|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
Cytat:
Mój tez pomagał bratu w sobotę. Upałon bez czapki, z białym ciałem niczym nie posmarowany. A pieprzyk na pieprzyku. Mój tata to samo. I nic do nich nie dociera. Na szczęscie potem ubrał czapke i sie wysmarował. Jak już nie wsadzę mu kremu do łapy to nie pomysli.
|
|
|
|
|
#242 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
anoxa nie wolno czytać takich rzeczy
na pewno będzie wszystko dobrze tylko zgłoś się do szpitala ale nie wkręcaj sobie bo wiem, że ciężko sie nie martwić ale jak tylko będziesz pod opieką to najwyżej synka wcześniej urodzisz ![]() ![]()
|
|
|
|
#243 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja też nie znam moze poszukaj w necie wiolek1 współczuję też sobie zaraz zjem a co albo truskaweczki
|
|
#244 |
|
Wtajemniczenie
|
Ojuej Anoxa jak dla mnie czarna magia! Nie wiem o co chodzi. Może rzeczywiście jedź do tego szpitala? Chociaż zacytowałaś takie zdanie "W przypadku podejrzenia niedotlenienia płodu, narastającego świądu lub żółtaczki albo istotnego pogorszenia funkcji wątroby w badaniach laboratoryjnych, mimo leczenia należy rozwiązać ciążę niezależnie od jej donoszenia." czyli cesarka? w razie problemów przeciez mogli by ci zrobic przeciez mały nie jest wcaleuz taki mały. Czy moze jakźle rozumuję?
|
|
|
|
#245 |
|
Zadomowienie
|
marta no ja pewnego czasu wstawałam nawet o 6 jak on wstawał żeby go smarowac kremem to i tak się potem darł ,że nie chce bo to spływa z niego.
i w ciągu 2 lat się tylu pieprzyków na plecach dorobił, że szkoda gadać bo czasem też bez koszulki robi jak gorąco . i czapke też ściąga bo mówi, że mu sie głowa poci i mu spada i tłumacz, że rak skóry czy jakieś inne taaa jasne chłop głupi i się nie przejmuje nie dociera jakie naprawde mogą być konsekwencje więc ja już nic nie moge zrobić, trzeba by lać pałą codziennie w łeb a i tak pewnie bym nie nabiła nic |
|
|
|
#246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam dzis w aptece na te moje swieze rozstepy takie cos klik , bo babka w aptece to polecala, dałam 59,-za dwupak
wiolek wyzej dopisalam ze te bakłazany wole troszke twarde i posypuje jeszcze vegeta, ale co kto lubi a z ziemniakami jadłam, ale same lepsze ![]() skórka jest najlepsza mój tez sie pytał ![]() no naprawde wykonczy sie ten twoj chlop ![]() anoxa bedzie dobrze a co TZ na to?jusdan bajka teraz rozumiem, beznadziejny ten szefunciu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() zgadzam sie |
||
|
|
|
#247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Alugien gratulacje jeszcze raz ![]() Anoxa bedzie dobrze, trzymaj sie Kochana |
|
|
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
wiolek jak dla mnie to to jest jakies nieporozumienie ta cala praca twojego tz ja bym mu niezla afere zrobila gdy by tak wygladala praca mojego meza i co gorsza gdy by takie jej owoce byly
|
#249 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
proszę o fotki ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- wogóle to leżę i czytam Was a tu siara pyk pyk pyk i plama na pół koszulki eh.....mamą będę |
|
|
|
|
#250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i powiem wam ze jak juz dzisiaj sie o tym dowiedzialam to powiedzialam ze chciala bym zeby mi wywolali porod albo zrobili cesarke i wyciagneli malego bo juz mu nic nie zagraza a ja mam dosyc martwienia sie ze cos nie tak papateria tz podlamany ze caly czas sie cos dzieje ale mnie pociesza ze bedzie dobrze jak powiedzialam wlasnie o tym ze chciala bym zeby juz malego wyciagneli zeby te problemy sie skonczyly to na mnie "nakrzyczal" w takim pozytywnym sesie zebym glupot nie wygadywal i poczekala na to co powiedza w szpitalu
|
|
#251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pojedziesz do szpitala i w najgorszym przypadku za tydzień będziesz miała już Malucha na rączkach . Czy to nie jest pocieszające?Cytat:
|
|
#252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez tak mam, zostawiam slady na koszulkach i stanikach
|
|
|
|
|
#253 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny macie moze gdzies na wierzchu ten przepis na pieguski? z gory dziekuje
|
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
capricia ja tez poprosze anoxa@wp.pl
|
#255 |
|
Rozeznanie
|
zakochałam się......tę zabawkę już mam ale ta mata..........mmmmm
http://www.allegro.pl/item1063957548...ntaler_0m.html mata ..http://www.allegro.pl/item1065436728...terntaler.html tylko musze sie dowiedziec czy jest taka ale sophie....... |
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
papateria ja tez kupilam te staniki do karmienia 80E bo wiekszych nie ma a chce poprostu zeby zaraz po porodzie sobie je w szpitalu nosic zeby bylo mi wygodnie i ewentualnie w domu na noc je bede zakladala
|
#257 |
|
Rozeznanie
|
agravko przepis na pieguski
Edytowane przez roztrzepaniec989 Czas edycji: 2010-06-09 o 20:19 |
|
|
|
#258 |
|
Rozeznanie
|
mmmmmmmm ten kwiat we włosach......no dzidzi tylko brak do szczescia
pieknie!!!!!!! |
|
|
|
#259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
