Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-09, 19:54   #241
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
marta_d1 no właśnie też mi się tak wydaje, że może udar bo pytałam się i część dnia robił bez czapeczki :/
no ale jutro ma wolne bo idzie podpisać na bezrobocie papierek to odpocznie troche
( genialny szef wymyślił, że go zwolni i nie będzie musiał płacić zusu a tż dostanie kuronia przez pół roku i tak też zrobił, tyle że kończy się ten kuroń za miesiąc ciekawe co wtedy genialny szef wymyśli )
Te chłopy to sa genialne czasami Mój tez pomagał bratu w sobotę. Upałon bez czapki, z białym ciałem niczym nie posmarowany. A pieprzyk na pieprzyku. Mój tata to samo. I nic do nich nie dociera. Na szczęscie potem ubrał czapke i sie wysmarował. Jak już nie wsadzę mu kremu do łapy to nie pomysli.
Stary 2010-06-09, 19:54   #242
wiolek1
Zadomowienie

Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

anoxa nie wolno czytać takich rzeczy na pewno będzie wszystko dobrze tylko zgłoś się do szpitala ale nie wkręcaj sobie bo wiem, że ciężko sie nie martwić ale jak tylko będziesz pod opieką to najwyżej synka wcześniej urodzisz
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 19:56   #243
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Mój jeszcze nie potwierdzony, że dobry bo jadlam tylko ja ale robiłam tak:

Ciasto:
350g mąki
pół szklanki wody
3 łyżki mleka
jedno jajko
sól do smaku

Ciasto wyrabiasz i odstawiasz do lodówki aby odpoczęło, a w tym czasie możesz się zająć farszem:
pół kg ziemniaków - ja dalam stare
350 g sera bialego
jedna cebula podsmażona na masle lub na boczku (boczek drobno pokrojony i to moga być skwarki do farszu do środka)
sol, pieprz, lubczyk
Wszystko wymieszać.

Ciasto wyjąć z lodowki, przekroić na pół i każdą z części osobno rozwalkowywać, wycinać szklanką kółka, uzupełniac farszem i zaklejać brzegi.

Wrzucać do wrzącej wody z odrobiną oleju. Jak wypłyną na wierzch, to pogotowac jeszcze jakieś 2-3 min. i wyjmować. Podawać na dwa sposoby:
tłusty - podsmażony boczek i cebulka
chudszy - masło z szałwią
dziękuję

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
witam was moje PISARECZKI!

jestescie niemozliwe z tym pisaniem tyle stron w jeden dzien??

tak wiec zdaje relacje z wizyty wszystko wydawalo sie byc ok maly podobno juz mocno napiera glowka ale rozwarcia jeszcze nie ma zmierzyla mi wody plodowe tez ok dostalam antybiotyk na to paskudztwo co mi z pochwy wyszlo tu juz byl problem bo albo antybiotyki nie dzialaly na to swinstwo a te co dzialaly (mialam taki diagram sporzadzony do wyniku) to w ciazy nie mozna wkoncu cos wynalazla ale w aptece sie okazlo ze problemy moga byc z tym lekiem ale po kilku tel farmaceutki okazalo sie ze mi go sprowadza mial byc dzisiaj po 17 ale juz mi sie nie chcialo czekac i jutro odbiore
jak powiedzialam o tym swedzeniu to dala mi skierowanie na badania specjalnie pojechalam na czczo i wykonalam je po wizycie... odbralam wynik i du.pa.... alat mam 184 a norma jest 38... zadzwonilam do niej i spytalam czy powinnam sie przejmowac powiedziala ze niestety tak i ze musze isc do szpitala powiedziala ze jej do poniedzialku juz nie ma bo wyjechala na jakies sympozium i jesli wytrzymam do poniedzialku to zebym sie do niej zglosila po skierowanie do szpitala jesli nie to zebym sie zglosila na pogotowie i tam mnie przyjma.. dodam ze w nocy nie spalam do 3 bo cala sie czochralam... poprostu zaczynam miec dosyc boje sie o malego

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

a teraz ide nadrabiac te strony
o jejku to niedobrze ale może nie czekaj do poniedziałku tylko odrazu się zgłoś do tego szpitala
Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
ps. nikt nie zna przepisu na chłodnik litewski?
ja też nie znam moze poszukaj w necie
wiolek1 współczuję, że też tacy pracowdawcy jeszcze są na tym świecie, szkoda słów na takie buract.wo!!!
Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
jem arbuza
też sobie zaraz zjem a co albo truskaweczki

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 19:58   #244
Linka24
Wtajemniczenie

