|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#19831 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IV
Zazdroszcze, moje wlosy potrafia schnac 8 godzin i sa mokre przy skorze... Masakra. Dlatego moja pielegnacja tak kuleje, bo nie mam czasu na mycie tych moich kudelkow tak czesto jakbym chciala.
|
|
|
|
#19832 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lepiej zacząć od małych ilości. |
|
|
|
|
#19833 | |
|
Konto usunięte
|
ale czytania po calym dniu
![]() chyba znalazlam spobob na chodzenie spac z mokrymi wlosami ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#19834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19889004]ale czytania po calym dniu ![]() chyba znalazlam spobob na chodzenie spac z mokrymi wlosami No to się pochwal co to za sposob, nie badz egoistka
|
|
|
|
|
#19835 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#19836 |
|
Raczkowanie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19889004]ale czytania po calym dniu
![]() chyba znalazlam spobob na chodzenie spac z mokrymi wlosami [/QUOTE] jaki to sposób? pochwalisz się ?
|
|
|
|
#19837 |
|
Zadomowienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19889130]moje tez jak, szczegolnie jesli nazloze za duzo odzywki b/s
[/QUOTE]U mnie niestety jest to neizalezne od tego co naloze na wlosy. Moge tylko je umyc i tez potrafia tyle schnac. Nie wiem czemu ![]() Ale ostatnio umylam je, wyszlam na dwor do dziecka(swiecilo mega slonce) i po 20 minutach byly suche, pomine fakt ze wygladaly jak wieeeeelki busz i zero skretu, ale jak szybko wyschly |
|
|
|
#19838 |
|
Wtajemniczenie
|
Próbowałam, ale tylko raz. z pozytywnym skutkiem.
Znalazłam jeszcze taki artykulik z ilustracjami: http://jillipoo.blogspot.com/2009/01...oots-curl.html |
|
|
|
#19839 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
koszulke z dlugim rekawem) zaloz przez glowe, jakbys chciala ja ubrac, a potem zdejmij- tylko nie do konca, a tak by zostala na glowie , odwin rekawy, dol koszulki z plecow podnies do gory aby wlosy zjechaly do srodka koszulki i delikatnie zawin pod spod, zwiaz luzno rekawami- gotowe wczoraj dodatkowo podpielam wlosy z przody zabkaminie spodziewalam sie rano, ze nadal koszulka bedzie na glowie- byla
|
|
|
|
|
#19840 |
|
Zakorzenienie
|
to duzo czy malo??
no zanim zmocze, umyje, splukam, odzywka znowu splukac to gdzies mniej wiecej tyle bedzie a ze myje codziennie, to nie musze tak pucowac chyba ze zle mysle, to mnie oswieccie![]() dziewczyny poczytalam i mam jeszcze kilka pytan 1. zanim przystapie do mycia odzywka powinnam oczyscic wlosy dodajac np sody do szamponu, pytanie brzmi ile tej sody? 2. jak juz to zrobie to tam sobie myje ta odzywka zostawiam na chwile i splukuje, a potem nakladam wlasciwa odzywke dobrze zrozumialam?
