyc.
dziwne, że gin nie pobrał wymazu.. w moim laboratorium wchodzą po 2 osoby i nie ma "kozła" by się rozkraczać więc nie wyobrażam sobie bym musiała wystawiać psiochę babie gdzieś spod krzesła xD

miałam kilka dni temu w postaci kotletow
ja jeszcze nie robiłam pierogów
poważnie 
i czy ziemniaki muszą być stare czy mogą być nowe?
Przepraszam!