Ojuej Anoxa jak dla mnie czarna magia! Nie wiem o co chodzi. Może rzeczywiście jedź do tego szpitala? Chociaż zacytowałaś takie zdanie "W przypadku podejrzenia niedotlenienia płodu, narastającego świądu lub żółtaczki albo istotnego pogorszenia funkcji wątroby w badaniach laboratoryjnych, mimo leczenia należy rozwiązać ciążę niezależnie od jej donoszenia." czyli cesarka? w razie problemów przeciez mogli by ci zrobic przeciez mały nie jest wcaleuz taki mały. Czy moze jakźle rozumuję?
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 19:59   #245
wiolek1
Zadomowienie

marta no ja pewnego czasu wstawałam nawet o 6 jak on wstawał żeby go smarowac kremem to i tak się potem darł ,że nie chce bo to spływa z niego.
i w ciągu 2 lat się tylu pieprzyków na plecach dorobił, że szkoda gadać bo czasem też bez koszulki robi jak gorąco . i czapke też ściąga bo mówi, że mu sie głowa poci i mu spada

i tłumacz, że rak skóry czy jakieś inne taaa jasne chłop głupi i się nie przejmuje nie dociera jakie naprawde mogą być konsekwencje
więc ja już nic nie moge zrobić, trzeba by lać pałą codziennie w łeb a i tak pewnie bym nie nabiła nic
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 19:59   #246
papeteria
Zakorzenienie

Kupiłam dzis w aptece na te moje swieze rozstepy takie cos klik , bo babka w aptece to polecala, dałam 59,-za dwupak
wiolek
wyzej dopisalam ze te bakłazany wole troszke twarde i posypuje jeszcze vegeta, ale co kto lubi a z ziemniakami jadłam, ale same lepsze
skórka jest najlepsza mój tez sie pytał
no naprawde wykonczy sie ten twoj chlop marta dobrze z udarem mowi
anoxa bedzie dobrze a co TZ na to?
jusdan
bajka teraz rozumiem, beznadziejny ten szefunciu
Cytat:
Napisane przez Bajka9 Pokaż wiadomość
Laski napiszcie jak to jest z tym wymazem na paciorkowca?? Moja gin nic mi na ten temat nie mówiła, a wizytę u niej mam w 33 tygodniu ciąży. Czy to nie jest za późno ????
ja bede robiła teraz w 36tc na wynik czeka sie tydzien
Cytat:
( genialny szef wymyślił, że go zwolni i nie będzie musiał płacić zusu a tż dostanie kuronia przez pół roku i tak też zrobił, tyle że kończy się ten kuroń za miesiąc ciekawe co wtedy genialny szef wymyśli )
no to niezly cwaniak z tego szefa
Cytat:
anoxa nie wolno czytać takich rzeczy na pewno będzie wszystko dobrze tylko zgłoś się do szpitala ale nie wkręcaj sobie bo wiem, że ciężko sie nie martwić ale jak tylko będziesz pod opieką to najwyżej synka wcześniej urodzisz
zgadzam sie

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 19:59   #247
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
caprica ja tez po prosze papeteria@o2.pl i wszystkiego dobrego
Dziekuje Fotki wyslane

Alugien gratulacje jeszcze raz Super sie czyta taka relacje, az mi troche zal ze bede miec cesarke
Anoxa bedzie dobrze, trzymaj sie Kochana Moja mama jak byla ze mna w ciazy to miala cos takiego i musiala ostatnie tygodnie spedzic w szpitalu, a ja sie urodzilam zdrowa i w terminie

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 20:01   #248
anoxa
Zakorzenienie

wiolek jak dla mnie to to jest jakies nieporozumienie ta cala praca twojego tz ja bym mu niezla afere zrobila gdy by tak wygladala praca mojego meza i co gorsza gdy by takie jej owoce byly
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 20:06   #249
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Dziekuje Fotki wyslane

Alugien gratulacje jeszcze raz Super sie czyta taka relacje, az mi troche zal ze bede miec cesarke
Anoxa bedzie dobrze, trzymaj sie Kochana Moja mama jak byla ze mna w ciazy to miala cos takiego i musiala ostatnie tygodnie spedzic w szpitalu, a ja sie urodzilam zdrowa i w terminie
amelia.d@wp.pl
proszę o fotki