Edytowane przez Mariolcia =P Czas edycji: 2010-06-09 o 21:08 |
|
|
|
#19841 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie sadzilam, ze tak zmienia sie jego konsystencja po roztarciu w dloniach, wyglada jakby bylo go nabrane wieeeele na dlon a tam tylko ociupinka;P [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19889354]hehehe ze na to wczesniej nie wpadalam koszulke z dlugim rekawem) zaloz przez glowe, jakbys chciala ja ubrac, a potem zdejmij- tylko nie do konca, a tak by zostala na glowie , odwin rekawy, dol koszulki z plecow podnies do gory aby wlosy zjechaly do srodka koszulki i delikatnie zawin pod spod, zwiaz luzno rekawami- gotowe wczoraj dodatkowo podpielam wlosy z przody zabkaminie spodziewalam sie rano, ze nadal koszulka bedzie na glowie- byla [/QUOTE]No patrz akurat mam wszystkie z krotkim rekawem,ale przejde sie po lumpkach, poszukam czegos z dlugim i sprobuje twojego sposobu. Widze ze robisz konkurencje dla upiecia Kosmarki ![]() Cytat:
Edytowane przez natalczak Czas edycji: 2010-06-09 o 21:09 |
||
|
|
|
#19842 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
moj sposob jest luzniejszy- wlosy sa tylko lekko mokre i to przy skorze tylko, teraz latem nie ma znaczenia ![]() dla mnie 5 min- to zdecydowanie za malo, 15-20min- brzmi realnie ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
![]() i wogole ladna z Ciebie kobitka Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-06-09 o 21:20 |
||
|
|
|
#19843 |
|
Zakorzenienie
|
a macie dlugie wlosy? kurde czlowiek sie tu ciekawych rzeczy dowiaduje
ale ja mam cienkie wloski, wiec zawsze myslalam ze tyle starczy...sa tu jakies czestochowianki? ktora wykupila caly olej i babydreamy?
Edytowane przez Mariolcia =P Czas edycji: 2010-06-09 o 21:28 |
|
|
|
#19844 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
kurde, nie moge znalezc fotek- pierwszy raz w zyciu wyprostowane wlosy ( w salonie - fryzjerka naprawde zrobila to dobrze) ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
noo nie sa krotkie a w na dodatek grube i jest ich duuuzo
|
||
|
|
|
#19845 |
|
Zakorzenienie
|
no to juz sie nie dziwie
takich dlugich to ja w zyciu nie mialam, wiec dlatego tyle myjecie, a jak u mnie 3 wloski na krzyz, to bym je wytarla przez 20 minut
|
#19846 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19890076]probowalam kosmarkowego upiecia, ale jak dla mnie- za ciasne, wlosy rano sa wciaz mokre
moj sposob jest luzniejszy- wlosy sa tylko lekko mokre i to przy skorze tylko, teraz latem nie ma znaczenia ![]() dla mnie 5 min- to zdecydowanie za malo, 15-20min- brzmi realnie [/QUOTE]Ja nie chodze spac w upieciach, bo zawsze wszystko mi spada, czy to czepek i recznik/czapka nalozone na oleje, czy plunking, nie warto u mnie na noc:P No 15-20 u mnie spokojnie zajmuje mycie, szybciej ni da rydy ![]() Cytat:
Juz nawet do TŻ-ta ostatnio mowilam: Ty, a moze ja tak naprawde nie mam kreciolkow, tylko je zmuszam do tego, zeby sie krecily? To mi powiedzial, ze widac, jak sobie schna ze sie kreca, ja im tylko "pomagam" czasem ![]() [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19890359]ja na powaznie myslalam o wyprostowaniu "na stale" ale nie dosc ze drogie, to wszyscy wokol stukali sie w czolo, wiec.... pomyslalam ze moze cos w tym jest kurde, nie moge znalezc fotek- pierwszy raz w zyciu wyprostowane wlosy ( w salonie - fryzjerka naprawde zrobila to dobrze)[/QUOTE] Nie rob tego, ja zawsze uwielbialam siebie w prostych wlosach, ale teraz jakos wogle efekt mi sie nie podoba. Nawet TŻ jak mnie zobaczyl w prostych to powiedzial: co Ci sie stalo, jakos dziwnie wygladasz? Ostatni raz prostowalam w grudniu po dekoloryzacji wiec po pol roku chlopak mnie nie poznal Cytat:
Edytowane przez natalczak Czas edycji: 2010-06-09 o 22:50 |
||
|
|
|
#19847 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak umyjesz odżywką możesz nałożyć odzywkę d/s. Tylko pamiętaj, żeby odzywkę myjącą dobrze spłukać. |
|
|
|
|
#19848 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jakies 2-3 lata temu, pozniej probowalam sama w domu- efekt... zalosny, nawet nie wiedzilam ze sa kosmetyki chroniace (jakos tam) wlosy podczas prostowaniamnie tez duzo osob nie poznalo w prostych i to koniec mojej prostowanej historii
|
|
|
|
|
#19849 |
|
Zadomowienie
|
hej kręcone
![]() anka.d pamiętam o Tobie większość dziewczyn rezygnowało ostatnio z olei, ale teraz gdy punkt rosy szaleje warto spróbować emolientowych odżywek ![]() Sama ostatnio nie mam głowy do włosów. Przez sesję. Dziś chyba przesadziłam z odżywką b/s. Póżniej w pośpiechu wysuszyłam je dyfuzorem.Ciężka to była czynność,bo włosy nie chciały się dosuszyć. Na szczęście w ciągu kilkunastu minut wyschły ![]() W najbliższym czasie będę testowała odżywki Alverde (kurację Glanz oraz odżywkę Repair ) Już się nie mogę się doczekać![]() A to wszystko dzięki Syrence
|
#19850 |
|
Zadomowienie
|
No ja nigdy nie myłam głowy5 minut... Ale w sumie może dlatego, że w sumie nigdy w życiu nie miałam krótkich włosów. Nie liczę tego 1,5 roku, kiedy ścięłam na złość chłopakowi włosy do pasa na długość do połowy karku...
![]() Nie mogę się kłaść spać z czymkolwiek na gowie, bo się strasznie wiercę. Poza tym lubię spacćna płaskim i nie zasnę jak mam np. "gulę" z ręcznika pod głową.... Dzisiaj chyba nałożę naftę, a potem normalnie umyję. Ale to poźniej, bo muszę jeszcze na ucelnię skoczyć.... Co do prostowania - mnie ludzie tez nie poznają, jak wyprostuje i to jest fajne. Dlatego lubię CZASEM wyprostować, zmieniają mi się całkiem rysy, twarz jest łagodniejsza. Jak nie ja Dlatego nie potępiam tak do końca prostownic i prostowania, tylko teraz wiem, ze trzeba właśnie używac kosmetyków chroniących włosy. Ale jakich - noł ajdija ![]() Dziękuje za słowa uznania, ale dzisiaj to już z tych loczków na zdjeciu niewiele zostało,niestety - czeka mnie 2 dzień z kucykiem
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=430626 --> Moja biżuteria Zapraszam na bloga: http://wilczejagody.blogspot.com/ Edytowane przez wilczex Czas edycji: 2010-06-10 o 08:44 |
|
|
|
#19851 |
|
Zakorzenienie
|
no są odżyweczki
też się bardzo ucieszyłam bo moja już mi się kończy, a bez odżywki nie ma trzepotania przyznam że korzystam z licznika Fallenki więc w sumie można powiedzieć że mam włączony
|
#19852 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I podobnie nie chce mi się ostatnio zbytnio bawić z włosami, tzn. dalej myję odżywką lub delikatnym szamponem i kupuję im ładne odżywki (jak np. bananowa z TBSTeraz będę się tylko powoli czaić na tą suszarkę z dyfuzorem, co ma Eloe, no chyba, że mi Syrenka wykupi wszystkie z Krakowa i pojedzie na misję w świat nawracać kręconowłose ![]() Wybacz Syrenko, głupi humor mi się włączył od rana, ale to tak z sympatii pomyślałam o Tobie
|
|
|
|
|
#19853 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja wprawdzie kupiłam w Rossmannie i jestem z niej zadowolona, ale chętnie się dowiem.