4 jajka szklanka cukru czubata lyzeczka proszku do pieczenia 1,5 szklanki maki bialka ubic ze szczypta soli. kiedy piana bedzie sztywna wsypac cukier i dalej ubijac. kiedy cukier bedzie roztarty dodajemy zoltka i proszek do pieczenia i dalej miksujemy. na koniec dodajemy make i delikatnie przez chwile mieszamy do polaczenia. wylewamy na wylozona papierem i posmarowana tlyszczem blache. piec ok 20 min w 180 stopniach Cytat:
|
||
|
|
|
#260 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#261 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
xawameli ten pluszak jest sliczny!!!!!! mata tez ale dosyc droga moze uda mi sie meza nakrecic na tego pluszaka
---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- aniaa mam nadzieje ze tylko lekarzy tez mi sie uda jakos przekonac moja ginka dopiero w poniedzialek bedzie w szpitalu
|
#263 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#264 |
|
Raczkowanie
|
xawameli te pluszaki są super!! Sama zamierzam coś takiego zakupić. Koleżanka kupiła to swojej córeczce a ta zawsze przy niej zasypiała- słyszała bijące serduszko, świetna sprawa. Mata trochę cenowo przeraża, ale pozytywka jest ekstra.
|
#265 |
|
Rozeznanie
|
anoxa nie martw się, może nie będzie źle, ze mną w szpitalu leżały 2 laski z cholestazą, i robili im badania co kilka dni, a ponieważ spadały to trzymali do ukończenia 38 tyg i wywoływanie. Dają coś na to, plus można sobie kupić taki puder w płynie (nie pamiętam jaka nazwa) i pomaga na swędzenie.
No i w szpitalu masz monitorowanie dziecka, więc się człowiek mniej martwi. Co do szpitala to im wcześniej tym lepiej (nie czekaj do poniedziałku), szybciej zabiorą się za badania, a w łikend jest zastój (w każdym razie jak ja byłam to był długi łikend i lekarze dyżurni, którzy reagują tylko w nagłych przypadkach, i traci się czas i tylko denerwuje). Będzie dobrze |
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
mamusie MAJOWO-CZERWCOWE kolejne rozpakowane,
jedna miala termin na dzis i dzis urodzila ![]() a druga na 24.06 i tez dzies ![]() Ide sie pomoczyc bo czuje sie taka klejaca...
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#267 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() za to jak dzidzia w niej leży sobie hihi...... szkoda, że nie buja
|
|
|
|
|
#268 |
|
Raczkowanie
|
cześć Mamusie!!!
Basia i Alugien gratuluję ślicznych dzieciaczków!!!!!! Melduję się w kolejnej części i chciałam powiedzieć że ja czytam ale jakoś nie mam weny żeby pisać.Ostatnio mam doła bo każdy mi mówi że już taka gruba jestem i normalnie mam dość.Dlaczego ludzie są tacy chamscy i tak lubią człowiekowi dopier.....lić to boli a ja przecież nie będę taka głupia żeby się odchudzać. Najgorsze że ja mieszkam na wiosce i tu są "tacy" szczerzy ludzie, na siebie nie patrzą a o innych gadają.wiem że nie powinnam się tym przejmować ale to naprawdę boli i do tego te upały. Nogi mam jak salcesoniki a stopy jakby mi po nich walec przejechał takie ciapowate, do tego ruszam się jak stara baba.Ogólnie samopoczucie mam do bani (
|
#269 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#270 |
|
Rozeznanie
|
Alguien zazdroszczę takiego porodu
Szczególnie, że ja z tego wszystkiego najbardziej boję się nacięcia Wiem, że to czasem bywa potrzebne, ale chyba za dużo się nasłuchałam o tym rutynowym nacinaniu w Pl i żadna położna nie będzie odpowiednio wiarygodna żeby mnie do tego nakłonić![]() wiolek ja też się pocę jak szczur, ale i przed ciążą sobie z tym średnio radziłam ![]() anoxa wiolek pewnie Cię to nie pocieszy, ale u nas też średnio ciekawie za zeszły miesiąc A. dostanie pieniądze w pn/wt, ale nawet nie wiemy ile (liczę na 700zł chociaż...) a następny miesiąc to jedna wielka niewiadoma - A. idzie na rozmowę kwalifikacyjną w piątek, ale nie wiem, czy coś z tego będzie, ani za jakie pieniądze. A ja od rodziców dostaję pieniądze tylko w czasie roku akademickiego (300zł) czyli 1 czerwca dostałam ostatnie... Staram się o tym nie myśleć na razie ![]() proszę
Edytowane przez roztrzepaniec989 Czas edycji: 2010-06-09 o 20:52 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.

Mój tez pomagał bratu w sobotę. Upałon bez czapki, z białym ciałem niczym nie posmarowany. A pieprzyk na pieprzyku. Mój tata to samo. I nic do nich nie dociera. Na szczęscie potem ubrał czapke i sie wysmarował. Jak już nie wsadzę mu kremu do łapy to nie pomysli.

na pewno będzie wszystko dobrze tylko zgłoś się do szpitala ale nie wkręcaj sobie bo wiem, że ciężko sie nie martwić ale jak tylko będziesz pod opieką to najwyżej synka wcześniej urodzisz 

mój tez sie pytał
bedzie dobrze a co TZ na to?

Szczególnie, że ja z tego wszystkiego najbardziej boję się nacięcia 
za zeszły miesiąc A. dostanie pieniądze w pn/wt, ale nawet nie wiemy ile (liczę na 700zł chociaż...) a następny miesiąc to jedna wielka niewiadoma - A. idzie na rozmowę kwalifikacyjną w piątek, ale nie wiem, czy coś z tego będzie, ani za jakie pieniądze. A ja od rodziców dostaję pieniądze tylko w czasie roku akademickiego (300zł) czyli 1 czerwca dostałam ostatnie... Staram się o tym nie myśleć na razie