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

wogóle to leżę i czytam Was a tu siara pyk pyk pyk i plama na pół koszulki eh.....mamą będę
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 20:08   #250
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Ojuej Anoxa jak dla mnie czarna magia! Nie wiem o co chodzi. Może rzeczywiście jedź do tego szpitala? Chociaż zacytowałaś takie zdanie "W przypadku podejrzenia niedotlenienia płodu, narastającego świądu lub żółtaczki albo istotnego pogorszenia funkcji wątroby w badaniach laboratoryjnych, mimo leczenia należy rozwiązać ciążę niezależnie od jej donoszenia." czyli cesarka? w razie problemów przeciez mogli by ci zrobic przeciez mały nie jest wcaleuz taki mały. Czy moze jakźle rozumuję?
no dokladnie

i powiem wam ze jak juz dzisiaj sie o tym dowiedzialam to powiedzialam ze chciala bym zeby mi wywolali porod albo zrobili cesarke i wyciagneli malego bo juz mu nic nie zagraza a ja mam dosyc martwienia sie ze cos nie tak

papateria tz podlamany ze caly czas sie cos dzieje ale mnie pociesza ze bedzie dobrze jak powiedzialam wlasnie o tym ze chciala bym zeby juz malego wyciagneli zeby te problemy sie skonczyly to na mnie "nakrzyczal" w takim pozytywnym sesie zebym glupot nie wygadywal i poczekala na to co powiedza w szpitalu
Stary 2010-06-09, 20:10   #251
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:

juz postanowilam ze jutro pojade bo nie daj boze gorzej bedzie na weekend a wiadomo jak to w weekendy w szpitalach... za wiele nie zrobia

dzidzia sliczna ta twoja coreczka i jak ma usteczla slodko otwarte

dziewczyny nie mam juz sil... podlamalo mnie to dzisiaj tylko mi sie plakac chce nawet sie nie moge ogarnac zeby zaczac pakowac wszystko do tego szpitala
Nie martw się, wszystko będzie dobrze. Najważniejsze, że w porę zareagowałaś i nie zlekceważyłaś tych objawów.
Pojedziesz do szpitala i w najgorszym przypadku za tydzień będziesz miała już Malucha na rączkach . Czy to nie jest pocieszające?
Cytat:
.........
Trzeba jednak pamiętać, że nawet dokładne monitorowanie dobrostanu płodu nie chroni w pełni przed niebezpieczeństwem jego obumarcia.

W przypadku podejrzenia niedotlenienia płodu, narastającego świądu lub żółtaczki albo istotnego pogorszenia funkcji wątroby w badaniach laboratoryjnych, mimo leczenia należy rozwiązać ciążę niezależnie od jej donoszenia.
Ale Twój Maluch na pewno ma się dobrze!!! Ma zaradną mamę, która o Niego szybciutko zadba

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 20:11   #252
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
amelia.d@wp.pl
proszę o fotki

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

wogóle to leżę i czytam Was a tu siara pyk pyk pyk i plama na pół koszulki eh.....mamą będę
Fotki wyslane
Tez tak mam, zostawiam slady na koszulkach i stanikach

Stary 2010-06-09, 20:12   #253
agravka
Wtajemniczenie

dziewczyny macie moze gdzies na wierzchu ten przepis na pieguski? z gory dziekuje
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 20:13   #254
anoxa
Zakorzenienie

capricia ja tez poprosze anoxa@wp.pl
Stary 2010-06-09, 20:14   #255
Xawmeli
Rozeznanie

zakochałam się......tę zabawkę już mam ale ta mata..........mmmmm
http://www.allegro.pl/item1063957548...ntaler_0m.html
mata ..http://www.allegro.pl/item1065436728...terntaler.html
tylko musze sie dowiedziec czy jest taka ale sophie.......
Stary 2010-06-09, 20:16   #256
anoxa
Zakorzenienie

papateria ja tez kupilam te staniki do karmienia 80E bo wiekszych nie ma a chce poprostu zeby zaraz po porodzie sobie je w szpitalu nosic zeby bylo mi wygodnie i ewentualnie w domu na noc je bede zakladala
Stary 2010-06-09, 20:17   #257
roztrzepaniec989
Rozeznanie

agravko przepis na pieguski

Edytowane przez roztrzepaniec989
Czas edycji: 2010-06-09 o 20:19
roztrzepaniec989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 20:17   #258
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Fotki wyslane
Tez tak mam, zostawiam slady na koszulkach i stanikach
mmmmmmmm ten kwiat we włosach......no dzidzi tylko brak do szczescia
pieknie!!!!!!!
Stary 2010-06-09, 20:17   #259
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
ale upał uf.........
aniu jaki przepis na biszkopt masz??smaka mam że hej ,aaaa truskawki muszę na coś polać i tak o biszkopcie myślę.......
ja robilam w blaszce 28x28 cm