|
|
|
|
|
#19854 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#19855 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() spokojnie, Syrenka nie ma nic do żartów ![]() na tę chwilę nie planuję dyfuzora, mam jakiś, który Eloe oceniła negatywnie, ale nawet tego nie użyłam ani razu od grudnia więc do nowego sprzętu mi się nie spieszy ![]() Ale chyba można by pomyśleć o nowym spotkaniu? Krótka relacja z eksperymentów kosmetycznych: * Nivea z Q10 w piance (odżywka) - jako odżywka d/s nie sprawdza się u mnie; pierwsze testy jako b/s pozytywne, będą kolejne. * Nivea curl stara wersja przestała mi odpowiadać, będę testować w roli b/s * Artiste regenerującą fajnie się myje w duecie z inną odżywką (solo wydaje mi się zbyt wodnista), choć w teorii nie ma odżywkowych składników myjących ![]() * Darcy's Botancals Jelly (Rybiorku * podobnie sprawa się ma z Curl Junkie Assurance leave in, ale trzeba uważać z ilością, jest gęsta i może przeciążyć. * wczoraj pierwszy raz zastosowałam maskę czekoladową Profi z filtrami, jest jak roztopiona czekolada, brudzi wszystko dookoła niezgodna z CG, ale w zestawie z Curl Junkie i galaretką D'sB dała świetny efekt.
|
|
|
|
|
#19856 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=syrenka;19898097]
![]() spokojnie, Syrenka nie ma nic do żartów ![]() na tę chwilę nie planuję dyfuzora, mam jakiś, który Eloe oceniła negatywnie, ale nawet tego nie użyłam ani razu od grudnia więc do nowego sprzętu mi się nie spieszy ![]() Ale chyba można by pomyśleć o nowym spotkaniu? [QUOTE=syrenka;19898097] O spotkaniu jak najbardziej To dobrze wiedzieć, że krakowskie zaplecze suszarkowe nie jest zagrożone
|
|
|
|
#19857 |
|
Wtajemniczenie
|
Heej
![]() Ostatnio dodałam fotki i same zauważyłyście ze moje włosy kilka cm od nasady były suche winą pewnie było nakładanie olejków/odżywke od ucha w dół no i pewnie sls-owiec co 2 tyg ... Więc nałożyłam na noc vatikę kokos na skalp a później gdy przyszła kolej na maske nałożyłam ją również od skóry głowy i widać znaczną poprawę Dodaję foto ze stanem dzisiejszych włosów i jedną z moich ulubionych fryzur ( jeden bok podpięty często wpinam tam wtedy kwiata )
|
#19858 |
|
Wtajemniczenie
|
W ogóle włosy bardzo się puszą jak jest taka parówa na dworzu ...
Wczoraj robiłam reanimację z wody palomy i różowego żelu z rossa w formie psikadła było ok przez godzinę a potem puch Macie jakieś sposoby by go nie było?Foto Tuż po reanimacji fryz "na Elvisa"
|
#19859 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- zartuje. Cytat:
kreca sie dopiero od pewnej dlugosci i na koncach. Ja na taka dlugosci sobie jeszcze poczekam ze dwa lataNoc w oleju sezamowym, rano mycie i pol godziny z Odzywka Garnier Fructis na glowie - ta Nutri-Repair z awokado i maslem shea jest rewelacyjna. Jeszcze wgniotlam we wlosy balsam Nivei zmieszany z kropelka olejku marchewkowego - piekna sprawa. Mysle ze moja susza jest czesciowo spowodowana dunska twarda woda wszystko w kuchni i lazience zachodzi kamieniem w przyspieszonym tempie. Musze sie czesciej nawlizac.
|
||
|
|
|
#19860 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko ostatnio bardzo sucho było na czubku ale juz jest dobrze
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 98 (0 użytkowników i 98 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.

straszna sprawa to jest jak wstane i grzywka stoi deba

niezgodna z CG, ale w zestawie z Curl Junkie i galaretką D'sB dała świetny efekt.
wszystko w kuchni i lazience zachodzi kamieniem w przyspieszonym tempie. Musze sie czesciej nawlizac.