4 jajka
szklanka cukru
czubata lyzeczka proszku do pieczenia
1,5 szklanki maki

bialka ubic ze szczypta soli. kiedy piana bedzie sztywna wsypac cukier i dalej ubijac. kiedy cukier bedzie roztarty dodajemy zoltka i proszek do pieczenia i dalej miksujemy. na koniec dodajemy make i delikatnie przez chwile mieszamy do polaczenia. wylewamy na wylozona papierem i posmarowana tlyszczem blache.
piec ok 20 min w 180 stopniach

Cytat:
no dokladnie

i powiem wam ze jak juz dzisiaj sie o tym dowiedzialam to powiedzialam ze chciala bym zeby mi wywolali porod albo zrobili cesarke i wyciagneli malego bo juz mu nic nie zagraza a ja mam dosyc martwienia sie ze cos nie tak

papateria tz podlamany ze caly czas sie cos dzieje ale mnie pociesza ze bedzie dobrze jak powiedzialam wlasnie o tym ze chciala bym zeby juz malego wyciagneli zeby te problemy sie skonczyly to na mnie "nakrzyczal" w takim pozytywnym sesie zebym glupot nie wygadywal i poczekala na to co powiedza w szpitalu
powiem ci ze tez bym chyba wolala zeby mi go wyjeli juz i zeby byl bezpieczny
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 20:18   #260
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
dziekuje
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 20:19   #261
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ja robilam w blaszce 28x28 cm

4 jajka
szklanka cukru
czubata lyzeczka proszku do pieczenia
1,5 szklanki maki

bialka ubic ze szczypta soli. kiedy piana bedzie sztywna wsypac cukier i dalej ubijac. kiedy cukier bedzie roztarty dodajemy zoltka i proszek do pieczenia i dalej miksujemy. na koniec dodajemy make i delikatnie przez chwile mieszamy do polaczenia. wylewamy na wylozona papierem i posmarowana tlyszczem blache.
piec ok 20 min w 180 stopniach

powiem ci ze tez bym chyba wolala zeby mi go wyjeli juz i zeby byl bezpieczny
dziekować
Stary 2010-06-09, 20:22   #262
anoxa
Zakorzenienie

xawameli ten pluszak jest sliczny!!!!!! mata tez ale dosyc droga moze uda mi sie meza nakrecic na tego pluszaka

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

aniaa mam nadzieje ze tylko lekarzy tez mi sie uda jakos przekonac moja ginka dopiero w poniedzialek bedzie w szpitalu
Stary 2010-06-09, 20:23   #263
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
xawameli ten pluszak jest sliczny!!!!!! mata tez ale dosyc droga moze uda mi sie meza nakrecic na tego pluszaka
te pluszaki sa rozne............. wogole to jest szał na ten odgłos bicia serca dzidzia zaraz się uspokaja ajaja same pochwaly na ten temat slyszalam....
Stary 2010-06-09, 20:28   #264
Bajka9
Raczkowanie

xawameli te pluszaki są super!! Sama zamierzam coś takiego zakupić. Koleżanka kupiła to swojej córeczce a ta zawsze przy niej zasypiała- słyszała bijące serduszko, świetna sprawa. Mata trochę cenowo przeraża, ale pozytywka jest ekstra.

[ori_bas]402798[/ori_bas]
Bajka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 20:29   #265
entertete
Rozeznanie

anoxa nie martw się, może nie będzie źle, ze mną w szpitalu leżały 2 laski z cholestazą, i robili im badania co kilka dni, a ponieważ spadały to trzymali do ukończenia 38 tyg i wywoływanie. Dają coś na to, plus można sobie kupić taki puder w płynie (nie pamiętam jaka nazwa) i pomaga na swędzenie.
No i w szpitalu masz monitorowanie dziecka, więc się człowiek mniej martwi.

Co do szpitala to im wcześniej tym lepiej (nie czekaj do poniedziałku), szybciej zabiorą się za badania, a w łikend jest zastój (w każdym razie jak ja byłam to był długi łikend i lekarze dyżurni, którzy reagują tylko w nagłych przypadkach, i traci się czas i tylko denerwuje). Będzie dobrze
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 20:31   #266
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

mamusie MAJOWO-CZERWCOWE kolejne rozpakowane,
jedna miala termin na dzis i dzis urodzila
a druga na 24.06 i tez dzies

Ide sie pomoczyc bo czuje sie taka klejaca...
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 20:32   #267
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bajka9 Pokaż wiadomość
xawameli te pluszaki są super!! Sama zamierzam coś takiego zakupić. Koleżanka kupiła to swojej córeczce a ta zawsze przy niej zasypiała- słyszała bijące serduszko, świetna sprawa. Mata trochę cenowo przeraża, ale pozytywka jest ekstra.
myślę to samo......mata fakt ma fajne funkcje rozkładania i jest taka "jak kojec dla psiaka" troszkę ale cena.......hmmmmm
za to jak dzidzia w niej leży sobie hihi......
szkoda, że nie buja
Stary 2010-06-09, 20:41   #268
madziorek026
Raczkowanie

GG do madziorek026

cześć Mamusie!!!
Basia i Alugien gratuluję ślicznych dzieciaczków!!!!!!
Melduję się w kolejnej części i chciałam powiedzieć że ja czytam ale jakoś nie mam weny żeby pisać.Ostatnio mam doła bo każdy mi mówi że już taka gruba jestem i normalnie mam dość.Dlaczego ludzie są tacy chamscy i tak lubią człowiekowi dopier.....lić to boli a ja przecież nie będę taka głupia żeby się odchudzać. Najgorsze że ja mieszkam na wiosce i tu są "tacy" szczerzy ludzie, na siebie nie patrzą a o innych gadają.wiem że nie powinnam się tym przejmować ale to naprawdę boli i do tego te upały. Nogi mam jak salcesoniki a stopy jakby mi po nich walec przejechał takie ciapowate, do tego ruszam się jak stara baba.Ogólnie samopoczucie mam do bani(

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87df9httm66ig4.png

http://s2.pierwszezabki.pl/038/038052990.png?4563
madziorek026 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 20:48   #269
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziorek026 Pokaż wiadomość
cześć Mamusie!!!
Basia i Alugien gratuluję ślicznych dzieciaczków!!!!!!
Melduję się w kolejnej części i chciałam powiedzieć że ja czytam ale jakoś nie mam weny żeby pisać.Ostatnio mam doła bo każdy mi mówi że już taka gruba jestem i normalnie mam dość.Dlaczego ludzie są tacy chamscy i tak lubią człowiekowi dopier.....lić to boli a ja przecież nie będę taka głupia żeby się odchudzać. Najgorsze że ja mieszkam na wiosce i tu są "tacy" szczerzy ludzie, na siebie nie patrzą a o innych gadają.wiem że nie powinnam się tym przejmować ale to naprawdę boli i do tego te upały. Nogi mam jak salcesoniki a stopy jakby mi po nich walec przejechał takie ciapowate, do tego ruszam się jak stara baba.Ogólnie samopoczucie mam do bani(
Nie przejumj sie To pewnie z zazdrosci i tyle
Cytat:
capricia ja tez poprosze anoxa@wp.pl
Poszly
Cytat:
mmmmmmmm ten kwiat we włosach......no dzidzi tylko brak do szczescia
pieknie!!!!!!!
Dziekowac
Cytat:
zakochałam się......tę zabawkę już mam ale ta mata..........mmmmm
http://www.allegro.pl/item1063957548...ntaler_0m.html
mata ..http://www.allegro.pl/item1065436728...terntaler.html
tylko musze sie dowiedziec czy jest taka ale sophie.......
Przytulanka jest boska A ja dostalam taka mate http://www.allegro.pl/item1062337923...664_bonus.html

Stary 2010-06-09, 20:48   #270
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Alguien zazdroszczę takiego porodu Szczególnie, że ja z tego wszystkiego najbardziej boję się nacięcia Jak zobaczę nożyczki to im zwieję z porodówki jak nic Wiem, że to czasem bywa potrzebne, ale chyba za dużo się nasłuchałam o tym rutynowym nacinaniu w Pl i żadna położna nie będzie odpowiednio wiarygodna żeby mnie do tego nakłonić

wiolek ja też się pocę jak szczur, ale i przed ciążą sobie z tym średnio radziłam
anoxa
wiolek pewnie Cię to nie pocieszy, ale u nas też średnio ciekawie za zeszły miesiąc A. dostanie pieniądze w pn/wt, ale nawet nie wiemy ile (liczę na 700zł chociaż...) a następny miesiąc to jedna wielka niewiadoma - A. idzie na rozmowę kwalifikacyjną w piątek, ale nie wiem, czy coś z tego będzie, ani za jakie pieniądze. A ja od rodziców dostaję pieniądze tylko w czasie roku akademickiego (300zł) czyli 1 czerwca dostałam ostatnie... Staram się o tym nie myśleć na razie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
dziekuje
proszę

Edytowane przez roztrzepaniec989
Czas edycji: 2010-06-09 o 20:52
roztrzepaniec989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości